|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Gratulacje dla dziewczyn, które dostały pracę
|
|
|
|
#1022 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Mój jest super optymistą, od dwóch lat mówi mi, że NA PEWNO tę pracę znajdę. Bo on by chciał, żebym tu została. Ale ja pewnie ucieknę w Polskę, bo szkoda mi jednak marnować czasu na Lublin. |
|||
|
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie koleżanki mają mężów, facetów, rodziny pozakładane, dzieci, tylko ja nie. Nie taka młoda już jestem. Studia już bardzo dawno ukończyłam. Mógłby i bezrobotny się przyplątać, tylko najlepiej taki co by nam szybko pracę znalazł. Wogóle mój wiek to już jest odpowiedni na dzieci. Ale ja to się dzieci nie doczekam nigdy. Najważniejsze by praca i facet się znalazł.
Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-10-17 o 17:46 |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już po 30
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam takie samo podejście, ale stwierdziłam, że nie dam się tak. I dla oderwania się ściągnęłam sobie tindera i bawię się, jak wyjdzie jakieś spotkanie to fajnie, jak zwieje, to jego strata, moje bezrobocie jest stanem przejściowym.
|
|
|
|
#1027 |
|
Konto usunięte
|
Znajomy prowadzi sklep spozywczy. Nie jakis wielki, taki zwykly "osiedlowy". Przyszedl do niego chlopak, szukal pracy. On szukal pracownika, wiec sie umowili, ze ten przyjdzie w poniedzialek. W poniedzialek znajomy otrzymuje telefon pt. "Czy moge przyjsc w srode, bo teraz to juz pozna godzina wiec i tak sie nie wyrobie", wiec mimo bezrobocia, pracy i tak niektorzy nie szanuja.
A do sklepow to u mnie ofert caly wysyp, nawet bez doswiadczenia biora. Tylko na wiecej jak zlecenie i 7zl/h to nie ma co liczyc. |
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4856916 3]Znajomy prowadzi sklep spozywczy. Nie jakis wielki, taki zwykly "osiedlowy". Przyszedl do niego chlopak, szukal pracy. On szukal pracownika, wiec sie umowili, ze ten przyjdzie w poniedzialek. W poniedzialek znajomy otrzymuje telefon pt. "Czy moge przyjsc w srode, bo teraz to juz pozna godzina wiec i tak sie nie wyrobie", wiec mimo bezrobocia, pracy i tak niektorzy nie szanuja.
A do sklepow to u mnie ofert caly wysyp, nawet bez doswiadczenia biora. Tylko na wiecej jak zlecenie i 7zl/h to nie ma co liczyc.[/QUOTE] u mnie w okolicy ostatnio otwieralo sie sporo sieciowek. gdzie nie szukaja 1 osoby a kilkanascie. wszedzie wysylalam cv i zero odzewu. doswiadczenie w sprzedazy nie pomaga. a chetnych mnostwo. |
|
|
|
#1029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie ogloszenia wisza i wisza, a do sieciowki przyjmuja praktycznie kazdego (wystarczy przyjsc z cv do kierowniczki i jak sie jest w miare ogarnietym to przyjmuje bez doswiadczenia). Tak samo do carrefoura ciagle kogos szukaja i wymaganiem jest jedynie ksiazeczka samepid. Inna sprawa, ze rotacja pracownikow w takich miejscach duza, bo praca ciezka i malo platna.
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki
Ama, po tescie zostalo nas 10 osob na rozmowe.
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję tym który znalazły pracę
![]() Dziewczyny szukające TŻa ,co za głupotki opowiadacie, że jak potencjalny kandydat by się dowiedział, że jesteście bezrobotne to by zwiał? to by znaczyło, że nie był nawet wart waszej uwagi. Życzę żebyście znalazły fajnych facetów którzy będą was wspierać bo wiem, że to bardzo dużo znaczy.
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam taką prawidłowość - jak ktoś ma ułożone życie osobiste, to zazwyczaj z pracą też dobrze. Mam taki przykład w rodzinie. Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2014-10-17 o 22:05 |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1035 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To teraz ten wątek będzie bardziej dla Ciebie rozrywką niż wsparciem Cytat:
Cytat:
Dodatkowo patrzyli "z góry" na studentów z innych kierunków, ludziom z administracji jeździli. Dziewczyny z mało prestiżowych <wg nich>kierunków nie miały u nich szans.Często wprost mówili że są zarąbiści. Wkurza mnie to że rozmowa z nim na obojętnie jaki temat polegała na kłótni na argumenty, a nie zwyczajna wymiana opinii. Twierdzili, że gdy dziewczyny w klubach dowiadywały się że studiują prawo zaczynały wokół nich "skakać". Któregoś razu przyszli do nas po imprezie i opowiadali o tym. Jeden to skomentował "Bo my wiemy co was, kobiety podnieca, co wam imponuje, czego potrzebujecie! Prawo! Prawo. Właśnie nas pragniecie!" Akurat zakładałam buty gdy to powiedział, dostałam ataku śmiechu i wpadałam w buty On naprawdę był o tym przekonany !Gdy powiedziałam z kpiną że nie "jarają" mnie faceci z prawa, jeśli jakiś kierunek miałby mnie kręcić ogólnie to jeśli już medycyna![]() Większość z tych normalnych studentów/absolwentów prawa jakich poznałam, studiowało na katolickiej uczelni. Poleciałam trochę w oftop ale... jakoś znajomości z prawnikami wywołują u mnie dużo emocji Plus że dzięki tym znajomościom stałam się twardsza
Edytowane przez Fatalida Czas edycji: 2014-10-17 o 21:54 Powód: literówka ;P |
||||
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
W doświadczenie zawodowe.
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- U mnie też, dlatego z kancelarii wiałam jak najdalej. Takich intryg, kopania dołków, obgadywania, chamstwa nigdzie indziej nie widziała. Dorośli, wykształceni ludzie, niby na poziomie. Oczywiście wyjątki były, ale nieliczne. |
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Koszule i krawaty mnie nie dziwią - wielu studentów po godzinach lata na praktyki po kancelariach i innych miejscach, w których obowiązuje ścisły dress code, więc nie uważam tego za coś dziwnego. Zresztą, ja tam wolę garnitury, koszule i sweterki niż jakieś dziecinne bluzy i adidasy - studenci to nie gimnazjaliści i wyglądać powinni, niezależnie od kierunku. Ogólnie ja tam lubię moich chłopców po prawie, jedni z niewielu typów, którzy idąc ze mną na kawę, nie przynoszą wstydu swoim flejowatym strojem i brakiem kultury. Przynajmniej na etapie czasów studenckich. Chciałam też napisać coś odnośnie pogrubionego, ale...nie chcę zostać zlinczowana ani dostać bana, więc się pohamuję. |
|
|
|
|
#1039 | |
|
Konto usunięte
|
Dołączam się. I moje przedstawiam moje dzisiejszy przeżycie, pisałam o nim w innym wątku ale dyskusja się nie rozwinęła a ja naprawdę po tym jestem dziś bardzo dobita:
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() SweetHusky, rzeczywiście, przesadzili z zadaniami. Może ta praca w sekretariacie miała też polegać dodatkowo na jakimś przedstawicielstwei handlowym. Nie wiem, ale niezaciekawie musiało być
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałaś napisać, że tylko dziewczyny z prawa są godne tych "bogów"? No w sumie prawnicy się z prawnikami bardzo często wiążą, ewentualnie z lekarzami.
|
|
|
|
#1042 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Skoro tak na pewno wiesz co chciałam napisać, to po co pytanie? |
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie zadałam pytanie, a nie stwierdzenie
|
|
|
|
#1044 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie chciałam i kończę temat.
|
|
|
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
Możliwe. Ale to ciężko dopisać w ogłoszeniu lub powiedzieć jak praca będzie wyglądać a potem pytać czy jestem zainteresowana dalej i czy mogą sprawdzić moje umiejętności? Powiedzieli, że na początku tygodnia będą dzwonić do osób, którymi są zainteresowani. Więc albo mnie spławili albo czeka mnie 2 etapowa rekrutacja na to stanowisko. Tylko, że po tym ja już nie chcę tam wracać ale kasy już nie mam. Wszystko już pożyczam od rodziców, którzy sami ledwo przędą w tym miesiącu (dawno nie widziłaam tak ubogiej lodówki u nas a jeszcze dziś rozwalił się jedyny nasz samochód). Więc z braku kasy, jesli jakimś cudem mnie zechcą może i bym to przyjęła. Ale obawiam się, że ktoś kto wymyśla taką rekrutację będzie upierdliwym pracodawcą, w każdym razie spotkałam się z takimi teoriami.
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-17 o 23:27 |
|
|
|
#1046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz kiedy mam staż też jest bardzo wspierający i nawet ostatnio pomagał mi w zadaniu informatycznym, które mnie przerosło nieco, a wiadomo - chcę się na stażu wykazać, mimo że nie deklarowałam wysokich umiejętności w pisaniu stron internetowych, a jedynie PODSTAWY html i css, O grzebaniu w javascript i php nikt nie wspominał Cieszę się, że widzi, że mimo że nie mam teraz pracy (jak się poznawaliśmy to miałam, ale przez 2 lata różnie bywało, a ostatnią rzuciłam już 5 miesięcy temu i od tej pory jestem już na drugim stażu w interesującym mnie kierunku) to rozwijam się, staram i nie poddaje. Szczerze mówiąc gdyby mnie dobijał to słabo widzę swoje samopoczucie - wsparcie faceta, jeśli się go ma, jest ważne.Cytat:
Oczywiście nie mówię, że dziewczyny przez 2 lata nic nie robią, zwracam tylko uwagę, że w niektórych sytuacjach nieposiadanie pracy przez kilka lat jest logicznym i sensownym powodem zakończenia raczkującej znajomości i nie można wszystkich wsadzać do tego samego wora
Edytowane przez Koci Pazur Czas edycji: 2014-10-18 o 10:26 |
||
|
|
|
#1047 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Niektórym sodówka po prostu uderza do głowy, przykre
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4857013 2]A u mnie ogloszenia wisza i wisza, a do sieciowki przyjmuja praktycznie kazdego (wystarczy przyjsc z cv do kierowniczki i jak sie jest w miare ogarnietym to przyjmuje bez doswiadczenia). Tak samo do carrefoura ciagle kogos szukaja i wymaganiem jest jedynie ksiazeczka samepid. Inna sprawa, ze rotacja pracownikow w takich miejscach duza, bo praca ciezka i malo platna.[/QUOTE]Pracy przez agencje w C. nie polecam, chyba, że to sklep z tych mniejszych i z duszą. Ogólnie C. jako miejsce pracy jest jednym z najgorszych ![]() Cytat:
Też to zauważyłam.
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego kiedy nie mam pracy wole nikogo nie poznawac i sie nie spotykac. glupio mi mowic ze nie mam pracy. a wiem, ze jesli ktos pracuje no i nigdy z praca nie mial problemow, to nie rozumie, ze mozna pracy szukac nawet te 2 lata. (slysze czasem - "przeciez jest tyle ogloszen, tyle pracy") Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2014-10-18 o 11:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Znaczy się pisze ostatnio do mnie jeden. Ale nie jestem zainteresowana nim, daje mu to do zrozumienia. Chłopak nawet zawodówki nie skończył, przerwał ją. Żadnego wykształcenia nie ma. Znam już dwie osoby, które mają tylko świadectwo ukończenia podstawówki. A myślałam, że ludzi z takim wykształceniem w wieku poniżej 30 lat i po 30 nie ma. 
Dostałam pracę w urzędzie kontroli skarbowej 

Ja już po 30 

おはよう!