|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
A jaki Ci wyszedł progesteron? Jeżeli chodzi o dostinex, trudno mi teraz powiedzieć dokładnie, ale to było na pierwszej lub drugiej wizycie po pozytywnej becie. Powiedział, żebym wzięła jeszcze tylko jedną dawkę. Myślę, że spokojnie możesz brać do wizyty i zaczekać na decyzję doktora.OnaZielona gratulacje ![]() Cytat:
Oby coraz więcej dobrych wieści pojawiało się na naszym forum. Już niedługo będziemy obserwować skutki powrotu dr P z urlopu A właściwie to już się dzieje
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamilamimila;531402 10]Kamilko tak to było pierwsze podejście, pobrano 14 komórek gdzie jedna okazała sie być dojrzała ale i tak sie nie zapłodniła, pozostałe zdeformowane. Dr mówił,że dzwonił do niego Embriolog zapytać czy wstrzyknęłam sobie Owitrele bo tak wyglądało jakbym tego nie wzięła wcale (ale wzięłam). Dr powiedział, że takich przypadków jak ja jest tylko 10 rocznie:| Wg dr jest sens zrobić 3 podejścia próbując na innych lekach ale musze być świadoma, że taka sytuacja z pierwszego razu moze miec miejsce. Bynajmniej powiedział, ze temat dawcy komórki to sprawa odległa i mam narazie próbować zajść na swoich. Kariotypy obydwoje mamy ok, dr twierdzi, ze powodem moze byc np niewykryte ogniska endometriozy. Miałam wprawdzie laparo ale w Tarnowie i dr nie jest pewny bo na wypisie mam tylko , ze drożność ok i nic poza tym, wiec nie ma pewności czy cos więcej sprawdzali. Chciałam zrobić ponowna Laparo ale dr powiedział, zeby tam juz nawet nic nie ruszać bo mogę sobie calkiem zaszkodzic a i tak robimy in vitro juz. Inny powodem mogla byc choroba lub gorączka u mojej mamy w okresie kiedy byla ze mna w ciąży ewentualnie jakas infekcja. Nie ma jak sprawdzic co jest prawdziwa tego przyczyna. Dodam, ze w okresie przed punkcja bylam chora, miałam gorączkę itp a potem jeszcze pecherz mnie bolał. No nic próbuje zebrac sily do kolejnej walki. W połowie Grudnia mam wizytę u dr a po Nowym roku kolejne podejście. Kazał mi zrobić 3 cykle przerwy dla regeneracji organizmu.
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Onazielona wielkie wielkie gratulacje piekna beta i za piekniejszy przyrost trzymam kciuki, takie wiadomosci dodaja mi otuchy ze sie moze udac
Justynka za Was rowniez trzymam kciuki ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- BeataAmelka wielkie kciuki za ciebie za wypasiona betke |
|
|
|
#1024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślałam jeszcze o czosnku ![]() Termin mam na 17 maja. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-10-19 o 05:10 |
|||||
|
|
|
#1025 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Ewelina1349;5314981 9]
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamilamimila;531517 64][QUOTE=Ewelina1349;5314981 9]
Kurcze,Ewelinko,bardzo mi przykro...,naprawdę...ale ja bym nie przekreślała tak tego. Moze faktycznie to taka wyjątkowa sytuacja,moze przez ta Twoja chorobę teraz.To komórek bylo dużo,naprawdę dziwne,bo Ty jeszcze mloda przeciez jestes.Ile Ty masz lat?Z jakichs powodow pewnie te inseminacje nie wychodzimy,tak samo,u mnie,tyle,ze u mnie to raczej wiek...A inne badania robilas,te wszystkie mutacje i allo mlr?Pewnie jeszcze nie,bo Dr je dopiero zleca po,poronieniu.Dobrze,ze kariotypy są dobre.Ja jakos nie mogę zrozumieć,ze Np infekcja mamy w ciazy moze dać takie efekty,juz wcześniej Dr komus o tym mowil,pamiętam,dla mnie to dziwne żeby infekcja kobiety w ciazy miala wplyw na płodność tego dziecka później ale ja sie na tym nie znam,Dr pewnie wie co mowi.A pytalas Mame czy byla chora jak byl z Toba w ciazy,czy pamieta?[/QUOTE Mam 28 lat, mam antigen jajnika I mutacje mthfr w ukladzie heterozygotycznym. Amh 2,5 niskie. Moja mama nie zyje wiec nie mam jak zapytac zteszta co by mi dala Ta wiedza. |
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ewelina1349;5315217 6][QUOTE=kamilamimila;531517 64]
Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-10-19 o 09:53 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny
Rzadko udzielam się ma forum, ale poczytuje regularnie i razem z Wami przeżywam wzloty i upadki. Moja walka o dzidzię trwa już prawie 5 lat i nadal nie zakończyła się sukcesem. Obecnie jestem w 4 cyklu stymulowanym po laparoskopii, miałam dwa pęcherzyki po drożnej stronie, więc miałam nadzieje, że Dr zaproponuje iui, ale on kazał naturalnie. Mam więc pytanie czy Dr sam proponuje iui czy mam się o to upominać? A może ma jakiś schemat, np. ileś cykli naturalnie, a jak się nie uda to dopiero wtedy iui? Mam antygen jajnika, więc mówił, że trzeba się spieszyć, ale nic nie rusza do przodu. Poza tym chciałam jeszcze poruszyć temat suplementów dla mężczyzn. Czy Wasi mężowie łykają jakieś witaminy na płodność?
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może u Was mąż ma się czym pochwalić i stąd nacisk na naturalne starania, bo skoro jest możliwość naturalnie to po co płacić Najlepiej zapytać w prost, czy dzięki iui Wasze szanse nie będą większe.Dziewczyny genetyczne można robić równo od 11 tygodnia, czy 11 tygodnia + ileś tam dni?
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-10-19 o 12:29 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Co do iui u nas na pierwszej wizycie Pan Dr powiedział że z takim nasieniem jakie mąż miał nie będziemy mieli naturalnie dziecka. Po laparoskopii juz na pierwszej wizycie przepisał mi leki do stymulacji a ja od razu powiedziałam mu że chcę iui bo nie chcę czekać na cud. A przy iui są większe szanse na ciążę, gdzieś wyczytałam że największe szanse są przy 3 i 4 podejściu do iui.
I badania genetyczne robi się między 11 a 13+6 tygodniem ciąży, ale chyba mieć więcej niż 11 z hakiem bo dziecko też nie rośnie idealnie i może być mniejsze jak na 11 tydzień. Ja miałam w 12 tyg+4. Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-10-19 o 14:10 |
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
Gingerbre Tak jak Madzia napisała między 11 a 13+6 dni się robi pierwsze genetyczne a dokładniej maluszek musi mieć długość między 45 a 84 mm, żeby możliwe było przeprowadzenie badania z oszacowaniem ryzyka chorób genetycznych. I to chodzi o to że tak jak np u mnie jest mniejszy o 6 dni niż z miesiączki, to jeszcze był by za malusi w 11 tyg ja miałam genetyczne w 13+1 z miesiaczki , bo i tak mu wyszlo ze wielkości jest 12+2 z usg
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio juz miał ponad 4 także powinno byc ok
|
|
|
#1033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre ja robilam w 12t6d, podobnie jak aaniaa87k robilam u dr Czekanskiego.
Dziewczyny, czy ktoras z Was na poczatku 14tc miala pobarwiony na brazowo taka kawa z mlekiem sluz ? Do tej pory bylo wszystko ok, w piatek mialam badania prenatalne - bez zarzutu, a dzisiaj cos takiego. W piatek moj progesteron wynosil 30 ng/ ml. Boje sie troche ...
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-10-19 o 14:43 |
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
renata3_ Hej ja miałam tak do 10 tyg prawie ciągle plamienie, mialam bardzo nisko wtedy trofoblast umiejscowiony, a ty gdzie masz? w Usg genetycznym powinno byc napisane cos o łożysku, jesli jest nisko położone bardzo możliwe sa plamienia, albo tak jak Ania napisala z krwiaków tez moze byc. Progesteron masz ok wiec spokojnie, a kiedy masz wizyte? Czasem tez od nadżerek jesli masz na szyjce macicy moze sie pojawić brązowy sluz. Byle by to nie było krwawienie, bo jak krwawienie to od razu do lekarza albo do szpitala.
|
#1037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc moja rada - jak najbardziej o tym wspomnij! Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-10-19 o 17:42 |
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
A jakoś to uzasadnił? U nas wspomniał o in-vitro tylko raz, mówiąc, że nie ma sensu robić więcej niż 3 inseminacji i później trzeba sięgnąć po jakieś inne środki.
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tylko raz wspomniał...
Nawet po niedrożnych jajowodach, powiedział, że możemy próbować udrażniania... jeżeli mamy tylko ochotę, czas i cierpliwość... wiadomo szanse udrożnienia niewielkie, ale powiedział, że powalczy z nami
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
aaniaa87k, lula80 Byłam dzisiaj u gin. (nie u dr P, u niego mam wizyte 2.XI) sprawdził mi szyjkę, wszystko w porządku.
Podczas USG dzidziuś sobie skakał w najlepsze jak gdyby nic sie nie dzialo, serduszko pięknie bije, trofoblast nigdzie się nie odkleja. Nie potrafił mi odpowiedzieć skąd taki śluz. Mam odstawić luteinę podjęzykową (bralam 2x1), a przez 2 tygodnie brać 2×1 luteinę dopochwową, duphaston 3×1 przez tydzień, a przez następny 2×1. Potem się zobaczy ... Gdyby pojawila sie krew to od razu mam jechac do szpitala. Lula80 w piatek trofoblast byl na ścianie tylnej i po prawej przechodzil na przód. Nie podoba mi się, że tak dużo progesteronu na tym etapie ciąży muszę brać :-/
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-10-19 o 20:01 |
|
|
|
#1041 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
lecz teraz już nie wie co jest grane. Mam nadzieje ze może ten dostinex pomoże? Myślę że in vitro to takie pójście na skróty, wolałabym się dowiedzieć co jest nie tak. Co innego u Ciebie Beatko, dla Ciebie to wspaniała szansa i nie wahałabym się ani chwili będąc na Twoim miejscu. Narazie nie zastanawiam się nad in vitro, dale sobie te 3 podejścia do iui i zobaczymy, może czasami warto odpuścić i wyluzować? Tylko ze ja nie mam czasu, latka lecą
|
||
|
|
|
#1042 |
|
Rozeznanie
|
renata3_ Ja do 11 tyg jak mi Dr powiedział że chłopczyk brałam 4x1 Duphaston i 3x2 luteine dopochwowo!!! Wiec to dopiero byla masakra, ale jak sie okazało że bedzie chłopczyk to mi zmiejszał dawki tylko że baardzo stopniowo ostatni duphaston wzielam 1x1 do 20 tyg ciazy
Najwazniejsze że wszystko ok!!! Bardzo dobrze że poszłas do lekarza masz przynajmniej spokojną głowe teraz
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie ja mam jajowody drozne, nie mam żadnych antygenow, żadnych przeciwciał itp, nasienie ok, owulacja jest, na początku lekarz myślał że jesteśmy leniuchy
lecz teraz już nie wie co jest grane. Mam nadzieje ze może ten dostinex pomoże? Myślę że in vitro to takie pójście na skróty, wolałabym się dowiedzieć co jest nie tak. Co innego u Ciebie Beatko, dla Ciebie to wspaniała szansa i nie wahałabym się ani chwili będąc na Twoim miejscu. Narazie nie zastanawiam się nad in vitro, dale sobie te 3 podejścia do iui i zobaczymy, może czasami warto odpuścić i wyluzować? Tylko ze ja nie mam czasu, latka lecą [/QUOTE]ja do in vitro raczej nie chciałabym podchodzić, u mnie też na ostatniej wizycie coś o tym wspomniał...no bo ja podobnie jak Ty - leki działają (stymulujące), do owulacji dochodzi, mąż ok - nawet bardzo - Dr powiedział, że ma niespotykanie dobre wyniki, a ciąży nie ma - pytanie dlaczego... Dr nie znalazł odpowiedzi. Idąc do niego liczyłam na to, że znajdzie powód... Jest super człowiekiem i lekarzem, ale sądziłam, że będą większe konkrety... wiem też, że te problemy to jedna wielka zagadka nawet dla lekarzy...
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny czytam Was codziennie i mocno trzymam kciuki za Te ,które się satrają ( tak jak ja ) i za te ,które oczekują na swoje małe szczęścia ,oraz gratuluje Tym ,które zrobiły krok do przodu i zobaczyły pozytywną betę ... ![]() ,Ja zupełnie jak Paulina nie wiem jaka jest przyczyna niby dr udrożnił jajowody, chociaż laparo nie miałam, leki mam na wyższe tsh i prolaktyne ,żadnych antygenów prócz mutacji mthfr i diety , mąż ideał a efektu brak ...czekanie na cud ,który nie nadchodzi zaczynam kolejny bój w środę na zastrzyk i znowu czekanie na wynik bety
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
Malinowa co u Ciebie? Jak sie czujesz?
![]() Dziewczyny ile godzin po ovitrelle teoretycznie pękają pęcherzyki? Ile mm średnio mają jak podaje się ovitrelle? Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-10-19 o 22:41 |
|
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, ja jestem tutaj w imieniu koleżanki, która obecnie jest za granicą . leczy się u dr Przybycienia - podejrzenie endometriozy.
Koleżanka będzie miała zabieg laparoskopii w Debicy i poprosiła mnie o zarejestrowanie jej do dr po tym zabiegu, wtedy pierwszy wolny termin był na 2 listopada i tak zapisałam, ale okazało się, że musi wyjechać do siebie jeszcze w październiku, w związku z czym zwracam się do Was z zapytaniem i prośbą - czy jest tutaj ktoś kto ma zarezerwowaną wizytę u dr w nast. tygodniu w Tarnowie - 28 lub 30 lub 31 października ? Może by się udało zamienić ? Byłabym bardzo wdzięczna |
|
|
|
#1047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
Ale są też lekarze lepsi w tym co robią i gorsi.Też mnie zastanawia, zaszłam w ciąże z hiperprolaktynemią, a nie powinnam I pytanie, czy to faktycznie przeszkadza zajść w ciąże... No chyba nie do końca.---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-10-20 o 07:36 |
|||||
|
|
|
#1048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie już prawie po wszystkim. trochę jeszcze krwawienia. Podczytuję Was co dzień i dumam co mogę jeszcze zrobić, jakie badania, jaki specjalista. Myslę o wizycie u immunmologa. Chociaż nie wiem czy to ma sens. Dr P mówi, że nie jest źle u mnie, że wyniki są może nie najlepsze, ale dobre. On nie widzi już innej przyczyny. Kazał zrobić Ureaplasmę raz jeszcze czy się gdzieś nie odnowiła. No i zaproponował kariotypy, na które jutro jedziemy. Dr mówił, żeby już w tym cyklu próbować, ale się boję... Gratuluję wszystkim dziewczynom pozytywnych wyników! Trzymam kciuki za dalszy rozwój dzieciaków i kolejne pozytywne bety.
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tu taka propozycja i to jeszcze nie ma czasu do zastanawiania. 2 listopada mam testować, a w razie negatywnej bety zdecydować, co dalej. No i po prostu nie wiem, co robić |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

A jaki Ci wyszedł progesteron? Jeżeli chodzi o dostinex, trudno mi teraz powiedzieć dokładnie, ale to było na pierwszej lub drugiej wizycie po pozytywnej becie. Powiedział, żebym wzięła jeszcze tylko jedną dawkę. Myślę, że spokojnie możesz brać do wizyty i zaczekać na decyzję doktora.
Pomyślałam jeszcze o czosnku 

,
zaczynam kolejny bój w środę na zastrzyk i znowu czekanie na wynik bety