![]() |
#1021 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
![]() Minka- kciukasy zacisniete ![]() Wiecie... ja za niecały miesiąc mam swój ślub... dokładnie 1 październik... mam sukienke bez ramiączek więc górna część pleców odsłonięta... a mam plecy w syfach... stosuje mydło protex i kosmetyki które normalnie stosuje do pielegnacji twarzy... troche złagodniało ale i tak sie martwię, że będe mega pryszczatą panną młodą... Macie jakies rady?? na te pryszcze? to sa raczej takie suche ze jak sie przetrzy reką to lecą... ale no są i niektóre są takie delikatnie czerwonawe.... ![]()
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-09-04 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
minka ja rowniez trzymam kciuki
![]() asienka ciezko cos doradzic zwlaszcza w takim stanie jak ciaza, ja z kolei mam masakre na twarzy, juz przed ciaza walczylam z tradzikiem kilka ladnych lat i nic. a teraz to musialam odstawic te mazidla. ale tak sobie mysle, ze moze sprobuj porobic sobie peelingi z soli? sol dziala odkazajaco, przemywaj skore naparem z szalwi - dziala antybakteryjnie a rumianek lagodzaco, teraz najlepsze bada takie wlasnie naturalne sposoby. a nawilzaj moze jakims kefirkiem? zeby sobie zbytnio nie zapychac skorki jakimis balsamami, albo jesli juz to lepiej oliwke do ciala niz balsam, najlepsza jest hipp albo oliwa z oliwek plus jakis olejek aromatyczny np z rozmarynu - jesli dobrze pamietam to on tez jest antybakteryjny. mozesz jeszcze sobie zrobic maseczki z zielonej glinki... troche sie rozpisalam, ale ja to wiecznie cos wymyslam z tym tradzikiem ale ja wiem jak to juz jest..
#1023 |
Rozeznanie
|
olasia robie maseczki z glinki i przemywam plecy woda z sola...
cos tam pomaga ale rewelacji nie ma ![]()
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Catro ... To z tym bólem unieruchamiającym nogę co pisałaś .....to jakbym widziała swoją dzisiejszą noc O_O
Asienka .... nie mam pojęcia :/ Jeśli Ci to pomoże moje kumpela ogóle ma straszną cerę, dzień przed ślubem twarz w DZIURACH, lub ok. CENTYMETROWYCH strupach. Jednak odpowiedni makijaż sprawił, że całkiem sprytnie się to ukryło wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja za godzine wychodze do gina na kontrole. Dziś badanie przezierności bedzie ze mną tż juz nie moge sie doczekać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
Hej no to trzymamy kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Izumi;14068280]Cześć DZIEWCZYNKI
![]() Mam dla was Mega historię! ![]() Więc tak .... Moja mama jest położną. Wraca wczoraj wieczorem z pracy z dziwną miną, więc pytam co jest grane. A ona zaczyna mi opowiadać historię..... Mówi: Siedzimy sobie wczoraj w dyżurce, telefon z izby przyjęć, że jedzie do nas na oddział dziewczyna z krwawieniem w 8tc. Więc Ela (jakaś tam też położna) wychodzi po dziewczynę. Znikła tylko za rogiem i po chwili krzyk "DZIEWCZYNY! WÓZEK!!!!!!!!" Nawet nie zdążyłam zorientować się co się stało jak zabrali tą dziewczynę na salę operacyjną. Po paru godzinach wraca Ela, pytamy ją co się stało, a ona mówi, że ona do badania, podnosi dziewczynie spódnice a tam ..... GŁÓWKA W KROKU! Dziewczyna szczupła, 20-kilka lat, z nią matka ubrana jak na rewię mody. Matka twierdzi, że owszem córka przytyła ale w ciąży nie była. Córka na to, że owszem robiła test ciążowy wczoraj i wyszło jej niby pozytywnie to przyszła, ale to NIEMOŻLIWE żeby rodziła, bo ona nie jest w ciąży a jak tak to w góra 8tc .... . Na szczęście urodziła zdrową 3,5kg córeczkę, ale obie z matą nie dowierzają JAK bo przecież ........ nie było ciąży? .............. jak dla mnie brak słów ......... jak to usłyszałam to mi aż taka mangowa kropelka nad głową zawisła .... no szok po prostu. Dorosłą dziewczyna .... XXI wiek ..... z matą ..... główka w kroku, a ona się upiera że nie jest w ciąży??? Jeszcze mama mówi, że dziewczyna nie miała miesiączek ale myślała, że to dlatego, ze utyła ...... ??? Szok?? normalnie historia nie z tego świata. Na jakim świecie ta dziewczyna żyje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Wróciłam cała szczęścliwa, wszystko w normie przezierność niecały mm serduszko biło i co najważniejsze lekarz powiedział że prawdopodobnie chłopak!!!! Póżniej wkleje foty
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to suuuper!!
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
Nie moge wkleić zdjęcia nie wiem co jest grane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
byłam wczoraj u mojej gin i wiecie co? Z dzieckiem WSZYSTKO JEST DOBRZE!!!! Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że miesiąc temu lekarka powiedziała, że moje ciałko żółte jest krwotoczne i że trzeba pomóc maluszkowi i zapisała progesteron. Zatem tym większa jest moja radość! Niesamowicie się cieszę, niesamowicie bardzo! Maluszek ma 4 cm (11+6 tc), rozwija się prawidłowo, widziałam i słyszałam bicie serca. Słyszałam też przepływ przez pępowinę. Gin mi wszystko pokazywała, tłumaczyła, jest bardzo miła i kompetentna. Powiedziała, że jest za malutki żeby zrobić badanie przezierności, więc wcisnęła mnie na wizytę na za dwa tygodnie. Luteinę mam stosować dalej. Aha, i mam założoną kartę ciąży z zaleceniem noszenia jej cały czas przy sobie. Martwi mnie jedynie, że do tej pory nie miałam robionej cytologii - zapytam o to za dwa tyg (już za 13 dni ![]() Pytałam się mojej gin czy powinnam zrobić badanie usg na innym aparacie (zachęcona opisem badania Pop70). Powiedziała, że jak sama zbada u siebie, to wtedy będzie wiedziała czy jest potrzebne na specjalistycznym sprzęcie. Na domiar tego dobrego od niedzieli minęły mdłości, nie czuję zmęczenia, nie śpię popołudniu, mam ochotę na wiele rzeczy, na cokolwiek. Dziś nawet byłam na delegacji w Zakopanem - pół dnia w aucie i dalej żyję ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że po zachwaleniu swojego samopoczucia nie powrócą mdłości!! ![]() Jeszcze skomentuję temat bieżący czyli włosy, cerę i paznokcie ![]() Magda, super że wszystko dobrze, jak ja sobie doskonale wybrażam jak się cieszysz ![]() Olasia trzymam kciuki za jutrzejsze usg. Minka, jakie wieści? Izumi - niesamowita historia! Asienka - życzę Ci spokojnych przygotowań do ślubu, abyś się czuła tylko dobrze! Jeszcze temat ciuchów - powoli też zaczynam się nie mieścić. Wpadłam wczoraj do H&M - ceny masakra i bez rewelacji jeśli chodzi o "urodę" ciuchów (za to ciuszki dla maluszków ślicznusie!). Myślę, że niebawem odwiedzę ciucholandy oraz allegro. Kupiłam sobie natomiast fioletową torebkę w H&M, ale uwaga ![]() Życzę wszystkim ciążarówkom miłego weekendu! Ale się rozpisałam, mam nadzieję, że Was nie zanudziłam! Mrowak - wczoraj i dziś męczy mnie zgaga! Fatalne odczucie! Edytowane przez gooffi Czas edycji: 2009-09-04 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
gooffi Jestem dokładnie w tym samym tyg i dniu co ty. mój maluszek mierzył 4,65 ale lekarz zmierzył przezierność
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
magda3456, gooffi super wieści! Tak się cieszę
![]() gooffi też łażę po omacku do kibelka w nocy, hi,hi.. Ręce przec siebie i naprzód. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
gooffi, Rennie polecam- przynajmniej na mnie działa.
Dzisiaj się złaziłam bardzo, bo wybieraliśmy z mamą TZta tapety do pokoju- od 12 do 17 jeździliśmy i szukaliśmy, ale w końcu są. I to fajowe. Cieszę się, że wyniki powychodziły Wam dobrze (przepraszam, ze nie piszę imiennie, ale już mi się wszystko pomieszało-tyle napisałyście ![]() Ja idę na wizytę za tydzień w piątek. A jutro na zaległą kawkę imieninową do nie-teściów. Aha- skóra, paznokcie, włosy : ze skórą zawsze miałam i mam problemy (tłusta), na początku ciąży był koszmar, teraz jakby nieco lepiej, ale super to to nie jest. Włosy z kolei mam gęste i nie widzę żeby jakoś mi wypadały bardziej. Mam ich mniej niż miesiąc temu, ale to dlatego że przycięłam ![]()
#1035 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, więc ja już po wizycie...
wszystko idzie w jak najlepszą stronę ![]() ![]() Nasze Szczęście ma już 6 cm ![]() ![]() jestem w 11t6d, a USG wskazuje już na 12t4d, to znaczy chyba, że dzidzia szybko rośnie ![]() strasznie się cieszę, jak mi się uda to jutro wstawię foteczkę... teraz uciekam, bo dzień pełen wrażeń, ale jestem taka szczęśliwa, że nie wiem czy usnę ![]() olasia trzymam kciuki !! cieszę się, że Wy też macie dobre wyniki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
magda3456 ![]() ![]() gooffi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=izaizula;14075998]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
g... na mont everest... dobre
![]() to ja wam tez cos smiesznego wyślę :P Modlitwa wieczorna kobiety : Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa wieczorna faceta : Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki-nimfomanki. Oznaki ze jesteś juz dorosly/a: 1. Nie wyobrażasz sobie seksu w wąskim łóżku. ![]() 2. Masz wiecej zarcia niz piwa w lodówce. ![]() 3. O 6.00 rano wstajesz, a nie idziesz do lózka. ![]() 4. Twoja ulubiona piosenka leci w windzie. ![]() 5. Ogladasz TVN Meteo. ![]() 6. Twoi znajomi rozwodza sie i pobieraja, zamiast rzucac i chodzic. ![]() 7. Ze 130 dni wakacji przechodzisz na 14. ![]() 8. Jeansy i sweter to nie jest juz ubiór wyjsciowy. ![]() 9. To Ty dzwonisz na policje z powodu zbyt glosnej muzyki u sasiadów. ![]() 10. Rodzina swobodnie zartuje przy Tobie o seksie. ![]() 11. Nie wiesz, o której zamykaja McDonalda. ![]() 12. Ubezpieczenie za samochód spadlo, ale Twoje rachunki wzrosly. ![]() 13. Dajesz psu specjalne zarcie zamiast resztki z McDonalda. ![]() 14. Spanie na wersalce powoduje u Ciebie ból pleców. ![]() 15. Nie ucinasz sobie drzemek od poludnia do 18.00. ![]() 16. Kolacja i film to juz calosc zamiast poczatek randki. ![]() 17. Zjedzenie kubełka skrzydełek z kurczaka o 3.00 nad ranem spowoduje potężną niestrawność zamiast ukoić żołądek. ![]() 18. Do apteki idziesz po Ibuprom i Ranigast, a nie po prezerwatywy i test ciążowy. ![]() 19. Butelka wina za 10 zl to nie jest juz "calkiem niezly alkoholik". ![]() 20. Wlasciwie to jesz sniadanie w porze sniadania. ![]() 21. "Nigdy juz się tak nie nachłem" jest zastępowane przez "Nie umiem juz tak pic jak kiedyś" ![]() 22. 90% czasu przed komputerem poświęcasz na pracę. ![]() 23. Czytasz te listę, szukając desperacko jednego punktu, który by Cię nie dotyczył, ale nic nie uratuje Twojego starego dupska!!!!! ![]() ![]()
#1039 |
Wtajemniczenie
|
asienka dobre to
![]() o fuck!! ja chyba już jestem dorosła ![]() ![]() aienka nie wolno mnie tak zasmucać z rana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Asieńka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wybaczcie jesli was zasmuciłam czy zdołowałam
![]() heh ![]()
#1042 |
Rozeznanie
|
asienka, dobre to było, też mi wyszło, że jestem dorosła...
![]() Lubię czarny humor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
asienka240 bardzo sie ucieszyłam że jest prawdopodobienstwo na chłopca. Dla mnie to akurat obojetnie byle zdrowe ale mój tż nie mówi o czym innym tylko o synu. Nawet jak go robił to wymawiał jego przyszłe imię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi lekarz powiedział ze cos tam miedzy nogami widzi ale nie bedzie na razie strzelal co to jest czy pimpek czy pempowina... malenstwo bylo pol bokiem a pol przodem tak... jakos dziwnie odwrocone i cos tam faktycznie bylo widac... od tamtego dnia zastanawiam sie intensywnie czy to bedzie coreczka czy synuś
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
asienka240 oto pisiak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
A to mój astronauta w 4D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciesze sie ze juz weekend bo w pracy normlanie a raczej po niej padam nie mam na nic sily od siedzenia boli mnie brzuch na dole jak by sie zgniatal ![]() wiecie w pazdzierniku mam byc chrzesna i szukam pomyslu na przent dla dziewczynki wymyslilam kolczyki macie jkaies inne propozycje zycze spokojnego wekendu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
kurcze jak tylko mój M. wstanie to skanuje foteczkę... muszę wam powiedzieć, że te dzieciaczki to chyba po tych samych rodzicach, jakieś wszystkie bardzo do siebie podobne
![]() hehe mój M. też ciągle gadał o synu, ja w sumie też cały życie chciałam mieć syna, odkąd jestem w ciąży to jakoś mi się córki zachciało, mój M. też chyba nie może się już zdecydować, niby fajnie jak syn (bo nazwisko itp. wiecie co oni tam myślą ![]() ![]() ![]() co prawda ja czuję, że to będzie córka, ale czytałam o dziewczynach, które też tak miały i nawet jak lekarz na USG zobaczył siusiaczka to nie wierzyły, po porodzie kazały sprawdzać czy to na pewno syn ![]() ![]() ja właśnie na allegro przeglądam ciuszki ciążowe i wkurza mnie trochę to, że te modelki mają wypchane brzuchy, więc ciężko stwierdzić jak to będzie wyglądało na prawdziwej ciężarnej... one takie chude, z małymi piersiami i brzuch wypchany, że wygląda co najmniej na 7 miesiąc... ja na pewno nie będę tak wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
Magda... maleństwo śliczne
![]() ![]() Ale pisiorka nie widze ;P poki co
#1050 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.