Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 21:33   #1021
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eee dziewczyny nie wierzycie we mnie?
smiejcie się kuuuniec z allegro

jasne że koniec, bo teraz przenosisz się z zakupami do sklepów
Stary 2010-10-28, 21:38   #1022
SammaMia
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo dziewczyny za gratulacje
dostałam dziś płytkę z całym badaniem, ale bez fotek byłam tak podekscytowana tym usg, że nawet nie zapytałam o jakieś fotki dopiero potem w domu zaczęłam żałować, bo już chciałam się pochwalić na nk i oczywiście tutaj, a tu duuu.....
moja mała tak sobie cały czas zasłaniała buźkę rączkami, że na tym 4D i tak nie było zbyt wyraźnie widać twarzy. gin się śmiał, że nie chce się pokazać bez makijażu przy dwóch facetach zaraz sobie jeszcze raz obejrzę płytkę, a co
bosti ja rowniez gratuluje! A co do fotek, to na upartego mozna dac pauze na filmiku, screenshota (zrzut z ekranu) zrobic, ladnie przyciac i tez bedzie dobrze

Cytat:
eee dziewczyny nie wierzycie we mnie?
smiejcie się kuuuniec z allegro
do weekendu, znaczy sie?
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:38   #1023
Montii
Zakorzenienie

muszę podliczyć co mam

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:39   #1024
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
muszę podliczyć co mam
ja właśnie też! jutro zrobię listę...

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:41   #1025
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ogólnie jak wrażenia z 4D? zadowolona?
nie rozczarowało cię 4D?

ja tez teraz idę na 4D, niby w cenie jest tylko płyta, ale liczę także na fotki
no wrażenia fajne, ale szkoda, że nie było wyraźnie widać teraz sprawdzałam na płytce, że gin robił chyba z pięć podejść, żebyśmy mogli zobaczyć buźkę, ale cały czas rączki zasłaniały, tylko trochę nosek i usta było widać. no taka ta mała wstydliwa jakaś - ma to pewnie po mnie
ale generalnie polecam 4D szkoda, że nie pomyślałam przed wizytą o fotkach i nie powiedziałam mu. może uda się zrobić jakiś zrzut ekranu z płytki muszę podpytać znajomych informatyków, bo ja nie bardzo się znam na takich komputerowych czarach
iiza to teraz baaaardzo mocno trzymam kciuki za Twoją dziewczynkę co by się ładnie ujawniła za te parę dni

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
bosti ja rowniez gratuluje! A co do fotek, to na upartego mozna dac pauze na filmiku, screenshota (zrzut z ekranu) zrobic, ladnie przyciac i tez bedzie dobrze
o kochana z nieba mi spadłaś właśnie o czyms takim pomyślałam. tylko jak się robi tego screenshota??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-10-28 o 21:43
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:43   #1026
Montii
Zakorzenienie

no wlaśnie miałam pisać o screenie bedziesz miala tyle fotek ile zechcesz

[LEFT]
Stary 2010-10-28, 21:49   #1027
bosti
Zadomowienie

Cytat:
no wlaśnie miałam pisać o screenie bedziesz miala tyle fotek ile zechcesz
juz poczytałam o tym zrzucie ekranu i przystępuje do pracy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 21:50   #1028
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:

o kochana z nieba mi spadłaś właśnie o czyms takim pomyślałam. tylko jak się robi tego screenshota??
Opis z tej stronki

Przedstawiona niżej metoda jest prosta i nie wymaga instalowania żadnych dodatkowych programów. Wykorzystujemy aplikacje wbudowane w system Microsoft Windows.

1. Chcąc wykonać zrzut aktualnego widoku ekranu szukamy na klawiaturze przycisku „Print Scrn” (najczęściej znajduje się w rejonie klawiszy „Home”, „End”, „Pause”, „Break”).

2. Naciskamy jeden raz wyżej wymieniony przycisk.

3. Uruchamiamy dowolny edytor graficzny. Wykorzystamy najprostszy wbudowany w system Microsoft Windows, a mianowicie program Paint (klikamy Start -> Programy -> Akcesoria -> Paint).

4. Po uruchomieniu Painta klikamy w górnym menu napis „Edycja”, a następnie wybieramy „Wklej”. Potwierdzamy przyciskiem Tak komunikat - „Obraz w Schowku jest większy niż mapa bitowa. Czy chcesz powiększyć mapę bitową?”

5. Teraz powinien pojawić się uprzedni ekran.

6. Wklejony ekran musimy zapisać w odpowiednim formacie – klikamy w górnym menu napis „Plik”, a następnie „Zapisz jako...”

7. Wybieramy miejsce gdzie chcemy zapisać, standardowo Microsoft Windows wskazuje folder Moje dokumenty.

8. Wpisujemy dowolną nazwę pliku w polu Nazwa pliku.

9. Wybieramy format pliku w polu Zapisz jako typ: JPEG File Interchange Format (*.jpg;*.jpeg).

10. Naciskamy przycisk „Zapisz.”

11. Możemy zamknąć program Paint.
Stary 2010-10-28, 21:51   #1029
aguchaw1
Raczkowanie

bosti aby zrobić sreena musisz - w tym momencie w którym zatrzymasz sobie filmik nacisnąć przycisk na klawiaturze PrtSC - printscreen, następnie otworzyć Painta i wcisnąć CTRL + V i tam pojawi Ci się fotka - później już tylko zapisać na dysku.
Mam nadzieje, że pomogłam...

Dziewczyny powiedzcie kiedy zaczęłyście jakieś pierwsze ciuszki i inne przydatne rzeczy kupować dla dzidziusia? Bo też powoli się przymierzam ale nie wiem czy jeszcze nie jest troszkę za wcześnie.. no i od czego zacząć.. oto jest pytanie

SammaMia - no własnie to samo napisałam tylko w skrócie heh

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2010-10-28 o 21:52
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:55   #1030
Montii
Zakorzenienie

ja jak się dowiedziałam o ciąży to poleciałam po body
w 15 tyg miałam większość a teraz z ciuszków chyba wsio, jeszcze 56 musze dokupić.

[LEFT]
Stary 2010-10-28, 22:02   #1031
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie kiedy zaczęłyście jakieś pierwsze ciuszki i inne przydatne rzeczy kupować dla dzidziusia? Bo też powoli się przymierzam ale nie wiem czy jeszcze nie jest troszkę za wcześnie.. no i od czego zacząć.. oto jest pytanie

A bosti i tak sama sobie poradzila

Co do ciuszkow, to ja nie mam jeszcze ani jednej sztuki Pierwsze zakupy planuje po poznaniu plci ale zobczymy na jak dlugo starczy mi tej silnej woli . Poki co robie sobie liste "wyprawkowa" , czyli przegladam rozne stronki, wypytuje znajomych itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 22:02   #1032
bosti
Zadomowienie

SammaMia, aguchaw dzięki kochane będę się chyba jutro na spokojnie bawić, dzis juz padam ze zmęczenia i z nadmiaru emocji

a jednak cos tam się udało dziś zrobić - widać jedno oko, usta, nosek i te rączki na twarzy

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-10-28 o 22:09
Stary 2010-10-28, 22:07   #1033
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
SammaMia, aguchaw dzięki kochane będę się chyba jutro na spokojnie bawić, dzis juz padam ze zmęczenia i z nadmiaru emocji
Spij dobrze, a w razie problemow pisz jutro na priva - chetnie pomoge
Stary 2010-10-28, 22:18   #1034
aguchaw1
Raczkowanie

Montii - ale w 15 tygodniu miałaś wszystko z ciuszków czy wszystko ogólnie?
Ja też chciałabym poczekać z zakupami aż poznam płeć, ale już mnie korci niesamowicie
SammaMia - ja też własnie kompletuje sobie na razie liste - ale dużo rzeczy zamierzam kupić na allegro, bo jednak różnica w cenach jest naprawdę duża.. ( już nie mogę się doczekać)

A jak nazwiecie swoje dzieciątka ?? ja mam kilka typów ale póki co też czekam do ujawnienia się płci, wtedy będę mysleć intensywniej nad imieniem.
Stary 2010-10-28, 22:21   #1035
Montii
Zakorzenienie

ciuszki oczywiście
teraz mam ciuszki, lozeczko,posciele,materac , fotel do karmienia i chyba tyle

ale mały mnie kopie,az laskocze i sie smieje pod nosem

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 22:25   #1036
aguchaw1
Raczkowanie

Montii - w takim razie chyba też wybiorę się na zakupy tylko boje się że przesadzę z ilością tego wszystkiego, a nie chciałabym, żeby później dużo rzeczy było niewykorzystanych - póki co to nie mam pojęcia ile czego kupić.. wiem na pewno że mało rozmiaru 56

A powiedz mi kiedy poczułaś pierwsze ruchy dzidziusia??? ja już tak bardzo czekam na nie, ale jeszcze nic nie czuje...;// jestem bardzo niecierpliwa
Stary 2010-10-28, 22:37   #1037
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
A jak nazwiecie swoje dzieciątka ?? ja mam kilka typów ale póki co też czekam do ujawnienia się płci, wtedy będę mysleć intensywniej nad imieniem.
Z tym mamy poki co najwiekszy problem Mieszkamy w Niemczech i ciagle szukamy kompromisu, czyli takich imion, zeby dzieci na podworku/nauczyciele w szkole bez problemu wymawiali, ale z drugiej strony imie to nie powinno tez w Polsce budzic sensacji - ciezka sprawa
Stary 2010-10-28, 22:39   #1038
Montii
Zakorzenienie

16tc4 dni
leżałam sobie na boczku lewym i tu nagle bach !
a później długo długo nic, i dopiero od 19 tc w miare regularne ale nie az tak mocne bo mam łozysko na przedniej ścianie

kup cos, kup chociaż jedne bodziaki i skarpetki, a jaki humor dobry wtedy

bosti malutka się ukrywa, hihi

[LEFT]
Stary 2010-10-28, 22:55   #1039
aguchaw1
Raczkowanie

Montii -alee super, też bym chciała dostać takiego kopniaka ja słyszałam ze przy kolejnej ciąży to szybciej można poczuć ruchy, no i też szybciej czują szczupłe kobitki, ja jestem raczej dość szczupła także czekam z niecierpliwością no i co do zakupów to wybiorę się jutro, byłam ostatnio w Smyku pooglądać różne rzeczy dla dzidziusia i są nawet jakieś promocje )

SammaMia - A oboje jesteście polakami czy pół na pół ? no najważniejsze żeby imię Wam się podobało a reszta jakoś sama przyjdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 23:03   #1040
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
SammaMia - A oboje jesteście polakami czy pół na pół ? no najważniejsze żeby imię Wam się podobało a reszta jakoś sama przyjdzie
Obydwoje jestesmy polakami

Oluś
Stary 2010-10-28, 23:11   #1041
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Wróce do zdrowego jedzenia, bo dopiero przysiadłam. Dostałam dziś od rodziny z okolic Tarnowa (bo przyjechali do Torunia)- wiejskie jajka, ekologiczne jabłuszka, sok malinowy, a wcześniej miodzik. Dbają o mnie
Najadłam się pierogów ruskich i teraz mam zgagę \
był już ktoś pić tą glukozę?
Ja miałam iść dzisiaj, ale ............ mdli mnie na samą myśl. może pójdę we wtorek.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Idziemy spać! Miłych snów wszystkim
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:17   #1042
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak1984 Pokaż wiadomość
kasiapruszkow gratuluje synka

Eirene1987 współczuję Ci tych nerwów i przeżyć. A samochodem się nie przejmuj, ważne że Tobie i maleństwu nic się nie stało.

Ja też zawsze zapinam pasy, rozmawiałam nawet o tym z moim lekarzem i zalecił mi zapinanie pasów, wbrew pozorom co mówią inni. Ostatnio kupiłam sobie taki specjalny adapter do pasów Babysafe. Super sprawa, zamontowaliśmy z małżem na stałe w samochodzie, a jak inni jeżdżą to nie przeszkadza, po prostu siadają na nim.

Dziewczyny do której z Was mam wysłać dane moje na listę i jak się dostać do klubu. Nie chce o wszystkim pisać na forum a chce się Was poradzić w sprawie pracy.
Do klubu to niestety nie takie hop siup, bo musimy sie baaaardzo dobrze poznac, musisz byc bardzo aktywna no i musisz nas do siebie przekonac, bo jakbysmy tak przyjmowaly kazda laskie, ktora by chciala do klubu to nie mialoby sensu go prowadzic

Cytat:
bosti aby zrobić sreena musisz - w tym momencie w którym zatrzymasz sobie filmik nacisnąć przycisk na klawiaturze PrtSC - printscreen, następnie otworzyć Painta i wcisnąć CTRL + V i tam pojawi Ci się fotka - później już tylko zapisać na dysku.
Mam nadzieje, że pomogłam...

Ja komode ciuszkow mialam juz w 12tyg, teraz jestem w 23tyg i jestem na etapie kupowania wozka, lozeczko juz stoi, posciel wszystko jest, tylko jeszcze p i e r d o l y mi zostaly i moge rodzic

Gratki z okazji poznania plci. No to sie nam posypaly i laseczki i przystojniaczki

U mnie, a raczej u Mateo wszystko oka, serce jak dzwon, wada sie schowala i sladu po niej nie ma, chlop jak dab juz sie nam na ekranie nie miescil i tylko co chwila majtaly nam przed oczami rece, lub nogi, bo mu sie na harce zebralo. Lekarz nie mogl tego serca namierzyc tak sie lobuz wiercil Pare razy probowala zorientoac sie gdzie dol, a gdzie gora i tak wpatruje sie i wpatruje i w pewnym momencie patzre, a tu taki wieeeeeeeelki siusior, ze az sie smiac zaczelam. Kurcze majtna tymi swoimi dzwonami "po oczach" i kopa mi sprzedal. Pewnie za podgladanie Tak wiec cala w skowronkach moge juz prawie zaczac pakowac sie do Gdyni do rodzinki

Co do wozka to dalej mam rozkminke, ale juz zaczynam sie jednak sklaniac ku Fantazji. Motylek super, ale jak mielibysmy wybierac to padlo by na zolty,a ten znowu jest tak jasny, ze pierwszy spacer w roztopionym sniegu i juz by nie byl zolty. Tak, wiec bedzie raczej Fantazja i chyba wezme morski. tz teraz mysle nad blekitem i tym morskim wlasnie, bo ten golebi jak go nazywam jakis taki ryzykowny i boje sie, ze kolor bedzie jednak inny niz na zdjeciu.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-10-28 o 23:19
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:21   #1043
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ale naprodukowalyscie !!!!!Dopiero nadrobilam caly dzien ponad godz mi to zajelo ....

Mamusie ktore poznaly dzisiaj plec -gratuluje dziewczynek i chlopczykow Zazdroszcze Wam okropnie.

iizabellonikt ci nie mowi co masz jesc a czego nie kazdy warazil swoja opinie a Ty i tak zrobisz jak uwazasz-Twoja sprawa.Po drugie jestem dietetykiem wiec wiem co jem a pouczac Cie nie pouczam stwierdzam tylko fakty ze ludzie w tych czasach nie patrza co jedza a pozniej narzekaja na rozne dolegliwosci-wiem sama po sobie dlugo trwalo zanim zrozumialam co jadlam.A te eklerki sama chetnie bym zjadla bo uwielbiam tylko ze musza miec na wierzchu deserowa czekolada -mniam

Jok3rsuper ze wszystko w porzadku z maluszkiem

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-28 o 23:24
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 06:30   #1044
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
był już ktoś pić tą glukozę?
Ja miałam iść dzisiaj, ale ............ mdli mnie na samą myśl. może pójdę we wtorek.
Ale to się robi dopiero w 24-28 tygodniu. Ja jeszcze nie dostałam skierowania nawet
Ale od dzisiaj obiecałam sobie jeść mniejsze porcje posiłków i mniej słodyczy. Wczoraj miałam taką zgagę na wieczór, że musiałam się ratować jakimiś środkami. W ogóle miałam wrażenie jakbym miała oponę w brzuchu. Zachciało mi się cebulki na kanapkę i o...jeszcze bezą poprawiłam
Jok3r to świetnie, że wada zniknęła

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 06:37   #1045
87czarna
Zakorzenienie

Olusiaa,pokazałabym Ci ją z wielką chęcią,ale jak już wcześniej wspominała,nie mam dostępnego aparatu,a obawiam się,że zdjęcie z telefonu nie będzie bajeczne. Sukienka jest do kolan,w kolorze pastelowy róż...materiał jest o tyle fajny,że jak przez te 3 tygodnie brzuszek mi podskoczy,to śmiało się w nią zmieszczę

Bosti,SERDECZNE GRATULACJE Szczęściarooooo Ty :P

Co do zakupów na Allegro,jak jeszcze byłam w Anglii,to postanowiłam z Tż zrobi mały internesik na ubrankach i zaczeliśmy kupywać po okazjonalnej cenie na angielskiej stronie e-bay. Jest tego sporo,ale nie wszystkie ubranka mogłam wziąć ze sobą,dlatego Tż będzie mi je sukcesywnie przywoził,za każdym razem,jak będzie przylatywać. Jesli będziecie zainteresowane,to proszę się zgłosić...[to szczególnie kieruję do Montii ]

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 06:46   #1046
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzień dobry

Jak dobrze, że dzisiaj piątek

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny my już po usg i będziemy mieli SYNA
pani doktor powiedziała że zdrowy jest a i waży 365g

Cytat:
Napisane przez gosiak1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem na wizazu nowa i chciałabym do Was dołączyć, trochę poczytałam Wasz wątek więc orientuje się mniej więcej co i jak. Nie chciałam pisać wcześniej bo niektórzy mnie podczytywali, ale zmieniłam nick i wszystko i mam nadzieję, że teraz będzie spokój. Ach więc teraz o mojej ciąży, jestem w czwartym miesiącu termin mam na około 19 kwietnia, nie wiem jeszcze jakiej płci będę mieć dzidziusia, ponieważ lekarz będzie mi robił USG połówkowe w grudniu i wtedy mi powie. Bardzo chciałabym mieć dziewczynkę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona swoich znajomych mimo tego, że nie pisze od pierwszej części z Wami, ale chyba na to nie jest nigdy za późno. Obiecuję że wszystko nadrobię
witaj

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczynki ja tylko na chwilke jutro was poczytam i wiecj napisze

tylko chcialm sie pochwalic ze bedziemy mieli SYNKA !!! Rafałka

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochane a ja się muszę pożalić jechaliśmy dzisiaj z mężem autem i nagle wyskoczyła nam sarna zdążyłam tylko krzyknąć: jeeezuuu i walnęliśmy w nią z prędkością 70km/h i hamowanie było i sarna poleciała 20m do przodu i skonała popłakałam się prawie trzęsłam się cała wezwaliśmy policję ale i tak odszkodowania nam nie oddadzą bo trzeba sprawę do sądu zakładać boję się czy to nie zaszkodziło maleństwu w sumie dobrze się czuję ale humor zryty dowód rejestracyjny zabrany bo auto nie do jeżdżenia lampy stłuczone, zderzak i maska masakra mówię wam ryczałam potem jak głupia tak mi przykro było
O rany ale historia, ja tez przeżyłam w pierwszej ciąży stłuczkę i też miałam maskę rozwaloną ale dzidzi nic nie było także wiem jak strasznie się czułaś

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny czy przyjmujecie jod? Ja dziś byłam na konsultacji u innego lekarza i przepisał mi Jodid bo mimo, że mam preparat witaminowy z jodem (Pregna plus) to mówił, że tam jest za mała dawka. Tarczycę mam w porządku, ale twierdzi że w ciąży należy przyjmować dodtkowo jod.
Ja nie przyjmuję dodatkowego jodu , lekarz nic mi nie mówił. W pierwszej ciąży tez nie brałam

Cytat:
zanim nadrobię dzisiejsze stronki, to najpierw chciałam się pochwalić, że na dzisiejszym połówkowym potwierdziła się dziewczynka zdrowiutka i śliczniutka
Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie

Jesli mozna, to i ja chetnie dolacze do waszego grona Podczytywalam was od samego poczatku,, jednak ze wzgledu na problemy z lozyskiem (zbyt nisko polozone --> plamienia od 11 tyg. --> krwotok w 13tym --> szpital do konca 14go ) postanowilam poczekac z rejestracja , az sytuacja sie unormuje, co tez w koncu nastapilo

Swoje dane podesle zaraz Montii na priva, a poki co chwale sie moim Skarbem Zdjecie pochodzi z 12 tyg. (obecnie koncze 15ty ale moja dziecina tak dzisiaj na USG brykala, ze nie dalo sie ustrzelic zadnej rozsadnej fotki )
Witaj

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja też chętnie do Was dołączę, poczytałam kilkaset postów i mniej więcej jestem w temacie, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego już znajomego grona)
Ja jestem w 15 tygodniu, narazie nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka tzn najprawdopodobniej chłopczyk
Mam nadzieje, że niebawem będę mogła bliżej Was poznać.
Póki co przedstawiam fotkę dzidzi
Witaj

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 06:53   #1047
gosiak1984
Przyczajenie

Cześc dziewczyny

iizabelaa ja widziałam ten wózek Espiro Vectory akurat tylko z gondolą i mi się wydaje, ze ona jest malutka.

Ahtaga ja też biorę jod i witaminy tzn. prenatal Lekarz do tego jeszcze mi zalecił magnez.

bosti gratuluję dziewczynki.

Ja dzisiaj normalnie nie mogłam wstać do pracy, tak fajnie mi się spało. Od grudnia idę chcyba na zwolnienie.
Ja wózek chyba kupię z Chicco coś takiego: http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...276921694.html podoba mi się kolor vanilia.
Wyprawki jeszcze nie składam, czekam do grudnia na USG. Chociaż dużo rzeczy mam od siostry ciotecznej po jej dziecku i w ogóle nie zniszczone, więc odpada mi kupno łóżeczka, przewijaka, podgrzewacza, i niektórych ubranek.
Co do klubu rozumiem Was. Napiszcie jak już to zaufanie zdobęde
Dziewczyny a myślałyście już o porodzie? Kurczę ja się strasznie boję i zastanawiam się nad cesarką. Sama nie wiem, a może tylko znieczulenie.
gosiak1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 07:22   #1048
aja1
Zakorzenienie

Cześć kobiety.

Jak ja idę spać to Wy piszecie
Za to dziś w nocy obudziłam się ok. 1.30 i nie spałam do 4 , no masakra

Poza tym patrzyłam wczoraj na swój brzuszek, i jest mniejszy niż o tej porze z Kaśką.
Choć z drugiej strony, mama w drugiej ciąży przytyła mniej, a siostrę urodziła większą ode mnie. I bądź człowieku mądry

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:30   #1049
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Cześć kobiety.

Jak ja idę spać to Wy piszecie
Za to dziś w nocy obudziłam się ok. 1.30 i nie spałam do 4 , no masakra

Poza tym patrzyłam wczoraj na swój brzuszek, i jest mniejszy niż o tej porze z Kaśką.
Choć z drugiej strony, mama w drugiej ciąży przytyła mniej, a siostrę urodziła większą ode mnie. I bądź człowieku mądry
U mojej mamy tez tak było, ze mną przytyła 16kg a ja ważyłam 3100, z moją siostrą 10 kg a ważyła 3700

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:40   #1050
Stysia71
Raczkowanie

Cześć Kochane, wiem,że tu nikt z duszą na ramieniu nie czeka na wieści ode mnie, bo ja nie udzielam się zbyt często, ale to wszystko przez pracę, w której siedzę praktycznie cały dzień;/ jak później pójdę sobie na zwolnienie obiecuje, że będę się udzielać bardziej

Otóż byliśmy wczoraj u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Lekarz zrobił badanie i powiedział na 100% CHŁOPAK!!!BĘDZIEMY MIELI SYNECZKA!!!!Czyli sprawdziły się egipskie wróżby hehehehe lekarz powiedział,że Mały jest bardzo ruchliwy, ciężko mu było coś zobaczyć, bo tak się wiercił, skakał, że aż szok, a ja bardzo lubię podglądać co moje dziecko wyczynia w moim brzuchu Mały leży w pozycji pionowej, czyli główkę ma na górze, nóżki na dole, dlatego tak często czuję jego ruchy w dole brzuchu, okazało się, że ma tam nogi Lekarz powiedział,że połówkowe na następnej wizycie w ogóle on mi w karcie napisał 18 tydzień, jak ja sobie liczę według kalkulatorów ciążowych w necie to na większości mi 20 tydzień wychodzi, więc ja nie wiem jak on liczy, może tygodniami życia dziecka. Z tymi tygodniami to w ogole zamieszanie, bo widzę, że każdy to inaczej liczy, widzę nawet tutaj jak dziewczyny maja temin zbliżony do mojego a jedna pisze,że jest w 17 druga w 22, więc ja juz nie wiem jak to jest

Sprawdziły się wróżby arabskie i mojej Mamy z obraczką i włosem- będzie synek Aleksander !!! Można kompletować niebieską wyprawkę

Buziaki dla Was wszystkich
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości