![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: wzielam pierwsza tabletke mimo ze nie mam okresu
Odświeżam wątek
Ja nie mam okresu. Mam wszystko rozregulowane! I zaczynam brac tabletki zeby wrócilo wszystko do normy! Tylko problem w tym ze tego okresu nie ma dłuższy czas i nic nie wskazuje ze w najblizszym czasie przyjdzie. Czy moge zacząć brac tabletki juz teraz mimo ze nie mam okresu? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
a co u Ciebie oznacza "dłuższy czas"? konkrety!
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: kilka pytań co do tabletek antykoncepcyjnych
Cytat:
cytologie robi sie w dniach 10-20 d.c. (informacja od lekarza!). a ja u swojego mialam wyniki po 2 tyg. oczywiscie wspolzyc nie powinno sie przez 2-3 doby przed cytologia (dobry lekarz o tym wspomni). A ja bralam 3 opakowania yasminelle pod rzad i bylo dobrze, ale wiem ze roznie bywa. Wiele razy byla mowa ze mozna MAX 3 opakowania pod rzad brac, chyba ze lekarz zaleci inaczej ze wzgledu na stan zdrowia blablabla.. No i ze na poczatku to tez roznie moze byc. Powinno sie sprawdzic czy bedzie krwawienie po pierwszym opakowaniu i jak ogolnie organizm przyjmuje tabletki.
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
![]() + powinnaś rozpoczecie brania skonsultowac z lekarzem
#1025 |
Raczkowanie
|
Może zamiast tabletek- luteina (jeśli cykle są bardzo długie), a dopiero później tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam pene wątpliwości co do skuteczności moich tabletek antykoncepcyjnych, także pozwoliłam sobie do Was napisać, może któraś z Was miała podobne objawy do moich i mnie trochę uspokoi ![]() Kilka lat temu brałam tabletki antykoncepcyjne Hormonet i Yasmine, po ponad dwóch latach miałam przerwę prawie trzy letnią. Trzy mesiące temu znów zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21. Generalnie całkiem nieźle mój organizm je przystosował, tudzież miałam skutki uboczne takie jak senność, czy krwawienie w pierwszym miesiącu podczas brania tych tabletek. Lekarz uprzedzał mnie, że tak będzie, także bez paniki zaczęłam drugie opakowanie i było wszystko o.k. obeszło się nawet bez krwawienia podczas przyjmowania tabletek w drugim miesiącu. Wię c byłam szczęśliwa, że wszystko się ustabilizowało ![]() Komletnie nie wiem jak zareagować, czy się wstrzymać z wizytą u lekarza, czy nie ![]() Nie sądzę, żebym była w ciąży, ponieważ biorę pigułki regularnie i prawie o tej samej godzinie. Chociaż ryzyko zajścia w ciążę jest zawsze. Jak możecie poradźcie co powinnam zrobić ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Przyczajenie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Cześć Dziewczyny
![]() Mam pene wątpliwości co do skuteczności moich tabletek antykoncepcyjnych, także pozwoliłam sobie do Was napisać, może któraś z Was miała podobne objawy do moich i mnie trochę uspokoi ![]() Kilka lat temu brałam tabletki antykoncepcyjne Hormonet i Yasmine, po ponad dwóch latach miałam przerwę prawie trzy letnią. Trzy mesiące temu znów zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21. Generalnie całkiem nieźle mój organizm je przystosował, tudzież miałam skutki uboczne takie jak senność, czy krwawienie w pierwszym miesiącu podczas brania tych tabletek. Lekarz uprzedzał mnie, że tak będzie, także bez paniki zaczęłam drugie opakowanie i było wszystko o.k. obeszło się nawet bez krwawienia podczas przyjmowania tabletek w drugim miesiącu. Wię c byłam szczęśliwa, że wszystko się ustabilizowało ![]() Komletnie nie wiem jak zareagować, czy się wstrzymać z wizytą u lekarza, czy nie ![]() Nie sądzę, żebym była w ciąży, ponieważ biorę pigułki regularnie i prawie o tej samej godzinie. Chociaż ryzyko zajścia w ciążę jest zawsze. Jak możecie poradźcie co powinnam zrobić ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które to opakowanie tabletek? Jesli 3 to mogą sie nadal pojawic skutki uboczne. Jeśli kolejne zgłos się do lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przepraszam rozpisałam się tak ponieważ po primo dopiero się tu zarejestrowałam i nie znam zwyczjów panujących na tym portalu, a po duo chyba stres mnie zżera ![]() Tak wezmę dziś 9 tabletkę z trzeciego opakowania, tylko zmartwiłam się tym, że w zeszłym miesiącu nie miałam takich plamień już wogóle, a w tym znów się zaczynają ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
A po trzecie, czwarte, piate i tak dalej jest regulamin!
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Rozeznanie
|
Jesli dzialaja od drogiego to powinnam być w ciąży a nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dzisiaj zaczęłam brać Cilest i w ulotce pisze, że tabletki są skuteczne od pierwszej tabletki jeżeli została przyjęta w pierwszym dniu cyklu a moja ginekolog powiedziała, że dopiero od 10 dnia
![]()
#1037 |
Zakorzenienie
|
#1038 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
to chyba jakis srodkowocyklowy pms ;p a tak serio to sesja, wybaczcie ;p
Marwari, podzwiwiam Cie, ze jako moderator tak dobrze nerwy trzymasz ;p
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociazby sobotnie posty ![]()
![]() |
#1041 |
Mamusia Luty 2016
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi i informacje
![]()
#1042 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Przyczajenie
|
Owszem to nie ulega, żadnej wątpliwości, tudzież jeżeli ktoś ma problem nie myśli racjonalnie i szuka odpowiedzi wszędzię gdzie się da
![]() ![]() Także bierz na to poprawkę i bądź mniej opryskliwa ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Oj od razu opryskliwa. Po prostu niektore tematy sa widoczne jak wol na pierwszej stronie, ale przeciez tak trudno do nich zajerzec :|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
To prawda, do trzeciego opakowania organizm moze jeszcze sie przystosowywac i roznie reagowac w roznym miesiacu. Ja mialam bardzo podobnie, jak zmienilam metode anty na krazki dopochwowe, ze mialam plamienia w pierwszym i trzecim miesiacu. Bez paniki, przeczekaj sobie spokojnie ten czas, a jakby sie pojawialo przy czwartym, to wtedy najlepeij pojsc do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie powinnam panikować, bo w ulotce jest napisane, że może tak się dziać przez pierwsze trzy miesiące ![]() Jeszcze raz bardzo dziękuję za radę ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana z plastrów na tabletki- ulotka swoje,lekarz swoje
mam pytanie odnośnie zmiany plastrów evra na tabletki yasmin
dzisiaj ostatni dzień używam 3 plastra z opakowania zgodnie z tym co wcześniej czytałam pierwsza tabletkę muszę przyjąć pierwszego dnia krwawienia, żeby zachować ciągłość zabezpieczenia, ale niektórzy piszą że powinno się zacząć stosować tabletki następnego dnia po odklejeniu plastra i teraz już sama nie wiem!!!! proszę o fachowa radę i możliwie szybką!!!! najgorsze że nie pamiętam jak doradzała mi moja ginekolog!!!!! pomocy!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Przyczajenie
|
Prezerwatywa została w pochwie
jestem nowa wiec prosze o wyrozumialosc!
dzis rano kochalam sie z chlopakiem, nie mial wytrysku, ale około 20-30sekund po wyjeciu czlonka okazalo sie ze prezerwatywa zostala we mnie tzn jej koniec (pierścień) był poza pochwa więc dało się ją wyjąć bez problemu. Jestem 4,5dni przed okresem, regularne miesiaczki mam od ok.4miesiecy. Nie jest to żadna prowokacja, po prostu boje sie że moglabym zajsc w ciaze... |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezerwatywa została w pochwie
o kurczę, do ginekologa leć niech Ci to wyjmie !
#1050 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezerwatywa została w pochwie
;]
napisałam że została wyjęta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.