|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Czy ktoś może sprzedać troszkę preparatu prostującego? Tak z 50-60ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
ręce opadaja.... coraz mniej chce mi sie ten watek czytać.... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- post 188
#1023 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Raczkowanie
|
(Miałam napisać to wczoraj
![]() Co do moich włosów 3 dni po zabiegu Global Keratin: - super, super i jeszcze raz super - umyłam, wysuszyłam i są jak po profesjonalnym prostowaniu :P włoski są gładkie i błyszczące, - co prawda dziś przeszły próbę - padal deszcz, a ja swobodnie przeszłam z pargingu do sklepu i jeszcze zrobiłam rundkę po kilku innych, a włosy choć zmokły troszkę po wyschnięciu wyglądały świetnie - końcówki muszę podciąć, ale zgodnie z zasadą nie chcialam tego robić przed zabiegiem, - zdjęcia w kolejności : 1 ) po zabiegu 2) po pierwszym myciu, ale już po spacerze w deszczu, jak nastepnym razem umyję zrobię zaraz po wyschnięciu, ale naturalnym bez użycia suszarki, bo na tym mi zależy najbardziej Hmm...coś mi się zdjęcia nie chcą ładowac, choć je zmniejszyłam... Dziwne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak ![]()
![]() |
#1028 |
Przyczajenie
|
witam ja jakiś czas temu robiłam sobie ten zabieg u fryzjera na produktach cappola(koszt 350 zł w łodzi).
do ceny produktów nawet tych ściągniętych z ebay doliczcie jeszcze ok 250 zł za prostownicę tytanową (taką która nagrzewa się do 215 stopni) no i szampony i odżywki z keratyną- jeśli ktoś zamierza zrobić sobie taki zabieg tylko raz to najzwyczajniej w świecie się nie opłaca sprowadzać tego wszystkiego ze stanów. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ja zrobiłam ten zabieg w salonie w andrespolu ok 10 km od centrum łodzi i zapłaciłam 350 zł za włosy do ramion oczywiście na cappolu ale do ceny zabiegu należy doliczyć jeszcze szampon i odżywkę (170 zł) jak zabieg ma się utrzymać te 6 m-cy |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A o dziwo moja prostownica ceramiczna nagrzewa sie do 230 stopni i jest git ![]() A keratyne w czystej postaci może każdy kupić na stronach pt "zrób sobie krem" i dodawać do kazdej odżywki i szamponu....albo zrobić sobie za grosze swoja odżywkę ![]() Wiec jakiejs wielkiej filozofii tu nie ma...i o ekonomiczności sprowadzania tu się nie dyskutuje a o efektach po Encanto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Rozeznanie
|
też mnie to smieszy
![]() różne są metody, i różne czynności sie w nich robi, ja nie wyobrazam sobie "nie mycia 3dni po zabiegu, nie zakładania za ucho, (choć nie zakładam) albo spania tzn na siedząco bo włosy mi sie pogniotą" absurd! i śmiech! prostownica tytanowa? dobre sobie! 200stopni mi wystarczyło, przy 180 można włosy spalic a co dopiero przy 230. wczoraj minął równy miesiąc jak jestem po zabiegu i prostownice moze użyłam ze 2 razy jak szłam na wesele czyli 30:2 dni na używanie mordercy na nasze włosy to chyba dobrze co? 28dni spokoju ![]() ![]()
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
wątek sie kręci to i na allegro wzięcie jest
![]() ![]() powyzej 6 chyba zestawów jest przesyłka po 42$=ok 126zł do tego bierze hurtowo to nawet niech ma po te 45-50$=do 150zł za zestaw reasumując 126+150x6= 1026zł a z allegro ma 270zł x 6 = 1620 zł ![]() przy kursie dolara 3zł ![]() no ale nikt nie broni przeciez ludziom zarabiac ![]() dobrze że taki człowiek zarabia, bo niektórzy nie maja możliwości ebay-owskich ![]() pozdrowienia dla naszego kochanego sprzedawcy ![]()
#1033 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A wysyłka niestety zależy do wagi do 6szt 45$ a np 10szt 58$...ale kto tyle kupi ![]() ![]() Zresztą wszystkie dziewczyny które zrobili zabeg sa zadowolone...czego chciec wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Rozeznanie
|
to nie nerwy tylko właśnie podziw dla sprzedawcy
![]() ![]() statystyki któras robiła ze na 16 to tylko 2 były srednio zadowolone ![]() ![]()
#1035 |
Raczkowanie
|
Z tego co widziałam to sprzedaje po 259 a nie 270(tyle to już chyba z przesyłką), no i chyba się opłaca bo znowu wystawił aukcję
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
ja zamówiłam właśnie keratynę z mazideł i będę dodawała ją po prostu do szamponu Babydream . Mam nadzieieję, że to wystarczy
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Mnie zabieg w domu wyniesie 130 zł ..... mam włosy do łopatek.... więc nie pisz, że to sie nie opłaca !!!! ![]()
![]() |
#1037 |
Rozeznanie
|
nom dokładnie zestaw mały ok 220zł z przesyłką nas wyniósł a starczy na dajmy na to wypośrodkując 3x
![]() ![]() a Coppola i GK no dajmy juz na to 350zł niby na pół roku (a rok od 700 w górę) ![]() ![]() ![]() ![]()
#1038 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam. Encanto już siedzi u mnie na półeczce
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ja mam jeszcze pytanie dotyczące rozjaśniania i farbowania włosów PRZED zabiegiem. Tutaj o ile dobrze pamiętam wyczytałam, że trzeba odczekać 2 tyg po farbowaniu i dopiero wykonać zabieg. Za to w internecie widziałam, że niektóre salony robiły zabieg w tym samym dniu od razu po farbowaniu. Czy ktoś poinformowany mógłby mi rozwiać wątpliwości? Bo jeśli trzeba czekać to mi się zabieg baaaardzo odroczy w czasie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
Ja już jestem po Encanto... robiłam sama ale mam wprawę, więc poradziłam sobie. Fakt nieprzyjemny, gryzący w gardle zapach...wiec okno otwarte na cala szerokość i głowa prawie na zewnątrz. Rezultat...ciężko stwierdzić, szału nie ma ale tez nie spodziewałam się Cudu, tak jak to watek został nazwany, cudów nie ma ![]() Włosy są odżywione i proste ale tak jak ktoś napisał, ze po siedmiokrotnym przejechaniu prostownica w temp 230 nic dziwnego, zobaczymy jak będzie po umyciu. Na pewno napisze. Swoja droga każda z Was wkleja zdj tylko po 1 myciu najdalej a może jakieś później chyba naprawdę nie działa? ![]() Zauważyłam też, że pewne osoby tutaj bardzo się oburzają na tego typu opinie, hmm jakby miały w tym jakiś interes, statystyki, twierdzenie ze na allegro jest produkt, który nie będzie się cieszył zainteresowaniem bo to nie to samo w momencie kiedy niczym się nie rożni od tego z eBay :P Wiec uprzedzając uszczypliwość, chciałabym zaznaczyć, ze po prostu pragnę poznać prawdę o tym specyfiku i metodzie ![]() Do usłyszenia, Pozdrawiam Ola Edytowane przez mexicana Czas edycji: 2010-05-12 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi jakie miałaś włoski przed zabiegiem ? Chodzi mi o to czy rozjaśniane, grube , cienkie, zniszczone? Jestem ciekawa, bo zabieg robię sobię w sobotę , też nie oczekuję cudów, ale mam nadzieję właśnie na odżywienie i polepszenie wizualne włosków ![]() Ja mam włosy blond z baleyage, są trochę wysuszone....
![]() |
#1042 |
Przyczajenie
|
Włosów nie farbowałam od 2 lat, za to codziennie prostowane były
![]() ![]() Nie sugeruj sie jeszcze prosze moja opinia, gdyz jutro mam zamiar umyc włoski i ostatecznie sie wypowiedziec na dany temat, dopiero ta opinia bedzie w 100% poparta dowodami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak umyjesz to zamieść zdjęcia, chętnie zobaczymy ![]() Ja na razie jestem zadowolona, może nie są proste jak druty (chociaż chciałabym mieć taki efekt ![]() Uważam jednak, że w moim przypadku nie wytrzymają 4 miesięcy, nie wiem może się mylę ale mam przeczucie, że henna spowoduje pogrubienie włosa i skręt. Czy u Was też tak nierówno schodzą te preparaty ? ![]() Szamponu i odżywki zostało mi większe pół a płynu prostującego już mało ![]() Pytałam się tego Pana z allegro czy jest możliwość zakupu tylko jednego kosmetyku ale nic z tego. Może ten z ebay się zgodzi ale wątpię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
no właśnie.... ja bym chciała, żeby dziewczyny pokazały włoski np. po miesiącu .....
![]()
#1045 |
Raczkowanie
|
Od dłuższego czasu czytam ten wątek. Napisałam nawet wcześniej, że raczej się nie zdecyduję. Zmieniłam zdanie.
![]() Po wakacjach idę do szkoły oddalonej trochę od mojego miejsca zamieszkania i nie będę miała aż tyle czasu rano (ah, to moje lenistwo i uwielbienie do spania ![]() ![]() ![]() Cóż, spróbować muszę. Inaczej nie byłabym sobą. ![]() EDIT: Też z chęcią zobaczyłabym zdjęcia włosów z późniejszych okresów. Autorka tematu zamieściła co prawda. Ale jestem ciekawa, jak wyglądają innych włosy. ![]() Edytowane przez ammalbinis Czas edycji: 2010-05-12 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Ok. To ja pokaże swoje
![]() ![]() ![]() Włoski na obu zdjęciach są wysuszone suszarką, bez szczotki tylko głową w dół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też dostałam łupieżu od Hipp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
i nie szkodzi Wam zwykły szampon? Ile trwa wtedy efekt encanto? w ogóle o nim mowa, czy o innych zestawach?
#1050 |
BAN stały
|
Oj marudy :P
Wrzucam dla was moje włoski - 1 fotka z lampą i 1 bez lampy ![]() A co do włosków...to dziś je umyłam szamponem Hipp i opsikałam mgiełką keratynową ![]() ![]() Wysuszyłam zimnym powietrzem suszarki...i wyszłam na deszcz... potem znow wyszłam na deszcz ![]() ![]() Potem pocztyałam was i machnełam ręką...i zrobiła kitke do obiadu...i znów poczytałam was i zdecydowałam zdobić fotki, więc rozpusciłam włosy i zrobiła foty ![]() ![]() Mam nadziej ze pasi...przezyly dzis 2 razy deszcz i kitkę...wlosy jak na moja zniszczone wygladaja b.dobrze...coż gdzieniegdzie polamane od polowy dł odstaja ...ale byly dramatycznie zniszczone... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.