![]() |
#1021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Witam się w 30 tygodniu!!!
![]() Wybaczcie, że się nie poodnoszę, ale idę się położyć, bo podbrzusze mnie ćmi, chyba jeszcze się macica rozciąga, bo brzuch też mnie boli zaraz pod cyckami, tzn ta skóra tak ciągnie... dzisiaj musiałam parę spraw pozałatwiać na mieście i się nachodziłam, a później wzięłam chłopaków do maca na lody i dopiero po południu dotarliśmy do domu... Ale czytam na bieżąco z telefonu ![]() Buziaki!
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pięć lat starszego brata o przebogatej kartotece. I okej, rodzice zauważyli błędy wychowawcze, co odbiło się na mnie i na życiu pod totalnym kloszem, ale to jedna sprawa. Drugą jest to, że wciąż mam poczucie, że jemu bardziej się pobłaża, bo jest życiową niedojdą, a skoro ja sobie poradziłam - skończyłam studia, założyłam normalną rodzinę itd., nie potrzebuję już niczego. Oczywiście, moi rodzice wspierają nas jak szaleni - nie poradzilibyśmy sobie bez ich pomocy, szczególnie, że teściowie tylko nam utrudniają, ale mimo wszystko chyba nie wyzbędę się poczucia, że w ich oczach jestem kimś mniej wartym miłości niż brat ![]()
![]() |
#1023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kociaki z małą kochane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc dziewuszki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i dwie paczki zielonych z wcześniejszych zakupow, ale te pakowane sa po 43szt 1 ![]() manieczka dobrze, ze napisalas to, bo ja nieswiadoma jeszcze takich rzeczy ![]() mnie meczy dziś zgaga ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Martha ale ja tylko tak gdzies czytalam
![]() ![]() Co to jest CZMP? Moj tez w pracy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() CZMP to centrum zdrowia matki polki, ta wizyta w sprawie cukrzycy .... blehhh
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Martha noooo imprezkę uważam za otwartą
![]() Tak czytam to opinie są różne, przeważają dobre. Czasem jako wada podawany jest zbyt intensywny zapach i że uczulają, ale nie ma ich dużo ![]() ![]() Szkoda, że sroka nie ma recenzji pieluch. Albo ja znaleźć nie mogę. Widzę tylko chusteczki nawilżające Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1028 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie zerknełam na wątek październikowych mamuś, jedna z dziewczyn urodziła w 30tc jak dobrze policzyłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Cytowalam i nacisnelam przez przypadek gdzies to wszystko sie skasowalo
![]() Z tego co pamietam swietne ciuszki kupilyscie ![]() Lola mi zostalo 74 dni do porodu ![]() Begie ja mam dla corki lozko wlasnie 160x80 Pisal mi gosciu ze jutro planuja wysylke wozka ![]() Bylismy na poprawce projektu i po zmianie cena spadla do 7700zł, wybralismy tez inne plytki troche tansze i wyszlo 6400zł ...... ocencie sami, ktore lepsze( dla porownania te same zdjecia z innymi plytkami)
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Czekoladko otwieram na komie i za wolno mi sie to otwiera, zeby dobrze porownac ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1031 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Projekty łazienki? Oszalałaś toż to salon kąpielowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a armatura wyszla 7100 zł mamy tydzien czasu na zastanowienie ktore plytki bierzemy...no ale chybe te tansze
![]() |
#1033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaraz poszukam, czy sroka pisala o pieluszkach ale nie pamiętam tez tego.... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn dziś pierwszy raz śpi u kolegi, ciekawe czy zaraz nie zadzwonią, że płacze. Dobrze, że blisko.
Futbolowa, pamiętam o twojej teściowej historie ![]() Ja byłam pierwszą wnuczką po kilku chłopakach i potem jeszcze jedna dziewczynka się pojawiła, ale ja zawsze byłam ulubienicą. Czekoladko, mozna się tarzać w twojej łazience, bomba
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
http://www.srokao.pl/2013/10/rossman...emium-dry.html
tylko to znalazłam o pieluszkach .....
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a plytki sa z Tubądzina, drozsze kolekcja Ashen(99zł/m2) , tansze kolekcja Gobi(69zł/m2 , a plytka "fala" 79zł/m2) bo dekory cenowo podobnie wychodza
![]() |
#1038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten dekor na drugim mi sie bardziej podoba ![]() ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-20 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
srodek taki pusty nie bedzie bo suszarke z praniem musze wstawic gdzies, no i mam orbitreka tez ![]()
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladka mi też się druga opcja podoba
![]() Co tu za imprezka się kroi? ![]()
#1041 |
Zakorzenienie
|
mi sie caly czas podobal ten 1 ale dzisiaj jak zobaczylam te plytki to w sumie na rowno mi sie podobaja, malzowi bardziej te 1 , ale wiem ze z racji oszczednosci wybierze te 2 , mi sie wydaja bardziej bogatsze
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oddalabym wszystko za taka wielka lazienke! a imprezka z nudow chyba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy salon, Werka ma duzy pokoj(pokoje sa takie jak lazienka),sypialnie (tu sa mega skosy), garderobe, kuchnie, lazienke(sie robi ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1045 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ukrywam że popełniliśmy z niewiedzy kilka drobnych, głupich błędów w zakresie socjalizacji kotów z noworodkiem, przez które mało zawału nie dostałam, ale ogólnie socjalizacja przebiegła bez żadnego problemu. nie wiem, moze mam takie układne koty? ale z drgiej strony kot moich rodziców wcale do układnych nie należy, dziki, zazdrosny agresor, z malwą był chowany na takich samych zasadach jak moje koty - NIGDY jej nie dotknął łapą, o zębach czy pazurach nie wspominając. za to był czas, że uwielbiał w nocy na niej spać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pielęgniarka to pielęgniarka - tzw. "środowiskowa" przychodzi do domu z takimi typowo pielęgniarskimi sprawami, leżącym chorym robi zastrzyki, zmienia cewniki, pielęgnuje odleżyny itd; do nieleżących też może przyjść na żądanie, ale nie wiem po co ![]() a co do deklaracji - zacznijmy od tego, czy jesteś w ogóle gdzies zapisana do państwowej przychodni? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w rodzinie tz-a jest ich czworo, trzech chłopaków i najmłodsza dziewczyna - i tyle ile ich znam, mam wrażenie ze faworyzowani byli najstarszy i najmłodsza (bo wyporagniona dziewczynka). TZ jest drugi w kolejnosci i mam wrażenie, że "ten najgorszy". ale on twierdzi, że nigdy się nie czuł gorzej traktowany. teraz jest inaczej, ale to się zmieniło na przestrzeni ostatnich 2-3 lat... w każdym azie cholernie Wam współczuję takiego traktowania w rodzinach :/ Cytat:
![]() Cytat:
zielone pampersy to średnia półka. białe to półka "premium". pomarańczowe (sleep & play) to podobno jakieś dno - ja się nie skusiłam nigdy... białych pampersów miałam jedną paczkę przy Malwie, były ok. nie kupowałam ich bo były 2x droższe od huggiesów, a huggiesy były dla mnie superowe. białe, jako opcja "premium" są wręcz wychwalane, zwłaszcza przez mamy alergików, właśnie podobno w ogóle nie są nasączane żadnymi zapachowymi świństwami i są mega łagodne. ale to wiem głównie z opinii znajomych mam alergików. zielone to był jakiś syf... tzn mamy zdrowych dzieci używają i chwalą. mamy alergików, jak ja - nienawidzą. one właśnie intensywnie pachną, są nasączone wyciągiem z rumianku (który jest dla dzieciaków silnym, alergenem!) z czymśtam, może i są chłonne itd, ale co z tego, skoro już nieraz słyszałam, że bardzo uczulają. Malwa w zielonym pampku darła się jak opętana przez bite 3h, nie miałam pojęcia co jej jest, kolka, srolka, głód, skok rozwojowy - po 3h jak przyszedł czas na zmianę pieluchy to się popłakałam jak zobaczyłam jej tyłek... RZEŹ. przy tych białych nie było takiego problemu. zielonych próbowałam kilka razy, bo miałam wielką pakę, zawsze to samo. NIGDY więcej nie kupiłam pampersów i nie kupie... zwłaszcza zielonych. pomarańczowe to w ogóle jakaś linia budżetowa, te to podobno dopiero śmierdzą, nawet na nie nie patrzę... tyle wiem o pampersach. w każdym razie białe = najdroższe = najlepsze ![]() ja z kolei kupiłam dadę i happy; zmacałam wszystkie... nie wiem, może jestem jakiejś innej delikatności, ale w życiu nie powiedziałabym, że happy są sztywne. wg mnie sa równie mięciutkie jak dada albo i bardziej. zobaczymy jakie będą w użytku. trochę się boję tych happy bo mają jakiś wyciag z zielonej herbaty. ale z rumianku na szczęście nie ![]() Cytat:
ja jestem stara kociara, taka do szpiku kości... a TZ był bardzo anbtykotowy. ja juz straciłam nadzieje że go kiedykolwiek przekonam do kota. a jemu coś odbiło i pewnego ranka niedługo po ślubie oznajmił mi, że jak już mi tak bardzo zależy, to niech mi będzie, on się na kota zgadza. tak sie ucieszyłam że mu powiedziałam że w takim razie bedzie taki kot jakiego on sam wybierze, to wziął z półki ksiażkę "przewodnik po rasach kotów" zaczał przeglądać i wskazał "tego chcę". nie było odwrotu ![]() ![]() po kilku tygodniach sam zaczął wspominać o drugim kocie. potem nalegać. teraz kociarz z niego jak ta lala. Tobie też tego życzę! ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
w koncu Was nadrobilam. Czytam Was z tel i nie widze zdjec.
Manieczka, jak Ty otwierasz fotki na komorce?? Jestem z tz na wyjezdzie i tylko moge Was czytac na tel. Moja wyprawka jest jeszcze daleko w lesie. Mam tylko kilka ciuszkow, glownie body. W sobote jedziemy na wesele a w poniedzialek znowu wyjezdzamy na tydzien. Wiec od wrzesnia bede kompletowac. Tym bardziej, ze w polowie wrzesnia wracamy do Fr a chce czesc rzeczy tu kupic. Zna sie ktoras z Was tabletach? ![]() ![]() ![]() Niestety tu gdzie jestem nie mam gdzie sie dowiedziec bo jestem w lesie nad jeziorem. Poki co zostaje mi tel i internet w tel a w nim nie mam allegro ![]() ![]() Do klubu zajrze dopiero jak w domu bede bo z komorki chyba nie mozna. Rosalie, jak mama? Mam nadzieje ze lepiej!
![]() |
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze zrozumiałąm, że to te bardziej szare są tańsze? swoja drogą Twoja łazienka jest chyba większa niż pół mojego mieszkania ![]() zazdroszczę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
O tak Silesiana potwierdzam te pomaranczowe pampersy to porazka jest
![]() u nas sprawdzaly sie zielone ale tylko do rozmiaru 4( przeciekaly bokiem),pozniej uzywalismy huugiesow i sa super , pieluchowanie skonczylo sie na rozmiarze 4+ teraz poki co mam 1 paczke 1 i jedna paczke 2 - zielonych pampersow, ale czaje sie na te biale jak znajde promocje ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() no chyba przesadzasz,lazienka ma 4mx4m
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.