![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1022 |
Kici kici miau miau
|
to ja chce na chlopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
#1024 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,zwróćcie proszę uwagę na to co piszą w tych linkach o użytkowniczce
boskie_ubrania ,która założyła właśnie wątek na targowisku Od postu 1807 https://wizaz.pl/forum/showthread.php...a#post19 500927 i tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=678 Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2010-05-23 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Kici kici miau miau
|
trzeba to moze sprawdzic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Oj,Dziewczynki...
![]() ![]() Od dziś przez pięć dni: ryczę-smarkam ![]() To też w kontekście macierzyńskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Uspokój się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie odnosnie zgubionej przesylki. Wymienialam sie z wizazanka na perfumy. Nie dostalam jej paczki, moja dotarla. Perfumy ode mnie juz zostaly komus podarowane.
PAczka dla mnie nie przyszla. Pytalam o nia 3 razy na poczcie (niestety u mnie nie potrafia stwierdzic, czy list w ogole na poczte doszedl; moga go tylko poszukac "na stanie"). Czesto odbieraja mi poczte sasiedzi. W czasie, w ktorym mialam dostac paczke oni wyjechali a napewno nie odebraliby mojej paczki wiedzac, ze jada na wakacje. TZ paczki nie odbieral. Siostra TZta, ktora mieszka w mieszkaniu obok tez nie. PErfum ani widu ani slychu. Wizazanka powiedziala, ze po wyplacie przez poczte pieniedzy przesle mi pieniadze (czyli nie bede miala perfum). Poczytalalam troche i kwota odszkodowania bedzie mniejsza zarowno od perfum, ktore ja mialam dostac jak i perfum, ktore wyslalam. Czy zdarzyla sie Wam keidys sytuacja z zagubiona przesylka i odszkodowaniem z poczty. Jak to u Was wygladalo? Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-06-01 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
james, jeśli przesyłka nie była ubezpieczona, poczta oddaje dziesięciokrotność opłaty, która została pobrana
nie rozumiem jak wizażanka mogła puścić perfumy dalej, skoro wymiana nie została sfinalizowana ![]() odpowiedzialność leży po jej stronie i nie powinnaś być stratna
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;19719866]A ja mam pytanie odnosnie zgubionej przesylki. Wymienialam sie z wizazanka na perfumy. Nie dostalam jej paczki, moja dotarla. Perfumy ode mnie juz zostaly komus podarowane.
PAczka dla mnie nie przyszla. Pytalam o nia 3 razy na poczcie (niestety u mnie nie potrafia stwierdzic, czy list w ogole na poczte doszedl; moga go tylko poszukac "na stanie"). Czesto odbieraja mi poczte sasiedzi. W czasie, w ktorym mialam dostac paczke oni wyjechali a napewno nie odebraliby mojej paczki wiedzac, ze jada na wakacje. TZ paczki nie odbieral. Siostra TZta, ktora mieszka w mieszkaniu obok tez nie. PErfum ani widu ani slychu. Wizazanka powiedziala, ze po wyplacie przez poczte pieniedzy przesle mi pieniadze (czyli nie bede miala perfum). Poczytalalam troche i kwota odszkodowania bedzie mniejsza zarowno od perfum, ktore ja mialam dostac jak i perfum, ktore wyslalam. Czy zdarzyla sie Wam keidys sytuacja z zagubiona przesylka i odszkodowaniem z poczty. Jak to u Was wygladalo?[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() Dostałam 1-wsza paczkę, czekam grzecznie, jak druga strona sie odezwie, że dostała moją przesyłkę. Kosmetyków, które dostałam, nie ruszam! Aktualnie jestem w trakcie załatwianie reklamacji. Co prawda pieniędzy jeszcze nie dostałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
korzonek
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Witam,
mniej więcej na początku roku wymieniałam się z pewną Wizażanką. Wymieniałam z nią kosmetyki i telefon, ona wysyłała mi kosmetyki i ubrania. Umówiłyśmy się, że gdyby ubrania na mnie nie pasowały to odmienimy się częścią rzeczy, odeślę jej ubrania i część kosmetyków, ona mi telefon+akcesoria. Pierwszy zgrzyt - zapomniała spakować jakiegoś umówionego kosmetyku, ale to w sumie nie było zbyt ważne, gdyż i tak się odmieniłyśmy za umówioną część rzeczy. Jako, że miała więcej przekupek odesłałam jej rzeczy pierwsza. Przez ponad 2 tyg "nie dochodziła" do niej moja paczka. Upewniałam się i upewniałam, zaczęłam się martwić, że gdzieś zaginęła, Wizażanką ciągle odpisywała, że wciąż nie ma tej paczki. O dziwo dopiero gdy napisałam, że pójdę na pocztę i sprawdzę jej stan to w tym samym dniu napisała, że "O, doszła". Trochę mnie to zastanowiło ![]() Później dłuższy czas czekałam na paczkę od niej. Gdy w końcu ją dostałam (to było przed świętami Wielkanocnymi) okazało się, że nie spakowała mojej ładowarki i słuchawek do telefonu. Do tej pory nie mogę się o nie doprosić. Pisała, że podczas świątecznych porządków poszuka tych rzeczy (o dziwo się zgubiły) i po świętach wyśle. Paczki nie było. Jakiś miesiąc temu napisałam do niej, okazało się, ze "na śmierć zapomniała", zaraz wyśle. Paczki oczywiście do tej pory nie ma. Dziś wysłałam do niej kolejną PW, jeszcze nie odpisała. Poza tym używałam jakiś czas tego telefonu, który od niej wrócił. Działa on teraz fatalnie, niestety nie mam 100% pewności, że to ona go popsuła i nie wiem co robić. Wcześniej działał dobrze, ale nie używałam go długo przed wysłaniem i nie wiem jaki był jego konkretny stan przed wysyłką. Nie da się tego sprawdzić w dzień czy dwa. Poza tym owa Wizażanka po otrzymaniu go nie narzekała na jego stan techniczny, dlatego chyba wszystko było w porządku. Poradźcie, co w tym wypadku zrobić? Edytowane przez Ceith Czas edycji: 2010-06-01 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, co do zaginionych paczek. Czy zdazyło się komuś, zeby doszła nie wiem, po miesiesi~ącu od wymiany, oczywiście paczka priorytetowa wysłana od razu. Czy ju~ż nie ma raczej co liczyć na to, ~że się odnajdzie i wzi~ąc to ewentualne smieszne odszkodowanie?
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co najlepsze, poczta twierdziła ze paczka byla w moim miescie,ze miałam dostarczane awizo(podłe kłamstwo! ![]() ![]() generalnie poczta polska to ewenement wiec moze ta paczuszka gdzies tam tkwi ![]() Sorry za przydługi wywód ,ale się wyżaliłam ![]() ![]() Tak wiec kasiek , piszcie reklamacje szybko, a nuż wam znajdą paczuszke ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2010-06-02 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Witam
Mam problem, dogadałam sie z Wizazanka o nick'u LoveGun na wymianę, wszystko ustalone, podałam adres, prosiłam o jej dane choc ma 0 przekupek, myslałam ze chce wysłąc pierwsza a tu cisza, laska sie logowała, ale na moje wiadomosci nie odpowiedziała, ani te prywatne ani te w jej wątku, i co teraz? juz troche czasu mineło a ja jestem wkurzona bo zalezało mi na tej wymiance ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
JESTEM ONA
|
Miałam już tak 2x.
Nie wiem co się dzieje ze Świeżynkami. ![]() Może mają 'coś' do ukrycia? ![]() Cytat:
![]() |
#1038 | ||
korzonek
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Kolejny problem :/
Umówiłam się z nową Wizażanką na wymianę perfumy za perfumy. Na wszystko się zgodziła, potwierdziła w wątku, ja jej wysyłam adres na PW, a ona mi pisze nagle jak do kogoś zupełnie innego (?) : Cytat:
![]() Ona mi na to, że jest niezdecydowana i że sprawdzi w perfumerii zapach. Napisałam jej, że nie sprawdzi, bo to limitowane perfumy. Ona mi na to, że jest niezdecydowana i czy ja mam jakieś perfumy do odlania? Lekko wkurzona i zdezorientowana, ale wciąż tolerancyjna, napisałam, że to co w wątku jest na wymianę. Zapytała o jakiś zapach, napisałam jej, że tego nie wymieniam i cisza. A w wątku informacja: Cytat:
Edytowane przez Ceith Czas edycji: 2010-06-08 o 17:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Ceith, mam podobny problem...
nowa wizazanka wybrala u mnie 2 rzeczy za swoje perfumy...zaprosilam ja na PW, zeby wymienic adresy i ustalic wysylke...PW dostalam, ze jest zdecydowana ... co za co wymieniamy i prosbe, zebym jej wytlumaczyla co dalej i jak to sie odbywa...wiec opisalam....a tu drugie PW: 'Ale wiesz co , tak sobie policzyam i moze jeszcze cos dorzucisz, co? Bo to sie do konca nie rownowazy' ![]() na moje PW ani pytanie w watku nie odpowiedziala...i teraz okazuje sie, ze te perfumy wymienila na cos innego... no to ja tu czegos nie rozumiem...to jaki jest sens dogadywania szczegolow w watku, skoro final jest taki jak wyzej... i czy mozna sobie gdzies ustawic (dla swojej wiadomosci i pamieci) czarna liste, zeby juz z kims takim nie miec do czynienia? ![]() edit - w koncu jednak sie odezwala i mam nadzieje, ze do wymiany dojdzie...
![]() ![]() ![]() Burberry Body Intense i inne oddam ![]() ![]() ![]() książki i elektronika ![]() ![]() ciuchy, buty, torebki itp. Edytowane przez magda s. Czas edycji: 2010-06-07 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
------------------------------------------------------------- Do mnie paczka nie przyszla. Wizazanka zlozyla reklamacje. Dzis przyszedl listonosz, pokazal mi kartke pytajac, czy to moj podpis (kartka to lista przesylek z numerem nadania, miastem nadania, moim podpisem i adresem). MOwie, ze tak a on do mnie z oburzeniem (reklamacja zlozona, ze przesylki nie ma a na liscie moj podpis widnieje, ze odebralam). Wzielam do reki do kartke i patrze a tam jako miejsce nadania widnieje "Poznan". Wszystko fajnie tylko ja czekam na paczke z innego miasta. Powiedzialam to listonoszowi i od razu spuscil z tonu. Sprawdzil numer nadania z reklamacji i okazalo sie, ze kobiety z poczty daly mu liste, na ktorej widnialo, ze odebralam przesylke. Nie ta przesylka byla jednak reklamowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
A co Wy moje drogie, na taką historię.
Moja paczka nie doszla do osoby z którą sie wymieniałam. W regulaminowym czasie skladam reklamacje i dostaje odpowiedź, że paczka została tego i tego dnia odebrana. Dziewczyna twierdzi, że paczki nie dostała, że pytała się poczcie i NIC. Poczta, że paczka odebrana. No i tak, nie mam powody, żeby nie wierzyć dziewcznie, nie mam również powodu, że nie wierzyć poczcie. Historia prawie jak w spr. James i Irisin. ( dziewczyny, oczywiście nic do Was nie mam, tylko wasza spr. stała się precedensem ![]() I co mam począc?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post37069794wymieniam www.pajacyk.pl KLIK ![]() Edytowane przez króliczek Czas edycji: 2010-06-07 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Czyzby sie watki pomylily? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na studiach czesto odbierałam przesyłki za wspollokatorow a oni za mnie,ale szczerze mowiac,uwazam ,ze to nie jest dobra praktyka ![]() ![]() Czy oni(listonosze) maja własciwie do tego prawo?
![]() |
#1047 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
W wypadku który opisuje Vil, skoro poczta twierdzi, że paczka odebrana, to ma na to DOWÓD. A skoro ma to MUSI go okazać osobie, która reklamację skladała. Jedynym zaś dowodem może być: a. podpis osoby która odebrała przesyłkę na stosownym dokumencie (o ile to wizażanka, to znaczy że oszukuje Vil, lub ktoś podpisał za nią (w pierwszym wypadku wiadomo co, w drugim - wina listonosza, bo powinien sprawdzić dowód osobisty (zasada identyczna jak z odbiorem poleconego z okienka) b. oświadczenie na takim druku który przesyła poczta adresatowi, że otrzymała jednak przesyłkę (już tak glupia wizażanka to chyba by nie była:P) Podsumowując Vil - sprawa prosta - zażądaj od poczty dokumentu, który potwierdza odbiór przesyłki przez WŁASCIWĄ osobę, tj. adresata, a nie cioci/sąsiadki/przyjaciółki itp.
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna do mnie pisała, że wie, że paczka trafiła pod inny adres. Misi, to ja mam prawo żądać od poczty dokumentu odbioru przesyłki? Qrcze, jak ja nie lubie załatwianie takich spraw, ale jak trza, to trza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
#1050 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.