![]() |
#1021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, takie niewielkie szorstkie, czerwone. Dostał tylko na buzi i to dzień po tym, jak truskawki jadł. Wczoraj kupiłam maliny ale jakie kwaśne cholery nie wiem jak mu to podać. Cathlyn, oj rozumieją dużo sama jestem zdziwiona jak wiele ![]() ------------------- Tak w ogole to heeeej! Pogoda bendziejna dziś, paaada. Dobrze, że wczoraj bylismy na spacerku i placu zabaw. Dziś wpada teściowa bo jej się 'przykrzy' za wnuczkiem i pytała czy moze przyjsc i sie nim pozajmowac. Co to za pytanie w ogole ![]() My sobie w tym czasie mieszkanko posprztamy a jest co bo robimy wielkie porzadki w jednym z pokoi, żeby nie był już składowiskiem ![]() K dostał na sniadanie zupkę z kalarepą i jeszcze jojczy o moje kanapki z szynką i ogorkiem malosolnym ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Wczoraj oglądałam Rodzine Kardashianów i akurat byl odcinek, jak Kim urodziła. I mowila, że teraz to oni sobie odpoczywają, oglądają filmy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() OK, laski. znikam do niedzieli. trzymać kciuki za moją "życzliwość i cierpliwość" (których deficyty ogrooomnnneeee).
![]() |
#1023 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milus bardzo grzecznie zniosl - nie dal sobie tylko zalorzyc tej plachty wiec caly byl we wlosach ![]() ![]() co do mojej fruzrury - pozbylam sie POLOWY wlosow ![]() ![]() aa no i wyglada jak mala kopie mojego ojca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
-wlasnie sie zastanawialm gdzie by tu isc z mlodym jak wstanie ...?? bo od 10 jest na drzemce - no ale wtal dzis o 5.45 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() alliw wstawisz prosze raz jeszcze ten link do tego hotelu w Grecji, bo nie zapisalam i teraz nie moge znalezc :/
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
ma któraś jakiś sprawdzony hotel w berlinie nie za drogi i najlepiej w centrum
![]() ![]() ![]()
#1027 | |
Raczkowanie
|
hej
![]() szczepienia ciąg dalszy - może się przyda ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
ja mam swój osobisty - darmowy u siostry ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- na śląsku też już pada ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh my dziś szczepimy ospę buu
![]() |
#1029 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- już do niej piszę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() T to ten sam model ![]() ![]() Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-06-25 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
#1032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moderna dzięki zaraz zerknę na te naleśniki po wyjeździe do babci zaczeła jeść - pani ja nie wiem co te babcie robią.... Wczoraj zjadła maleńką garstkę makronu z pesto ![]() A przedwczoraj dwa pierogi ruskie oszamała.Rozkręca się ![]() ale kp ciągle duuużo za duuużo
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zadomowienie
|
hej!
kobieto uspokój się z tymi urlopami ![]() ![]() a tak serio to Borkum planujemy za 2 tygodnie, taki jednodniowy od rana do wieczora ale czy wypali nie wiem bo przyjeżdza do nas siostra tz.. i chcielibyśmy bardzo ale ciężko u tz o urlop więc nic póki co nie wiadomo.. MMR mieliśmy już w kwietniu, teraz pneumo Cytat:
![]() 2 mam takie samo zdanie dla mnie to nie odgrzewane kotlety tylko jak najbardziej aktualny temat i tak jak już pisałam i Ty też na wizażu było/jest to widać najlepiej.. tzn. dało się wyczuwać.. akurat ja osobiście znam takie matki chwalące się cycem, wsadzające swoje dzieci do kartonów żeby tak pięknie siedziały, podnoszące za rączki do siadu w 3msc życia, malujące paznokcie w 7.. porównujące i narzucające swoje zasady wychowywania ;/ ale tak jak pisała autorka- wszystko zależy od nas.. także to w jakim środowisku mam się poruszamy, z jakimi mamy styczność.. http://czarny-flamaster.blogspot.de/ dziewczyny' drugie dziecię planujemy ![]() ![]() Moderna- u nas też Ewa dużo gestykuluje.. tak i nie, nie ma- rozkłada rączki, pokazuje ile ma kłopotków kładąc rączki na głowie i rusza prawo-lewo.. ty ty ty- kiwa palcem że nie wolno.. pokazuje język choc jej tego nie uczyłam, robi to dla zabawy, po prostu ją to śmieszy ![]() ![]() ![]() dzieci są niesamowite.. w tym okresie kiedy wszystko poznają tak wiele zależy od nas rodziców.. Kasia- na pewno wyglądasz super.. czekamy na foto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
JolanT za bardzo skrocilam mysl, chodzilo mi, czy planujecie urlop w tym roku, i czy jest to moze Borkum
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() To jest forum, forum dla mam - to o czym mamy tu pisac -o pogodzie? ![]() oczywiste jest, ze poruszamy rozne tematy i sie do nich odnosimy, tak jak kazda z nas to czuje i co mysli - czy to o karmieniu, czy wychowaniu, o kupach i kolkach. ![]() Monika tez widze, ze zauwazyla ten ciagly wyscig w blogach, o wyzsza popularnosc, komentowanie sie nawzajem, bo pojawil sie burzliwy temat, ktora szybciej skomentuje rajtuzki czy malowanie paznokci, juz nie wspominajac o biednych udreczonych matkach, ktore zdecydowaly sie na mleko modyfikowane i jak obrzydza je fakt golego cyca w miejscu publicznym (to dot. tego wpisu maztkocentryzm), to tez musza odpowiednio skomentowac - w ogole cala ta blogosfera jest mocno podtruta - dlatego ja staram sie czytac tylko konkretne wpisy, te obiektywne, na scisly temat czyli jak i dlaczego, podparte literatura, - te subiektywne o dupiemaryny omijam ![]()
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, czasem tłumaczę mu, że nie można otwierać tej szafki bo coś tam i musimy ją teraz zamknąć i zajmiemy się czymś, zamykam, idziemy i jest ok, a czasem.... ciska wszystkim co znajdzie w zasięgu ręki i dalej i... ląduje w kartonie żeby się uspokoić (no dobra, dopiero raz tam trafił w takiej sytuacji). swoją drogą rozważam jakiś namiot albo tunel dla niego bo widzę, że bawi się najczęściej: pod krzesełkiem do karmienia, pod stołem, między moimi nogami, w pudełku, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
No ciężko. Więcej siedział w domu, chociaż wszystko było nudne to jakoś wytrzymał. Co chwila wychodził w cien. No ale strzałem w 10 był basen pod dachem. To było jednak ponad 30 stopni . . A teraz tak chłodno że w kurtce chodzimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
tak, dzieci są bardzo kumate.. nie wiem czy pisałam? J. bije mi brawo jak kończę jeść, jak jestem w toalecie (także Cathlyn, zastanów się czy brawo za zrobioną kupę to najtrafniejsze podsumowanie, bo chyba Ty o tym pisałaś kiedyś), a sobie to już w ogóle ciągle bije brawo..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no przecież nikt niczego nie narzuca.. przynajmniej ja tego tak nie odczuwam.. jest to raczej rodzaj jakiegoś ciśnienia (np. jej dziecko już cośtam robi a moje nie, cośtam ma a moje nie) osobiście nie mam z tym problemu ale są inne mamy które się naczytają nasłuchają i później licytują się między sobą albo łapią doła.. chodzi o to żeby nie zwariować od natłoku informacji i być rodzicem dla swojego dziecka a nie innych jedziesz na Borkum w tym roku? kiedy? ja szukam też czegoś w Holandii bo mamy blisko ale to też dzień, góra dwa bo na dłuższy urlop chcemy jechać do Polski i może do Tatralandii.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Borkum znalazlam ladne mieszkanie, ale bez psa - a nie mamy opiekunki ![]() Wiec Borkum na razie w znaku zapytania ![]() Jeszcze myslalam nad Polska, ale nie wiem, czy zdaze wyrobic dziecku paszport/inny dokument.. z tym cisnieniem, to to chyba tez jest roznie interpretowane (pamietajmy, ze to wirtualne kontakty - piszemy o osiagnieciach dzieci, bo o tym jest to forum, chcemy sie pochwalic, jestesmy dumni, czy tez w przypadku braku zaniepokojeni) - i sama tez raz napisalam ojejj a M. jeszzce nie mowi - ale absolutnie nie mialam cisnienia, zeby mowil (zawsze czekam cierpliwie, i ciesze sie z kazdego kroku na przod), ale czasami pisze spontanicznie i to pierwsza mysl, jaka sie pojawia (bo dlatego jestesmy na forum mam marzec-kwiecein by dzielic sie doswiadczeniem w stosunku do dzieci w podobnym wieku, chcemy wiedziec kiedy mniej wiecej dziecko zaczyna razckowac, chodzi, robic papa itp. i oczywiste tez jest, ze robi to w roznym okresie, ale mniej wiecej wiemy kiedy sie czegos tam spodziewac)- i ktos moglby to tez odczytac, ze siemartwie, ze czekam i nic - a to nie tak - zreszta wirtualnie nie zawsze jestesmy w stanie ubrac odpowiednio nasze mysli. No i poza tym pisac tez o czyms trzeba, wiec gdyby nie wpisy, ze J. klaszcze brawo, Z. mowi mlecko, E. kiwa glowka ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- mojemu M. wlasnie mija czwarta godzina drzemki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- JolanT gdzie jedziecie do PL na urlop - Tatry? ja sie caly czas zastanawiam teraz, czy nie pojedziemy nad polskie morze (Miedzyzdroje) - ale wiesz co mnie wkurza? szukanie kwatery na polskich stronach - to wszystko takie rozpierdzielone wszedzie, poza tym musialabym do kazdego pensjonatu/willi (? nie ma przeciez takiego obiektu turystycznego w ustawie ![]() ![]() dlatego nie szukam, bo przeciez nie ebde dzwonic do kilkudziesieciu miejsc, by dowiedziec sie, ze zajete ![]() albo przynjamniej informacja, ze w tym i w tym okresie mamy jeszzce wolne miejsca.. ehhh... temat rzeka.. sama studiowalam turystyke i moze dlatego tak mnie to wkurza ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Usmazylam gore korabowych nalesnikow i jednoczesnie smazac przeczytalam polowe ksiazki "NIE z milosci" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-25 o 15:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy też mieszkanie w berlinie można wynająć ale musiała bym znać termin i nie wiem jak klucze by można było przekazać ale te hotele i hostele polecam i bardzo tanie są ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- jolanT ![]() Pani ![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-06-25 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa mieszkanie ale wam fajnie ![]() 6 na 7 lipiec szukam
![]() |
#1043 |
MBZ♥
|
Cathlyn Ty pytalas czy Zoswiek ma czwórki w związku z kalarepą? Tak ma wszystkie
![]() Pani niech moc będzie z Tobą ![]() Demeter bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko dobrze ![]() Jolu mocne ![]() Moderna mnie też wpis na blogu nie zachwycil/powalił ![]() ![]() C.R wielkie ![]() Alliw jak mycie główki? Kwiatuszku mam Samsunga led d 5500 albo 6500 i tam jest funkcja eco-właśnie wylaczenie ekranu Dragusiu jak szczepienie? Lukrecja znam stronę ale jakoś nie ufam bezgranicznie:/ Anika jak kuzynka się czuje? Kasia u nas też deszcz więc spacery w kaloszach i płaszczu przeciwdeszczowym. Dobry wieczór ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-06-25 o 19:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
#1045 | ||
Zadomowienie
|
Hej
w końcu ładna pogoda ![]() coś miałam napisać i nie pamiętam Cytat:
![]() u mnie nie da się aż tak ściemnić ale z telegazetą spróbuję ![]() cierpliwości u teściowej Cytat:
![]() córka ![]() alliw zapraszamy ![]() w niedzielę jak będzie ładna pogoda jedziemy na targi rolnicze. Karol chyba oszaleje od nadmiaru ciągników ![]() jak będziesz przeglądać blogi w poszukiwaniu opinii o skarpetach, to nie wystrasz się zdjęć, bo są delikatnie mówiąc, mało estetyczne fajnie musi wyglądać Janek klepiący się po brzuszku ![]() Byou dzięki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- wiem co miałam napisać słuchajcie, od piątku albo soboty u Karola pojawił się dziwny zapaszek z ust (a już miałam umawiać się na szczepienie). czuć głównie po obudzeniu, czy to po drzemce, czy z nocy. tak mi się wydaje. ki czort? ![]() jak miał zapalenie jamy ustnej to też było czuć ale teraz nie widzę, żeby coś się działo. już mam stracha, że albo coś z gardłem będzie się działo, albo próchnica, albo dziąsła tylko nie zauwazyłam/ albo jakieś problemy trawienne ![]()
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony.. po spaniu to i dorosły ma zapaszek z ust.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
CR brawo dla Wojtusia za krozki
![]() Demeterr cieszę się że zupka smakuje sama wczoraj robiłam ![]() kwiatuszku my mamy tv smart sama właściwie nie wiem czy w nim jest taka funkcja bo u nas podłączenie tv to wyższa szkoła jazdy kino domowe subwoofer, i coś tam jeszcze co właśnie gra leci głos z tv a tv wyłączony. Więc nie pomogę. Dragusia spytam się brata jutro czy będą w Berlinie bo teraz przebywają w Stuttgard może byście mogli się przekimać. BYou możesz mi napisać jaki rozmiar kapelusika brałaś dla Zosieńki z la millou? Dziś przyszła przesyłka z zary i faktycznie zmiany są doręcza dpd zamiast tnt i przesyłka jest ze Swarzędza, w piątek zamawiałam dziś przyszła z rana normalnie była by najwcześniej w piątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1049 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku podobno zapach może świadczyć o infekcji. Może podejdź do lekarza?
A tz oswiec ![]() ![]() Oliwka u mnie też Swarzędz i dpd:/ ocZywiście kurier nie zadzwonil-a tym zawsze dawał znać że jedzie. Dragusiu będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Oliwko, kapelutek brałam wiązany z tyłu i on ma rozmiar uniwersalny-reguluje wiązaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Pani cierpliwosci!
![]() Moderna zaczynam czytac ta ksiazke bez nagrod i kar, pierwszy raz spotykam sie z takim podejsciem, na dniach stwierdze czy mi takie podejscie pasuje ![]() Staram sie byc wyluzowana mama. Malo cierpliwosci to mam do Tz jak probuje Kamila ograniczac, skoro sie denerwuje to smoczek, skoro ucieka to ma ciagle w wozku siedziec nawet na placu zabaw itp. Eh musze temperowac ale jego pierwsze dziecko, ma prawo do bledow, niewiedzy. Na szczescie ma mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.