Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 09:22   #1021
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Dziewczynki ja tylko na chwilkę...

....kupiłam wczoraj body w Pepco po 5,99 z długim rękawkiem, śliczne kolory, milutkie w dotyku, teraz pakuje do prania, patrze, a tam metki poobcinane-dwie byłe niedokładnie obcięte i to są body Mothercare . Nie wiem jak oni to robią - ważne, że się opłaca
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:25   #1022
principessina
Zakorzenienie

Czesc Stokroteczki to ja Wasza W KONCU WYSPANA princi nawet nie marzylam doczekania takiej nocy wczoraj przetrzymalam Flavcia caly dzien, spac tylko 2 razy po 20 minut, nic nie zrobilam, ale poskutkowalo, obudzil sie o 4tej na karmienie i pozniej spal do 8mej alleluja tylko te gazy go strasznie mecza, macie jakis pomysl co to?

na 15ta idziemy do pediatry, ide ogarniac troszke kuchnie i siebie

atiz zazdraszczam dnia pieknosci, ja z dzidziolem idziesz czy gdzies go zostawiasz???

anula_81 u mnie lato powrocilo znowu 27 stopni, ja sie do Ciebie przeprowadzam!!!

dla Gabrysi andziotkowej za naprawe
Stary 2011-10-12, 09:47   #1023
MoniaK
Zakorzenienie

Princi, super w końcu trochę pospałaś i od razu człowiek się inaczej czuje, co nie?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:48   #1024
gusiagatko
Zakorzenienie

Mango dziekuje, ze napisalas o swoich doswiadczeniach z hustawka

Lolus Najlepszego dla Antosia

Camomile Najlepszego dla Naduski

Princi Moze juz bedzie coraz lepiej

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:51   #1025
Magda060184
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny

Podczytuje Was od ponad roku i nie mogłam znaleźć odwagi, żeeby napisać... Mam na imię Magda, mam 27 lat i 12.05.2011 o 7.55 przyszła na świat moja córeczka Ania Rodziałam SN, Malutka miała 56cm i 4kg Juz jakis czas myslałam żeby napisać, ale tak jakos śmiałości mi brakło... W końcu wczoraj jak co wieczór czytam forum, mój TŻ podczytuje mi przez ramię i mówi: "czemu Ty nic tam nie napiszesz do dziewczyn, przecież tyle się dzięeki nim dowiedziałaś.." no i w ten sposób mnie ośmielił... I wiecie co dzieki temu forum, nie biegałam w ciąży co tydzień do lekarza, a po urodzeniu Ani nie osiwiałam... Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona... Ja postaram się włączyć do dyskusji, zawsze kiedy będę miała cos mądrego do napisania...
Magda060184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:53   #1026
gusiagatko
Zakorzenienie

Magda060184 Witaj
Najlepszego dla corci z okazji 5 miesiecy

06.07.2011
Stary 2011-10-12, 09:56   #1027
Lolka1212
Zadomowienie

Dobry

Daisy tak, ta Holle polecaną też kupilismy.. jedyna bez cukru, więc przy wadze mojego Antonka jak najbardziej tylko ta!!
Ile podajesz Gabrysi ml kaszki? Też podawaliśmy ze smoczka "3".. robiłam na moim mleku na oko, ale konsystencja chyba w sam raz mi wyszla jak na ten smoczek..

Mangoo
jedank też zdecydowaliście się na huśtawkę! Ja tyle sie zastanawiałam, a teraz za chiny ludowe bym jej nie oddała
U nas huśtawka ustawiona jest tylko do kołysania na boki, opcja przód tył już nie podoba się tak Antusiowi.... Jak włączam to od razu daje na maximum prędkości huśtania, ale ona wolno się rozkręca po prostu i sama zwykle jej pomagam i rozbujam fotelik. Nie warczy, nie huczy.. raczej okej, ale Antek tez zaraz po włożeniu trochę się w niej wierci i rozbija płynność, więc chyba dlatego tak powoli się rozkręca.. może u was też stąd takie problemy..

Matall z tymi rozmiarówkami to dla mnie horror jest Każda firma inaczej i zaczynam się głubić czasem! Głównie w "68" Anti teraz śmiga, ale i "62" jeszcze okej.. ale mamy też juz spodenki w "74" i pasują

MoniaK
a po butli p tej 3 godzinie spał juz ładnie Tymuś?? Pomogło MM? Pytałam wczoraj, ale chyba nie widziałaś.. jaki smoczek do kszki Ty używasz? wiem, że juz dużo o tym było, ale powiedz pliss jaki się u was smoczek TT sprawdza

Teraz co u nas...

Mega zazdroszcze wszystkim przesypanych nocek.. prosze sie juz tak nie chwalić, bo pękam ze złości, bezradnosci i zazdrosci

Wszelkie nadzieje pokładane w kaszce spełzły na niczym pierwsza podbuka już o 23.. później 1,3,5,6 i 8:30..

Już nie mam sił.. wiem, że mały się męczy, bo pewnie też chciałby ciągiem pospać, a tu nic z tego i coś go wybudza

Ale kaszkę chyba będe podawać dalej, bo może za pierwszym razem po prostu za mało zjadł, żeby poskutkowało.. a więcej na pierwszy raz po prostu nie mógł wcisnąć
Stary 2011-10-12, 09:58   #1028
zosiaaa
Zadomowienie

Princi no super, gratuluję nocki, oby wszystkie były teraz takie albo lepsze

Magda0.... Wszystkiego naj z okazji 5 miesiąca dla Ani

i dla Antosia Lolki i Nadii Camomille

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:01   #1029
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry

maluch śpi, to mam chwilkę dla siebie i tylko dla siebie i na wizaż oczywiście, bo co zajrzałam ostatnio to nawet posta nie mogłam przeczytac do końca

spałam do 9 dzisiaj bo nie byłam w stanie wstac wcześniej, karmię młodego jak automat i nie wiem kto jest bardziej śpiący on czy ja tyle dobrego że częściej ma przerwy po 3 godzinki, czasem 3,5 co i tak jest dla mnie bardzo ważne, za to zrobić cos w domu to już ciężko mam, bo wszędzie taszczę go w bujaku ze sobą, bo w łóżeczku się drze jak mnie za długo nie widzi i to dosłownie się drze. Prasowanie nawet wzięłam wczoraj ze soba do mamy i u niej prasowałam a ona z małym siedziała. żeby było śmieszniej gdziekolwiek bym go nie zostawiła to jest grzeczny przez max kwadranas a potem darcie bo mnie nie ma, tak przynajmniej wnioskuję, bo przeciez nagle chyba nie dostaje ataku głodu, kolki i nie wiem czego jeszcze ?? ja nie wiem jak będzie wyglądało pójście do pracy, ale już współczuję tym, co z nim będą zostawać ...
no i mam pytanko do andziotki, czy główka jeśli teraz jest w jednym miejscu plaskata bo maluch częściej odwraca w trakcie spania i leżenia na jedną stronę to się jeszcze odkształci czy już mu tak zostanie ? podkładam mu jakieś kocyki, maskotki zwłaszcza na noc, ale nie wiem czy to pomoże

no i chce kawy pysznej, słodkiej z mleczkiem. I słońca też bym trochę chciała, bo na spacerze od piątku nie byłam a przez ten mega wiatr na moich wygwizdowiach chodzic nie mam zamiaru.

To tyle, zaraz poczytam ile będę w stanie
Stary 2011-10-12, 10:02   #1030
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Oficjalnie chce zakomunikowac, ze kocham kaszke z bobovity!!! Antek dzis spal do 7:15 dostal mleko i dospalismy do 9:00

Antek ma biale dziaselko w miejscu 'dwojki' to znaczy, ze zab wychodzi? Czy jakos dziwnie mu przeswituje przez dziaslo tylko?

I Antek zaczyna raczkowac. Potrafi przejsc przez cala mate

Weredko gratuluje zabka!!!

Moria, a patrzylas czy ta folia z gondoli nie bedzie pasowac do spacerowki? Chociaz mniej wiecej?

Atiz Pergola to byla pierwsza restauracja o ktorej pomyslalam no i fajne miejsce na spacer. Tylko slyszalam, ze tam strasznie drogo i srednio smacznie. Chcialam jeszcze cos oblukac w Parku Poludniowym. W internecie wyszukuje tylko kilka knajp przyjaznych dzieciom w okolicach rynku i na Jaracza, ale obawiam sie ze tam nie ma zbyt wiele miejsca na zlot z wozkami Trafilam tez na artykul z 2008 roku zatytulowany ''Wroclaw [nie] przyjazny dzieciom'' i dwie panie mialy zajac sie wyszukiwaniem miejsc gdzie matki moga przyjsc z dziecmi i spokojnie zjesc cos dobrego. No i niewiele sie zmienilo.
Zazdroszcze dnia pieknosci. A tak w ziwazku z miejscami przyjaznym dzieciom do TEGO gabinetu kosmetycznego mozesz wybrac sie z Pola
Stary 2011-10-12, 10:12   #1031
Zytus
Rozeznanie

Dzien dobry
Ale u nas dzis wieje, chyba bez spaceru będzie. Tak jak reszta dziewczyn nie mam pojęcia w co mam ubierać mojego szkraba.
Jeśli chodzi o folie do wózka to ja miałam w komplecie i wydawało mi się że ona uniwersalna jest i pasuje do gondoli i spacerówki Później sprawdzę. A myślicie że taka folia sprawdziła by się jako ochrona od wiatru? Bo ja mieszkam na takim zadupiu ze tu zawsze wieje.

No i wczoraj byliśmy na ostatnim szczepieniu. Bez płaczu się nie obyło, ale było lepiej niż na poprzednim. Moje dziecię waży juz 7600, i mierzy 66cm, ale wydaje mi się ze jakos zle go zmierzyła, bo na koniec sierpnia mial 65.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:18   #1032
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

KAWYYYY!

A teraz pytanko Czy macie już folię przeciwdeszczową do spacerówki?
Mi jest na gwałt potrzebna do mojego X'landera bo #!%#$^%'ony "kiciuś" spał dziś w wózku! Muszę więc jakoś go zabezpieczać gdy stoi na tarasie no i na śniegi czy mocniejsze deszcze też by się przydała.

Są oryginalne o takie ale droooogie no i co to za pomysł aby były srebrne
Są też tanie o takie ale nie ma wentylacji ani mocowań (przynajmniej nie widać na zdjęciach a i sprzedający nic o nich nie wspomina) więc mocniejszy wiaterek i folii nie ma, tak mi się przynajmniej wydaje.

Macie jakiś patent?
ja miałam w wózku już jak kupiłam wózek..
to wszystko było ..
a u was nieee ?
Stary 2011-10-12, 10:19   #1033
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Paulizia-gruszka chyba jest od 6 miesiąca

principessina-Oby mąż napełnił lodówke a na sylwestra na pewno nigdzie nie pójdziemy

24kasia86-Wiem co czujesz mój Tż też mi nie pomaga nawet jak jest masakra

niebieska.lwica-za szczepienie oraz wage Igorek dokładnie ma taką samą wzrost też

Mangoo8-U nas też ramiona taty są kojące

spice1985-Wspólczuje śmierci Babci

Lolka1212-Nie znam niestety odpowiedzi na twoje pytanie

grazin-Ja też lubie pierwszą miłość nauczyłam się oglądać przy moim Tżcie

SiLlee-Ja używam babydream i jak dla mnie są ok

andziot-za wyczyny Gabrysi

Siasiek-Ja też nie cierpie 10-go

matallewar-za wyniki i za gastroskopie

weredka-gratuluje ząbka

asiak1981-dla Wojtusia za pierwsze "mama" Igorkowi też się zdarza

moniqac-są za USG

anulinka2009-wszystkiego naj dla Pepe
zosiaaa-mnie też Igor szczypie i drapie no i wyrywa mi włosy

amarcia-współczuje wrzodów

mamaoptymistka-za wygraną

ja zrobiłam coś z 10 testów dziennie jeden były negatywne cały czas w końcu poszłam zbadac krew,a test pozytywny miałam chyba dopiero po dwóch tygodniach od dnia kiedy miałam dostać @

Magda060184- oraz najlepszego dla Ani z okazji 5 miesięcy

oraz Najlepszego dla:
Nadii
Antosia
Stary 2011-10-12, 10:20   #1034
Lolka1212
Zadomowienie

Gusiagatko, Zosiaa, K19 dziękujemy za zyczonka

U nas rzezcywiście 4 miesiąc stuknął i dziś mamy party time

A kluczyki też mamy takie z FP.. szału nie ma, bo Anti jeszcze sam nie potrafi się nimi bawić, a chyba są jakieś nieporęczne, bo nawet w rączce ich nie utrzymuje.. mimo, że inne zabawki już fajnie do łapki chwyta.. ale podoba mu się jak ja tzrymam te kluczyki i naciskam melodyjki i przewracam prostokąciki

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-10-12 o 10:21
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:20   #1035
Paulizia
Wtajemniczenie

Zytus za wymiary Igorka

Nadia i Antos dzis Wasze swieto wiec ode mnie i Antolka najlepsze zyczenia! Duzo radosci i zdrowka
Stary 2011-10-12, 10:25   #1036
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
dzień dobry

maluch śpi, to mam chwilkę dla siebie i tylko dla siebie i na wizaż oczywiście, bo co zajrzałam ostatnio to nawet posta nie mogłam przeczytac do końca

spałam do 9 dzisiaj bo nie byłam w stanie wstac wcześniej, karmię młodego jak automat i nie wiem kto jest bardziej śpiący on czy ja tyle dobrego że częściej ma przerwy po 3 godzinki, czasem 3,5 co i tak jest dla mnie bardzo ważne, za to zrobić cos w domu to już ciężko mam, bo wszędzie taszczę go w bujaku ze sobą, bo w łóżeczku się drze jak mnie za długo nie widzi i to dosłownie się drze. Prasowanie nawet wzięłam wczoraj ze soba do mamy i u niej prasowałam a ona z małym siedziała. żeby było śmieszniej gdziekolwiek bym go nie zostawiła to jest grzeczny przez max kwadranas a potem darcie bo mnie nie ma, tak przynajmniej wnioskuję, bo przeciez nagle chyba nie dostaje ataku głodu, kolki i nie wiem czego jeszcze ?? ja nie wiem jak będzie wyglądało pójście do pracy, ale już współczuję tym, co z nim będą zostawać ...
no i mam pytanko do andziotki, czy główka jeśli teraz jest w jednym miejscu plaskata bo maluch częściej odwraca w trakcie spania i leżenia na jedną stronę to się jeszcze odkształci czy już mu tak zostanie ? podkładam mu jakieś kocyki, maskotki zwłaszcza na noc, ale nie wiem czy to pomoże

no i chce kawy pysznej, słodkiej z mleczkiem. I słońca też bym trochę chciała, bo na spacerze od piątku nie byłam a przez ten mega wiatr na moich wygwizdowiach chodzic nie mam zamiaru.

To tyle, zaraz poczytam ile będę w stanie
moja Maja ma to samo, spala cały czas ropzweażnie na lewej stronie i też tak ma, ale teraz odwróciłam j w łóżeczku i śpi na prawej srtonie, lekarz mi powiedzial,że musi jak najczęściej leżeć na te drugiej str i wgl, bo jak nie to na rehabilitacje bd musiała chodzić, a tego to raczej nie chcemy.. ; /

myślę, że już teraz jest od, bo prawie od 2 miesięcy kładziemy ją na prawej str i mam nadzieję, że będzie ok .
musisz bardzo uważać, żeby nie leżeć z tej strony co zawsze tylko z drugiej..
bo potem może mieć problemy jak mi to pani pediatra wytłumaczyła itd.
Stary 2011-10-12, 10:28   #1037
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka, a jak ta kaszke podalas? U nas po kaszce przesypia cala noc pieknie.

k190 ja dawalam TAKA gruszke i jest po 4 miesiacu

mamaoptymistka jak ciemieniucha? U nas juz dermobaza nawet nie pomaga. Kupilam masc specjalna przeciw ciemieniuszce i teraz ja stosuje. Jest troszke lepiej... wkurza mnie, bo to brzydko pachnie
Stary 2011-10-12, 10:29   #1038
andziot
Zakorzenienie

magda numerki miło o nas piszesz więc przyjmujemy Cię do ciotek wizażowych

Loluś nie poddawaj się z kaszką, u nas zaczęło działać dopiero po paru nockach, mała po kaszce jeszcze ze 3-4 dni budziła około 23-24, a później nagle zaczęła budzić się 4-5

Zytus

zmykam na spacer

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:34   #1039
Lolka1212
Zadomowienie

Paulizia i Antolek

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Lolka, a jak ta kaszke podalas? U nas po kaszce przesypia cala noc pieknie.
Z butelki.. bo on jescze nigdy nie jadł łyżeczką, dopiero przymierzamy sie do podawania papek.. więc zrobiłam w butelce taką średnio gęstą i największy smoczek do tego zrobiłam 120 ml, wypił 60.. więcej nie chciał - resztę dotankowałam cycem! Wydawało mi się, że będzie mega najedzony i będzie piuniał jak ta lala.. sieeee przeliczyłam

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Loluś nie poddawaj się z kaszką, u nas zaczęło działać dopiero po paru nockach, mała po kaszce jeszcze ze 3-4 dni budziła około 23-24, a później nagle zaczęła budzić się 4-5
A to bardzo budujące co piszesz.. może rzeczywiście jest nadzieja
Oby antek odgapił do Gabrysi
A ile ml kaszki zjada teraz Gabi??

Wymyśliłam sobie, że mam jeszcze ostatnią deskę ratunku - ułożenia do spania na brzuszku..

Stwierdziałm, że zacznę uczyć go spać na brzuszku.. ale żeby nie męczyć go w nocy, pomyslałam, że teraz podcza popołudniowej drzemki zaczniemy nauki..

Połozyłam go na brzuszku w łóżeczku, ale cięzko nam szło.. sam za nic w świecie nie położył głowki.. tylko ciągnie go góry i się rozglada w najlepsze.. a wiem, ze jest spiący noo!

Ale ok, pomyślałam, że go obrócę jak uśnie, więc ułozyłam na pleckach - zasnął, więc po 15 minutach siup go delikatnie na brzuszek sprobowałm obrócić..

łooo matkooo! ale wrzask się zaczał Nie dość, że obudziłam dziecko to jeszcze ani chwili nie połozył policzka .. jednak spanie na brzuszku ewidentnie mu nie odpowiada

Mam nadzieję, że teraz uśnie ponownie.. spowrotem na plecki go dałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:37   #1040
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Princi,
super ze udało sie pospac !! A co do menu Flavcia, nie martw się. Jeśli ładnie Ci śpi, przybiera to myślę, ze jest ok.. choć z drugiej strony marchewka to też jakieś źródło witamin? No ale nie wiem, głosu nie zabieram, nie czuję się kompetentna Zobaczysz co Ci powiedzą na szczepieniu. Ja także planowałam aby Gabi do 6msc była tylko na UU ale budzi mi się w nocy często stąd kaszka no a marchewka jako witaminki traktuję
Kaszkę daje tylko przed snem 1x

anullka, a przed snem Zosia dostałą kaszkę ? Kurcze to też często się budzi. Jak nasze Niunie były młodsze to lepiej spały niż teraz Dziwne....

matallewar; no no ale pospałas Brawko !

MoniaK; Kkochany Twój tż ! Na pewno masz od razu lepsze samopoczucie, prawda?

Grazynko doczytam za chwilkę, a u mnie czaaarno za oknem

Magda060184
; no powinnaś dostać lanie, że tak długo się nie odzywałaś Przecież wiesz, że my fajne jesteśmy. Witaj wśród Nas i proszę zostań na dłużej Skąd klikasz ??

Lolka ja dawałam przez smoczek "3" gdy była rzadsza a potem przez smoczek kaszkowy. Zależy jaka konsystencja mi wyjdzie. Dodaję na wyczucie, ale wczoraj miałam ok 40ml mojego mleka i dołożyłam 2 łyzeczki. Chyba Malutka się za bardzo nie najadła bo pobudka już o 00.57, potem jedzonko 3.30, potem 6 no i spanie do 9. Strasznie się martwię aby jej nie utuczyć Osiwieje

Mangoo
u mnie delikatnie słychać mechanizm gdy wyłączona jest melodia. Kiedy coś tam gra, jest on niesłyszalny. Zauważyłam, że gdy Gabi była 3-4kg bobaskiem to huśtawka sama ładnie się rozbujała, a teraz dość często delikatnie ją pchnę ręką aby przyspieszyć bujanie U nas tez super się sprawdza do usypiania w ciągu dnia. Jedziesz do Łodzi ?

Paulizia, Ty szczęściaro A o której kładziesz Antosia spać ? w dzień śpi długo?

moniqac, tu wiele dzieciaczków ma rehabilitację, w ogóle się tym nie martw! Ważne, że Szymonek wcześnie zdiagnozowany i na pewno wszystko się wyprostuje!! A robiłam karkówkę w żaroodpornym z zółtym serem i majonezem
Kiedy do pracy wracasz? Jakoś w listopadzie ??

andziotku, ale dziewuszki pospały no a Ty razem z nimi Szybko Gabik się naprawił
Mój od tygodnie gdzieś praktycznie w dzień nie śpi, moze jakiś zakamuflowany skok przechodzi (bez marudzenia ale z niechęcią do dziennych drzemek ) A może już tak będzie zawsze.. diabli wiedzą Teraz się kimnęła ale znów 40min

Najlepszego dla Nadunii Camomile oraz specjalne ucałowania ode mnie i Gabrysi dla mojego zięcia Antonka

Hejka
nocka bez szału, chyba za malutko Gabik kaszki dostał, bo 2 łyżeczki rozrobiłam w 40ml mojego UU (tak b. się boję aby jej nie przekarmić a zarazem aby nie było tak, że daję kaszkę dla własnej wygody by móc dłużej spać - tak nie jest!!) Po prostu nie wiem co lepsze dla mojego dziecka... UU co 2-3h w nocy i uczucie pustego brzuszka Gabrysi tak często, czy kaszka i spanie np nieprzerwanie 5-6h Czemu ona mi nie powie
Pobudki o 1, 3.30, 6 i 9
Pogoda bez sensu.. raz słońce a za moment czarno się robi wrrr. Jedziemy dzis parę spraw wieczorem załatwić to choć wtedy Gabik futro przewietrzy
Wygrałam aukcję na kombinezonik dla Gabci, ma ktoś TAKI Cartersa ? Chyba za 46zł z metkami nówka to śmieszna cena Chciałabym wiedzieć czy on do śmigania po domu czy raczej na dwór? Ale jesienią czy zimą też ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:43   #1041
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A teraz pytanko Czy macie już folię przeciwdeszczową do spacerówki?
Mi jest na gwałt potrzebna do mojego X'landera bo #!%#$^%'ony "kiciuś" spał dziś w wózku! Muszę więc jakoś go zabezpieczać gdy stoi na tarasie no i na śniegi czy mocniejsze deszcze też by się przydała.
Ja miałam w zestawie do wózka. Pasowała i do gondoli i do spacerówki teraz pasuje

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mattal, któraś dziewczyna tutaj pisała że są chusteczki Huggies 3 paczki za 9,90 od dzisiaj. Nie mam pojęcia czy u mnie będę ale muszę sprawdzić
Ale ja Huggiesów nie używam
Wiem, że są dobre, bo dla tż kupowałam do szpitala

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny

Podczytuje Was od ponad roku i nie mogłam znaleźć odwagi, żeeby napisać... Mam na imię Magda, mam 27 lat i 12.05.2011 o 7.55 przyszła na świat moja córeczka Ania Rodziałam SN, Malutka miała 56cm i 4kg Juz jakis czas myslałam żeby napisać, ale tak jakos śmiałości mi brakło... W końcu wczoraj jak co wieczór czytam forum, mój TŻ podczytuje mi przez ramię i mówi: "czemu Ty nic tam nie napiszesz do dziewczyn, przecież tyle się dzięeki nim dowiedziałaś.." no i w ten sposób mnie ośmielił... I wiecie co dzieki temu forum, nie biegałam w ciąży co tydzień do lekarza, a po urodzeniu Ani nie osiwiałam... Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona... Ja postaram się włączyć do dyskusji, zawsze kiedy będę miała cos mądrego do napisania...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ale kaszkę chyba będe podawać dalej, bo może za pierwszym razem po prostu za mało zjadł, żeby poskutkowało.. a więcej na pierwszy raz po prostu nie mógł wcisnąć
U nas po kaszce zawsze noc nie przespana...
Niby jak się budzi, to nie chce jeść, ale go strasznie zatyka...
Za kilka dni zrobię jeszcze raz próbę, a jak znów będzie to samo, to w ogóle nie będę kaszek dawać. Wolę już 1 pobudkę w nocy.

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ale u nas dzis wieje, chyba bez spaceru będzie. Tak jak reszta dziewczyn nie mam pojęcia w co mam ubierać mojego szkraba.
Jeśli chodzi o folie do wózka to ja miałam w komplecie i wydawało mi się że ona uniwersalna jest i pasuje do gondoli i spacerówki Później sprawdzę. A myślicie że taka folia sprawdziła by się jako ochrona od wiatru? Bo ja mieszkam na takim zadupiu ze tu zawsze wieje.

No i wczoraj byliśmy na ostatnim szczepieniu. Bez płaczu się nie obyło, ale było lepiej niż na poprzednim. Moje dziecię waży juz 7600, i mierzy 66cm, ale wydaje mi się ze jakos zle go zmierzyła, bo na koniec sierpnia mial 65.
Wieje straszliwie
Ja folii używam przeciwwiatrowo
Ale na taki, jak dziś jeszcze nie będę zakładać. Ubrany ciepło, to go nie zawieje i tak

O, to Igor już tak duży, jak Edzik!
Dziś mierzyłam go centymetrem i ma ok. 69-70cm Spróbuj sama zmierzyć Igora
A Eda waży właśnie ok. 7,5kg
A Igor przecież miesiąc młodszy
Rośnie Ci chłopak jak na drożdżach

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w kwestii rozmiarów
Jestem uspokojona i już nie rozkminiam, czy moje dziecko będzie miało krótkie nogi i długi tułów

Hmm... Może druga kawka?
Chyba się uzależniłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:02   #1042
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka kaszke robilas na samej wodzie tak czy na mm? ta Holle? Ona bezsmakowa cyba co? 60ml to malo tak wiec nie dziwie sie, ze sie obudzil. Poza tym to byl pierwszy raz. Moj jest na mm, ale ja mu podaje 210mm plus 3 lyzki bananowej bobovity i pozera cala, bo jest pyszna. Ta Holle moze mozna dawac do mleka? To bys sciagnela i wsypala? Moze by bylo lepiej...?

Magda

Daisy kombinezonik bardzo fajny!!! Raczej na dwor. Z reszta jak przyjdzie to sama ocenisz
No niestety Antos wczoraj zasnal o 22, bo bawil sie z tatusiem ale nawet czasem jak zasypial tak pozno to budzil sie miedzy 4, a 6 a teraz spi do 7
Stary 2011-10-12, 11:06   #1043
Klaterina
Zadomowienie

sandrunia dzięki za odpowiedź, już mu i tak daję wszystkie zabawki na jedną stronę nawet a on dalej swoje, a andziotek mnie olał buuuu

marudek wygina mi się od rana w takie wielkie C, że mam wrażenie, że się złamie
Stary 2011-10-12, 11:07   #1044
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Magda060184; no powinnaś dostać lanie, że tak długo się nie odzywałaś Przecież wiesz, że my fajne jesteśmy. Witaj wśród Nas i proszę zostań na dłużej Skąd klikasz ??
Ja jestem z Kielc i stąd piszę

Dziękuje za miłe przyjęcie dziewczyny...

Mam pytanko... Próbuję odstawić Małą od piersi ( załozyłam że będę karmić pół roku) I zaczęłam podawać Ani MM, przyjeła to bez problemów, kupka nadal wspaniała, a nawet lepsza, bo ( sorry za dosłowność) nie wypływa Wprowadziłam butle dwa razy dziennie i teraz zastanawiam sie które karmienie UU wyeliminować...

A Ania je tak:

6.00 U
8.30 U
10.30 240ml MM
13.30 pół słoiczka + U
16.30 240ml MM
19.30 UU

Nie muszę pewnie pisać że wolałabym jak najdłużej nie pozbywać sie tego karmienia porannego za względu na wygodę...

Jak myslicie które karmienie U wymienic na butlę.. Tak żeby mi UU nie rozerwało

A i jeszcze jedno pytanie czy jak wprowadziłam MM to dawac nadal witaminę D..

Dzieki z góry za odpowiedź...

AAA Burak ze mnie dzięki za zyczenia dla Ani z okazji miesięcznicy
Stary 2011-10-12, 11:16   #1045
matallewar
Zakorzenienie

Magda tak, witaminę D przy mm podaje się dalej.
K się odstawia, ale ona i tak jest do 3 m-ca

Ja bym zastąpiła drugie U albo to o 19:30. Chociaż jeśli Ci przesypia całą noc, to raczej o 8:30 dałabym mm

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:18   #1046
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość

A i jeszcze jedno pytanie czy jak wprowadziłam MM to dawac nadal witaminę D..
WITAJ

witamine D podajemy do konczenia 1 roku zycia
chyba ze pediatra zaleci dluzej

to z wit K przerywa sie jej podawanie jak sie karmi uu itp
ale to na pewno wiesz
Stary 2011-10-12, 11:22   #1047
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Magda tak, witaminę D przy mm podaje się dalej.
K się odstawia, ale ona i tak jest do 3 m-ca

Ja bym zastąpiła drugie U albo to o 19:30. Chociaż jeśli Ci przesypia całą noc, to raczej o 8:30 dałabym mm
Matallewar dzieki za odpowiedź... też tak myslałam... czyli od jutra o 8.30 butelka... TYlko tak się zastanawiam.. ile razy wasze dzieci jedzą butlę, bo jak ja zastapię wszystkie razy MM to wyjdzie mi 6 karmień, a na opakowaniu na mleko napisali, że poiwnno byc 5 karmień... Sugerować się tym czy to tylko tak poglądowo.... Bo wiecie nie chciałabym stworzyć malego zapasnika sumo... A Anulka ma już dwa podbródki...
Stary 2011-10-12, 11:22   #1048
niebieska.lwica
Rozeznanie

Witam

ja się dziś wk****. Pojechałam do biedrony po huggiesy i chusteczki i chusteczek nie było wcale, a pieluchy w mniejszych opakowaniach prawie w tej samej cenie, co w gazetce to po *** są te gazetki ja się pytam

jak tak Was czytam to mam wrażenie, że Ania jest jakaś mała, bo nosi ubranka 62

Paulizia dla Antka

Grazin co do Twojego wujka to chyba tylko

moria ja nie mam żadnej folii, przymierzałam kiedyś taką zwykłą na gondolę i mi nie pasowała. muszę sprawdzić czy do spacerówki się nada

Magda buziaki dla Ani

k19... dziękujemy

Zytuś dla Igora

matall to chyba jest norma, że najpierw wydłuża się tułów, a potem nogi (Ania czasem bryka jeszcze w spodniach 56 )

tyle zapamiętałam. idę coś wszamać
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:23   #1049
agus87
Zakorzenienie

ŚLICZNY KOMBINEZON

i cena zarąbista

tak sie zastanawiam
tylko rozmiar musialabym zmierzyc
bo na 80 jak juz bym musiała kupić
Stary 2011-10-12, 11:24   #1050
gusiagatko
Zakorzenienie

Paulizia za nowa umiejetnosc Antosia

Daisy Bardzo ladny kombinezon

Magda060184 Ja bym karmienie o 8:30 zastapila MM

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości