![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Ja karpia bardzo lubię ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To podobnie jak ja najbardziej lubię łososia ale wszystkie rybki mi smakują i ciągle mogłabym je jeść, ale prawdą również jest że karp ma specyficzny smak i zapach więc rozumiem kogoś kto go nie lubi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie moge sobie tego wyobrazić. U mnie karp musi być. Ogólnie to dużo ryb nie jemy ale czasem jak złapiemyw lecie faze to grilujemy pstrąga kilka razy w tyodniu. Tż miała jeszcze przygode z łososiem, na rózne sposby próbował go przyrządzić ale smakował mu tylko wędzony alboo surowy. Z koleii ja na surowo nic nie jem.
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
czesc Zonki
![]() piszecie o wigilii.... my z mezem najpierw pojedziemy do meza rodzicow a pozniej do mojej rodzinki, z racji tego, ze odleglosc ok 5 lm ![]() u meza beda tylko jego rodzice, meza brat z zona i 2 dzieci no i my. u nas z kolei ...tzn u mojej babci beda wszystkie dzieci babci (rodzenstwo mojej mamy) wraz ze swoimi dziecmi (juz tacy w moim wieku) wiec uzbiera sie z 15 osob. lubie takie rodzinne wigilie ![]() a przygotowujemy: barszczyk z uszkami, bigos wigilijny (z grochem i grzuyybami), rolmopsy w occie, bigos normalny( to na kolejne dni swiat), golabki z kaszą, pierogi z kapusta i grzybami, salatka jarzynowa i dodatkowo w tym roku zagosci tez salatka mojego wykonania (makaron, wedzona kura, kukurydza, koperek, majonez - ale to tez na kolejne dni swiat), przewaznie jest makowiec ale w tym roku chyba odpuscimy, ponadto są sledzie w oleju, sledzie w smietanie, babcia robi pyszne pierozki z kapusta i grzybami zsmazone na patelni, karp. robimy rybe po grecku, kompot z suszu, i chyba zrobie jaja faszerowane z pieczarkami. pod stolem zawsze jest troszke sianka, na nastepne dni swiat dodatkowo tata piecze gęś, i chyba zrobimy schab ze sliwka, duzo troche tego, ale z racji ze na wigilii jest nas sporo, to kazdy cos przynosi i tak wychodiz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę myć okna ![]()
![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
U nas również karpia je się w święta ciągle na kolacje, po pasterce, na obiad w święta a w ciągu roku jednak preferujemy inne ryby ale świąt bez karpia jakoś tak nie mogę sobie wyobrazić. Ah jak dobrze że już mam porządki za sobą a Tobie życzę Miłego sprzątania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie tykam okien bo do salonu i sypialni mam z tej strony co zawsze wieje wiatr; jak zawieje i zarzuci mokrym piachem czy śniegiem to nie bezie przez nie świata widac dopóki nie przestanie wiać. A wtedy Tż bierze szlaufa i spłukuje
Ale za to dzisiaj biore się za myscie i pastowanie podłóg
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2011-12-21 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Wtajemniczenie
|
u mniepóki co mąż robi porządki, a ja mu trochę pomagam
![]() ![]()
![]() |
#1031 |
BAN stały
|
Ja z porządkami czekam na męża aż przyjedzie, a co :p no i chyba w końcu będzie u nas sylwester, taki mały na kilka osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Spadam na pazurki ![]()
![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
My również porządki robiliśmy wspólnie teraz zostały tylko karpie do zabicie i upieczenie ciast, nawet nasza pierwsza choinka już stoi w salonie
![]() Śnieg pada może jednak będziemy mieć białe święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety nie pada
![]() ![]() Ja właśnie zmieniłam pościel, zaraz idę myć łazienkę, a jutro zakupy i robienie ciast ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Pazurki są
![]() ![]() Najpierw ciastka z konfiturą poźniej piernik a jak się wyrobię to jeszcze orzechowca machnę ![]() Oby tylko się udały ![]() ![]() ![]() Tylko kupię jeszcze polewę czekoladową, bo na pewno przypalę z wierzchu sernik więc żeby był ładny to oleję go polewą ![]()
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Kiedy Wy na to macie czas. Ja wracam z pracy, zjem obiad, i jest już prawie 18. Wczoraj umyłam i wypastowałam dwie podłogi + schody, umyłam płytki w kuchni, Tż wyczyścił dywan, umył okno (po ciemku
![]() Wczoraj udało nam się jeszcze kupic rakietke do ping-ponga dla młodej i pantofle ( dostanie je od mojej mamy), noi przy okazji jeszcze udało mi się zakupic spódniczkę w której wystąpie na święta ![]()
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja końce prace o 14 w domu jestem ok 15 więc mam sporo czasu na porządki, a Ciebie i tak podziwiam w 3 godz zrobić zakupy, wypastować podłogi, umyć płytki w kuchni no i Ty nas pytasz kiedy mamy czas? To ja Ciebie powinnam zapytać jakim cudem w tak krótkim czasie jesteś w stanie zrobić tyle rzeczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie czesto zastanawiam kiedy Wy macie na wszystko czas???
Ja z pracy 17.30, potem obiad, zanim zjemy jest prawie 7 ![]() ![]() ![]() Juz tylko odliczam miesiace....jak narazie wciaz wszystko na dobrej drodze z nowym mieszkaniem ![]()
![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj wyjeżdzamy po pracy do Pl czeka nas długa męcząca podróż ale juz sie nie umie doczekać
![]() Dlatego chce życzyc wam; Zdrowych pogodnych świat niezapomnianych pierwszych świat z waszymi męzami i czego tylko pragniecie ![]()
![]() |
#1041 | ||||||
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() my w prezencie mikołajkowo-świątecznym kupiliśmy sobie kameleona ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My prawie 3 miesiące czekaliśmy na poprawienie płyty z filmem ![]() ![]() No ale najważniejsze, że w końcu się doczekaliśmy, płyty nagrane, rozesłane i możemy zamknąć ten temat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne ![]() dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() My przynosimy: sałatkę śledziową, warzywko do ryby, uszka, prawdopodobnie pierogi z kapustą i grzybami, ciasteczka 3 rodzaje (rogaliki orzechowe, kruche z marmoladą różaną i bombki) + może jeszcze jakieś większe ciasto upiekę. Do tego na kolację będzie: zupa grzybowa, barszcz z uszkami, ryba (nie karp, bo nikt go nie lubi ![]() --- Cześć ![]() Dawno mnie nie było ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Wow Jenny ale miałaś do nadrobienia
![]() Misiaków już nie ma , wszystkie znalazły już nowy domek i z tego co do mnie dociera nie narzekają. Moja sunia tez odetchnęła ba taka gromadka nieźle jej w kość dawała. Teraz po fryzjerze wygląda troche jak terier ale muszą jej włosy po ciązy wrócić do normalnego stanu. A i jeszcze wychodzi na to że będzie z nami robic objazd świąteczny bo szkoda ją samą w domu zostawiać ![]() ![]()
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Pewnie później nie będę miała czasu aby złożyć Wam życzenia więc chciałabym zrobić to teraz
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę zdrowia, odpoczynku w rodzinnym gronie, wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz sukcesów w pracy zawodowej no i spełnienia najskrytszych marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
BAN stały
|
Żonki mnie dzisiaj wcześniej wypuszczają z pracy, więc pakuję do samochodu męża i szczury i jedziemy na Święta. Życzę Wam wszystkich zdrowych, śnieżnych i radosnych Świąt w rodzinnym gronie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Ja juz za chwile koniec pracy na dzis i jestem gotowa do celebrowania Swiat i prezentow
![]() Dla wszystkich zonek specjalne zyczenia: Http://e930.vuclip.com/40/5b/405b1e7c3b3f1c350ed254230 03345df/ba124807/MerryChristmas_405b_w_2.3 gp?c=49991073&u=128357379 2&s=BNFkAO
![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
U mnie właśnie zaczyna sypac
![]() Widok za oknem dośc zimowy.
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie niestety nie ma zimowego klimatu, Święta się zaczynają rewelacyjnie - ja jestem chora, a Nasza kicia ma pierwszą ruję i miauczy, do Męża się przytula i reaguje tylko na Niego...więc zapowiada się wesoło... ![]() Wesołych Świąt Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Życzę Wam szczęścia, zdrowia,
pogody ducha i wszystkiego co najlepsze. Aby czas tych Świąt przebiegał w rodzinnej i ciepłej atmosferze. Wesołych Świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.