Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 09:14   #1021
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O taaaak!
A też takie plamki okrągławe, czerwonawe, lekko szorstkie? Szkoda...

Tak, takie niewielkie szorstkie, czerwone. Dostał tylko na buzi i to dzień po tym, jak truskawki jadł.
Wczoraj kupiłam maliny ale jakie kwaśne cholery nie wiem jak mu to podać.

Cathlyn, oj rozumieją dużo sama jestem zdziwiona jak wiele

-------------------
Tak w ogole to heeeej!
Pogoda bendziejna dziś, paaada. Dobrze, że wczoraj bylismy na spacerku i placu zabaw.
Dziś wpada teściowa bo jej się 'przykrzy' za wnuczkiem i pytała czy moze przyjsc i sie nim pozajmowac. Co to za pytanie w ogole
My sobie w tym czasie mieszkanko posprztamy a jest co bo robimy wielkie porzadki w jednym z pokoi, żeby nie był już składowiskiem

K dostał na sniadanie zupkę z kalarepą i jeszcze jojczy o moje kanapki z szynką i ogorkiem malosolnym

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Wczoraj oglądałam Rodzine Kardashianów i akurat byl odcinek, jak Kim urodziła. I mowila, że teraz to oni sobie odpoczywają, oglądają filmy Jak pomyśle jaki u nas bylo po porodzie to No ale jak sie ma stado niani przy sobie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:35   #1022
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

przeczytalas juz Juula?
, już nawet nie pamiętam

OK, laski. znikam do niedzieli. trzymać kciuki za moją "życzliwość i cierpliwość" (których deficyty ogrooomnnneeee).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:46   #1023
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Kasia, poka fryza
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wlasnie Kasia pokaż fryzurke i kolorek
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

pokaż Wasze nowe fryzurki :d Jak Miluś zniósł obcinanie? maszynką strzygła czy nożyczkami?
jak odbiore w piatek tele z naprawy to cos pstrykne i wrzuce

Milus bardzo grzecznie zniosl - nie dal sobie tylko zalorzyc tej plachty wiec caly byl we wlosach ale mu nie smakowaly - byl obcinany nozyczakmi - lekko tam chciala maszynka za uchem pojechac na sam koniec to dopychal raczka :P

co do mojej fruzrury - pozbylam sie POLOWY wlosow ale kitke do pracy dam rade zrobic - kolor podchadzacy pod ciemna czerwien

aa no i wyglada jak mala kopie mojego ojca .

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Wojciech ruszył Niestety nie widziałam pierwszych kroczków, zrobił je na wsi, jak ja byłam jeszcze w wwa.

Cytat:
Dobry wieczór
Wczoraj Mama wróciła z Toskanii, przywiozła pyszne sery, przyprawy, pomidory suszone, oliwki, oliwę itp I prezenciki dla Wnuczków
A Krzyś tak cudnie się ucieszył na Jej widok, no mówię Wam,cały się rozpromienił A Mama oczywiście rozpłynęła we wzruszeniu
.

Cytat:
Tak w ogole to heeeej!
Pogoda bendziejna dziś, paaada. Dobrze, że wczoraj bylismy na spacerku i placu zabaw.
co ty gdzie ty mieszkasz ze pada :P u mnie lekko slonecznie z przewaga chmur ale nie pada.

-wlasnie sie zastanawialm gdzie by tu isc z mlodym jak wstanie ...??
bo od 10 jest na drzemce - no ale wtal dzis o 5.45 dalam krome chleba zjadl - pobawil sie o 7 dalam kaszke .... tulilismy sie potem w lozku .... o 8.20 byla kromka z patologicznym pasztetem ... zabawa z dziadkiem - i padlo mi dziecko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:48   #1024
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
co ty gdzie ty mieszkasz ze pada :P u mnie lekko slonecznie z przewaga chmur ale nie pada.
Kotlina Kłodzka, dolnośląskie. Niestety pogoda pod 'zbitym psem'...
Stary 2014-06-25, 10:28   #1025
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
, już nawet nie pamiętam

