Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 09:09   #1021
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Która ogląda "bitwę o dom"??? Dziś finał Za kim jesteście???
Ja ogladam Bylam za Ewa i Kamilem, ale juz chyba nie jestem:p Magda i Pawel sa ok,ale wydaje mi sie,ze skoro oni nie maja dzieci,pracuja to maja spore mozliwosci,zeby choc w czesci zrealizowac kiedys swoje pomysly. Wiec jestem za Gorem i Ania A Wy?
Probowalam wlasnie uspac mlodego bez UU. Po 2 godzinach poleglam;(;(;(
ehh przy uu usnal w 30 sekund

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:09   #1022
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Która ogląda "bitwę o dom"??? Dziś finał Za kim jesteście???
ja - ale pierwszy raz nie wiem za kim jestem ciężko wybrać. Ale skłaniam się ku rodzinie z dwójką dzieci, tych z domu dziecka, bo jednak to mi mega pomoże, takie mieszkanie, a widać,. że bardzo się kochają.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
debrah sama zrobilam taka zabawke, mimo ze jest u nas dostepna. Pudelko po chusteczkach i do niego wlozylam gaziki do kapieli. Jest frajda
co to są gaziki do kąpieli?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej, ja ostatnio też jestem taka wrażliwa jak widzę jakieś nieszczęście, ale jak już są małe dzieci to już wpadam w rozpacz...

albo jak widzę jakiegoś małego dzidziusia to tak się rozczulaaaaam aj....

co do porodu, Black, pamiętaj, ze nie wiadomo jak się potoczy poród, wiele kobiet sn rodzi a kończy się cc

ja na samą myśl o cc boje się, pamiętam ten ból, masakra.... ale najważniejsze, ze Amelka się urodziła zdrowa..

co do blizny, mam wrażenie ze jest coraz gorzej, była znaczna poprawa.. ale ostatnio strasznie mnie swędzi ta blizna i jest zaczerwieniona i nie wiem co robić już, nosze te plastry...;/ ale może teraz zaczne smarowac znowu contractubexem no nie wiem już sama.. ręce mi opadają.

Co do sn, moja siostra przy pierwszym porodzie ani nie była nacinana, ani nie pękła, przy drugim była nacinana i pękła.

Noc beznadziejna... ale chyba idą dwójki.
nie jest źle, ale troszkę jest wypukła i zaczerwieniona.. nic doradzę, nie mam pojęcia o co chodzi ;(

Moja jest już prawie taka jak Marsi, czasem tylko zmieni kolor jeszcze, ale jest płaska i przeważnie cieniutka biała ( z jednym grubszym brzegiem) ale przed wszystkim tak nisko, że musiałabym bez majtek chodzić aby ktoś widział.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie kochana, nie jest zła, przy okazji wizyty u dentysty po prostu spytałąm, która najlepsza i poleciła takim malym bąbelkom właśnie elmexa

ja kupuję takie zwykłe suche chusteczki w rossie i Groszek się tym bawi

1. z rossmana- 3 różne, fajne są
2. używam mydła w płynie
3.jak mi się nie chce bo nie mam pod ręką to gotuje kranówkę
4.ostatnio gwiazdą deserków są mandarynki
5.lekarka mi ostatnio powiedziałą skoro łyżeczki i talerzyki myję pod kranówką to tak samo mgę robić zmoczkiem z butelki, ale ja mam jeszcze odruch zalewania wrzątkiem z czajnika
6. soczek z butelki medela, mleko w nocy z butelki TT

pstryniu, ja dziękuję Bogu za te wynalazki
syn zaś przeklina

ale masz zdolne dzieciaczki brawa

brawa, zdolniacho

moja blizna jest bardzo ładna, praktycznie niewidczna a mąż uważa że jest brdzo sexy
rodziłam sn i cc i mimo to wolę mieć bliznę na brzuchu niż jeszcze raz ciętą cipkę

zgadzam się z Tobą
ja też już wiem,że rozstępy, zbędne kg i blizny to nic , dziecko i jego zdrowie jest najważniejsze
pamiętam jak urodziłam pierwszego syna to ex mojego brata nawet nie spojrzałą na dziecko tylko wypytywałą się o wystający brzuch, rozstępy i to jak ciąża masakruje ciało ,dla mnie co innego jest ważniejsze

lubisz????? ja po prostu koooooocham
i jak tylko mam okazję to robię tam zapasy
uwielbiam kosmetyki Balea, szczególnie żele pod prysznic i szapomny, bo nie mam po nich uczulenia
fajna jest też firma AOK robiąca kremy, bardzo polecam
mam jeszcze mały zapasik z wakacji z chorwacji
a moj TZ jedzie w następnym tyg do siostry do Austrii to zrealizuje zamówienie- dla dzieci też mają boskie rzeczy
a Ty co lubisz z DM'u?
Ale ze mnie tępa dzida!
nie pomyślałam o zwykłych suchych chusteczkach!
to może być to! Dziękuje!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:11   #1023
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mi tez sie nie chce w taka pogode wylazic z domu

Kurcze, jak wstalismy o 8.30 to jak babla teraz polozyc spac?

Dziewczyny korzysta ktoras z was z mleka BD3??? Bo kurcze nie wiem czy ja trafilam na jakis felerny produkt czy co, ale takie gluty mi sie robia przy wyrabianiu, ze masakra!!!!!!!!!! Zatykaja smoczek i babel nie moze normalnie tego pic. Wsciekla jestem strasznie. Mialam BD2 i bebiko i nic sie z tym nie robilo, a 3 to jakas porazka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:15   #1024
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Serio ? Ja zupełnie nie umiem sobie przypomnieć jak to się czuje Pamiętam tylko, że nie bolało aż tak bardzo jak sądziłam
ja też jakoś słabo pamiętam ten ból i też byłam miło zaskoczona... nastawiałam się na straszny ból a w rzeczywistości miałam lekki poród... Oby kolejny też taki był... Tylko, że Paulina mała była 2700wagi, 50cm długości, głowa 30cm....

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Elllmi, my tez mamy wodę ze studni

Dziewczyny, to do kiedy się robi to usg przezciemiączkowe? Bo Pola nie miała nigdy, a jej już zarosło dawno...

Zmykam, Pola już śpi, przygotuję tylko butelki i termos, kąpać mi się nawet nie chce

Papa
usg przezciemiączkowe można wykonać dopóki ciemiączko nie zarosło, ale jeśli nie ma potrzeby to się go nie wykonuje...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jaka amazonka

dobra, idę się kapać, bo coś mnie tu za dużo teraz

a jeszzce mnie taka myśl naszła: patrzę na psaek i nadal jest kilka osób, które nas czyta i się nie ujawniło i tak mnie to zastanawia, że im się chce bo w sumie w większości my tu o farmazonach piszemy różnych
podejrzewam, że te osoby są od nas uzależnione... jak ja kiedyś... z tym, że w końcu się ujawniłam i teraz nie wyobrażam sobie życia bez Was

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Insolito, dziękuję ale przesada gruba :P i nie kokietuję

ja ja ja, weźcie się tam dzikami zajmijcie lepiej :P

brawo ! tzn to było oczywiste że zaliczysz ale i tak

a to że przy pierwszym bożena nie ucierpiała nie oznacza że przy drugim też nie ucierpi. Ja się właśnie zastanawiam, bo teraz nie pękłam ani nic ciekawe jakby to było przy drugim razie....

Przepadłam, weszłam na taa stronkę gdziemożna zamówić kosmetyki Balnea
ja byłam nacinana (najgorzej to wspominam, bo nie trafiła w skurcz) i kurde niedawno wzięłam lusterko i chciałam zobaczyć blizne. Miło się zaskoczyłam, bo jej nie widać....

Cytat:
nooo to gratulacje !

hehe no to należy mu sie skoro jedna jedyna

a co do porodu.... wiecie mi się zdaje że to zalezy gdzie kto ma większą wrażliwość na ból, mnie bolało owszem ale mało co krzyczałam, raz se tylko krzyklam bo mi sie lepiej parło ale ogólnie było ok. A np dentysta to dla mnie tragedia....

No po prostu się wypowiadamy.

Nie mówię że trzeba się na to nastawić, tylko że jest taka możliwość że będzie tam blizna. Tak samo jak jest możliwośc że blizna po cc będzie malutka i drobna więc czemu twój tż się nastawia że będzie brzydka? to samo tylko na odwrót.
Ty krzyknełaś a ja gadałam, bo mi to uwagę odwracało od bólu... Lepiej mi się parło a pielęgniarka, lekarka, praktykant się ze mnie śmiali, że na pogaduchy se przyszłam....no i koniec końców nie pozwolili gadać tylko przeć....

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh, czyli TżBokeh zasnął na ziemi? W sumie TżBlack też byłby zdolny do czegoś takiego.

Ja też lecę. Paaaa.
TżGojka też tak często zasypia.... najczęściej podczas zabawy z dzieckiem:brzyda l: choć zdarza mu się ot tak położć na podłodze i zasnąć... Nie wiem jak Wy, ale ja też bardzo lubię leżeć na podłodze...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej, ja ostatnio też jestem taka wrażliwa jak widzę jakieś nieszczęście, ale jak już są małe dzieci to już wpadam w rozpacz...

albo jak widzę jakiegoś małego dzidziusia to tak się rozczulaaaaam aj....

co do porodu, Black, pamiętaj, ze nie wiadomo jak się potoczy poród, wiele kobiet sn rodzi a kończy się cc

ja na samą myśl o cc boje się, pamiętam ten ból, masakra.... ale najważniejsze, ze Amelka się urodziła zdrowa..

co do blizny, mam wrażenie ze jest coraz gorzej, była znaczna poprawa.. ale ostatnio strasznie mnie swędzi ta blizna i jest zaczerwieniona i nie wiem co robić już, nosze te plastry...;/ ale może teraz zaczne smarowac znowu contractubexem no nie wiem już sama.. ręce mi opadają.

Co do sn, moja siostra przy pierwszym porodzie ani nie była nacinana, ani nie pękła, przy drugim była nacinana i pękła.

Noc beznadziejna... ale chyba idą dwójki.
kurde jaka ta blizna jest króciutka.. nie miałam nigdy okazji zobaczyć takiej blizny... myślałam, że to się ciągnie przez całą szerokość brzucha.....

Wczoraj jak któraś pytała o te chusteczki dla dzieci to pomyślałam, że przecież można takie zrobić samemu a zaraz link... hmmm myślałam, że będę pierwsza z takim pomysłem... o ja głupia....

Wiecie, moja Paulinka nie daje mi chrupka czy czegoś tam do jedzenia.. Codziennie proszę aby mi coś dała jak sama je, ale jeszcze nie chce... a niedawno siedzę i Was nadrabiam, ona chodzi po podłodze i je herbatnika.... Nie zwracam na nią uwagi, tylko kątem oka zerkam, no i czytam.... ta podchodzi do mnie wyciąga rączkę i daje tego herbatnika do zjedzenia.... słodziak mój

A teraz zrobiła sobie domek między fotelem a ścianą... naznosiła zabawek i sobie tam siedzi, co chwile zaglądając do mnie....

Pytałyście o zakaz wychodzenia z domu... niestety przez całą zimę mamy siedzieć w domu... masakra... tzn możemy wyjść jak będzie bardzo słonecznie, nie za zimno i bez wiatru... a przecież ciężko o taki dzień.... mamy bardzo często wietrzyć mieszkanie... hehe i niby to ma mi wyjście do ludzi zastąpić...nie wiem jak ja to wytrzymam... przecież jak tż pojedzie ( a może to nastąpić w każdej chwili, dziś samochód już odbiera) no to ja ocipieje.... nikt mnie nie odwiedza, wszyscy znajomi wyjechali gdzieś w Polske, mam tylko jedną sąsiadkę, ale ona jak już tylkoe w soboty nas odwiedza, bo praca jej nie pozwala na tygodniu.... tż musi zabrać laptopa, nie mam teraz kasy, aby kupić coś dla siebie, choć i tak bym nie miała internetu, bo on go pewnie zabierze... na moim telefonie (nokia c3) kiepsko mi się internet przegląda a jak kilka razy próbowałam do Was napisać ze szpitala to nawet wiadomości nie dochodzą... smutno mi z tego powodu....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:15   #1025
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny korzysta ktoras z was z mleka BD3??? Bo kurcze nie wiem czy ja trafilam na jakis felerny produkt czy co, ale takie gluty mi sie robia przy wyrabianiu, ze masakra!!!!!!!!!! Zatykaja smoczek i babel nie moze normalnie tego pic. Wsciekla jestem strasznie. Mialam BD2 i bebiko i nic sie z tym nie robilo, a 3 to jakas porazka

no właśnie ja kiedyś pytałąm o to
dla mnie to mleko to porażka

ja wcześniej używałąm hippa combiotic, bajka jak dla mnie ale w listopadzie niestety z wiadomych przyczyn miałam strasznie dużo wydatków i postanowiłam oszczędzić na mleku
no a że maluch je mleko trzy razy po 220 ml to wychodzi mi puszka na tydzień, -razy 40 zł , a BD 14 zl w promocji
niestety kluchy w butelce robią się notorycznie
nie znoszę tego mleka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:17   #1026
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Sratata :P

Cytat:
lubisz????? ja po prostu koooooocham
i jak tylko mam okazję to robię tam zapasy
uwielbiam kosmetyki Balea, szczególnie żele pod prysznic i szapomny, bo nie mam po nich uczulenia
fajna jest też firma AOK robiąca kremy, bardzo polecam
mam jeszcze mały zapasik z wakacji z chorwacji
a moj TZ jedzie w następnym tyg do siostry do Austrii to zrealizuje zamówienie- dla dzieci też mają boskie rzeczy
a Ty co lubisz z DM'u?
Ja tez kocham DM
Uwielbiam oczywiscie kosmetyki do wlosow (Alverde), lakiery do paznokci p2 i kosmetyki dla dzieci (super sklady!).
Fajny jest jeszcze plyn do higieny intymnej, ktorym myje wlosy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:17   #1027
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ja - ale pierwszy raz nie wiem za kim jestem ciężko wybrać. Ale skłaniam się ku rodzinie z dwójką dzieci, tych z domu dziecka, bo jednak to mi mega pomoże, takie mieszkanie, a widać,. że bardzo się kochają.

co to są gaziki do kąpieli?

nie jest źle, ale troszkę jest wypukła i zaczerwieniona.. nic doradzę, nie mam pojęcia o co chodzi ;(

Moja jest już prawie taka jak Marsi, czasem tylko zmieni kolor jeszcze, ale jest płaska i przeważnie cieniutka biała ( z jednym grubszym brzegiem) ale przed wszystkim tak nisko, że musiałabym bez majtek chodzić aby ktoś widział.

Ale ze mnie tępa dzida!
nie pomyślałam o zwykłych suchych chusteczkach!
to może być to! Dziękuje!
Takie cos:
https://www.google.co.jp/search?q=%E...00%3B600%3B600
Kawalki gazy o wielkosci 15x15 (20x20?) cm, ktorych uzywam m.in. podczas kapieli czy jedzenia.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:17   #1028
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Mleko jest ok tylko że jest bardziej tłuste już i dlatego jest problem je rozbić. Ja na 180 ml wody wsypuje najpierw 3miarki,mieszam łyżeczką i potem kolejne 3. Mieszam i gotowe. Żadnych glutów
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:21   #1029
nafiyqa
Zakorzenienie

marsi, a nie chcesz sie przerzucic np na Bebiko?
Teraz w Rossie 600g jest za 19,99.

Stary 2013-11-27, 09:21   #1030
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
o to to! Także jak chce spać to niech śpi.
Jedynie co to staram się nie kłaść spać od 17 tylko zająć przynajmniej do 18:30 i położyć już na noc
Ale tu widać, że dzieci są różne u nas tak a u Marsi i Lady zupełnie odwrotnie
Co do tego spania, to ja nie wybudzam, im dłużej śpi tym lepiej dla niej. Jeszcze z miesiąc temu to ostatnia drzemkę 20min miała o17:30 i nie miało to wpływu na zasypianie nocne.
Cytat:
jeszcze muszę dodać, bo bąbla byłam uspać (metodą tatową, 3 minuty - nawet w wózku w takim tempie nie zasypiał!!!!!! Z odłożeniem do łóżeczka też nie ma problemu żadnego)

Także u nas ten system z książki działa rewelacyjnie, i tak jak u marsi, śpimy do 7-8 rano, w nocy 2 pobudki (chociaż tutaj bym akurat obstawiała odstawienie od uu), bąbel jest spokojniejszy, nie płacze w ciągu dnia, no naprawdę dużo spokojniejsze dziecko.
Co do za system bo mi chyba umknęło???
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tescik, tescik!
o kurcze, i do kiedy ten zakaz wychodzenia macie?
O współczuję, ja nie byłam 3 dni na spacerze i już kręćka dostaję.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Byłyśmy na bilanse, jeśli można to tak nazwać
Hania waży 9780 (chociaż wydaję mi się, że więcej) i mierzy 78 Doktorka zachwycała się jak pięknie mówi, bo akurat się wtedy rozgadała

Ifwka zdrówka dla Małej Hania na noc je 210, ale rano 180, czasem coś zostawi
Wow, nieźle, moja ma 10 kg i 82 cm i wygląda wg doktorki na roczne dziecko.
No ja mam ten problem że przeważnie Oliwka to zje ile jej dam, na noc daję właśńie 210 i żadko kiedy zostawia coś.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
hje zdrowka dla Poli!
misia zdrowka dla Lenki!
Zdrówka dla dziewczynek
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej

właśnie jakie zabawki kupujecie dzieciakom na roczek??? Ewa od chrzestnego ma dostać jeździk. a co od rodziców? nie mam pomysłu

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

jestem nie w temacie bo mnie nie było, ale widzę że Authentic w ciąży??!!??
Ja kupuje jeździk a od rodziny to pewnie jakieś drobiazgi raczej będą.
Mi to całkiem utknęł. W ciąży to gratulacje

Cytat:
Od mamy dostalismy mega wielka koldre, 200x220, jest booooskaaaaaaa!!!!!!

Wiem bo mam taką już od dawna

Która ogląda "bitwę o dom"??? Dziś finał Za kim jesteście???[/QUOTE]
Ja to jestem chyba za tą parą z domu dziecka,jakoś tak sympatyczni mmi się wydają i tacy normalni
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:24   #1031
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Sratata :P

Ja tez kocham DM
Uwielbiam oczywiscie kosmetyki do wlosow (Alverde), lakiery do paznokci p2 i kosmetyki dla dzieci (super sklady!).
Fajny jest jeszcze plyn do higieny intymnej, ktorym myje wlosy
ale na Bożenie

nie próbowałam alvedre ale kusisz
słoiczki też są fajne no i kupowałam kaszkę, nie pamiętam nazwy ale miałam wrażenie że producentem jest Holle bo podobne opakowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
marsi, a nie chcesz sie przerzucic np na Bebiko?
Teraz w Rossie 600g jest za 19,99.
a myślisz,że mogę tak o mleko zmieniać?
muszę o tym pomyśleć bo BD nie dla mnie
poza tym wogóle marzę,żeby mały nie budził się na jedzenie w nocy
dziś i tak sukces bo tylko jedna pobudka o 3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 09:31   #1032
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ja też jakoś słabo pamiętam ten ból i też byłam miło zaskoczona... nastawiałam się na straszny ból a w rzeczywistości miałam lekki poród... Oby kolejny też taki był... Tylko, że Paulina mała była 2700wagi, 50cm długości, głowa 30cm....

Ja swój też wspominam lekko i w sumie to każdej kobiecie mogłabym życzyć takiego porodu.

ja byłam nacinana (najgorzej to wspominam, bo nie trafiła w skurcz) i kurde niedawno wzięłam lusterko i chciałam zobaczyć blizne. Miło się zaskoczyłam, bo jej nie widać....

U mnie też śladu nie ma, ani dotykowo ani na ocznie cięzko coś dostrzec.

Ty krzyknełaś a ja gadałam, bo mi to uwagę odwracało od bólu... Lepiej mi się parło a pielęgniarka, lekarka, praktykant się ze mnie śmiali, że na pogaduchy se przyszłam....no i koniec końców nie pozwolili gadać tylko przeć....

Ja to się darłam bardzo ale tak mi byłolepiej i nikt nic ne mówił na te moje krzyki. Generalnie ja się produkowałam a Tż żartował z położnymi.

Wiecie, moja Paulinka nie daje mi chrupka czy czegoś tam do jedzenia.. Codziennie proszę aby mi coś dała jak sama je, ale jeszcze nie chce... a niedawno siedzę i Was nadrabiam, ona chodzi po podłodze i je herbatnika.... Nie zwracam na nią uwagi, tylko kątem oka zerkam, no i czytam.... ta podchodzi do mnie wyciąga rączkę i daje tego herbatnika do zjedzenia.... słodziak mój

Moja na razie tylko smoczka swojego mi do buzi wkłada. N i ostatni w poczeklani do lekaża bawi się lewkiem fp i jakas babka mówi do niej daj i ręke wyciaga a ta jej podała

Pytałyście o zakaz wychodzenia z domu... niestety przez całą zimę mamy siedzieć w domu... masakra... tzn możemy wyjść jak będzie bardzo słonecznie, nie za zimno i bez wiatru... a przecież ciężko o taki dzień.... mamy bardzo często wietrzyć mieszkanie... hehe i niby to ma mi wyjście do ludzi zastąpić...nie wiem jak ja to wytrzymam... przecież jak tż pojedzie ( a może to nastąpić w każdej chwili, dziś samochód już odbiera) no to ja ocipieje.... nikt mnie nie odwiedza, wszyscy znajomi wyjechali gdzieś w Polske, mam tylko jedną sąsiadkę, ale ona jak już tylkoe w soboty nas odwiedza, bo praca jej nie pozwala na tygodniu.... tż musi zabrać laptopa, nie mam teraz kasy, aby kupić coś dla siebie, choć i tak bym nie miała internetu, bo on go pewnie zabierze... na moim telefonie (nokia c3) kiepsko mi się internet przegląda a jak kilka razy próbowałam do Was napisać ze szpitala to nawet wiadomości nie dochodzą... smutno mi z tego powodu....
A gdzie mieszkasz to ja Cię odwiedzę
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-11-27, 09:34   #1033
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ładna nocka u nas. Spanie ciągiem od 00:00 do 7:30, potem jeszcze mleczko i pobudka o 9:00.

Dobrze, gdybanie w kwestii porodu można zakończyć, nie o to mi chodziło, jak opisywałam sytuację ze słowami męża...

Ała... Czyli dalej słabo?

Aha, no to pozostawiam Twoją wypowiedź bez dalszego komentarza, bo szkoda mi czasu na to.

Ale to jak za wyniki w nauce, to tym bardziej - . Ja dostałam socjalne, za wyniki pewnie nigdy nie dostanę, bo mi się nie chce tak starać.

Ja nie wychodzę codziennie, ale jak już wyjdę, to tak 30-60 minut i raczej nie więcej, bo mam wrażenie, że małej jest zimno. Chociaż opatulam ją jak eskimoska.
To jak na socjalne to bardzo dużo u nas socjalnego było chyba maksymalnie 150 zł.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No właśnie dalej wychodzicie codziennie na spacer
Bo mi jest strasznie ciężko się zmobilizować by wyjść

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Moja wychodzi codziennie. No chyba że leje. A z nianią wychodzą na 1,5 -2 godziny. IO teraz jak jest zimno też nie krócej. Ubrana ciepło, przykryta cienkim kocykiem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2013-11-27 o 09:36
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:35   #1034
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym wogóle marzę,żeby mały nie budził się na jedzenie w nocy
dziś i tak sukces bo tylko jedna pobudka o 3
Ja to się czasem zastanawaim czy nei zrezygnowac juz z tego nocnego jedzenia ale tak sobie myślę że Oliwka jeszcze taka mała jest i wogóle. Tym bardziej ze budzi się tylko raz,ostatnio regularnie między 3 a 4.

Wogóle to jestem w szoku bo już trzeci dzień Oliwka wstaje o 7 ( a wcześniej było 5 /6). Ale pewnie w sobotę jak będę z nią sama znowu wstanie o 5
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-11-27, 09:36   #1035
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No właśnie dalej wychodzicie codziennie na spacer
Bo mi jest strasznie ciężko się zmobilizować by wyjść

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Mi też ciężko się zmobilizować... Ale staram się codziennie wychodzić.
No chyba że pada to nie wychodzę.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nam ostatnio gumiak pękł

dlatego nienawidzę gumek. Jak kiedyś bungaliśmy sie w gumkach to co chwilę sprawdzałam czy nie zjechała no i ten stres że pęknie..... ojjjj nie...nigdy więcej.... Wolę tabsy i bez stresu się bungować
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Ja ogladam Bylam za Ewa i Kamilem, ale juz chyba nie jestem:p Magda i Pawel sa ok,ale wydaje mi sie,ze skoro oni nie maja dzieci,pracuja to maja spore mozliwosci,zeby choc w czesci zrealizowac kiedys swoje pomysly. Wiec jestem za Gorem i Ania A Wy?
Mi się baaaaardzo podoba mieszkanie Magdy i Pawła. urządzone z gustem. Pięknie.
Ale.... jestem za Ewą i Kamilem (tych z domu dziecka). Są bardzo sympatyczni, właśnie tacy normalni I też ładnie urządzili mieszkanie.

Cytat:

Mi się może dwa razy tak zrobiło. Robię tak jak mała i żadnych grudek nie ma. Darii mleczko bardzo smakuje.... a skoro smakuje to po co przepłacać kupując hippa czy inne drogie mleko.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

A teraz zrobiła sobie domek między fotelem a ścianą... naznosiła zabawek i sobie tam siedzi, co chwile zaglądając do mnie....

a porubione ale słodko!
Stary 2013-11-27, 09:37   #1036
onaella
Zakorzenienie

Czesc

Nadrabiam i właśnie złapałam mega doła chyba zostałam jedną na wątku co dalej ma traumę po porodzie i dalej nie umiem pogodzic się z tym co mnie spotkało.

Pewnie tylko niektóre z Was wiedzą o co chodzi ale dalej nie umiem o tym mówić ani tym bardziej zapomniec.

Miałam się poodnosić ale nie chcę już psuć atmosfery z rana.
Wrócę później.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:44   #1037
s i l v e r
Zakorzenienie

Znajoma mojej siostry ma 3 letnią córeczkę i ona dalej budzi się w nocy 2 razy na mleczko
Jak oduczyć dziecko nocnego picia mleka?? Boję się że Daria też długo będzie się budzić :/

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Czesc

Nadrabiam i właśnie złapałam mega doła chyba zostałam jedną na wątku co dalej ma traumę po porodzie i dalej nie umiem pogodzic się z tym co mnie spotkało.

Pewnie tylko niektóre z Was wiedzą o co chodzi ale dalej nie umiem o tym mówić ani tym bardziej zapomniec.
.
Ja nie wiem o co chodzi opisywałaś w k.??
Stary 2013-11-27, 09:45   #1038
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Znajoma mojej siostry ma 3 letnią córeczkę i ona dalej budzi się w nocy 2 razy na mleczko
Jak oduczyć dziecko nocnego picia mleka?? Boję się że Daria też długo będzie się budzić :/
Nie mam pojęcia jak oduczyć. A u nas czasem i 3 razy podaje mleko i Mały zjada pełne porcje po 150/180.

14.08.2010
baby
Stary 2013-11-27, 09:45   #1039
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

Wrócę później.

Cytat:
Mi się może dwa razy tak zrobiło. Robię tak jak mała i żadnych grudek nie ma. Darii mleczko bardzo smakuje.... a skoro smakuje to po co przepłacać kupując hippa czy inne drogie mleko.
No właśnie, skoro jej smakuje to noł problem. Po co przepłacać. Dlatego żałuję, że Domci nie posmakowało :/

Domcia praktycznie codziennie jest na dworku, no chyba, że leje. A jeśli chodzi o czas to różnie - od pół godziny do półtorej. Zależy czy śpi czy nie

Jeeej kiedy ja doczekam, że Domcia będzie się budzić raz na jedzenie i w międzyczasie nie będzie się w ogóle kręcić?

Gojka całą zimę w domu?! Masakra, współczuję. I jeszcze bez neta. Oszalałbym. A skąd jesteś?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 09:47   #1040
Debrah
Zakorzenienie

A ja znowu z pytaniami :
1. Któraś z Was daje dziecku płatki kukurydziane? (suche)?
2. Dajecie już dorosłe przyprawy : czosnek, cebula itepe itede?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:48   #1041
nafiyqa
Zakorzenienie

Za nami beznadziejna nocka, nie wiem czy spalam 1,5h ciągiem... :/
Nadrobie do konca pozniej, teraz spadam do lumpa poki TZ jest

Stary 2013-11-27, 09:48   #1042
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1. nie

2. nie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:51   #1043
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

Wrócę później.
onella, nie jesteś jedyna, moja trauma po porodzie z Samuelem sn trwa do dziś(12 lat) i do dziś mam problem z na biało nie tyle z sexem co z grą wstępną ale to chyba temat na klub nie na forum hehee
do dziś też ciągnie mnie blizna
nawet Leoś mimo iż urodzony przez cc nie ściągnął tej traumy i nie sądze bym kiedykolwiek zdecydowałą się na poród sn
nawet gdyby ktoś mi zaproponował pół miliona złotych to bym się nie zgodziła

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :

1.Leoś sam otwiera szufladę i wyżera płateczki
2. cebule nie ale czosnek jest u nas obowiązkowo ze szpinakiem, niemowle pachnące czosnkiem- bezcenne

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-11-27 o 09:49

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 09:52   #1044
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja nie wiem o co chodzi opisywałaś w k.??

Trochę na wątku trochę w klubie. Ale generalnie opisu porodu nigdzie bo nie dałabym rady. Z resztą opisać 46 godzin bólu to raczej ciężko :/

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
Kilka sztuk tak, smakowały.
Tak choć rzadko.

Ale Wiktorek z tych wszystko jedzących.

14.08.2010
baby
Stary 2013-11-27, 09:53   #1045
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mam kilka pytanek, można?
1- jakich szczoteczek do zębów używacie u maluszków?
tą co dziewoje wrzucały z Jordana
2- czy używacie jakiś specjalnych płynów do naczyń dla maluchów?
ja mam jeszcze Biały Jeleń w zapasie do butelek
3- czy wodę dalej podajecie jakąś specjalną (typu żywiec) czy lejecie z kranu?
niegazowana mineralną
4- jakie deserki teraz podajecie? Jabłka, gruszki, banany trochę się nam przejadły
oj różne. jabłka, banany, maliny, porzeczki, jagody, melon itp
5- jak często wyparzacie smoczki?
jak gdzieś spadnie poza domem, tak to myję
6- z jakich butelek/kubków niekapków piją Wasze dzieci? Mamy karmiące mm oznaczenia na smoczkach 1,2 co one oznaczają? Przez jakie smoczki podajecie kaszkę?
niekapka z aventu z płaskim, twardym dziubkiem i canpola z silikonowym dziubkiem
Mleko pije z 3, kaszkę z rozwalonego przeze mnie, jak już się kaszka z butli zdarzy

ufff, to chyba tyle
Cytat:
mamy ząbkowe mm, mam pytanie Jesli karmicie dziecko na noc lub w nocy butlą to przecieracie potem ząbki albo coś z nimi robicie? Bo wiadomo mnie ejszcze problem nie dotyczy ale słyszałam że np takie nocne karmienie z zębami to grozi próchnicą. Tylko że wiadomo że dzieci zasypiają prawie od razu więc głupio im potem gmerać palcem po zębach
nie wyobrażam sobie w nocy zębów czyścić

Cytat:
Mężuś mi kupił dzisiaj te perfumy z Biedrony i powiem Wam, że są zaczepiste . Psiknęłam się raz o 14:30 i do tej pory bardzo mocno je czuć na moim sweterku. Do tego są przepiękne. A cena - 13,99.
Cytat:
Silver, generalnie są 4 zapachy, każdy po 100ml, a te, które ja mam, się nazywają Essence d'Or Elode i są w takim dużym, pięknym pudełku - złotym z taką szmaragdową koronką. Pachną przepięknie. Słodko, ale klasycznie, są nieco ciężkie.
ja chyba t. kupię skoro chwalisz. NIe będę jej CK kupować przecież.. A chciała tanie

Cytat:

A propo zebow:
Moja ma taka przerwe miedzy jedynkami gornymi ze wyglada jak... Ryszard kalisz, ewentualnie Karolak:b rzydal:
jeśli zwróciłaś uwagę na zdjęcie ostatnio przeze mnie wklejane, to Dawid też ma przerwę, elllmi się z niego śmiała
zejdzie im się jak reszta zębów wyjdzie

Cytat:
u nas się to PELE MELE nazywało
o to to to1

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Elllmi, u nas też PELE-MELE!
Ulubiony aktor: Facundo Arana, ulubiona aktorka: Natalia Oreiro, ulubiony serial: Zbuntowany anioł, najlepsza przyjaciółka: TY, ulubione danie: rosół i pomidorowa

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:59   #1046
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
Platki mam zamiar w najblizszym czasie dac.
Czosnku jeszcze nie dawalam, ale cebule je normalnie w obiadkach.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:11   #1047
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1.raz mu z mlekiem trochę dałam, jak sama jadłam; a suchych nie
2. czosnek do szpinaku

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeśli zwróciłaś uwagę na zdjęcie ostatnio przeze mnie wklejane, to Dawid też ma przerwę, elllmi się z niego śmiała
ja tylko mówiłam, że Karolak z niego jest

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:22   #1048
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1, zdarzyło mi sie
2, nie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:33   #1049
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1. Nie daję, ale zamierzam
2. Czosnku do zupek nie dodawałam ale cebule tak. Do tego zioła
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:36   #1050
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
1. Nie daję, ale zamierzam
2. Czosnku do zupek nie dodawałam ale cebule tak. Do tego zioła
nina masz jakiś kontakt z mikakrolikową???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości