Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 13:36   #1021
zmienniczka
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
bojatoja Ty wiesz,że łezki mi poleciały? Tak mnie rozczulił ten fakt
a ja sie zastanawiam czy w ogole rozpoznam te ruchy tak mi czesto flaki intensywnie szaleja...

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:37   #1022
matallewar
Zakorzenienie

To ja tylko na szybko napisze: płci nie znam, ni babka powiedziała, ze za wcześnie i bie chce zgadywać. Poza tym wszystko ok, widzialam malenstwo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:38   #1023
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To ja tylko na szybko napisze: płci nie znam, ni babka powiedziała, ze za wcześnie i bie chce zgadywać. Poza tym wszystko ok, widzialam malenstwo
fa
Stary 2013-04-06, 13:38   #1024
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja też wolałabym nie brać cały czas, ale skoro w szpitalu kazali... będe u swojej gin to zapytam czy musze dalej brać regularnie czy mogę doraźnie. a jeśli już regularnie to może mniejszą dawkę. nie znam się na tym, nie chcę sama sobie ustalać dawki.

a z kolei z tymi nastrojami to ja martwię się, bo teraz na prawdę zwaliło się sporo problemów i spraw. w ogóle nie mam kiedy myśleć o dziecku, bo non stop albo coś się psuje, albo trzeba myslec o mieszkaniu, o kredycie, którego nie wiadomo czy dostaniemy, o pieniądzach... ostatnio jedno nieszczęście goni następne i nawet nie mam chwili spokoju żeby pomyslec o dziecku. wczesniej to przegladałam te aukcje, myslalam nad imieniem,to mnie reklaksowało. teraz nie mam kiedy.
a do tego ciągle siedze sama. jak mąż wraca z pracy to jeździmy i szukamy tego mieszkania. jak jest w pracy to ja jestem sama, nie mam z kim pogadac. nikt poza męczącą matką do mnie nie dzwoni, a jej mam dosc, bo dzwoni i przez godzine potrafi mnie pouczac, krzyczec i zamęczać. prawdę powiedziawszy przykro mi, że jesteśmy tu tylko we dwoje, że nie mam z kim sie spotkac, ani nikt nas nie odwiedza.
Jej bardzo współczuje Ci Twojej sytuacji Tyle problemów na raz, taka kumulacja problemów. Mam nadzieję, że szybko Ci się ułoży

A ciekawe co z Papugą chyba ostatnio sie nie odzywała (chociaż nie wiem bo coś nie na bieżąco jestem)

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bojatoja zazdroszcze pukanek
No wywołałam wilka z lasu znów puka
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:40   #1025
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, ze napisalas ciedze sie, ze wszydtko ok

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

bojatoja
Stary 2013-04-06, 13:41   #1026
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
bojatoja Ty wiesz,że łezki mi poleciały? Tak mnie rozczulił ten fakt

No uczucie super

Cytat:
Dobrze, że z maleństwem wszystko wporzadku
Płeć pewnie poznasz na następnej wizycie
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:48   #1027
matallewar
Zakorzenienie

Znów nie zacytowalo :/

Po Edziku sprzedałam wózek, lezaczek, ubranka oddalam potrzebujacej mamie, przewijak się zniszczyl.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 13:49   #1028
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
No najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:50   #1029
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tą nospę masz zwykłą, czy forte? ja forte łykam max 2 x dziennie.

Faktycznie skumulowało się Wam problemów i masz super warunki do załamki, bo masz dużo czasu na myślenie o tym. Paradoksalnie ja mieszkam z 7 osobami i tylko z mężem gadam, bo reszty (jego rodzina) nie trawię więc przesiadujemy sobie po pracy w pokoiku i tak nam mijają dni ale nie przejmuję się, bo już nie długo będzie nas już troje i całą uwagę na tym skupiam, a problemy same się rozwiążą Każdy ma jakieś problemy, ale dopuki jest zdrowie to cała reszta to pikuś Głowa do góry. Poradzicie sobie Znajdź sobie jakieś zajęcie, żeby tyle nie myśleć. Rób na drutach na przykład Poza tym masz nas na forum, a tu ciągle Ktoś jest i służy pomocą. Najważniejsze to zapanuj nad emocjami, bo macie z mężem się wspierać i razem pokonać trudności, a nie niszczyć humorami atmosferę i związek. To nie prowadzi do niczego dobrego.
mnie kazali brać w szpitalu 3x dziennie, ale tą zwykłą. a słyszałam, że można nawet 6x dziennie brać tą zwykłą, ale przeraziła mnie ta dawka...
w we wt minie 3tyg jak to biorę, więc zapytam przy okazji wizyty czy mam tak kontunuować czy co. bo ogólnie to słyszałam, że to nie to, że no-spę bierze się żeby nie bolało, ale żeby nie było skurczy. ból bolem, przy porodzie będzie większy, ale skórcze są bardzo niebezpieczne, a ból to tylko objaw tych skurczy.

ja pomimo tego, że biorę te no-spę odczuwam czasami lekkie kłucie i bóle. pamietam, ze raz jak zapomnialam wziac to zaczęło boleć i przypomnialo mi o tym.

chciałabym choc załawić kwestie kredytu i mieszkania, żeby mieć to z głowy i przestać zamartwiać się tym. zwłaszcza, że nie mamy wieczności na szukanie, bo umowa najmu i umowa internetu kończą się pod koniec czerwca. o ile wynajem można przedłużyć i wypowiedzieć umowę wcześniej, to podpisując kolejną umowę na internet jest co najmniej rok z głowy. a bez internetu to szukanie mieszkania nie istnieje.

mobilnego internetu wziąć nie możemy, bo w tym cholernym mieszkaniu nie ma zasięgu. korzystanie tu z komórki to jest tragedia. zamówiłam sobie bezpłatny internet aero, a okazało sie,że nie moge z niego korzystać, bo nie ma zasięgu. blok jest stary, z grubej cegły i nie ma zasięgu sieci komórkowych. przez telefon rozmawiamy jak jest podłączony do ładowarki i na słuchawkach żeby kable służyły za anteny, a i tak przerywa

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jej bardzo współczuje Ci Twojej sytuacji Tyle problemów na raz, taka kumulacja problemów. Mam nadzieję, że szybko Ci się ułoży
ja też, ja też... już bym chciała zacząć cieszyć się tym, że mogę kupic cos dla malucha albo choc pooglądać, czy miec to mieszkanie i jesli nawet nie bedzie stac nas na remont to odkładać kase i planowac jak urządzic
Stary 2013-04-06, 14:03   #1030
87czarna
Zakorzenienie

matal a ja już liczyłam,że dzisiaj powiesz nam o córci
Super,że wizyta udana

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:06   #1031
ladanseuse14
Zakorzenienie

czarna nie ukrywam, ze tez na to liczylam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 14:13   #1032
201704210903
Konto usunięte

Mattal super, że z dzidzią wszystko ok
Zmienniczka -ale fajny brzunio
Ladan - oby te bóle pleców przeszły

co do Papugi to też się o nią martwię
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:17   #1033
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
wlasnie mnie tez to zaskoczylo i uspokoilam sie dopiero jak mowila o narzadach i pokazywala ''tu bije serduszko''
szkoda, ze nie dane nam uslyszec ja np wciaz nie wierze ze ono tam jest
przyszly ci moze te wyniki poczta? bo mnie nic...
To w takim razie zależy od szpitala chyba, bo u mnie powiedzieli, że jeśli będzie ok to wyniki dostanę pocztą ( i przyszły bardzo szybko) a jeśli coś będzie nie tak to będą do mnie dzwonić,żebym przyjechała na dodatkowe badania- bo złych informacji listem nie przekazują.

Super brzuszki dziewczyny może i ja wieczorem coś cyknę bo zaczyna być ładnie widać, ze to dzidziuś a nie moje łakomstwo

U nas dziś piękna pogoda, więc wyruszamy na spacerek z TŻ i suczydełkiem
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:17   #1034
ewacia85
Wtajemniczenie

witam się i ja lepiej późno niż wcale
Witam nową mamusie i gratuluje wizyt i superowych brzuszków swoim się pochwalę później gdyż mam mało czasu
Matal tez liczyłam że oświadczysz nam ze bedzie córcia
Nie pisałam wcześniej bo nie chciałam nic mówić ale muszę sie wygadać z radości W poniedziałek moja ciocia(sąsiadka) ma zabieg na wycięcie piersi lub samego guza (okaże się w trakcie) więc trzymajcie kciuki....ale nie o tym chciałam pisać . W miedzy czasie moja mama (tydzień temu) wyczuła w swojej piersi guzka i dzisiaj rano byłam ją zawieźć do tej samej pani doktor która pokierowała ciocię i okazało się że to jakiś torbiel ,którego na razie nie będzie ruszać bo wraz z przekwitaniem może się sam wysuszyć a jak nie to wtedy będzie jakiś zabieg. Odetchnęliśmy wszyscy z ulgą mammografie oczywiście musi zrobić!Okazało się jednak że ma dużo kamieni w woreczku i trzeba to będzie kiedyś usunąć....wg mnie lepiej szybciej niż później w trakcie jakiegoś ataku. W związku z czym postanowiłam że tak końcem maja pójdę na l4 a mame wcześniej będziemy mobilizować do zabiegu na czerwiec. Zobaczymy jak będzie. uffffff nareszcie komuś o tym powiedziałam
teraz mam mnóstwo sprzątania bo cały dzień do tyłu jestem a jeszcze o 17 jadę z małym zawieźć mame do pracy. Miłego dnia .Odezwę się wieczorkiem lub jak ogarnę troszkę dom

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-04-06 o 14:19
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:29   #1035
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
To super.Ja będę miała w 19-tym tygodniu wizytę, ale wątpię czy poznam płeć.Musiałabym pójść prywatnie, bo babka ma za kiepski sprzęt.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 14:30   #1036
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Wszystkie sprzątają a ja skorygowałam i wysłałam drugi rozdział pracy licencjackiej

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:34   #1037
ladanseuse14
Zakorzenienie

tancerka pochwalilam Ci sie wczoraj, ze mi bole gliwy przeszly.. no.. to sie pochwalilam ale za wczesnie.. co za dzoen..
Stary 2013-04-06, 14:39   #1038
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oparcie nie rozkladz sie na płasko. Jak chcesz by dziecko lezalo to kladzie sie caloxc w takim siadzie - jakbys siedzac na krzesle polozyla sie na podlodze
AAaaaaaaaa

Kaska, Bajka, Zmienniczka fajne brzusie!!

Zmienniczka ty masz termin 3 dni po mnie, jak to możliwe,że masz takiego brzusiola?Ja dzisiaj pytałam Mamę i ważyłam 3600 i 54 cm, ale moja Mama jak się urodziła to miała 5 kg

To jest niepokojące! Ja nie mam brzuszka (ewentualnie wzdęcia na wieczór,ale to się nie liczy).I nie czuję żadnych ruchów Buuu

W dodatku ginka mi powiedziała,że mam lekkie skurcze i nadal mam luteinę, zero seksiku i zero ćwiczeń dla ciężarnychTo co ja mam z tego życia?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:39   #1039
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
no, faktycznie juz sie pojawia a ktory to byl tydzien na zdjeciach?
Ja mam podobny wczoraj skończyłam 18 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 14:45   #1040
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

heja

wrocilismy z ogladania wozkow... niestety tako i x-landerow to my tutaj nie obejrzymy ale spodobal nam sie taki:

http://www.tosia.pl/abc-design-condor-4_p980

i teraz czytam opinie o nim czy warto... spodobal nam sie bo wagowo duzo lzejszy od pozostalych... sama moglam go podniesc a inne to juz nie bardzo... tylko firma nic mi nie mowi i wydawalo mi sie ze budka od gondoli i spacerowki sa dosyc cienkie... macie jakies doswiadczenia z tym wozkiem?

a tak poza tym to kupilam ten family fix i maxi cosi cabriofix uzywany za 610 zl i pan mi przywiezie do domciu bo sie okazalo ze mieszka niedaleko

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
ladanmnie się wydaje,że masz rwę kulszową... ja też,Kochana mam, tylko nie chodzę z bólem cały dzień. Teraz na przykład posprzątałam i już czuję jak łupie mnie w okolicy pośladków i prawego uda :/
zmienniczka nic nie przyszło i coś czuję,że wyniki będę miała na wizycie.. fajny masz brzucholek

papalinka a Twój brzusio już ślicznie rośnie!

Dziewczyny,pytałam rano,ale żadna z Was nie odpowiedziała,więc ponawiam... Pisałam na Allegro zapytanie do sprzedawcy tego wózka,który Wam pokazywałam-do dziś nie mam żadnej odpowiedzi i już się wkurzam,bo wysłalam im kilka e-maili :/ Wczoraj znalazłam inną ofertę,napisałam wiadomość i też cisza- czy to może mieć jakiś związek z tą awarią na Allegro????

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Aaaa,no i chciałam Wam powiedzieć,że wczoraj chyba pierwszy raz poczułam 'puknięcie' maluszka Oczywiście nie dam sobie głowy uciąć,ale jak wcześniej miałam coś podobnego,to od razy wiedziałam,że to sprawka jelit. Wczoraj jednak było inaczej
raczej nie, ja dostawalam normalnie odpowiedzi
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:57   #1041
Larysa88
Zakorzenienie

Matal super że wszystko ok trochę szkoda z tą płcią no ale mi też mówił w 15 że jeszcze nie teraz. Także czekamy czekamyyy

Samba no to Ci się udało za całość 600zł no to super oby tylko było bezwypadkowe co do wózka który pokazałaś no to tez mi się podoba, fajny, ale chyba jak dla mnie przednie kółeczka za małe, ale jak do miasta to bardzo fajny!

agusiamaskota o rany przypomniałaś mi moje pisanie pracy lic. o rany jak mi się nie chciałoooo

A mną znów zawładnęło szaleństwo allegrowe, policytowałam pare ciuszków, jak wygram to się pochwalę \

aa i Ewcia to kamień z serca, że to akurat to fajnie, i zmobilizujcie mamę niech się szybciutko tym zajmie i będzie spokój! uff

Edytowane przez Larysa88
Czas edycji: 2013-04-06 o 14:58
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:01   #1042
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Taka moja rada żeby wszelkie zimowe akcesoria (czapka, szalik, rękawiczki, kombinezon) teraz pokupować bo to ostatni dzwonek.Potem dopiero sie pewnie jesienią pojawią i będzie kupowanie na łeb na szyję.
Stary 2013-04-06, 15:03   #1043
ewacia85
Wtajemniczenie

to i ja się chwalę kończymy dzisiaj 18tc i wkraczamy w 19
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-06-392.jpg (15,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17t7d.jpg (11,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-04-06, 15:03   #1044
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść!!

Dzisiaj czuję się dobrze!!! (tfutfutfu)

Daohar ślicznie wyglądałaś Po moich zdjęciach przeróżnych widzę,że najpiękniejsze są właśnie zdjęcia robione na nieświadomce, ludzie się wtedy tak szczerze cieszą Mam nawet jedno swoje ulubione z którejś sesji, potem poszukam.Tzn. to była sesja,ale radość nas poniosła i nie jest to tak bardzo pozowane.

Policzanka ufff,dobrze,że nic się nie stało

Fajny ten Mutsy Evo, fajne ma kółka! Niestety nie na moje drogi. Ja mieszkam na wsi w środku miasta, wokół góry...niektóre ulice asfaltowe, ale niektóre posypane takim żwirkiem
I nie brałabym białej gondoli.

Bardzo mi miło,że Ci się podoba

To już nie Hartan?

Cudownie!! Przypominasz mi moją koleżankę

4! Albo 2

No bo każda jest ładna,ale musi chcieć z siebie to piękno wydobyć

Chyba w tych nowszych autach jest tak,że już nie trzeba kupować adaptera?

No moje będą piękne

Podobno tyłem jest bezpieczniej...ale jeszcze się nie wgłębiałam w temat.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Co to są kubełkowe spacerówki?
raczej nie Hartan bo nowy z 600-700 euro, a uzywany tez trzeba liczyc z 350-400 euro tu w niemczech, bo tak licytuja... to za tyle juz se kupie inny nowy ogladalismy Hartana za 100 euro w komisie i byla porazka

adaptera znaczy sie tego isofixa? chyba zawsze trzeba bo my w aucie mamy tylko wyciecia w tapicerce i te zaczepy...samego fotelika raczej sie nie podepnie...chociaz moze w innych autach nie jest potrzebny... nie wiem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
bandzioszek z wczoraj 19tc dzisiaj jest jakby mniejszy, może dlatego że męczę się nadal z zaparciami
Załącznik 5195515
Kaska widac
Stary 2013-04-06, 15:05   #1045
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A jak u Was z koszulami nocnymi, szlafrokami i ogólnie akcesoriami dla mamy do szpitala.Ja niby wszystko mam, ale wnerwia mnie to, że nie można wziać normalnej piżamy.Ostatnio przemyciłam spodnie dresowe i mimo opierdzielin lekarza ubierałam jak nie widział.Nie wytrzymywałam tak mi było zimno w nogi.Teraz też pewnie portki wezmę.
Stary 2013-04-06, 15:06   #1046
87czarna
Zakorzenienie

sambasuper wózeczek

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:06   #1047
ewacia85
Wtajemniczenie

aha i kupiłam ....yyyyyyyy.........Adi kupił maleńkie skarpetko buciki dla dzidzi w szmateksie(ale jak nóweczki) za całe 50gr I mówię do Adiego (bo chciałam szybko dojść do bankomatu) :" chodź do mamy na rączki " a on na cały sklep: " nie moge iść do ciebie na rączki bo mam nóżki a ty masz dzidziusia w brzuszku!!!"Mądrala moja mała...aż mi świeczki stanęły w oczach
Stary 2013-04-06, 15:06   #1048
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Matal super że wszystko ok trochę szkoda z tą płcią no ale mi też mówił w 15 że jeszcze nie teraz. Także czekamy czekamyyy

Samba no to Ci się udało za całość 600zł no to super oby tylko było bezwypadkowe co do wózka który pokazałaś no to tez mi się podoba, fajny, ale chyba jak dla mnie przednie kółeczka za małe, ale jak do miasta to bardzo fajny!

agusiamaskota o rany przypomniałaś mi moje pisanie pracy lic. o rany jak mi się nie chciałoooo

A mną znów zawładnęło szaleństwo allegrowe, policytowałam pare ciuszków, jak wygram to się pochwalę \

aa i Ewcia to kamień z serca, że to akurat to fajnie, i zmobilizujcie mamę niech się szybciutko tym zajmie i będzie spokój! uff
mysle ze bezwypadkowy podobno malo uzywany i na zdjeciach ladnie sie prezentuje.... a jak koles jeszcze sam zadzwonil czy moze podwiezc do domu zamiast wysylac paczka to jakos mam wieksze zaufanie... jakby sprzedawal trefny to chyba nie chcialby sie ze mna spotkac

ladne macie te brzuchole dziewczynki
Stary 2013-04-06, 15:09   #1049
ladanseuse14
Zakorzenienie

maharet a jak sie nie zna plci?

ewacia sliczny

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

ewacia przeslodko
Stary 2013-04-06, 15:09   #1050
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
maharet a jak sie nie zna plci?

ewacia sliczny
To można kupić unisex.
Ja po prostu omijam typowo dziewczęce czy typowo chłopięce, tylko wybieram by były uniwersalne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości