|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.Niestety tu jest jakiś słaby zasięg i często rozłącza mi net, także cięzko się czyta i pisze A tak mi tęskno za Wami! ![]() Nikki trzymaj się dzielnie, strasznie mi przykro że już Ci tak ciężko, nie dziwię się. Jesteście z Gosią mega dzielne! Idę na karmionko
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-16 o 20:31 |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Oj Gosiu Gosiu...uparciuch z tego Eryczka...ale już niewiele zostało.
|
|
|
|
#1023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale posmarowałam raz sudocremem i przeszło.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Za 10 dni przylatuje moja mama z siostrą na 6dni |
||
|
|
|
#1024 |
|
Gang Iren
|
Po 12 dniach.Na piatek godz 9 mam termin.
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz smaruję sudocremem. Jutro poproszę pediatrę o tę maść na receptę, nie jest droga a jest świetna (tak słyszałam, stara receptura).
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smarowałam wcześniej prawie za każdym razem bepanthenem pupę, potem też małej odparzyło tyłek, wyleczyłam sudocremem i teraz już nie smaruję niczym a po kąpaniu oliwką i pupka ładna
|
|
|
|
#1027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sie Nowaken nie odezwie za godzinke gdzies to wylse jej sms -a. A Katarzynka podawala numer na mailu? Oj, Karolca to sobie odpoczywasz ja Ewelinka tak pieknie spi ![]() Lena - milego karmienia, wycaluj Kaje tez od ciotek Nikki, jak dla mnie to nie ma problemu, idziemy w nocy razem! Zia, ja tez wiem ze jesli nic sie nie wydarzy to 27.04 w piatek ide na wywolanie. Zawsze to lepiej znac ostateczny termin Zastanawiam sie jak tam Cziqua po wazeniu malego, ile wazy bo mial klocek byc
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
obyś nie musiała czekać
może to wina pampersów? próbowałaś innych? |
|
|
|
#1029 |
|
Gang Iren
|
Zjadlam calego ananasa...
Chyba bede
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Ja z tż przed ciążą jedliśmy ananasa to nam aż całe usta i język poparzyło, strasznie piekły i szczypały. Od tamtej pory nie lubię ananasa. Jakiś feralny się trafił.
My teraz testujemy pampersy firmy tesco, od 2 dni i jak narazie nic się nie dzieje. Widać że są z innego materiału niż pampersa ale zobaczymy jak się paczka skończy. Huggisy przesikiwała. Używała któraś z Was tescowych? |
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
wczesniej mialam pampki i było ok, teraz jade na zmiane pampki i huggiesy. a pupke smarowalam oliwka, tak zalecila mi starej daty pielegniarka w szpitalu. i było ok. ale poradzimy sobie
![]() Ewelinka obudzila sie, pociagnela cyca i spi na moim brzuszku a miala zrobic kapanie
|
|
#1032 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Po ananasie przeszla mi zgaga...moze cos w tym jest. Tez kupilam paczke tescowych,ale nie mam na kim wyprobowac. Chociaz mysle,ze ostatecznie bede pampersa uzywac,nie sa az tak drogie.Na ebayu patrzylam,ze jedynki wychodza 0,136 p za sztuke,a dwojki 0,164.To chyba niedrogo,co? Wklejam linka moze ktoras dziewczyna z Anglii skorzysta: http://www.ebay.co.uk/itm/Pampers-Ne...36613473326978
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka współczuje złych przeżyć
![]() to nie fair u mnie przy porodzie byly same baby żadnego przystojnego faceta ![]() pościliśmy Wiktorkowi kołysanki do snu i na razie spi ciekawe jak długo...
|
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Furczak, Adaikaka oraz Chiqua gratuluję mamusiom kochanych synków
Tak kochana, dziś mnie wkurzył i ściągnęłam trochę ręcznie, bo mała mi odpadła przy jedzeniu, a miałam jeszcze troszkę twardą pierś. Wcześniej działał ok, ale coś mu się chyba popsuło dobrze jest przed ściąganiem rozmasować sobie pierś lub przyłożyć ciepły okład, wtedy łatwiej mleczko leci Cytat:
![]() Dobry wieczór my już w Warszawie... Małe wykąpane i śpi, ja też zaraz idę bo padnięta jestem. Droga minęła ok, Laura spała, tylko pogoda zamulająca. Gosia i Nikii a sio na porodówkę
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomosc do cziqi
"Maly ma 4kg 59cm i jak na razie grzeczny z cycka jeszcze nie jadl ale odruch ssania jest ale non stop spi. Rzeznia w kroku duzo szwow ale lekarz mnie tak ciasno Zszyl ze musial usuwac szew jeden:-] dzieki dziewczyny za kciuki przydaly sie mama byla mi bardzo pomocna ma porodowce Dupa mnie boli ale co zrobic. Dziewczyny zrobilam foto temu PrzystojniakOwi co mnie Zszyl wstawie pozniej:-D a tak ogolnie jestem zakochana w moim synu. Maz przywiozl bukiet kwiatow i Reklamowke Drozdzowek dumny jak paw . Lezymy na sali 2osobowej i Maly sie dossal " |
|
|
|
#1036 | |
|
Gang Iren
|
Tak...jakby to ode mnie zalezalo
![]() Cytat:
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki Ciągle boli mnie ten brzuch jest to mega nieprzyjemne Bardzo chętnie tylko jakby moje dziecię chciało... a jak na razie spokój. Gosia może u Ciebie choć się coś rozkręci ![]() Cytat:
Najbardziej rozśmieszył mnie ten tekst że zrobiła fotę temu przystojniakowi co ją zszywał i potem nam wstawi.No duży chłopak z tego Filipka a jaki śliczny |
||
|
|
|
#1039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest dzisiaj nie do zdarcia
Cytat:
Cytat:
spojrz na moj brzuch - gdzies na mailu wstawialam, napewno sie pocieszysz ![]() Cytat:
No i nie przyzwyczajac pupci do ciaglego smarowania czyms, bo skora sama musi pracowac przeciez ![]() Cytat:
Ja mam wiesci od Guci - napisalam do niej eska co slychac i odpisala : ''Hejka i dziekuje za pamiec. U nas jako tako. Mnie dopadlo przeziebienie i ostatnio troche depresja... Do tego wczoraj Sandra spadla z hustawki i rozwalila brode i musimy isc do ortopedy bo krzywo stawia nogi. A Rita ma skok i prawie caly czas wisi na cycu. Generalnie musze sobie troche zycie znow ulozyc. Pozdrawiam. Usciskaj dziewczyny ode mnie ''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to nic poważnego . No i pozdrowienia dla GUCI ![]() Dziewczyny ja już zmykam spać... i albo niech ten ból przejdzie ...a najlepiej niech się w końcu coś rozkręci ![]() Dobranoc Wam kolorowych snów i aby jeszcze się pojawiły jakieś dzieciaczki
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co używacie do smarowania ciałek dzieciaczków po kąpieli. Mam oliwkę Hippa, dziś była położna i powiedziała, że lepiej nie smarować oliwką tylko balsamem. Mam też balsam z Musteli i dziś po kąpieli wysmarowałam syna. Jak dla mnie to w oliwce jest mniej chemii niż w takim balsamie. Smarowałam go 1,5 h temu a w pokoju jeszcze unosi się zapach. Czy takim balsamem do ciała można też smarować buźkę, czego do buźki po kąpieli używacie???
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakiego mleka używasz? Mała zaakceptowała od razu jedno mleko czy musiałaś zmieniać? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() mój mały wstał o 21 został wykąpany, najadł się i leży w łóżeczku, a w sumie już zaczyna marudzić, ale TŻ go uspokaja a ja padam dosłownie padam ![]() co do pokarmu już praktycznie go nie mam
|
||
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jaki dorodny . Moja Niuńka będzie miała 60cm chyba w 2. miesiącu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj szkoda,ze u Guci problemy...Oby wszystko dobrze sie rozwiazalo! Cytat:
Ja jeszcze nie uzywam.Ale mam zamiar uzywac Oilatumdo kapieli i jak skora bedzie ok po kapieli to nie bede juz nic uzywac.Mam krem pielegnacyjny Bambino w razie czego,no i na dwor krem na kazda pogode z Perfecty.Oliwke mala kupilam,ale tylko do uzywania w razie ciemieniuchy.
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mały jak słodko ssie już kciuka
|
|
#1047 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie Filip jak w nocy go karmię i nie wyciągam z rożka (tylko na przewijanie i z powrotem) to też zasypia i się nie budzi - może coś w tym jest - wypróbuję! i dziękuję bardzo ![]() Jolkaaa miałaś ciężki poród - współczuję, ja zawsze się modliłam, żeby tylko nie to, albo sn albo niech tną od razu, a nie że się namęczysz a potem jeszcze potną ![]() dzięki - zobaczysz sama jak zaczniesz śmigać na spacerki - kilogramy same lecą, a że mój Filip śpi w dzień praktycznie tylko na spacerkach to chodzimy po 1,5-2 h Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co to ma do nog? Czy ja nie lapie znowu czegos? Cziqua, no dorodny filipek, ale to lepiej , przynajmniej latwiej chwycic Jaki slodki z tym paluszkiem w buzce Ja licze ze Viki jakos bedzie miala 4 kg tez ![]() Wyslalam sms-a do Nowaken i nie dociera do Niej, nie dostalam raportu, moze spi ![]() Ja mam ziajke plyn do kapieli od pierwszych dni zycia i mysle ze juz niczym po kapieli nie bede smarowac. No chyba ze pojawi sie suchy problem to wtedy emolienty z apteki. A pupki nie bede smarowac tez za kazdym razem, w razie problemu posmaruje sudocremem. Uciekam spac mamuski, boli mnie dzisiaj spojenie i cos jakby mnie brzuch pobolewa, ale nie wiem czy to po tej mojej biezni i sprzataniu czy cos sie dzieje, no coz - do jutra sie przekonamy! Dobranoc
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-16 o 22:27 |
|
|
|
|
#1049 |
|
Gang Iren
|
No Nowaken chyba juz PO bedzie,bo na rano miala sie stawic do szpitala,prawda?
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desiu, bo Sandra spadla z hustawki i widocznie tak niefortunnie, ze cos z nozkami sie stalo, skoro krzywo je stawia... Dziewczyny dobrych nocek Wam zycze, mamuskom jak najwiecej snu a ciezarowkom rozwiniecia akcji porodowych
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

dla Kajuni za to że jest taka dzielna. Oby szybko Was wypuścili 
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.

dobrze jest przed ściąganiem rozmasować sobie pierś lub przyłożyć ciepły okład, wtedy łatwiej mleczko leci 

oby to nic poważnego . 
a co do sexu to u nas jeszcze nie było. Trochę się boję że będzie bolało, bo miałam trochę tych szwów, chociaż już ok 2 tygodni nic nie czuję. No i jakoś nie chcę używać prezerwatyw (bo nie lubię) Za tydzień idę do lekarza to poproszę o tabletki. Więc może wtedy, chyba że się przełamie i użyjemy gumek