Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 14:22   #1021
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

lepiej sie wsluchac w cialo a nie jakies plany
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:30   #1022
xasiaaax
Przyczajenie

Hej truchtałam przez niecałe 2 miesiące w jakichś tam zwykłych adidaskach i w końcu kupiłam buty. Podobały mi się Nike Free Run 3, ale znajomi biegający dłużej pomogli mi wybrać i padło na Nike Free 5.0+. Wczoraj wypróbowałam je pierwszy raz, zrobiłam 8km i byłam zachwycona - "przesiadłam" się na buty typowo do biegania i czułam różnicę. Za to dzisiaj rano poczułam mega ból w lewej stopie, tuż pod kostką. Nie przypominam sobie żebym gdzieś źle upadła na stopę ani nic takiego, a boli jak diabli. Druga stopa w najlepszym porządku... Czy to może być wpływ nowych butów? Trochę się wystraszyłam i pomyślałam że zapytam, może ktoś z Was mi podpowie co może być przyczyną.

www.wszpilkachprzezzycie.blogspot.com Zapraszam!
xasiaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:13   #1023
kaszanka85
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4155916 2]lepiej sie wsluchac w cialo a nie jakies plany [/QUOTE]

dobrze piszesz amen
kaszanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 07:26   #1024
Talisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
TAK. Przeczytaj link w moim podpisie
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4154580 7]profesjonalne buty nie znaczy odrazu ze musza kosztowac 300zl. ja u siebie spokojnie znajde buty za ok 30 euro. jakis starszy model, ale przeznaczone do biegania[/QUOTE]

W takim razie zaraz po wypłacie kupuję buty Wczoraj byłam w sklepie z odzieżą dla biegaczy i przymierzałam kilka modeli, ale chyba wybiorę tam, a kupię przez internet. Zawsze to kilkadziesiąt złotych mniej.

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Co sądzicie o bieganiu bez planu dla początkującego?

Kondycję mam dość kiepską, bo bez króciutkiej przerwy na marsz biegnę ok. 10 minut, potem niecała minuta marszu i biegnę dalej - trochę krócej niż 10 minut; taki nieregularny marszobieg (jakieś pół godziny 3 razy w tygodniu). Na razie moim celem jest przebiegnięcie 20, a potem 30 minut bez przerwy na marsz (o przebiegnięciu 10km, półmaratonach i tym podobnych celach będę myślała później ). Za każdym razem w tym marszobiegu czas biegu jest troszeczkę dluższy, ale zastanawiam się czy plan nie dałby lepszych i szybszych efektów.

Kiedyś biegałam z planem i nie wspominam tego zbyt dobrze; nie sprawiało mi takie bieganie przyjemności, czasami musialam wręcz zmuszać się do treningu, poza tym nie mam odpowiedniego urządzenia i za każdym razem gdy z biegu przechodziłam do marszu i odwrotnie musiałam wpisywać w telefonie odpowiedni czas w czasomierzu - np. 2 minuty, potem po upływie tych 2 minut wpisywałam jeszcze raz 2 minuty i tak dalej.
Nie mam jednak dużej wiedzy nt biegania i nie wiem, czy nie warto by zacisnąć zęby i ukończyć jakiś plan, więc proszę was o pomoc
Ja też jestem początkująca i na razie biegam z planem, ale trochę mnie to męczy. Pierwsze tygodnie tego planu wykreśliłam (1 minuta biegu, 5 minut marszu, następnie 2 minuty biegu, 4 minuty marszu), bo jak dla mnie było to za nudne. Przeplatam bieg z marszem, ale denerwujące jest to ciągłe patrzenie za zegarek i odmierzanie minut.
Talisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:01   #1025
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talisa Pokaż wiadomość
Ja też jestem początkująca i na razie biegam z planem, ale trochę mnie to męczy. Pierwsze tygodnie tego planu wykreśliłam (1 minuta biegu, 5 minut marszu, następnie 2 minuty biegu, 4 minuty marszu), bo jak dla mnie było to za nudne. Przeplatam bieg z marszem, ale denerwujące jest to ciągłe patrzenie za zegarek i odmierzanie minut.
Właśnie dlatego nie lubię planów

