|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
|
|
#1022 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Witam mamusie.
Cytat:
( do dziś je miło wspominam, a nie jestem osobą ślepo zapatrzoną w Kościół) Plusem jest to, że pracujące tam osoby to jednak nie księża, a ludzie znający życie rodzinne z autopsji. Cytat:
![]() Cytat:
No ale przynajmniej mama skorzystała. Cytat:
Cytat:
![]() 2. Ha ha, moja mama do dzisiaj wspomina jak ja mając rok wyjadałam starszemu bratu z talerza ziemniaki. Jak ten się gdzieś odwracał- to ja chaps i ziemniak mój. Pomimo tego, że jeszcze swoich nie zjadłam.3. |
|||||
|
|
|
#1023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już ich niedużo zostało. Wracajcie szybko do zdrowia dziewczyny. 2. Ja tym zdzierakiem też byłam zachwycona, ale kosmetyczka sprowadziła mnie na ziemię i powiedziała, że to strasznie niezdrowe i skóra jeszcze grubsza odrasta. Martwy naskórek można jedynie ścierać, ale nie ścinać. Cytat:
A o takiej nocy to ja marzę ![]() Żaneta, gdzie Ty się podziewasz? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-03-27 o 12:31 |
||
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
O Matulu. Pożycz mi go na weekend
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy artykuł http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/targ...wiadomosc.html a najbardziej cytat:
Nataszę poznałem w 1998 roku, na stronie z rosyjskimi kandydatkami na żonę. Wiązały się z tym koszty, płaciło się nawet za wysyłanie kwiatów i podarunków. Teraz widzę, że była to forma wyciągnięcia pieniędzy z kieszeni. Kilkakrotnie spotkaliśmy się na Ukrainie, potem ona przyjechała do Anglii na wakacje. Miałem 38 lat, za sobą rozczarowanie miłosne, pociągała mnie jej pasja i namiętność. Ona też dawno przekroczyła już trzydziestkę i marzyła o dziecku. Nagle znalazłem się pod ogromną presją małżeństwa. Pobraliśmy się rok później na Ukrainie. Miałem wątpliwości co do jej wybuchowego charakteru, ale przebywaliśmy z jej rodziną, w mieście tak odizolowanym od świata, że wycofanie się było prawie niepodobieństwem. Nasze małżeństwo okazało się katastrofą. Szybko zdałem sobie sprawę, że jej zdrowie psychicznie nie było stabilne (codziennie na mnie wrzeszczała), ale winę za porażkę ponosił też szok kulturowy. Wielkim problemem okazała się brytyjska pogoda. Chociaż zimą na Krymie temperatura spada do -20 stopni, to Natasza nie mogła znieść naszych wiatrów i przeciągów. Problemem była też dieta. Dzień bez barszczu był nie do pomyślenia. Czułem się odizolowany, chociaż może wykazywałem za mało zrozumienia dla jej kłopotów z przystosowaniem. Kiedy na świat przyszedł nasz syn, zaczęła zachowywać się jeszcze dziwaczniej. Wszystko obsesyjnie kontrolowała, zwłaszcza egzekwując swój kulturowo uwarunkowany lęk przed zimnem – nasz syn musiał być praktycznie owinięty w kokon, zanim wolno mu było wyjść na dwór, lody były zakazane. Nie wydawała też pieniędzy, które wpłacałem na jej konto. może to owijanie i przegrzewanie dzieci to mamy jakos kulturowo zakodowane? bo wiem ze w UK jak sie widzi dziecko w czapce to na bank z PL jest
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
tak myślałam że z adrij będziecie mnie mylić.
Adrij to maruda pasuje mi jak ulał.Ja nigdy nie widziałam faceta myjącego okna, i nie słyszałam i takim. Teraz już wiem, że Ty masz takiego ![]() Ale mam lenia. Zrobiłam zupę ( której pan mąż jadł nie będzie, więc jeszcze muszę coś dla niego ugotować- do czego to doszło..), umyłam głowe i złożyłam pranie. Tyle mojej pracy. Mogłabym do tego narzekać i narzekać...
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który wszystko zrobi. Co do narzekania to mam tak samo. Straszne to jest. Cockie Radek ma prawie osiem miesięcy i też bezzębny. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-27 o 14:43 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Wpadam sie tylko przywitać, bo pewnie zaraz Lila się obudzi i już nie zdążę nic napisać... U nas dziś kolejna fajna noc, Lila przebudziła sie ok 3, ale tż ją uspokoił i usnęła odłożona do łóżeczka, przebudziła się dopiero o 7, wzięłam ją do nas i tak dospaliśmy jeszcze do 8 ![]() Nie je już w nocy od paru dni i bardzo mi się to podoba Wczoraj mieliśmy jedynie półgodzinny incydent z zębowym rykiem, płaczem, wyginaniem się itd. uspokoiła się dopiero po parcetamolu także kolejny zębol się zbliża...Co do bucików to ja też słyszałam że te sztywne piętki, za kostkę itd to już przeszłość i poglądy które przeszły do lamusa. Teraz to jak najwięcej swobody dla stópek ![]() brumek i jak główka dziś?? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- i chciałam przytulić wirtualnie patika Idę dziś po południu do gina, konczy mi sie cerazette i musze coś innego zacząć brać
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
patik jestem. No tak, byłam wczoraj sprzątać 1 h od 18-19. Tak mi głupio jakoś było, że Wam mówię, dostałam 7 zł do ręki.. To dwa razy w tygodniu ta ,,fucha". Ale póki co zawsze coś. Mam nadzieję, że za 2 lata, jak już będę nauczycielem magistrem (
), przetrzepię tej młodzieży tyłki za te papierochy w kiblach.Dzień dobry! Ale wy☠☠☠☠ooka. ( w y p i z d ó w k a ). Ale mi to przekleństwo do cenzurowania ![]() Śniło mi się, że Kajool była w ciąży, a za nią zaraz Carmela. Łeb mi pęka dziś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-27 o 14:04 |
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja po wcz.urodzinach tz'ta i szalenstwie w kuchni-padam spac mi sie chce![]() Filipcio dolacza do grupy bezzebnych 8.miesieczniakow ![]() i dalej walczymy z katarem Brumek wspolczuje migreny Adrji tez bym chciała pożyczyć Twojego meża na weekend, chociaż na jedną sobotę ![]() Ellika Naataaszkaa ja bralam kiedys yasminelle. i bylam mega zadowolona a nich. "przytyłam" tylko w biuście co mnie baaaardzzzo ucieszyło (i tżta też) ![]() a libido...nawet wzrosło ale może ja to dziwny przypadek![]() za to po logest..masakra
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Karolka superowa Cytat:
![]() Cytat:
no i wiesza firanki, bo ja zawsze nierówno to robię |
|||
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż w niedzielę umył okno w kuchni i ... wyczyścił porządnie okap
|
#1034 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A jak sprawy z mamą? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy wreszcie przejdzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do autorytety - myślałąm o tym trochę ostatnio. Mamad, Twój mąż jest chyba religijnym człowiekiem, prawda? A to, że w Piśmie Świętym czarno na biały stoi, że "mężczyzna opuszcza ojca swego i matkę swoją i łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem" do niego nie przemawia? Wyraźnie przecież jest napisane, że jak facet zakłąda nową rodzinę, to od tej chwili to jest jego rodzina! To za nimi ma iść. A mamusię, czy tego chcemy czy nie, już tylko odwiedza ![]() Cytat:
![]() 2. WIelkie brawa Szkoda, że filmiku nie ma ![]() Cytat:
I właśnie w promenadzie byłam W niedzielę.Cytat:
A Lilka chyba juz na dobre się przestawiła, co? ![]() Do widzenia
|
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki że pytasz
Mama na szczęście wyluzowała. Teraz ładna pogoda i zajęła się swoim ogródkiem i kwiatami. Także nie będę zapeszać ale ostatnio mam chwilkę wytchnienia. Wczoraj taka zakatarzona zawiozłam jej wór ziemi do tych jej kwiatków, ale czego się nie zrobi dla chwili spokoju. Dzisiaj pierwszy raz teściu wziął małą na spacer i mogłam sobie w domu spokojnie się pobyczyć Ale oczywiście nie z własnej inicjatywy - co to to nie Poprosiłam, że skoro jestem przeziębiona to nie chcę na dwór wychodzić i szkoda żeby mała się ze mną kisiła. No to byli 1,5 h na spacerze W dodatku nową spacerówką, bo dosłownie na 10 min przed przyjściem teścia przyjechał kurier z wózkiem. Kupiłam Coletto enzo, taki co ma monia. No i powiem wam że mi się podoba. Jak z nim pospaceruję to będę mogła badziej się wypowiedzieć ![]() No to skoro miałam czas dla siebie to upiekłam w końcu telikową granolę - pychaaaaa!!! i biszkopty dla małej (połowę juz zjadłam )
|
|
|
|
#1036 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej!!U nas może być. Ja się czuję trochę zmęczona i ogólnie taka coś nie w sosie, pewnie okres się zbliża wielkimi krokami(dziasiaj 16 dzień spóźnienia
Dominik trochę marudny ale do wytrzymania. Zęba dalej brak. Za to pełza na całego!!! Muszę Wam jakiś filmik wrzucić. Wiem, że dla co niektórych to umiejętność pełzania już trochę zapomniana, bo niektóre dziedziaczki to rozwijają się w błyskawicznym tempie, ale ja jestem bardzo dumna z mojego pełzakaOliweczko za wizytęMonia tak byliśmy w Wirtach Cytat:
I zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
U nas też pogoda zdradliwa, przez okno piękan, słoneczna a rzeczywiście zimno i wietrznie. Ale godzinkę spacerowaliśmy i tak. Cytat:
Juz był taki okres, że kilka dni pod rząd budził się w okolicach 5 zasypiając o 20, ale teraz znowu budzi się jak chce i ewidentnie jest głodny, bo wypija 230ml mleczka i potem sam zasypia. Powiedzcie jak myślicie powinnam już odzwyczajać od picia mleka w nocy? Tak mi głupio, nie dać mleka jak wiem ile potrafi wypić i może faktycznie jest bardzo głodny. Mętlik mam![]() Cytat:
Cytat:
Po to forum m.in jest, żeby sobie od czasu do czasu pomarudzić Cytat:
![]() za postępy JasiaNo i dla męża (ja tez mogę się pochwalić, że tydzień temu Tż umył mi część okien i standardowo założył wszystkie firanki Cytat:
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się w końcu na jutro do dentysty
Już się boję co mi powie i ile dziur znajdzie Boli mnie ząb, i to mnie zmobilizowało do wizyty..Eh sypię się ![]() grzybica pochwy +stan zapalny + nadżerka + zła cytologia ![]() Madzia Sara tez dwa razy się budzi i na bank głodna, tak jak Dominik wypija nawet 210 ( a w dzień ledwo 120 zje) i śpi. Nie sądzę żeby dało się coś z tym zrobić. Przeczekać trzeba. Od kilku dni Sara mi w dzień nie chce jeść. Mleka, deserku, obiadków... Zjadła dzisiaj 60 ml mm, pół deserku i pół obiadku. Potem w nocy nadrabia.
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu głupio? Powolutku do przodu może proroczy sen ![]() wysłałam Ci coś Cytat:
dokładnie! Dobrze że nie boli ![]() Cytat:
co tu takie pustki?? ![]() Ehh....wiem że już to pisałam, ale sama się śmieję ze swojego dziecka. Byliśmy na zakupach. Dochodzę do wniosku że faceci mają w genach że odwracają się za kobietami. Ten mały skubaniec ZNOWU na widok każdej nadchodzącej pani wyginał się do przodu, wydawał okrzyk zachwytu (aaaaaaaaaa robione na wdechu ) po czym odprowadzał ją wzrokiem ile tylko dał radę się obrócić Nie muszę chyba mówić jak panie reagowały ![]() a najlepsze jest to że przechodzących panów nie zauważał
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Nie jestem w stanie Was nadrobić ![]() Padam na pyszczek! Babcie wczoraj i dzisiaj super się spisały w opiece nad małą. Jednak chyba ta rozłąka 7godzinna odbiła się na Ali, bo wczoraj do 23 nie mogła usnąć! Płakała na wciąż i to nie z bólu, chociaż już zwątpiłam w jednym momencie i dałam jej przeciwbólowy. Tak jakby broniła się przed zaśnięciem. Dzisiaj odpukać już zasnęła i spokojnie śpi. Na kursie fajnie, dobrze po przebywać tak wśród dorosłych. Jednak pociesza mnie myśl, że to stan przejściowy i za 4tyg. będę znowu od rana do wieczora z małą. Nie byłabym gotowa teraz podjąć stałej pracy. Jeszcze nie. Będzie mnie teraz zdecydowanie mniej. brumek rzuciło mi się w oczy, że pytałaś jak u mnie, dziękuję |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
szukał mnie ktoś
![]()
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu się dzieje
![]() Kolejny dzień pusto i cicho. Czy jest jakiś strajk wizażowy, o którym nie wiem Z dziewczyn codziennie bywających nie było ostatnio jeszcze Sweet i Żanety, i Scio, i Shiry... Bo rozumiem, że reszta to jeszcze dziś dotrze, co?
|
#1044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi tam pasuje - mało pisania, mało czytania . Stawiam na to, że to przez pogodę. Większość woli iść na spacer niż kisić się w domu, więc kompa nie odpala. Do tego dużo z naszych mam już wróciło do pracy, to pisać czasu też nie mają.Ps. Kuba do poniedziałku na antybiotyku - zapalenie gardła .
|
|
|
#1045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że z mamą nieco odpuściło. Dobrze że ma ten ogródek. Zawze takie zajęcie jest lepsze niż siedzenie i rozmyślanie o swoim nieszczęściu. Cytat:
2. Skąd Wy wzięłyście takich facetów? ![]() Cytat:
Szkoda, że nie mogę poznać osobiście ![]() Twój mąż chyba pęka z dumy, że ma takiego syna, co? ![]() Cytat:
Fajnie, że babcie dobrze sobie radzą i chociaż tym nie musisz się stresować No i faktycznie to duży komfort, że wiesz, że to tylko tymczasowy stan, skoro nie jesteś gotowa, żeby wrócić do pracy ![]() A my byliśmy znowu w Ikei. Coś często ostatnio, ale to już chyba ostatni raz w najbliższym czasie. W restauracji Tymuś oczywiście jadł z nami - miał swojego ziemniaka, którego przywieźliśmy z domu, a zakąsił go jabłuszkiem ze słoiczka. Potem w pokoju dla matki z dzieckiem popił mleczkiem Lubię miejsca, gdzie dbają o dzieci - jest mikrofalówka do podgrzania jedzenia, dają śliniaczki ( ), są przewijaki, nawet o pieluchy można poprosić, jak ktoś chce!Za to ząb boli na całego. Choć i tak Tymuś dzielnie sobie radzi i tylko czasem pojękuje. Natomiast, że go męczy widać po buzi, którą czasem wykrzywia z bólu, szczególnie przy ssaniu i po łapce, którą dziś bez przerwy grzebie w ustach i ma przy tym taką zbolała minkę
|
|
#1046 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasiu widzę dzielnie próbuje siadać samodzielnie - ![]() A za marszobieg podziwiam.. dla mnie bieganie to najbardziej męcząca dyscyplina sportu i szacunek dla wszystkich co to uprawiają ![]() Cytat:
mi właśnie ma nie przybywać bo się w futrynę nie zmieszczę![]() Cytat:
A co to za ciuchowisko było? Chętnie bym Hani rzeczy też posprzedawała.. Cytat:
A praca - ojjj tak, lubię ją ![]() Cytat:
poproszę to samo u mnie![]() Cytat:
dziękujemy za miłe słowaNo i napiszę jeszcze raz - booooże jaka Ty jesteś piękna ![]() U nas dzień zleciał jak z bicza strzelił.. noc oczywiście tragiczna, rzekła bym, że jeszcze tragiczniejsza od poprzedniej.. Hania wyła, dosłownie wyła całą noc.. nie wiem co jest grane, ale obstawiam zęby Lekarz zaliczony - widać poprawę, osłuchowo czysto, gardło w porządku.. katar może być też od ząbkowania.. może chodzić do żłobka bo nic się nie dzieje.. kiedy to się w końcu skończy ![]() Potem zebranie w żłobku - podnoszą cenę o 107zł i teraz za żłobek wyjdzie prawie 500zł A z dobrych wieści? Hm.. nie ma padam ze zmęczenia, Hania marudna i chciałabym dzisiaj przespać chociaż z 2 godziny Na dodatek jestem tak głupia, że zamiast się już położyć to czekam na przepis na życie![]() Nadrabiam dalej póki jeszcze widzę na oczy
|
||||||
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna pogoda mówisz? U nas dziś zimno i takie wietrzysko, że mi mało wózka nie porwało Serio. Wytrzymałam 1,5 godziny, ale nie było to przyjemne spacerowanie ![]() Biedny Kuba ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Aaaa, Marinka, też miałam napisać, ze JESTEŚ WIELKA!!! ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Biedna te nasze dzieci, oj biedne...Dobrze, że chociaż od lekarza dobre wieści. Te opłaty za żłobek mnie porażają! Nataszka, a możesz mi napisać, co dokładnie robisz w pracy? Bo że jesteś kosmetyczką to wiem, ale gdzie pracujesz? Zawsze tak fajnie o niej piszesz, że się zastanawiam, ale głupio mi było pytać?
|
|
#1048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam znajome, które wolą siedzieć na A Ty pokazujesz, że naprawdę Ci zależy- jesteś super mamą i mam nadzieję, że niebawem los się do Ciebie uśmiechnie i będziesz mogła pracować w zawodzie. ![]() Cytat:
![]() 2. Brawa dla Dominika . Koniecznie go nagraj i nam pokaż.Cytat:
![]() U Nas dzień minął przyjemnie, tż był dzisiaj z Nami w domu więc spędziliśmy czas rodzinnie. Chciałam ugotować Hani wołowinę z warzywami, ale skończyło się na gotowym słoiczku, bo wołowina wyszła jak podeszwa. Chyba przesadziłam z czasem gotowania... Robiła któraś z Was cielęcinę dla malucha? Nie chciałabym powtórki z rozrywki- czyli mięsa w śmietniku... ![]() A tutaj filmik z moją śmiechotką- taki obrazek zastałam po powrocie z zakupów. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hO-Q3...ature=youtu.be Kajool, nie pamiętam czy pisałam- dziękuję Ci za wskazówki na temat olejowania włosów. Powiedz jakie oleje u Ciebie sprawdzają się najlepiej? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-03-27 o 21:49 |
|||
|
|
|
#1049 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A butelka u nas też robi furorę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i przeogromne dla bardzo zdolnego JasiaCytat:
Lepiej co drugi dzień tareczką sobie pościerać pod prysznicem niż tym Cytat:
Zdrówka dużo Cytat:
Nadrobiłam |
||||||
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak fajnie że tak mało piszecie to można szybko nadrobić
![]() Melduje się i ja Byłam u gina, zaczynamy przygodę z Nuvaringiem, zobaczymy jak się to ustrojstwo sprawdzi. Jak mi nie podpasuje to za parę miesięcy zakładamy spiralę, będzie spokój na 5 lat ![]() Jak mnie nie było, to tż sobie super poradził, sam nakarmił, wykąpał dzieciaki, uśpił Lilę i tylko jak przyjechałam to musiałam, uśpić Filipa ![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia nocnego to u nas Lila sama się właśnie odstawiła. Je duuuużo w dzień i w nocy już nie musi. Możesz spróbować dawać mu nieco "chudsze" mleko, czyli stopniowo dosypywac mniej miarek mleka, aż chłop stwierdzi ze "nie opłaca" mu się budziś ![]() Nie wszystkie dzieci jednak na to się nabiorą, jedne jedzą z przyzwyczajenia i łątwiej pójdzie odzwyczajenie , inne bo naprawdę są głodne i wtedy trzeba zwiększyć kalorycznośc posiłków dziennych żeby wystarczająco w dzięń się najdały i nie musiały w nocy nadrabiać.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-27 o 21:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

( do dziś je miło wspominam, a nie jestem osobą ślepo zapatrzoną w Kościół) Plusem jest to, że pracujące tam osoby to jednak nie księża, a ludzie znający życie rodzinne z autopsji.
Szymon wziął łyczka, skwasił się i nie dał już sobie więcej wsadzić smoka do buzi
Za to mamusi smakował 

A o takiej nocy to ja marzę
który wszystko zrobi. 

spac mi sie chce

no i wiesza firanki, bo ja zawsze nierówno to robię 
)

), są przewijaki, nawet o pieluchy można poprosić, jak ktoś chce!