![]() |
#1021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten nieszczęsny "samolot" to dla mnie koszmar. Nie znoszę tej pozycji nawet jak mam 5 minut wyleżeć u ginekologa. Ja rozumiem, że może tak jest wygodniej położnym ale kto tu rodzi do ch*** jasnej?! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Medycyna przechodzi z paternalizmu do partnerstwa
![]() Owieczka- chyba pogoda sprzyja smędzeniu. Poza tym ja mam też dziś jakiś oklapły nastrój. Wczoraj się dowiedziałam że mama będzie miała w poniedziałek zabieg ablacji i trochę sie martwię ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- A ja już mam wywalone na samolot. W tej pozycji mi włożyli dziecko to w takiej samej mogą mi wyjąć ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakby nie było, to jednak są porody rodzinne, rooming |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Dobra, muszę was przeprosić bo nie mam siły na was patrzeć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka- hmmm bedzie miała ablacje dodatkowego pęczka przewodzenia w sercu. Włożą cewnik przez żyłę udową do serca i puszcza prąd zeby zatluc te niepotrzebne komórki. Ja mam gęsia skórkę.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1027 |
Rozeznanie
|
Ale jak boksy przedzielone zaslonka ??? Serio ? Nawet nie wiedzialam ze tak przewaznie jest ja to chyba mialam szczescie rodzilam w Nysie w Pl mlodszego syna i bylam sama na sali porodowej wielkosci duzego pokoji za zamknietymi drzwiami i po porodzie tez mialam sale sama z prysznicem w pokoju wiec chyba mialam szczescie z tego wynika ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
buraczki dochodzą, ziemniaczki się gotują mielone się smażą mniam mniam mniam :P
kupiłam ten triderm maść i na swędzenie "na dole" gine intima, w ulotce napisane jest by stosować na wargi nie wciskać do pochwy więc idealnie ![]()
#1029 |
Rozeznanie
|
A ja dzis mam ziemniaczki schabowe i mizerie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-05 o 14:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Owieczka- dzieki. No trochę sie boje o mamę. Grzebanie w serduchu mało fajne. Ale bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1032 |
Zakorzenienie
|
To ja mam szczęście bo wszystkie Poznańskie szpitale i są w miarę wyposarzone i opieka całkiem dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
Czyli co rodzisz sobie na jednym fotelu a za zaslonka druga kobieta ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Jak masz szczęście i rodzisz tylko Ty to masz prywatność, ale jak nie to pech. U mnie w szpitalu jest jedna sala jednoosobowa i druga bodajże 3osobowa, podobno ta pojedyncza jest "na pokaz" i większość rodzi na tej drugiej. Nie wiem może ta pojedyncza to na takie sytuacje jakie mnie spotkała, czyli 5 miesiąc ciąży... wtedy dali mnie na jednoosobowa, ale byłam w szpitalu w innym mieście.
#1035 |
Rozeznanie
|
Szczerze to bylam nie swiadoma to musi byc stresujace chociazby z tego wzgl jak jedna kobieta krzyczy bo ja tak boli to na pewno wplywa to stresujaca na druga ...
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Ok u mnie juz 15 ta jade po swoich chlopakow do szkoly i na 16 ta do lekarza do pozniej |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki do porodu jeszcze tyyyyleee czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
coś mnie brzucho pobolewa ...
#1039 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Ostatnio w ogóle to ostatnio wcale mi sie nie chce pisac bo nie mam siły. Strasznie was podziwiam bo u nas gotuje głównie teściowa- cud kobieta- ale ona to baaardzo lubi.
tak byla ostatnio mowa o płci- wiadomo,że najważniejsze by dziecko było zdrowe ale ja się chyba strasznie nastawiłam na synka. Mam jednego starszego brata i rodzice chcieli mi sprawic siostrę. Mam więc jeszcze też trzech młodsYch braci. Jak najmlodszy sie urodził plakalam strasznie. Miałam 11 lat. Myslalam ze bedę bardziej chciala córkę. Strasznie mnie ciekawi co bedzie.[COLOR="Silver"] [SIZE=1]---------- Dopisano o
udało się - będziemy rodzicami ![]() Edytowane przez malaja86 Czas edycji: 2015-02-05 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś czuję, że wszystkiemu winna jest ta okropna luteina dopochwowa.... Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-02-05 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie nie potrafię określić czy wolałabym chłopca czy dziewczynkę
![]() tak byla ostatnio mowa o płci- wiadomo,że najważniejsze by dziecko było zdrowe ale ja się chyba strasznie nastawiłam na synka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na podrażnienia polecam mieszankę ziołową Vagosan, ale to musiałabyś się skonsultować z lekarzem najpierw bo on ma napisane w ulotce żeby nie stosować w ciąży. Tak czy siak ten lek mnie wyciągnął z przewlekłego zakażenia, który potęgowałam ciągłym drapaniem. Muszę się rozejrzeć za tym - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1 ma parabeny w składzie ale na samym końcu, opinie ma bardzo dobre. Dziewczyny mówiły, że nie są fankami provagu ale skład ma ekstremalnie krótki i bardzo przyzwoity. Na Twoją nadwrażliwość teraz może pomóc. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch.html&next=1 Ja provag stosowałam w globulkach i działał świetnie. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-05 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
no to muszę się zorientować jak to u mnie będzie z tym lekarzem
![]() ja też mam to szczęście że oddział położniczy i ginekologii jest nie dawno po remoncie ![]() po porodzie wiem że sale są 2-osobowe z łazienką ![]() ale zastanawiałam się też nad porodem w Katowicach na Łubinowej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- całe szczęście mnie dzisiaj mdłości nie męczą ![]() tylko piersi bardziej bolą. Dostałam wczoraj skierowania na badania te wszystkie dla kobiet w ciąży.. i przy następnej wizycie założy mi kartę ciąży.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Po porannych wymiotach udalo mi się zjeść 3 jabłka i 2 talerze płatków kukurydzianych i ich nie zwymiotować. Jestem trochę zmartwiona brakiem apetytu, ale z drugiej strony leżę i śpię cały dzień więc zapotrzebowanie na energię też mniejsze. Szokuje mnie to, że mam ochotę na płatki kukurydziane, nie jadałam ich wcale i uważam, że to nic dobrego, ale dziś wiedziałam, że to może być coś co zjem i nie zwymiotuję.
#1045 |
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie i szczerze szkoda gadac do wtorku i tak nie bede nic wiedziec ale zaczne od poczatku pod koniec listopada bedac w pracy mialam nagly silny bol pod klatka piersiowa promieniujacy do plecow ale to taki ze az mnie sparalizowalo z bolu i nie moglam oddychac zabrali mnie na pogotowiu lekarz po obmacaniu mnie z kazdej strony powiedzial ze to najprawdopodobniej kamienie w woreczku zolciowym i skierowal do lekarza rodzinnego ktory wyslal mnie na usg. Usg mi zrobili ale nie dowiedzialam sie nic tylko powiedzieli ze wynik zostanie wyslany do gp. Usg mialam 20 grudnia tyle czekalam. Po nowym roku bylam u gp pytajac o moje usg to uslyszalam ze jak bedzie cos nie tak to dostane list ale zaden nie przyszedl. Sytuacja z bolem byla jednorazowa wiec o niej zapomnialam. W poniedzialek znowu mnie zlapalo ale tym razem troszke inaczej wiec nawet nie zajarzylam ze to moze byc to samo ... dzis bylam u gp odnosnie tych wymiotow porannych z krwia i odrazu powiedzialam o poniedzialkowym bolu i usg. Lekarz otwirzyl kompa przeczytal zrobil oczy i powiedzial ze we wtorek bede miala kolejne usg w szpitalu bo trzustka im sie nie podoba .... tak wiec wiem ze nic nie wiem i do wtorku musze czekac....
Teraz czytam na necie objawy zapalenia trzustki i wychodzi na to ze bol pod biustem opasowujacy promieniujacy do plecow to jeden z objawow moga tez wystapic wymioty zolcia itp wiec sie zestresowalam bo nie mam pojecia co mi jest i jak ma sie to do ciazy... Edytowane przez ania_2019 Czas edycji: 2015-02-05 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Ciąża to obciążenie dla organizmu i możliwe że przyspieszyła rozwój sytuacji. Mam nadzieję że lekarzom uda się szybko postawić diagnozę i zacząć leczenie. Trzymam kciuki żeby nie było nic poważnego i oby do wtorku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Ale zla jestem bo nikt nawet nie popatrzyl na moje wyniki a ostatnio mnie wychodzi na to ze po prostu zbyli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni jestem wykończona. Najchętniej to bym całymi dniami spała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
To prawda, można się wkurzyć ale żeby to pierwszy raz się tak w historii służby zdrowia zdarzyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to ból kręgosłupa w odcinku lendźwiowym a dokładnie, uciskający krąg na nerw. taki ból zaczyna się w kręgosłupie , przechodzi przez klatkę i nawet paraliżuje szyję, nic nie pomaga, wstrzymanie oddechu nie ruszanie się ból napływa i napływa, w tym momencie trzeba sie pogimnastykowac i ból przechodzi. ale.. nie wiem czy opisujemy ten sam stan , ja mam to dość często gdy źle się obróce położę coś ciężkiego źle podniosę, lub nawet gdy leże sobie lub siedzę. ja nauczyłam się szybko ten ból niwelować. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- wróciłam z USG piersi, torbiele są jak były , troszkę jedna się powiększyła . jest okej, klucze znalazłam bo zgubiłam tam wczoraj jak byłam u dermatologa , zaraz zjem drugi obiad :P bo TŻ dzwonił że jedzie dziś z chłopakami na dostawy i będzie później więc z przyjemnością zjem jego porcje :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.