Żony 2011 :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 20:43   #1021
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja mama kupuje całe śledzie, zalewa je przegotowaną wodą, dodaje cebulki, pieprzu i odrobinę octu. Cała rodzina je śledzie, a ja ponieważ nie lubię całych jem wodę ze śledzi z ziemniakami
jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić

Ja karpia bardzo lubię w ogóle uważam, ze rybki są smaczne.Pstrąg, sandacz, dorsz (może troszkę suchy), mintaj, morszczuk, łosoś, śledź wszystkie lubię
Stary 2011-12-20, 06:24   #1022
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Ja karpia bardzo lubię w ogóle uważam, ze rybki są smaczne.Pstrąg, sandacz, dorsz (może troszkę suchy), mintaj, morszczuk, łosoś, śledź wszystkie lubię

To podobnie jak ja najbardziej lubię łososia ale wszystkie rybki mi smakują i ciągle mogłabym je jeść,
ale prawdą również jest że karp ma specyficzny smak i zapach więc rozumiem kogoś kto go nie lubi
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 06:45   #1023
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie moge sobie tego wyobrazić. U mnie karp musi być. Ogólnie to dużo ryb nie jemy ale czasem jak złapiemyw lecie faze to grilujemy pstrąga kilka razy w tyodniu. Tż miała jeszcze przygode z łososiem, na rózne sposby próbował go przyrządzić ale smakował mu tylko wędzony alboo surowy. Z koleii ja na surowo nic nie jem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 10:57   #1024
magbes
Zadomowienie

czesc Zonki jak ja dawno tu nie pisalam,,czytam codziennie ale ...no jako nie pisalam :P
piszecie o wigilii.... my z mezem najpierw pojedziemy do meza rodzicow a pozniej do mojej rodzinki, z racji tego, ze odleglosc ok 5 lm
u meza beda tylko jego rodzice, meza brat z zona i 2 dzieci no i my. u nas z kolei ...tzn u mojej babci beda wszystkie dzieci babci (rodzenstwo mojej mamy) wraz ze swoimi dziecmi (juz tacy w moim wieku) wiec uzbiera sie z 15 osob. lubie takie rodzinne wigilie
a przygotowujemy: barszczyk z uszkami, bigos wigilijny (z grochem i grzuyybami), rolmopsy w occie, bigos normalny( to na kolejne dni swiat), golabki z kaszą, pierogi z kapusta i grzybami, salatka jarzynowa i dodatkowo w tym roku zagosci tez salatka mojego wykonania (makaron, wedzona kura, kukurydza, koperek, majonez - ale to tez na kolejne dni swiat), przewaznie jest makowiec ale w tym roku chyba odpuscimy, ponadto są sledzie w oleju, sledzie w smietanie, babcia robi pyszne pierozki z kapusta i grzybami zsmazone na patelni, karp. robimy rybe po grecku, kompot z suszu, i chyba zrobie jaja faszerowane z pieczarkami.
pod stolem zawsze jest troszke sianka,
na nastepne dni swiat dodatkowo tata piecze gęś, i chyba zrobimy schab ze sliwka,
duzo troche tego, ale z racji ze na wigilii jest nas sporo, to kazdy cos przynosi i tak wychodiz poza tym jest komu jesc
magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 12:16   #1025
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja też nie moge sobie tego wyobrazić. U mnie karp musi być. Ogólnie to dużo ryb nie jemy ale czasem jak złapiemyw lecie faze to grilujemy pstrąga kilka razy w tyodniu. Tż miała jeszcze przygode z łososiem, na rózne sposby próbował go przyrządzić ale smakował mu tylko wędzony alboo surowy. Z koleii ja na surowo nic nie jem.
To tak jak u mnie bez karpia nie ma świat

Idę myć okna

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 12:32   #1026
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość

Idę myć okna

U nas również karpia je się w święta ciągle na kolacje, po pasterce, na obiad w święta a w ciągu roku jednak preferujemy inne ryby ale świąt bez karpia jakoś tak nie mogę sobie wyobrazić.

Ah jak dobrze że już mam porządki za sobą a Tobie życzę Miłego sprzątania
Stary 2011-12-20, 12:42   #1027
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
U nas również karpia je się w święta ciągle na kolacje, po pasterce, na obiad w święta a w ciągu roku jednak preferujemy inne ryby ale świąt bez karpia jakoś tak nie mogę sobie wyobrazić.

Ah jak dobrze że już mam porządki za sobą a Tobie życzę Miłego sprzątania
Dzięki Myję okna bo zawsze złame na nich paznokcia a jutro idę na korekte

- 25 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 12:45   #1028
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Myję okna bo zawsze złame na nich paznokcia a jutro idę na korekte

Hehe to koniecznie musisz dzisiaj wszystkie okna wyczyścić
Stary 2011-12-21, 07:13   #1029
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Idę myć okna
Ja nawet nie tykam okien bo do salonu i sypialni mam z tej strony co zawsze wieje wiatr; jak zawieje i zarzuci mokrym piachem czy śniegiem to nie bezie przez nie świata widac dopóki nie przestanie wiać. A wtedy Tż bierze szlaufa i spłukuje
Ale za to dzisiaj biore się za myscie i pastowanie podłóg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 3_11_6v.gif (15,0 KB, 124 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2011-12-21 o 07:15
Stary 2011-12-21, 08:32   #1030
Niesforna_88
Wtajemniczenie

u mniepóki co mąż robi porządki, a ja mu trochę pomagam w piątek jedziemy po choinkę

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 08:52   #1031
megamag
BAN stały

Ja z porządkami czekam na męża aż przyjedzie, a co :p no i chyba w końcu będzie u nas sylwester, taki mały na kilka osób.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 09:35   #1032
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Ja nawet nie tykam okien bo do salonu i sypialni mam z tej strony co zawsze wieje wiatr; jak zawieje i zarzuci mokrym piachem czy śniegiem to nie bezie przez nie świata widac dopóki nie przestanie wiać. A wtedy Tż bierze szlaufa i spłukuje
Ale za to dzisiaj biore się za myscie i pastowanie podłóg
Ja mam tak z dachowymi umyte w poniedziałaek a już wyglądaja gorzej niż przed myciem
Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
u mniepóki co mąż robi porządki, a ja mu trochę pomagam w piątek jedziemy po choinkę
Mój posprzątała wczoraj w łazience, kochany

Spadam na pazurki

- 25 kg
Stary 2011-12-21, 10:30   #1033
Aldrin
Zakorzenienie

My również porządki robiliśmy wspólnie teraz zostały tylko karpie do zabicie i upieczenie ciast, nawet nasza pierwsza choinka już stoi w salonie.

Śnieg pada może jednak będziemy mieć białe święta
Stary 2011-12-21, 15:30   #1034
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Śnieg pada może jednak będziemy mieć białe święta
U mnie niestety nie pada I słyszałam, że w Wigilię ma być ok 5 stopni na plusie

Ja właśnie zmieniłam pościel, zaraz idę myć łazienkę, a jutro zakupy i robienie ciast Chociaż lepiej jak za ciasta wezmę się w piątek, bo jeśli jutro zrobię to część już pewnie zjem do soboty

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 23:09   #1035
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Pazurki są Ciasto na ciasteczka już w lodówce jutro rano zakupy i biorę się za wypieki
Najpierw ciastka z konfiturą poźniej piernik a jak się wyrobię to jeszcze orzechowca machnę
Oby tylko się udały bo ciasto na ciasteczka jakieś dziwne wyszło ale zawsze robię na oko więc co będzie, to będzie
Tylko kupię jeszcze polewę czekoladową, bo na pewno przypalę z wierzchu sernik więc żeby był ładny to oleję go polewą

- 25 kg
Stary 2011-12-22, 07:06   #1036
Ifwka
Zakorzenienie

Kiedy Wy na to macie czas. Ja wracam z pracy, zjem obiad, i jest już prawie 18. Wczoraj umyłam i wypastowałam dwie podłogi + schody, umyłam płytki w kuchni, Tż wyczyścił dywan, umył okno (po ciemku ) i przypilnował Młoda z porządkami w jej pokoju; i jak padlismy o 21 to już koniec; a on jeszcze na 3 jechał do pracy i to juz druga noc tak.
Wczoraj udało nam się jeszcze kupic rakietke do ping-ponga dla młodej i pantofle ( dostanie je od mojej mamy), noi przy okazji jeszcze udało mi się zakupic spódniczkę w której wystąpie na święta . Wziełam ją bo kosztowała jedyni 45 zł, co jak na spódnice było wyjątkowo niską ceną.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-12-22, 07:33   #1037
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy Wy na to macie czas. Ja wracam z pracy, zjem obiad, i jest już prawie 18. Wczoraj umyłam i wypastowałam dwie podłogi + schody, umyłam płytki w kuchni, Tż wyczyścił dywan, umył okno (po ciemku ) i przypilnował Młoda z porządkami w jej pokoju; i jak padlismy o 21 to już koniec; a on jeszcze na 3 jechał do pracy i to juz druga noc tak.
Wczoraj udało nam się jeszcze kupic rakietke do ping-ponga dla młodej i pantofle ( dostanie je od mojej mamy), noi przy okazji jeszcze udało mi się zakupic spódniczkę w której wystąpie na święta . Wziełam ją bo kosztowała jedyni 45 zł, co jak na spódnice było wyjątkowo niską ceną.

Ja końce prace o 14 w domu jestem ok 15 więc mam sporo czasu na porządki, a Ciebie i tak podziwiam w 3 godz zrobić zakupy, wypastować podłogi, umyć płytki w kuchni no i Ty nas pytasz kiedy mamy czas? To ja Ciebie powinnam zapytać jakim cudem w tak krótkim czasie jesteś w stanie zrobić tyle rzeczy.
Stary 2011-12-22, 08:52   #1038
megamag
BAN stały

Cytat:
Znam ten ból, po pracy jestem z dojazdem tak o 18, ale że zwykle jeszcze gdzieś idę, jakieś zakupy zrobię to często jestem o 19. Wczoraj byłam u lekarza to wróciłam do domu koło 20.30. A powinnam już zacząć magisterkę pisać, nie wiem jak ja to zrobię.
Stary 2011-12-22, 11:15   #1039
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Ja tez sie czesto zastanawiam kiedy Wy macie na wszystko czas???
Ja z pracy 17.30, potem obiad, zanim zjemy jest prawie 7 Stwierdzilam jednak, ze w tym roku nie robie generalnych porzadkow Poza tym mamy lokatorow, wiec po sprzataniu nie ma sladu nastepnego dnia
Juz tylko odliczam miesiace....jak narazie wciaz wszystko na dobrej drodze z nowym mieszkaniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 11:37   #1040
Mediona
Zadomowienie

Dzisiaj wyjeżdzamy po pracy do Pl czeka nas długa męcząca podróż ale juz sie nie umie doczekać
Dlatego chce życzyc wam;
Zdrowych pogodnych świat niezapomnianych pierwszych świat z waszymi męzami i czego tylko pragniecie
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 11:42   #1041
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A to dwa z moich misiaków:
śliczne

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Jakie pomysly na prezenty dla naszych kochanych mezow???
my w prezencie mikołajkowo-świątecznym kupiliśmy sobie kameleona + do tego pod choinką będzie jakiś mały drobiazg

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co z sylwestrem? Macie jakieś plany? Do nas może wpadnie zaprzyjaźnione małżeństwo, ale to jeszcze nic pewnego.
Idziemy do szwagierki i jej chłopaka na domówkę

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
W piątek lecimy do Egiptu na 2 tygodnie- strasznie boje sie samolotu:/
udanego wypoczynku

super teledyski

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Ja już 3 miesiące na zdjęcia. :/
My prawie 3 miesiące czekaliśmy na poprawienie płyty z filmem

No ale najważniejsze, że w końcu się doczekaliśmy, płyty nagrane, rozesłane i możemy zamknąć ten temat

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Wymieniacie dokumenty, znaczy się wszystkie zmieniłyście nazwiska. A mnie zastanawia po co? Nie jakoś złośliwie pytam, tylko ja rozważyłam za i przeciw i nie znalazłam za. Będę biegać za dokumentami (zwłaszcza, że jestem zameldowana w innym mieście, niż mieszkam), a korzyści żadnych.
Bo chcę mieć takie samo nazwisko jak mój mąż i w przyszłości dzieci. Przez chwilę zastanawiałam się nad dwuczłonowym, ale ostatecznie mam tylko jedno nazwisko - męża

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Hej,
Mozna się przylączyć?

My dostaliśmy zdjęcia po 2 miesiącach. Albumu jeszcze nie mamy, gdyż fotograf nie miał ładnych + chcemy wymienić trochę zdjęć.
Co do świąt, to pewnie spędzimy jak zwykle. Wczesna wigilia u moich rodziców a później u Męża.

Dziewczyny, czy Wy wszystkie umiecie gotować? Robicie jakieś wymyślne dania czy coś prostego? U nas to ja gotuje, bo TŻ zwykle nie ma w domu. Nie robię na co dzień jakiś specjałów, zwykle coś szybkiego, a jak TŻ wraca ok 21 to robię jedynie kolację (obiadu wtedy nie ma).
Prócz tego chciałabym wiedzieć jak u Was wygląda podział obowiązków?

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Dostaliśmy zdjęcia z pleneru - to posyłam kilka najfajniejszych
śliczne

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
7 lat to tez kupa czasu gratuluje
dzięki

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
U nas we wrześniu minęło w takim razie 7 lat razem.

Cytat:
Dziewczyny, a oprócz wypieków co jeszcze robicie? My będziemy na wigilii u teściów i u rodziców (mala odległość od domów) .Na 100% zrobię piernika i chciałabym może jakieś danie (może z dwa) zrobić i przynieść.Zastanawiam się co.
Jak u was to wygląda na wigilię.Pomagacie jakoś?
Moi rodzice i brat wyjeżdżają na święta do dziadków, a my idziemy na Wigilię do teściów

My przynosimy: sałatkę śledziową, warzywko do ryby, uszka, prawdopodobnie pierogi z kapustą i grzybami, ciasteczka 3 rodzaje (rogaliki orzechowe, kruche z marmoladą różaną i bombki) + może jeszcze jakieś większe ciasto upiekę.

Do tego na kolację będzie: zupa grzybowa, barszcz z uszkami, ryba (nie karp, bo nikt go nie lubi ) , różnego rodzaju śledzie, kartofle (dla tych co nie lubią pierogów), makówki, kapusta z grochem i grzybami.

---
Cześć
Dawno mnie nie było , ale mam nadzieję, że teraz zacznę częściej zaglądać. Coś tam nadrobiłam, a teraz zmykam robić ostatnią partię świątecznych ciasteczek i czekam aż mąż wróci z pracy. Miłego dnia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 06:14   #1042
Ifwka
Zakorzenienie

Wow Jenny ale miałaś do nadrobienia
Misiaków już nie ma , wszystkie znalazły już nowy domek i z tego co do mnie dociera nie narzekają. Moja sunia tez odetchnęła ba taka gromadka nieźle jej w kość dawała. Teraz po fryzjerze wygląda troche jak terier ale muszą jej włosy po ciązy wrócić do normalnego stanu.
A i jeszcze wychodzi na to że będzie z nami robic objazd świąteczny bo szkoda ją samą w domu zostawiać Obje się frykasów pewnie bo wszystcy probuja się w jej łaski wkupić i ją podkarmiają kiełbaskami, kabanoskami itp
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-12-23, 07:34   #1043
Aldrin
Zakorzenienie

Pewnie później nie będę miała czasu aby złożyć Wam życzenia więc chciałabym zrobić to teraz
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę zdrowia, odpoczynku w rodzinnym gronie, wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz sukcesów w pracy zawodowej no i spełnienia najskrytszych marzeń

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-23, 10:06   #1044
megamag
BAN stały

Żonki mnie dzisiaj wcześniej wypuszczają z pracy, więc pakuję do samochodu męża i szczury i jedziemy na Święta. Życzę Wam wszystkich zdrowych, śnieżnych i radosnych Świąt w rodzinnym gronie!
Stary 2011-12-23, 11:05   #1045
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Ja juz za chwile koniec pracy na dzis i jestem gotowa do celebrowania Swiat i prezentow
Dla wszystkich zonek specjalne zyczenia:
Http://e930.vuclip.com/40/5b/405b1e7c3b3f1c350ed254230 03345df/ba124807/MerryChristmas_405b_w_2.3 gp?c=49991073&u=128357379 2&s=BNFkAO
Stary 2011-12-23, 14:27   #1046
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

wszystkie zajęte świątecznymi porządkami i wypiekami
U nas prawie nie ma śniegu i trochę brakuje tej atmosfery
Stary 2011-12-23, 14:34   #1047
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

U mnie właśnie zaczyna sypac
Widok za oknem dośc zimowy.

- 25 kg
Stary 2011-12-23, 19:23   #1048
morenica
Zakorzenienie

Hej
U mnie niestety nie ma zimowego klimatu,
Święta się zaczynają rewelacyjnie - ja jestem chora, a Nasza kicia ma pierwszą ruję i miauczy, do Męża się przytula i reaguje tylko na Niego...więc zapowiada się wesoło...

Wesołych Świąt Kochane
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 11:11   #1049
JennyAniolek
Zakorzenienie

Życzę Wam szczęścia, zdrowia,
pogody ducha i wszystkiego co najlepsze.
Aby czas tych Świąt
przebiegał w rodzinnej i ciepłej atmosferze.

Wesołych Świat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3355_01_stopka.jpg (61,9 KB, 2 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 16:01   #1050
goosia207
Zakorzenienie

Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beautiful-christmas-tree.jpg (76,4 KB, 0 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości