Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-21, 13:32   #1021
sylwiakaa
Zadomowienie

Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

ja mam z Primarka juz 2 lata prany i dalej sie trzyma. ale mam z tych takich "dla dzieci"
Stary 2014-11-21, 13:44   #1022
Shevya
Skrzat leśny

To skoro już tak rekomendujecie produkty, to i ja mam pytanie Na gwałt mi potrzeba czegoś super do ust, żeby je nawilżyć. Smaruję wazeliną ale ona tylko chroni, a nie nawilża, więc średnio to coś daje. Anyone?

I jeszcze podkład/korektor muszę jakiś dorwać dobry na moją skórę pod oczami, a też nie wiem jaki. Boots mnie jakoś przeraża, tak dużo tam wszystkiego

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 14:04   #1023
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
I jeszcze podkład/korektor muszę jakiś dorwać dobry na moją skórę pod oczami, a też nie wiem jaki. Boots mnie jakoś przeraża, tak dużo tam wszystkiego
Korektor z collection, podklady dobre ma estee lauder i clinique.

Do ust mam balsam z lusha, bardzo fajny i smaczny. Ja mam miodowy.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 14:11   #1024
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Korektor z collection, podklady dobre ma estee lauder i clinique.

Do ust mam balsam z lusha, bardzo fajny i smaczny. Ja mam miodowy.
Dziękuję Są dostępne w Boots/Superdrug? W sumie innych drogerii tu nie znam nawet..

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2014-11-21, 14:23   #1025
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Są dostępne w Boots/Superdrug? W sumie innych drogerii tu nie znam nawet..
Balsam z lusha dostaniesz tylko w lushu, ale estee lauder dostaniesz w bootsie tak samo clinique, collection dostaniesz w superdrug.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Wiecie jak mnie w macu wkurzyli, konczyli mi sie podklad jakis czas temu i chcialam wyprobowac czegos z Maca, a tam trzeba sie umowic, no to sie umowilam mialam miec wizyte za 45min, babka powiedziala, ze da mi cos ala telefon i bedzie wibrowal i sie swiecil wtedy mam przyjsc i czekaj na osobe do ok 10min. Bylam pietro wyzej, zejscie do nich zajelo mi ok 5min, przychode a moje miejsce zajela jakas laska, pytam sie czy mnie przyjma a ta wsadzila mi w reke znowu ten telefon i mowi do zobaczenia za godzine. Eh bylam wsciekla. Nastepnej godziny juz nie czekalam. Produktu z Maca nadal nie posiadam i chyba juz nawet nie chce posiadac.
Stary 2014-11-21, 14:44   #1026
sylwiakaa
Zadomowienie

wow to tam trzeba sie na wizyty umawiac?!
Stary 2014-11-22, 06:29   #1027
enn_
Zakorzenienie

Jesli potrzebujesz pomocy konsultantki i pojdziesz w godzinach szczytu do popularnego sklepu, to tak.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2014-11-22 o 07:47 Powód: Literowka
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-22, 22:13   #1028
Shevya
Skrzat leśny

Kochane, ostatnie pytanie - jakiś naprawdę dobry puder matujący mi potrzebny, znacie? Wszystko mi się kończy a świecę się jak nie wiem co i potrzebuję czegoś wybitnego :/

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2014-11-22, 22:39   #1029
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, ostatnie pytanie - jakiś naprawdę dobry puder matujący mi potrzebny, znacie? Wszystko mi się kończy a świecę się jak nie wiem co i potrzebuję czegoś wybitnego :/
Vichy dermablend transparentny, fajnie matowi, nie zapycha, dopasowuje sie do cery. Jest strasznie wydajny. W bootsie kosztuje 15£.

Stary 2014-11-23, 11:26   #1030
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Vichy dermablend transparentny, fajnie matowi, nie zapycha, dopasowuje sie do cery. Jest strasznie wydajny. W bootsie kosztuje 15£.

Oj wiszę Ci jakąś mega kawę i ciacho, dziękuję

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2014-11-23, 22:38   #1031
bajeczka000
Wtajemniczenie

Przyjmiecie mnie do swego grona? Do Londynu na stałe (mam nadzieję) wyjeżdżam dopiero w styczniu. Jadę do bliskiej rodziny, mam załatwioną pracę na start i mieszkanie, więc o te podstawowe rzeczy nie muszę się martwić. Wydawało mi się, że z angielskim problemu nie będzie chociaż wyjazd turystyczny w zeszłym roku pokazał, że muszę się jeszcze sporo obsłuchać zanim będę bardziej pewnie się wypowiadać. Mam mnóstwo głupich pytać i wątpliwości, gdzieś z tyłu głowy siedzi mi głos, że zostawiam mamę samą w Polsce ale z drugiej strony wiem, że nie mogę być przy niej całe życie.

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-23, 23:50   #1032
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Przyjmiecie mnie do swego grona? Do Londynu na stałe (mam nadzieję) wyjeżdżam dopiero w styczniu. Jadę do bliskiej rodziny, mam załatwioną pracę na start i mieszkanie, więc o te podstawowe rzeczy nie muszę się martwić. Wydawało mi się, że z angielskim problemu nie będzie chociaż wyjazd turystyczny w zeszłym roku pokazał, że muszę się jeszcze sporo obsłuchać zanim będę bardziej pewnie się wypowiadać. Mam mnóstwo głupich pytać i wątpliwości, gdzieś z tyłu głowy siedzi mi głos, że zostawiam mamę samą w Polsce ale z drugiej strony wiem, że nie mogę być przy niej całe życie.
Ja do dzisiaj jak wracamy do domu placze, ciezko mi sie rozstac z mama i tata, jestem jedynaczka, wiec jestem z nimi strasznie blisko. Nastepne 2 dni w Londynie dochodze do siebie. Jednak z biegiem czasu czlowiek przyzwyczaja sie do stanu rzeczy.
Najwazniejsze, ze masz u kogo sie zatrzymac.

Shevya nie ma za co.
Stary 2014-11-23, 23:59   #1033
enn_
Zakorzenienie

Bajeczka, Londyn jest doslownie kilka godzin drogi od Polski, a loty nie sa drogie. Nie wyjezdzasz wiec wcale tak daleko od mamy i gdyby tylko byla potrzeba mozecie sie zobaczyc w zasadzie z dnia na dzien.
Podobnie jak Syl993 jestem jedynaczka, ale tez daje rade. Telefony i Skype powoduja, ze prawie nie zauwazam, ze jestem daleko od rodziny, a widujemy sie czesto wlasnie dzieki krotkim i tanim lotom.
Stary 2014-11-24, 05:35   #1034
sylwiakaa
Zadomowienie

ja to chyba gorzej niz Wy przezywam, bywam w PL teraz 3-4 razy w roku, dla jednych malo dla innych duzo, ale co wyjezdzam z PL mam takiego dola ze nie moge dojsc do siebie, 2 tyg temu wrocilam z PL za 3 znow lece ale mimo to mam takie wyrzuty sumienia ze mama tam sama, chora, ciezko jej z niektorymi czynnosciami - nawet zakupy wieksze to problem... dlatego teraz chce bywac raz na 2 miesiace... zeby jej pomagac z zakupami- wiadomo ze nie nakupie na niewiadomo jak dlugo, poza tym chce z nia przebywac wiecej... mimo ze dziennie gadamy po 1-2h przez tel (jak dobrze miec darmowe rozmowy...) to brak jakis jest, a moze to przez ten zbyt czesty kontakt?! :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2014-11-24, 07:35   #1035
enn_
Zakorzenienie

Twoja mama mieszka w Katowicach? Nie dostarcza tam moze Tesco?
Stary 2014-11-24, 09:46   #1036
Sunnivaa
Zadomowienie

Hmm... Ja sie cieszę ze nie jestem blisko z rodzina. Ułatwia sprawę. Do mamy dzwonię raz lub dwa w tygodniu, nasze rozmowy trwają od 30 sec do chyba 15 minut (moj życiowy rekord rozmowy z nią ;D) i tyle. A jaka oszczędność na lotach i pakietach tel. Ostatni raz byłam w Polsce w lipcu, i chyba w przyszłym roku tez raz odwiedzę pl.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-24, 10:30   #1037
chwast
Zakorzenienie

Ja tesknie za moim psem, ogarniam sytuacje az bede mogla go wziac do siebie.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:55   #1038
bajeczka000
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Czasem dobija mnie sytuacja, że obcy ludzie potrafią mi dowalić teksty typu: szkoda tej twojej mamy, sama teraz zostanie No ręce mi opadają i mam ochotę wyć.
Na chwilę obecną mam bardzo duże wsparcie osób, które mnie przygarną , cierpliwie tłumaczą, że jeśli będę bardzo tęsknić to kupuję bilet i na 4 dni czy tydzień zastępstwo w pracy się znajdzie. Zdaję sobie sprawę, że pod tym względem mam niesamowicie dużo szczęścia ale to schodzi na dalszy plan jak słyszę takie opinie o sobie jakaż to nie jestem wyrodna, bo chcę wyjechać..

W dodatku nie umiem się spakować ani zaplanować pakowania na styczeń ani nawet na teraz (lecę pod koniec tygodnia do Londynu na tydzień). Mam wrażenie, że to mnie przerasta

I mam małe pytanko na koniec, bo opinie są sprzeczne: czy jako drugi dowód tożsamości wystarczy polskie prawo jazdy? Nie zwróciłam uwagi, że mój paszport jest już nieważny i nie wiem czy pędem wyrabiać nowy czy sobie darować na razie

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:44   #1039
Sunnivaa
Zadomowienie

Powinien byc. Najsceptyczniej podchodzą Anglicy do dowodu osobistego. Często mówią ze musi byc paszport.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 18:45   #1040
Syl993
Zadomowienie

Na prawku do Polski nie polecisz, w urzedach tez najczesciej prosza o dowod. Za to alkohol, noze itp. kupisz juz na prawko.
Stary 2014-11-24, 21:05   #1041
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja tesknie za moim psem, ogarniam sytuacje az bede mogla go wziac do siebie.

Wyslane przez tapatalk 2
Mam to samo. Z mamą jestem bardzo mocno związana, rozmawiamy prawie codziennie, widzimy się na skype, więc jakoś nie tęsknię, ale za psiakiem okrutnie. Najgorsze jest to, że ona już staruszeczka jest i niedługo czas się żegnać, a mnie przy niej nie będzie

Jestem tu 7 miesięcy i 2 razy już byłam w Polsce. Za pierwszym razem 2 tygodnie dochodziłam do siebie, nie mogłam się przestawić, ale za drugim już było lepiej, więc jest nadzieja, że się w końcu tu zaaklimatyzuję jakoś

Co do dokumentów to ja używam paszportu wszędzie gdzie trzeba jakiś papier, bo raz widziałam jak odesłano z kwitkiem polaka, bo nie uznali mu dowodu osobistego

bajeczka000 witamy ile masz lat?
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:16   #1042
enn_
Zakorzenienie

Moim zdaniem jesli chodzi o tesknote (lub jej brak) wazne jest zadowolenie z zycia tutaj.
Jak mialam gorszy okres, w pracy notorycznie zalewala mnie frustracja itd., to duzo bardziej tesknilam za rodzina, odwiedzinami itp.
To w sumie chyba jasne, ze jesli zle sie czujemy gdzies, to generalnie kontakt z bliskimi czy ze znanym od zawsze krajem jest tym czego sie potrzebuje - ot, bo to sie wydaje bezpieczne i komfortowe.
Stary 2014-11-24, 21:20   #1043
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jesli chodzi o tesknote (lub jej brak) wazne jest zadowolenie z zycia tutaj.
Jak mialam gorszy okres, w pracy notorycznie zalewala mnie frustracja itd., to duzo bardziej tesknilam za rodzina, odwiedzinami itp.
To w sumie chyba jasne, ze jesli zle sie czujemy gdzies, to generalnie kontakt z bliskimi czy ze znanym od zawsze krajem jest tym czego sie potrzebuje - ot, bo to sie wydaje bezpieczne i komfortowe.
Zgadzam sie. Ja tez jak mialam problemy z mieszkaniem i pracowalam duzo to o niczym innym nie myslalam tylko o Polsce. Teraz jestem zadowolona z pracy, mieszkam z siostra i za Polska nie tesknie. Nawet na swieta zostaje tutaj.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 23:18   #1044
sylwiakaa
Zadomowienie

Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

no fakt, tez jak mam gorsze dni w pracy to jest kiepsko i tesknie..

enn tak, jest etesco, powoli szykuje zakupy swiateczne tam, mama nie wie ze bede 16.12 a ona 19.12 ma urodziny wiec chce jej zrobic ulatwienie w przygotowaniu tego zeby nie musiala chodzic nigdzie... tylko po jakies lekkie podreczne rzeczy...

Edytowane przez sylwiakaa
Czas edycji: 2014-11-24 o 23:39
sylwiakaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 23:38   #1045
Syl993
Zadomowienie

Nie zgadzam sie, jest mi dobrze w Londynie i nie mam ochoty w ogole wracac do Polski. Tesknie zawsze do 3 dni, jestem w Polsce to chce wracac do Londynu, polozyc sie do swojego lozka, jestem w Londynie pierwsze dni to mam ochote wrocic do Polski. Jak wracam z jakis wakacji to przez pierwsze dni tez mam ochote sie spakowac i wrocic znowu w tamto miejsce. To chyba zalezy od charakteru, bo jak wkrece sie znowu w zycie tutaj to juz mi sie nie chce nigdzie wracac.

Moj Dzeki tez zostal w Polsce u rodzicow i z kazdym przyjazdem widze jak starzeje sie w oczach, biedak ma juz 12 lat, wiec pewnie juz niewiele mu zostalo ;(. Chwast w jaki sposob bedziesz przewozila pieska ? My przewozilismy naszego chomika tutaj. Dojechal caly i chyba nawet mu sie podobalo.
Stary 2014-11-24, 23:41   #1046
sylwiakaa
Zadomowienie

co innego jak sie ma rodzine a co innego jak sie jest tu samemu, to tez duza kwestia tego jak sie czujemy

Stary 2014-11-25, 18:38   #1047
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ja to chyba jakas nieczula jestem

jestem tutaj juz chwile bo prawie 8 lat. Nigdy nie tesknilam i nie tesknie. kontakt mam z rodzicami dobry, kocham ich itp mam fajna rodzine w Polsce ale poprostu nie tesknie. dzwonie moze raz na miesiac, w Polsce jestem moze raz w roku na max 4 dni i to tylko dlatego ze mamuska teksni.
czuje sie tam bardzo nieswojo, tutaj jest mi lepiej. Nie mam tutaj zadnej rodziny ani nikogo blizszego procz znajomych , oraz kuzyna ktorego widze 2 razy w roku bo mieszka 3h pociagiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 18:53   #1048
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgadzam sie, jest mi dobrze w Londynie i nie mam ochoty w ogole wracac do Polski. Tesknie zawsze do 3 dni, jestem w Polsce to chce wracac do Londynu, polozyc sie do swojego lozka, jestem w Londynie pierwsze dni to mam ochote wrocic do Polski. Jak wracam z jakis wakacji to przez pierwsze dni tez mam ochote sie spakowac i wrocic znowu w tamto miejsce. To chyba zalezy od charakteru, bo jak wkrece sie znowu w zycie tutaj to juz mi sie nie chce nigdzie wracac.

Moj Dzeki tez zostal w Polsce u rodzicow i z kazdym przyjazdem widze jak starzeje sie w oczach, biedak ma juz 12 lat, wiec pewnie juz niewiele mu zostalo ;(. Chwast w jaki sposob bedziesz przewozila pieska ? My przewozilismy naszego chomika tutaj. Dojechal caly i chyba nawet mu sie podobalo.
Bede go przewozic kurierem, ale nie osobno tylko ja tez jade. Tak zeby go miec na kolanach.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:14   #1049
Paulixiaa
Raczkowanie

Powracam po latach

Wróciłam tydzień temu z Polski i postanowiłam, że pora zrobić coś ze swoim życiem - znaleźć inną pracę i zacząć oszczędzać. Jako że mam stałą pracę i zerowe oszczędności doszłam do wniosku, że poszukam czegoś dorywczo na weekendy - tak, żeby mieć doświadczenie i zarobek w jednym, przy okazji nie tracąc stałej pracy i nie zostać bez dachu nad głową...

Złożyłam aplikację do ASDY i niestety odrzucili ją z miejsca. Natomiast w Sainsburym umówili mnie na rozmowę - bałam się strasznie, ale miałam wrażenie, że poszło mi dobrze - wszystko zrozumiałam i wszystko byłam w stanie wytłumaczyć. Niestety dostałam maila, że mnie nie przyjęli

Nie wiem, czy to przez mój angielski, ale pewnie tak... Wydaje mi się, że jest na dobrym poziomie, ale nie jestem w stanie go ocenić. Niby wszystko załatwiam sama - u lekarza, w banku, beztrosko rozmawiam z taksówkarzami. Wiadomo - czasem braknie mi słowa, albo czegoś nie zrozumiem, albo nie dosłyszę, ale zawsze mówią mi, że mówię bardzo dobrze. Jednak mimo wszystko czuje, że chyba nigdy nie będę w stanie dorównać osobą tutaj urodzonym...

Macie może pomysł, gdzie mogłabym szukać pracy dorywczo na weekendy bez kontaktu z klientem? Czuję, że przy pracy z klientami z góry będę spisana na straty.

Sunnivaa pisałaś, że pracowała w Subway'u i teraz pracujesz w Tesco, a twój język jest na średnim poziomie? W Tesco wykładasz tylko towar?
Paulixiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:59   #1050
Sunnivaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulixiaa Pokaż wiadomość
Powracam po latach

Wróciłam tydzień temu z Polski i postanowiłam, że pora zrobić coś ze swoim życiem - znaleźć inną pracę i zacząć oszczędzać. Jako że mam stałą pracę i zerowe oszczędności doszłam do wniosku, że poszukam czegoś dorywczo na weekendy - tak, żeby mieć doświadczenie i zarobek w jednym, przy okazji nie tracąc stałej pracy i nie zostać bez dachu nad głową...

Złożyłam aplikację do ASDY i niestety odrzucili ją z miejsca. Natomiast w Sainsburym umówili mnie na rozmowę - bałam się strasznie, ale miałam wrażenie, że poszło mi dobrze - wszystko zrozumiałam i wszystko byłam w stanie wytłumaczyć. Niestety dostałam maila, że mnie nie przyjęli

Nie wiem, czy to przez mój angielski, ale pewnie tak... Wydaje mi się, że jest na dobrym poziomie, ale nie jestem w stanie go ocenić. Niby wszystko załatwiam sama - u lekarza, w banku, beztrosko rozmawiam z taksówkarzami. Wiadomo - czasem braknie mi słowa, albo czegoś nie zrozumiem, albo nie dosłyszę, ale zawsze mówią mi, że mówię bardzo dobrze. Jednak mimo wszystko czuje, że chyba nigdy nie będę w stanie dorównać osobą tutaj urodzonym...

Macie może pomysł, gdzie mogłabym szukać pracy dorywczo na weekendy bez kontaktu z klientem? Czuję, że przy pracy z klientami z góry będę spisana na straty.

Sunnivaa pisałaś, że pracowała w Subway'u i teraz pracujesz w Tesco, a twój język jest na średnim poziomie? W Tesco wykładasz tylko towar?
Nieee, ja pracuje na kasie. Z klientami. Ogółem mój poziom to tzw. Średniozaawansowany, maturę rozszerzoną zdałam na 80% (jeżeli to ma jakieś przełożenie na praktykę...), jestem w stanie czytać książki po angielsku (o ile są w miare prosto napisane, Christie mnie męczy językowo na przykład) i oglądać np. Doctora Who z ang napisami, ale Teorii Wielkiego Podrywu już nie (bo naukowo paplają). Aplikuję też na studia itd. Mimo że nie mówię fluent, klienci dosyć często proszą mnie o powtarzanie, mam mega silny akcent to nigdy nie miałam nieudanej rozmowy kwalifikacyjnej (czy to na kelnerke, Subwaya, Legoland czy Tesco...), więc się nie poddawaj! Ważne żeby się sprzedać. Ja paplam mega dużo, bez znaczenia czy mnie rozumieją czy nie Często ja sama też nie rozumiem, wtedy potakuję Ale nie polecam tej taktyki.
Ogółem Tesco polecam, fajna, przyjemna praca. A jak się będziesz bała kontaktu z klientami no to niezbyt angielski podszkolisz... Ale możesz zacząć od towaru i potem się przenieść na kasy czy customer assistant.
A i teraz przeczytałam posta, przepraszam że wtrącam tyle angielskich zwrotów, wiem że niektórych to denerwuje. Ale właśnie wrócilam do domu z pracy i jestem wyprana fizycznie i psychicznie (ah ta pogoda), więc nie mam siły myśleć.

Edytowane przez Sunnivaa
Czas edycji: 2014-11-25 o 22:01
Sunnivaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości