|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czy ktoras z Was stosowala moze olej z korzenia pietruszki, ktory podobno ma wlasciwosci ochladzajace kolor wlosow? Wiecie moze czy gdzies mozna taki olej gotowy kupic lub jak go wlasnorecznie zrobic i przechowywac? ![]() ![]()
![]() |
#1023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() usun spacje w slowie olvita |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Obys byla zadowolona
![]() Cytat:
A obecnie jest promocja na szampony Joanna Rzepa, odzywki i szampony Fructis (sa w Rossmannie), odzywki dwufazowe i szampony Biovax, Seboradin, Wax Beauty Formulas (tych rzeczy nie ma w Rossie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Raczkowanie
|
A ja znowu z kokosem
![]() Tak btw. czy zna ktoś ta stronę drogeria-uroda.pl? U mnie w mieście (Płock) mają 3 wielkie sklepy z dużym asortymentem. Co prawda na stronie jest tego trochę mniej (nie ma żadnych akcesorii, kolorówka też mniejsza), ale może komuś coś wpadnie w oko ![]()
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromne dzięki za tak dokładne informacje ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
Trzymam kciuki, zebys nie zbankrutowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Zamierzam wypróbować olej z orzechów brazylijskich Oleofarmu (jeszcze go nie nabyłam, ale szukam
![]() http://oleofarm.pl/olej-z-orzechow-brazylijskich.html w "komplecie" z szamponem i odżywką Timotei organic z wyciągiem z o. braz. oraz waxem rainforestem do ciemnych też z wyciągiem z orzecha. Ciekawe jak spisze się powyższy zestaw. |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
a ja nalozylam na noc alterre pomaranczowa i mam fajne, normalne wlosy.
nie wiem o co chodzi z ta heenara, czyzby jakies ziolko mi szkodzilo... ![]() ![]()
#1032 |
Wtajemniczenie
|
uzyłam dopiero dwa razy alterry brzozowej i włosy sa naprawde mega
![]() ![]() choc najlepiej na skret działał mi włoski ,mimo że puszył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też ciemny blond (w sumie uniwersalny kolor podatny zarówno na rozjaśnianie jak i przyciemnianie - aktualnie chcę przyciemnić). Stosowała któraś z was olej z orzecha brazylijskiego? Jakie jeszcze (oprócz wyżej wymienionych) mają go w składzie? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Ja Heenarę niezbyt lubię, głównie za barwniki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
dopiero po rozpuszczeniu widac jak intensywnie czerwona ona jest.barwi wlosy?
troche sie zrazilam do olejkow indyjskich po heenarze powiem szczerze..alle nie odpuszcze jej tak szybko, ale zastanawia mnie ,co jest z nia nie tak ![]()
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze daj jej szansę ![]() Ja zaczęłam od czystego kokosa z Efavitu i gdy kupiłam Vatikę kokosową, też z ziółkami stwierdziłam, że w porównaniu do samego kokosa mam lekkie sianko na głowie, ale po kilku następnych użyciach było co raz lepiej ![]()
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Mnie w olejach indyjskich przeszkadza chemia kryjąca się w zapachach i barwniku. Tanich indyjskich (Amla, Vatika itp na parafinie) w ogóle nie używam bo oprócz oleju mineralnego mają jeszcze silikony, średnia półka cenowa (np Heenara, Vatika kokosowa) też średnio mi podchodzi, wyższa półka czyli Khadi Amla i stymulujący oraz Sesa są jak dla mnie optymalne, ale nie ukrywam, że samorobne oleje ziołowe nie mają sobie równych
![]() Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-02-16 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ile mniej wiecej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
Witam,
Od niedawna też jestem fanką olejowania. Jak narazie używam vatikę, oliwę z oliwek, naftę i olej rycynowy (w róznych mixturach ![]()
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź. To jednak sobie daruje, bo mam cienkie włosy i jedwab im też nie służyl.
#1041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy którego, mam kilka takich olei samorobnych. Pierwszy, nazywam go "korzennym" bo składa się z korzeni: pokrzywy, łopianu, żeń-szenia, imbiru + czosnek, na bazie oleju słonecznikowego, Drugi, olej sezamowy z dodatkiem imbiru i cynamonu, Trzeci, olej lniany z rozmarynem. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-02-16 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam dokladnie z czego to bylo, chodzi mi o ten, do ktorego dodalas czosnek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
Korzenny może być używany na noc, ale ponieważ nie lubię spać w foliowym czepku to rzadko na noc go nakładam. Staram się robić to rano i wieczorem zmywać.
Sezamowy "z przyprawami" nie nadaje się na noc, rozmarynowy już można aplikować na wiele godzin, najlepiej zmieszać z rycyną. |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Wtajemniczenie
|
Jak nakładałam tą sese egzotyczyną to zapach był tak silny, myślałam że mi łeb rozsadzi...ale na włosach już go nie czuję
![]()
#1045 |
Raczkowanie
|
boję się wypadania po sesie, czy to się często zdarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Raczkowanie
|
mi sesa ograniczyla wypadanie
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() zastanawiam sie tez czy to nie wina tego ze skonczyl mi sie szampon babydream i uzywam teraz takich z sls... moze sa za mocne i wlosy nie wygladaja tak jak po sesie, ktora zmywalam BD ![]() ale wczoraj sie w niego zaopatrzylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=patti017;32361756]mi sesa ograniczyla wypadanie
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Ja również miałam wyłącznie pozytywne efekty stosowania sesy! ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Moje drogie, chciałabym spróbować olejku Khadi - po raz pierwszy. Który jest największym hitem według was? Od czego zacząć? Nie mam problemów z włosami, a zależy mi na ogólnym wzmacnianiu ich?
![]() |
#1048 |
Rozeznanie
|
w Superpharmie jest promocja na sok aloesowy 2 litry za 21pln tylko nie wiem czy on się nada do psikadeł
![]() sok aloesowy – 99,7%; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu. Edytowane przez ksantypa7 Czas edycji: 2012-02-17 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
witam Dziewczyny, chcę zacząć przygodę z olejowaniem. Mam włosy długie, kręcone, przesuszone w szczególności na końcach, skłonne do plątania się. Co byście mi poleciły na początek? Bo jest tego tyle, że nie wiem co wybrać
![]() ![]()
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chciałam o tym napisać. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.