![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
ja też przyjęlam dzisiaj ostatnią tabletkę, wizyta kontrolna dopiero za tydzień... cera nie ejst idalna, ale w porównaniu z tym co było jest ok.. boję się jednak nawrotu, bo z tego co czytałam tetralysal nikomu nie pomógł na stałe;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
Też mam ten żel epiduo , to jakaś nowość na rynku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem już 2 czy 3 miesiące po odstawieniu Tetracyclinum (byla to moja pierwsza kuracja antybiotykowa), bralam przez ok. 4 m-ce i jestem zadowolona. Nie powiem, czasem wyskoczą jakieś pojedyncze (szczegolnie przed okresem), ale to pestka w porownaniu z tym co bylo. Juz nie mam twarzy usianej zaskornikami, jest gladka, jedynie jakies pojedyncze sie zdarza i najwazniejsze nie mam juz kaszki na czole
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba za wcześnie spanikowałam, bo zaczęło mi coś wyskakiwać, ale już zniknęło. Byłam u dermatologa, przepisała mi teraz Aknemycin w kremie, bo Duac mnie wysuszał. A dziś idę na mikrodermabrazję, w ogóle pierwszy raz na ten zabieg i pierwszy raz do kosmetyczki, więc się trochę boję.
![]() ![]() Teraz muszę kupić jakiś lekki krem do twarzy na lato o spf 20-25. Może macie jakieś sprawdzone, delikatne? Wiem, że jest przeglądarka KWC, ale tam nie każdej z nas chce się pisać, a może akurat któraś z was ma coś godnego polecenia?
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
Niestety niezapychający krem z filtrem to rzadkość.
Edytowane przez shena Czas edycji: 2009-05-07 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Wtajemniczenie
|
A więc kupiłam dziś w aptece krem z Iwostinu, farmceutka mówi, że to dobra firma, więc zaryzykowałam. Krem z faktorem 25, hipoalrgiczny, więc mam nadzieję, że i delikatny.
A tak na marginesie, byłam u tej kosmetyczki, ale poleciła mi oczyszczanie kawitacją ultradźwiękową jako wstęp do mikrodermabrazji. W międzyczasie zabiegu zauważyła, że moja skóra, bardzo mocno reaguje, tzn. jest czerwona. Dla mnie to akurat nic dziwnego, że tak zareagowała, bo ten zabieg okropnie bolał! Zaczęła podejrzewać u mnie trądzik różowaty ![]()
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/images/beata/tradzik_rozowaty/ tu jest fotka i troche pisze o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy skóra naczynkowa to to samo co skóra z trądzikiem różowatym? Miałam trochę takie wrażenie czytając ten artykuł.
![]() |
![]() |
#1030 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o krem z filtrem to rewelacyjne są z la roche posay..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
shena no wlasnie też slyszalam ze nowość, ale podobno strasznie podrażnia.? jak tam Twoja skora po tym wygląda.? ja to dopiero dzisdiaj zazyje, bo juz nie mam antybiotyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal
Ja również brałam tetralysa li odstawiłam po 5 miesiącach, mimo, iż efekty były już szybciej, ale jeszcze cały czas pojedyńcze zmiany wychodziły. Moim zdaniem za szybko odstawiłaś antybiotyk. Prawda, że trądzik wraca, ale po kilku miesiącach, a nawet po roku. Moim zdaniem powinnaś wrócic jak najszybciej do antybiotyku.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tetralysal
a u mnie tak jak myślałam, dermatolog przez przypadek przepisała mi 2 opakowania tetrarysalu zamiast jednego. Powiedziała, że mogę też wziąć to drugie skoro już je kupiłam, ale ja jednak chyba nie chcę, po co się kolejny miesiąc truć, skoro już miałam skończyć ten antybiotyk.. Tylko 40 zł wywalone w błoto, bo co ja teraz z nim teraz zrobię?
![]() a co do filtrów, to ja już używam ich od jakiś 2 czy 3 lat i u mnie wygrywa la roche posay jeśli chodzi o firmy, a filtr to dermo pediactris - lekki, nie zapycha, nie wysusza mimo zawartości alkoholu (co niestety jest minusem ale co zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Wtajemniczenie
|
Mi La Roche Posay nie przypasował, chociaż używałam tylko 1 filtru z tej firmy, a mianowicie sp 30 do cery tłustej, miał być niby matujący, więc to pewnie mnie wysuszało. Zobaczymy jak spisze się Iwostin, jutro pierwsza próba.
![]()
![]() |
#1035 |
Rozeznanie
|
Tez sie naczytałam o nim ze wysusza,bardzo zaczerwieniona skóra itp. do tej pory użyłam go 2 razy, narazie żadnych negatywnych zmian i rózni się od innych zeli tym ze skóra nie jest ściągnieta po nałożeniu, myśle ze nie będzie zle.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
2 miesiące i 20 dni.
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
dzisiaj wzięłam ostatnią kapsułkę.
luty 2 razy dziennie 150mg marzec kwiecień 1-150mg na buźce jest super poprawa, mam nadzieje, ze efekty nie znikną ![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
hmm, w takim razie ja biore już 8 miesiąc. Efekty były, ale po zmniejszeniu dawki <150mg dziennie> powolutku wracało... teraz 8 miesiąc i 300mg dziennie. Jest ktoś kto brał Tetralysal dłużej niż 4 miesiące? <thx za odpowiedz
![]() Co do Epiduo to używałam ;] twarz czerwona jak burak, początkowo nie wytrzyłam, odstawiłam. Po jakimś czasie wróciłam, efekt buraczany mniejszy, ale okrooopnie złuszcza. Po ostatniej wizycie wróciłam do T 300 oraz Isotrexin i Clindacne <wcześniej-na początku kuracji tj. październik miałam Duac i byłam zadowolona...zobaczymy jak będzie teraz;>>. Edytowane przez lowers Czas edycji: 2009-05-11 o 17:45 Powód: chciałam dopisać ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak tak troszkę poza tematem. Dziewczyny byłam na mikrodermabrazji i wszystkim Wam polecam ten zabieg na usunięcie jakichkolwiek znaków po trądziku. Ja zrobiłam 1 zabieg i jestem zachwycona! Chociaż z maseczką kosztowało mnie to 230 zł, to nie żałuję ani jednej złotówki na to wydanej. Zrobię chyba jeszcze 1 zabieg, żeby było idealnie. Jeśli możecie sobie na to pozwolić i nie macie ropnych zmian na buźkach, to polecam z całego serca. Ja jeszcze konsultowałam to z dermatologiem. Po tym zabiegu należy używać filtrów, ja mam ten spf 25 z Iwostinu, używam go 3 dzień i póki co również jestem zadowolona. ![]()
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2009-05-14 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Rozeznanie
|
Ja już miałam 2 mikrodermabrazje w swoim życiu jaKIŚ CZAS TEMU, DAWNO DAWNO. Zabieg rzeczywiście fajny ale nie wychwalałabym go tak pod niebiosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
hmm.. muszę się przyznać, że myslalam o tym zabiegu ale mam pewne obawy - czy ie pogorszy stanu mojej naczynkowej cery i nie będe bardziej różowa po nim
![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem, cera naczynkowa nie jest przeciwskazaniem do tego zabiegu. Ja mam cerę bardzo wrazliwą i po kawitacji ultradźwiekowej byłam strasznie czerwona, a po mikrodermabrazji nie. Ale tak jak mówię, pewnie też trzeba trafić na kompetentną osobę.
![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
ja wciąż się męczę z tetrarysalem i wciąż nie jest tak dobrze jakby chciała, żeby było. Aczkolwiek nie jest źle i napewno jest o wiele lepiej niż przed braniem
![]() Dziewczyny, nie byłaby któraś chętna (ta która ma receptę na niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Przyczajenie
|
Witam
Kilka dni temu byłam na kontroli, lekarz przedłużył tetralysal i duac na kolejny miesiąc. Czyli już 2 miesiące. Poprawę widzę, jeszce coś tam jest ale malutko. Ale oczywiście zapomniałam zapytać o to co mnie najbardziej interesowało. Czyli wybielenie plam po trądziku. Może Wy będziecie wiedziały czy można przy tej kuracji stosować jakieś maści wybielające? Np. Acnederm? Może coś innego polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Konto usunięte
|
czy komuś tetralysal pomógł na stałe?
ja brałam dawno temu i pomógł mi ale po kilku miesiącach znowu stopniowo zaczeło wracać i teraz po roku czy dwóch już nie wiem ile minęło poprosiłam o niego moją dermatolog znowu... i się zgodziła bo brałam już dosłownie wszystko i tylko to mi pomogło. tak więc ja już widzę różnicę i mam nadzieje że to już ostatni raz kiedy to biorę. tez dostałam epiduo, to połączenie Differinu i (mojego kochanego) Brevoxylu. mam smarować nim buzie maks 3 razy w tygodniu. jak wyleczę trądzik (o ile to w ogole nastąpi) to też pójdę na mikrodermabrazję bo wiele dobrego o niej słyszałam tylko ta cena ;o pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
Dzwieczynki, które leczyły się u ginekologa. jakie badania musiałyscie zrobic przed?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.