Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 13:29   #1021
Deborah100
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Czy ktoś może sprzedać troszkę preparatu prostującego? Tak z 50-60ml
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:37   #1022
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Mogłaby któras wizażanka zrobić skany instrukcji ?

ręce opadaja.... coraz mniej chce mi sie ten watek czytać....

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

post 188

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:51   #1023
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
ręce opadaja.... coraz mniej chce mi sie ten watek czytać....

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

post 188
nie musisz być niemiła
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:07   #1024
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
nie musisz być niemiła
Nikt nie jest nie miły... tylko chodzi o to że większość osób woli bezmyślnie zapytać niż poświecić 15 minut żeby poszukać - wyszukiwarka wątku Zreszta instrukcja jest również w 1 poście napisana przez Ehinokokus
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:43   #1025
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
Nikt nie jest nie miły... tylko chodzi o to że większość osób woli bezmyślnie zapytać niż poświecić 15 minut żeby poszukać - wyszukiwarka wątku Zreszta instrukcja jest również w 1 poście napisana przez Ehinokokus
myslałam poprostu że w instrukcji jest cos więcej napisane... Ale jesli jest to tylko tresciwa instrukcja w stepach to ok
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:49   #1026
starsmakeup
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Daj znać jak już będziesz po Ile kosztuje taki zabieg?
(Miałam napisać to wczoraj )

Co do moich włosów 3 dni po zabiegu Global Keratin:
- super, super i jeszcze raz super
- umyłam, wysuszyłam i są jak po profesjonalnym prostowaniu :P włoski są gładkie i błyszczące,
- co prawda dziś przeszły próbę - padal deszcz, a ja swobodnie przeszłam z pargingu do sklepu i jeszcze zrobiłam rundkę po kilku innych, a włosy choć zmokły troszkę po wyschnięciu wyglądały świetnie
- końcówki muszę podciąć, ale zgodnie z zasadą nie chcialam tego robić przed zabiegiem,
- zdjęcia w kolejności : 1 ) po zabiegu 2) po pierwszym myciu, ale już po spacerze w deszczu, jak nastepnym razem umyję zrobię zaraz po wyschnięciu, ale naturalnym bez użycia suszarki, bo na tym mi zależy najbardziej
Hmm...coś mi się zdjęcia nie chcą ładowac, choć je zmniejszyłam...
Dziwne? Poproszę później Męża, żeby mi pomógł, to wkleję.
Stary 2010-05-11, 18:03   #1027
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość

dokładnie tak

Go włoski Go!

(70cm)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 21:34   #1028
go_be
Przyczajenie

witam ja jakiś czas temu robiłam sobie ten zabieg u fryzjera na produktach cappola(koszt 350 zł w łodzi).
do ceny produktów nawet tych ściągniętych z ebay doliczcie jeszcze ok 250 zł za prostownicę tytanową (taką która nagrzewa się do 215 stopni) no i szampony i odżywki z keratyną- jeśli ktoś zamierza zrobić sobie taki zabieg tylko raz to najzwyczajniej w świecie się nie opłaca sprowadzać tego wszystkiego ze stanów.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

ja zrobiłam ten zabieg w salonie w andrespolu ok 10 km od centrum łodzi i zapłaciłam 350 zł za włosy do ramion oczywiście na cappolu ale do ceny zabiegu należy doliczyć jeszcze szampon i odżywkę (170 zł) jak zabieg ma się utrzymać te 6 m-cy
go_be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:51   #1029
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez go_be Pokaż wiadomość
witam ja jakiś czas temu robiłam sobie ten zabieg u fryzjera na produktach cappola(koszt 350 zł w łodzi).
do ceny produktów nawet tych ściągniętych z ebay doliczcie jeszcze ok 250 zł za prostownicę tytanową (taką która nagrzewa się do 215 stopni) no i szampony i odżywki z keratyną- jeśli ktoś zamierza zrobić sobie taki zabieg tylko raz to najzwyczajniej w świecie się nie opłaca sprowadzać tego wszystkiego ze stanów.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

ja zrobiłam ten zabieg w salonie w andrespolu ok 10 km od centrum łodzi i zapłaciłam 350 zł za włosy do ramion oczywiście na cappolu ale do ceny zabiegu należy doliczyć jeszcze szampon i odżywkę (170 zł) jak zabieg ma się utrzymać te 6 m-cy
Tak... tylko zabiegi Coppoli różnią sie od Encanto...choćby samymi etapami wykonania... i ilością praparatów, oraz tym że 3 dni po coppoli nie wolno myć włosów

A o dziwo moja prostownica ceramiczna nagrzewa sie do 230 stopni i jest git

A keratyne w czystej postaci może każdy kupić na stronach pt "zrób sobie krem" i dodawać do kazdej odżywki i szamponu....albo zrobić sobie za grosze swoja odżywkę

Wiec jakiejs wielkiej filozofii tu nie ma...i o ekonomiczności sprowadzania tu się nie dyskutuje a o efektach po Encanto Ale napewno Panna z 1 postem...napewno fryzjerka która boi sie konkurencji lub stracić klienta...ale nie ma sie czego obowawiać
Stary 2010-05-12, 07:23   #1030
pszczola2000
Rozeznanie

też mnie to smieszy
różne są metody, i różne czynności sie w nich robi, ja nie wyobrazam sobie "nie mycia 3dni po zabiegu, nie zakładania za ucho, (choć nie zakładam) albo spania tzn na siedząco bo włosy mi sie pogniotą" absurd! i śmiech!
prostownica tytanowa? dobre sobie! 200stopni mi wystarczyło, przy 180 można włosy spalic a co dopiero przy 230. wczoraj minął równy miesiąc jak jestem po zabiegu i prostownice moze użyłam ze 2 razy jak szłam na wesele czyli 30:2 dni na używanie mordercy na nasze włosy to chyba dobrze co? 28dni spokoju

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-05-12, 07:30   #1031
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:

jak ja nie lubię tego prymitywizmu w ludziach i reklamy

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:00   #1032
pszczola2000
Rozeznanie

wątek sie kręci to i na allegro wzięcie jest sprzedawca to przycina cos czuje ze stówe na kazdym zestawie
powyzej 6 chyba zestawów jest przesyłka po 42$=ok 126zł do tego bierze hurtowo to nawet niech ma po te 45-50$=do 150zł za zestaw reasumując 126+150x6= 1026zł a z allegro ma 270zł x 6 = 1620 zł
przy kursie dolara 3zł

no ale nikt nie broni przeciez ludziom zarabiac
dobrze że taki człowiek zarabia, bo niektórzy nie maja możliwości ebay-owskich
pozdrowienia dla naszego kochanego sprzedawcy

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-05-12, 08:38   #1033
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
wątek sie kręci to i na allegro wzięcie jest sprzedawca to przycina cos czuje ze stówe na kazdym zestawie
powyzej 6 chyba zestawów jest przesyłka po 42$=ok 126zł do tego bierze hurtowo to nawet niech ma po te 45-50$=do 150zł za zestaw reasumując 126+150x6= 1026zł a z allegro ma 270zł x 6 = 1620 zł
przy kursie dolara 3zł

no ale nikt nie broni przeciez ludziom zarabiac
dobrze że taki człowiek zarabia, bo niektórzy nie maja możliwości ebay-owskich
pozdrowienia dla naszego kochanego sprzedawcy
Hehe...spoko nie ma co sie denerwować
A wysyłka niestety zależy do wagi do 6szt 45$ a np 10szt 58$...ale kto tyle kupi nie przsadzajmy
Zresztą wszystkie dziewczyny które zrobili zabeg sa zadowolone...czego chciec wiecej
Stary 2010-05-12, 09:02   #1034
pszczola2000
Rozeznanie

to nie nerwy tylko właśnie podziw dla sprzedawcy heheh wywala tysiaka ale za to mu sie ponad połowa zwraca, juz chyba 3 raz wystawiał encanto

statystyki któras robiła ze na 16 to tylko 2 były srednio zadowolone ale licznik tych które zrobiły rośnie

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-05-12, 09:26   #1035
Kapisz
Raczkowanie

Z tego co widziałam to sprzedaje po 259 a nie 270(tyle to już chyba z przesyłką), no i chyba się opłaca bo znowu wystawił aukcję
Kapisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 10:18   #1036
Gonia
Zakorzenienie

ja zamówiłam właśnie keratynę z mazideł i będę dodawała ją po prostu do szamponu Babydream . Mam nadzieieję, że to wystarczy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:

Mnie zabieg w domu wyniesie 130 zł ..... mam włosy do łopatek.... więc nie pisz, że to sie nie opłaca !!!!

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:11   #1037
pszczola2000
Rozeznanie

nom dokładnie zestaw mały ok 220zł z przesyłką nas wyniósł a starczy na dajmy na to wypośrodkując 3x czyli po jakieś 73zł raz na 3-4 miesiace.
a Coppola i GK no dajmy juz na to 350zł niby na pół roku (a rok od 700 w górę)

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-05-12, 16:20   #1038
paolinka4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
Witam Panie . Czy ktoras z Was zamawila moze kosmetyki Encanto u tego pana? Czy jest to osoba godna zaufania? Dziekuje za odp i pozdrawiam
paolinka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:19   #1039
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Ja zamawiałam. Encanto już siedzi u mnie na półeczce

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Ja mam jeszcze pytanie dotyczące rozjaśniania i farbowania włosów PRZED zabiegiem. Tutaj o ile dobrze pamiętam wyczytałam, że trzeba odczekać 2 tyg po farbowaniu i dopiero wykonać zabieg. Za to w internecie widziałam, że niektóre salony robiły zabieg w tym samym dniu od razu po farbowaniu. Czy ktoś poinformowany mógłby mi rozwiać wątpliwości? Bo jeśli trzeba czekać to mi się zabieg baaaardzo odroczy w czasie
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 18:32   #1040
mexicana
Przyczajenie

Smile Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Hej

Ja już jestem po Encanto... robiłam sama ale mam wprawę, więc poradziłam sobie.

Fakt nieprzyjemny, gryzący w gardle zapach...wiec okno otwarte na cala szerokość i głowa prawie na zewnątrz.

Rezultat...ciężko stwierdzić, szału nie ma ale tez nie spodziewałam się Cudu, tak jak to watek został nazwany, cudów nie ma

Włosy są odżywione i proste ale tak jak ktoś napisał, ze po siedmiokrotnym przejechaniu prostownica w temp 230 nic dziwnego, zobaczymy jak będzie po umyciu. Na pewno napisze.

Swoja droga każda z Was wkleja zdj tylko po 1 myciu najdalej a może jakieś później chyba naprawdę nie działa? Ja na pewno zbadam sprawę do końca i opisze. Za dużo czasu straciłam na czytanie tego wątku.

Zauważyłam też, że pewne osoby tutaj bardzo się oburzają na tego typu opinie, hmm jakby miały w tym jakiś interes, statystyki, twierdzenie ze na allegro jest produkt, który nie będzie się cieszył zainteresowaniem bo to nie to samo w momencie kiedy niczym się nie rożni od tego z eBay :P Wiec uprzedzając uszczypliwość, chciałabym zaznaczyć, ze po prostu pragnę poznać prawdę o tym specyfiku i metodzie Nie wykluczone, ze się milo zaskoczę ale póki co...w skali od 1-10 daję 5

Do usłyszenia,

Pozdrawiam

Ola

Edytowane przez mexicana
Czas edycji: 2010-05-12 o 18:43
mexicana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:47   #1041
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mexicana Pokaż wiadomość
Hej

Ja już jestem po Encanto... robiłam sama ale mam wprawę, więc poradziłam sobie.

Fakt nieprzyjemny, gryzący w gardle zapach...wiec okno otwarte na cala szerokość i głowa prawie na zewnątrz.

Rezultat...ciężko stwierdzić, szału nie ma ale tez nie spodziewałam się Cudu, tak jak to watek został nazwany, cudów nie ma

Włosy są odżywione i proste ale tak jak ktoś napisał, ze po siedmiokrotnym przejechaniu prostownica w temp 230 nic dziwnego, zobaczymy jak będzie po umyciu. Na pewno napisze.

Swoja droga każda z Was wkleja zdj tylko po 1 myciu najdalej a może jakieś później chyba naprawdę nie działa? Ja na pewno zbadam sprawę do końca i opisze. Za dużo czasu straciłam na czytanie tego wątku.

Zauważyłam też, że pewne osoby tutaj bardzo się oburzają na tego typu opinie, hmm jakby miały w tym jakiś interes, statystyki, twierdzenie ze na allegro jest produkt, który nie będzie się cieszył zainteresowaniem bo to nie to samo w momencie kiedy niczym się nie rożni od tego z eBay :P Wiec uprzedzając uszczypliwość, chciałabym zaznaczyć, ze po prostu pragnę poznać prawdę o tym specyfiku i metodzie Nie wykluczone, ze się milo zaskoczę ale póki co...w skali od 1-10 daję 5

Do usłyszenia,

Pozdrawiam

Ola

A powiedz mi jakie miałaś włoski przed zabiegiem ? Chodzi mi o to czy rozjaśniane, grube , cienkie, zniszczone?
Jestem ciekawa, bo zabieg robię sobię w sobotę , też nie oczekuję cudów, ale mam nadzieję właśnie na odżywienie i polepszenie wizualne włosków
Ja mam włosy blond z baleyage, są trochę wysuszone....

Stary 2010-05-12, 18:54   #1042
mexicana
Przyczajenie

Włosów nie farbowałam od 2 lat, za to codziennie prostowane były Sa w dobrej kondycji zdaniem mojej fryzjerki często żartuje ze chciałaby się ze mną zamienić wiec nie sa złe uważam chociaż przy deszczowej pogodzie maja tendencje do tzw " puszenia się"

Nie sugeruj sie jeszcze prosze moja opinia, gdyz jutro mam zamiar umyc włoski i ostatecznie sie wypowiedziec na dany temat, dopiero ta opinia bedzie w 100% poparta dowodami
mexicana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:21   #1043
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mexicana Pokaż wiadomość
Włosów nie farbowałam od 2 lat, za to codziennie prostowane były Sa w dobrej kondycji zdaniem mojej fryzjerki często żartuje ze chciałaby się ze mną zamienić wiec nie sa złe uważam chociaż przy deszczowej pogodzie maja tendencje do tzw " puszenia się"

Nie sugeruj sie jeszcze prosze moja opinia, gdyz jutro mam zamiar umyc włoski i ostatecznie sie wypowiedziec na dany temat, dopiero ta opinia bedzie w 100% poparta dowodami
Właśnie uważam, że przed umyciem ocena kosmetyku nie będzie do końca prawdą, bo wiadomo, że po prostowaniu w takiej temperaturze włosy będą jak druty.
Jak umyjesz to zamieść zdjęcia, chętnie zobaczymy

Ja na razie jestem zadowolona, może nie są proste jak druty (chociaż chciałabym mieć taki efekt ) ale przynajmniej mam świadomość, że nie zniszczą się tak mocno jak po prostowaniu chemicznym. Chociaż to też zapewne zależy od struktury włosa i doświadczania fryzjerki.

Uważam jednak, że w moim przypadku nie wytrzymają 4 miesięcy, nie wiem może się mylę ale mam przeczucie, że henna spowoduje pogrubienie włosa i skręt.

Czy u Was też tak nierówno schodzą te preparaty ?
Szamponu i odżywki zostało mi większe pół a płynu prostującego już mało
Pytałam się tego Pana z allegro czy jest możliwość zakupu tylko jednego kosmetyku ale nic z tego.
Może ten z ebay się zgodzi ale wątpię
Stary 2010-05-12, 19:26   #1044
Gonia
Zakorzenienie

no właśnie.... ja bym chciała, żeby dziewczyny pokazały włoski np. po miesiącu .....

Stary 2010-05-12, 19:35   #1045
ammalbinis
Raczkowanie

Od dłuższego czasu czytam ten wątek. Napisałam nawet wcześniej, że raczej się nie zdecyduję. Zmieniłam zdanie.

Po wakacjach idę do szkoły oddalonej trochę od mojego miejsca zamieszkania i nie będę miała aż tyle czasu rano (ah, to moje lenistwo i uwielbienie do spania ). Nie oczekuję włosów prostych jak druty, końcówek bez obrażeń po prostowaniu. Zdaję sobie sprawę, że pewnie będą do przycięcia. Wiem, że napewno nie będę prostowała w temperaturze 230 stopni, bo wielokrotnie mówiono, że wystarcza niższa, a tak wysoka bardzo zniszczyłaby mi włosy. Prostownicy nowej nie będę kupowała, pożyczę od kuzynki, albo spróbuję moją. Zależy mi na naturalnie wyglądających na proste włosach. Obecnie na głowie mam raczej coś puszącego się przy deszczu, chociaż ostatnio zauważyłam znaczną poprawę (ah! ten olejek kokosowy i keratyna ).

Cóż, spróbować muszę. Inaczej nie byłabym sobą. Tylko teraz zastanawiam się, czy czasem nie zrobić próby w wakacje, bądź przed nawet.

EDIT: Też z chęcią zobaczyłabym zdjęcia włosów z późniejszych okresów. Autorka tematu zamieściła co prawda. Ale jestem ciekawa, jak wyglądają innych włosy.

Edytowane przez ammalbinis
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:36
ammalbinis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:38   #1046
Kapisz
Raczkowanie

Ok. To ja pokaże swoje pierwsze po 2 tygodniach od zabiegu, drugie po 5 tygodniach. Z tym, że ja myję włoski normalnym szamponem i używam zwykłej odżywki. Wiem, że tak się nie powinno, ale mam tak krótkie włosy, że mogę sobie pozwolić na to, żeby robić zabieg częściej. A poza tym, to od dziecinnego szamponu dostałam łupieżu
Włoski na obu zdjęciach są wysuszone suszarką, bez szczotki tylko głową w dół
Kapisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:01   #1047
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Kapisz Pokaż wiadomość
Ok. To ja pokaże swoje pierwsze po 2 tygodniach od zabiegu, drugie po 5 tygodniach. Z tym, że ja myję włoski normalnym szamponem i używam zwykłej odżywki. Wiem, że tak się nie powinno, ale mam tak krótkie włosy, że mogę sobie pozwolić na to, żeby robić zabieg częściej. A poza tym, to od dziecinnego szamponu dostałam łupieżu
Fajne włoski. A jakie miałaś przed prostowaniem? Mocno kręcone?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:02   #1048
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kapisz Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba
Też dostałam łupieżu od Hipp dlatego pozostałam przy swoim szamponie.
Stary 2010-05-12, 20:06   #1049
dottoressa
Zakorzenienie

i nie szkodzi Wam zwykły szampon? Ile trwa wtedy efekt encanto? w ogóle o nim mowa, czy o innych zestawach?

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:19   #1050
katarzyna21
BAN stały

Oj marudy :P

Wrzucam dla was moje włoski - 1 fotka z lampą i 1 bez lampy
A co do włosków...to dziś je umyłam szamponem Hipp i opsikałam mgiełką keratynową

Wysuszyłam zimnym powietrzem suszarki...i wyszłam na deszcz... potem znow wyszłam na deszcz

Potem pocztyałam was i machnełam ręką...i zrobiła kitke do obiadu...i znów poczytałam was i zdecydowałam zdobić fotki, więc rozpusciłam włosy i zrobiła foty

Mam nadziej ze pasi...przezyly dzis 2 razy deszcz i kitkę...wlosy jak na moja zniszczone wygladaja b.dobrze...coż gdzieniegdzie polamane od polowy dł odstaja ...ale byly dramatycznie zniszczone...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości