![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Ja piłam ziółka na I i II fazę i oeparol też jadłam w tym czasie, ogólnie nie odczułam nic negatywnego... U mnie nie wystąpiły również żadne dodatkowe dolegliwości spowodowane piciem ziół...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, ja z moim partnerem również staramy się o dziecko, 3go marca zrobiliśmy badanie hcg ( ok. tydzień po owulacji) i wyszedł wynik 30,6 czyli ciąża, aczkolwiek analityk powiedzial, żeby badanie powtórzyć za jakiś czas, wolałam zaczekać dłużej, więc dzisiaj z rana pojchałam do laboratorium i wynik był 2,4! Popłakałam się strasznie, kobieta wydająca wynik powiedziała tylko żebym się koniecznie z tym wybrała do lekarza bo byłam w ciąży...co się mogło stać? to okropne uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- U mnie z badaniami wszystko ok. Żadnych chlamydii i innych plazm. Posiew też wyszedł dobrze. Czekam jeszcze tylko na wynik cytologii ale to dopiero za tydzień. Jakoś do końca tego tygodnia powinnam dostać okres więc zaczynam nowy cykl. Z nowymi siłami po odpoczynku w Polsce. Do końca roku mamy wszystkie zajść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
Tak, miesiączka była 13go lutego ostatnia, jutro powinien rozpocząć się następny cykl, ale jutro też wybieram się do gina, żeby sprawdzić co i jak Chyba zaczęliśmy cieszyć się zbyt wcześnie , a może wynik testu był błędny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi. oeparolu nie kupiłam. dziś mnie zalało (2 dni opóźnienia, praktycznie zerowy ból brzucha, więc oczywiście już zaczęłam powoli świrować), więc wieczorem pierwsza dawka ziółek. w piątek natomiast idę na badanie glukozy i insuliny. a od przyszłego poniedziałku na nowo monitoring.
peppies - najlepiej udać się do ginekologa w tej sprawie. dziwne, że wyniki są w tendencji spadkowej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
Mnie w poprzednim cyklu też w ogóle brzuch nie bolał. Pierwszy raz w życiu!!! Dziwny jest organizm kobiety!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Mi w końcu przyszła @, nowy cykl i wszystko od początku. Tym razem chce zrobić monitoring od którego dnia powinnam go zacząć?
#1028 |
Rozeznanie
|
Kosta ja zaczynam zawsze około 7, 8 dc. Wcześniej nie ma sensu bo pęcherzyki są zbyt małe aby dojść do tego, który będzie dominujący. Wcześniej jedynie gdybyś chciała sprawdzić czy nie zostały Ci jakieś torbiele po poprzednim cyklu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
od 9 dnia
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Ale cisza ...... Byle nie przed burzą
#1033 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja w piatek ide z moją chrześnicą(bidulka ma problemy z obfitą @ ![]() ![]() Nie wiem jak zadziała na mnie bromek... a badania PRL tez muszę zrobić...
#1034 |
Raczkowanie
|
No straszna cisza... nanka30 - jak u Ciebie już na lekach jedziesz??? Dziewczyny ja w czwartek rozpoczynam nowy rozdział mam pierwszą wizytę w Białymstoku, dostałam od mojego lekarza wizytówkę do tamtejszego lekarza, już podobno o mnie z nim rozmawiał (a to się okaże)!!! Mam dokumentację z leczenia, parę wizyt jakby nie moich, bo zamiast informacji z monitoringu to info o serowatych upławach i zastosowanym leczeniu, a ja przez ostanie 2 lata nic nie miałam... ale co można wymagać od lekarzy na NFZ kręcą jak mogą!!! Mi ostatnio też dał receptę na kogoś innego, bo przy mnie wyskakiwało mu że mam brak refundacji i zamiast 3,20 za bromerton musiałbym płacić 100%. I działamy bo dzidzie same się nie zrobią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Rozeznanie
|
Kasik jestem na lekach i jak nie będą działać to się zalamie bo zaplacilam za lek na 5 dni tylko 1450 zł
A dawki będą min 2
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Dzis moj 17dc i w tym pieknym sluzie ktorego przez ostatnie dwa lata nie bylo w ogole pojawila sie smuzka krwi, doslownie cieniutka nitka.. znaczy to ze doszlo do owu??
Odebralam dzis takze wyniki morfologii, wszystko wskazuje na to, ze mam anemie, a do tego podwyższone mxd (chyba to jakis stan zapalny) 10 kwietnia mam histerolaparoskopie. Jakies doswiadczenia?
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. ![]() Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2014-03-11 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Ja też się szykuję na ten zabieg... gdzie będziesz miała robiony? Długo czekałaś na termin?
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Kiedy idziesz na sprawdzenie jak sie jajeczka mają? |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kasik1313;45540421]Ja też się szykuję na ten zabieg... gdzie będziesz miała robiony? Długo czekałaś na termin?
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Bede robic w poznaniu na polnej, oczekiwanie 1 miesiac
#1039 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja już po pierwszej szklance ziółek. ogólnie smak nawet ujdzie, choć swoim wyglądem do picia nie zachęcają (niestety wygląda to jak mocz ![]() swoją drogą podczas mieszania tej mikstury wczoraj i po przeczytaniu wypowiedzi kobitek na forach nastawiałam się na to, że zmieści mi się to do jakiegoś słoika a wyszło 3/4 największego garnka jaki mam w domu ![]() Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-11 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
W piątek sprawdzam jajka
najbardziej się boje , ze jajka nie przeżyją i pieniądze pójdą się walić Ale jestem pozytywnie nakręcona, chyba wiosna:p przez którą zresztą mam alergię ale co tam Wam tez dziewczyny życzę pozytywnego nastawienia ![]()
#1042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Rozeznanie
|
Dziś byłam u endokrynologa - leczymy Prolaktynę - 19x za duża oraz normujemy tarczycę...
Trzeba zaakceptować codzienność, aby później nie żałować przeszłości... ![]() Edytowane przez AnaBell_85 Czas edycji: 2014-03-11 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
a ja przychodze z pozytywnymi nowinami, jeszcze w ubiegla niedziele test nic nie pokazywal. teraz jestem po trzech
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
Ale wieści gratuluje
![]()
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje... ale nam fala poszła ![]() A wiecie co zaobserwowałam u siebie, brak brunatnego śluzu... już nie pamiętam kiedy tak było. Od ponad roku był nawet 10 dni przed @ a teraz ni ma... To chyba ma podłoże psychiczne, jak się nakręcałam i czekałam czy przyjdzie @ czy nie to miałam ten paskudny śluz!!! A teraz jak wiem że nic z tego to go nie ma... Ciekawe zjawisko nanka30 dobrze, że masz pozytywne nastawienie, zmiana leku pomoże zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie stresuj się, myśl pozytywnie! 6tydz i wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cicci co u Ciebie? jak badania? wszystko ok??
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-03-12 o 09:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.