Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 09:37   #1021
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Aga czuję się raczej już dobrze, i wyszłam z przeziębienia

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Bo mi tempka ześwirowała i dziś spadek :/ a jak wczoraj obadałam szyjkę to na bank się zamyka, czyli już po owu a ovuf mi nie wyznaczył dalej :/
aj, a nic jej nie zakłuciło?

Z moją temp też szału nie ma...

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-09-30 o 09:39
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:42   #1022
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość

aj, a nic jej nie zakłuciło?

Z moją temp też szału nie ma...
Nic a nic spałam jak zabita, nawet ocieplam teraz w dłoni końcówkę termometru, żeby było wiarygodniej :/ zmierzyłam drugi raz i była jeszcze niższa także na bank się wszystko zgadza :/
Stary 2013-09-30, 09:48   #1023
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

U mnie delikatny wzrost z 36,61 na 36,65 niby ładnie się utrzymuje sutki dalej wrażliwe czasem boli podbrzusze i tyle czyli to co zawsze...chyba nie doczekam testowania i @ przyjdzie szybciej ale to i może lepiej.
a ja trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ogłupieliście z radości po prostu.poza tym wynik rzeczywiście imponujący ty tam myśl nad imionami dla bliźniaków
bliźniaki??? nieeee
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:49   #1024
Leine
Zakorzenienie

Cześć ropuchy przebrzydłe
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:50   #1025
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic a nic spałam jak zabita, nawet ocieplam teraz w dłoni końcówkę termometru, żeby było wiarygodniej :/ zmierzyłam drugi raz i była jeszcze niższa także na bank się wszystko zgadza :/
To może jutro?
Ja miałam 2 dni spadek i potem w tym 2 dniu mi wyznaczyło owu

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Cześc księżniczko

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-09-30, 09:53   #1026
Carmenaa_88
Zakorzenienie

agnieszkaK również nie dzięki

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
a ja trzymam kciuki
bliźniaki??? nieeee
trojaczki

Cytat:
witaaaj krowo

ja chcę już tą 14:30! :nuda

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:56   #1027
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
To może jutro?
Ja miałam 2 dni spadek i potem w tym 2 dniu mi wyznaczyło owu
Może może, ja bym chciała, żeby już wyznaczyło i żeby @ przyszła jak najszybciej, bo w tym cyklu i tak pudło także chcę go zakończyć w miarę szybko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 09:58   #1028
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
witaj niedoszła uciekinierko
Cytat:
Może może, ja bym chciała, żeby już wyznaczyło i żeby @ przyszła jak najszybciej, bo w tym cyklu i tak pudło także chcę go zakończyć w miarę szybko
mi się wydaję,że jutro się podniesie i ovu wyznaczy na te kilka dni wcześniej.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:59   #1029
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć żabencjo
Stary 2013-09-30, 10:02   #1030
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

hej . Witam się po aktywnym weekendzie, a miałam sobie odpocząć . No nic, po śmierci sobie odpocznę
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:06   #1031
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
kogo ja tu widzę, masz szczęście że mnie nie było, bo na dupie to byś usiąść nie mogła, tak bym cię sprała

Cytat:

trojaczki

aż tak mnie nie lubisz babolu???
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:07   #1032
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
W tych co byłam nie maja takich, chyba net mi zostaje
Konta na ovucoś nie mam, nie wiem co to? Używam aplikacji na telefon womanlog....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może się zalogujesz też na ovufriend żebyśmy mogły oglądać Twoją temp Fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hej . Witam się po aktywnym weekendzie, a miałam sobie odpocząć . No nic, po śmierci sobie odpocznę
hej

A co takiego robiłaś w weekend ??
Zawsze powtarzam, ze odpocznę sobie w trumnie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:11   #1033
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej

A co takiego robiłaś w weekend ??
Zawsze powtarzam, ze odpocznę sobie w trumnie
byliśmy z TŻ na urodzinach kolegi, trzeba było auto odebrać od mechanika z innej miejscowości (więc pół dnia stracone), a całą niedzielę szukaliśmy nowego auta i niestety nic nie znaleźliśmy i nic nie kupilismy , a musimy na gwałt mieć już nowy
Stary 2013-09-30, 10:15   #1034
Kamel
Wtajemniczenie

Kicia wysłąłąm Ci zaproszenie, ale szkoda, że chociaż nie masz takiego samego avatara jak tu, bo nick inny, ehhh trudno spamiętać tak kto jest kto

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-09-30, 10:22   #1035
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Oj kochana, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz ja się nigdy z tz-em nawet na jeden dzień nie rozstawalam. Mogę Cię jedynie pocieszyć, że będzie miło się witać po takiej rozłące
oo taaak ja już o tym myślę
No i wymuszam aby mi kupił nowego przyjaciela, aby mi się nie nudziło
Cytat:
Dziewczyny a ovuf przy ustalaniu owulacji bierze pod uwagę szyjkę?? czy tylko temperaturę??
bierze ale ovuf bierze już od średniej otwartości bądź średniej wysokości- ja tak miałam teraz ale śluz mu się nie zgadzał....wtedy możesz mieć przerywaną linię po prostu. Kliknij statystyki i SZYJKA MACICY: jes or noł
Cytat:
właśnie jak odebrałam to patrzyłam na tą kartkę i dosłownie miałam dziure w głowie, nie mogłam sobie przypomnieć jak to było u innych dziewczyn. wsiadłam do auta i tż pyta : i jak???, ja na to, że : jestem, on: wiem że jesteś, ale??? a ja no jestem w ciąży. normalnie rozmowa dwóch idiotów

Elfka

Makarena mogę być krową, bo cycki po ciąży bardzo przypominają wymiona ale mogę był w łatki? biała w czarne łatki? plis plis

Marszalka no nie czytałaś mego powrotu? Esej był

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

U mnie temperatura jak wczoraj, nic mi to nie pomaga ale na papierze już krew, więc niech się rozwija łajza
Stary 2013-09-30, 10:25   #1036
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie temperatura jak wczoraj, nic mi to nie pomaga ale na papierze już krew, więc niech się rozwija łajza
u mnie z kolei spadła na łeb na szyje i też chce żeby już @ przyszła. Szybciej przyjdzie, szybciej znów będziemy się brać do roboty. To będzie nasz ostatni cykl przed hsg
Stary 2013-09-30, 10:28   #1037
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
bierze ale ovuf bierze już od średniej otwartości bądź średniej wysokości- ja tak miałam teraz ale śluz mu się nie zgadzał....wtedy możesz mieć przerywaną linię po prostu. Kliknij statystyki i SZYJKA MACICY: jes or noł

Elfka
Dopiero od tego cyklu badam szyjkę także na razie nic nie wiem z tego muszę czekać dalej
Stary 2013-09-30, 10:32   #1038
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

aż tak mnie nie lubisz babolu???
lubię troszku po-stresować ludzi

Cytat:

Makarena mogę być krową, bo cycki po ciąży bardzo przypominają wymiona ale mogę był w łatki? biała w czarne łatki? plis plis
możesz być i w łatki, wszystko mi jedno ciesz się, że masz cycki, mi to małe cytrynki po ciąży zostały.

Ale za to teraz są pieknę aż się napatrzeć i namacać nie mogę lekko się uniosły, minimalnie powiększyly, ujędrniły, są takie pełniejsze, ah zupełnie jak przed ciążą

Cytat:
u mnie z kolei spadła na łeb na szyje i też chce żeby już @ przyszła. Szybciej przyjdzie, szybciej znów będziemy się brać do roboty. To będzie nasz ostatni cykl przed hsg
brawa za podejście no to kciuki, żeby się udało w kolejnym

ja ogarnęłam całe mieszkanie uffff!

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-09-30 o 10:35
Stary 2013-09-30, 10:33   #1039
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
agniesiaa90

No mi za drugim pokazał 36.08 wkurzylam się tylko i poszłam do wc a i mi piszczy po 15s więc dla mnie ta temp budzi wątpliwości

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

a może ew to zagniezdżenie? Wczoraj ta krew może owu wcześniej była ja temu termometrowi wierze z przymrużeniem oka
Ja bym prędzej obstawiała spadek przed skokiem - ja [jak miewałam owulacje dawno temu ], to dzień przed skokiem zawsze miałam najniższą temperaturę w cyklu Zwłaszcza, ze z wykresu wynika, że owu jeszcze nie miałaś (nawet gdybyś nie chciała wierzyć temperaturom, to i tak pozostaje to, że ciągle masz płodny śluz, a szyjkę wysoko - nie wiem czemu nie zaznaczyłaś jak z otwartością ).

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość

Niezła kondycja
Cytat:
oooo szaleństwo chyba ten zakup auta tak na niego zadział
TŻ stwierdził, że może czasami mu się nie chce, czasami nie ma siły, ale że czasem ma też takie zrywy młodości
Jak mu powiedziałam, że fajnie, że chociaż czasem mu się chce, to mi się tłumaczył, ze to tylko o zmęczenie chodzi Chociaż co ciekawe wczoraj wrócił z pracy o 7 rano i było serduszko 2,5 godziny; później spał 3 godziny i było kolejne serduszko; był mega wymęczony i cały dzień chodził wypluty, ale jak się położyliśmy, to znowu zaczął się do mnie dobierać - tak więc jednak z tym zmęczeniem nie ma reguły

Carmena, kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej babiszony

proszę o kciuki mam dziś wizytę u endo i to będzie moje być albo nie być. Mąż mi się zadeklarował, że wchodzi razem ze mną bo on chce wiedzieć wszystko co i jak Wykresy wydrukowane i zobaczymy co powie
Za ciebie oczywiście też kciuki!
No i czekam na relację co i jak - bo ja się złapałam na tym, że kompletnie nie wiem co dalej... wiem tylko, ze mamy obserwować torbiel i tyle. A nie mam nawet pojęcia czy przy takiej torbieli można się dalej starać czy nie (czy nie byłaby ona jakimś zagrożeniem dla ewentualnej ciąży) Więc liczę na to, że Ty wyjdziesz od lekarza lepiej poinformowana

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
jejciu tak dziwnie, że małżeństwo będzie u jednego dzieciątka ja bym tak nie brała ale "podobno" dziecku się nie odmawia... co sądzzicie o tym "dziecku się nie odmawia"?
Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
dziecku sie nie odmawia ale niektorzy probuja wykorzystac ze dziecku sie nie odmawia a podobno malzenstwo nie powinno by chrzestnymi bo to zle wrozy dla ich dziecka
staramy sie prawie rok nie mierze obserwuje sluz
A czemu miałoby to źle wróżyć dziecku? I czyjemu: ich czy naszemu przyszłemu, bo nie załapałam?
Sorry, ale ja w takie głupie zabobony nie wierzę A już w ogóle śmieszą mnie przesądy, które łączą się z wiarą chrześcijańską (jak właśnie jakieś dotyczące chrztu czy ślubu), bo przecież jedno z drugim się wyklucza

Jedyne co, to ja bym tak nie zrobiła ze względów praktycznych: bo jak nie daj Boże oni by się kiedyś rozstali (czego nie można wykluczyć, bo u nich to non stop jakieś problemy z komunikacją ), to dziecko automatycznie będzie miało mniejszy kontakt z obojgiem chrzestnych - no ale najwyraźniej oni tak tego nie rozpatrywali.

Dla mnie to miłe wyróżnienie i ani przez chwilę nie rozpatrywałam tego w kategoriach, że dziecku się nie odmawia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 10:37   #1040
Halszaka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, zaczynam na tym wątku
19.09 zrobiłam dwa testy ciążowe, oba pozytywne! Tydzien temu beta wyszła 3939mlU/ml. Dziś pierwsza wizyta u gina... Pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 9.08... Z odstawienia tabletek... Kolejnej juz nie było... Zaskoczylam w pierwszym cyklu dziś trzyma mnie stres, mam nadzieje ze wszystko jest ok
Halszaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:37   #1041
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogarnęłam całe mieszkanie uffff!
wpadnij i do mnie posprzątać
Stary 2013-09-30, 10:39   #1042
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Halszaka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, zaczynam na tym wątku
19.09 zrobiłam dwa testy ciążowe, oba pozytywne! Tydzien temu beta wyszła 3939mlU/ml. Dziś pierwsza wizyta u gina... Pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 9.08... Z odstawienia tabletek... Kolejnej juz nie było... Zaskoczylam w pierwszym cyklu dziś trzyma mnie stres, mam nadzieje ze wszystko jest ok
Witaj, Gratulacje

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-09-30, 10:40   #1043
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia wysłąłąm Ci zaproszenie, ale szkoda, że chociaż nie masz takiego samego avatara jak tu, bo nick inny, ehhh trudno spamiętać tak kto jest kto
ja swojego niku nie lubie dla tego mam inny

[Ba]God[/B] w temacie owuf temp itp to jest tylko program mi nie wyznaczył owu szyjka już się obniża i twardnieje i dziś mam bardziej lepki przynajmniej na ten moment. Co do mierzenia dwa razy co ci to przeszkadza? Przecież nie Pytam was która tam wpisać grzecznie wpisuje pierwsza.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:42   #1044
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
byliśmy z TŻ na urodzinach kolegi, trzeba było auto odebrać od mechanika z innej miejscowości (więc pół dnia stracone), a całą niedzielę szukaliśmy nowego auta i niestety nic nie znaleźliśmy i nic nie kupilismy , a musimy na gwałt mieć już nowy
no to faktycznie bardzo intensywny A co chcecie kupić ??

Cytat:
super podejście

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:43   #1045
(kicia)
Zakorzenienie

Carmena bo nie zawsze czuje czy jest otwarta czy nie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:44   #1046
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
możesz być i w łatki, wszystko mi jedno ciesz się, że masz cycki, mi to małe cytrynki po ciąży zostały.

Ale za to teraz są pieknę aż się napatrzeć i namacać nie mogę lekko się uniosły, minimalnie powiększyly, ujędrniły, są takie pełniejsze, ah zupełnie jak przed ciążą
Nie no żartowałam... ja mam rozmiar W- wrzody
Mieszczą się w rączkę, tż nie narzeka (a śmiałby ) także cieszę się z tego co mam Co się po mnie spodziewać skoro długa i w 'miarę'(nie licząc brzucha po ciąży) szczupła jestem

Mnie dziś bolą cycki jak cholera
Cytat:
Dopiero od tego cyklu badam szyjkę także na razie nic nie wiem z tego muszę czekać dalej
kochana wprawisz się! Jak czegoś nie wiesz to pytaj
Szyjkę moim zdaniem masz jak najbardziej płodną Tylko nie wiem czy twardość jest ok?
W okół dziurki jest na prawdę twarda jak czubek nosa? Czy może średnia?
Stary 2013-09-30, 10:46   #1047
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie bardzo intensywny A co chcecie kupić ??
volvo v70 albo w ostateczności vw passata i w kombi (musi mieć duży bagażnik )
Stary 2013-09-30, 10:49   #1048
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
może się zalogujesz też na ovufriend żebyśmy mogły oglądać Twoją temp Fajna sprawa
Najpierw musiałabym zacząć ją mierzyć; ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wife_to_be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:54   #1049
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
kochana wprawisz się! Jak czegoś nie wiesz to pytaj
Szyjkę moim zdaniem masz jak najbardziej płodną Tylko nie wiem czy twardość jest ok?
W okół dziurki jest na prawdę twarda jak czubek nosa? Czy może średnia?
Wokół dziurki jest jeszcze średnia wg mnie a dalej już twarda - podobną miałam przed @ w tamtym cyklu tylko przy dziurce była twardsza, a teraz jeszcze nie jest aż tak twarda
Stary 2013-09-30, 10:56   #1050
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
TŻ stwierdził, że może czasami mu się nie chce, czasami nie ma siły, ale że czasem ma też takie zrywy młodości
Jak mu powiedziałam, że fajnie, że chociaż czasem mu się chce, to mi się tłumaczył, ze to tylko o zmęczenie chodzi Chociaż co ciekawe wczoraj wrócił z pracy o 7 rano i było serduszko 2,5 godziny; później spał 3 godziny i było kolejne serduszko; był mega wymęczony i cały dzień chodził wypluty, ale jak się położyliśmy, to znowu zaczął się do mnie dobierać - tak więc jednak z tym zmęczeniem nie ma reguły

Carmena, kciuki za wizytę!
to korzystaj z chęci i siły faceta póki ma chcicę

nie dzięki

Cytat:
wpadnij i do mnie posprzątać
jaaasne ledwo mi się u mnie chciało ale psiapsióła przyjdzie, a wczoraj nie sprzątałam, także musiałam ogarnąć

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Carmena bo nie zawsze czuje czy jest otwarta czy nie
pomyłeczka chyba

Cytat:
Nie no żartowałam... ja mam rozmiar W- wrzody
Mieszczą się w rączkę, tż nie narzeka (a śmiałby ) także cieszę się z tego co mam Co się po mnie spodziewać skoro długa i w 'miarę'(nie licząc brzucha po ciąży) szczupła jestem
ja też mam w rączkę, tyle, że przed 1 ciążą mi urosły przez tabletki anty, także miałam duże B, albo małe C A w ciąży mimo, że szczupła jestem urosły mi do dużego D a potem po karmieniu wszystko klap i zostały mi dwa takie małe B teraz też ze mnie szczypiorek, ale już czuję, że cyce będę miała właśnie znowu jak niewydojona krowa

Igorek ur.4.09.2010

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości