|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
#1022 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
ja też miałam nie kupować ale dostaliśmy w spadku a Milena jest lekka 7,5 kilo może
![]() z reszta co lekarz to opina a mój brat ciągle smigał w chodziku i nogi ma proste |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
właśnie planuję choinkę dzisiaj rozebrać bo pierwszy raz sie do niej dosunęla
![]() ![]() żabcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przed ciążą zawsze miałam regularny jak w mordę strzelił, więc tym bardziej jest mi obce spóźnianie się @ A co do chodzika to raczej nie o wagę dziecka tu chodzi a o to, że dzieci jeśli nie sięgają dobrze nóżkami do podłoża to stawiają paluszki same i tak chodzą.. potem bez chodzika tak samo bo nie wiedzą, że stopy ma się kłaść całe na podłodze. Była już dyskusja o tym kiedyś i uświadomiono mnie, że gdzieniegdzie są chodziki co mają regulację wysokości i że można ustawić tak by dziecko nie dyndało a ładnie stało na płaskich stopach. Więc to zależy od chodzika.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
ten chodzik ma taką regulację
chyba nawet widać na zdjęciu że kładzie całe stopy wlaśnie podjechała do stołu i kombinuje co by z niego ściągnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
siala możliwe ale lekarz jak ja badał powiedział, ze jest cięzka za cięzka żeby ją wsadzać do chodzika bo bioderka się zmarnują... więc oddałam nowiutki dla kolezanki wiesz ona waży 8 kg a ma niecałe 5 miesięcy no mozna powiedzieć że już ma, wiec jest zbyt cięzka
#1029 |
Raczkowanie
|
wstawiam zdjęcia Wikusi z świąt ... na 2 zdjęciu jest ze mna i tż'tem na 3 z moimi rodzicami
![]()
#1030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1031 |
Rozeznanie
|
no siala wszystkie czekają.....
![]() Kto płacił u Was za chrzest? Mi małż oznajmił, że za chrzest płaci chrzestny, i nie powiem, że pierwsze słyszę bo sam 5 lat temu płacił u siostry, ale w mojej rodzinie tak nigdy nie było. I teraz nie wiem czy to od miejsca zamieszkania zależy czy od rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ide za chwile na zakupy!!!sciagnelam tz 150ml mleczka i niech sobie radzi.mnie nie bedzie dlugo!!! wogle to jestem na niego wsciekla!!! tak sie poklocilismy ze szok, a on udaje teraz ze nic sie nie stalo!!!i to najbardziej wkurza, bo ja na przeprosiny czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
12-go 7 miesięcy a na nocniczku ladnie już siedzi sama tylko czasami muszę ją asekurować jak się zapomina
![]() my płaciliśmy za chrzciny sami |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
My tez sami płaciliśmy za chrzciny, chociaż słyszałam, ze u niektórych płaci właśnie chrzestny, ale w mojej rodzinie jest zasada, że chrzestna strój dla dzidzi caly kupuje a chrzestny pamiątkę typu medalik złoty, czy srebrny...
#1037 |
Raczkowanie
|
glooria to równo 2 miesiące starsza od Wiki
![]() a My kupiliśmy krzesełko do karmienia jakiś czas temu o takie http://allegro.pl/item1306545566.html i osobiście jestem zadowolona, fajne i praktyczne ![]() ![]()
#1038 |
Raczkowanie
|
aaaa i kupilismy łóżeczko turystyczne http://allegro.pl/hit-lozeczko-kojec...355692352.html ... dołączona jest pozytywka w kształcie głowy pieska i Malutka teraz przy niej się usypia i przy światełkach
![]()
#1039 |
Raczkowanie
|
a u nas jest tak że chrzestna szatkę i kwiaty do beciku do chrztu a chrzestny świecę i niektórzy dają pieniądze jak ich stać ale jak młodzi chrzestni to nie wymaga się bo skąd maja w ziąść? myślę że to wystarczy jako symboliczna pamiątka a przecież najważniejsze żeby się wykazali później w pomocy rodzicom
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- żabcia córcia śliczna ![]() a nocniczka sie nie przestraszyła bo ją zajęłam zabawkami bardziej poczuła że jest zimny dlatego teraz nocnik stoi koło grzejnika i się grzeje często ja sadzam bo po każdej drzemce żeby wiedziała no i przed kąpielą |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
masz rację, ja nie wymagałam od nikogo pieniędzy, ani prezentów, po prostu w mojej miejscowości tak jest, że chrzestna strój i szatkę a chrzestny medalik i świecę....
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- a za każdym razem robi coś do nocnika ?
#1041 |
Raczkowanie
|
łóżeczko mamy identyczne tylko różowe ale stoi w Polsce mój kupił jak Milena się urodziła niespodziewanie w PL
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
też mam rózowe tzn. czarno rózowe
![]() ![]()
#1043 |
Raczkowanie
|
ja mam różowo- żółte sorki ale nie znalazłam zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
a My kupiliśmy, bo teściowa na chrzciny dała pieniążki żeby własnie kupić łóżeczko, bo jak jedziemy do niej to nie chcę ciągle wózka brać zwłaszcza, że mam duży bo wielofunkcyjny i koła musimy zdejmować żeby do bagaznika się zmieścił... ale jest cięzki jak przekładam raczkę tyłem do dziecka wiec będziemy na wiosnę kupowac spacerówkę trójkołową
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- jaka kruszynka malutka ![]() ![]() ![]()
#1045 |
Raczkowanie
|
tak za każdym razem jak ja ją sadzam rano to nawet smrodek
jak tż ją posadził wczoraj przed kąpielą to nic nie zrobiła za to później na przewijaku go posikała jak ją ubierał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- tak, dla przypomnienia pojechałam w czerwcu do PL na urlop i urodziłam 6 tygodni przed terminem zamiast 16 lipca urodzila się 12 czerwca i wszystko tam załatwiliśmy (chrzest, paszport itd)i po 2 tygodniach wróciliśmy do UK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
to dobrze, że nocniczek się sprawdził
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- nie tęskno do rodziny i do PL ? ja bym chyba nie dała rady mieszkać za granicą bez rodziców i siostry, za słaba jestem psychicznie i chyba bym zwariowała z tęsknoty
#1047 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
tęsknimy ale tu mamy pracę i wynajmujemy mieszkanie
no i najwazniejsze mieszkamy sami w 3 pokojowym mieszkaniu a w PL pewnie u rodziców mojego a mi wystarczy jak mieszkamy tam jak jesteśmy na urlopie chociaz do rodzinnego domu mam 5 minut (rodzinne domy mamy prawie obok siebie) narazie Uk jest ok i zostaniemy tak długo jak się da myślę że wrócimy jak mała bęedzie musiała iść do przedszkola ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- tak myślałam że chodziło o opłate u plebana słyszałam że w niektórych regionach taka jest tradycja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
w sumie jak pracujecie na umowę, to zbieracie lata pracy, a lepiej zbierac jest je za granicą... ja zabardzo jestem przywiązana do rodzny i nie chodzi o to, ze musze z nimi mieszkać po prostu jakbym ich nie widywała raz na tydzień to bym zwariowała... ale podziwiam Ciebie i ludzi, którzy są w stanie mieszkać za granicą z dala od rodziny, znajomych i rodzinnego miasta
#1050 |
Raczkowanie
|
tak mamy stałe kontrakty tzw solary i pracujemy w tej samej firmie tz pracowaliśmy bo teraz mam macierzyński
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.