|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
hej u mnie w nocy nie jest tragicznie karmie juz mm o 20 klade spac czasami ma problem z zasnieciem ale jak usnie spi do 23-00 zalezy potem budzi sie 2-3 nastepinie 5-5;30 i pozniej zasypia kolo 8. dzisiaj jak obudzila sie o 2 zjadla i spala do 6 ;D
mam pytanko bo karmie mm i po 4 miesiacy zalecaja wprowadzac nowe dania nie wiem czy zaczac od marchewki czy od kaszki tz dodac do mleka kupilabym taka na noc? jak sadzicie bo jestem niedoswiadczona w tym temacie?
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Antek ma zły dzień ja też jakaś struta chodze
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Dziecko mi w nocy ładnie pospało ![]() Cytat:
Co do objawów (mam nadzieję, że o żadnym nie zapomnę ): okropne ulewanie, bóle brzuszka, prężenie się, potworne gazy, które wybudzały go ze snu, puszczane seriami, budzenie się od razu z płaczem, bulgotanie w brzuszku, przelewanie, zwłaszcza tuż po jedzeniu, rzadkie kupy ze śluzem i grudkami, takie strzelające, głośne, w pomarańczowym kolorze, śmierdzące, często po jedzeniu Julek jest niespokojny, popłakuje, płacze czasem jak nie może puścić bączka. Cytat:
Cóż można zrobić? Piję dużo wody, herbatkę laktacyjną, Karmi, można zjeść coś konkretnego.
|
|
#1024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to moja też tak robi. a jak jej się początkowo nie udaje całej obrócić tylko górę,to jeszcze pracuje nóżkami,żeby je obrócić.wczoraj ją obserwowaliśmy z bratem i bratową i jednak nie wygląda to na przypadek lub utratę równowagi, a świadome działanie.. mi akurat udało się nagrać ten pierwszy raz i następne fuksa miałam![]() Cytat:
no normalnie są,ale akurat nie w Naszym Benettonie.ale spoko-dorośnie to będzie pewnie dostawała od rodziny ![]() Cytat:
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa była po nabożeństwie u Biskupa i jednak nie muszę mieć żadnych papierków. wszak mieliśmu u nich ślub, mają całą dokumentację
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem który stopień. Na wyniku napisane, że stawy biodrowe prawidłowe. Dyskretnie zaokrąglony kostny brzeg panewki i stąd to zalecenie pieluchowania. Mam nadzieje, że to nic poważnego. |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl- co do Madziuchny to jak mozna napisqc ze szkoda ze moze byc koniec kp. Ja mam rozumienie " szkoda ze tak pozno moze sie okazac ze to ta laktoza i ze Julek i Madziuchna sie tyle meczyli a podawnie mm jest pomica, rozwiazaniem problemu a nie jakas kara" czy ze mna jest cos nie tak??
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nieee, nie zaczynajcie znowu ![]() Szkoda na zasadzie,że chciała kp.Ale jeśli tak będzie lepiej dla Julka i nie będzie się męczyć to oczywiście zakończenie kp jest jak najbardziej właściwe. http://www.pudelek.pl/artykul/61118/...czne_po_ciazy/ aaa to oszustka
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
nena wyslalam ci wiadomoscna.priv ale.nie wiem czy widzisz bo nie.odpisujesz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paranoja Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
karolson ja podobnie.jak.motyl mam juz dosc doszukiwania sie.w.kazdym stwierdzeniu o tym ze szkoda ze nie kp jakiegos podtekstu o mm
no kuzwa ![]() jak ja powiem ze mi zabraklo mleka czy cos to mozecie mi smialo napisac ze szkoda bo chce karmic kp bo -jest mi wygodnie -jest mi milo sie tulic z malym -jest genialnie jak sie.kangurujemy i moze nagle sobie zlapac cyca i czuje ze jest szczesliwy -nie musze wyparzac butelek -nie musze pamietac o mleku i wydawac na niego kasy -licze ze dotrwam do naszych wakacji i nie bede musiala brac ze soba butelek tylko wyciagne cycka i po sprawie wiec jak ja kiedys napisze ze musze mm to mozecie smialo.mnie pocieszac bo dla mnie to nie bedzie nic fajnego oczywisice odpowiadzia na tego posta bedzie ze mamy co karmia mm tez noga miecbliskosc z dzieckiem. nie robia mu krzywdy i plaplapla a ja od razu zaznacze ze nie.pisze w swoim poscie ani slowa o mm bo nic do.tego nie mam a jedynie pisze o zaletach ajkie ja dostrzegam w kp i z ktorych nie zamierzam rezygnowac. a rezygnacja z nich bylaby dla mnie.odebraniem.mi czegos waznego bo do tego.przywyklam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie czego najbardziej szkoda przy przymusie skonczenia kp? ze czlowiek tyle robi a okazuje sie ze d.pa! ze mleko niedobre, ze nadal malo, ze skaza, ze kolki i mimo wszystko nic z tym nie mozna zrobic poza tym ze podac sztuczne... no nie oszukujmy sie - to jest sztuczne, niewazne jak by sie naukowcy nie meczyli nad nim... wiec jesli ktos napisze ze szkoda ze koniec kp - to wlasnie to mial na mysli. ze szkoda, ze nie moze byc różowo jak niekiedy bywa (np. ja mam kleske urodzaju, a mala wykrosciala, baki puszcza i wogole... ale nabial odstawiony i jakos sprawdzamy dalek... 3 dziecko juz mie tak meczy a ja uparcie kp... to dopiero wariactwo...)
|
|
|
|
#1035 |
|
dryfuję słowami
|
eh, dziś się młodemu odwidziało marudzenie odwidziało i ma nutę do spania
jak niedziela, to niedziela...wczoraj obudził sie dopiero o 1 w nocy i tym samym od kompania wymigał. dziś juz tak łatwo nie będzie
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-24 o 15:51 |
|
|
|
#1036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
bylismy na spacerze, niestety nieudanym mały po 15 min. dostał ataku płaczu i mimo prób uspokojenia nie powiodlo sie i juz jestesmy w domu.Cytat:
bo jesli tak to wtedy lepiej sie wstrzymać z zakupem az mały podrośnie ![]() Cytat:
i podłączam się do prośb dziewczyn o oopisanie obajwów tej nietolaranci u Julka ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze niedługo nasze maluszki sie ustabilizuja Cytat:
i zazdroszcze snu synka ![]()
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Hej
W końcu TŻ ma wolne i mógł z nami pójść Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez jo_asiek Czas edycji: 2013-11-24 o 13:57 |
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Przyłączam się do grona wkurzających się na Tż-tów. Mój też śpi. Ja cholera też bym chciała się przespać wtedy kiedy chcę... ;( Nocki są ciężkie. Wam chociaż dzieciaki śpią w dzień a moja nie śpi i jak wstanie o 9 to chodzi spać o 3 następnego dnia (po kolkach, bólach brzuszka tudzież niespokojności przy cycu). Więc nie ma kiedy sobie uciąć drzemki. W ogóle skąd w niej tyle energiii...?? Na wieczór ja też nie mam mleka ale daję jej i tak cyca bo na mm reaguje odruchem bleee....więc cierpliwie (?!) czekam aż jednak uśnie na tym cycu...o 3- 4 nad ranem...
|
|
#1039 |
|
dryfuję słowami
|
u nas po spaniu, mnie złapała kolka (na szczęście tym razem szybko przeszła) zaczęłam się drzeć i pewnie usłyszał
![]() swoją drogą taka naszła mnie refleksja, że my tu se gadu-gadu o kolkach, a to cholerstwo tak potwornie boli, że jak ja stara dupa tak mam ochotę krzyczeć, to co dopiero taki maluch ![]() dobrze choć, że one takie małe to zapomną szybko te cierpienia ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- ah, i z własnego doświadczenia wiem, że te pestki wiśni to jakichś oszałamiających efektów nie dają ![]() ogolnie lepiej jest jak jest cieplej na brzuchu, ale bez szału też musiałoby to być cały czas ciepłe, gorące wręcz, a niestety szybko traci temperature i sie ochładza
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-24 o 14:13 |
|
|
|
#1040 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moj strasznie wieczorem marudził przy jedzeniu, karmiłam go ponad godzinę i tak nie zjadł.Spał północ-7.40, a potem 8.20 do nie wiem której bo jak się obudziłam o 11 to gadał ze ścianą. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Macie dobry przepis na pierniki? |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn skończył dziś 11 tygodni
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na leżąco jak karmię to też Olę kładę na boczek choć ona już coraz mniej to lubi, ale jakoś próbuję ją przytulić do siebie a za nią kładę kocyk i pomaga on aby nie przekręciła się na plecy ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- a my dzisiaj bez spaceru bo ciągle to pada, to mży ehhh brzydko tak :/ ![]() jeju ale to leci, 12 tygodni temu był mój ostatni dzień z brzuchem ![]() my jutro kończymy właśnie 12 tygodni a w środę szczepienie
|
|
#1043 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś mam przepis bo robiłam pare razy, poszukam
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
zaś
![]() oczywiście, że szkoda kp u Madziuchny!!! bo: -dobrze im idzie -dziecko przybiera jak należy -jej i małemu to pasuje więc ja uważam, że w tym wypadku na prawdę szkoda, ale jeśli maluszek ma cierpieć to niestety trzeba chyba podać mm, ale trzymam kciuki za Julka i Madzię oby lekarz to wyjśnił i może uda się karmić kp
|
#1046 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Grabieniec
![]() Cytat:
Cytat:
a próbowałaś podawać delicol? zawiera enzym trawiący laktozę Cytat:
Cytat:
![]() może bio gaja by pomogła? albo po prostu czas aż układ pokarmowy dojrzeje Cytat:
ja jeszcze czasami tak robiłam, ze jak już było "pusto" to brałam Hanię na rękę i chwilkę z nią chodziłam. po 5-10 minutach znów przystawiałam i wtedy już szybko mleczko napływało Cytat:
jedynie można zmniejszać jej ilość poprzez unikanie nabiału i odciągnie pierwszego mleka.. no i ten delicol Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale będę ją zawsze podpierać, żeby się jednak nie obracała |
|||||||||
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o karmienie się nie martw, można na wznak karmić
|
|
#1049 |
|
dryfuję słowami
|
zapisałam Miłosza do tej przychodni koło rynku co prawda ponoć ludzie chwalą tę część dla dorosłych ale tego jak tam jest, to nie wiem, nie korzystałam z niej nigdy - teraz będę chciała żeby mnie zaszczepili na WZW B,bo w aptece wyjdzie mi taniej szczepionka niż w LM jak położna była całkiem fajna i "do rzeczy", tak te dwie pediatry, które tam przyjmują to porażka jakaś a może ja po prostu mam porównanie teraz z tamtą lekarką z LM i wymagania zbyt wygórowane ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Madziuchna27 nawet nie wiedziałam, że taki test istnieje ![]() ta nietolerancja to kolki miał, czy jakieś jeszcze były objawy? szkoda, że nie można maluchowi zbadać tej alergii w jakiś sposób, o ile życie byłoby wtedy prostsze... ciekawe swoją drogą jakie jutro zrobi mu badanie, na co w sensie.. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- tak sobie czytam opinie ludzi na bangla i mnie niektórzy rozwalają, np.: "Te witaminki podaje mojej córce od 2 miesiąca jej życia, czyli od 3 miesięcy. Trudno ocenić skuteczność ich działania, ale uważam, że Cebion Multi to kompleksowy zestaw witamin niezbędny dla prawidłowego rozwoju. Dla mojej córki mają za kwaśny smak, ale pije je, bo wyjścia nie ma." złotousta, nie ma co
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
jak mi nas watku arturkowym kolezanka poda to wkleje takie co nie musza lezakowac miesiac. przepis sprawdzony!
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- nena - czy ty podajesz tran? jesli tak to ile? mamy kp z problemami - jecie tunczyka z puszki? bo mam taka ochote a sie boje... matko, ja ostatnio coraz bardziej boje sie jedzenia... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

ja też jakaś struta chodze

): okropne ulewanie, bóle brzuszka, prężenie się, potworne gazy, które wybudzały go ze snu, puszczane seriami, budzenie się od razu z płaczem, bulgotanie w brzuszku, przelewanie, zwłaszcza tuż po jedzeniu, rzadkie kupy ze śluzem i grudkami, takie strzelające, głośne, w pomarańczowym kolorze, śmierdzące, często po jedzeniu Julek jest niespokojny, popłakuje, płacze czasem jak nie może puścić bączka. 
jak mi się dziś uda to nagram i pokażę 

[/RIGHT]

jak niedziela, to niedziela...

jedynie można zmniejszać jej ilość poprzez unikanie nabiału i odciągnie pierwszego mleka.. no i ten delicol