![]() |
#1021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
14.12 (wieczorne mycie)
o: Scandic Line cocomask na długości, krótki masaż skalpu m: szampon Joanna z odżywką (SLS, kokos i migdał) na skalp i piana po długości d/s: Garnier AiK ok. 5 min. b/s: Garnier AiK pięciozłotówka turban ok. 50 min. (w połowie zmiana koszulki na suchą) w trakcie odżywiania i po - dużo czesania szerokim grzebieniem suszenie dyfuzorem bez kryzy z ciągłym przeczesywaniem efekt - na prosto, włosy bardzo miękkie i miłe w dotyku ![]() dyfuzor, podpięcie żabkami, po paru godz. spać włosy po 2 dniach nadające się do mycia lub związania 18.10 (poranne mycie) m: szampon z SLS Joanna mięta i zielona herbata kolor: szamponetki Marion (2 ciemny blond 62 + 1 blond 61) na 45 min. pod czepek d/s: na nie do końca dopłukane z szamponetek włosy Garnier AiK na jakieś 3-5 min. b/s: Joanna Naturia miód i cytryna odciśnięcie w koszulkę nr 1 plunking 55 min. (w koszulkę nr 2 w połowie zmiana koszulki na suchą nr 3) styl: czarno-pomarańcz. Isana (2 łyżki + pół łyżki po wysuszeniu wgniecione w tył) suszenie dyfuzorem i podpięcie żabkami przy skórze dla objętości jak zawsze po ok. 2 godzinach odgniecenie sucharów Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-12-18 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
Oleje ze słodkich migdałów + jojoba na ok 4h
mycie 2x Isana babassu O: Alterra morela + Garnier Karite + NMF + ekstrakt z aloesu + hydrolat z oczaru ![]() bs: Potters aloesowy (odżywka bez spłukiwania, nie balsam) chwilka plunkingu, odrobina kremu do rąk zielonego, parę groszków żelu Isana męskiego moje włosy kochają mieszanki ze wszystkiego co wpadnie pod rękę,są mięciutkie jak kaczuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Rozeznanie
|
Kokos na godzinę.
Mycie emulsją Gloria. Na pół godz. Bingo shea i 5 alg z olejem arganowym. Nie dałam keratyny, chcę sprawdzić , czy będzie mniej puchu w ciągu dnia. Dalej norma jak wcześniej. Spać w sucharkach. Rano wydawały sie jakies nie tyle skręcone , co powygniatane, ale na zdjęciach widzę,ze nieźle. Tylko rzeczywistość znów gorsza. Ostatnie słabej jakości-musiałam zrobić z daleka, żeby całosć objać i za mało światła, więc jakieś spikselowane.
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: konopny na całą noc
Mycie: potters z aloesem i jedwabiem Odżywianie: odżywka niebieska naturvital+mleczko migdałowe+wyciąg z aloesu+niacynamid Płukanka: cytrynowa Stylizacja: żel męski isana Pokręciło się, falo-loczki o większej średnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Orzech włoski na 6 h.
Mycie Potters aloes. Bingo z kaszmirem na godzinkę. Płukanka lniano - octowa, krem z biedry, Joaśka len, plunking odwrócony~30 minut. Harmonijkowanie, Bielenda z rzepą + męska Isana wgniecione. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
17.12.2011/sobota
* na noc olej jojoba * nastepnego dnia popoludniu farbowanie (Garnier Nutrisse 6.60 Fiery Red) - do farby dodana odzywka Repair Me! CJ * odz ds - po zmyciu farby nalozona odzywka dolaczona do farby * wilgotne spryskane jantarem odzywka 18.12.2011/niedziela * nic 19.12.2011/poniedzialek * przed myciem olej jojoba na 15 min * mycie isana z babassem * odzywka ds odzywka garniera ta sama co w sobote * odzywka bs uzyta odzywka ds garniera z zurawina nalozona na wlosy wczesniej psikniete jantarem odzywka jest cool ![]()
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Dzis: Orzech laskowy na cala noc, rano mycie szamponem Naked, potem maska rozowa z L'oreala. Potem kapka Naked odzywki i stylizacja Invisi'Gelem i zelem aloesowym 100%.
Jak na mnie efekt mmrr Potem mnie wiatr wyswiechtal, bede od dzis jezdzic na rowerze tylko w chustce! na zdjeciu jeszcze niedoschniete do konca niestety...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Niedziela
M/O; Hegron w różowej butelce P: lniana łupież i sahara, piekący skalp Wtorek O: olej bawełniany, emulsja Emolium na skalp, Bingo shea z drożdżami płukanka z aloesu gorvita z pantenolem bez b/s troszkę arganu na skalp i końce łupież is gone, sahara jeszcze nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
O: Hegron różowy (udało mi sie go zakupic i skakałam z radosci przy połce)
m: szampon wzm joanna o: hegron różowy bs biovax blond efekt: radosc nie trwała zbyt długo.. włosy były zbyt miękkie i rozprostowały się całkiem a skóra głowy umarła w ciągu 2 godizn po myciu... swędzenie, strupki na drugi dzien i inne tam takie przyjemnosci.. normalnie ratuj się kto moze!!!!!!! hegron pojdzie do adopcji. kupiłam tez alterrke granat i licze, ze nie rozprostuje mnie jak morelowa. ale poki co itak nie moge wypróbowac, bo musze uspokoic moje bidne skalpicho. takze wrazliwce.. uwazajcie.
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam za OT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
sentimental animal
|
olejek Alterra brzoza i pomarańcza na 3 godziny
mycie Isana z babassu d/s Garnier Aik+Alterra morelowa+Isana Liquid Silk ![]() harmonijkowanie b/s Joanna z lnem i rumiankiem żel Isana męski pomarańczowy plunking efekt: zobaczymy jak zdejmę plunking ![]()
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Mycie: potters z aloesem i jedwabiem
Odżywianie: biovax do blond+keratyna+olej z truskawki+ekstrakt z truskawki Płukanka: octowa Odżywka bs: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel lniany PO biovaxie zawsze jest fajnie pokręcono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze poranne mycie miało wyglądać inaczej, ale jak człowiek wstanie na ostatnią chwilę, bo zapomni, że olejował głowę całą noc to robi się mycie ekspresowe
![]() Olejowanie: całą noc lnianym Mycie: Mrs. Potter's z melisą Zabezpieczenie: alterra granat & aloes, Naturia mięta z pokrzywą Stylizacja: żel fioletowy Artiste i suszarka na najwyższych obrotach ![]() i bieg na pociąg. Zdjęcia z dzisiaj po wyprawie na miasto w śniegu i porannym odgnieceniu sucharków z Bielendy z czarną rzepą, której dałam zdecydowanie za dużo.
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Serum keratynowe z receptariusza, po ok. 3 godzinach dołożony olej z orzecha włoskiego - cała noc.
Mycie Pottersem gingko. Odżywianie Bingo z elastyną - 30 minut. Płukanie, płukanka lniano - cytrynowa, Joaśka len + krem z Biedry, kilka psików mgiełki keratynowej, plunking odwrócony. Bielenda z rzepą + Isana męska pomarańczowa, harmonijkowanie. Włosy ledwo przykrywają kark, takiego skrętu jeszcze nie miałam ![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Na noc:
Jantar na całość olej jojoba złoty (zsk) Rano: PW: szampon Alterra aloes granat (test) M/O: Bingo shea na całość, Bingo keratyna na końce P: lniana z kocanką (kolor rosołu i średni zapach ;p) Plunking, ugniatanie W międzyczasie psik Jantara na skalp Są falki! ![]() ------------------ Ku pamięci - sahara, świąd i pieczenie ;] jeszcze nie wiem czy winna Alterra czy kocanka w glutku lnianym; dzisiaj po bingo i tym samym glutku tez nie jest rewelacyjnie Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-12-26 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
24.12.2011
przed myciem na 30m olej jojoba mycie:: szampon babydream (uwielbiam go, nie wiem dlaczego az tyle osob na niego narzeka, dla mnie same zalety: kolor sie nie wymywa pomimo ze myje codziennie, czuc ze szampon ma sile mycia i malo tego, po splukaniu moge normalnie rozczesac wlosy palcami jeszcze zanim naloze odzywke) odz ds garnier z mango i kwiatem tiare, trzymana moze 3 minuty odzy bs: najpierw jantar odzywka na skalp i dlugosc, potem garnier z zurawina i olejem arganowym jest skrecono ale lekko (gdy w tym zestawie dam jako odz ds odzywke ziaji do farbowanych wtedy jest taki sam skret tyle ze wlosy sa ciezkie, pewnie od parafiny i ciezkiego silikonu, ale plusem ziaji jest piekne utrzymanie koloru)
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Bingo shea + kokos+włoski + winogronowy na 2 h
Mycie Pottersem gingko Bingo z elastyną + Artiste keratynowa ~ 15 min. Płukanka lniana, Joaśka lniana + krem biedronkowy, plunking odwrócony 10 minut Harmonijkowanie, Isana pomarańczowa + Bielenda rzepa. W realu wyglądają lepiej ![]()
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: kiełki pszenicy na całą noc
Mycie: potters z aloesem i jedwabiem Odżywianie: balsam seboradin z żeń szeniem+olej z moreli+keratyna+ekstrakt z żen szenia Płukanka: octowa Odzywka bs: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel isana Mam tylko takie zdjęcie, ale co nieco widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Wieczorem
jojoba + SLP na skalp M/O: Bingo shea P: lniana z kocanką turban z ręcznika, ugniatanie nic szczególnego, obserwacja skalpu bo coś marudzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Rozeznanie
|
na noc:
garnier A&K - na to olejek kokosowy dziś rano: M - szampon czarna rzepa O - garnier mango na 20 min. płukanka octowa O - joanna len z rumiankiem na mokre żel lniany - suszenie dyfuzorem stylizacja na sucho - garnier mango + gliceryna ![]() Efekt: super ![]() ![]() ![]()
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA ![]() CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 ![]() Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-12-26 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
24.12:
na kilka godzin Garnier mango i kwiat tiare, a na to olej lniany mycie: Isana babassu odżywianie: Mypa shea + Mypa aloesowa zabezpieczenie: Joaśka Naturia pokrzywa i zielona herbata stylizacja: żel fioletowy Artiste tylko jedna fotka, bo TŻ nie chciał współpracować ![]()
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: krokosz na całą noc
Mycie: potters z aloesem i jedwabiem Odżywianie: odżywka niebieska naturvital+olej ze śliwki+mleczko pszczele+ekstrakt z granatu Odżywka bs: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel męski isana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Heenara na 8 h.
Mycie Pottersem gingko. Bingo 40 składników aktywnych na włosy i skalp ~ 2,5 h, bo się zagadałam ![]() Płukanka lniano-cytrynowa, krem z biedry + Joaśka len, plunking 20 min. Isana pomarańczowa + Bielenda rzepa, harmonijkowanie, dyfuzor. Cud miód i trzy orzechy ![]()
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Boże jak ja za Wami tęskniłam... i za moimi loczkami też...
28.12.11 Olej winogronowy z Biedronki - 1h Mycie Pottersem z ginko i keratyną Odżywka Alterra morelka na jakieś 5-7min żel lniany + Joaśka z lnem b/s Zel Isana pomarańczowo czarny i harmonijkowanie - suszenie dyfuzorem Oto rezultaty. Po tak długiej przerwie zdziwiłam się, ze moje włoski w ogóle pamiętały jak się kręcić ![]()
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowalam jeszcze raz z nim i koszmar!!! nie polecam. wziela go siostra i ma po nim sliczne falki, gładkie i nic ją nie swedzi. za to ja chce pochwalic Alterre z granatem.. ![]() myję nią, potem szampon, potem jeszcze raz alterka na 10 minut i zabezpieczenie bs biovaxem zołtym i cos pieknego- ładne zwiniete falki. A morelowa mi rozkrecała.. hmm... ![]() zdjecia beda dopiero jak wroce do domu, czyli jakos w styczniu.
![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Holiłud part 2
Maska: żółtko jajca + olej rzepakowy (tak bogato się polało ![]() ![]() ![]() M: Odrobina szamponu Garnier czysty blask rozcieńczona całym kubkiem wody, szybkie mycie. Drugie Pottersem aloes i jedwab, też mocno rozwodniony (dopiero teraz pojęłam na prawdę metodę kubeczkową ![]() O: Resztki Alterry granat na dosłownie 2 minutki Z: Joaśka mak i bawełna przedziałek na drugą stronę, bo tak zabawa z dyfozurem Ufff! Blask, że o ja was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Wielka Pani ;)
|
olejowania brak (ostatnio olejuję rzadziej, włosy się napiły i nie chcą
![]() mycie: isana babassu d/s: garnier AK + maska gloria b/s: joaśka miodowa żel męski isana dyfuzor jest git ![]()
![]() |
#1048 |
Rozeznanie
|
30.12.11
Fryzjer Po powrocie do domu: M: Sles - barwa z lnem O: Garnier avokado + łyżeczka oleju z kiełków pszenicy + keratyna, (20min) Bs: Joaśka z lnem Suszenie do 70% Nie dopieściłam ich po fryzjerze ale brakło czasu więc było na szybko i prosto. Stylizacja deszcz, wiatr i beret ![]() Zdjęcia tu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
na noc: olej jojoba złoty ZSK
olejek Ziaja Ulga woda makaronowa z olejem słonecznikowym ;] na kilka minut Bingo shea i Bingo keratyna (obie też na skalp) na kilka minut płukanka lniana z rumiankiem, lipą, skrzypem i prawoślazem plunking pieluchą x2 falopierdzielnik ![]() ------------------------EDIT lekki łupież - czyli Bingo keratyna spirulina do mycia nie będzie ale na włoski bynajmniej nie szkodzi Zdjęcia ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-01-01 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
31.12.2011
Dopieszczenie ![]() O: żółtko, sok z plasterka cytryny, keratyna z 10 kropel, olej migdałowy - 1 łyżka, sok z aloesu - 1 łyżeczka, artiste z keratyną dla konsystencji, (2,5h pod folią i Stajlisz Amisz ![]() M: skalp BD, długość isana z bobasem O: alterra z granatem, kilka kropel olejku alterry z granatem i avokado Żel lniany na mokre Bs: balsam joanny (babunia) Myślałam, że będzie za ciężko. Ostatnio płatały mi figle z objętością ale cięcie wszystko zmieniło. Bardzo przyjemnie, mięsiście, lśniąco i bezpuchowo. Wiadomo jest pare odstawaczy ale tego nigdy się nie pozbędę a tak na prawdę też nigdy mi to nie przeszkadzało ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-01 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.