Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-10, 15:36   #1021
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Kasiu Dublin no nie mogę się nadziwić, że ty takie podejrzenia miałaś i dopiero teraz nam o nich mówisz Trzymam kciuki kochanieńka za ciebie!
Bo ja naprawde myslalam ze @ przyjdzie. Ba dalej tak mysle, ale... To 'ale' zawsze sie gdzies wtraca

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Kasiula az szkoda slow na to co ty dzisiaj tutaj wypisujesz. Masz racje, idz do domku i odpocznij troche...

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 15:39   #1022
niunia1401
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
http://kobieta.wp.pl/kat,26355,title...adomosc.html?P[page]=2
PATRZCIE CO ZNALAZŁAM.... SZKODA TYLKO ZE PARE LAT TEMU NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ZE NIE POLECA SIE SPIRALI KOBIETOM KTÓRE CHCA MIEC JESZCE DZIECI BO MOZNA PRZEZ NIA BYC BEZPŁODNYM!!!!!!!!!!!!!:m ad:WYKRESLCIE MNIE DZIEWCZYNKI Z LISTY .........TERAZ JUZ WIEM CZEMU PRZEZ 4 LATA NIE WPADLISMY.... BO JESTEM PENIE PRZEZ TA PIER........SPIRALE BEZPŁODNA.....IDE DO DOMU........ZAŁAMANA..... NIE CHCE WAM JUZ SMUCIC......KOCHAM WAS
po pierwsze nigdzie niejest tam napisane ze powoduje bezplodnosc,glupolu moj,moze trudniej wrocic do plodnosci ale wyraznie jest napisane ze najgorsza jej wada sa uszkodzenia mechaniczne macicy a o tym ci juz pisalam,ale ciebie lekarz badal i nic niewyczul,a pozatym,jakbys cos miala z macica to pewnie mialabys tego jakies obiawy bole krwawienia itp,a pewnie noszenie metalu w sobie poprostu musi miec jakies skutki,i pewnie wraca sie do plodnosci wolniej,ale bezplodna od niej napewno niejestes marudo moja

I popieram idz do domu odpoczac bo normalnie dzis mnie wykonczys jak slowo daje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png

Edytowane przez niunia1401
Czas edycji: 2009-12-10 o 15:41
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:00   #1023
LadyMK
Zakorzenienie

Kasiula- do lekarza! juz i trzymam mocno aby wszystko było dobrze

KasiaD... a wystawiasz w ogóle jakies rzeczy na allegro?? może zacznij wystawiac, to czego już nei nosisz;] a sukieneczki pokaz pokaz czekam na zdj.

DZIEWCZYNY
mam do was ważne pytanie. Dziś szef się mnie spytał czy jade jutro z nimi oddać krew i zapisać się do bazy dawców szpiku kostnego. Co mam zrobić? Czy jeśli...@ mi się spóźnia to powinnam? Czy przy takim czymś nie ma pytań dodatkowych (w kierunku stanu "zdrowia")?

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:03   #1024
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość

KasiaD... a wystawiasz w ogóle jakies rzeczy na allegro?? może zacznij wystawiac, to czego już nei nosisz;] a sukieneczki pokaz pokaz czekam na zdj.

DZIEWCZYNY
mam do was ważne pytanie. Dziś szef się mnie spytał czy jade jutro z nimi oddać krew i zapisać się do bazy dawców szpiku kostnego. Co mam zrobić? Czy jeśli...@ mi się spóźnia to powinnam? Czy przy takim czymś nie ma pytań dodatkowych (w kierunku stanu "zdrowia")?
sa zawsze pytaja czy w ciazy niejestes bo w ciazy krwi oddawac niemozna,uwazam ze niepowinnas jechac

Stary 2009-12-10, 16:40   #1025
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
to zobaczymy dziewczyny jak to z naszymi przeczuciami

biedactwo

ja to jeść mogę, i jak za rzadko jem to mnie wtedy mdli, ale nie mogę myśleć o jedzeniu bo mnie mega naciąga...bleee
Powiem Ci że ja mam tak samo, dziś jak wziełam banana w ręke jeszcze zanim zaczęłam go jeść to aż mi się wszystko
Ja od ginekolog wiem że mdłości zależą od ilości progesteronu we krwi, i jesli jest go bardzo dużo to ma się mdłości, ale to nie oznacza że jak już ma się dużo progesteronu to się nie poroni bo przecież można z innych przyczyn... Ale ogólnie powiedziała że mdłości są dobrym znakiem.

Ja dziś wcześniej wyszłam z pracy, właśnie przez mdłości, teraz już mi przeszły ale mam zgagę i cały czas mi się odbija ehhh...
Rozmawiałam już z moją panią gin. i jutro idę po 16 na usg, wtedy już będe pewniejsza.
Po za tym zauważyłam (hihi a chyba bardziej moje kochanie) że hormony to we mnie buzują, raz mam głupawkę, za chwilę chodzę jak zbity pies, albo robię awanture o błachostę ale normalnie czuje że ze złości to się gotuje i tak pare minut i za chwilę znowu zmiana normalnie jak jakaś
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:51   #1026
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że ja mam tak samo, dziś jak wziełam banana w ręke jeszcze zanim zaczęłam go jeść to aż mi się wszystko
Ja od ginekolog wiem że mdłości zależą od ilości progesteronu we krwi, i jesli jest go bardzo dużo to ma się mdłości, ale to nie oznacza że jak już ma się dużo progesteronu to się nie poroni bo przecież można z innych przyczyn... Ale ogólnie powiedziała że mdłości są dobrym znakiem.

Ja dziś wcześniej wyszłam z pracy, właśnie przez mdłości, teraz już mi przeszły ale mam zgagę i cały czas mi się odbija ehhh...
Rozmawiałam już z moją panią gin. i jutro idę po 16 na usg, wtedy już będe pewniejsza.
Po za tym zauważyłam (hihi a chyba bardziej moje kochanie) że hormony to we mnie buzują, raz mam głupawkę, za chwilę chodzę jak zbity pies, albo robię awanture o błachostę ale normalnie czuje że ze złości to się gotuje i tak pare minut i za chwilę znowu zmiana normalnie jak jakaś
no pamietalam ze cos z hormonami maja wspolnego te mldlosci

Stary 2009-12-10, 16:54   #1027
anula_81
Zakorzenienie

Ale lecicie dziewczyny!!

Ja ledwie dojechalam do domu z pracy bo cale miasto zablokowane,bo przeciez Obama w miescie. Wariacja!! demonstracje, pochody, wystepy a on laskawie wyjdzie tylko na chwile na balkon dokladnie o 18:55 i pomacha. Mialam nawet z moimi dziewczynami isc tam, ale jakos mnie etn lekarz wypral z energii dzisiaj i siedze w domku, upieke jakies ciacho na swiateczny lunch jutro w pracy.

Latkoo to dobrze ze mdlosci sa dobrym znakiem. Ja mam okropne. na szczescie nie wymiotuje, ale powstrzymuje sie naprawde mocno, problemem jest ze nic nie moge zjesc zupelnie. zjem kawalek i juz nie moge patrzec, a z kolei jak dlugo nie jem to tak jak itakasia pisala chyba ze mam taka zgage, odbija mi sie ze musze cos zjesc. wiec ogolnie mi niedobrze calymi dniami
Carol! ty sie nie przejmuj ze nie masz mdlosci. moja psiapsiolka z ktora dzisiaj rozmawialam mowi ze wlasciwie nie miala zadnych objawow oprocz tegop ze sikala duzo ale glownie w pozniejszej fazie ciazy jak juz ja bardzo plod naciskal na pecherz. To chyba bardzo indywidualna sprawa.
Kasiu Dublin ja tez prosze o zdjecia koniecznie!!! uwielbiam ciuszki ogladac. ja mam troche do sprzedania w sumie bo czasem kupuje tak bez sensu. Czesc juz rozdalam, ale czesci mi szkoda. Jak bede miala chwile po swietach to moze cos wrzuce.
Gosiaro dokladnie jak bylam u mojego lekarza to sobie tobie pomyslalam i o tym co pisalas o swojej wizycie wtedy. Ja wiem ze oni maja obowiazek tak mowic, zeby kobieta byla przygotowana na wszystko, ale nie w taki sposob i nie tak bezplciowo, bez zadnych uczuc. Nie maja empatii dla ludzi. ja rozumiem zeto lekarze i MUSZA przygotowac nas na najgorsze, Ale cien pozytywnej energii by nie zaszkodzil.

Jeju w telewizji tylko Obama i nagroda nobla!! moglam juz jechac do centrum bo zwariuje jak bede go sluchac caly wieczor tutaj w TV!!!!

A jak wasze popoludnie dziewuszki>?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-10, 17:19   #1028
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No dobrze to ja zmykam do domku. Sukienki zamieszcze jak juz tam dotre (nie chce w pracy wchodzic na stronki z moda bo jak ktos zauwazy to bedzie nieciekawie...).

Lady MK nie zamieszczam nic na allegro bo jakos jeszcze nie mialam takiej potrzeby. Jak kupie cos co potem nie nosze to zawsze wydam jakiejs kolezance a tez za czesto sie to nie zdaza. Ale jakbym cos miala do wydania w przyszlosci to mozemy sie zgadac

To do pozniej lasencje

Stary 2009-12-10, 17:26   #1029
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Uff dobrnelam, ciezko bylo Was dzis nadrobic
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Wracaj, bo mi się na głowę rzuca! Zresztą nie tylko na głowę ....
Ślub to najlepsza nowina!!!!
Wracam Ale nie na stale w dalszym ciagu Was podczytuje, ale im czesciej to robie tym bardziej sie nakrecam, a nie chce
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no kochana to po prostu przyspieszycie to co nieuniknioneprzecież mozecie tak na szybciora wziąść cywilny a kościelny juz na spokojnie): to wcale nie komplikacja, tu jakiś los sie odzywa i mówi że pomimo wszystkich małych przeciwności nalezycie do siebie i popycha was troszkę szybciej w ramiona
No, ja mam w planach tylko cywilny Jakos nie kreci mnie zadne weselicho, wole te pieniadze dolozyc do kupna mieszkania Poza tym dziwnie sie zawsze czuje jak jestem w centrum zainteresowania, co dopiero jakbym ja sama, sama we wlasnej osobie ja byla PANNA MLODA ??
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Karolinkodziekuje
jak sie teraz czujesz? lepiej troszke??
cosma niotogratulacje) to supernowina-mamy nadzieje, ze ty tez sie cieszysz:|) ja kochana tez najpierw bralam cywilny slub a rok i 2 mce pozniej koscielny
jej a ja siemusze uczyc dziewczynki i mi sie tak nie chce HLEP!!
Dziekuje za gratulacje
Ucz sie ucz, bedziesz madra dziewczynka i dzidzius bedzie dumny ze swojej mamy
Cytat:
Ano ja dziś w nastawieniu tak mnie mąż wku***ł, że nie chcę mówić. Wszystko we mnie chodzi, aż mnie brzuch z nerwów rozbolał
Staranka od lutego wznowione, no chyba że jeszcze jeden taki wku***k to pakuję walizki i zabieram Pepki.
Tylko nie pytaj o co chodzi bo nie będę pisać. Muszę ochłonąć, bo mi jeszcze odbije się na wcześniejszej @.
Esch ... faceci ...
No to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zyczyc pogodzenia sie szybciutko
Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
No juz jestem bylam na zakupach,no to Cosmaaaa gratulacjie slub to ok a ja juz myslalam ze dzidzia bedzieale tak mi sie szybko pomyslalo jakosto bylo by super,hihihi,no ale za to trzymanie w niepewnosci w dupke dostaniesz malo zawalu niedostalam a moj tz mnie wolal do sklepu i do sklepu,normalnie ja tu przez ciebie zwarjuje
Oj przepraszam Nie chcialam nikogo trzymac w niepewnosci Musialam obiad podgrzac, bo przyszly maz wracal do domku
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!!!

Ja czekalam czekalam i dzisiaj juz musze sie przyznac... (tylko prosze na mnie nie krzyczec ). Mam 30dc i @ sie jeszcze nie zjawia... W tym cyklu oczywiscie sie nie staralismy wiec prawdobodobienstwo jest baaardzo malutkie, ale... no wlasnie, raz tz skonczyl w srodku za co dostal wielki opierdziel no i teraz z dnia na dzien nadzieja we mnie rosnie .

Jesli chodzi o samopoczucie to nic podejrzanego nie zauwazylam. Czasami mnie boli w podbrzuszu i wtedy sobie mysle ze zaraz sie rozkreci i juz bedzie @, ale nigdy sie nie rozkreca a @ nie ma. Poza tym z dnia na dzien moje piersi sa wrazliwsze no i zrobily sie jakies takie napiete lekko. W sumie to jest jedyny objaw ktory podnosi mi skrzydelka bo przed @ nic mi sie z piersiami nigdy nie dzieje. Nie wiem juz co mam myslec ale z testem i tak poczekam do poniedzialku jak nie dluzej. W ten weekend z tz-em jedziemy do IKEI po takie klamoty na ktore odkladalismy kaske zeby przed swietami je zakupic no i w ta sobote sie wybieramy. A w niedziele ide na zakupy swiateczne wiec mysli na pewno bede miala czyms zajete.

Nie wiem co o tym myslec...
Nie mysl nic kochanie, tylko zrob tesciora po weekendzie i bedzie jasne, zycze Ci z calego serca malego lokatorka w brzusiu !!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 17:27   #1030
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
chyba nie bo widze ze pisałyscie wiecie co dziewczyny?.. przeraziłam sie....bo czytałam ze po spirali mozna byc bezpłodnym...tzn. jak sa jakies komplikacje... ja po mojej roksanie miałam załozona spirale na 3 lata...i wszystko było ok. ale wyciagał mi ja jakis lekarz partacz.. tak na szybko... bo akurat miał dyzur... i teraz sie boje...bo niby wszystko było ok. pózniej...ale jak mi ja wyciagał to zemdlałam i tyle pamietam...potem juz byłam bez spirali.. ale moze mi cos tam uszkodził... i jestem bezpłodna.....bo to było po roksanie..... niby sie nie starałam od tego czasu o dziecko ale 4 lata wspózyje stosunkiem przerywanym i nic.... a moze to ja jestem bezpłodna przez ta spirale???????????: cry:
Nie panikuj kochana.... To ze nie wpadliscie nic nie znaczy, jest bardzo wiele takich par, mysmy kiedys tez kochali sie ''przerywajac'' i nie wpadlismy, jednak nie mysle teraz o tym czy to cos znaczylo.
Spirala owszem moze porobic szkody, ale gdyby tak bylo, np cos z szyjka macicy to lekarz wypatrzylby to przy zwyklym badaniu ginekologicznym i poslal na USG badz inne badania. Dla swojego spokoju umow sie do gina i niech Ci zrobi USG dopochwowe i bedziesz wiedziala Trzymam kciuki, zeby bylo wsio w porzadku
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja po powrocie od lekarza. Oni tu sa tacy nieczuli i straszni ze przykro tylko.
Zrobil mi badania wszystkie, 5 probowek krwi pobrali, siusiu itp. Ale ogolnie to zebym sie nie ekscytowala bo to dopiero 9 tydzien, w dodatku pierwsza ciaza a w takich przypadkach to kobiety zazwyczaj poronia. Ale ze bardzo fajnie i on sie cieszy, ale zebym sie nie nastawiala, bo akby co to potem mi bedzie przykro.
dostalam karte ciazy wybrano mi szpital, ale mam sie nie nastawiac. wiem, wiem ze jest ryzyko, ale oni tu traktuja to beznamietnie jakby ciaza to byl katar.
no i zepsuli mi humor, mimo, ze niby wszystko ok too jakos tak sie zyc odechciewa.
I jeszcze mi mdlo caly dzien. Na pytanie lmoje do lekarza o mdlosci- no moga byc. normalnie. To jak nie przejda do nastepnej wizyty to pomysilmy A wizyta 14 stycznia dopiero.
i jak sprawdza czy wszystko ok?
zle mi...
sorki za marudzenie ale mnie jakis marazm dopadl . naszczesci emoja mama nagle okazala sie ludzka i mnie pocieszyla. ze ona ma dobre przeczucie i zebym nie przejmowala sie.
Nie przejmuj sie... Jest wiele kobiet ktore ronily pierwsza ciaze ale nnie jest powiedziane ze i Ciebie musi to spotkac!! Lekarz to lekarze, oni spotykaja to na codzien i dlatego sa nieczuli- dla nich to normalne. Gdyby mieli sie przejmowac kazdym pacjentem, jak kims ze swoich bliskich to by zwariowali ... Nie mowie, ze mieli prawo Cie tak martwic, ale tez nie miej im tego za zle, dla Ciebie to najwiekszy Twoja skarb, ten maluszek w brzuszku, dla nich kolejna ciaza, kolejna kobieta, kolejne dziecko ...
Jesli uspokoi Cie to to moze postaraj sie w PL gdzies do gina umowic i zrobic jakies USG itd? Tam sie jednak bardziej przejmuja kobietami w ciazy- zazwyczaj. Mysle ze co do opieki nad ciezarnymi nie ma sie za bardzo do czego doczepic
Cytat:
hlip,hlip.... dziekuje dziewczynki.....a moze wiecie jakie badania trzeba przejsc na bezpłodnosc??????? i czy lekarz moze to stwierdzic po badaniu ginekologicznym? czy np. po wyjeciu tej spirali nic tam nie jest uszkodzone?..... bo byłam ostatnio u lekarza i badal mnie... i nic mi nie powiedział ze tam cos nie tak jest....wrecz przeciwnie powiedział ze jestem wprost stworzona do rodzenia dzieci... ale wtedy nie myslałam zeby powiedziec mu o tej spirali bo jakos mi to do głowy nie wpadło ze moge byc przez nia...BEZPŁODNA CZY LEKARZ PO BADANIU GINEKOLOGICZNYM MOZE STWIERDZIEC NP. JAKIES USZKODZENIE MACICY???????...PLIS.....
Juz wyzej Ci napisalam.
Jesli Ci to pomoze to sie wyplacz, wykrzycz, ale nie stresuj sie- stres to najgorsze uczucie i wrecz wyniszcza organizm, a chyba nie chcesz zeby Twoje drugie dziecko mialo brzykie mieszkanko przez 9 miesiecy?
Cytat:
no dobra bylam szybko w sklepie i kupilam test i odrazu go zrobilam i znow negatyw wiec grudzien chyba musi zaczac kasia,bo na mnie jak mowilam liczyc niemozecie niestety,a wredej @ nadal niema wiec pozostaje mi czekac do wizyty u lekarza w styczniu
Esch ... przykro mi ... Ale jak to dziewczyny mowia optymistycznie- nowy cykl, nowe szanse i przyjemnosci

Uff odpisalam
Mam mentlik w glowie.... Rozmawialam z kolezanka, ktora jak uslyszala ze @ nie mialam i biore nast opakowanie anty to mnie opierniczyla, ze jestem niepowazna bo moge byc w ciazy i ze to nienormalne zeby nie miec nawet plamienia .... Sama juz nie wiem.... Mozliwe ze zbyt wczesnie zrobilam test, ale raczej nie jest mozliwe bym zaszla.... Nie powinnam z nikim na te tematy rozmawiac bo potem sobie sama wkrecam ...

Aj, jutro mam ostatni dzien praktyki Nie pochwalilam Wam sie ze od jakiegos czasu Kasia, moj mistrzu kaze nie robic rozne rzeczy na klientkach, typu paznokcie, henna czy nawet oczyszczanie buzki Zastanawiam sie czy procz kursu zdobien paznokci, na ktory wybieram sie w styczniu nie zrobic jeszcze jakiegos kosmetycznego zeby moc wiecej robic ... jakas sie mabitna zrobilam
Stary 2009-12-10, 17:46   #1031
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
PATRZCIE CO ZNALAZŁAM.... SZKODA TYLKO ZE PARE LAT TEMU NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ZE NIE POLECA SIE SPIRALI KOBIETOM KTÓRE CHCA MIEC JESZCE DZIECI BO MOZNA PRZEZ NIA BYC BEZPŁODNYM!!!!!!!!!!!!!:m ad:WYKRESLCIE MNIE DZIEWCZYNKI Z LISTY .........TERAZ JUZ WIEM CZEMU PRZEZ 4 LATA NIE WPADLISMY.... BO JESTEM PENIE PRZEZ TA PIER........SPIRALE BEZPŁODNA.....IDE DO DOMU........ZAŁAMANA..... NIE CHCE WAM JUZ SMUCIC......KOCHAM WAS
Zaraz Cię zatłukę jak tak będziesz gadać Aż się we mnie zagotowało!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY
Masz prawo odmówić

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Uff odpisalam
Mam mentlik w glowie.... Rozmawialam z kolezanka, ktora jak uslyszala ze @ nie mialam i biore nast opakowanie anty to mnie opierniczyla, ze jestem niepowazna bo moge byc w ciazy i ze to nienormalne zeby nie miec nawet plamienia .... Sama juz nie wiem.... Mozliwe ze zbyt wczesnie zrobilam test, ale raczej nie jest mozliwe bym zaszla.... Nie powinnam z nikim na te tematy rozmawiac bo potem sobie sama wkrecam ...

Aj, jutro mam ostatni dzien praktyki Nie pochwalilam Wam sie ze od jakiegos czasu Kasia, moj mistrzu kaze nie robic rozne rzeczy na klientkach, typu paznokcie, henna czy nawet oczyszczanie buzki Zastanawiam sie czy procz kursu zdobien paznokci, na ktory wybieram sie w styczniu nie zrobic jeszcze jakiegos kosmetycznego zeby moc wiecej robic ... jakas sie mabitna zrobilam
Koleżanka ma rację, źle zrobiłaś jeśli nie miałaś plamienia nawet. Powinnaś poczekać albo zadzwonić do ginka.

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2009-12-10 o 18:37
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-10, 17:59   #1032
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

Koleżanka ma rację, źle zrobiłaś jeśli nie miałaś plamienia nawet. Powinnaś poczekać albo zadzwonić do ginka.
W sobote bralam 4 tabletke placebo, czyli ta bez hormonow i niby wtedy powienien byc @, a ja poplamilam doslownie 10 minutek ... Bylo tak ze pocieklo i skonczylo sie i bylo to jasne plamienie ... Chyba zadzwonie jednak do ginekolog....
Stary 2009-12-10, 18:05   #1033
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
W sobote bralam 4 tabletke placebo, czyli ta bez hormonow i niby wtedy powienien byc @, a ja poplamilam doslownie 10 minutek ... Bylo tak ze pocieklo i skonczylo sie i bylo to jasne plamienie ... Chyba zadzwonie jednak do ginekolog....
Jeśli masz się później martwić to lepiej zadzwoń, a będziesz spokojniejsza Ale byłby numer jakbyś zaskoczyła

Stary 2009-12-10, 18:11   #1034
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Jeśli masz się później martwić to lepiej zadzwoń, a będziesz spokojniejsza Ale byłby numer jakbyś zaskoczyła
No bylby ... Numer stulecia wrecz ....
Nie wiem jakby to bylo .... Az sie boje pomyslec o reakcji TZ i rodziny...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

No powiedziala ze skoro biore Yaz to mam sie nie martwic Latwo sie mowi, jednak jak @ jest to jest namacalny dowod, no ....
Stary 2009-12-10, 18:14   #1035
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
No bylby ... Numer stulecia wrecz ....
Nie wiem jakby to bylo .... Az sie boje pomyslec o reakcji TZ i rodziny...
Wiesz jak człowiek się stara to nie wychodzi, a jak odpuszcza sobie ... a tu psikus. No nie mów, jak by było w drodze to musiałby to przyjąć.
Nie martw się na zapas, może to normalne przy tabletkach.

Stary 2009-12-10, 18:18   #1036
duska207
Przyczajenie

Cytat:
hmmm każdy ma inny organizm ale mam dwie znajome które miały spirale i mają po niej dzieci... jedna nawet dwójke- sliczne i zdrowe dziewczynki. nie ma co zakładać od razu najgorszego. Takie przypadki zdarzaja sie żadko kiedy wiec głowa do gory wiara czyni cuda a w twoim przypadku mysle ze cudów nie trzeba skoro juz masz córeczke. trzymam kciuki
duska207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 18:26   #1037
LadyMK
Zakorzenienie

chyba wkręce szefowi, że mam @ i nie mogę;P ale pojadę, przynajmniej nie będę jak ten wół siedziała w biurze podczas gdy wszyscy kopalnie zwiedzaja (no nie dosłownie zwiedzają..:P )

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 18:26   #1038
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No to jestem i zalaczam moje nowe zdobycze

Cosmaa tak wlasnie mam zamiar zrobic. W weekend bede sie relaksowac a w przyszlym tyg ewentualnie zatestuje . Super wiesci w sprawie twojej pracy. Oby tak dalej kochana

Stary 2009-12-10, 18:29   #1039
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Wiesz jak człowiek się stara to nie wychodzi, a jak odpuszcza sobie ... a tu psikus. No nie mów, jak by było w drodze to musiałby to przyjąć.
Nie martw się na zapas, może to normalne przy tabletkach.
No, pewnie ze by musial ... Tylko wiem ze w pierwszych momentach po przekazaniu nowiny byloby stresowo i to ostro.
No, ale gin mi pwoiedziala ze nie mam sie teraz tym martwic, dopiero jest na tym blistrze nie dostane moge panikowac Wiec jeszcze 23 dni spokoju

Zmykam chyba kochane, TZ wraca wreszcie do domu i musimy sie w koncu soba nacieszyc... Ostatnio mielismy strasznie malo czasu razem ... No a jutro jade znowu do PL na kilka dni....

Boziu ... jutro mam dzwonic po wyniki cytologii z wykryciem HPV i ewentualnym jego DNA ... boje sie ze cos mi tam znajda....
Bo jestem genetycznie obciazona problemami kobiecymi i w tamtym roku niby mialam komorki zmienione ...

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:

Cosmaa tak wlasnie mam zamiar zrobic. W weekend bede sie relaksowac a w przyszlym tyg ewentualnie zatestuje . Super wiesci w sprawie twojej pracy. Oby tak dalej kochana
Suknienusie sliczniaste
Stary 2009-12-10, 18:34   #1040
sas
Wtajemniczenie

nie bylo mnie chwilunie i sie troszke nazbieralo..
cosmahehe moze bedzie mega niespodzianka kochana
i super ze ci sie uklada z praca

ja lape dola, ale spoko proboje wyluzowac troszke chce znalezc dobra prace a tu dupa blada eh i leb mnie boli od czytania po ang ehh to chyba za wysokie progi dla mnie

ale oki juz nie marudam.
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 18:45   #1041
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:

ja lape dola, ale spoko proboje wyluzowac troszke chce znalezc dobra prace a tu dupa blada eh i leb mnie boli od czytania po ang ehh to chyba za wysokie progi dla mnie

ale oki juz nie marudam.
Z JEZYKAMI OBCYMI NIESTETY TAK JEST,latwiej jest dopiero wtedy gdy umiesz myslec w innym jezyku,wiem ze troche dziwacznie to brzmi ale niestety tak jest,dopiero wtedy nieczujesz zmeczenia poslugujac sie nim

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:

sukieneczki sliczne ale ty to lepjiej na dzidziusia zbieraj

Stary 2009-12-10, 18:47   #1042
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:

ale oki juz nie marudam.
Nie prawda skarbku!!! Ja do tej pory nie przepadam za czytaniem po angielsku mimo ze skonczylam filologie i jestem juz tak dlugo za granica... I mysle ze to sie raczej nie zmieni. Mowic moge po angielsku bez zajakniecia ale czytac nie lubie i nie sprawia mi to zadnej przyjemnosci. Kochana przebrniesz przez to. Pierwszy rok tez byl dla mnie bardzo ciezki ale pozniej juz jest z gorki

Stary 2009-12-10, 18:48   #1043
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Z JEZYKAMI OBCYMI NIESTETY TAK JEST,latwiej jest dopiero wtedy gdy umiesz myslec w innym jezyku,wiem ze troche dziwacznie to brzmi ale niestety tak jest,dopiero wtedy nieczujesz zmeczenia poslugujac sie nim[COLOR="Silver"]
wiem wiem kochana, mnie nie meczy jezykk jako jezyk mieszkalam w anglii 3latka prawie wiec lubie rozmwiac w tym jeyku i wogole, ale takie przedmioty jak fonteyka czy jezykoznawstwo mnie wkurzaja i odychaja aniestety kolokwia za pasem
wlasnie kasiu dokladnie mtak mam hehe jak ty

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2009-12-10 o 18:50
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-10, 18:49   #1044
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:

ale oki juz nie marudam.
Ogolnie dobry sposob na angielski to ogladanie tv po angielsku,ja na codzien posluguje sie holenderskim,angielskim,i polskim,tv mam tylko po holendersku i angielsku ze wzgledu na inez musi najpierw opanowac perfekt holenderski

Stary 2009-12-10, 18:54   #1045
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
sukieneczki sliczne ale ty to lepjiej na dzidziusia zbieraj
No jak sie okaze z bedzie to bede miala 9 miesiecy na oszczedzanie . A narazie uzaleznienie pozostaje uzaleznieniem . Po prostu nie mam samokontroli... Gdyby nie do ze mam dosc dobre zarobki to bym juz pewnie glodowala

Stary 2009-12-10, 18:54   #1046
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie dobry sposob na angielski to ogladanie tv po angielsku,ja na codzien posluguje sie holenderskim,angielskim,i polskim,tv mam tylko po holendersku i angielsku ze wzgledu na inez musi najpierw opanowac perfekt holenderski
ja mam dokladnie tak samo. W pracy rozmawiam w wiekszosci po norwesku i czasem szwedzku, po angielsku w domku po polsku. angielskiego uczylam sie z filmow ale musze przyznac z enajbardziej praca wakacyjna w USA nauczyla mnie jezyka. Tak samoz norweskim. jak przebywa sie w srodowisku w ktorym mowi suie tylko w danym jezyku to moment i czlowiek sie uczy.
SAS a poza tym polecam wlasnie rowniez filmy po angielsku najlepiej z angielskimi napisami.polecam serie Friends, leciala w polsce to dosc prosty do zrozumienia serial, plus zabawny i mozna szybko sie wciagnac. Ja znam na pamiec))

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 18:56   #1047
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
wiem wiem kochana, mnie nie meczy jezykk jako jezyk mieszkalam w anglii 3latka prawie wiec lubie rozmwiac w tym jeyku i wogole, ale takie przedmioty jak fonteyka czy jezykoznawstwo mnie wkurzaja i odychaja aniestety kolokwia za pasem
wlasnie kasiu dokladnie mtak mam hehe jak ty
Ja pisalam prace z jezykoznastwa i plakac mi sie chcialo jak mialam przeczytac kolejna ksiazke z tego . Ale i tak bylo warto. Trzymaj sie kotku

Stary 2009-12-10, 18:57   #1048
Linka24
Wtajemniczenie

A tu jak zwykle szał macicy Nie idzie nadążyć.. Ale coz doczytałam Cosmaślubowac będzie Super, czyli razem poczujemy co to znaczy być żoną Bo w sumie wiekszość laseczek już dawno mężatki, tylko my jak na wygnaniu

A mnie dzis zaczął się 10 tydzień kiedy tylko to zleciało... ?? Brzuszka jak nie było tak ni ma. Co do samopoczucia, to czuję się jak najbardziej normalnie.CZasem zakłuje brzuchol i przypomni o swoim istnieniu. Ciągle mam białe upławy ale to chyba normalne, no i czasem już zemdli na widok czegoś, co nie przyswaja mój żołądeczek. Pracuję nadal, zadnych zmian. Dziś zakupiłam sobie w końsu futrzaka na ślub, na razie nie robiłam zadnych fotek, bo jakoś weny nie mam. Zamowiłam też kotyliony, pozostał jeszcze welon i butki. i tak sobie mysle, bo chyba na śmierć zamarzne na własnym ślubie. może ubiorę coś pod spód, tzn jakąś halkę bez ramiączek, jeśli produkują coś takiego, coby nie zakładać suknie na gołą skórę. Ech.. te moje cudaczne wymysły... Ale tyle i mnie

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-12-10 o 19:03
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 18:58   #1049
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A tu jak zwykle szał macicy Nie idzie nadążyć.. Ale coz doczytałam Cosmaślubowac będzie Super, czyli razem poczujemy co to znaczy być żoną Bo w sumie wiekszość laseczek już dawno mężatki, tylko my jak na wygnaniu
Halo ja tez na wygnaniu!!! Ale z wyboru bo ja tak jak Cosma nie pedze do roli Panny Mlodej . Za duzo zamieszania wokol mnie i panikuje...

Stary 2009-12-10, 18:59   #1050
magdusia33
Raczkowanie

Cześć wam dziewczyny wystarczy że nie zajrzę 2 dni a tu czytania a czytania odebrałam moje badanie beta i wychodzi na to że jestem w 7 tyg.i teraz nic mi się nie zgadza byłam u gin. a on mi na to że co ja się czepiam zamiast się cieszyć przecież chciałam być więc mam się uspokoić a usg zrobi mi około 6 stycznia a teraz mam zrobić wszystkie badania powiedziałam mojemu synusiowi bardzo się cieszy i powiedział że musi być siostra Oliwia
magdusia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości