Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 20:00   #1021
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Xal - to nasz sposób na dotrwanie do kapieli i nocne spanie. dziecko do wozka i drzemka...a jak uznamy, ze koniec to do domu i sama się budzi hehe.
Ty masz ugodowe dziecko a ja urwiska, takie coś bez szans.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:04   #1022
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
chyba mi się takie coś przyda
Super wynalazek

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
o tu dobrze widać, fajne
ja to gadżeciara jestem

Pani Gadżet
Stary 2013-10-13, 20:05   #1023
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
mow mi tak czesciej... bo czasem sie boje, ze funduje jej zaburzenia snu i jedzenia przez zasypianie przy cycu i spanie na rekach...
moge ci przypominac o tym w chwilach zwatpienia naprawde nie ma sie czym przejmowac. zaszkodzic mozesz raczej jak zostaeisz mala do wyplakania albo nie bedziesz pozwalala na to usypianie przy cycu a tym samym na jedyna forme usypiania, jaka jej aktualnie pasuje. z biegiem czasu dzieci nabieraja zaufania, czuja sie coraz bardziej “u siebie“ rowniez poza zasiegiem cyca i wtedy powoli same zaczynaja byc bardziej samodzielne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:12   #1024
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie wszyscy mają fb więc tu się też pochwalimy spacerem
Cudny Przemuś dzisiaj robiłam podobne zdjęcia Heli zza listków

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki zaraz na kompie was nadrobie bo jeszvze Nelcie na party nievwidzialam hee
A to Michas w skietach z reniferkami hii
https://www.youtube.com/watch?v=Ngzp...e_gdata_player
Ale pięknie sobie stópki łapie! I jak się śmieje mojej jak założyłam skarpetki grzechotki to nie wiedzieła gdzie to grzechocze i olała sprawę

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak uśpić dziecko wieczorem na drzemkę około pół godziny? Marudziła przy zabawie, zasypianie to ryk wykąpana padła na cycu godzinę wcześniej niż zwykle.
u nas też tak marudzi popołudniami, dzisiaj mąż ją na rękach uspał ale za to po kąpaniu miałam problem by zasnęła.
Stary 2013-10-13, 20:15   #1025
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A co pisze ten lekarz? bo wiesz co ja mam też wyrzuty sumienia tak jak Ty miałaś tzn. w nocy jak go karmie to zasypiam i on też i w rezultacie budzę się godzinę po karmieniu i dopiero wtedy go odkładam do łóżeczka, ale zauważylam, że jak on zasypia przy cycku i przy mnie to ani drgnie, a odłożony do łóżeczka się rzuca..
juz co nieco pisalam Ash. nie przejmuj sie. widzisz, ze Daro lepiej spi przy tobie... to dajcie sobie troche luzu i korzystajcie. mozesz zrobic tak, ze spicie razem po nocnym karmieniu, a jak uznasz, ze masz sily probowac, to odloz go do lozeczka. ale nic na sile. jak pare miesiecy sobie pofolgujecie, to nic nie zaszkodzi. na pewno do pol roczku mozecie.

Stary 2013-10-13, 20:16   #1026
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja jak zjeżdżam z wózkiem to Bartka trzymam jedną ręką a drugą walczę z wózkiem
NO co Ty? nie wyobrażam sobie czegoś takiego, a pod nogi jak patrzysz może jakbym 3 schodki miała, tak to nie ma mowy na coś takiego ale może Ty masz wprawę
Stary 2013-10-13, 20:17   #1027
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Diabli, dajesz Nelce może witaminę C ?
Zajęło mi 1,5 tygodnia dojście od czego moje dziecko załatwia się tyle razy co noworodek. Odstawiłam syrop, nystatynę, marchew, jabłko - bez poprawy...Odstawiłam witaminę C a dałam marchewkę i jabłko i moje dziecko zrobiło dwa kupsztale (a robiła 4-6 :mdleje) - normalne Myślę, co jest grane czy to możliwe, ale znalazłam na necie, że niektóre dzieci też tak reagują.
Eeee.....a może to jest to....tzn. Daro też jakiś czas temu robił kupy jakoś tak często i gęsto i niby nie rozwolnienie, ale się zastanawiałam, że coś częściej. Teraz dużo mniej i są mniej śluzowate.
A teraz napisałaś o tej witaminie C...i w sumie u nas to też by się zbiegało w czasie z używaniem i odstawieniem....
Nie wpadłabym na to sama

W ogóle Wam powiem, że czasami jak komuś mówię, że mam wspólne forum z innymi mamuśkami to mnie wyśmiewają, twierdzą, że pewno każdy ścieme wali etc. i ciężko mi wytłumaczyć jakiego rodzaju tworzymy grupę, ale już nie raz się przekonałam, że gdyby nie Wy to wielu rzeczy bym nie wiedziała i wielu bym nie zrobiła. W sumie dość mocno ułatwiacie mi moje pierwsze macierzyństwo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-10-13 o 20:19
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 20:17   #1028
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pisałam Wam wczoraj że Przemo marudny jak nigdy .... no i mamy winowajce, przebił się delikatny trójkącik górnej jedynki mamy trzeci ząbek

http://allegro.pl/nosidelko-ergobaby...602711658.html
wzięłam to. no i nie mam pewności, ale zaryzykowałam ... w sumie jak będzie podróbka a dobrze uszyta i będzie nam pasować to też dobrze
chcę koniecznie Ergo bo jak już pisałam zakładanie trwa 30 sekund
Daj znac proszę, jak nosidełko przyjdzie, wzięłabym wtedy takie samo, jeśli tak fajnie się je zakłada.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zalozmy grupe wsparcia czyli jeszcze karota, magiusa,... ktora dolaczy?

Jeszcze ja. U nas nie ma mowy o zasypianiu bez cyca w paszczy. Na początku przez 2 miesiące zasypiała sama pozostawiona w łóżeczku, potem z dnia na dzień odmiana i tak już zostało. tak jest i w dzień, i w nocy, a czasem i na spacerze. Tylko ja zawsze odkładam ją do łóżeczka, bo starsza córka wtacza mi się do łóżka w nocy i boję się, że mała zostanie zgnieciona Poza tym starszej też się coś od życia należy

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:19   #1029
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i
zamieszkajcie z nami...przydalyby mi się takie zdolne i chętne rece do pracy a skad miałas słoiczki? i jak robilas? pasteryzowalas tylko?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:27   #1030
ankaaa206
Wtajemniczenie

Mag a mnie się każdy pyta jak z jakąś nowinę opowiem :a skąd ty to wszystko wiesz" ale jakoś sie nie chwalę skąd - boje się szpiegów
ja mam ostatnio patent na usypianie, przez jakiś miesiąc mały ładnie spał odkładany po nocnym jedzonku do łóżeczka, teraz ma bunt bo on chce cycka, więc biorę go na ręce - lula na stojąco z cycem w buzi czyli masakra na całego ale liczę że mu przejdzie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Daj znac proszę, jak nosidełko przyjdzie, wzięłabym wtedy takie samo, jeśli tak fajnie się je zakłada.

Jeszcze ja. U nas nie ma mowy o zasypianiu bez cyca w paszczy. Na początku przez 2 miesiące zasypiała sama pozostawiona w łóżeczku, potem z dnia na dzień odmiana i tak już zostało. tak jest i w dzień, i w nocy, a czasem i na spacerze. Tylko ja zawsze odkładam ją do łóżeczka, bo starsza córka wtacza mi się do łóżka w nocy i boję się, że mała zostanie zgnieciona Poza tym starszej też się coś od życia należy
czyli tak jak u nas, mały nawet jak w wózku chce zasnąć to najpierw sie mota po nim i szuka cyca, potem jęczy że go nie ma a po kilku minitach żali wreszcie zasypia ssąć rękaw polaru

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:35   #1031
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz ugodowe dziecko a ja urwiska, takie coś bez szans.
ale co za problem, ze poszla godzine wczesniej spac? to nie robot i ma prawo w niektore dni szybciej “pasc“. ja bym sie cieszyla i tyle

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

zdjec nie widze, ale filmiki tak - brawa dla nelciowego nura i michasiowych zabaw ze skarpetkami!

ech, grupa wsparcia nam rosnie w tempie ekspresowym pamietajcie, robimy to, bo nasze dzieci potrzebuja snu i tylko tak potrafia zasnac! przejdzie im, cierpliwosci, cycuszki!

Stary 2013-10-13, 20:37   #1032
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
moge ci przypominac o tym w chwilach zwatpienia naprawde nie ma sie czym przejmowac. zaszkodzic mozesz raczej jak zostaeisz mala do wyplakania albo nie bedziesz pozwalala na to usypianie przy cycu a tym samym na jedyna forme usypiania, jaka jej aktualnie pasuje. z biegiem czasu dzieci nabieraja zaufania, czuja sie coraz bardziej “u siebie“ rowniez poza zasiegiem cyca i wtedy powoli same zaczynaja byc bardziej samodzielne.
też tak myślę, skoro moje dziecko ma takie a nie inne potrzeby to staram się je zaspokajać

Deb póki co takie rzeczy to na sześciu schodkach w klatce a jakby to było gdzieś na zewnątrz to myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże

Cloche mi dziś Bart padł godzinę wcześniej niż zwykle - 18:30 obudził się przed chwilą na cyca, później jeszcze musiał się przytulić i śpi dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:52   #1033
cloche
Zakorzenienie

Justii, no to ladnie ci spi! Florkowi tez sie zdarzalo “przed dobranocka“ marudzic na spanie, to go wtedy bralam do lozka, cyc i spac!
a dzisiaj spal do 18tej, oczywiscie z mega-smoczkiem, i o 19:30 razem sie wypluskalismy w wannie, potem czytalam mu bajki monotonnym glosem, zaczal ziewac - szybka akcja cycem i mlody spi

Stary 2013-10-13, 20:53   #1034
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać

Daro dziś kończy 4 miesiące
sto lat Dareczku! dla mnie on zawsze jest maluszkiem, bo urodzony sporo po Nelci i ciagle na wszystko miał czas goniac forumowe maluchy
Stary 2013-10-13, 20:59   #1035
salviae
Zadomowienie

Tak piszecie o tym zasypianiu przy cycu to moj tak robi tylko w nocy i czasem wieczorami, w dzien wole go karmic po spaniu, a kiedy jest spiacy to do lozeczka na brzuszek, klepie po tylku i zasypia, rzadko marudzi, wieczorem - kapanie, jedzenie i do lozka, tam go poglaszcze dam szmatke przytulaka, czasem puszcze kolysanki i tak co jakis czas przychodze na kontrole, jak marudzi to na chwile na rece i pozniej jest spokoj, wydaje mi sie, ze bez tego wieczornego porzadku nie zasnalby, a kapiemy miedzy 19, a 20 zalezy jak zmeczony.
Noo jak bardzo marudzi i nie daje rade to ratuje sie zasypianiem przy cycu
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-13 o 21:01
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:07   #1036
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justii, no to ladnie ci spi! Florkowi tez sie zdarzalo “przed dobranocka“ marudzic na spanie, to go wtedy bralam do lozka, cyc i spac!
a dzisiaj spal do 18tej, oczywiscie z mega-smoczkiem, i o 19:30 razem sie wypluskalismy w wannie, potem czytalam mu bajki monotonnym glosem, zaczal ziewac - szybka akcja cycem i mlody spi

Bartuś dziś miał drzemkę koło 9 i 12, później chwilę w aucie spał, więc był wykończony Jak chce spać to idziemy, nie chcę go męczyć i przeciągać bo może być tylko gorszy

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym zasypianiu przy cycu to moj tak robi tylko w nocy i czasem wieczorami, w dzien wole go karmic po spaniu, a kiedy jest spiacy to do lozeczka na brzuszek, klepie po tylku i zasypia, rzadko marudzi, wieczorem - kapanie, jedzenie i do lozka, tam go poglaszcze dam szmatke przytulaka, czasem puszcze kolysanki i tak co jakis czas przychodze na kontrole, jak marudzi to na chwile na rece i pozniej jest spokoj, wydaje mi sie, ze bez tego wieczornego porzadku nie zasnalby, a kapiemy miedzy 19, a 20 zalezy jak zmeczony.
Noo jak bardzo marudzi i nie daje rade to ratuje sie zasypianiem przy cycu
no to mój maruuudzi, maruuudzi, dam cyca i za dwie minuty dziecka nie ma
ale jak mnie nie ma (dziś na przykład) to zaśnie bez, dostał dziś butlę, M. go przytulił i zasnął ładnie ale jak czuje cyca to nie ma bata

Stary 2013-10-13, 21:09   #1037
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, mówią, że Daro do Neli podobny ;p
zobaczymy jak podrosną. Dareczek ma chyba ciemniejsze oczka. na pewno maja tego samego fryzurowego styliste

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

idzcie spac, bo nie nadrobię
Stary 2013-10-13, 21:24   #1038
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Mag a mnie się każdy pyta jak z jakąś nowinę opowiem :a skąd ty to wszystko wiesz" ale jakoś sie nie chwalę skąd - boje się szpiegów
ja mam ostatnio patent na usypianie, przez jakiś miesiąc mały ładnie spał odkładany po nocnym jedzonku do łóżeczka, teraz ma bunt bo on chce cycka, więc biorę go na ręce - lula na stojąco z cycem w buzi czyli masakra na całego ale liczę że mu przejdzie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

czyli tak jak u nas, mały nawet jak w wózku chce zasnąć to najpierw sie mota po nim i szuka cyca, potem jęczy że go nie ma a po kilku minitach żali wreszcie zasypia ssąć rękaw polaru
Musi to słodko wyglądać jak tak szuka

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
też tak myślę, skoro moje dziecko ma takie a nie inne potrzeby to staram się je zaspokajać

Deb póki co takie rzeczy to na sześciu schodkach w klatce a jakby to było gdzieś na zewnątrz to myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże
No właśnie, 6 schodów to ok..ale ja mam 3 piętra i masakrycznie wąską klatkę, ciężko u mnie wózkiem wymanewrować, a z dzieckiem na ręku to w ogóle sobie nie wyobrażam - to by było wręcz proszenie się o jakieś nieszczęście

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Bartuś dziś miał drzemkę koło 9 i 12, później chwilę w aucie spał, więc był wykończony Jak chce spać to idziemy, nie chcę go męczyć i przeciągać bo może być tylko gorszy

no to mój maruuudzi, maruuudzi, dam cyca i za dwie minuty dziecka nie ma
ale jak mnie nie ma (dziś na przykład) to zaśnie bez, dostał dziś butlę, M. go przytulił i zasnął ładnie ale jak czuje cyca to nie ma bata
no zobacz go jaki czujny
Stary 2013-10-13, 21:25   #1039
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ale mam pracowitą niedzielę. Aronia nam obrodziła jak co roku szałową ilośc i trzeba to zrywać Juz mnie ręcę bolą i zrobiłam sobie przerwę. Nina śpi w ogrodzie i korzysta z uroków jesieni, mamy dzisiaj taką śliczną pogodę

nie uprawniń nie ma, nie jest nawet budowlancem, a raczej samoukiem. Rurki od kaloryfera to byla sprawa firmy w której piec kupowaliśmy do kotłowni.

a to dziwne czemu nie chce warzyw. A nie zaczynałaś od słodkich owoców i deserków ? No cóż, każde dziecko coś ma, moja nie chce herbatki pić z butelki.

u nas szału nie ma i psuje mi się dziecko w nocy.A było super od urodzenia do niedawna. Teraz sie buzi co 3 h i jest głodna, wciąga całego cyca i idzie dalej spać. A najpierw walczę ze smoczkiem bo chce ją oduczyć jeść. No ale prędko to nie nastąpi

już ? pokaż foto.. kurcze ale szybkooo
Nalewka z aronii mmm;-) mam jeszcze z tamtego roku. Uwielbiałam zimowym wieczorem wypić sobie na rozgrzanie kieliszeczek aroniowki ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:27   #1040
modro
Rozeznanie

Cytat:

To mój patent od dwóch miesięcy
Nie chcę Cię martwić, ale u nas nic a nic nie przeszło.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:32   #1041
deb
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczymy jak podrosną. Dareczek ma chyba ciemniejsze oczka. na pewno maja tego samego fryzurowego styliste

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

idzcie spac, bo nie nadrobię
Ja się kładę - więc o jedną mniej do czytania będziesz mieć

Chciałam od tego rp zamówić rzeczy do karmienia - zgapić sobie i tyle ale cholera nie ma śliniaka i mi pod górkę robi muszę zamówić od rodzyneczki bo ma wszystko co w tym momencie potrzebuje...tzn. co Helcia potrzebuje na zakupy z mężem nie mam co liczyć, mogę kupić przez neta, limit 100 zł a wyszło na razie 105

kurcze mój tata przedłuża abonament i mam wybrać sobie telefon, no najlepiej za 1 zł - polecacie coś dotykowego smartfonowego mam lumie i jej nie lubie /tak żeby łatwo neta obsługiwać bo mam w swoim abonamencie pakiet/

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
czasami w ciągu dnia ale rzadko, mała mi też przy cycku zasypia na kolanach. Moim patentem jest delikatne branie jej (ona dalej z cyckiem w buzi) i zanoszenie do jej łóżeczka, cycka odklejam przed samym położeniem i myk zastępuje smokiem - inaczej jest ryk
Stary 2013-10-13, 21:36   #1042
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
może teraz
piękne zdjecie. cudna zlota jesien wcale się nie dziwie, ze maly baczek tak ladnie spal!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A co mnie skłoniło do gotowania?:
1) w swoim życiu bawiłam dużo dzieciaków, część była na słoiczkach i jak dla mnie są one okropne w smaku.
2) strasznie "boli" mnie to że mała jest na mm a nie kp. I chyba chce jej w jakiś sposób to zrekompensować.
3) samemu taniej
4) lubię gotować, a jak widzę jak mała się zajada to czegoż chcieć więcej
przyjmuje do wiadomości argumenty 1,3 i 4. dwojka do mnie nie przemawia

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
i na brzuszku
slodziak fajne mamy te forumowe brzdące. az chce się zorganizować mamuskowy zlot i wysiskac kazde z osobna...

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
u nas spacer jest możliwy jedynie jak mała śpi. ostatnio włożyłam ją do nosidełka, ale posiedziała chwilę i jednak u mamy na rękach najlepiej.
wasze bobasy śpią na boku? moja ostatnio sobie upodobała
często przy cycu zasypia na boku i w sumie ciesze się, bo daje szanse włosom, żeby znikl ten lysy placek
Stary 2013-10-13, 21:39   #1043
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No właśnie, 6 schodów to ok..ale ja mam 3 piętra i masakrycznie wąską klatkę, ciężko u mnie wózkiem wymanewrować, a z dzieckiem na ręku to w ogóle sobie nie wyobrażam - to by było wręcz proszenie się o jakieś nieszczęście

no zobacz go jaki czujny
a no to faktycznie

czujny, no były próby usypiania przez tatę ale szkoda mi dzieciaka po prostu no i tata musiałby buuujać to już wolę się z nim położyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 21:40   #1044
lonely_lady
Zakorzenienie

Troszkę ponadrabiałam, ale tylko dzisiejszy dzień

Cloche dołączam do Waszego klubu "mega-smoczka" u nas też masakra i chodzę jak zombi od kilku dni...

Vil super fotki ze spacerku i za kolejny, trzeci ząbek

Salviae Kubuś jest przesłodki

Innocence_89- Twója siostrzeniec słodki. Uwielbiam dyskusje z dziećmi w tym wieku szkoda, że nasza bratanica już zaczyna wyrastać z tego cudnego wieku

Magiusa- oczywiście kciuki za oczko Dareczka masz zapewnione. mam nadzieję, że będzie dobrze

Axella dla Z. za nową umiejętność. Zawsze była silną dziewczynką ostatnio byłam u kuzynki i jej synek (ur. pod koniec kwietnia) siedzi już jak stary

Diabli Nulcia daje nury jak zawodowiec

Agnes uwielbiam sok z aronii, sama nie robiłam, ale dostałam od mamy

Cytat:
u mnie to samo

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:48   #1045
deb
Zakorzenienie

Powiem Wam jeśli chodzi o wiedzę jaką posiadam dzięki forum to np. jak mówie komuś o skokach rozwojowych to żadna z koleżanek mających małe dzieci nie wie o co chodzi i muszę tłumaczyć. A moja teściowa jak raz powiedziałam, że Helenka ma chyba skok to zapytała się: a jakie umiejętności teraz zdobywa. No w szoku byłam, że ona taka zorientowana a młode mamy nie

Dobra idę spać, mąż śpi, dziecko też, a mama na wizażu no i oglądam te telefony..bosh sony to jak to jest z tymi nazwami? im dalej w alfabecie tym lepiej czy tym gorzej
Stary 2013-10-13, 21:49   #1046
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
slodziak

ale fajny tort a Nela elegantka, słodka ma opaske

a co do wstawiania zdjec to nie mam z tym problemu i zadnych rozneglizowanych, czy kompromitujacych nie wstawiam, wiec nie za bardzo wiem co z nimi by sie moglo stac z fb tak samo mozna skopiowac
opaska jest w komplecie z piekna sukienka...ale jeszcze za duza
a o fotkach mysle podobnie. mysle, ze corka nie będzie mi miała za zle, ze trochę się nia chwaliłam
ahhh ta polka dots mam sentyment do Waszego wozka!

Cytat:
Coś zacytowałam i nie mam a nie pamiętam co trudno.
P. przedwczoraj ze 3 razy śmignęła na plecki z brzuszka, a dzisiaj patrzę a młoda na brzuszku na macie a ja wyszłam tylko po kawę. No cóż, jak chce to potrafi, tylko wszystko przez prawy boczek robi, ale w końcu widzę że robi. Dziecko się staje co raz bardziej mobilne.
Jak ją karmię wieczorem na śpiocha to normalnie aż mi się łezka w oku kręci, że ona zaraz wyrośnie i już nigdy nie wrócą te czasy jak zasypiała przy jedzeniu, spała na rękach
spokojnie, niedługo odkryje drugi boczek. każdy ma jedna strone mocniejsza...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie, ciemno, choinka, lampki swiecace i nasze 6cio,7mio,8mio miesieczne brzdace wpatrzome w choinke i prezety.. Z bedzie miec 7,5mc, wystroimy ja, usiadzie przy stole przy swoim jedzonku(sporo tego co mozna a zblizone do wigilijnych potraw) i tak spedzimy pierwsze swieta..

A w jastepne bedzie poltorarocznym brzdacem to bedzie fun! Wspolne ubierane choinki, czekanie Mikolaja z prezentami, sanki w Swieta..

Cudowne lata przed nami

i będziemy mogly dowoli wkrecac dzieci w swiat fantazji mikolajowych...opowieść wigilijna już mamy na polce już nie mogę się doczekać jak Nela będzie szukala aniołka, który przyniosl jej prezenty pod choinke
co roku na kolacje chodziliśmy 2x. dzisiaj rozmawialiśmy o tym, ze teraz chyba czas zebysmy to my urządzili wigilie, bo mamy swoja rodzinke i dla Neli to będzie wielkie przezycie
Stary 2013-10-13, 21:50   #1047
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A na siedząco nie dacie rady?
Bo u nas karmienie dla odmiany ostatnio tak wygląda, też się bujam, tyle, że na siedząco i przy okazji Daro często zasypia, więc może zamiast stać uda Wam się na siedząco

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:50   #1048
deb
Zakorzenienie

Cytat:
a no to faktycznie

czujny, no były próby usypiania przez tatę ale szkoda mi dzieciaka po prostu no i tata musiałby buuujać to już wolę się z nim położyć
a potem go odkładasz do łóżeczka czy śpicie razem? przepraszam nie zakodowałam sobie kto z dzieciątkiem śpi. Moja zawsze się przebudza jak ją odkładam. Nie raz rano ją zostawiałam jak mąż do pracy już wstawał, ale teraz jak już się tak zaczęła obracać nie będę ryzykować, że mi się skulnie.

Dobra, koniec tego dobrego dobranoc
Stary 2013-10-13, 21:53   #1049
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wam tez lizazowa aplikacja sie czesto wiesza? Musze wchodzix przez przegladarke a tam pocytowanw.juz mialam...

Co to ja chcialam?
A, Cloche niniejszym zglaszam Twoja kandydature na szefowa.klubu mega smoczkow Expose Ci juz pieknie wyszlo

Modro u nas ta sama sytuacja co.u Was. Tyle, ze mam tylko.jedno dziecko (poki co) wiec jej.nie.odkladam do lozeczka.w.nocy. I tez juz dwa.miesiqce trwa kampania zasypiania.tylko. cycem w buzi...

Justi tez uwazam, ze jest roznica.pomiedzy tym, ze dziecko.siedzi posadzone, a tym jak usiadzie samo. Sofia juz od ponad miesiaca robi brzuszki. Ale wlasnie.chce siadac do przodu, a nie podpierajac sie na boku. Jeszcze na to nie wpadla. Wiec czekamy (i jeszcze pewnie poczekamy.) jak jest u mnie ba kolachach oparta plecami na pollezaco to sama sila miesni brucha dzwiga sie go siadu. Ale jak.juz sie znajdzie w tej pozyci to nie trzyma pionu. Taki dziwny ten etap. Niby rwie sie, prawie siedzi ale nie siedzi. Mysle, ze to jeszcze dlugo moze trwac.

Jeszcze duzo chcialam powiedziec ale.nie pamietam... Ach, Agnes. Cos w tym jest co piszesz. Ech wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma... Mam nadzieje,ze my sie napodrozujemy i kiedys w koncu siqdziemy ma d.upie i sie ustatkujmy...

Diabli bnie mam jak zobaczyc filmu ale moze wrzucisz na fb do naszej zamknietej grupy to sobie jutro obejrze?

Justi ja tez mysle, ze bede sie bala fundowac Sofii nurkowanie na wlasna reke...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:54   #1050
deb
Zakorzenienie

Cytat:
opaska jest w komplecie z piekna sukienka...ale jeszcze za duza
a o fotkach mysle podobnie. mysle, ze corka nie będzie mi miała za zle, ze trochę się nia chwaliłam
ahhh ta polka dots mam sentyment do Waszego wozka!

spokojnie, niedługo odkryje drugi boczek. każdy ma jedna strone mocniejsza...

i będziemy mogly dowoli wkrecac dzieci w swiat fantazji mikolajowych...opowieść wigilijna już mamy na polce już nie mogę się doczekać jak Nela będzie szukala aniołka, który przyniosl jej prezenty pod choinke
co roku na kolacje chodziliśmy 2x. dzisiaj rozmawialiśmy o tym, ze teraz chyba czas zebysmy to my urządzili wigilie, bo mamy swoja rodzinke i dla Neli to będzie wielkie przezycie
Jeszcze raz ja co do Wigilii to też tak myślę że fajnie byłoby zorganizować teraz u nas super by było - tylko babcie by mogły przywieźć gotowe potrawy
Co do zdjęć...mam znajomą która ma kilkaset zdjęć na nk (już blisko tysiąca), wśród nich jej dziecko na nocniku no sorki ale dla mnie akurat to jest przesadą. A kilka zdjęć raz na czas, dokładnie tak jak piszecie niekompromitujących, raczej nie zaszkodzi - pochwalić się trzeba

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości