Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 20:21   #1021
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Młoda - zdecydowanie chodzi o robienie zdjęć dziewczynkom no i jakieś tam widoczki. Czy lepiej kupić dwa czy jeden jakiś uniwersalny?
No i prośba o jaśniejący język co to to f?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:27   #1022
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

to się ciesz, że cie posikiwanie obeszło

jeju jak ja wam zazdroszczę tych przedszkoli u mnie taka lipa - pisałam wam kiedyś od września otwierają w jednym prywatnym grupę żłobkową dla dzieci od 2 r.z., ale koszty mnie powaliły! 350 zł za czesne plus 8 zł stawka żywieniowa no cóż, mały jeszcze rok będzie w domu...ja wracam do szkoły gdzieś końcem kwietnia/początkiem maja i wtedy muszę kogoś znaleźć do 2 dzieci na okres do końca czerwca, a od września mały pójdzie do przedszkola i zostanie mi niania do małej tylko
ta szafa ma 190 cm wysokości, moje dorosłe szafy też tyle mają i taką samą głębokość kurde nie wiem co w końcu robić a pokaż jaką ty masz u dzieci szafę??chciałabym taką, zeby miała i półki i drążek na sukieneczki ten regał na pudła to kupię na bank, a dzisiaj zamówię dywan małej...regał w połowie mca jak tż wypłata wpłynie, a szafę zostawię ewentualnie na koniec. Nie pali sie aż tak bo mam te 2 komody na upartego, fakt że ni cholery nie pasują do dziecięcego pokoju no ale cóż

Aneczka - super pomysł na ten TV kasa sie skończyła???skąd ja to znam

Myślałam że ta szafa niższa . ja mam trzy drzwiowego ogromnego lesvicka więc by Ci sporo tego pokoju zajęła Bo to normalna szafa jest .
żłobek wcale nie jest drogi , ja płacę 500 plus 8 za jedzenie .
ale wolę to niż niańkę do dziecka . Olka nie chce wyłazić z przedszkola , jak i zresztą większość dzieci .

Cytat:
Powiedzcie mi, czy ładny ten dywan?? brać go?? ten w serca: http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-...467226055.html
Mi się nie podoba .

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Ktore do ZOO SAFARI chcialy?? kupon znizkowy jest [/URL]
Kurna tylko mi ten brak wstępu w niedzielę nie pasi chyba trzeba robotę zmienić

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
a ja dziś szlamz małą, a przed nami kobieta z dzieckiem. Mówię do Werci- 'zobacz jak grzecznie dziewczynka idzie za rączkę" po czym przyjrzałam się na ile moglam widząc ja tylem i oszacowalam wiek na około 3 latka a raczej ponad. Włosy długie do połowy pleców, sporo wyższa od Werci, no ogólnie- sporo starsza. My je wymijamy (Werka w wózku) a Werka mówi "mamusiu, a dlaczego ona ma smoczka"? (zawsze jej mówilam, ze takie duze dzieci jak ona już nie maja smoczkow). Myślałam, że gada od rzeczy, glupio mi było się odwrocć ale... zaryzykowałam i... to dziecko szło ze smoczkiem Taki widok mnie rani niestety...[COLOR="Silver"]
A myślałam że to ja jestem nienormalna . Jakoś nie mogę patrzeć na dzieciaki nawet w wieku naszych ze smokiem , butelką , 4 latki z pieluchami , bo i takie już widziałam Lenistwo rodzica i tyle .

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Moje dziecko trzymane za rączki samo z wanny wyłazi Szymon wyłazi sam . nie ma jak to nauka brata . do pokoju też idzie sama , bo niby czemu mam ją nosić . lezie zawinięta w ręcznik i włazie na łóżko .
Stary 2012-08-01, 20:36   #1023
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Moja też już sama potrafi wyleźć z wanny ale mamy taką wannę wyprofilowaną że aż strach i i tak trzeba mocniej złapać, wynoszę na rękach bo mi szpagat w przedpokoju na kaflach zrobiła
Stary 2012-08-01, 20:40   #1024
anakazar
Zakorzenienie

moja od 2 miesięcy sama wchodzi i wychodzi z wanny bez problemu

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:44   #1025
mloda1989
Zakorzenienie

f to swiatlo obiektywu jest tak na nim napisane np f /3.5-5.6 przy np obiektywie 18-135 mm - obrazkowo to w obiektywie jest takie koleczko ktore mozemy przymnac zmieniajac przeslone - dziala jak nasza zrenica czyli swiatlo 3.5 bedziesz miala tylko wtedy gdy zdj zrobisz na 18mm, im wieksze przyblizenie tym to swiatlo rosne bo akurat w tym modelu jest zmienne, ale od 5,6 zrobisz juz ma kazdym przyblizeniu tylko jak jest gdzies ciemniej to za duzo sie nie zdziala bo ta dziurka bedzie przymknieta na 5,6 i aparat bedzie radzil sobie wyzszym iso przez co wyjda wam szumy... a jesli switlo bedzie stale tzn np f/1.8 w obiektywie 50mm - dobry i tani obiektyw, ale stalka - nie mozna nic przyblizyc - ale to portetow jak najbardziej to juz jest na czym dzialac bo swiatlo 1.8 to juz sporo (sa tez zmienne np 70-200 mm ze swiatlem 2.8 ale tu juz ceny o 2tys - ale na tym przykladzie nie wazne czy robisz na 70 czy na 200 za kazdym razem mozesz sobie ustawic to swiatlo 2.8) ja polecam ta stalke 1.8 50mm, tylko nie wiem czy wam wystarczy bo do widoczkow to troche lipa... choc znajoma sobie z nim radzi i w takich syt - ja lubie nim robic jak mlodemu foty robie w domu... jesli olewasz to swiatlo - robisz wsio na automacie a to co wam wcześniej wychodziło bylo zadowalające to bierz jakiegos zooma z ta zmeinna ogniskowa tylko wtedy przy przylizeniu np 200 nie ma co marzyc o ostrosci ale taki 55-105 na niepełnej klatce bylby spoko - sporo zestawow z nim wychodzi z d90 - my mamy do d90 jeszcze 18-70 chyba - chyba bo go juz nie uzywamy i on tez ma to zmienne swiatlo i nawet sie sprawdzal

na pewno tak zamieszalam ze nic nie skumalas sorrki podsumowujac jelsi trzskacie na automacie to co wychodzilo wam wczesneij bylo ok to bralabym nawet ze zmiennym swiatlem nawet to 18-135 ale jesli checie czegos wiecej warto sie zastnowic nad czym z lepszym swietlem
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:21   #1026
P0P70
Zakorzenienie

Czyli lepszy taki ze stałym światłem i chyba lepiej kupić dwa?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:32   #1027
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
pomiędzy łóżko, komodę i szuflady ja wtrynię swoje pytanie "od czapy" do dziewczyn robiących przetwory i inne cuda- KIEDY ZRYWA SIĘ ARONIĘ??? czytam o zbieraniu po p[ierwszych przymrozkach, ale również o wrześniu i o momencie gdy owoce nie są twarde-no to kiedy w końcu?
jak dojrzeje
patrząc na moją to w sierpniu będzie do zrywania ,drugi rok mi owocuje dopiero,że po przymrozkach to nie słyszałam ,zależy na co bo jesli na nalewki to można zerwać i włożyć do zamrażarki ,obawiam się że do przymrozków może nie dotrwać bo ptaszki się poczęstują.
Musisz próbować jeśli uznasz że w smaku jest już dobra nie cierpka to zrywaj

Wy to chyba nie macie co w domu robić że tyle stron naprodukowałyście

Temat łóżkowy mnie na razie nie inetresuje,dywany też nie ,przedszkola też nie,w ciąży nie popuszczałam
Mój śpi też po ciemku ,zasypia spokojnie i przesypia całą nockę , w dzień nadal śpi np. dzisiaj 3 godziny
Prawie cały dzień po dworze lata ,bajek ogląda mało.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:35   #1028
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Temat łóżkowy mnie na razie nie inetresuje,dywany też nie ,przedszkola też nie,w ciąży nie popuszczałam
Mój śpi też po ciemku ,zasypia spokojnie i przesypia całą nockę , w dzień nadal śpi np. dzisiaj 3 godziny

to podsumowałaś tych kilka stron

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:36   #1029
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Sara mam trochę tych małych ciuszków ale nie oddam bo dwie córeczki też mam. Oliwka nawet zaczęła ostatnio interesować się lalką - pewnie dlatego że jest Natasza.
wiem wiem, dlatego nawet nie pytałam
Zosia ostatnio też bawi się lalkami, karmi je, przebiera, sadza na nocnik

dziewczyny gdzie kupie blache przed kominek? znalazłam na internecie, ale wolałabym w sklepie. Moja siostra przeprowadza się i chciała taką blachę, coś jeszcze musze jej kupić na parapetówke

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:42   #1030
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

to podsumowałaś tych kilka stron
w takim razie dzięki Libra bo nie mam mocy czytać wszystkiego. w ogóle dwa dni zaległości i chyba z 10 stron litości nie macie.
Dla mnie teraz doba jest zbyt krótka, na nic czasu nie mam
Stary 2012-08-01, 21:44   #1031
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
to dziecko szło ze smoczkiem Taki widok mnie rani niestety...
ja we wspomnianym wcześniej zoo safari widziałam w restauracji dziewczynkę, która na 100% miała ze 4 lata i ze smoczkiem-dla mnie to już zakrawa o zaniedbanie-choć od razu włączył mi się filtr, "no chyba, że to jakieś medyczne uzasadnienie" typu antidotum na jakieś natręctwa itp. Ale generalnie mnie też to razi. Pielucha nieco mniej, bo sama do tej pory z nią walczę.

Cytat:
Musisz próbować jeśli uznasz że w smaku jest już dobra nie cierpka to zrywaj
cierpka jeszcze

A przy okazji-pokaż jakieś fotki skalniaków swoich, bo mnie znowu naszło....

piszę malusim drukem, żeby nie było zbyt widoczne i żeby nie zapeszyć: od półtora tygodnia Gabrysia przesypia całe noce-nieprawdopodobne uczucie zasnąc wieczorem i obudzić się rano....

P.S. Anakazar, ani mi się waż komentować!!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-08-01 o 21:46
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 21:45   #1032
ania p
Zakorzenienie

Libra
ale widać że wszystko pilnie przeczytane
Stary 2012-08-01, 21:53   #1033
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrowak to ja już normalnym drukiem Ci życzę żeby już tak zostało bo wiem co czujesz.

Moja Zosia dzisiaj już o 18.30 zawołała "ciem pać". Myślałam że chce się bawić w spanie (lubi się przytulać na kanapie) i trzymałam biedne dziecko na czytaniu a ona faktycznie chciała spać bo o 19-tej zaczęła płakać o mleko i zaraz po myciu zasnęła.
Mam nadzieję że nie jest chora bo coś takiego nie miało miejsca jeszcze
Stary 2012-08-01, 22:00   #1034
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mrowak to ja już normalnym drukiem Ci życzę żeby już tak zostało bo wiem co czujesz.
cicho szaaaaa....
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 22:03   #1035
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra fajne podsumowanie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
cicho szaaaaa....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 22:12   #1036
mloda1989
Zakorzenienie

zgadza sie popiku tylko ja bym zaczela od 50 a jak wam nie wystarczy to wtedy cos dokupic... tylko uniwersalne ze stalym swiatlem troche sporo kosztuja wiec dla domowego uzytku brala cos z tym kitowych
Stary 2012-08-01, 22:18   #1037
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mrowak zaciskam kciuki

moja oli nieraz bierze smoka melii wklada do buziaka potem mowi ze be ale jak ta chwile na nia patrze to wyglada okropnie,paskudnie,no jakis koszmar...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 06:26   #1038
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A myślałam że to ja jestem nienormalna . Jakoś nie mogę patrzeć na dzieciaki nawet w wieku naszych ze smokiem , butelką , 4 latki z pieluchami , bo i takie już widziałam Lenistwo rodzica i tyle ..
mnie tam strasznie razi już jak wiedzę dzieci w wieku naszych ze smokiem, a starsze to już w ogóle niesmak...
najlepiej jak kiedyś widziałam dziewczynkę-mogła mieć 2 a mogła i 4 latka mieć (no spora była) i do tego w japie smok, a na stopach pomalowane pazury-widok bezcenny .
Każdy robi jak uważa, ale dla mnie to zaniedbanie i lenistwo rodzica. Jeszcze jakoś tam staram się zrozumieć, że do zasypiania (ale też do pewnego wieku), a tak do biegania wszędzie no way

Cytat:
rewelka podsumowanie dla minki
widać jednak że czytasz pilnie
Cytat:
piszę malusim drukem, żeby nie było zbyt widoczne i żeby nie zapeszyć: od półtora tygodnia Gabrysia przesypia całe noce-nieprawdopodobne uczucie zasnąc wieczorem i obudzić się rano....!
może i , ale jednak

Cytat:
Moja Zosia dzisiaj już o 18.30 zawołała "ciem pać". Myślałam że chce się bawić w spanie (lubi się przytulać na kanapie) i trzymałam biedne dziecko na czytaniu a ona faktycznie chciała spać bo o 19-tej zaczęła płakać o mleko i zaraz po myciu zasnęła.
Mam nadzieję że nie jest chora bo coś takiego nie miało miejsca jeszcze
moja często mówi:"chcę spać, jestem zmęczona", ale żeby jeszcze coś z tego wynikało

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 06:31   #1039
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowak - jako, że ma Ana nie komentować, to ja sobie skomentuje... do cholery... a Igor budzi się i płacze, póki nie poczuje, że jestem obok i może mnie pogłaskać i się przytulić. I tak sobie w nocy chodzę pomiędzy jego pokojem a sypialnią...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 07:14   #1040
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Bao a ja dzisiaj widziałam na spacerze mamusię z 2-ką dziewczynek, na oko młodsza ok. 2 lat a starsza 5 jak nic (mogę się założyć). Obie miały pampersy na tyłeczkach. Jak mi ich było żal, upał ponad 30st. a one gotują się ze własnych siuśkach.
Końcówkę niani tez widziałam bo ostatnio jak jesteśmy w domu to oglądam. Tak szkoleniowo oczywiście, zawsze coś mogę przemycić na swoje podwórko
a co to pampers??? u nas już od kilku dni w domu ani sztuki - były na noc i zawsze suche i już od ponad tyg spi w majtkach i sucho - oboje nie pamiętamy o pieluchach już

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao- ja w ciąży nie kapalam Oliwki wcale. Twój Tz juz od dawna powinien był kąpać Kubusia
tylko ja to uwielbiam....on w tym czasie ścieli łożka, szykuje piżamę, mleko robi, potem sprząta po kąpieli, ale ostatnio już mi mega ciężko było, aha on go wyciągał też z wanny

Cytat:
a ja dziś szlamz małą, a przed nami kobieta z dzieckiem. Mówię do Werci- 'zobacz jak grzecznie dziewczynka idzie za rączkę" po czym przyjrzałam się na ile moglam widząc ja tylem i oszacowalam wiek na około 3 latka a raczej ponad. Włosy długie do połowy pleców, sporo wyższa od Werci, no ogólnie- sporo starsza. My je wymijamy (Werka w wózku) a Werka mówi "mamusiu, a dlaczego ona ma smoczka"? (zawsze jej mówilam, ze takie duze dzieci jak ona już nie maja smoczkow). Myślałam, że gada od rzeczy, glupio mi było się odwrocć ale... zaryzykowałam i... to dziecko szło ze smoczkiem Taki widok mnie rani niestety...

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ale kąpanie chyba nie wymaga jakiegoś wielkiego wysiłku w sumie nie? ja moja wsadzam do wanny, namydlam a reszta to juz stoję a ona się bawi... potem zawijam w ręcznik i "fruniemy" do pokoju...
ja daleko przykłądu szukać nie musze...moja siostrzenica w ewrzęsniu skończy 3,5 roku...bez smoczka nie zaśnie, ma ich kilkanaście sztuk! w dzień też sobie lubi pociumkać...efekt: od 2 tygodni zaczęła sobie pięknie seplenić siostra ma to w dupie...tak samo jak jej uciekające oczko i tak samo jak zakładanie pieluchy na kupę ona za chiny inaczej nie zrobi a za c idzie do przedszkola
Co do kąpania, to iza ma rację dla kogoś z ciążą i jej atrakcjami to już nie lada wyczyn
Cytat:
No pięknie Co rodzice potrafią dziecku robić

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Asia no niby kąpiel to nic takiego ale jak pomyślisz dokładniej i rozłożysz ja na czynniki pierwsze to możesz zmienić zdanie. Podnosisz dziecko takim jakby "szarpnięciem", może się poślizgnąć i trzeba łapać w locie, wyciągnięcie z wanny kolejne "szarpnięcie" i "frunięcie" do pokoju. No i to schylanie się. Normalnie to żaden problem ale dla ciężarówek (jeszcze z problemami) to jest wysiłek nie lada.
otóż to

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Myślałam że ta szafa niższa . ja mam trzy drzwiowego ogromnego lesvicka więc by Ci sporo tego pokoju zajęła Bo to normalna szafa jest .
żłobek wcale nie jest drogi , ja płacę 500 plus 8 za jedzenie .
ale wolę to niż niańkę do dziecka . Olka nie chce wyłazić z przedszkola , jak i zresztą większość dzieci .

Mi się nie podoba .

Kurna tylko mi ten brak wstępu w niedzielę nie pasi chyba trzeba robotę zmienić

A myślałam że to ja jestem nienormalna . Jakoś nie mogę patrzeć na dzieciaki nawet w wieku naszych ze smokiem , butelką , 4 latki z pieluchami , bo i takie już widziałam Lenistwo rodzica i tyle .

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Moje dziecko trzymane za rączki samo z wanny wyłazi Szymon wyłazi sam . nie ma jak to nauka brata . do pokoju też idzie sama , bo niby czemu mam ją nosić . lezie zawinięta w ręcznik i włazie na łóżko .
e to taka faktycznie nie na nasz pokój co do dywanu, juz mnie zniecheciłyscie

Cytat:
ja we wspomnianym wcześniej zoo safari widziałam w restauracji dziewczynkę, która na 100% miała ze 4 lata i ze smoczkiem-dla mnie to już zakrawa o zaniedbanie-choć od razu włączył mi się filtr, "no chyba, że to jakieś medyczne uzasadnienie" typu antidotum na jakieś natręctwa itp. Ale generalnie mnie też to razi. Pielucha nieco mniej, bo sama do tej pory z nią walczę.

cierpka jeszcze

A przy okazji-pokaż jakieś fotki skalniaków swoich, bo mnie znowu naszło....

piszę malusim drukem, żeby nie było zbyt widoczne i żeby nie zapeszyć: od półtora tygodnia Gabrysia przesypia całe noce-nieprawdopodobne uczucie zasnąc wieczorem i obudzić się rano....

P.S. Anakazar, ani mi się waż komentować!!!!
ej no, ja mam porzadna wade wzroku i mam ten maczek czytac??
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowak - jako, że ma Ana nie komentować, to ja sobie skomentuje... do cholery... a Igor budzi się i płacze, póki nie poczuje, że jestem obok i może mnie pogłaskać i się przytulić. I tak sobie w nocy chodzę pomiędzy jego pokojem a sypialnią...
kochana jest nas dwie....

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:25   #1041
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Evi moja dotychczas też tylko mówiła że chce spać a później udaje małą dzidzię, kula się i tuli na kanapie. Wczoraj była autentycznie zmęczona i zasnęła. Spała do rana

Cytat:
a co to pampers??? u nas już od kilku dni w domu ani sztuki - były na noc i zawsze suche i już od ponad tyg spi w majtkach i sucho - oboje nie pamiętamy o pieluchach już
Brawa dla Kubusia
Mam nadzieję że nie ufasz mu w 100% i dajesz podkład na prześcieradło albo specjalne nieprzemakalne. Może się coś przydarzyć (nie życzę) i szkoda materaca
Stary 2012-08-02, 07:31   #1042
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Evi moja dotychczas też tylko mówiła że chce spać a później udaje małą dzidzię, kula się i tuli na kanapie. Wczoraj była autentycznie zmęczona i zasnęła. Spała do rana

Brawa dla Kubusia
Mam nadzieję że nie ufasz mu w 100% i dajesz podkład na prześcieradło albo specjalne nieprzemakalne. Może się coś przydarzyć (nie życzę) i szkoda materaca
tak, podkład jest pod prześcieradłem, wiesz ja sie obawiam akcji z sikaniem jak sie małą pojawi, żeby on nie próbował w ten sposób zwrócić uwagi na siebie
a miałąm wam pisać, wczoraj tż jak poszedł z małym wieczorem na plac zabaw to mały mu zawołał "pipę" i zrobił mu kupala a ten biedak miał tylko jedną chusteczkę higieniczną wrócił przerażony, ze on tę kupę tam zostawił bo nie wiedział co ma z nią zrobićja z poważną miną sie tylko zapytałam czy go pochwalił czy zganił, miał fuksa, ze pochwalił

Stary 2012-08-02, 07:44   #1043
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao moja nauczyła się sikać na trawce (bardzo nie chciała) ale zdarzyło się już nam że była i kupa. Ja zawsze zabieram na spacery woreczek na śmieci (od zawsze) i mokre chusteczki. Pakowałam już zrobioną kupę do worka
Stary 2012-08-02, 07:54   #1044
Baobabek
Zakorzenienie

wezmę dywan z tej aukcji: http://allegro.pl/120x170-kolorowe-d...514567222.html, tylko pomóżcie wybrać wzór: zielona łąka czy różowa fantazja??

iza
- on bieda nie miał nic prócz tej swojej jednej chusteczki trudno - kupa została

Stary 2012-08-02, 08:03   #1045
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

moja ma to samo jak ma tate w domu,ze mna nie ma tak dobre,karze sie odwrocic na bok i isc spac
Cytat:
a co to pampers???

ja daleko przykłądu szukać nie musze...moja siostrzenica w ewrzęsniu skończy 3,5 roku...bez smoczka nie zaśnie, ma ich kilkanaście sztuk! w dzień też sobie lubi pociumkać...efekt: od 2 tygodni zaczęła sobie pięknie seplenić siostra ma to w dupie...tak samo jak jej uciekające oczko i tak samo jak zakładanie pieluchy na kupę ona za chiny inaczej nie zrobi a za c idzie do przedszkola
Co do kąpania, to iza ma rację dla kogoś z ciążą i jej atrakcjami to już nie lada wyczyn
otóż to

e to taka faktycznie nie na nasz pokój co do dywanu, juz mnie zniecheciłyscie

ej no, ja mam porzadna wade wzroku i mam ten maczek czytac??

kochana jest nas dwie....
juz niedlugo sobie przypomnisz co to pampers;-)hehehe

a co do smoczka seplenienie nie musi byc efektem smoka przeciez, wiele dzieci nie ma smoka a sepleni

ja Amelce zabieram smoka od wrzesnia 9 miechow jej styka.

Cytat:
Bao moja nauczyła się sikać na trawce (bardzo nie chciała) ale zdarzyło się już nam że była i kupa. Ja zawsze zabieram na spacery woreczek na śmieci (od zawsze) i mokre chusteczki. Pakowałam już zrobioną kupę do worka
no ja z trawnika sasiadki tez musialam sprzatac

Amelia jak slyszy muzyke to tak fajnie glowa rusza idzie sie ze smiechu posikac,ja nie wiem kiedy ona nam tak urosla?
przeciez jeszcze chwilka i bedzie miala rok!!!!

dzisiaj mamy juz 8 miesiecy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Bao co do dywanu mnie ani jeden ani drugi wygladem nie przekonuje jesli mialabym wybor z tych 2 to juz wolalabym ten zielony,za to te stopki mi sie podobaja
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:05   #1046
mloda1989
Zakorzenienie

bao zielona łaka

darusia ale ten czas leci masakra jakas...

moj na noc dalej ma pampka caly czas budzi sie z zasikanym na drzemke mu nie zakladam choc tez nie ram mi sie zsikal...ale ogolnie wytrzymuje gorzej z tymi nocami

byla ktoras w Phantasialand?? albo Movie Park czy Towerland ?? macie jakies zdanie o nich? niedlugo wybieramy sie w tamte rejony i poki co jeszcze mysle gdzie uderzyc...
Stary 2012-08-02, 08:13   #1047
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja ma to samo jak ma tate w domu,ze mna nie ma tak dobre,karze sie odwrocic na bok i isc spac

juz niedlugo sobie przypomnisz co to pampers;-)hehehe

a co do smoczka seplenienie nie musi byc efektem smoka przeciez, wiele dzieci nie ma smoka a sepleni

ja Amelce zabieram smoka od wrzesnia 9 miechow jej styka.

no ja z trawnika sasiadki tez musialam sprzatac

Amelia jak slyszy muzyke to tak fajnie glowa rusza idzie sie ze smiechu posikac,ja nie wiem kiedy ona nam tak urosla?
przeciez jeszcze chwilka i bedzie miala rok!!!!

dzisiaj mamy juz 8 miesiecy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Bao co do dywanu mnie ani jeden ani drugi wygladem nie przekonuje jesli mialabym wybor z tych 2 to juz wolalabym ten zielony,za to te stopki mi sie podobaja
u małej akurat wina smoczka, nawet lekarka jej to powiedziała, ona normalnie mówiła a teraz sepleni...do tego dwa zęby jej się lekko jakby wysunęły do przodu
te stópki fajne ale nie pasują mi bo za dużo na nich kolorów
gdzie wy jesteście??? ja tu głosy chcę zliczyć a raptem 2 oddane, poki co łąka górą

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2012-08-02 o 08:17
Stary 2012-08-02, 08:16   #1048
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
wezmę dywan z tej aukcji: http://allegro.pl/120x170-kolorowe-d...514567222.html, tylko pomóżcie wybrać wzór: zielona łąka czy różowa fantazja??

iza
- on bieda nie miał nic prócz tej swojej jednej chusteczki trudno - kupa została
Zdarzyło mu się Pewnie od dzisiaj będzie zabierał większy ekwipunek, zwykle tatusiowie nie myślą o takich sprawach

Dywan nie wiem bo mi się wszystkie podobają. Z praktycznego punktu widzenia z tych dwóch to bym wzięła zieloną łąkę ale podoba mi się połączenie różu z zielenią więc różowa fantazja.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

byla ktoras w Phantasialand?? albo Movie Park czy Towerland ?? macie jakies zdanie o nich? niedlugo wybieramy sie w tamte rejony i poki co jeszcze mysle gdzie uderzyc...
Co to są za miejsca ?
Już wiem sprawdziłam. Ja byłam w Tropical Island (to nie to o co pytasz) i mi się podobało o ile jedzie się tam w tygodniu

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-08-02 o 08:22
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:18   #1049
megi-megi
Zakorzenienie

Zielona łąka jak dla mnie - bardziej uniwersalna.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:20   #1050
mloda1989
Zakorzenienie

a to parki rozryzryki 2 w niemczech kolo dusseldorfu a jeden w holandii tez niedaleko... poki co wsio mi za phanstasialand mowi... ale caly czas sie zastanawiam.. mialbyc disneyland. ale mimo wszystko i tak stamtad jest w 2 strony 1000km wiec troche za duzo choc mniej niz od nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości