|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
skoro nie chce Ci się przeglądać 50 stron, to nie możesz zadać tego pytania TAM, zamiast na NCJ?
![]()
#1022 |
Zakorzenienie
|
![]() To jest śmieszne. Nie można odpowiedzieć tylko trzeba komentować? ![]() Mam nadzieje że masz z tego jakąś sadysfakcję. Dziękuje już wiem ile to ma kalorii. Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Hehe
#1023 |
Zadomowienie
|
Nie mam żadnej satysfakcji z tego, iż zwracam uwagę na błąd.
Po prostu uderza mnie brak myślenia. ![]()
#1024 |
Zakorzenienie
|
Może jako osoba myśląca mnie oświecisz w czym tkwi problem?
#1025 |
Zadomowienie
|
Litości, po co ciągniesz ten temat w nieskończoność?
Dostałaś odpowiedzi kierujące Cię na inny wątek, znalazłaś odpowiedź.. fajnie, więc koniec tematu! Jak ja uwielbiam takie wiercenie dziury w brzuchu. ![]()
#1026 |
Raczkowanie
|
jako, że jest to wątek, który powinien być poświęcony codziennym jadłospisom, pozwolę sobie wkleić mój dzisiejszy jadłospis, z którego jestem raczej zadowolona
![]() śniadanie 9.00 - kasza na mleku 3,2% z łychą budyniu śmietankowego; pszenna bułka, obie połówki z masłem, żółtym serem i pomidorem; herbata z sokiem żurawinowym IIśniadanie 12.00 - 3 kromki chleba orkiszowego (uwielbiam! ![]() obiad 15.00 - zupa pomidorowa z ryżem, mięskiem z kurczaka, żołądkami itp.; IIdanie: makaron z kawałkami piersi z kurczaka w sosie serowo-koperkowym; sok Cymes pomarańczowy 250ml podwieczorek 17.30 - budyń śmietankowy na mleku 3,2% z łyżką cukru i cynamonu z dosypanymi rodzynkami i nerkowcami; kawał chałki drożdżowej z kruszonką posmarowanej masłem i dżemem wiśniowym kolacja 20.00 - 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką gotowaną i ogórkiem; serek wiejski 200g z Piątnicy z pomidorem i szczypiorkiem; kakao później wpadną jakieś migdały i jabłko jak zwykle |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-16 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za ocenę. wędlina drobiowa, bo taką mi wskazała moja lekarka. moje jadłospisy mają być lekkostrawne, także szynki i mięsa gotowane, nic smażonego, wędzonego itp. pieczywo najepiej jasne, bo razowe jest cięższe itp. kolacja o 20, bo wczoraj zjadłam ok 22 i dzisiaj rano nie mogłam wytrzymać z bólu brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- dieta musi być lekkostrawna to zrozumiałe. ja 2 lata tem,u leżąc w klinice też taką miałam. Ja dzisiaj chciałam sobie kupić wędlinę sojową (jestem ichtiwegetarianką) ale nie było. W mieście w którym mieszkam nie ma ![]() ![]()
![]() |
#1032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i brakuje mi czekolady ![]() ![]() ogólnie bardzo ładnie ![]()
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
Cytat:
ja pare lat temu to z taka waga siedziałam w szpitalu...i nikt nie miał zamiaru mnie wypuszczac haha z tym że ja miałam 162 cm wzrostu..nie wiemile tym masz...ale bez róznicy -waga jest masakryczna i dobrze o tym wiesz, ale ty sie tym szczycisz mi sie wydaje cieszysz się ze nie tyjesz i wcale tego nie chcesz nie chcesz przytyc i nie chcesz wyzdrowiec ,,,tyle widziałam "takie" co serek topiony i maslo sciagały paznokciem i pod stolik by pielegniarka sie nie zroientowała i takie co biegały w nocy po schodach - można |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
Nie jest wskazane też mocne kakao, herbata czy czekolada.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-16 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
MaszSwojejZony,masz calkowita racje.Jak przejrzalam sobie ile razy pisalam ciagle to samo,poczulam wstyd.Nie bede juz zasmiecac watku,napisze dopiero wtedy,gdy bedzie efekt.Powiem tylko,ze umowiona jestem z p.doktor na 30,5kg do piatku,mam nakaz przytycia,wiec tym samym czuje sie odciazona!P.doktor wziela to na swoja odpowiedzialnosc,a tak mi latwiej i to na prawde zwalnia z wyrzutow!Bo wiem,ze musze przytyc.No i sama sie do tego przekonuje.Glowne posilki jem na sali z paniami,p.doktor tak woli.No i gdy jadlam na stolowce,czulam chora potrzebe chociazby malego chorego oszustwa-bo wydawalo mi sie,ze jakos jestem kontrolowana,ze musze zjesc itd.I myslalam,ze efekt bedzie,gdy bede pilnowana,ze bedzie mi narzucane,jak w specjalistycznym szpitalu.A tu sie okazuje,ze wcale tak nie jest!Jak jem sama,jem lepiej!Np.na kolacje w pokoju zjadlam juz 3 nieduze kromki chleba,a nie 2,jak jadlam do tej pory!Czyli to jednak ja chce jesc dla siebie!I nie trzeba mnie tak kontrolowac!I nawet dzis byl efekt,bo +300g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
Skomplikowana według mnie ktoś powinien Ciebie jednak pilnować. sama już długo się pilnujesz i co z tego wyszło? nic. jak narazie stoisz w miejscu a nawet się cofasz, bo ciągle chudniesz. a to że jeden czy dwa dni udało Ci się jeść normalnie o niczym nie świadczy. większość dni przecież jadłaś głodowe 3 posiłki dziennie... gdybyś sama siebie mogła kontrolować, to już byś wyszła z tego szpitala, a Ty ciągle tkwisz w tym samym miejscu. ile jeszcze wytrzyma wyniszczony organizm? skorzystaj z kogoś pomocy. pozwól mamie, aby Cie kontrolowała. to może Ci wyjść tylko na dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
Jedyne co mnie niepokoi to to,ze codziennie rano mam biegunki i boje sie,by nie odbilo sie to na wadze,ale jesli bede nadal ladnie i duzo jadla,to nadrobie na pewno.Wiec napisze moj wczorajszy jadlospis.SN(8:00):zupa mleczna+2kromki chleba z maslem i polowa jajka+warzywa.2SN(10:00): 2mandarynki+serek waniliowy homogenizowany Gratka.3SN(11:00):10biszk optow Lu Petitki.OB(13:00):zupa pomidorowa z ryzem+cala surowka z bialej kapusty+mieso z gulaszu+ziemniaki.PODW(15 :00):jogurt Fantasia z platkami czekoladowymi+batonik kinder mleczna kanapka.PODW2(16:00):sala tka owocowa(banan,kiwi,pol pomarancza,pol brzoskwini).KOL(17:30):3k romki nieduze chleba z maslem i 2plasterkami poledwicy+warzywa.PO KOL(19:00):2ciastka owsiane LuGo! o smaku musli z owocami+szklanka soku Kubus.O 20:00 mandarynka.
![]() Do piatku nie pisze. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wez sie dziecko nie osmieszaj.
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
i zaczynacie od nowa?
Jezu... Ervisha, weź już przestań karmić jej chorobę i komentować posiłki, bo do złudzenia przypominasz samą Skomplikowaną - do Ciebie także mówi się jak do ściany :/ ona WIE jak ma jeść, bo jej to 1243412 razy mówiłyśmy. miphuhiz i po co to? po co dajesz się prowokować i po co sama prowokujesz? żeby powtórzyć kolejnych 30 stron pisania o niczym? skomplikowana, odnośnie biegunek i problemów z żołądkiem pisała Kiciakasia, a Ty i tak to zignorowałaś, bo wiesz lepiej. Jezu brak słów, po co ja tutaj wchodziłam? ![]()
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, u Was też dzisiaj jest taka ładna pogoda?
![]() kurczę, a ja leżę przeziębiona.
#1045 |
Zakorzenienie
|
Zachmurzone niebo u mnie
#1046 |
Zadomowienie
|
a u mnie słońce, jakby wiosna już przyszła
![]() chyba jak się będę dobrze czuła, to pojadę na miasto. O, i pójdę na kebaba ![]()
#1047 |
Raczkowanie
|
a u mnie świeci słonko
![]() i w ogóle jakoś dzisiaj mam dobry humor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
No więc obiecałam że napiszę swój jadłospis z niedzieli ,więc oto i on:
Śniadanie:3 kromki chleba razowego z masłem,półtłusty twaróg ok.100g,dżem jagodowy,1 pomidor,1 marchewka,przyprawy /grejfrut,duuuże jabłko,kawa zbożowa z mlekiem,kawa roz.z mlekiem,2 rzędy(6 kostek gorzkiej czekolady),jogurt activia musli// Obiad:makaron żytni(spora porcja) z sosem tj.piersi z kurczaka (surowego mięsa było ok.220g),8 dużych pieczarek,cebula,czosnek, pomidory z puszki,przyprawy /6 mandarynek,duuuuże jabłko,kawa zbożowa z mlekiem/ Kolacja:zupa mleczna tj.4 łyżki płatków owsianych błys.i 2 łyżki owsianych górskich,ugotowane w ok 350-400ml 2%mleka No więc ja jestem zadowolona,skoro jestem na KZ to mogę napisać taki komentarz a mianowicie: nawet nie macie pojęcia jak smakuje masło po niejedzeniu go przez ponad 3 lata ,jeśli chodzi o mięso ostatnio jadłam je w Nowy Rok a tu proszę ja nie wiem co mi się stało ,sama poszłam kupiłam sobie Te cholerne masło i mięso,jestem bardzo zadowolona,uważam że to duży postęp i jeszcze ta czekolada.Najważniejsze z tego wszystkiego jest to,że nie miałam ŻADNYCH wyrzutów sumienia,a to zdarza się często. Bardzo proszę o ocenę i o stwierdzenie czy jest to jeszcze U czy P a może wciąż R??I kogoś kto się zna by mi powiedział tak mniej więcej ile to było kcal?naprawdę tak mniej więcej dla rozeznania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
I kogoś kto się zna by mi powiedział tak mniej więcej ile to było kcal?naprawdę tak mniej więcej dla rozeznania.[/QUOTE]
naprawde, tak mniej wiecej, nie musisz wiedziec
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.