![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Co To Za Kwiat?!
Witam,
dostałam na dzień kobiet piękny bukiet z bardzo ciekawym kwiatem, niestety mój TŻ zapomniał jak się kwiat nazywa... ponoć jakoś dziwnie. Moje pytanie jest własnie o nazwę i o to czy nadaje się na bukiet ślubny. Kwiat jest dość duży w środku kielicha (nie bardzo widać to na zdjęciu) ma taki duży puchaty pręcik ( nie wiem czy dobrze mówię ![]() Czy występuje w innych kolorach? Chodzi mi o czerwień, lub kolor wina. Z góry dziękuje za pomoc ![]()
#1022 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny Co To Za Kwiat?!
Cytat:
Oczywiście nadaje się na bukiet bo jest bardzo trwał / NIE ZWIĘDNIE TYLKO SIĘ ZASUSZY. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ten fioletowy to karczoch ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-03-14 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
ewalena
zamiescilam kilak swoich pytan na innym watku na ktorym pomagalas innym wiazankom, ale zauwazylam, ze ostatnia odpowiedz umiescilas tam w czerwcu zeszlego roku ![]() Zapytam wiec o sam bukiecik tutaj. Zalaczam zdjecie sukni, ktora bede na 90% miec (istnieje jednak ryzyko ze jak ja przymierze, nie okaze sie taka cudowna ![]() Zapomnialam tez dodac, ze bardzo zalezy mi na takiej ozdobie na włosach, jaka jest przy tej sukni, czyli ten "rosyjski" welon, oraz strusie pióra. Ogólnie nie zależy mi bardzo na bukiecie, myślałam też o zastąpieniu go "bukietem" ze strusich piór, ale może masz pomysł na jakieś połączenia ? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo ![]() ![]()
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest śliiiiiczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej sukni nie polecam cantedeski=kalii. To kwiat do innych stylowo sukienek. zdjęcia które zamieszczam mają pewne odstępstwa, ale chodzi o zasadę. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
Kwiaty, a głównie florystyka ślubna to moja pasja, która w którymś momencie mojego życia stała się także zajęciem (nie mylić z pracą).
Pomagać w tak radosnej uroczystości jest bardzo przyjemne - obcuję ze szczęśliwymi osobami. Jestem obca, a więc doradzam bez obciążeń. Staram się widzieć całość - nawet w jakim wnętrzu zaistnieje Panna Młoda w konkretnej sukni. Mogę sobie na to pozwolić, bo mnie interesuje sam ceremoniał i jego oprawa. Dla młodych najważniejszy jest sakrament. Doradzanie w tym wątku jest bardzo dobre, bo zmusza mnie do myślenia,szukania zdjęć, opisywania. I za to dziękuję!!! ewalena |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
A to co za cudo???
Propozycje bukietów kameliowych od pani Mitko. ![]() i jeszcze....... Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety slubne
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
![]() aniafudi@interia.pl Troszkę przekłamane są kolory bo protea była różowa i była ozdobiona mocno różowymi koralikamii i jaśniutkim drucianym puchem. Naprawdę zachwycający, orginalny w formie bukiet |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
Dla Martuko
Przy 4 mała główka |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
mam pytanko ...moja mama ostatnio podsunela mi pomysl albo bukiet slubny byl z gozdzikow
![]() ![]() ![]()
#1037 |
Zadomowienie
|
Doskonały pomysł - pełna gama kolorów - trwały
Te które prezentuję są z innych kwiatów ale robiłam takie właśnie z goździków. Pierwszy byl z zielonych goździków i białych lilii. ![]() Drugi byl ciemno różowy z bardzo ciemnymi kaliami o odcieniu różowym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
Inne goździkowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
Ewalena
dziekuje ci slicznie za rady! Mysle ze gozdziki to cudowne kwiaty, ja sama ogromnie je lubie, jak i ich zapach ![]() Ewalena wiem ze masz tez dobry gust jesli chodzi o wystroj sali. Nie chce zmieniac tematu watku, wiec zapytam o kolor przewodni jaki pasowalby do tej sali (kwiaty, serwetki, swiece). Zdjecia sa troche stare, jak na nie patrze to nie wiem kto je umiescil na stronie, bo nie przedstawiaja uroku tego miejsca... Stoly beda ustawione w dwoch naprzeciwleglych rzedach za kolumnami, wiszace paprotki znikaja ![]() i zdjecia Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostaw paprotki-umieść w nich kwiaty gloriozy na długich pędach(można tak umieścić że będą zwisały jak pnącza można wprowadzić w doniczkę(stosując druty lub specjalne wazoniki z plastiku które mają w podstawie szpikulec do wbijania w ziemię-można kupić w OBI).Taka ilość zieleni będzie świetną bazą. Glorioza jest czerwono- różowa z brzegiem żółtym. Kokardy na krzesłach w kolorze gloriozy i takie serwetki świece w kolorze żółtym wysokie wazony w kolorze białym (obrus-biały) ze zwisającymi gloriozami i niedźwiedzia trawą na szczycie wazonu ułożona kopułka z krótko przyciętych glorioz. Wersja druga biała paprotki zostają jako baza stosujemy różne kwiaty w kolorze białym .Nawlekamy na druciki lub żyłki dodajemy piórka lub preparowane liście. Mocujemy tak by to wypływało ze środka paprotki. Na stołach zielone serwetki, świece. Niskie wazony po dwa duże liście anturium w środku liści białe kwiaty. Wiązanka z białych goździków i dużej grubej frezji z nierozwiniętymi kwiatami na końcach co da efekt zieleni. Mnie podoba się wersja druga. ![]() PS Przepraszamy że naruszyłyśmy zasady wątku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
O ja gapa, założyłam nowy wątek, zamiast radzić się Was tutaj
![]() No to dziewczyny, pomóżcie dobrać bukiet do kiecki http://www.antra.pl/zuzanna.html Mam 160cm wzrostu średniej budowy, welon długi, suknia biała, marzę o herbacianym kolorze bukietu. Jaki kształt polecacie, z jakich kwiatów?
![]() |
#1042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
Wydłużonego, ale o takiej konstrukcji aby kształt był zgodny z zarysem sukni- myślę o tym gładkim elemencie spódnicy.
świetnie dają się wyginać kalia=cantedeskia. Ten kwiat świetnie wygląda w połącyeniu prawie z każdym innym kwiatem. Kolejna piękna suknia!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musze powiedziec ze robudzilas we mnie checi do tego wesela. Gozdziki, frezje, piorka... brzmi i wyglada pieknie. A jeszcze te galazki ze zdjec - tez bardzo oryginalny pomysl!!! Musze zapytac jakie flakony sa w tej restauracji, i jak duzo ich jest, to samo ze swiecznikami. Pewnie trzeba bedzie czesc dokupic. Moje weselne kolory to: biel/ecru, ciemny-czekoladowy braz i zielen. OGROMNIE DZIEKUJE !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Naczynia dostaniesz w sklepie "Po 5 zł", kup lepiej grube świecei powkładaj np. do wielkich kielichów koniakowych. Wpisz w wyszukiwarkę hurtownie po 5zł - będziesz miała orientację ile kosztują naczynia. Wzszłają za zaliczeniem a jak większy zakup to dostarczą. Szkło nie jest drogie. Powodzenia Pomyśl o zielonym torcie przybranym żywymi kwiatami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzorowała bym się na pierwszym- bez wystających kwiatów na górze bukietu więcej wystających na dole wygiętych zgodnie z zarysem sukni. Trzeciemu trzeba tylko nadać odp. kierunek. Z wybranym przez Ciebie kolorem nie ma problemu - jest bardzo dużo kwiatów o tym kolorze - kalie, róże, goździki, tulipany, frezje, ornitogalium, dendrobium, czmbidium |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
ewalena, ogromnie mi się spodobal ten bukiet http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...7&d=1174172591
myślisz że byłabym w stanie go zrobic sama? (oczywiście z próba wczesniejsżą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym bukiecie trzeba powkładać druty do środka łodygi aby uzyskać odp. kształt.Musisz na kilka godzin zostawić kalie bez wody aby zmiękły, tylko wtedy umościsz drut w środku (będziesz miała kłopot z długością) trzeba uważać aby nieprzebić łodygi. Końce przycina się po ukształtowaniu bukietu dodaniu liści i innych elementów które stanowić będą rączkę. Ja namawiam do zamawiania wiązanek u fachowców kiedy tylko jest to możliwe. Moim zdaniem szkoda czasu (zawsze go brakuje już dzień przed uroczystością niemówiąc o samym dniu). Koszt wiązanki przy wydatkach całego ślubu jest naprawdę znikomy. Fakt że wykonania nie można powierzyć w ostatniej chwili przypadkowej pracowni-jeśli o nic nas nie pytaj i zastrzegają że mogą nie mieć takich kwiatów jakie zamawiamy rezygnujmy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.