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Na razie biegam dla przyjemności i żeby poprawić kondycję więc chyba jednak plan nie jest potrzebny
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:36   #1026
nonetheless
Zakorzenienie

cześć przez jakiś czas (bardzo krótki) biegałam i nawet troszkę się tu udzielałam, ale musiałam przerwać z powodu szkoły, przemęczenia, no i nie ukrywajmy, lenistwo też się przyczyniło. teraz mam zamiar znów biegać, czuję że mam w sobie energię będę próbować, choć myślę, że może być ciężko.
uważacie, że lepiej biegać rano, czy wieczorem? wcześniej biegałam wieczorem, z racji tego że rano nie miałam czasu, teraz mam wakacje i na brak czasu nie narzekam
Stary 2013-06-30, 12:42   #1027
kaszanka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonetheless Pokaż wiadomość
cześć przez jakiś czas (bardzo krótki) biegałam i nawet troszkę się tu udzielałam, ale musiałam przerwać z powodu szkoły, przemęczenia, no i nie ukrywajmy, lenistwo też się przyczyniło. teraz mam zamiar znów biegać, czuję że mam w sobie energię będę próbować, choć myślę, że może być ciężko.
uważacie, że lepiej biegać rano, czy wieczorem? wcześniej biegałam wieczorem, z racji tego że rano nie miałam czasu, teraz mam wakacje i na brak czasu nie narzekam
pytanie, kiedy bieganie sprawia Ci większą przyjemność? Mi się lepiej biega wieczorem, kiedy obiad już się przetrawi, rano nigdy nie mam czasu, chyba,że bym wstała o 4 rano, ale wolę pospać godzinę dłużej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 12:56   #1028
saane
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Ja lubię biegać wieczorem Chociaż szczerze mówiąc nigdy nie biegałam rano, czas to zmienić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:33   #1029
coccinelle7
Zadomowienie

Ja musiałam chwilowo przerwać bieganie z powodu krwiodastwa. Oddałam prawie pół litra krwii, a że jestem dość szczupła to odczułam to całkiem mocno. 2 dni po oddaniu byłam biegać i ledwo dociągnęłam trzeci kilometr nie wiecie ile organizm musi się regenerować?
Stary 2013-06-30, 19:15   #1030
redgramophone
Raczkowanie

Jeśli któraś z Was rozgląda się teraz za butami to polecam wszelkie outlety, przeceny są naprawdę świetne i można sporo zaoszczędzić, ja kupiłam dzisiaj buty za 129zł, a ich cena pierwotna to 399 typowo "opancerzone", myślę że dobre na początek, Puma Complete Veris, takie: http://startfitness.co.uk/uploads/im...arge/47409.jpg
Jeśli któraś ma to podzielcie się opinią, ja już nie mogę się doczekać kiedy pójdę biegać żeby przetestować
redgramophone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 19:34   #1031
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez redgramophone Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was rozgląda się teraz za butami to polecam wszelkie outlety, przeceny są naprawdę świetne i można sporo zaoszczędzić, ja kupiłam dzisiaj buty za 129zł, a ich cena pierwotna to 399 typowo "opancerzone", myślę że dobre na początek, Puma Complete Veris, takie: http://startfitness.co.uk/uploads/im...arge/47409.jpg
Jeśli któraś ma to podzielcie się opinią, ja już nie mogę się doczekać kiedy pójdę biegać żeby przetestować
czołgi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 20:34   #1032
redgramophone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
czołgi
no wiem, chyba napisałam że są opancerzone ale jestem raczej początkująca, poza tym mam problemy ze stawami (a z kolanami to już w ogóle), więc potrzebuję porządnej amortyzacji
redgramophone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 22:00   #1033
new_me
Zadomowienie

Witam
bardzo Was prosze poleccie jakies rybaczko-legginsy do biegania tylko w miar przystepne cenowo, chyba ze naprawde ponizej 130 nic sie nie znajdzie szukam juz od ponad tygodnia i nic godnego uwagi nie widze, moze zle szukam.. najbardziej zalezaloby mi na takich z kioeszonka na mp3 z tylu.. i do tego rozmiar S bo wszystkie odpowiadajace moim wymaganiom legginsy byly od L w gore

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 22:17   #1034
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
Witam
bardzo Was prosze poleccie jakies rybaczko-legginsy do biegania tylko w miar przystepne cenowo, chyba ze naprawde ponizej 130 nic sie nie znajdzie szukam juz od ponad tygodnia i nic godnego uwagi nie widze, moze zle szukam.. najbardziej zalezaloby mi na takich z kioeszonka na mp3 z tylu.. i do tego rozmiar S bo wszystkie odpowiadajace moim wymaganiom legginsy byly od L w gore
A szukałaś w Decathlonie? Tam ich było sporo z tego co widziałam.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 22:24   #1035
new_me
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
A szukałaś w Decathlonie? Tam ich było sporo z tego co widziałam.

szukalam na stronie i tych ktorymi bylam ewentualnie zainteresowana albo nie byly dostepne u mnie w sklepie albo z rozmiarowka ciezko.. i te przzeskoki cenowe, powiedzmy ze 3 rodzaje za ok 60-70 al a reszta od 130 do ponad 200..
kurcze a chce cos wygodnego co nie bedzie mi zjezdzac z tylka co pare metrow chyba ze rzeczywiscie lepiej kupic cos drozszego i miec z glowy

Stary 2013-07-01, 06:22   #1036
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Talisa Pokaż wiadomość
W takim razie zaraz po wypłacie kupuję buty Wczoraj byłam w sklepie z odzieżą dla biegaczy i przymierzałam kilka modeli, ale chyba wybiorę tam, a kupię przez internet. Zawsze to kilkadziesiąt złotych mniej.
W każdym sklepie zalezy im na sprzedaży i jak nie jest to jakaś masówka to możesz zagadać o rabat, bo chciałąbyś zostać stałym klientem
U mnie zamaist planów sprawdziło się zapisywanie w kalendarzu w jaki dzień jaki dystans lub jaki rodzaj treningu chcę robić. Nawet jak mi się bardzo nie chciało a co chwila przechodziłam obok kalendarza i ten zapisek na mnie zerkał to ubierałam się i szłam biegać
Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Ja musiałam chwilowo przerwać bieganie z powodu krwiodastwa. Oddałam prawie pół litra krwii, a że jestem dość szczupła to odczułam to całkiem mocno. 2 dni po oddaniu byłam biegać i ledwo dociągnęłam trzeci kilometr nie wiecie ile organizm musi się regenerować?
Koledzy co biegają i krew oddają to mają przerwę od biegania 3 dni. U kobiet to trochę inaczej bo my i tak co miesiąc krew tracimy, to niby i 2 tyg. Może zapewnij w diecie na kilka dni po więcej skladników krwiotwórczych

Po tygodniowym poście biegowym, wczoraj poszłam sobie pobiegać. Było już dużo lepiej, ścięgno jednak spuchło, ale bez tragedii, a jednak 20 km przebiegnięte. Pilnowałam bardzo rozgrzewki przed biegiem i rozciągania po biegu.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
szukalam na stronie i tych ktorymi bylam ewentualnie zainteresowana albo nie byly dostepne u mnie w sklepie albo z rozmiarowka ciezko.. i te przzeskoki cenowe, powiedzmy ze 3 rodzaje za ok 60-70 al a reszta od 130 do ponad 200..
kurcze a chce cos wygodnego co nie bedzie mi zjezdzac z tylka co pare metrow chyba ze rzeczywiscie lepiej kupic cos drozszego i miec z glowy
Kilka rzeczy do biegania mam ze strony Tchibo, są nie do zdarcia, bardzo dobra jakość http://www.tchibo.pl/damskie-spodnie...400033337.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:53   #1037
patiasym
Zakorzenienie

Po pobycie za granicą wracam do wizażu (bo biegałam regularnie)

Cytat:
bieżnia i ja w terenie

Min wysokość
53 m
Max wysokość
183 m
Łącznie w górę
114 m
Łącznie w dół
99 m
Brawo Ismenka! a w jakich butach biegłaś?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 12:07   #1038
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

[/COLOR]
Kilka rzeczy do biegania mam ze strony Tchibo, są nie do zdarcia, bardzo dobra jakość http://www.tchibo.pl/damskie-spodnie...400033337.html
dzieki wielkie bylam i kupilam stacjonarnie za 45 zl wiec taniej niz z wysylka ze strony

Stary 2013-07-02, 12:26   #1039
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Po pobycie za granicą wracam do wizażu (bo biegałam regularnie)

Brawo Ismenka! a w jakich butach biegłaś?
dzięki buty http://www.run4fun.pl/nike-revolution-p-2877.html

dzis mam bieganie ale cienko to widzę ( ledwo na kibel siadam )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 13:03   #1040
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
dzis mam bieganie ale cienko to widzę ( ledwo na kibel siadam )
a to czemu?
u mnie w czerwcu buty potrzebne nie były, mam nadzieję że w lipcu też nie będą
dzisiaj wieczorem ok. 15km planuję, w weekend może znów dystans półmaratonu
Stary 2013-07-02, 13:48   #1041
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
dzieki wielkie bylam i kupilam stacjonarnie za 45 zl wiec taniej niz z wysylka ze strony
Fajnie masz że stacjonarny blisko. Ja wszystko zamawiam i z Niemiec przez 2 tyg idzie.

Ja dzisiaj po 18 trening. Miałam mieć 2 tyg bez biegu wytrzymałąm tydzień więc i tak nieźleTeraz o ile się nic nie zmieni to do wizyty u lekarza normalnie trenuję, tylko może bardziej będę się w siebie wsłuchiwała.

Stary 2013-07-02, 13:51   #1042
patiasym
Zakorzenienie

aa Ismenka, doczytałam
cóż; i tak czasem bywa
Stary 2013-07-02, 17:55   #1043
kaszanka85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
mam nike run kupione w go sporcie jakiś czas temu z kieszonką z tyłu, taką akurat na telefon za 99 zł na %, widziałm,że były s i l, kolejne kupione z firmy no name, ale z mniejsza kieszonką i już telefon się nie mieści i w ogóle z nich nie korzystam, widziałam że ludzie biegają w szortach, ale chyba bez telefonów
Stary 2013-07-02, 18:27   #1044
cacajuate
Zadomowienie

Cool Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Po tygodniowym poście biegowym, wczoraj poszłam sobie pobiegać. Było już dużo lepiej, ścięgno jednak spuchło, ale bez tragedii, a jednak 20 km przebiegnięte. Pilnowałam bardzo rozgrzewki przed biegiem i rozciągania po biegu.[COLOR="Silver"]
Spuchlo widocznie, czy tylko wyczuwasz pod palcami?

Macie fotki z ostatnich kilku biegow (21k, 15k i z niedzieli Morelos 21k) Motywacyjnie .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 947043_10151524918041598_342136094_n.jpg (127,4 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 935058_10151524918151598_279222751_n.jpg (127,9 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7262_10151572402766598_1743700010_n.jpg (67,2 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 969869_10151627682371598_1030769921_n.jpg (91,6 KB, 90 załadowań)

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:03   #1045
aussiewoman
Zakorzenienie

new_me- lidl będzie miał odzież i buty do biegania w przyszłym tyg. Ja przymierzam się do zakupu butów, spodni 3/4 i może koszulki białej
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:58   #1046
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
new_me- lidl będzie miał odzież i buty do biegania w przyszłym tyg. Ja przymierzam się do zakupu butów, spodni 3/4 i może koszulki białej
Można gdzieś na necie zobaczyć tą ofertę?
Stary 2013-07-03, 08:06   #1047
aussiewoman
Zakorzenienie

softgrey- można :
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=FaXJ8M

gazetka od str 22 do końca
Stary 2013-07-03, 08:23   #1048
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
softgrey- można :
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=FaXJ8M

gazetka od str 22 do końca
Dziękuję bardzo Skuszę się na koszulkę
Stary 2013-07-03, 08:43   #1049
aussiewoman
Zakorzenienie

Cacajuate- brawo widzę, że biegasz w podkolanówkach. To ze względu na problemy żylne? jeśli tak, to jakie podkolanówki polecasz?

Czy to możliwe, że stopa mi urosła/ wyciągnęła się od biegania Buty które kupiłam w kwietniu są za małe. Cisną mnie w palce Po wczorajszym biegu paznokcie mnie bolą
Stary 2013-07-03, 10:06   #1050
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Spuchlo widocznie, czy tylko wyczuwasz pod palcami?
Jak mam dwie nogi obok siebie to ta prawa jest troszkę spuchnięta, ale ledwo ledwo, a przy dotyku mam większą tą gulkę na ścięgnie, jak nie biegam np dwa dni to jest o połowe mniejsza, tak samo jak nie biegałam tydzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości