|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Lawenda, do opcji wielocytowania masz ikonkę między "Cytuj" a "odpowiedz", tą z dwoma precinkami. Klikasz przy każdej wiadomości ktora chcesz zacytować, aby ikonka się zaczerwieniła. W ten sposób jest czytelniej
![]() Ja na gwiazdke dostałam m.in. szampon Timotei z winogronami i cytryną. Uzywalam go juz kiedys i bardzo ładnie oczyszczał mi włosy, więc teraz jak skończę Hippa (mojemu męzowi nie przypasował i musze go skończyć) wezme się za Timotei. |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za porady, przyznam się, że rzadko pisze, częściej czytam, więc bardzo przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jest jeszcze w aptekach niedrogi (zapłaciłam 10, 45) szampon Pollena Eva- Eva Medica "szampon przeciwłojotokowy z asebiolem". Stosuje się go tylko 2 razy w tygodniu przez 4 tygodnie. Umyłam nim włosy drugi raz, więc czekam na efekty, ale ma bardzo dobre recenzje na KWC.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam 16 lat i być może moje problemy z przetłuszczaniem związane są z wiekiem, ale szalenie irytuje mnie, że muszę codziennie myć głowę. W tygodniu wstaję o 6. tylko po to, aby umyć, wysuszyć i ułożyć włosy ![]() ![]() Bardzo chciałabym myć włosy co 2 dni, jak kiedyś ![]() A co 3 to już marzenie ściętej głowy ![]() Jeśli jeszcze któraś z Was jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś doradzić, będę bardzo wdzięczna. Aha, żadna metoda polegająca na niemyciu włosów, przetłuszczeniu ich nie wchodzi w grę. Nie zniosę brudnego, tłustego łba, w życiu. Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie kupiłaś te kosmetyki (a może bardziej leki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przynajmniej ja tak robilam. bo mialam apteczne szampony to przeciez no nie dalo rady myc glowy tylko 2x na tydzien. i dermatolog powiedzial, ze innymi mozna ![]() ![]()
Tak! Tak! Cały czas zapuszczam włosy! ![]() Atif Aslam - Tere Bin Atif Aslam - Pehli Nazar Mein ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-12-31 o 17:46 Powód: poprawa cytatu:P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
W międzyczasie myje się włosy innymi szamponami, a 2 razy w tygodniu Evą Medicą
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, myję drogeryjnymi, do przetłuszczających się włosów co prawda, ale jednak drogeryjnymi.W jakiej cenie są podane przez Ciebie szampony?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Te do przetłuszczających się włosów z drogerii wcale nie pomagaja, było to już tutaj parę razy poruszane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że gotowa maseczka też będzie dobra, tylko musisz ją trochę rozcienczyc wodą aby rozsmarowac na włosach. poza tym glinkę w proszku widziałam na Allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1035 |
Rozeznanie
|
Chyba jednak nie działa na mnie szampon Polytar, w którym pokładałam takie nadzieje...Ma zwalczać łojotok, mojemu chłopakowi bardzo służy, może nie myć głowy przez 4 dni, a ja umyłam co prawda raz, ale na drugi dzień już mnie swędziała po nim skóra, a dzisiaj to po prostu koszmar...Umyłam dziś nim po raz drugi głowę, może zadziała z czasem.A jeśli nie to już nie wiem co robić
![]() ![]() Ech, musiałam się pożalić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Rozeznanie
|
wiem, ale mi chodzilo bardziej o to, że on zwiększył swędzenie skóry...dlatego się zmartwiłam.Ale będę używać go dalej, mam nadzieję, że jeżeli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Och, może na swędzącą skórę głowy zastosować apteczny sok z łopianu? Działa łagodząco przy podrażnieniach i dobrze wpływa również na cebulki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
byłam u dermatologa.. przepisał mi dzis stieprox.. kosztuje ponad 40 dychy.. eeeeh nie wiem czy go kupie.. mam troche wydatkow ostatnio..
jutro srobuje wrocic do lotionu seboradin. (keidys mi pomogl.. ale za kazdm nastenym razem nie dzialal juz tak samo.. choc robilam pzrerwy po jakims czasie , zeby wlosieta sie nie przyzwyczaiły). no nic ![]() ![]() oczywiscie prosze o trzymanie kciukow ![]()
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś wreszcie kurację wzmacniającą Joanny. Jak tak to przez długie miesiące nie mogłam jej znaleźć, a dziś jak szukałam czegoś innego (czego zresztą też nie znalazłam, ale od czego są apteki internetowe) zauważyłam wreszcie ją
![]() ![]()
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny. ;* ja mam troszke inny problem niz wiekszosc z Was : moje wlosy nie przetłuszczają sie jak szalone, ale niestety juz nastepnego dnia, po spaniu, zwykle sa oklapniete i lekko przetłuszczone i wygladaja bardzo nieświeżo. Nie chce myc włosow codziennie bo to je wysusza... i tu własnie jest całe sedno sprawy : koncowki wlosow mam suche, skłonne do rozdwajania się, ogolnie moje wlosy sa suche cienkie i dosc zniszczone, a mimo to sie przetłuszczają.
uzywam szamponow do włosow suchych i zniszczonych , ale to jeszcze potęguje efekt Tłustej Czupryny Dnia Nastepnego ![]() uzywam tez biosilku, a u nasady pianki zwiekszającej objętosc, to troche pomaga na klapnięcie, ale tak sie zastanawialam, może ktoraś z Was poleci mi jakis szampon ktory by dogodzil moim biednym włoskom?? pozdrawiam ;*;*
#1042 |
Raczkowanie
|
Ja skórę głowy myję szamponem Joanna Rzepa, dodatkowo Kuracja Rzepowa i na przetłuszczanie u mnie zadziałało super. Natomiast resztę włosów myję szamponem do suchych. Jest trochę zabawy, ale po umyciu całości szamponem do suchych włosów też miałam straszliwy tłuszczyk na głowie, dlatego zmieniłam sposób pielęgnacji i teraz wytrzymują o wiele dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Rozeznanie
|
Są szampony do włosów przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach.Może co takiego?A jeśli nie to na pewno używaj szamponu do włosów przetłuszczających się (tylko z apteki, albo sklepu zielarskiego, nie z drogerii), a na końce odżywkę nawilżającą.
Ja też mam na drugi dzień strasznie oklapnięte włosy, pomimo, że w dniu w którym myję, powstaje mi piękna szopa.Też nie wynalazłam na to sposobu oprócz szamponu do włosów tłustych.Nie chcę stosować pianek ani lakierów.Myślę wybrać się do fryzjera, bo winna częściowo jest moja fryzura, odrastający, prosty bob.Może jak pocieniuję losy to będą bardziej odstawać od głowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Rozeznanie
|
włosy a nie losy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
jest taka funkcja jak "edytuj" poniżej treści twojego posta. Jak ją naciśniesz to włączy ci się okienko, w którym możesz zmienić treść posta lub poprawić wszelkiego rodzaju błędy
![]()
![]() |
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jezeli ktoras z Was uzywa waxa , to wcieracie go tez w skore głowy?? ja tak, ale wydaje mi sie ze wcale sie z tego powodu mocniej nie przetłuszczją za to usilnie staram sie uzywac mniej srodkow do stylizacji, tzn biosilku, pianek i nablyszczaczy bo zawsze jakos tak mi sie psiknie za dużo ![]() ![]()
![]() |
#1047 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Użyłam przed chwilą kuracji wzmacniającej Joanny i powiem wam, że czuję jakieś dziwne jednoczesne pieczenie i wrażenie niesamowitego zimna na głowie
![]()
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
a ja musze powiedziec, ze dzis jestem z moich wlosiąt zadowolona
![]() umyłam pierwszy raz szamponem Bambi. nie do wiary... nie byly przetluszczone zaraz po wysuszeniu...ale trzymaly sie prawie do wieczora w dobrym stanie ![]() ![]() i wczesneij stosowalam szampony dla dzieci z marnym skutkiem... rzucalam sie na te drozsze... typu hipp, jahson baby, bambino. a tu prosze.. niecale 3 zl i taki efekt!
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.