dretwienie rak - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 16:49   #1021
lili__777
Raczkowanie

Dot.: dretwienie rak

Cześć Dziewczynki
Miło widać jak to forum tętni teraz życiem
agunnia u mnie to coraz gorzej brałam leki na depresje po ktorych jak pisalam przytyłam kolejny powod do zmartiwem duza duuupa ( sory ). Obecnie jestem na 2 tyg przerwie od leków i powiem wkurza mnie wszytsko od tego ze np zupa za slona))). Także u mnie ta tężyczka rzeczywiście jest na tle zaburzeń nerwowych chyba . Zresztą poszlam któegos razu do lekarza niewiem czy mialam zawal bog wie juz co czytalam ze przy teżyczce moze występować TIA i dodal mi zaburzenia lękowe , depresje i kto wie co jeszcze ale fakt po tym zdarzeniu nie na zarty sie przestaszylam .A lekarz co : no wie pani moze leki moze cos innego noi jak tu sie nie wsciec a serce to nie przelewki .
Ostanio znow jestem na zwolnieniu , w koncu jeszcze robote strace .
Także agunia jak widzisz u mnie kiepsko .
Znow mam dusznosci , dretwienia , bole glowy i wogole \zle sie czuje moj chvostek tez wola o pomste do nieba mimo brania magnezu juz z 5 m-cy .
Pisalyscie dziewczynki o wspolnym pojsciu do lekarza ja jestm za bardzo chetnie , wspolne spotkanie na kawke gdzies w miescie jak najchetniej . Wkoncu moze nawzajem sie zrozumiemy podczas gdy inni sadzą ze przesadzamy z tą chorobą noi i jak przecież jestesmy zdrowe . Apropo jestem z Wawki
Slę buzki kochane dziewczynki i nie poddajmy się !
lili__777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 17:19   #1022
agunnia
Raczkowanie

witajcie moje kobitki
lili to masz kawał drogi do nas bo my z nesia z wrocka , ale jak masz ochote to tez sie mozesz do kawki przyłaczyc hihihiihi zapraszamy
lili powinnam za jakis miesiac byc w warszawie wiec mozemy sie na kawke umowic i przy okazji moze bys mnie obwiozła po wawie bo ja na zakupy sie wybieram ( np sklepy oswietleniowe
Talam ja tez tak myslałam o koncu lutego nawet poczatek marca moze byc .. teraz zaganiana z tym mieszkaniem jestem ...
NESIA pisaj cos
Pozdrawiam dziewczynki tysiac buziakow
agunnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 18:10   #1023
neska951
Zakorzenienie

No jak Aga prosi to piszę....
We wtorek mialam mini ataki...Odstawiłam leki na ok 3 tyg a dużo stresu miałam...W środę egzamin na prawo jazdy, noga tak mi na sprzęgle latała, że szok, żle się czułam po ciężkiej nocy , ale powiedziałam sobie że muszę to zrobić i ta cholera nie będzie mną rządzić i zdałam

Pozdrawiam Was serdecznie dziewczyny

Agunia ja z wawki jestem
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 20:24   #1024
ElkaP
Przyczajenie

Angry Dot.: dretwienie rak

Witam chcę do was dołączyć mam ten sam problem co wy. Moja choroba jest zdiagnozowana. Od roku jestem na rencie. Ponieważ mam zwyrodnienie kręgosłupa lekarz zalecił bioprądy po 4 zabiegu tak pobudziły się nerwy że nie mogę chodzić. Muszę poleżeć w łóżku ze dwa dni to może odpuści.
ElkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 20:29   #1025
ElkaP
Przyczajenie

Witam chcę do was dołączyć mam ten sam problem co wy. Moja choroba jest zdiagnozowana. Od roku jestem na rencie. Ponieważ mam zwyrodnienie kręgosłupa lekarz zalecił bioprądy po 4 zabiegu tak pobudziły się nerwy że nie mogę chodzić. Muszę poleżeć w łóżku ze dwa dni to może odpuści.
Stary 2008-01-24, 22:42   #1026
agunnia
Raczkowanie

Nesiu skarbie GRATULACJE I 1000 CAŁUSKOW W POLICZEK
Widzisz słonko tak zakrecona jestem ze zapomniałam ze ty tez warszawianka wiec mozemy w 3 sie spotkac z checia zaleje robala tezyczkowego kawka latte
na alkohol za wczesnie , bo zaraz mnie trzepie .
Nesiu jednak tez tezycore mamy na tle nerwowym poniewaz nasze koncowki nerwowe sa nadwrazliwe ( nie jest to nerwica )
stres jest naszym wrogiem bo tezyczka rozwaliła nam układ nerwowy tzw przekazniki neuronow .
mam nadzieje ze atak był naprawde słabiutki , i ze nie dopadnie cie jak cisnienie ci zejdzie bo ja zawsze tak mam ze po stresie potrafi mna potelepac akurat w momecie jak jestem wyciszona .
LILI przykro ze tak Cie dalej mocno tezyczka atakuje [COLOR="red"]
ELKAP witaj w gronie tezyczkowatych napisz cos wiecej o swojej chorobie bo widze ze masz jakis ciezki przypadek jak cie tak z nog zwala
Dziewczynki całuje was wszystkie goraco sciskam
Talammmmmmmmm i Nesiaaaaaaaaaaaaaaaaa na gg was ostatnio nie ma gdzie sie
włuczycie .
Stary 2008-01-24, 22:59   #1027
lili__777
Raczkowanie

Exclamation Dot.: dretwienie rak

Agunia co do tężyczkowego robala , któego chcesz zalać to jakbym wiedziala ,że jak pomoże to bym lała ile wlezie ale wiem ,że jest po tym gorzej często wcześniej jak skakałam na takie z pianką to mi drętwiały dziwnie jeszcze bardzie i ręce i nogi i taka bylam klapnieta teraz wiem już to ta tężyca a jak .Agunia to czekamy na Twój przyjazd do Wawki wybierzemy Ci jakiegoś "abażura "buaaha ....
A ze mną tak racja coraz gorzej dziś świat mi znów wirował i było mi słabo ale nie poddałam sie , od poniedziałków wracam do moich "sterydków " i znów będe cicha i spokojna jak makiem zasiał a teraz dre się , wrzeszcze i mało ludzi nie zabijam za to ,że żyją ;-)))
Nesia Ty pisałas ze brałaś seronil i jak po nim , tylko błagam nie mow ze mi jeszcze dupsko urosnie bo dodatkowego kilograma nie zniose
To pa dziewczynki .
Dobrej nocy .
Stary 2008-01-24, 23:01   #1028
lili__777
Raczkowanie

Talking Dot.: dretwienie rak

Zapomnialam na śmierć Nesia GRATULACJE.
Stary 2008-01-25, 10:37   #1029
talam
Raczkowanie

Hejka Kochane!

Nesia gratulacje!!!!!!!!!!!!! i za prawko i za wygraną walkę z telepawką!
Aguś Kochana obiecuję poprawe i powrót na gg

Ja na razie jestem na tropie tężyczki ciągle, robię dalej hormonki, zobaczymy co będzie, niedługo drugi fakultet zrobię, eksternistyczną medycynę praktyczną
Niedługo idę do tego neurologa od tężyczki, zobaczymy może on coś wymyśli i da namiary na DOBREGO ENDOKRYNOLOGA.
a chwilowo sesja niestety, ale jeszcze tylko do polowy lutego i wolny człowiek jestem. Tylko magisterke napisać!i niech żyje wolność...

Witaj Elu w naszym jakże uroczym gronie
talam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 10:43   #1030
talam
Raczkowanie

A i zapomniałabym, trzymaj sie LiliWiem co czujesz, ja juz od 10 miesięcy biorę minerały i tez kiepsko, a chvostej jak z książki. Dlatego trzeba szukać, bo znaczy, ze albo sie nie wchłania, albo za dużo tracimy, np. przez nerki, albo jakis hormon nie teges. Szkoda tylko, ze szukamy same i ja wiem, ze to jest naprawdę strasznie frustrujące. Trzymaj sie, ściskam gorąco!!!!!!
Stary 2008-01-25, 13:59   #1031
neska951
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny:cm ok:

lili__777 nie przytyłam od seronilu tylko od jedzenia, nie no dobra na poważnie przytyłam ok 7 kilo ale byłam bardzo wychudzona przez chorobę bo nie mogłam jeść, przy wzroście 168 ważyłam 45 kg, przytyłam do 52 i tak już zostało nadal wyglądam szczupło..., ale brałam połowe tabletki, czyli tak małą dawkę, że takiego dawkowania nie stosuje się podobno...

witam nową koleżankę Elkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 17:30   #1032
lili__777
Raczkowanie

Nesia toś mnie załamała 7 kilo !!! to ja znaczy ze jeszcze siedem mi przybedzie to ja Cię kręce . Napewno brałaś seronil bo ja mam kapsułki tego nie da się przepołowić bo środek sie rozsypuje chyba ze jest jeszcze w tabletkach hmm . W sumie to lepsze nie lubie łykać plastiku .
A ja dziś się zahiperwentylowałam na amen tyle stresu i teraz w glowie ma mroczki i chodze jak pijak po głębszym ale od poniedziałku będzie mam nadzieje lepiej kiedy nastanie chwila ukojenia i spokoju i znow bede wszystko zlewać .
A wiecie ostatnio czytalam ksiązke o depresji a tam o lekach wlasnie na depresje i stwierdzono ze nikt tak naprawde nie wie dlaczego wychwyt serotoniny zwrotny ma wpływ na samopoczucie i czemu jest po niej lepiej a odkryto to przy okazji zdaje sie badania na cukrzyce . Reansumujac nikt nie wie czemu to dziala i jakie beda dlugofalowe skutki tych lekow ...no coż pomyślałam rewelacja
Ale ja to podbudowuje Was hehe wybaczcie ....
Sle pozdrowionka ;-))
Stary 2008-01-26, 20:06   #1033
beata83
Przyczajenie

Cześć cvzytałam wczoraj większość wypowiedzi na tym forum, widzę, że u wielu z Was samopoczucie od kilku tygodni, przede wszystkim psychiczne zaczęło się poprawiać... Bardzo Wam tego zazdroszczę zazdroszczę tym, którzy mają tę całą tężyczkę, przynajmniej jest to jakaś normalna, konkretna choroba, na którą są odpowiednie leki... Ja jestem dopiero na takim etapie, w którym nie wiem nic... Jak kilka z Was już jakiś czas temu jestem w beznadziejnym stanie psychicznym i fizycznymi w oczekiwaniu na rezonans głowy... Od dwóch miesięcy mam bardzo osłabione mięśnie, nie chce mi się chodzić, spacery to już żadna przyjemność, mam też ściski mięśni w różnych miejscach nóg, przez co się szybciej męczą. Te objawy potrafią nagle zniknąć, potem znów wracają, zwiększa się to po wysiłku, uczucie ciężkości nóg...dziś w nocy już drugi raz miałam drętwienie lewej ręki i chwilowy brak czucia, po rozmasowaniu przeszło, ale cały czas ta ręka jest dziwna. Neurolog oczywoiście podejrzewa że to objawy somatyczne depresji, dostałam leki, których na razie nie biorę, bo chcę zaczekać na wynik rezonansu...Ocxzywiście boję się sm, całe dzień dziś przepłakałam. Ratuje mnie myśl, że to się pojawiło po serii silnych stresów w ogóle ze stresem walczę już długi czas, choć nigdy nie byłam u lekarza, ale już dobre 2 lata niekontrolowany stres wyniszcza mi organizm, ale nigdy nie miałam takich objawów. Boję się...
beata83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 12:20   #1034
beata83
Przyczajenie

Załamałam się po przeczytaniu tego, co napisała wcześniej Olale... Ja mam identyczne objawy- te paski zaciskające się nad kolanami, a teraz nocne drętwienie rąk... Myślałam,że rezonans magnetyczny, na który czekam da mi sensowną odpowiedź, a tu się okazuje, że być może czeka mnie 4 lata męczenia się z nogami, a potem dopiero kolejne objawy i po takim czasie mogą mnie zdiagnozować na podstawie objawów, bo punkcji lędźwiowej nie dam sobie zrobić...Boże, jak ja się tego wszystkiego boję...Już nie mogę, nie chce mi się wstawać z łóżka i chodzić, nie chcę tego czuć na nogach...
Stary 2008-01-27, 17:17   #1035
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili__777 Pokaż wiadomość
Nesia toś mnie załamała 7 kilo !!! to ja znaczy ze jeszcze siedem mi przybedzie to ja Cię kręce . Napewno brałaś seronil bo ja mam kapsułki tego nie da się przepołowić bo środek sie rozsypuje chyba ze jest jeszcze w tabletkach hmm . W sumie to lepsze nie lubie łykać plastiku .
A ja dziś się zahiperwentylowałam na amen tyle stresu i teraz w glowie ma mroczki i chodze jak pijak po głębszym ale od poniedziałku będzie mam nadzieje lepiej kiedy nastanie chwila ukojenia i spokoju i znow bede wszystko zlewać .
A wiecie ostatnio czytalam ksiązke o depresji a tam o lekach wlasnie na depresje i stwierdzono ze nikt tak naprawde nie wie dlaczego wychwyt serotoniny zwrotny ma wpływ na samopoczucie i czemu jest po niej lepiej a odkryto to przy okazji zdaje sie badania na cukrzyce . Reansumujac nikt nie wie czemu to dziala i jakie beda dlugofalowe skutki tych lekow ...no coż pomyślałam rewelacja
Ale ja to podbudowuje Was hehe wybaczcie ....
Sle pozdrowionka ;-))

Nie rozpedzaj się tak z tymi 7 kilogramami napisalam że byłam bardzo wychudzona... a jak przytylam 7 kg osiągnęłam w miare prawidlowa wage...Nie roztylam sie wcale...
Powiem Wam dziewczynki ze odzwyczailam sie od objawow a one zaczynaja mi dokuczac dretwieje mi twarz...To lekkie oatrzezenie zeby zaczac regularnie suplementowac sie wapnem i magnezem ostatnio bardzo to zaniedbalam, a do tego bardzo duzo stresu bylo...

Witam nową koleżankę Beatę
Stary 2008-01-27, 17:55   #1036
Karolaa23
Przyczajenie

Beatko wiem jak sie czujesz.U mnie 5 neurologów podejrzewało SM.Robili mi rezonanse i wkoncu odpuscili twierdząc ze no to jednak nie to.Teraz podejrzewają miastenie.Jutro jade do szpitala na badanie.I mam nadzieje ze wyjdzie ujemne.Tez sie boje ale nie rozumiem czemu nie dasz sobie zrobic punkcji?Wolałabym 30 inut bólu niz całego zycia obaw i stania w miejscu bez diagnozy.
A ze wykryto nam tezyczke to niewiele dało bo jak widzisz o lekarza od niej ciezko a i leki to tyle tylko co magnez i na depresje.No i co najgorsze mało który lekarz w tą tęzyczke nam wierzy

Ja dzis fatalnie sie czuje z sercem.No normalnie jakbym umrzec miała zaraz przez nie.Mam nadzieje ze miewacie sie dobrze.Trzymajcie kciuki bym nziosła jutrzejsze badanie.Juz mi lekarze mówili ze jest b.bolesne(taa lekarze zamiast pocieszyc zdołuja przed czasem) No i zeby wyszło UJEMNE...
Buziaczki dla Was
Karolaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 18:01   #1037
neska951
Zakorzenienie

Karolaa będę jutro trzymać za Ciebie kciuki
Stary 2008-01-27, 18:16   #1038
agunnia
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
nesiu ty leniuszku znowu zaniedbałas swoje zycidajne cukierki nununu nie ładnie ja mimo ze mnie juz mniej trzepie jem jak najeta magnez , teraz wyłaczyłam słodycze z dziennego obrzarsta i zwiekszyłam dawke magnezu , niestety czekolda ma swietny magnez ktory sie najlepiej przyswaja ale moje 4 litery wygladaja juz jak KOMANDOR Z PIEKNYMI 3 DRZWIAMI PRZESOWANYMI

bEATKO WITAJ NA FORUM CZY MASZ ZROBIONY TEST NA TEZYCZKE ??????

[COLOR="darkorchid"]kAROLKA TRZYMAM KCIUKI ZA JUTRZEJSZE BADANIA :[/COLOR
talam NESIU jak sie dzisiaj czujesz słonko ????? ja dzisiaj poszłam sie pocoieszyc i kupiłam sobie 2 lampy do mieszkanka
Stary 2008-01-27, 18:28   #1039
talam
Raczkowanie

hejka Dziewczynki!

Karola będę trzymac kciuki Nie przejmuj sie, podobno te na tężyczkę też boli, a ja jakoś nie czułam nic No i pewnie nie masz żadnej miastenii!!!Tężyczka to i tak nadmiar szczęścia.O!

Ja też łykam tableteczki jak najęta, choć efekty takie sobieale bez nich to juz w ogóle kiepsciutko, więc chcąc nie chcąc...Zwłaszcza, ze sesja mnie ściga.Ale nie pocieszyłas mnie Nesia, tyle czasu juz to łykasz i wystarczy 3 tygodnie przerwy i znowu się zaczyna. Paskudztwo straszne.

Agunia, komandory sa śliczne, a takie trzydrzwiowe to już szczególnie

Witamy Beatko! zrob sobie próby tężyczkowe najpierw. Wiemy przez co przechodzisz, kazda z nas to zna z doświadczenia niestety. Trzymaj się, całuski.

POZDRAWIAM WAS DRĘTWOTKI W TEN WIETRZNY DZIEŃ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 18:38   #1040
neska951
Zakorzenienie

Talam ja bym tak nie mówila że tylko 3 tyg, bo to zależy...Teraz mialam baaaardzo duzo stresow, a w wakacje odstawilam prawie na 2 mce i tylko lekkie dretwienie mialam

Agunia masz racje to wszystko z lenistwano i z tego ze za***iscie swietnie sie czulamT eraz tez nie jest tragicznie ale pierwsze objawy przyjelam jako ostrzezenie i przylanczam sie do grona obrzerajacych sie magnezem i w moim przypadku wapniem a zaraz zjem czekoladke 70% mniam
Stary 2008-01-27, 18:53   #1041
beata83
Przyczajenie

Do Karolci:Ja też trzymam kciuki, żeby nic nie wyszło Będzie z tym dobrze

Wiesz co, ja mam dopiero za sobą wizyty u 3 neurologów, z których pierwszy przepisał mi 11 leków na nerwicę, nie wykupiłam przestraszona ilością, druga zbadała mnie dwa razy i podejrzewała jakiś zespół kogoś na G... dwuczłonowa nazwa, ale stwierdziła, że pisze to dla świętego spokoju żeby uzasadnić skierowanie do szpitala, żeby mi zrobili wszystkie badania, a ja... byłam wtedy tak przestraszona, bo kazała od razu zejść na dół na punkcję...i stchórzyłam, bo ja się dodatkowo jeszcze bardzo boję lekarzy, igieł, zawsze nawet pobieranie krwi przeżywałam, jest mi tego wstyd, wiem, że muszę to zwalczyć, ale taka już jestem... a trzeci neurolog tego samego dnia stwierdził, że nie muszę iść od razu do szpitala, bo to pogorszy mój stan psychiczny, dał mi skierowanie na rezonans i przepisał leki na depresję póki co...a ja ćwiczę te nogi, staram się chodzić mimo wszystko jak najwięcej, raz jest lepiej, raz schodzi prawie zupełnie, raz mam tak zmęczone nogi gł. po wysiłku, że muszę się zmuszać żeby wstać. A nawet jak nie są zmęczone, to mam ściśnięte w niektórych miejscach, gł. nad kolanami i z przodu nóg, no i to drętwienie w nocy ręki co jakąś noc. To bardzo bolesne dla mnie, bo ja zawsze miałam energii za trzy osoby i krązyłam trzy razy częściej, kochałam się ruszać, chodzić szybko, a teraz nie mogę przez te nogi...

do Agi: w pon zarejestruję się do endokrynologa, bo mam skierowanie i poproszę o testy również na tę tężyczkę, ale obawiam się, żre to nie sprawa magnezu, ani też tarczycy, bo chyba rok temu miałam robione tsh (szybkie bicie serca) i wyszło o.k. Magnez piję w max dwce rozpuszczany od miesiąca, nic lepiej

jeszcze z 2 tyg. mnie czeka pierwsza w życiu operacja, jajnika, tak poza wszystkim, mam endometriozę, torbiel w środku dość dużą, ale to chyba nie ten wątek...Pozdrawiam Was, trzymajcie się.
Stary 2008-01-27, 19:26   #1042
agunnia
Raczkowanie

Beatko tezyczka nie ma nic wspólnego z sercem ........... ta pasqda własnie powoduje bole stawow jak i dretwienie rak . nog . nawet czesci twarzy ..... ja dzisiaj mam taki bol rak ze nawet ja by mi kołem je łamali to pewnie mniej by mnie bolało . Beatko musisz byc dobrej mysli i sie nie dołowac . i pamietaj badania sa dla nas najwazniejsze .
Nesiu słono przestan mnie szczuc czekoladami ale teraz tak na powaznie jak dziennie zjadałam duza ilosc magnezu własnie z czekolada lub innymi słodyczami ktory sie szybciej wchłania i lepiej to nie czułam takiego bolu rak . a po odstawieniu zaczeły mnie tak rece bolec ze az sama sobie je wykrecam .....
Stary 2008-01-28, 10:12   #1043
Mirka C
Przyczajenie

Agunnia, czy to mozliwe, żeby bóle stawów, mięśni, głowy, szczęki, a nawet uszu, drętwienia różnych części ciała (głowy, rąk, nóg, języka, twarzy, okolicy kregoslupa), pieczenie i czerwienienie uszu były objawami tężyczki? A zaczęło sie kilkanaście lat temu od uczucia "zesznurowania" nóg pod kolanami przy wchodzeniu po schodach, męczliwości rąk przy podnoszeniu ich do góry, ściskaniu dłoni itp. Teraz dochodzą coraz to nowe objawy. Zdiagnozowana jedynie tężyczka, ostatnio podejrzenie boreliozy (zostałam przeleczona miesięczną kuracją dwoma antybiotykami, ale nie jest lepiej). Chodzę po lekarzach różnych specjalności: neurolog, reumatolog, zakaźnik. Często jestem cała obolała i zmęczona, kiedy indziej mimo jakichś tam dolegliwości jestem w stanie np. chodzić bez wiekszego wysiłku po górach, czy jeżdzić na nartach. Biorę magnez, ale nie widzę specjalnych efektów. Brałam też Myalgan - nie widzę poprawy. Co Wy na to? Malinka - dzieki za namiar na endo w Wawie. Pozdrawiam wszystkie drętwotki.
Mirka C jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 12:47   #1044
ElkaP
Przyczajenie

Witam was.
Tężyczka ma dużo wspólnego z sercem mój przypadek został wykryty tylko dlatego że nie mogłam zrobić próby wysiłkowej, dość długo chodziłam z obiawami ale nigdy nie było czasu na lekarza. Obecnie mam arytmie serca której wcześniej nie miałam. A najciekawsze jest to że u mnie wapń, potas, magnez jest pod ścisłom kontrolą i jest w porządku. Mój przypadek to tężyczka normokalemiczna, hiperwentylacyjna. Ja też jak wy żyłam w ciągłym biegu. Obecnie po większym wysiłku muszę 2 lub 3 dni odpoczywać. przeszłam już terapie odwykową. Trochę nauczyłam się jak dozować sobie prace, żeby nie doprowadzać się do ataków. Moje ataki wyglądają tak najpierw podnosi mi się ciśnienie dolne ponad 95 następnie zaczyna drżeć mi prawa ręka a następnie całe ciało. Mam problem z oddychaniem, ludzie często muślą że to napad padaczki. Do tej pory nie umiem wyczuć kiedy to następi.
Stary 2008-01-28, 13:31   #1045
agunnia
Raczkowanie

Elka P Widzisz ja byłam na probie wysiłkowej i wszystko w normie miałam , jedyny mankament jaki wykryto to zaszybkie skoki i spadki cisnienia ...... a na probe poszłam ze wzgledu iz atak dostałam bezposrednio po siłowni , wiec wskazywało ze cos sie dzieje z organizmem po wysiłku , CO TO ZNACZY TEZYCZKA NORMOKALEMICZNA ?????
Elu my wszyscy mamy wapn jak i magnez oraz potaz w granicach normy ,,,,, ale napewno brak nam go w miesniach a tego nie da sie zbadac

Mirka powiem ci tak ja jak usłyszałam ze moge miec tezyczke to na poczatku wysmiałam lekarke ale niestety tezyczka ma duze spektrum objawow wiec nigdy nie robiac badan nie mozna ja wykluczyc ,,,,, Mirka powiem ci tak ja na poczatku objawy miałam co 2-3 misiace i tylko w okresie zimowym , po jakichs 6-7 miesiacach zaczeły sie pojawiac objawy latem ale tez sporadycznie az do pamietnego ataku po siłowni , scieło mnie z nog całkowicie ledwo sie poruszałam o własnych siłach . Powiem tak tezyczka duzo potrafi mnie odcieła palenie papierosow z dnia na dzien ,,,, po ataku poprostu juz nie zapaliłam bo biorac chodzby 1 zaciagniecie sie papierosem momentalnie nogi mi sie uginaja
Mirka jak ataki miałam w najsilniejszym stadium to bol głowy był tak mocny ze były momenty iz myslałam ze jak ja odrabie to bedzie mi lepiej
Musisz liczyc sie z tym ze kazdy ma inne objawy i inne przyczyny tej choroby sa tezyczkowscy ktorzy maja problemy z tarczyca lub przytarczycami a sa i tacy jak ja wszelkie badania tarczycy i hormonow w normie a mam 7 gozow w tarczycy ????? i skad ?????? od cud pewnie lekarze nie potrafia tego mi wytłumaczyc .... dobrze ze czarnobyl był bo maja na co zwalic
Dziewczynki czymajcie sie pappapppaapppapa
Stary 2008-01-28, 17:52   #1046
Karolaa23
Przyczajenie

Kochane dziewczynki dziękuje Wam za trzymanie kciuków
Wyszło ze nie mam miasteni:rolle yes: A pani lekarz była bardzo wspierająca i dodawała otuchy przy badaniu

Aguniu rany tyle guzów?A jak Ci je wykryto?zwykłym usg tarczycy?To one powodują u Ciebie tezyczke czy nie mają z nią nic wspólnego?
Karolaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 17:57   #1047
mari..ola
Przyczajenie

Witaj Ela!
zaciekawił mnie Twój przypadek chętnie wymienie się pogladami gg579120,mam tężyczke wapniowo-magnezową,normocalcemiczn ą.
Obecnie również z arytmią (zaburzony zapis na EKG ...uniesiony odcinekST)
Hiperwentylacyjną,powysił kową...itd
Nie mniej jednak zdjagnozowana co nie wiele wnosi do tego aby unikać ataków.
Forum czytam od jakiegos czasu,ale raczej się nie udzielam bo niemam nic do dodania.
Mam mądrego lekarza ale tak jak pisałam to noc nie zmienia.
Powiedzial ze musze nauczyć się z tym żyć,gdyż nie jestem w stanie wykluczyć wszystkich czynników powodujących ataki .
A ataki mam dość mocne.(ostatni sierpień)
Tak na codzień to już się przyzwyczaiłam do dretwień, bólów głowy,zawrotów i różnych takich ,,drobiazgów,,
Pozdrawiam mariola
mari..ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 21:02   #1048
talam
Raczkowanie

Hejka Dziewczynki!

Karola, gratuluje wiedzialam,że nie masz żadnej miastenii!!!!!!!!a z dwojga złego tężyczka jest mimo wszystko lepsza

U mnie dalej walka z sesją No i to oczywiście wpływa na drętwienia, skurcze, bóle wszystkiego, co sie rusza i nie rusza...ech, nikt nie mówil, ze będzie łatwo Na razie wyjadam kosmiczne ilosci magnezu, piję wapno i staram sie DUŻO SPAĆ. U mnie największa jazda zaczyna się zawsze, jak zaniedbam sen, atak mam wtedy jak w banku, juz przetestowałam. No i staram sie wrzucić na luz, nawet, a może zwłaszcza teraz, gdy robota goni. Jestem zmęczona, to walę wszystko w kąt i odpoczywam. Nowe doświadczenie w moim życiu, bo do tej pory zawsze wszystko robiłam na wczoraj, na raz i na 100%. To w moim własnym interesie, bo jak przeginam i ignoruję złe samopoczucie, to tężyczka sie mści tak, ze zwala potem z nóg. To też przetestowałam: kosztowało mnie to 1 miesiac wyjety z życiorysu. Ta więc jedyna moja rada, to to że musimy byc dla siebie dobre.

A z wesołych rzeczy: ogłaszam konkurs na najgłupsze miejsce, w które złapał Was skurcz. Bo mnie wczoraj w tyłeczek szanowny, konkretnie jego prawą częśćTAk więc najpierw płakałam z bólu, a potem ze śmiechu
Stary 2008-01-29, 09:26   #1049
agunnia
Raczkowanie

Karolciu zdiagnoowali mi je podczas usg przepływow zylnych , bo na poczatku majac takie słabe cisnienie ( nigdy mi sie nie zdazyło zeby miec cisniemnie ponizej 115 ) a tu nagle jakies 79 / 80 mi wyłazi byłam w szoku wiec zaczełam podejrzewac ze cos z zyłami nie tak wiec sama polazłam na usg przepływow , a tam sie okazało ze przy dogłowowym przepływie lekarz dobrze sobie wszystko poogladał i znalazł gozy
Potem usg tarczycy i 2 gozy ida na biopsje reszta jak cie moge
Lekarze twierdza ze te gozy nie maja nic wspolnego z tezyczka i ze nie powinnam ich czuc , ale jednak jest inaczej bo gozy czuje bardzo wyraznie jak za długo lezac w łozeczku mam zgieta szyje , lub lekkie ale głebokie kłucia jak szpilka przy zmianie pogody
Chodz powiem ci ze ten ostatni moj endo dobrze mi te gozy zaczoł badac dobrze je namacał i powiedział ze faktycznie czy roznym ułozeniu szyi je mozna dosc silnie odczuwac z tym ze jednak nie powiazał tego z atakami tezyczki ,
I jak zwykle nie zapominajmy TEZYCZKA nie jest choroba jest objawem ze cos sie dzieje nie tak w organizmie , wytłumaczył mi to wyraznie dlaczego mamy takie telepawki i musimy znales przyczyne tych atakow bo tego sie nie wyleczy tezyczke mozemy tylko złagodzic aby ataki były nieodczuwalne przez nas ....achas i jeszcze jedno lekarz mi powiedział ze sa ludzie ktorym test tezyczkowy wychodzi tez wybitnie dodatni a wcale nie miewaja atakow mimo ze całe zycie maja problemy z magnezem lub wapniem .....
Stary 2008-01-29, 09:36   #1050
agunnia
Raczkowanie

Karolcia widzisz sam saobie stacha napedziłas przed badaniami a okazało sie ze wszystko jest oki
Powiem tak wszystkie przez to przeszłysmy i z biegiem czasu zaczynamy ta tezyczke adoptowac , poznawac jak uniknac ataku jak ja wyczuwac ,,,,,, ja ostatnio jestem trzepana wieczorami notorycznie ale tylko w srodku z tym ze jak wyczowam ze moge dostac atak poprostu gasze swiatło wtapiam sie w łozeczo i juz mnie nie ma , tak jak napisała Natalka sen jest naszym zbawca i ratunkiem przed trzepaczka
Talam ucz sie słonko trzymam kciuki za sesje i jak juz wszystko pozaliczasz to my zaliczymy badania :
Nesiu jak sie czujesz , mam nadzieje ze nie wytraciłas za duzo pierwiastkow i masz tylko lekkie skurcze a nie pełne ataki ?????
Lili pisaj cos kobitko i sie nie daj tej ochydzie tezyczkowej
lecem mebelki ogladac do kuchni znowu bedzie cisnienie z podniecenia a wieczorem małe wibracje do snu kurcze cieszyc sie tez nie wolno .....
cholera słuchajnie a moze mamy zaburzone wydzielanie adrenaliny i dlatego nami tak trzepie moze tu pies jest pogrzebany , bo nawet jak mam dzien wariata i smieje sie ze wszystkiego do łez tez potrafi mnie wieczorem potrzepac ?????
appapaappaapapapapap
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości