|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
BERBIE- ważne aby Tobie się podobała i pasowała do całości
![]() a ja ma piekny czrano- srebrny komplet(narzuta+ poduchy) prezent ze ślubu i nie pasuje do naszego jedynego pokoju czeka aż się przeprowadzimy a podoba mi się tak bardzo, że sypialnię (ściany i meble) pod te narzutę urządzę ![]()
#1022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
chyba wezmę jakiś jednolity w kolorach beżu-brązu. te fiolety na moich ścianach są bardzo ciemne i przez to sypialnia jest ciemna. łózko stoi pod ukwieconą ścianą więc kolejny wzór by pewnie był przesadą.
#1023 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to jutro poznasz! dal niego ten garniturek? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a od Sofci żadnych wiadomości nie ma? Coś długo to trwa
#1025 |
Zakorzenienie
|
Maga- Sofci mieli dać dzisiaj dzien na wypoczynek i jutro dalej działać
eseska- tak garniturek dla tego właśnie pana ![]() gaszę kompa bo ciągle tu zerkam zamiast sprzątać
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biedna dziewczyna nawet nie wiedziała, że urodziła ![]() Niezła jazda z tym smsem po porodzie wysyłałam grupowo smsy i do tych co miałam z forum nr wysłałam wszystkim ![]() Matko bardzo dużo ludzi miałam na tej liście, ciekawe do kogo jeszcze idzie sms ![]() U mnie ciąg dalszy walki z gorączką ![]()
![]() |
#1028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki masz kolor na tej ścianie z kwiatkami?? czy to są same kwiatki?? kurka no i po co było tak pstrokato ściany malować:P Cytat:
http://www.doz. pl/apteka/p1950-Krople_uspokajajace_Hasco _35_g tabletki nie działały właściwie a kropelki zdziałały cuda, tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić bo chce się zaraz spać bez spacji po doz
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2012-01-16 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Inutil , Sofcia , Amilcia - ja tego nie udźwignę !!! ale emocje !!
Natalia ja przy zapaleniu piersi miałam 40stopni gorączki przez 4 dni , nie przeszło samo , skończyło się na antybiotyku bo chyba bym się przekręciła Aguusia - miałam takie majtki zakładane na tetrę , ale szczerze nie wyobrażam sobie tetrowania chodzącego już dziecka , które wali śmierdzące duże kupy. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- też chciałam kupić narzutę ale tż nie chce , bo mówi że to uciążliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Amilcia napisala
Ledwo dostalam sie na oddzial. Czekalam na lozko 2h. Dzis tylko miala ktg, reszta badan jutro. Pozdrawia.
#1031 |
Wtajemniczenie
|
Madziu kochana trzymam mocno kciuki za wizyte w pracy, oby bylo milo i nikt z glupim tekstem nie wyskoczy;
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Echh biedne ciezarowki w szpitalach, zeby im choc mozna troszke ulzyc ![]() ![]()
#1032 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze. Nasze kobitki w blokach startowych!!!! Która pierwsza??? aaaaa
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!!!!!!!
Cytat:
oj ostatnio ciągle sie cierpliwosci uczę! a emocje coraz większe! Ciekawe jak tam nasz ostatnio narodzony dzieć się ma Tobiaszek i jego mama Bacha? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
widzę, że dzisiaj kolejny dzień czekania. Ja za chwilę idę do pracy... aż mam ciarki jak o tym myślę.
#1038 |
Zakorzenienie
|
wdech-wydech-wdech-wydech
Oddychaj przez nos! (rada mojego WFisty ![]() Moc pozytywnych fluidów!
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
heh że też mój prywatny WFista nie daje mi takich rad
![]() ![]() A mam takie pytanie, robiła któraś z was strogonowa (czy jak to się pisze), bo szukam przepisu jakiegoś sprawdzonego ![]()
#1040 |
Zakorzenienie
|
klusek w brzuchu .
Julka w brzuchu nic sie nie dzieje dzieciaczki przestraszyly się zimy u nas zimowo , zaprowadziłam spacerkiem Nicolke do przedszkola zaraz będzie karmienie malucha i idziemy na dwugodzinny spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u Asi dalej nic... cisza w eterze... Klusio ma chyba gdzieś zimę i teraz czeka na wiosne ![]() A tak poważnie, to jest przyjętych bardzo dużo kobiet na wywołanie, a porodówki pozajmowane :/ Pewnie dlatego tyle zwlekają ![]() Napiszę do Basi zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio pisałam do Basi , Tobiaszek trochę spadł na wadze ( ale to normalne w pierwszych dobach życia ) Basia czuje sie coraz lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
kurcze, wczoraj wieczorem znowu nie mogłam wejść na wizaz :/
Natalia, jak dzisiaj się czujesz? lepiej? bierzesz coś na tę gorączkę? pochwal się stanikiem, jaki kupiłaś ![]() Nita, jak dziewczyny się mają? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
![]() Natalia wysoką masz gorączkę? Lucy mi też nawalał wizaz Maga powodzenia. A odnośnie strogonowa to AniaAnia podawała tutaj przepis. o ten: Mięsko (ja daję szynkę i łopatkę pół na pół) smażę na patelni. Wrzucam wszystko do garnka z gotującą wodą z kostką mięsną z Winiar(na kg mięsa daję 3), zielem ang i liściem laurowym. Smażę ceulkę i dodaję. I to się gotuje aż mięsko zmięknie. Następnie dodaję do tego pokrojone grubo surowe pieczarki i dalej gotuję. Na sam koniec dodaję konserwową(pokrojoną w paski) paprykę kilka korniszonków(w kostkę) i puszkę groszku (bez wody) i gotuję -łącznie mój strogonov "dochodzi" z 3 godz na wolnym ogniu. No i na samym samym końcu, na malutką patelnię wsypuję5 łyżek słodkiej papryki, 1 łyżkę ostrej i dodaję 3-4 łyżki oleju i smażę jakieś 5 min. I dodaję do reszty. Strogonov ma wówczas piekny kolor. No i w poł szkl zimnej wody rozrabiam plaską łyżkę mąki kartoflanej z lyżką śmietany i łyżką koncentratu- zagęszcza w sam raz pycha na prawdę. Ja robię zazwyczaj z 1,5 kg mięsa i z tego wychodzi jakieś 10-12 misek obiadowych. A mój przepis (sprawdzony) to: mięso (ok. 1,5 kg łopatka, szynka - co mam) kroję na kawałki, przyprawiam sól, pieprz, smażę na tłuszczu ok 30 min, zalewam wodą i gotuję pod przykryciem, następnie pieczarki kroję w paseczki i podsmażam na masełku, przyprawiam sól, pieprz i dodaję do mięsa. Dalej się gotuję pod przykryciem. Następnie pokrojoną cebulę, paprykę (czerwona, zielona , żółta) podsmażam na tłuszczu i dodaję do mięsa i pieczarek. Dodaję bulionetkę pieczeniową, liście laurowe, ziele angielskie,kilka ziaren pieprzu. czas gotowania ok 2.5 h. Na końcu zagęszczam: woda+kilka łyżek mąki ![]() Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2012-01-17 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też. Chyba coś padło. Zebra, Berbie śniłyście mi się dzisiaj. Byłyśmy razem w jakimś szpitalu a Wy obie byłyście w bardzo zaawansowanych ciążach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
biorę paracetamol a stanik taki, polecam bardzo, mięciutki dałam za niego 60 zł ( na innej aukcji kupiłam), ma fiszbiny żyłkowe które nie ugniatają piersi http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...046396265.html Cytat:
Cytat:
amilcia twierdzi ze jeszcze nie rodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hehe zobaczymy Dziwny system bo wysłałam do asi smsa i ten sms, że urodziłam też poszedł. Patrzyłam w wysłanych go nie mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- koło 37,4 brałam tabletkę doszło do 38,4 wziełam drugą i temperatura po 2h mierzenia spadła. Nie wiem czy była większa. A wczoraj było podobnie. Ja ogólnie mam zawsze bardzo niską temperaturę tak 35,6 i jak mam 36,6 to już mnie wszystko boli, więc szybko działam ![]() mam przez was ślinotok !!!! u mnie dziś zupa cebulowa i kluski z mięsem
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Baśka napisała, że z dnia na dzień czuje się lepiej. Tobiaszek w końcu zaczął przybierać na wadze. Jeśli do jutra przybierze jeszcze troszkę, to jutro wyjdą
![]() natalia, słyszałam o tych stanikach, że są bardzo dobre. Ale ja chciałabym w kolorze ecru albo takim waniliowym, a chyba nie ma :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
Nitka, dzięki za info. ja generalnie nastawię się chyba na tetrę na przemian z pamperami bo samą tetrą nie dam napewno rady. no ale siedząc np w domu mogę sie poświęcić dla mojego szkraba tym bardziej że będzie lato wiec może będzie mu faktycznie lepiej niż w jednorazówkach. także chyba zakupię trochętetry i kilka otulaczków... myślisz że dobry pomysł?
#1050 | ||
Zakorzenienie
|
Zakładam folder na Wasze przepisy. Bo potem ryję wątki (a trochu ich jest
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.