![]() |
#1021 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() a mi sie tak podobają baldachimy ![]() ![]() ![]() Cytat:
nagram film... i będę opłaty pobierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i do tego męża na weekend mam w domu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gdybym wcześniej zajrzała..to nie trafiłabym na tą pierwszą kobitę... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Begie mi sie nr 1 podoba najbardziej
![]() Frau ![]() ![]() Zanet rozumiem Twoj dylemat ![]() ![]() ![]() ![]()
#1023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Żanet a na który szary się decydujecie Se-14, czy Se-15 ? Ja zamówiłam ten ciemniejszy, oba kolory widziałam stacjonarnie i 14 moim zdaniem jest dość jasna ![]() Ale już usłyszałam opinię, że taki smutny wózek dla dziecka, że dla dzieci powinno się kolorowe kupować :/
![]() narzeczona: 22.12.2011 ![]() żona: 06.10.2012 ![]() II kreseczki: 06.03.2014 ![]() mama: 27.10.2014 ![]() Edytowane przez magdula87 Czas edycji: 2014-09-20 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Sweet zdrówka kochana dla Ciebie i Malutkiej
![]() BeataMarcina Tobie tez życzę szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Wiem, jak to jest siedziec w szpitalu... Boziu mnie to szpitalne łóżko dosłownie parzyło ! Tak bardzo chciałam być w domu !!! Beige mi się najbardziej podobają te czapeczki z Filemonem. Ja lubie takie plecione w warkocze. Tylko który kolor???? hmmm a jaki masz kombinezon, przypomnisz ???
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio w SR polozna mowila o becikowym i jak rozne gminy roznie sobie interpretuja przepisy....jak my zlozymy w tym roku o becikowe to na podstawie dochodow za rok 2013 i na szczescie ponoc w moim miescie wliczaja juz dziecko czyli dziela dochody na 3 osoby. Ale w niektorych miastach uwazaja ze skoro dziecko urodzilo se teraz a dochody biora z 2013 i wtedy nie bylo dziecka to dziela na 2 osoby ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
begie - mi się podoba pierwsza czapeczka
![]() czekoladka - dzięki ![]() Beata- a w którym tyg jesteś ?? trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było ![]()
#1027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na ktory kolor sie decydujecie ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj maz wlasnie juz narzeka ze wszystko szare ![]() ![]() I tez zamowimy tego sprzedajacego ![]() Maz chyba naprawde ma dosc szarosci, bo wlasnie napisal mi ze jemu najbardziej podoba sie sevilla bez lub camarelo granatowoczerwony z ta biala miska.... Hmm ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-20 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Zadomowienie
|
Frau brawo za łowy
![]() ![]() dziewczyny jakie buty macie na teraz/jesień? dziewczyny a swoją droga odnośnie becikowego... to gdzie i kiedy się o nie występuje? jeszcze przed porodem już już po? Do Urzędu Miasta czy gdzieś indziej?
#1029 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam babka z tego banku mówiła, że robią cyklicznie darmowe pobrania, ale jak są braki w krwi. Z tego co powiedziała, to na Dolnym Śląsku w najbliższym czasie takiej akcji nie będzie. Zastanawiają mnie te dwa przypadki wykorzystania krwi, o których pisałyście. Bo w materiałach informacyjnych (z różnych banków), podają więcej przykładów. Mam wkrótce w SR zajęcia o komórkach macierzystych, ciekawe jakie zdanie będzie miała położna. Cytat:
Cytat:
My się chyba nie załapiemy na żadne becikowe, takie kurde z nas bogacze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||||||||||
Raczkowanie
|
JustynaW w tym tygodniu moja koleżanka rodziła w Zdrojach i była b.zadowolona, szczególnie z personelu (konkretnie z "obsługującej ją" położnej), z kolei inna koleżanka miesiąc temu została odesłana stamtąd, bo nie mieli miejsc...
Cytat:
![]() Mnie na Pomorzanach przeraża to, że sale porodowe są wieloosobowe (tak mówiła mi córka położnej z Pomorzan) tylko nie mam pojęcia jak takie sale wyglądają i mam od razu przed oczami najczarniejsze scenariusze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W temacie krwi- to skandal, że ktoś płaci tyle kasy, a potem jeszcze ma świadomość, że ta krew jest nie do końca zdatna do użycia :/ wrrr Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz po wyjściu ze szpitala możesz już chodzić czy masz zalecenie, by dalej leżeć? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co najgorsze, jeśli już wypłacili kilka wypłat to nawet mogą nakazać zwrot całej sumy... Cytat:
A i jeszcze coś- widziałyście dziewczyny taką stronkę na instagramie? instagram. com/loveyourlines ja wpadłam na to dzisiaj przypadkiem i oglądam Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-20 o 10:34 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z lekarzami tak to już jest. Są tacy, którzy za wszystko kasują, a są i tacy, którzy podchodzą do sprawy tak, że i tak wyjdą na swoje nawet jeśli jakieś badanie zrobią nieodpłatnie lub taniej, bo potem idzie opinia, że właśnie nie myśli tylko o nabijaniu kieszeni. Dzięki temu mają więcej pacjentów potem ![]() Zrobiłam sobie maskę z oleju kokosowego, tworzymy z M.cuda z modeliny i nie martwimy się pogodą ;-) M.wciąż w swojej nowej kiecy :-D nie chce jej zdjąć. Wczoraj chciała chodzić w mokrej, wyciągniętej wprost z pralki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
mgds na szczęście nie musze TYLKO leżeć. Z szyjką wszystko ok (34mm i jest zamknieta na wszystkie spusty)
Mam się oszczędzać i w miarę mozliwości jak najwięcej odpoczywać i...trzymac się z dala od schodów ![]() Dostałam taka szkołę życia, że szok !!! Wczorajsze USG musiałam przełożyć na poniedziałek. Juz się nie mogę doczekać badania!!!
#1033 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wnioski składa się do MOPSu. Na stronie OPSu danego miasta są informacje co, jak, kiedy i gdzie trzeba złożyć. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie, u mnie do miejskiego osrodka pomocy spolecznej. Potrzebne do tego sa dokumenty : zaswisdczenie ze skarbowki o dochodach 2013, zaswiadczenie od gin ze ciaza byla stwierdzona do 10 tc + ze odbyla sie w kazdym trymestrze przynajmniej jedna wizyta, no i jesli maz jest zameldowany w innym miescie to stamtad zaswiadczenie ze nie pobieracie tam becikowego... Aha no i chyba odpis aktu urodzenia Limit dochodu 1922 zl na osobe Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-20 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
Frau, Zanet dziękuje za info. Muszę się zająć ta tematyką. I mówicie, ze są dwa rodzaje becikowego... o tym też musze więcej poczytać jakie trzeba spełniać warunki...
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() becikowe składa sie tam gdzie się urodzi dziecko, czy w miejscu zamieszkania, czy w miejscu zameldowania...(mojego, czy TŻ) ? bo u mnie to są 3 różne adresy ?? czyli są becikowe samorządowe i państwowe ? jaką kasę można z MOPSU dostać ? i jakie warunki spełniać? po becikowe to jakoś po porodzie TŻ chyba będzie ogarniał.. Dziewczyny... mam 26 i mąż wypatrzył mi na głowie siwe włosy ....ja rozumiem, że ciąża to stresujący czas... no ale kiedy Wam się pojawiły siwe włosy, bo sie pojawiły co ?? czy nie ?? (ja miałam całe życie gruuube i gęste włosy).. a teraz te siwuchy.. ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-20 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe ja też bym wszystko szare kupiła, ale czasami idę na kompromis z mężem ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 | |
Wtajemniczenie
|
nie, nie miałam po raz drugi kontroli... mi też wrzucili do skrzynki pisemko że mnie nie zastali, ale miałam 7 dni na dostarczenie pisemnych wyjaśnień... Cytat:
Tak sobie myślę, że spakuję torbę i wrzucę ją do samochodu, bo jakby mnie na uczelni wzięły skurcze to pojadę prosto do szpitala w Koszalinie.. a mam go 500 m od uczelni ![]()
![]() |
#1041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
Ktoś tu kiedyś wrzucał linka o becikowym państwowym. Podzielę się nim jeszcze raz, bo naprawdę jest ta wszystko łopatologicznie opisane, co i jak wyliczyć, jakie dokumenty itp: http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zas...77331,1,1.html
AnetkaIzabell - U mnie pierwsze siwuchy pojawiły się ok. 25-26 roku życia. Ale jest ich malutko. Nawet teraz (a za miesiąc kończę 31 lat) nie ma ich dużo. Na upartego to nawet nie musiałabym ich farbować, bo w oczy się nie rzucają. Magdula - W carmelo spód gondoli jest z plastiku, tylko te boki u góry są ekoskóry. Też chcę ładne botki! Tylko nie workery, bikery czy glanopodobne. Ostatecznie mogą być sztyblety, ale wolałabym coś bardziej delikatnego. Na niskim obcasie. Takim maks.4-5 cm. NIGDZIE TAKICH NIE MA ![]() Czy do szpitala trzeba koniecznie wziąć zaświadczenie o ubezpieczeniu? Przecież jest EWUŚ? Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-09-20 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez co sie dowiedzielismy to urzad stanu cywilnego w miescie w ktorym sie dziecko urodzilo, po odebraniu aktu ur. Sam wysyla do w-wy dokumenty o pesel i informuje gmine o meldunku dziecka. Takze my nie musimy juz meldowac, jedynie pesel odebrac jak przyjdzie z wwy, ale to juz u nas w urzedzie miasta. Jedynie w USC trzeba podac adres do zameldowania Co do siwkow, ja juz mam sporo, ana ciemnych wlosach niestety widac.... Pierwsze mialam juz na pewno jak 26 na liczniku albo i nawet mniej, niestety... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-20 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy akurat byłaś u lekarza? jak przychodzą to raczej w godzinach 8-17 i w tygodniu co? słyszałam, że na macierzyńskim potrafią odwiedzić...paranoja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kadr to dokument potwierdzajacy ubezp dziecka, by zglosic do nfz, u nas akurat to potrzebne do wydania karty chipowej ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy gin mi wystawi to zaswiadczenie na ostatniej wizycie, czy bede musiala potem specjalnie isc za wizyte zaplacic?;/ Ten moj dzieć w brzuchu ciągle sie rusza... czy on w ogole nie spi oO Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-09-20 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Aleska dziękuję za link
![]() ![]()
![]() |
#1048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- jeszcze jedno pytanie..ja na pierwszej wizycie byłam w 8/9 tc...(jest to odnotowane w karcie pacjenta..i serduszko biło)...ale karte ciąży założyła mi w 11 tc jak przyszłam już z wynikami badań... mam nadzieje, ze dostanę zaświadczenie do becikowego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Lepiej u tego ktory ma pewniejsza pracy, bo potem trzeba za kazda zmiana aktualizowac..., tak radzila polozna |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
Taka sytuacja:
gdy każde z rodziców ma meldunek w innym mieście... Czym się sugerować przy wyborze w którym mieście złożyć o becikowe? czy widzicie tu jakąs róznicę?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.