OK, laski. znikam do niedzieli. trzymać kciuki za moją "życzliwość i cierpliwość" (których deficyty ogrooomnnneeee).
Vieelll Glück! Powodzenia

alliw wstawisz prosze raz jeszcze ten link do tego hotelu w Grecji, bo nie zapisalam i teraz nie moge znalezc :/
Stary 2014-06-25, 10:32   #1026
Dragusia88
Zakorzenienie

ma któraś jakiś sprawdzony hotel w berlinie nie za drogi i najlepiej w centrum ?? bo potrzebuje a i z parkingiem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:00   #1027
Lukrecjas
Raczkowanie

hej
szczepienia ciąg dalszy - może się przyda znalezione na innym wątku http://www.stopnop.pl/

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ma któraś jakiś sprawdzony hotel w berlinie nie za drogi i najlepiej w centrum ?? bo potrzebuje a i z parkingiem

ja mam swój osobisty - darmowy u siostry ale jak chcesz mogę ją podpytać co i jak w berlinie znaleźć

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Kotlina Kłodzka, dolnośląskie. Niestety pogoda pod 'zbitym psem'...

na śląsku też już pada
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:01   #1028
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
hej
szczepienia ciąg dalszy - może się przyda znalezione na innym wątku http://www.stopnop.pl/

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

ja mam swój osobisty - darmowy u siostry ale jak chcesz mogę ją podpytać co i jak w berlinie znaleźć
gdybyś mogła byłabym wdzięczna

eh my dziś szczepimy ospę buu

Stary 2014-06-25, 11:11   #1029
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Milus bardzo grzecznie zniosl - nie dal sobie tylko zalorzyc tej plachty wiec caly byl we wlosach ale mu nie smakowaly - byl obcinany nozyczakmi - lekko tam chciala maszynka za uchem pojechac na sam koniec to dopychal raczka :P

co do mojej fruzrury - pozbylam sie POLOWY wlosow ale kitke do pracy dam rade zrobic - kolor podchadzacy pod ciemna czerwien

aa no i wyglada jak mala kopie mojego ojca .

dla Milusia i mamusi za niu imaż moglibyście się pokazać live

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
gdybyś mogła byłabym wdzięczna

eh my dziś szczepimy ospę buu

już do niej piszę i kciuki za szczepienie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
On chce zjadać krem z tubki, on chce zabierać słoiczki w sklepie, on chce wchodzić po schodach SAM, on chce odrywać rejestrację od auta, on chce ciągnąć kota za ogon itp.

T to ten sam model

Edytowane przez Lukrecjas
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:09
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:19   #1030
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Macie sprawdzony przepis na dobrą domową szynkę pieczoną/gotowaną?
.
Moja teściowa robi z szynkowaru Pożyczyłam od niej i będę w weekend testować
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Moderna, długie Marcel ma drzemki. J. już w dzien praktycznie nie spi, czasami w wózku na spacerze, ale to krótko, no i czasami przy obiedzie czytam o tych nocnych lękach i wydaje mi się że Jankowi tez się cos takiego zdarzyło (mielismy pare takich akcji, ze było duzo płaczu i nie mogłam go utulić bo się wyrywał i wyginał na wszystkie strony), ciekawe ze przed tym w dzien nie działo się nic szczególnego
Jeszcze nie dotarłam do artykułu o lękach nocnych, ale może to, co ja brałam za ból brzuszka u L. to były lęki? Też było wyginanie, w końcu usypiała na mnie. Podajcie link

Cytat:

Cały czas mnie Krzyś zadziwia, jak to okazuje się nagle, że rozumie tyle rzeczy, o których pojęcia nie miałam... Przykładowo, dziś pytałam o różne części ciała, gdzie co ma. I wiecie co? Pokazał wszystko, oprócz "pupci" (może się wstydził ). Nawet paluszki czy włosy. Nie uczyliśmy, sam załapał

.
Stary 2014-06-25, 11:45   #1031
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn http://dzieci.pl/kat,1024263,title,L...uticaid=612f84

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 11:52   #1032
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
oczywiście.

aczkolwiek wiem doskonale czego Michał chce.
Nie mamy problemu ze zrozumieniem, komunikacją.

On chce zjadać krem z tubki, on chce zabierać słoiczki w sklepie, on chce wchodzić po schodach SAM, on chce odrywać rejestrację od auta, on chce ciągnąć kota za ogon itp.
po co mu ona :P bo kota to rozumiem

moderna
dzięki
zaraz zerknę na te naleśniki
po wyjeździe do babci zaczeła jeść - pani ja nie wiem co te babcie robią.... Wczoraj zjadła maleńką garstkę makronu z pesto i całą brzoskwinię i dwie truskawki i kawałek bajgla. W szoku jestem
A przedwczoraj dwa pierogi ruskie oszamała.Rozkręca się
ale kp ciągle duuużo za duuużo
Stary 2014-06-25, 12:02   #1033
jolanT
Zadomowienie

hej!

Cytat:
[/COLOR]JolanT mieliscie szczepienie MMR?
Jak tam urlop - Borkum?
kobieto uspokój się z tymi urlopami już mnie na dwa wysłałaś w tym roku (Mielno, Borkum) a ja na żadnym jeszcze nie byłam
a tak serio to Borkum planujemy za 2 tygodnie, taki jednodniowy od rana do wieczora ale czy wypali nie wiem bo przyjeżdza do nas siostra tz.. i chcielibyśmy bardzo ale ciężko u tz o urlop więc nic póki co nie wiadomo..

MMR mieliśmy już w kwietniu, teraz pneumo

Cytat:
Hej
chyba na blogu sroki ostatnio oglądałam zdjęcia. nieźle działają
aż mi się potem śniło, że szorowałam pięty pumeksem i tak jakby przetarłam się przez wierzchnią warstwę skóry, zajrzałam do środka a tam w odległości jakichś 2cm piękna gładka stopa, jak u Karolka. no i darłam dalej

wyjątkiem pewnie nie jesteś, ale mi się podobał. Jak dla mnie sama prawda. nawet na wizażu można spotkać się z częścią opisanych tam sytuacji

a z tymi cyckami to może chodzi o tą akcję "Karmiące cyce na ulice" czy tablice nie wiem. mam taką delikwentkę na fb (pisałam już nie raz), która przyłączyła się do tej akcji i oczywiście musiała uraczyć wszystkim zdjęciem swojego gołego cyca na pół zdjęcia (z widocznym sutkiem i brodawką) a na drugim planie synek wyciagający rączkę. dla mnie to lekkie przegięcie
:
1

2 mam takie samo zdanie
dla mnie to nie odgrzewane kotlety tylko jak najbardziej aktualny temat
i tak jak już pisałam i Ty też na wizażu było/jest to widać najlepiej.. tzn. dało się wyczuwać.. akurat ja osobiście znam takie matki chwalące się cycem, wsadzające swoje dzieci do kartonów żeby tak pięknie siedziały, podnoszące za rączki do siadu w 3msc życia, malujące paznokcie w 7.. porównujące i narzucające swoje zasady wychowywania ;/
ale tak jak pisała autorka- wszystko zależy od nas.. także to w jakim środowisku mam się poruszamy, z jakimi mamy styczność..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a który to blog c.f.?
http://czarny-flamaster.blogspot.de/

dziewczyny'
drugie dziecię planujemy myślę, że w niedługim czasie

Moderna-
u nas też Ewa dużo gestykuluje.. tak i nie, nie ma- rozkłada rączki, pokazuje ile ma kłopotków kładąc rączki na głowie i rusza prawo-lewo.. ty ty ty- kiwa palcem że nie wolno.. pokazuje język choc jej tego nie uczyłam, robi to dla zabawy, po prostu ją to śmieszy ostatnio wzięła rurę od odkurzacza i raz przy razie odkurzała; później w kuchni odsunęła krzesło, wlazła z nią pod stół tez odkurzyła i zasunęła krzesło z powrotem buciki tez przynosi jak chce papa.. pośle buziaczka i potrafi zakręcić się dookoła
dzieci są niesamowite.. w tym okresie kiedy wszystko poznają tak wiele zależy od nas rodziców..

Kasia-
na pewno wyglądasz super.. czekamy na foto

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:15   #1034
Moderna
Zakorzenienie

JolanT za bardzo skrocilam mysl, chodzilo mi, czy planujecie urlop w tym roku, i czy jest to moze Borkum (akurat od kilku dni wyszukuje kwatere i przy okazji borkum tez, i pomyslalam o Was )

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
na wizażu było/jest to widać najlepiej.. tzn. dało się wyczuwać.. akurat ja osobiście znam takie matki chwalące się cycem, wsadzające swoje dzieci do kartonów żeby tak pięknie siedziały, podnoszące za rączki do siadu w 3msc życia, malujące paznokcie w 7.. porównujące i narzucające swoje zasady wychowywania ;/
ale tak jak pisała autorka- wszystko zależy od nas.. także to w jakim środowisku mam się poruszamy, z jakimi mamy styczność..
ale, ze jak, ze my tu narzucamy jak karmic, rodzic i wychowywac?

To jest forum, forum dla mam - to o czym mamy tu pisac -o pogodzie?

oczywiste jest, ze poruszamy rozne tematy i sie do nich odnosimy, tak jak kazda z nas to czuje i co mysli - czy to o karmieniu, czy wychowaniu, o kupach i kolkach.

Monika tez widze, ze zauwazyla ten ciagly wyscig w blogach, o wyzsza popularnosc, komentowanie sie nawzajem, bo pojawil sie burzliwy temat, ktora szybciej skomentuje rajtuzki czy malowanie paznokci, juz nie wspominajac o biednych udreczonych matkach, ktore zdecydowaly sie na mleko modyfikowane i jak obrzydza je fakt golego cyca w miejscu publicznym (to dot. tego wpisu maztkocentryzm), to tez musza odpowiednio skomentowac - w ogole cala ta blogosfera jest mocno podtruta - dlatego ja staram sie czytac tylko konkretne wpisy, te obiektywne, na scisly temat czyli jak i dlaczego, podparte literatura, - te subiektywne o dupiemaryny omijam w ogole to nie cierpie generalizowania roznych tematow
Stary 2014-06-25, 13:46   #1035
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
taaaaak... on chce zjadać papier toaletowy, ręczniki papierowe i tekturę, chce gryźć koła najmniejszego samochodziku bo idealnie wpasowują się w bolące dziąsła, kij, że są ruchome i mogą odpaść, chce bawić się kurkami od gazu, rzucać szklanymi słoiczkami bo fajnie dzwonią obijając się o płytki, i mogłabym tak dłuuuuugo.

fakt, czasem tłumaczę mu, że nie można otwierać tej szafki bo coś tam i musimy ją teraz zamknąć i zajmiemy się czymś, zamykam, idziemy i jest ok, a czasem.... ciska wszystkim co znajdzie w zasięgu ręki i dalej i... ląduje w kartonie żeby się uspokoić (no dobra, dopiero raz tam trafił w takiej sytuacji).

swoją drogą rozważam jakiś namiot albo tunel dla niego bo widzę, że bawi się najczęściej: pod krzesełkiem do karmienia, pod stołem, między moimi nogami, w pudełku, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:51   #1036
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ewka, a Wy w końcu jak daliście radę :
No ciężko. Więcej siedział w domu, chociaż wszystko było nudne to jakoś wytrzymał. Co chwila wychodził w cien. No ale strzałem w 10 był basen pod dachem. To było jednak ponad 30 stopni . . A teraz tak chłodno że w kurtce chodzimy.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:53   #1037
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

tak, dzieci są bardzo kumate.. nie wiem czy pisałam? J. bije mi brawo jak kończę jeść, jak jestem w toalecie (także Cathlyn, zastanów się czy brawo za zrobioną kupę to najtrafniejsze podsumowanie, bo chyba Ty o tym pisałaś kiedyś), a sobie to już w ogóle ciągle bije brawo..
Stary 2014-06-25, 14:28   #1038
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
JolanT za bardzo skrocilam mysl, chodzilo mi, czy planujecie urlop w tym roku, i czy jest to moze Borkum (akurat od kilku dni wyszukuje kwatere i przy okazji borkum tez, i pomyslalam o Was )

ale, ze jak, ze my tu narzucamy jak karmic, rodzic i wychowywac?

To jest forum, forum dla mam - to o czym mamy tu pisac -o pogodzie?

oczywiste jest, ze poruszamy rozne tematy i sie do nich odnosimy, tak jak kazda z nas to czuje i co mysli - czy to o karmieniu, czy wychowaniu, o kupach i kolkach.

Monika tez widze, ze zauwazyla ten ciagly wyscig w blogach, o wyzsza popularnosc, komentowanie sie nawzajem, bo pojawil sie burzliwy temat, ktora szybciej skomentuje rajtuzki czy malowanie paznokci, juz nie wspominajac o biednych udreczonych matkach, ktore zdecydowaly sie na mleko modyfikowane i jak obrzydza je fakt golego cyca w miejscu publicznym (to dot. tego wpisu maztkocentryzm), to tez musza odpowiednio skomentowac - w ogole cala ta blogosfera jest mocno podtruta - dlatego ja staram sie czytac tylko konkretne wpisy, te obiektywne, na scisly temat czyli jak i dlaczego, podparte literatura, - te subiektywne o dupiemaryny omijam w ogole to nie cierpie generalizowania roznych tematow

nie no przecież nikt niczego nie narzuca.. przynajmniej ja tego tak nie odczuwam.. jest to raczej rodzaj jakiegoś ciśnienia (np. jej dziecko już cośtam robi a moje nie, cośtam ma a moje nie) osobiście nie mam z tym problemu ale są inne mamy które się naczytają nasłuchają i później licytują się między sobą albo łapią doła.. chodzi o to żeby nie zwariować od natłoku informacji i być rodzicem dla swojego dziecka a nie innych

jedziesz na Borkum w tym roku? kiedy?
ja szukam też czegoś w Holandii bo mamy blisko ale to też dzień, góra dwa bo na dłuższy urlop chcemy jechać do Polski i może do Tatralandii..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:03   #1039
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie no przecież nikt niczego nie narzuca.. przynajmniej ja tego tak nie odczuwam.. jest to raczej rodzaj jakiegoś ciśnienia (np. jej dziecko już cośtam robi a moje nie, cośtam ma a moje nie) osobiście nie mam z tym problemu ale są inne mamy które się naczytają nasłuchają i później licytują się między sobą albo łapią doła.. chodzi o to żeby nie zwariować od natłoku informacji i być rodzicem dla swojego dziecka a nie innych

jedziesz na Borkum w tym roku? kiedy?
ja szukam też czegoś w Holandii bo mamy blisko ale to też dzień, góra dwa bo na dłuższy urlop chcemy jechać do Polski i może do Tatralandii..
urlop mamy w okresie 19.07-10.08 - ale jeszcze niczego nie znalazlam my to jak zawsze w ostatniej chwili cos planujemy, a znalezc kwatere w odpowiednich warunkach, w dodatku z psem jest ciezko
Na Borkum znalazlam ladne mieszkanie, ale bez psa - a nie mamy opiekunki

Wiec Borkum na razie w znaku zapytania

Jeszcze myslalam nad Polska, ale nie wiem, czy zdaze wyrobic dziecku paszport/inny dokument..

z tym cisnieniem, to to chyba tez jest roznie interpretowane (pamietajmy, ze to wirtualne kontakty - piszemy o osiagnieciach dzieci, bo o tym jest to forum, chcemy sie pochwalic, jestesmy dumni, czy tez w przypadku braku zaniepokojeni) - i sama tez raz napisalam ojejj a M. jeszzce nie mowi - ale absolutnie nie mialam cisnienia, zeby mowil (zawsze czekam cierpliwie, i ciesze sie z kazdego kroku na przod), ale czasami pisze spontanicznie i to pierwsza mysl, jaka sie pojawia (bo dlatego jestesmy na forum mam marzec-kwiecein by dzielic sie doswiadczeniem w stosunku do dzieci w podobnym wieku, chcemy wiedziec kiedy mniej wiecej dziecko zaczyna razckowac, chodzi, robic papa itp. i oczywiste tez jest, ze robi to w roznym okresie, ale mniej wiecej wiemy kiedy sie czegos tam spodziewac)- i ktos moglby to tez odczytac, ze siemartwie, ze czekam i nic - a to nie tak - zreszta wirtualnie nie zawsze jestesmy w stanie ubrac odpowiednio nasze mysli. No i poza tym pisac tez o czyms trzeba, wiec gdyby nie wpisy, ze J. klaszcze brawo, Z. mowi mlecko, E. kiwa glowka to nie mialbysmy o czym pisac..

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

mojemu M. wlasnie mija czwarta godzina drzemki (tzn. podzielona na dwie ) - ale wstal wczesnie, bo o 6 mielismy pobudke

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

JolanT gdzie jedziecie do PL na urlop - Tatry?

ja sie caly czas zastanawiam teraz, czy nie pojedziemy nad polskie morze (Miedzyzdroje) - ale wiesz co mnie wkurza? szukanie kwatery na polskich stronach - to wszystko takie rozpierdzielone wszedzie, poza tym musialabym do kazdego pensjonatu/willi (? nie ma przeciez takiego obiektu turystycznego w ustawie ) dzwonic osobno, by sprawdzic oblozenie - dlaczego jak pensjonat posiada wlasna strone internetowa to nie wstawi aktualizowanego kalendarza z oblozeniem, czy ma wolne czy nie pokoje
dlatego nie szukam, bo przeciez nie ebde dzwonic do kilkudziesieciu miejsc, by dowiedziec sie, ze zajete

albo przynjamniej informacja, ze w tym i w tym okresie mamy jeszzce wolne miejsca.. ehhh...
temat rzeka.. sama studiowalam turystyke i moze dlatego tak mnie to wkurza

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Usmazylam gore korabowych nalesnikow i jednoczesnie smazac przeczytalam polowe ksiazki "NIE z milosci" jestem z siebie dumna za dobre wykorzystanie czasu

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
tak, dzieci są bardzo kumate.. nie wiem czy pisałam? J. bije mi brawo jak kończę jeść, jak jestem w toalecie (także Cathlyn, zastanów się czy brawo za zrobioną kupę to najtrafniejsze podsumowanie, bo chyba Ty o tym pisałaś kiedyś), a sobie to już w ogóle ciągle bije brawo..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-06-25 o 15:00
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 15:52   #1040
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
dziewczyny'
O suuuper
Stary 2014-06-25, 16:29   #1041
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Drgausia proszę bardzo http://www.aohostels.com/pl/ zazwyczaj z jednej strony jest hotel z drugiej hostel generalnie polecam czyst schludnie śniadania ok (mój tato buduje / remontuje sieć tych hoteli)
mamy też mieszkanie w berlinie można wynająć ale musiała bym znać termin i nie wiem jak klucze by można było przekazać ale te hotele i hostele polecam i bardzo tanie są

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

jolanT za drugiego bobasa

Pani za cierpliwość

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-06-25 o 16:22
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:11   #1042
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny'

Cytat:
zreszta wirtualnie nie zawsze jestesmy w stanie ubrac odpowiednio nasze mysli.
otóż to

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Drgausia proszę bardzo http://www.aohostels.com/pl/ zazwyczaj z jednej strony jest hotel z drugiej hostel generalnie polecam czyst schludnie śniadania ok (mój tato buduje / remontuje sieć tych hoteli)
mamy też mieszkanie w berlinie można wynająć ale musiała bym znać termin i nie wiem jak klucze by można było przekazać ale te hotele i hostele polecam i bardzo tanie są
ooo dzięki oblukam w wolnej chwili.
aaa mieszkanie ale wam fajnie
6 na 7 lipiec szukam

Stary 2014-06-25, 18:53   #1043
BYou
MBZ♥

Cathlyn Ty pytalas czy Zoswiek ma czwórki w związku z kalarepą? Tak ma wszystkie

Pani niech moc będzie z Tobą

Demeter bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko dobrze

Jolu mocne za starania

Moderna mnie też wpis na blogu nie zachwycil/powalił a wojenki... Jak ktoś ma czas i ochotę to fajt ja podziękuję i wysiadam.

C.R wielkie za kroczki

Alliw jak mycie główki?

Kwiatuszku mam Samsunga led d 5500 albo 6500 i tam jest funkcja eco-właśnie wylaczenie ekranu

Dragusiu jak szczepienie?

Lukrecja znam stronę ale jakoś nie ufam bezgranicznie:/

Anika jak kuzynka się czuje?

Kasia u nas też deszcz więc spacery w kaloszach i płaszczu przeciwdeszczowym.

Dobry wieczór

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-06-25 o 19:31
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 19:16   #1044
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dragusiu jak szczepienie?
odpukać okey, za tydzień ta mmrka

Stary 2014-06-25, 19:38   #1045
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

w końcu ładna pogoda

coś miałam napisać i nie pamiętam

Cytat:

hehe. KCNU - mam dwie zaangażowane koleżanki i żadna nie epatuje golizną... chyba Twoja koleżanka LUBI TO

ściemnienie obrazu. lub telegazeta.
na pewno lubi niestety

u mnie nie da się aż tak ściemnić ale z telegazetą spróbuję dziękuję

cierpliwości u teściowej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Nie do mnie ale my mamy jakiegoś Philipsa 32' i mamy tą funkcję, często korzystam przy Filipie piszę "wycisz ekran"
dzięki

córka dla Wojtka za kroczki

alliw zapraszamy
w niedzielę jak będzie ładna pogoda jedziemy na targi rolnicze. Karol chyba oszaleje od nadmiaru ciągników
jak będziesz przeglądać blogi w poszukiwaniu opinii o skarpetach, to nie wystrasz się zdjęć, bo są delikatnie mówiąc, mało estetyczne
fajnie musi wyglądać Janek klepiący się po brzuszku

Byou dzięki rzucę dziś tż-owi modelem. niech zobaczy jaki jest zacofany z nowinkami

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

wiem co miałam napisać
słuchajcie, od piątku albo soboty u Karola pojawił się dziwny zapaszek z ust (a już miałam umawiać się na szczepienie). czuć głównie po obudzeniu, czy to po drzemce, czy z nocy. tak mi się wydaje. ki czort?
jak miał zapalenie jamy ustnej to też było czuć ale teraz nie widzę, żeby coś się działo. już mam stracha, że albo coś z gardłem będzie się działo, albo próchnica, albo dziąsła tylko nie zauwazyłam/ albo jakieś problemy trawienne
Stary 2014-06-25, 19:49   #1046
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wiem co miałam napisać
słuchajcie, od piątku albo soboty u Karola pojawił się dziwny zapaszek z ust (a już miałam umawiać się na szczepienie). czuć głównie po obudzeniu, czy to po drzemce, czy z nocy. tak mi się wydaje. ki czort?
jak miał zapalenie jamy ustnej to też było czuć ale teraz nie widzę, żeby coś się działo. już mam stracha, że albo coś z gardłem będzie się działo, albo próchnica, albo dziąsła tylko nie zauwazyłam/ albo jakieś problemy trawienne
kiedyś J. tak miał. pediatra kazała przez miesiąc dawać cebion multi. pomogło (albo po prostu przeszło).
z drugiej strony.. po spaniu to i dorosły ma zapaszek z ust..
Stary 2014-06-25, 19:55   #1047
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

CR brawo dla Wojtusia za krozki

Demeterr cieszę się że zupka smakuje sama wczoraj robiłam

kwiatuszku my mamy tv smart sama właściwie nie wiem czy w nim jest taka funkcja bo u nas podłączenie tv to wyższa szkoła jazdy kino domowe subwoofer, i coś tam jeszcze co właśnie gra leci głos z tv a tv wyłączony. Więc nie pomogę.

Dragusia spytam się brata jutro czy będą w Berlinie bo teraz przebywają w Stuttgard może byście mogli się przekimać.

BYou możesz mi napisać jaki rozmiar kapelusika brałaś dla Zosieńki z la millou? Dziś przyszła przesyłka z zary i faktycznie zmiany są doręcza dpd zamiast tnt i przesyłka jest ze Swarzędza, w piątek zamawiałam dziś przyszła z rana normalnie była by najwcześniej w piątek.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:06   #1048
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kiedyś J. tak miał. pediatra kazała przez miesiąc dawać cebion multi. pomogło (albo po prostu przeszło).
z drugiej strony.. po spaniu to i dorosły ma zapaszek z ust..
no tak, ale wcześniej tak nie miał więc już różne myśli przychodzą mi do głowy

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kwiatuszku my mamy tv smart sama właściwie nie wiem czy w nim jest taka funkcja bo u nas podłączenie tv to wyższa szkoła jazdy kino domowe subwoofer, i coś tam jeszcze co właśnie gra leci głos z tv a tv wyłączony. Więc nie pomogę.
Stary 2014-06-25, 20:13   #1049
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku podobno zapach może świadczyć o infekcji. Może podejdź do lekarza?
A tz oswiec

Oliwka u mnie też Swarzędz i dpd:/ ocZywiście kurier nie zadzwonil-a tym zawsze dawał znać że jedzie.

Dragusiu będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Oliwko, kapelutek brałam wiązany z tyłu i on ma rozmiar uniwersalny-reguluje wiązaniem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:15   #1050
Luna0
Zakorzenienie

Pani cierpliwosci!

Moderna zaczynam czytac ta ksiazke bez nagrod i kar, pierwszy raz spotykam sie z takim podejsciem, na dniach stwierdze czy mi takie podejscie pasuje
Staram sie byc wyluzowana mama. Malo cierpliwosci to mam do Tz jak probuje Kamila ograniczac, skoro sie denerwuje to smoczek, skoro ucieka to ma ciagle w wozku siedziec nawet na placu zabaw itp. Eh musze temperowac ale jego pierwsze dziecko, ma prawo do bledow, niewiedzy. Na szczescie ma mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości