|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
A tak poważnie to czytałam regulamin przyznawania stażu i nie ma takiego zapisu, nadziei sobie nie robię, ale możliwe, że babka była niedoinformowana i oczywiście zapytam jeśli mi w ogóle ten staż przyznają.Myślicie, że w PUP-ie zwracają uwagę na to, że ktoś chce przyjąć mnie na staż dokładnie zgodny z moim wykształceniem i będę miała w związku z tym większe szanse niż gdybym startowała np. do jakiegoś biura?
|
|
#1022 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
są tu jakieś dziewczyny, które pracują a wysyłają cv by zmienić pracę?
generalnie umowę mam do 12 lutego i nie wiem jeszcze, czy mi przedłużą... Pojawiła się u mnie w mieście oferta w której spełniam wszystkie wymagania. Czy napisać w cv że 'jestem dostępna' od 12 lutego? czy w ogóle to pisać?
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Przyczajenie
|
Witam, witam
ja takze chciałabym się do Was dziewczyny podpiąć, jakoś od miesiąca zaczęłam się rozglądać za pracą, jestem na ostatnim roku filologii, udzielam korepetycji czasami wyciągam nawet 1000 zł na miesiąc, ale w okresach typu święta wiadomo dużo osób zajętych itp. Mam dość bo połowę dnia spędzam w mpk-ach (zazwyczaj dojeżdżam do ucznia). Chciałabym coś stabilnego, jak na razie wysyłam rzeczy związane z moją specjalizacją i z umową o pracę bo jeśli mam brać IOS to raczej z dobrego powodu :P Dzwonili do mnie z kilku miejsc, okazywało się ,ze kompletnie inne miasto, ale na portalach widniało jako moje miasto studenckie więc podziękowałam... Jak na razie jedna rozmowa za mną, zobaczymy :P |
|
|
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1026 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz co.. ja mam niby, że obecnie pracuję, ale moja frustracja jest tak wielka, że chyba napiszę, iż już nie pracuję... ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
nie mniej jak ktoś ma trochę grosza, to lepiej wydać tyle niż jakieś tysiące, bo takie ceny też są, co jest dla mnie totalną głupotąWłaśnie skończyłam Grey'a. Wciągnęłam dziś połowę drugiego tomu i cały trzeci i... jestem zawiedziona końcem |
||||
|
|
|
#1027 |
|
Przyczajenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38691209]
o, a jaki język? ![]() [/QUOTE] Francuski i włoski, najwięcej mam z włoskiego z czego się ciesze bo ten język jest bliższy memu sercu ![]() A co do Greya, niestety ja poprzestałam na 1 tomie ponieważ moja wewnętrzna bogini nie zdzierżyła "rozpadania się na tysiące kawałków"
|
|
|
|
#1028 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tym bardziej nie mogę założyć własnej rodziny będąc w takiej beznadziejnej sytuacji. Nie chcę być kurą domową, ale być niezależną kobietą, odciążyć mojego TŻ'a. Na wiosnę, gdy nie będę miała pracy pewnie jak co roku, pojadę na pracę sezonową. Czasem można dobrze zarobić, a tym bardziej, że moja mama mieszka na wsi, a wujek ma własne plantacje warzyw (papryka, kapusta, fasolka). Dzisiaj znalazłam takie ogłoszenie: HOSTESSA - SZKOLENIE SCJ Miejsce pracy: Polska, mazowieckie, Radom Opis stanowiska: w dniu 16.02.2013 o godz 16 w Lublinie odbedzie się szkolenie produktowe dla firmy SC Johnson. szkolenie jest całkowicie BEZPŁATNE. po szkoleniu gwarantujemy pracę w hipermarketach na terenie Radomia, za obecność na szkoleniu dodatkowa premia w wysokości 200zł. dojazd do lublina jest bezpłatny osoby zainteresowane proszę o kontakt. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-17 o 10:25 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38691209]
Właśnie skończyłam Grey'a. Wciągnęłam dziś połowę drugiego tomu i cały trzeci i... jestem zawiedziona końcem Ja jestem w połowie pierwszego ledwo się odciągam od tej książki, ale nauka na egzaminy jest ważniejsza w tym tyg
|
#1031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38694760]O fajne, ja bym poszła. Dają 200 zł a potem jeszcze praca na promocji. Nie jest to szczyt marzeń, ale dobre to, niż nic. Z uśmiechem wspominam swoje stania na promocjach. Tylko uwaga - bo są to umowy o dzieło i często płacą po akcji czasem co miesiąc/dwa albo i pół roku. Zależy jaka firma i jaki projekt.[/QUOTE]
Ta oferta już nie aktualna, bo chodziło o wczorajszy dzień. |
|
|
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
spadajaca_gwiazda, mam podobne wykształcenie do Twojego i też ciężko cokolwiek mi znaleźć.. jeśli masz na teraz okazję otrzymania stażu bliżej miejsca zamieszkania.. (nie ta opcja z 300zł za dojazd) to zgłoś się. Za kilka miesięcy może sytuacja w tym miejscu się zmieni lub poznasz tam kogoś kto ma znajomości w innym miejscu i będzie mógł Cię polecić
zawsze to jest jakaś opcja pracy w zawodzie.. nawet na kilka miesięcy ja sama właśnie załatwiam staż.. dziś o 8 rano zadzwonił mój potencjalny pracodawca i poinformował mnie, że "zaczyna działać" i złoży dziś wniosek w PUP
ale mam na najbliższą środę zaplanowaną wizytę u lekarza i nie chciałabym już jej przekładać.. same wiecie ile czeka się do specjalisty...![]() Tak mi się miło dzień zaczął i mam dużo pozytywnej energii, którą mogę się z Wami podzielić
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zaczął się kolejny beznadziejny dzień niż nie przynoszący.... To chyba przez ten smog unoszący się nad śląskiem mam takie nastroje... Wcześniej to widziałam u siebie psychiczne objawy jakiegoś załamanie, teraz pojawiły się fizyczne.... masakra jakaś. Jak do końca marca nic nie znajdę to nie pozostaje mi nic innego jak jechać w ciemno za granice... i tak już gorzej być nie może. Nie pojadę sama bo moja przyjaciółka która jest bez pracy też chce jechać bo ma taką samą sytuację jak ja... Tutaj w kraju to się ludziom nic nie należy... Nawet nikt mi nie odpisał w sprawie mojego ubezpieczenia zdrowotnego które bądź co bądź należy mi się a mi je odebrano... paranoja jakaś....
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38695455]to po co wklejałaś dziś jak nieaktualne
[/QUOTE]Nie zobaczyłam daty spotkania na końcu strony. |
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
Czy to mozliwe by z kasy zabierali prawie 50 proc na skladki i podatek?
z tego co wiem z efs nie powinni obtracac za podatek? Chyba ze sie myle...moze ktos cos wie? |
|
|
|
#1038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
żadnych ogłoszeń... wrrr!!!!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne. Tez mi się tak wydaje. Jak koleżanka była na stażu finansowanym z EFSu to dostawała pełne stypendium, nie odbijali jej na składki.
|
#1041 | |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38696229]żadnych ogłoszeń... wrrr!!!!
u mnie też...wczoraj było tylko 1 dzisiaj znów posucha. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Cos mi tu nie gra.Co prawda składki opłacają ale zeby az tyle kasy zabierać. No nic będe musiała się dowiedzieć.
|
|
|
|
|
#1042 |
|
BAN stały
|
Byłam dziś zapisać się na bezpłatny kurs w instytucji szkoleniowej. Ale nawet na kurs prawdopodobnie się nie dostanę. Chyba, że chętnych nie będzie, to wtedy mam jakąkolwiek szansę się dostania. Kurs , który wybrałam jest z dziedziny ekonomii. Zaczyna się dopiero w lipcu tego roku, ale już można się zapisywać . W kwietniu będą wyniki, kto dostał się na ten kurs. W pierwszej kolejności dostaną się na ten kurs i inne kursy, które organizują osoby bez kwalifikacji zawodowych, czyli np bez studiów, kursów, staży odrobionych , doświadczenia itd. We wniosku o ten kurs musiałam wypisać jakie wcześniej miały kursy, gdzie pracowałam , jaką szkołę ukończyłam itd. Także mogą uznać, że kwalifikacje mam.
A tak marzy mi się ten kurs. Oby tylko chętnych bez kwalifikacji mało było. Do kwietnia strasznie daleko. Tyle czekania na odp Jak szłam się zapisać, to nie wiedziałam, że kursy dopiero w lecie będą się odbywać. Myślałam, że w najbliższym czasie , skoro już zapisują.
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Termin rozpatrywania chyba zależy od UP-może jednak jest to na stronie www? U mnie np 11 a 15 każdego miesiąca poprzedzającego staż
|
|
|
|
|
#1045 |
|
BAN stały
|
Ale u mnie w małym mieście nie ma wogóle ogłoszeń do biura. Są czasami tylko do sklepu czy ostatnio do getinbanku. Stąd to przekonanie. Wiem , że w dużych miastach ogłoszenia do biur na necie są, ale w małych miastach tego typu praca jest tylko po znajomości. U mnie to nawet ze CV za brame firmy nie chcą wpuścić.
100 cv to ja nawet w ciągu dwóch lat do siebie nie wyślę, łącznie ze stanowiskami sprzedawca. ![]() Szkoda, że w większym mieście się nie urodziłam. Dziadek od strony ojca to ponoć z Kielc pochodził, ale poznał tutaj kobietę moją babkę i tu się osiedli. Później mieli dzieci. Ojciec był najstarszy, i tak sobie myślę, że jak ojciec był młody mógł się przeprowadzić do Kielc, w rodzinne strony dziadka. Miasto większe, lepsze perspektywy. Nigdy w Kielcach nie byłam. Babcia zmarła zanim się narodziłam. dziadka nie wiele pamiętam, bo też zmarł jak byłam małym dzieckiem. Mógł po śmierci babci dziadek wrócić do rodzinnych stron kielc, zabrać ojca mojego ze sobą i nas , a on ( dziadek ) poznał tu drugą kobietę i się po raz drugi ożenił. Mieszkałam bym teraz w Kielcach. Ale farmazony piszę. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-17 o 13:11 |
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, chyba wiem dlaczego nie mogę znaleźć pracy ;/ dziś pani doktor pytała mnie, czy na pewno jestem rocznik 90. Bo wyglądam na 15 lat...
|
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1049 |
|
Inkwizytor
|
Temu można łatwo zaradzić. Wystarczy zacząć się malować, zazwyczaj wygląda się wtedy poważniej.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1050 |
|
BAN stały
|
Szakal ja też na 29 i pół roku nie wyglądam. Ale ja się ciesze z tego, że na młodszą wyglądam. Lepiej, że młodo wyglądam niż jak bym miała staro wyglądać. Także ciesz się z tego, że młodo wyglądasz.
Kilka lat temu, z jakieś 4 lata w tył, (dokładnie nie pamiętam już ile lat temu to było) byłam z ojcem w zakonie u ciotki. Jakaś zakonnica z tego zakonu pyta my się czy do liceum chodzę. A ja mówię, że ja już kończę studia czy po studiach byłam już wtedy . A ona do mnie, bo ja myślałam, że masz 18 lat. A ja miałam wtedy jakoś 25 czy 26 lat. ![]() Wysłałam, aż jedno CV na sprzedawcę e-papierosów. Pewnie będą woleli osobą bez studiów. Zawsze do sklepów u mnie wolą osoby bez studiów.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

A tak poważnie to czytałam regulamin przyznawania stażu i nie ma takiego zapisu, nadziei sobie nie robię, ale możliwe, że babka była niedoinformowana i oczywiście zapytam jeśli mi w ogóle ten staż przyznają.

. Nie mam kompletnie żadnych dochodów... ani 1zł...
nie mniej jak ktoś ma trochę grosza, to lepiej wydać tyle niż jakieś tysiące, bo takie ceny też są, co jest dla mnie totalną głupotą