![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Manicure hybrydowy ?
Cytat:
ma baze 2w1,kolorów specjalnie nie polece,co kto lubi gama jest piękna i szeroka....ja żeby nie tracic czasu,pierwsza warstę z topem spiłowuje,reszte odmaczam w acetonie,działa szybciej i mniej wysusza płytke,reszte patyczkiem...aceton taki jaki mam pod reką.Indigo jako pierwsze wprowadziło tez nowa serie- hybrydy niewymagające użycia bazy ani topu,poprostu od razu dajesz 2 warstwy koloru. Według mnie obie firmy nieźle sie sprawdzaja na tak zwanej tłustej płytce...najgorsze dla hybryd sa paznokcie słabe,łamliwe i kruche,''tłuste'' da się okiełznac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
A remover i cleaner może być z INS?? czy też mam zmienić :P nie chce zniszczyć płytki paznokcia.... ale ja głupa byłam że kupiłam INS
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ok czyli zamawiam tego Mercedesa ![]() a czy remover i cleaner może być z INS czy też nowy zamówić?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz masz to wypróbuj,warto miec jeszcze czysty aceton,te removery sa mocno rozcięczane i czasem niefektywne.Pamiętaj o skórkach,oniemoczeniu rak przed stylizacją,o lekkikm przejechaniu bloczkiem i watro dac krople primera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaram sie to wszystko zapamiętać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spiłowuje wieksza czesc pilnikiem,reszte koloru z baza odmaczam w miseczce z acetonem,dosłownie kilka chwil i sciągam patyczkiem..primer i zmatowienie uwazam za konieczne.jak robie klientkom,jakby mi na sobie sie trzymało to odpusciałabym primer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a zawijasz w folie aluminiową czy tylko czymasz w acetonie?? a aceton gdzie kupujesz to est jakiś kosmetyczny czy jak :P zmatowić zawsze trzeba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- dla pewności to są e hybrydy http://www.indigo-nails.com/56-hybry...phase-mini-5ml Sorki że tak męcze ale nie chcę sie już naciąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
ja mam base i top od shellaca a kolory najtańsze.
Różnie mi się trzymają. Od 2 tygodni pracuje codziennie w rękawiczkach i przy chemii więc max 2-3dni. Nie moczę w misce paznokci bo nawet po zawijaniu w folię z wacikami niszczy się skóra i pazury. Matowić nie matowię akurat pod shellaca, słyszałam różne opinie..
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawijam,trzymam w miseczce . do matowienia pod hybryde tylko delikatny bloczek biały,zadnego pilnika. a tym bardziej frezarki. mam baze 2w1 nie mam szczególnie lubianych kolorów,klientki zazwyczaj wybieraja czerwienie,burgundy,cieli ste,np mirakle french_połowa robi frenche,caffe latte...albo czerwienie albo naturalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zamówiłam baze : http://www.indigo-nails.com/hybrydy-...-mini-5ml.html i kolorek : http://www.indigo-nails.com/hybrydy-...-mini-5ml.html zobaczymy co się będzie działo ![]() a Ty też z tej strony zamawiasz?? ja stwierdziłam że na razie spróbuję be primera ![]() dark01 dziekuję Ci bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lecę teraz na siłownie ale jak wrócę to będe na forum jeszcze was męczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
ja używam soak offów ze star nailsa i z hybryd indigo - 5ml to super pojemnośc. Wole sobie kupić kilka kolorów wiecej i je zuzyć niż dwa kolory o pojemności 15 ml. używałam też shelaca ale cena 70 zł za 7,5 ml to lekkie przegiecie. A co do znudzenia kolorem to cos w tym jest, wytrzymuje zwykle 10 dni , ale się wycwaniłam i mimo że dobrze schodzą w acetonie to robię tak że delikatnie spiłowuję bloczkiem górną warstwę koloru, odtłuszczam i nakładam inny kolor
![]() a teraz to odkryłam możliwośc przedłużenia paznokci builderem soak off z firmy ibd - taki sam ma firma gelish- i polecam , świetnie sie trzymają , paznokieć zachowuje elastyczność i giętkość - nie jest taki sztywny jak przy twardych żelach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jaka używasz baze pod hybrydki czy masz jedna do tych dwóch firm czy do kazdej osobno?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No to się wkopałam ;( bo już zamówiłam z INS ;( a jakiej bazy używasz chcę zeby była dobra a najlepiej 2 in 1 ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ja tam jakoś nie jestem zwolenniczką 2w1 hehe dlatego stosuję osobno bazę osobno top, shellaca ![]() ![]() dobre opinie słyszałam o lakierach cosmetics zone, nawet może sama się skuszę bo mają ladne kolorki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uzywa bondera ibd i clear gel soak z ibd i resztkę base ze star nail, próbowałam mistero i indygo ale ten dobrze się trzyma i schodzi i nie gryzie sie z innymi firmami. W star nailsach nie trzeba zabezpieczać wolnego brzegu wiec jak je piłuje z góry to sie nic nie dzieje. Kuiłam je kiedys na allegro - używane z zestaw 15 kolorów dałam 200 zł , w detalu są za sztukę 49 zł, ale wiem że są w promocji 2 za cenę jednego czyli wyjdzie 25 zł za sztuke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny doradźcie mi proszę. Na jednej ręce połamały mi się wszystkie paznokcie a na drugiej są mocne i łądne tylko skróciłam je żeby nie było widac różnicy. Koleżanka radzi mi manicure hybrydowy żeby te połamane mi odrosły a ja słyszałam że hybryda bardzo osłabia paznokcie. Słyszałyście o jakieś innej metodzie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odżywki/utrwrdzacze w lakierze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli powtarzam czyjeś pytanie, ale nie mam kiedy przecytać całego forum.
Moje pytanie dotyczy OPI Gel Color. Pani w firmowym sklepie powiedziała mi że paznokcie nie utwardzą się pod rzadną inną lampą LED tylko firmu OPI! Hmmm nie chce mi sie w to wierzyć bo niby czemu??? Nie ukrywam że nie posiadam funduszy na lampę za 2000zł raczej myślałam o lampie LED za ok 400zł Co o tym myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
Proooszę bardzo zdjęcie moich paznokci po kilkumiesięcznym noszeniu hybryd (zaniedbane z lekka więc proszę się nie przerazić
![]() ![]() ![]() http://img444.imageshack.us/img444/2420/dscn5943y.jpg klucha2217 uwielbiam zagrywki marketingowe :P na pewno się utwardzą pod inną ledówką ![]()
Instruktor Stylizacji rzęs Anna Chrostowska Blog: Beauty Makes Sense Fanpage: ![]() ![]() Edytowane przez mysiaczeq Czas edycji: 2013-05-08 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Raczkowanie
|
kochane a gdzie mozna kupić zwykły Aceton ??
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
jak ja bym chciała mieć taka płytkę paznokcia jak Ty ![]() ![]() ![]() Edytowane przez angels18100 Czas edycji: 2013-05-08 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=angels18100;4070334 7]kochane a gdzie mozna kupić zwykły Aceton ??
![]() ...aceton kosmetyczny,nie zwykły aceton ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
Hurrrrrrrrrrrrrrrrra
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
Nie było tak kolorowo jak myślałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Gianna - bardzo ładny kolor, daj znać za tydzień i zrób zdjęcie z odrostem.
angels - wystarczy trochę wprawy i bedzie dobrze, pamietaj warstwy nakładaj cieniutko jak zwykły lakier, pierwsza warstwa będzie lekko prześwitywać. Dopiero przy drugiej uzyskasz kolor i krycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Raczkowanie
|
uwielbiam estetiq a kolorek
![]()
#1048 |
Raczkowanie
|
jaka cisza na forum
![]() ![]() mam pytanko czy wtapiacie ozdoby w hybrydki ?? jezeli tak to jak to robicie ?? jeszcze jedno pytanko robiłam sobie sama ! raz hybrydki z indigo i trzymaja mi sie tydzień (chociaz juz bym chciała zmienic kolor tylko czasu brak:P) a ostatnio robiłam mojej mamie i odleciały jej po 4 dniach a przeciez robiłam tak samo :P o co chodzi ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
może miala dobite, rozdwajajace sie paznokcie? ja tam wtapiam co popadnie w te hybrydy, nie lubie czysciochow
#1050 |
Przyczajenie
|
Witam !! Mam pytanie czy któraś z was używa kolorówki SPN, maja śliczne kolory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.