![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Echhh a ja dzisiaj miałam pierwszy 'kryzys' no wiec
![]() ![]() Ś: 4 łyzki owsianki z banenem i łyzką kakao takiego gorzkiego IIŚ: kanapka z poledwica + sałata + rzodkiewka + ogórek O: zupa ogórkowa ( nie zabielana) + 1/2 piersi z kurczaka P: no i tu sie wkradł 1 donat ![]() ![]() K: 1/2 makreli wędzonej + jogurt naturalny z łyżka dzemu niskosłodzonego |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Przyczajenie
|
U
I:2 kromki razowca z jakąś wędliną, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, marchewka II: kawałek babki piaskowej + inka z mlekiem 1,5% III:w szkole dorwałam chupa chupsa i kubusia ^^ IV: 3/4 woreczka kaszy jęczmiennej + mega ilości warzyw najróżniejszych zaraz po obiedzie: 2 kostki czekolady gorzkiej godzinke po obiedzie: pomarańcza, petitek- lubiś, garść paluszków z sezamem V: 3 jabłka marchewa, jogobella+ siemie lniane tak..wiem.. chyba za dużo owoców w drugiej części dnia.. ![]() a poza tym..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() edit : +- 1100 kcal, nie podajesz gramatury więc ciężko powiedzieć dokładnie. Cytat:
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-20 o 20:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
waga * 24*0.9*aktywnosc fizyczna.
zle?
#1027 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co to jest to 0,9 ale wzór PPM *aktywność fizyczna jest ok, tylko że 1600 nadal wydaje mi sie za mało
![]()
#1028 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
wzor znalazlam w watkach na poczatku na dietetyce. 0.9 to poprawiony bilans dla kobiet. tez wydaje mi sie malo wiec pytam doswiadczonych, ja sie w tym wszystkim nie orietuje. a na jakims innym kalkulatorze kiedys obliczylam ze powinnam jesc 2500 kcal. wiec taka rozbierznosc? nie wiem a nie chce utyc po tylu redukcyjnych wyrzeczeniach
![]()
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a jak mam do wyboru te jabłuszka czy kanapki.. zawsze wybiore jabłka bo za kanapkami niiee przepadam w przeciwieństwie do owoców od których jak widać jestem uzależniona ![]() dziękuję za ocene ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ray, to niestety nie jest dobry wzór na wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na SFD już dawno toczyły się debaty, aby przestać z niego korzystać bo jest bardzo niedokładny. Zapotrzebowanie kaloryczne zależy od mnóstwa czynników, m.in. płci, wzrostu, wagi, wieku, aktywności fizycznej a czasami i nawet warunkach w jakich się znajdujemy. Niestety żaden wzór nie pozwoli nam określić naszego dokładnego zapotrzebowania, do wszystkiego musimy dojść sami. Najpierw owszem, można się oprzeć o wynik ze wzoru i na nim bazować, ale w późniejszych etapach, konieczna jest obserwacja własnego organizmu. Czy przybieramy na wadze, czy stoimy czy chudniemy przy danej kaloryczności. W zależności od celu. Potem ewentualnie korygujemy tą kaloryczność dodając lub obcinając kalorie. Osobiście polecam bardziej dokładny wzór niż w/w, a konkretniej przedstawie dwa podobne do siebie wzory, zaczerpnięte z SFD. Z opinii wyczytałam, że wszystkim mniej więcej zgadzały się zapotrzebowania, a różnica wynikająca w kaloryczności z obu wzorów jest niewielka. Najważniejsze to wyliczyć PPM - czyli podstawowe i niezbędne zapotrzebowanie kaloryczne do życia. A reszta to już mnożenie i wyliczanie zależnie od aktywności fizycznej. Cytat:
Cytat:
Typ mezomorficzny Osoba ładnie wyrzeźbiona, proporcjonalnie zbudowana i posiadające ładne i wydatne mięśnie. Nie ma problemów z nabieraniem masy i rzeźbieniem jej. Jest to idealny typ genetyczny wręcz "stworzony" do bycia kulturystą. Typ ektomorficzny Osoba o delikatnej budowie, nie wielkim kośćcu szkieletowym, posiadająca szybką przemianę metaboliczną. Osoba ta ma trudności z nabieraniem masy mięśniowej, natomiast łatwo jej przychodzi rzeźbienie ciała. Zazwyczaj wygląda mało masywnie i ma długie, "płaskie" mięśnie. Typ endomorficzny Osoba o dość zaokrąglonych kształtach, łatwo zwiększająca swoją masę mięśniową, ale mająca problemy z wyrzeźbieniem (wraz z nabywaniem masy mięśniowej, nabywa również sporo tkanki tłuszczowej). Osoba ta ma wielki apetyt i wolną przemianę metaboliczną. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
znowu przytylam i znowu wracam
![]() musze sie za siebie wziac bo jem monotonnie i niezdrowo! zauwazylam ze ostatnio codziennie jem jakies batony budynie pączki albo drozdzowki bo juz mi sie chyba znudzila wiekszosc rzeczy ktore non stop jem, wypisze sobie co musze dokupic zeby urozmaicic troche jedzenie i nie jesc tyle slodkiego. teraz wyglada to tak, ze jem: owsianke, platki, fitelle, itp z jogurtem naturalnym, do tego zwykle rozne domowe drzemy i musy, jablka i mandarynki, chleb schulstad ze sliwka a ostatnio w ramach urozmaicenia taki inny pelnoziarnisty pakowany, wase zytnia, serek wiejski i twarog poltlusty, warzywa na kanapkach w kombinacji: ogorek rzodkiewka salata pomidor papryka, warzywa na patelnie z ryzem/makaronem i sosem, albo green way, ogorki kiszone, grzybki marynowane i activie rozne. i jo. az musialam wypisac O.o bo przez to ze taka zabiegana jestem to jem to co zawsze mi smakowalo bardzo i jest zdrowe, tylko ze przez to z przyzwyczajenia do posiadania tych produktow zawsze "zeby miec co jesc swojego" jem ciagle to samo? nawet jak ide do kogos na noc to ze swoim musli i jogurtem O.o wiec zwracam sie do was o jakies propozycje i pomysly, ja sama tu glosno poprzypominam sobie o jakis zdrowych smakolykach w ktore musze sie zaopatrzyc ![]() ![]() do tego cwiczenia i powinnam sie pozbyc tego brzucha na ktorym wlasnie opieram laptopa ;d no to tak: - tunczyka musze kupic, wafle ryzowe, kaszke manna (?), serki homo, marchewki, suszone owocki jakies i orzeszki (?), pomarancze i banany, filecik jakis moze ale watpie zebym go zrobila (ryby jem ale jak one sie rozmroza to sie brzydze dotknac ![]() a dzisiaj zjadlam (nie wiem czy zdolam wymienic wszystko) (tak jest, ze jak czlowiek sobie odmawia slodyczy, bo wiecznie sie odchudza, to one sa wlasnie pierwsza rzecza po ktora sie siega jak sie nie moze juz patrzec na wiesniaka, tez tak macie?) 1. owsianka z jog nat drzemami i twarogiem i fitella itp, jablko 2. paczek (wczoraj mi zasmakowaly i dzisiaj na mnie patrzyl z lady) kanapka z zytniego i wasy z bieluchem i warzywami, jablka dwa 3. pierogi z serem cukrem sosem malinowym i bita smietana, surowka z selera 4. 3 bit, przekaska owsiana... ![]() ![]() 5. zaraz po tym: duza kroma chleba zytniego z wiesniakiem i serkiem homo i warzywami, owsianka nesvity, budyn cappucino z twarogiem ![]() pliss dziewczyny, wy jestescie takie kreatywne jedzeniowo, pomozcie ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Rozeznanie
|
Piątkowe U:
1) Owsianka na mleku z daktylami, dynią, bananem i jabłkiem. Bułka pszenna z masłem, żółtym serem i dżemem porzeczkowym 2) Serek waniliowy z fitellą cynamonową, kromka żytniego z masłem orzechowym 3)12pierogów z mięsem, kubek barszczu czerwonego. Po: Kawałek sernikomurzynka(mojej roboty ![]() 4)Twarożek domowy z bran flakesami i zduszonym bananen. Kawałek sernikomurzynka 5)Grzanki z żółtym serem(3małe) i kechupem, ze 100gr fistszków i kubek kakao ----- Fistaszki i kawałek sernikomurzynka
#1035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I: płatki na mleku (brany i czekoladowe) z cukrem cynamonowym, grahamka z masłem orzechowym i dzemem brzoskwiniowym, kawa ze spienionym mlekiem i cukrem waniliowym (Mongan... ![]() ![]() II: kostka sernika z brzoskwiniami i kruszonką, musli morelowe z jogurtem naturalnym ![]() III: pomidorowa z ryżem, ziemniaczki, buraczki, filet z jakiegoś dorsza d: princessa orzechowa III: dwa jabłka, banan (mało, ale obiad późno, tak jak i dwa śniadania) IV: duża bułka żytnia z serem żółtym, makrela w sosie pomidorowym (taka z puszki ![]() dwa pomarańcze ![]() w miedzyczasie duuzo herbaty z cytryną i miodem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: zeby nie było, ze tylko oceniam, to dzisiaj wieczorem postaram sie cos mojego wkleić ![]()
![]() |
#1037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasturcja several years- śliczne U! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
a to moj dzisiejszy planowany jadlospis ;D co o nim sadzicie ? UU
1. szklanka mleka z platkami fitness (30g) 2.jablko i mandarynka 3.200g brokul , piers z kurczaka smazona na teflonie czyli bez tluszczyku 100g, sos pikantny (taki gotowy i tylko do posmarowania piersi;p) , 100g kapustki pekinskiej , troszke cebulki 4.serek wiejski z cynamonem i odrobina ttruskawek (niestety mrozonych) i jak ?? prosze o ocenke ;p ps. jesli bede glodna to miedzy czasie pomiedzy obiadkiem a kolacja zjem troszke kapustki pekinskiej;D Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-02-21 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo bardzo ale to bardzo ładnie dziękuję za trud i wyjaśnienie ![]() wyszlo mi coś ok.2800kcal lepsza wizja niz te marne 1600 ![]() dziękuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ślicznie wyglądasz na zdjęciach na n-k, a z kilkoma kg więcej też wyglądałabyś super ![]() ![]() Cytat:
btw, Mongan, Vana wg mnie macie bardzo podobne buźki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
U
I Śn: Płatki owsiane +płatki czekoladowe +serek homogenizowany .Sałatka owocowa (figa, pomarańcz, banan, jabłko)+soczek ze świeżo wyciśniętego grejphruta II Śniadanie:Croissant z nadzieniem orzechowym+2 pomarańcza+garść orzechów nerkowca +ciepłe mleko Przekąska:Petitki bez czekolady (paczuszka),4 marchewki Obiad: Kasza gryczana+2 kotlety mielone+ogórek konserwowy.Filiżanka zupy ogórkowej Po ( w ramach przekąski ![]() Podwieczorek:Jogurt naturalny z miodem i płatkami czekoladowymi Kolacja: Jajecznica z dwóch jajek z kiełbasą +herrrbatka Izuś ,dziękuję za nazwę ...z pewnością poszukam ![]() Edytowane przez women101 Czas edycji: 2009-02-21 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
U: proszę o ocenę
![]() Śn : ( 8-9) herbata z cytryną, owsianka: 40g owsianych,2 łyżki musli,40g crunchy, 2 orzechy włoskie, banan , pół szklanki mleka ; kubek inki z mlekiem II śn: (11-12) duża grahamka (100g) :jedna połówka z plastrem sera żółtego tostowego z ziołami i paroma ogórkami kiszonymi,druga połówka z dżemem domowym truskawkowym; jabłko O: (15-16) kasza gryczana z warzywami skropionymi oliwą(marchewka,groszek,k ukurydza,seler,brokuły,ka lafior), 2 jajka sadzone,parę ogórków kiszonych po: kubek inki z mlekiem, jabłko P: (po 18) kromka chleba orkiszowego z masłem, szynką i ogórkiem kiszonym, garść słonecznika K: (ok 21) serek wiejski z masłem orzechowym (spora łyżeczka) i orzechami włoskimi |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
ocenię, a co!
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy to jest bardzo zły jadłospis na R? Proszę, nie krzyczcie, ani nic. Jestem tu nowa i jeszcze dość mało wiem. ;-* Poprostu znalazłam taki jadłospis w internecie i jestem ciekawa, czy od takiego jedzenia schudnę. Pozdrawiam.
http://www.fabrykadiet.pl/Source/Die...IdSelected=134 |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
Czyli lepiej, żebym z tej strony jadłospisów nie brała? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
bardzo ładnie
![]() Dzikuję bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.