|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
My jak na razie mamy wymyślone prezenty, ale nie wiem, kiedy się po nie wybierzemy, bo mój Piotrek wiecznie w pracy siedzi. Chyba zostanie mi samej powybierać prezenty
![]() W ogóle jakoś mi głupio, bo poszłam dziś na zakupy, żeby kupić mężowi cosik na Mikołajki, ale nic nie znalazłam, więc upiekłam ciacho piernikowe. On o mnie pomyślał i kupił mi płytę. Tak mi jakoś dziwnie, że ja dla niego nic nie znalazłam ![]() Powiem Wam, że nie mogę doczekać się już świąt Zaczynam już obmyślać, jak udekoruję nasz pokoik, jak będzie wyglądać choinka itd. Nie wiem tylko, jak to w tym świątecznym czasie będzie z dietką
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
nio witajcie ja od 6 w pracy. spalam 5h . na noc nawdupczałam się czosnku i calą noc nie moglam sie ogarnąć:/ plan na najbliższe 10 min. KAWA pozniej KAWA a potem red bull bez cukru. haha pan odsnieza parking i stanelam na miejscu prezesa hahhaha normalnie nie ma to jak błyskawiczna kariera
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dietujące!
mnie wczoraj minęły równo 4 tyg. wynik -2,9kg...niestety nie powala on na kolana, waga cały czas się waha...nie mam pojęcia dlaczego tak mi kiepsko idzie, dodam, że ani razu nie zgrzeszyłam.
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja również się melduję z rana Dziś nawet w miarę się wyspałam Tylko jak tak patrzę przez okno, to nic mi się nie chce
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
gonnia1 a pijesz sporo wody? poza tym ja uważam zahamowanie spadku związane z pogodą - tzn. jest tak zimno, że organizm broni się by jak najmniej zrzucić.
Edytowane przez monias_wawa Czas edycji: 2010-12-07 o 08:39 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta teoria wcale nie jest taka głupia
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, muszę Wam powiedzieć, ze czuję się doprawdy fatalnie po tej ilości czosnku i cebuli wczorajszej. Normalnie jakiś fatalny kosmos.
chociaż tak naprawdę, wcale mi nie jest do smiechu. |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, może zrób sobie jakiejś herbatki miętowej. Mi to zawsze pomaga
Dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie słodzika w proszku Chodzi mi o pieczenie ciast Nie wiem, jak to jest, ale obojętnie ile bym słodziku nie dodała, to w cieście go później w ogóle nie czuć
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
myślę, że to raczej związane z @. chociaz kto tam wie.
sn. wiesniak 10 dag szynki miodowej z kuraka II sn. jogurt z otrębami ob. nie wiem kol. placki cukiniowe/jajeczniczka na pomidorku |
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i drugie pytanie to może za bardzo rygorystycznie podchodzisz do diety? W sensie że jesz bardzo małe ilości, wtedy organizm odczuwa podwójny brak i wszystko co się zje zamienia w obronny tłuszczyk (tak mi kiedyś to tłumaczył pewien dietetyk u którego swojego czasu bardzo ładnie schudłam)
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie, robię jakies bzdury. To jest potworne. poza tym w biurze jest strasznie duszno i czuje jak mi skóra z ryjka po prostu się sciąga i napina. wrrr.....
Edytowane przez monias_wawa Czas edycji: 2010-12-07 o 11:21 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu, Monia to wcale Ci nie zazdroszczę
Ja przed chwilką zjadłam śniadanko i teraz zabiorę się za cosik konstruktywnego
|
|
#1033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale już sama nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
nio to ja bym sie nie martwila. Jezeli bierzesz hormony to i tak dobrze, ze chudniesz. Poza tym jak duzo ćwiczysz to związane jest to z przyrostem masy mięśniowej. w przypadku wielu ćwiczeń liczą się objętości, jeżeli po spodniach czy spodnicy widzisz różnice to to jest najważniejsze.
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie jak to jest, zawsze chce się być szczuplejszą
poczekamy zobaczymy, jestem zawzięta na maksa
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() klask i: i tak właśnie powinno być. walka walka walka!
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co a moja mama właśnie wczoraj się pytała co ma mi przygotować na święta żebym mogła jeść jak do nich pojedziemy
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
haha nio więc powiem wam co ja będę jadła na Święta:
-gołąbki podhalańskie z bryndzą i cebulką -oczywiście ryba mielona w galarecie bez buły ale z otrębami - półmisek dla mnie -łososia, karpia, zupa grzybowa na rosołku -barszczyk czerwony sam -śledzie marynowane w łyżce oliwy, 2 łyżkach wytrawnego sherry, cebuli i koperku z zielem angielskim i tłuczonym pieprzem -śledzie pod jogurtem/+łyżka kwaśnej śmietany/ z cebulą -ryba po grecku / dla mnie smażona ale bez panierki/ -jaja faszerowane pieczarkami i z kawiorem -bigos wigilijny -warzywa, sałatki i inne dozwolone dla nasz miksy liściaste i w ten sposób mam 12 dań. Oczywiścienie Mama wie, że żadnych veget czy kostek dla mnie ma nie używać, mojego nie solić, ograniczyć marchewkę w po grecku. Oczywiście nie zamierzam przejmować się niewielkimi ilościami - majonezu, kwaśnej śmietany czy łyżeczki oliwy do całej paczki śledzi czy łyżki powideł na cały gar bigosu. |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ja przygotowuje wigilię razem z teściową i mam o tyle łatwiej ze ona też na dukanie wiec prędzej to reszta rodziny dostanie coś dukanowego niż odwrotnie
a wczoraj znalazłam przepis na piernik i sernik więc placki też będą
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w święta będę jadła normalnie
Oczywiście będę ograniczała pewne rzeczy, ale nie wyobrażam sobie, że mogłabym odmówić sobie makiełek W razie co podietkuję dłużej ![]() Nie mogę się już doczekać świąt, tych wszystkich zapachów i przepysznych potraw mojej mamusi
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Ja się z Tobą forget-me zgadzam kochana w 100%
Wolę być na diecie 2 tygodnie dłużnej niż przejść święta bez moich ukochanych potraw. Taki dzień się zdarza raz do roku wiec nie mam zamiaru sobie nic odmawiać...wszystkiego po troszeczku A poza tym uwielbiam Was wszystkie toteż kilka dni dłużnej z Wami to tylko czysta przyjemność |
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
.Jak minal dzionek ??
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
Melduję się z samego rańca Wczoraj kupiłam sobie tabletki do rozpuszczenia, które mają mi zagwarantować super wypoczęcie po przebudzeniu Wczoraj wzięłam pierwszą i dziś bolą mnie oczy ![]() Poza tym nic mi się nie chce, czyli dzień jak co dzień ![]() Kasiula, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Ty też na okres świąt porzucisz dietkę Już myślałam, ze będę jedyna, która w tym czasie opychać się będzie normalnymi potrawami
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
u nas sypało w nocy więc ja dzielnie komunikacją miejską, bo nic o 7 nie było odśnieżone. wczoraj do 22 miałam zajęcia wieć jak padłam na łóżko to odrazu zasnęłam. Nie było to złe działanie ![]() dziś muszę z prowincji odostać się do centrum stolicy okropieństwo ![]() sn. wieśniak sn. II kalaretka z jajkiem i kurakiem ob. coś w knajpie - jakaś ryba czy cos.... kol. jajecznica |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w nocy też dziś padało, ale tak w miarę delikatnie
Niestety śnieg z parkingu, na którym parkuję auto pewnie nadal zalega i tworzy wielkie zaspy. Wczoraj się zakopałam Irytuje mnie to, co roku powtórka z rozrywki, drogówka zaskoczona i nieprzygotowana
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
u mnie niby główne drogi w miescie są czarne ale co z tego jak właśnie wyjeźdzam z parkingu a na osiedlowej autostradzie jest jak na antarktydzie i trzy samochody -jeden po drugim zakopane. Mało tego pracuje nico pod miastem. Trasa główna czarna a do siedziby nie mogę dojechać bo w zadupiach/przepraszam/ odśnieżanie to juz jest problem. wrrrrr Z drugiej strony o czym mówić. Wychodzę z metra i mam odśnieżone super chodniki ale tylko do pierwszego bloku na osiedlu /tam mieszka cieć!/ bo kolejne 100 m do mojego wejścia to pulpa śniegowo-błotno solna. Tyle dni nie padało a ten cymbał nie był w stanie odganąć tego traktorkiem. To granda. Wychodzisz do pracy buty uświnione i mokro - wracasz do domu to oczywiście ostatnie metry taplasz się w błocie. Zrobiłam wczoraj fotosy i napiszę oficialne pismo do spółdzielni.
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim
![]() No ja nie mówię że nie dam się skusić na coś pysznego ze stołu mojej mamusi, ale jak już to to będzie degustacja, w tym roku nie zamierzam robić jak co roku w święta czyli całe święta jeść a potem wieczorem umierać z przejedzenia Wiadomo, że można pociągnąć dietę dłużej, ale ja zamierzam jeść te rzeczy co są dozwolone czyli jakieś rybki i mięska ale delikatne no i w niewielkiej ilosci
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!faktycznie zima to okropieństwo, no chyba, że wypoczywa się w górach
![]() ![]() czy naprawdę nie można nic z tym zrobić???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Zaczynam już obmyślać, jak udekoruję nasz pokoik, jak będzie wyglądać choinka itd.
Nie wiem tylko, jak to w tym świątecznym czasie będzie z dietką

poczekamy zobaczymy, jestem zawzięta na maksa 
klask i: i tak właśnie powinno być. walka walka walka!
W razie co podietkuję dłużej 
Irytuje mnie to, co roku powtórka z rozrywki, drogówka zaskoczona i nieprzygotowana