![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
ja mam z Primarka juz 2 lata prany i dalej sie trzyma. ale mam z tych takich "dla dzieci"
#1022 |
Skrzat leśny
|
To skoro już tak rekomendujecie produkty, to i ja mam pytanie
![]() ![]() I jeszcze podkład/korektor muszę jakiś dorwać dobry na moją skórę pod oczami, a też nie wiem jaki. Boots mnie jakoś przeraża, tak dużo tam wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do ust mam balsam z lusha, bardzo fajny i smaczny. Ja mam miodowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Wiecie jak mnie w macu wkurzyli, konczyli mi sie podklad jakis czas temu i chcialam wyprobowac czegos z Maca, a tam trzeba sie umowic, no to sie umowilam mialam miec wizyte za 45min, babka powiedziala, ze da mi cos ala telefon i bedzie wibrowal i sie swiecil wtedy mam przyjsc i czekaj na osobe do ok 10min. Bylam pietro wyzej, zejscie do nich zajelo mi ok 5min, przychode a moje miejsce zajela jakas laska, pytam sie czy mnie przyjma a ta wsadzila mi w reke znowu ten telefon i mowi do zobaczenia za godzine. Eh bylam wsciekla. Nastepnej godziny juz nie czekalam. Produktu z Maca nadal nie posiadam i chyba juz nawet nie chce posiadac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
wow to tam trzeba sie na wizyty umawiac?!
#1027 |
Zakorzenienie
|
Jesli potrzebujesz pomocy konsultantki i pojdziesz w godzinach szczytu do popularnego sklepu, to tak.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2014-11-22 o 07:47 Powód: Literowka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Skrzat leśny
|
Kochane, ostatnie pytanie - jakiś naprawdę dobry puder matujący mi potrzebny, znacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Wtajemniczenie
|
Przyjmiecie mnie do swego grona?
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze masz u kogo sie zatrzymac. Shevya nie ma za co. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Bajeczka, Londyn jest doslownie kilka godzin drogi od Polski, a loty nie sa drogie. Nie wyjezdzasz wiec wcale tak daleko od mamy i gdyby tylko byla potrzeba mozecie sie zobaczyc w zasadzie z dnia na dzien.
![]() Podobnie jak Syl993 jestem jedynaczka, ale tez daje rade. Telefony i Skype powoduja, ze prawie nie zauwazam, ze jestem daleko od rodziny, a widujemy sie czesto wlasnie dzieki krotkim i tanim lotom. ![]()
#1034 |
Zadomowienie
|
ja to chyba gorzej niz Wy przezywam, bywam w PL teraz 3-4 razy w roku, dla jednych malo dla innych duzo, ale co wyjezdzam z PL mam takiego dola ze nie moge dojsc do siebie, 2 tyg temu wrocilam z PL za 3 znow lece ale mimo to mam takie wyrzuty sumienia ze mama tam sama, chora, ciezko jej z niektorymi czynnosciami - nawet zakupy wieksze to problem... dlatego teraz chce bywac raz na 2 miesiace... zeby jej pomagac z zakupami- wiadomo ze nie nakupie na niewiadomo jak dlugo, poza tym chce z nia przebywac wiecej... mimo ze dziennie gadamy po 1-2h przez tel (jak dobrze miec darmowe rozmowy...) to brak jakis jest, a moze to przez ten zbyt czesty kontakt?! :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1035 |
Zakorzenienie
|
Twoja mama mieszka w Katowicach? Nie dostarcza tam moze Tesco?
#1036 |
Zadomowienie
|
Hmm... Ja sie cieszę ze nie jestem blisko z rodzina. Ułatwia sprawę. Do mamy dzwonię raz lub dwa w tygodniu, nasze rozmowy trwają od 30 sec do chyba 15 minut (moj życiowy rekord rozmowy z nią ;D) i tyle. A jaka oszczędność na lotach i pakietach tel. Ostatni raz byłam w Polsce w lipcu, i chyba w przyszłym roku tez raz odwiedzę pl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Ja tesknie za moim psem, ogarniam sytuacje az bede mogla go wziac do siebie.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Na chwilę obecną mam bardzo duże wsparcie osób, które mnie przygarną ![]() W dodatku nie umiem się spakować ani zaplanować pakowania na styczeń ani nawet na teraz (lecę pod koniec tygodnia do Londynu na tydzień). Mam wrażenie, że to mnie przerasta ![]() I mam małe pytanko na koniec, bo opinie są sprzeczne: czy jako drugi dowód tożsamości wystarczy polskie prawo jazdy? Nie zwróciłam uwagi, że mój paszport jest już nieważny i nie wiem czy pędem wyrabiać nowy czy sobie darować na razie
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
Powinien byc. Najsceptyczniej podchodzą Anglicy do dowodu osobistego. Często mówią ze musi byc paszport.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Na prawku do Polski nie polecisz, w urzedach tez najczesciej prosza o dowod. Za to alkohol, noze itp. kupisz juz na prawko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem tu 7 miesięcy i 2 razy już byłam w Polsce. Za pierwszym razem 2 tygodnie dochodziłam do siebie, nie mogłam się przestawić, ale za drugim już było lepiej, więc jest nadzieja, że się w końcu tu zaaklimatyzuję jakoś ![]() Co do dokumentów to ja używam paszportu wszędzie gdzie trzeba jakiś papier, bo raz widziałam jak odesłano z kwitkiem polaka, bo nie uznali mu dowodu osobistego ![]() bajeczka000 witamy ![]()
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jesli chodzi o tesknote (lub jej brak) wazne jest zadowolenie z zycia tutaj.
![]() Jak mialam gorszy okres, w pracy notorycznie zalewala mnie frustracja itd., to duzo bardziej tesknilam za rodzina, odwiedzinami itp. To w sumie chyba jasne, ze jesli zle sie czujemy gdzies, to generalnie kontakt z bliskimi czy ze znanym od zawsze krajem jest tym czego sie potrzebuje - ot, bo to sie wydaje bezpieczne i komfortowe.
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
no fakt, tez jak mam gorsze dni w pracy to jest kiepsko i tesknie..
enn tak, jest etesco, powoli szykuje zakupy swiateczne tam, mama nie wie ze bede 16.12 a ona 19.12 ma urodziny wiec chce jej zrobic ulatwienie w przygotowaniu tego zeby nie musiala chodzic nigdzie... tylko po jakies lekkie podreczne rzeczy... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W oczekiwaniu na maleństwo... <3 Edytowane przez sylwiakaa Czas edycji: 2014-11-24 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zadomowienie
|
Nie zgadzam sie, jest mi dobrze w Londynie i nie mam ochoty w ogole wracac do Polski. Tesknie zawsze do 3 dni, jestem w Polsce to chce wracac do Londynu, polozyc sie do swojego lozka, jestem w Londynie pierwsze dni to mam ochote wrocic do Polski. Jak wracam z jakis wakacji to przez pierwsze dni tez mam ochote sie spakowac i wrocic znowu w tamto miejsce. To chyba zalezy od charakteru, bo jak wkrece sie znowu w zycie tutaj to juz mi sie nie chce nigdzie wracac.
Moj Dzeki tez zostal w Polsce u rodzicow i z kazdym przyjazdem widze jak starzeje sie w oczach, biedak ma juz 12 lat, wiec pewnie juz niewiele mu zostalo ;(. Chwast w jaki sposob bedziesz przewozila pieska ? My przewozilismy naszego chomika tutaj. Dojechal caly i chyba nawet mu sie podobalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
co innego jak sie ma rodzine a co innego jak sie jest tu samemu, to tez duza kwestia tego jak sie czujemy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1047 |
Zakorzenienie
|
ja to chyba jakas nieczula jestem
![]() jestem tutaj juz chwile bo prawie 8 lat. Nigdy nie tesknilam i nie tesknie. kontakt mam z rodzicami dobry, kocham ich itp mam fajna rodzine w Polsce ale poprostu nie tesknie. dzwonie moze raz na miesiac, w Polsce jestem moze raz w roku na max 4 dni i to tylko dlatego ze mamuska teksni. czuje sie tam bardzo nieswojo, tutaj jest mi lepiej. Nie mam tutaj zadnej rodziny ani nikogo blizszego procz znajomych , oraz kuzyna ktorego widze 2 razy w roku bo mieszka 3h pociagiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
Powracam po latach
![]() Wróciłam tydzień temu z Polski i postanowiłam, że pora zrobić coś ze swoim życiem - znaleźć inną pracę i zacząć oszczędzać. Jako że mam stałą pracę i zerowe oszczędności doszłam do wniosku, że poszukam czegoś dorywczo na weekendy - tak, żeby mieć doświadczenie i zarobek w jednym, przy okazji nie tracąc stałej pracy i nie zostać bez dachu nad głową... Złożyłam aplikację do ASDY i niestety odrzucili ją z miejsca. Natomiast w Sainsburym umówili mnie na rozmowę - bałam się strasznie, ale miałam wrażenie, że poszło mi dobrze - wszystko zrozumiałam i wszystko byłam w stanie wytłumaczyć. Niestety dostałam maila, że mnie nie przyjęli ![]() Nie wiem, czy to przez mój angielski, ale pewnie tak... Wydaje mi się, że jest na dobrym poziomie, ale nie jestem w stanie go ocenić. Niby wszystko załatwiam sama - u lekarza, w banku, beztrosko rozmawiam z taksówkarzami. Wiadomo - czasem braknie mi słowa, albo czegoś nie zrozumiem, albo nie dosłyszę, ale zawsze mówią mi, że mówię bardzo dobrze. Jednak mimo wszystko czuje, że chyba nigdy nie będę w stanie dorównać osobą tutaj urodzonym... Macie może pomysł, gdzie mogłabym szukać pracy dorywczo na weekendy bez kontaktu z klientem? Czuję, że przy pracy z klientami z góry będę spisana na straty. Sunnivaa pisałaś, że pracowała w Subway'u i teraz pracujesz w Tesco, a twój język jest na średnim poziomie? W Tesco wykładasz tylko towar? |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogółem Tesco polecam, fajna, przyjemna praca. A jak się będziesz bała kontaktu z klientami no to niezbyt angielski podszkolisz... Ale możesz zacząć od towaru i potem się przenieść na kasy czy customer assistant. A i teraz przeczytałam posta, przepraszam że wtrącam tyle angielskich zwrotów, wiem że niektórych to denerwuje. Ale właśnie wrócilam do domu z pracy i jestem wyprana fizycznie i psychicznie (ah ta pogoda), więc nie mam siły myśleć. Edytowane przez Sunnivaa Czas edycji: 2014-11-25 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.