Mamy styczniowe 2017 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 10:18   #1021
dontbesoshine
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
A może właśnie taki linki będziesz umieszczać na pierwszej stronie? Zawsze bez szukania by było jak by któraś potrzebowała ja mogę polecić książę "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Sharon Mazel najnowsze wydanie

No trochę mało urosło, ale może jednak ważne że rośnie Trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze, daj koniecznie znać po wizycie
O super, dzieki za pomysl lubie czytac, a wlasnie ostatnio szukalam jakiejs ksiazki , jutro pojade do empika moze bedzie ta, ktora polecasz
Stary 2016-06-02, 11:34   #1022
justa0101
Raczkowanie

KPZ nie martw się taką betą powyżej 1000 u niektórych wolniej rośnie i podwaja się dopiero co 72-96h także nie jest tak źle najważniejsze że rośnie!!
justa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:25   #1023
chupacabra88
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe ciążarówki! Zdrówka!

KPZ trzymaj się sprawdzałaś przyrost bety na stronce bellybestfriend? Jest tam fajny kalkulator, pokazuje nie tylko normę laboratoryjną, ale również statystykę (większość dziewczyn ma betę w normie, a przyrost poniżej średniej).

Co do książek, to nie zamierzam kupować takich odnośnie pielęgnacji czy wyprawki bo myślę że internet to wystarczająca skarbnica wiedzy Natomiast jeśli chodzi o szeroko pojęte wychowywanie zakupiłam 2 - "Język niemowląt" - Tracy Hogg oraz "Księga Rodzicielstwa Bliskości" - William Sears. Dwie odmienne filozofie i różne podejścia chociażby do płaczu dziecka. Chce poznać obydwie i ułożyć sobie w głowie może opcję 3 - najbardziej odpowiadającą nam - rodzicom

Jakie pozycje wy polecacie?

A i jeśli chodzi o zakup książek nie polecam empiku kupiłam na allegro w dyskoncie książkowym, nawet z przesyłką zaoszczędziłam jakieś 35 zł ;-)

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2016-06-02 o 14:27
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:29   #1024
KPZ
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny bardzo za wsparcie.

Fakt bete mam juz wysoka a licze ze to 5/6 tydzien przyrosla z 32000 do 46600. Jest w normie ale przyrost mniejszy, czytalam ze przy wiekszych wartosciach przyrost jest juz mniejszy. Za 2 godziny bede u lekarza takze wszystkiego sie dowiem, stresuje sie okropnie ! Najbardziej tym chyba ze karze mi jeszcze czekac!

Dam znac co i jak po
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:34   #1025
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Bralam antybiotyk ale juz pod koniec ciazy. Wiadomo na poczatku lepiej unikac ale czasem sie nie da..sa antybiotyki ktore mozna brac w ciazy
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do partnera - życzę Ci, żeby u Was się poukładało. On będzie ojcem - oby sprawdził się w tej roli, ale nie masz obowiązku z nim być.
Co do psa - jest czas, żeby go przygotować. Możesz się zaskoczyć tym, że będzie Cię bardziej bronił, a potem maluszka.

Miałam 3 antybiotykoterapie. Czasami trzeba zastosować taki lek - najważniejsze, żeby był bezpieczny dla kobiet w ciąży.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61207936]Ja brałam augmentin na zapalenie ucha w poprzedniej ciazy. Najlepiej antybiotyków unikać, ale czasem nie ma innej opcji...[/QUOTE]

Dzieki Dziewczyny czuje sie duzo lepiej, wyglada na to, ze sie obedzie bez antybiotyku

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Ja mam wyniki bety. Przez 48 h wzrosła tylko 43 %
nadal plamienie, juz 5 dzień
Mam duphaston zalecony.

Dziś popołudnuiu wizytę juz nie mogę się doczekać ale mam złe przeczucia...

Wczoraj całe popoludnie przeleżałam i przeplakałam. Tż mnie strasznie pocieszał. Kochany jest.
Mimo że nie planowaliśmy i jesteśmy oboje przerażeni to jednak martwię się że jest coś nie tak.
Trzymam ksciuki, zeby bylo ok
daj znac
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:43   #1026
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
ja mogę polecić książę "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Sharon Mazel najnowsze wydanie
Miałam w rękach starsze wydanie i niestety wiele rzeczy nieaktualnych, choć opracowanie kompleksowe. W tym przypadku tylko najnowsze wydanie powinno być najbardziej pomocne.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Co do książek, to nie zamierzam kupować takich odnośnie pielęgnacji czy wyprawki bo myślę że internet to wystarczająca skarbnica wiedzy Natomiast jeśli chodzi o szeroko pojęte wychowywanie zakupiłam 2 - "Język niemowląt" - Tracy Hogg oraz "Księga Rodzicielstwa Bliskości" - William Sears. Dwie odmienne filozofie i różne podejścia chociażby do płaczu dziecka. Chce poznać obydwie i ułożyć sobie w głowie może opcję 3 - najbardziej odpowiadającą nam - rodzicom

Bardzo polecam wydawnictwo Mamania. Searsowie to marka sama w sobie - Księga Ciąży była dla mnie bardzo przydatna, teraz na tapecie mamy Księgę Dziecka - bardzo dobre i przystępne opracowanie.
Odnośnie płaczu dziecka - Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" warto przeczytać - teoria czwartego trymestru i sporo patentów na uspokajanie malucha. Jest też książka Claude Didierjean-Jouveau "Nie płacz maleństwo". Wymienione przeze mnie książki są w nurcie rodzicielstwa bliskości i nie każdemu to podejście może się spodobać.

Cytat:
Dzieki dziewczyny bardzo za wsparcie.

Fakt bete mam juz wysoka a licze ze to 5/6 tydzien przyrosla z 32000 do 46600.
Powodzenia na wizycie, najważniejsze że beta przyrasta i tego się trzymaj

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:57   #1027
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie nowe ciążarówki! Zdrówka!

KPZ trzymaj się sprawdzałaś przyrost bety na stronce bellybestfriend? Jest tam fajny kalkulator, pokazuje nie tylko normę laboratoryjną, ale również statystykę (większość dziewczyn ma betę w normie, a przyrost poniżej średniej).

A i jeśli chodzi o zakup książek nie polecam empiku kupiłam na allegro w dyskoncie książkowym, nawet z przesyłką zaoszczędziłam jakieś 35 zł ;-)
Polecam ksiazki searsow
Ja mam takiego high need baby co i im sie taki egzemplarz trafil

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 15:01   #1028
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Miałam w rękach starsze wydanie i niestety wiele rzeczy nieaktualnych, choć opracowanie kompleksowe. W tym przypadku tylko najnowsze wydanie powinno być najbardziej pomocne.
Dlatego napisałam wydanie najnowsze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:29   #1029
bbrownie
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jak się dziś czujecie? Jak Wasze samopoczucie? Już oswojone z myślą, że będziecie mamami?

Ja, jak Was tak podczytuję, to myślę sobie, że chyba będę ostatnia z Was, bo termin wychodzi mi gdzieś na ostatni tydzień stycznia, max pierwszy tydzień lutego.

Ja dzisiaj miałam wizytę u psychologa, trochę sobie porozmawiałam, poukładałam nieco w głowie to wszystko, ale nadal jestem przerażona.

Pierwszy raz od kilku dni zjadłam dzisiaj obiad ze smakiem i pierwszy raz od kilku dni wreszcie się najadłam, bo od długiego czasu nie mam apetytu, jeszcze przed tym, jak dowiedziałam się o ciąży.

Zrobiłam dzisiaj drugi test ciążowy, już mniej czuły, bo 25 ml/u i wyszła wyraźna, czerwona krecha.
Nie mam już wątpliwości.
Piersi bolą jak oszalałe, delikatnie pobolewa brzuch i cały dzień bym spała.

Pozdrowionka!!
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:31   #1030
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie spodziewające się maluszka z tp na styczeń 😘

Jeśli jesteś nowa, zapraszam Cię do wysłania wiadomości prywatnej z nieniejszą treścią:

IMIE/WIEK/ILOŚĆ CIĄŻ/CYKL, W KTÓRYM SIĘ UDAŁO/DATA OST. @/TP

Oraz przywitanie się z pozostałymi mamusiami

Styczniówki 2017 💖

❤ iwona335
Iwona/28 lat/2 ciąża/4 cykl/@15.03/tp02.01
❤ MrsDorota
Dorota/29 lat/2 ciąża/? cykl/@25.03/tp30.12>
❤ vioris
❤ Rangiku
❤ Lady_Galadriel
❤ chupacabra88
Weronika/27 lat/1 ciąża/17 cykl/@04.04/tp10.01
❤ camilla21
Kamila/23 lata/1 ciąża/5 lat/05.04/10.01
❤ lemoniada86
❤ nadia_85
Nadia/30 lat/2 ciąża/1 cykl/@26.03/tp02.01
❤ emeczka
❤ wild_girl1
Dominika/27 lat/1 ciąża/15 cykl/@05.04/tp14.01
❤ surka
❤ Karoloo
❤ Spalinka
❤ Orlica
Dominika/25 lat/1 ciąża/8 cykl/@08.04/tp13.01
❤ Lidka99
Lidka/27 lat/1 ciąża/11 cykl/@17.04/tp26.01
❤ dominisia0312
Dominika/24 lata/1 ciąża/5 cykl/@17.04/tp25.01
❤ karolina91p
Karolina/24 lata/1 ciąża/1 cykl/@24.04/tp27.01
❤ MiszkaKiszka
❤ cicha1990
Aleksandra/26 lat/2 ciąża/1 cykl/@21.04/tp26.01
❤ Aga1141
Aga/28 lat/1 ciąża/3 cykl/@01.04
❤ lusiaUk
Lusia/25 lat/2 cykl/@23.04/tp28.01
❤ KPZ
Karolina/27 lat/2 cykl/@20.04/tp24.01
❤ lilo
Monika/30 lat/1 ciąża/@17.04/tp28.01
❤ justa0101
Justyna/30 lat/3 ciąża/1 cykl/@12.04/tp17.01
❤ Agnes_K
Agnieszka/35 lat/1 ciąża/@24.04/tp29.01
❤ Moniczi
Monika/28 lat/1 ciąża/2 cykl/@03.04
❤ I ja
Kasia/17 lat/1 ciąża/1 cykl/@29.03/tp02.01

Pozdrawiam 💕
Stary 2016-06-02, 15:32   #1031
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bbrownie Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jak się dziś czujecie? Jak Wasze samopoczucie? Już oswojone z myślą, że będziecie mamami?

Ja, jak Was tak podczytuję, to myślę sobie, że chyba będę ostatnia z Was, bo termin wychodzi mi gdzieś na ostatni tydzień stycznia, max pierwszy tydzień lutego.

Ja dzisiaj miałam wizytę u psychologa, trochę sobie porozmawiałam, poukładałam nieco w głowie to wszystko, ale nadal jestem przerażona.

Pierwszy raz od kilku dni zjadłam dzisiaj obiad ze smakiem i pierwszy raz od kilku dni wreszcie się najadłam, bo od długiego czasu nie mam apetytu, jeszcze przed tym, jak dowiedziałam się o ciąży.

Zrobiłam dzisiaj drugi test ciążowy, już mniej czuły, bo 25 ml/u i wyszła wyraźna, czerwona krecha.
Nie mam już wątpliwości.
Piersi bolą jak oszalałe, delikatnie pobolewa brzuch i cały dzień bym spała.

Pozdrowionka!!
Bedzie dobrze zobaczysz za miesiac dwa. Jak zobaczysz i uslyszysz serduszko to juz wogole (wiem co mowie mialam tak przy 1ciazy nie planowanej)
Ja czuje sie beznadziejnie..glowa mi peka jest mi niedobrze.. plus do tego dziecko mi caly czas marudzi wiec o

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 15:48   #1032
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo polecam wydawnictwo Mamania. Searsowie to marka sama w sobie - Księga Ciąży była dla mnie bardzo przydatna, teraz na tapecie mamy Księgę Dziecka - bardzo dobre i przystępne opracowanie.
Odnośnie płaczu dziecka - Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" warto przeczytać - teoria czwartego trymestru i sporo patentów na uspokajanie malucha. Jest też książka Claude Didierjean-Jouveau "Nie płacz maleństwo". Wymienione przeze mnie książki są w nurcie rodzicielstwa bliskości i nie każdemu to podejście może się spodobać.
O wielkie dzięki To moje pierwsze dziecko i jestem zielona, więc nie wiem jeszcze do którego podejścia jest mi bliżej. Ale warto się zapoznać. Dziękuję

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-02, 16:04   #1033
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia na wizycie, najważniejsze że beta przyrasta i tego się trzymaj
dontbesoshine proponuję tytuły książek też umieścić na pierwszej stronie
Stary 2016-06-02, 16:09   #1034
Moniczi
Rozeznanie

Czołem dziewczyny
Ja za godzinę mam swoją pierwszą wizytę u lekarza po zrobieniu testu, ze stresu mam wrażenie że zegar stoi w miejscu, w dodatku obudziłam się dzisiaj z bólem głowy :/ Żeby tylko wszystko było w porządku, mam nadzieję, że dowiem się dzisiaj jak najwięcej
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:36   #1035
NiEBiE
Zakorzenienie

Hej,
Dziewczyny, mogę dołączyć?

Mam na imię Daria, mam 30 lat, to moja 2 ciąża (1 niestety obumarła), udało się w 5 cyklu starań po poronieniu, termin wychodzi na 30.01.2017.

Jestem w 6 tygodniu, miałam 2 USG, na których widać jedynie pęcherzyk (tydzień temu 0,72 cm, we wtorek już 16 mm). Trochę mnie to zmartwiło, że oprócz pęcherzyka nic nie widać, ale najważniejsze, że rośnie i lekarz powiedział, że tak może być. Kolejna wizyta dopiero 28.06, a ja mam powtórzyć betę 2x, aby się upewnić, że Bąbelek się rozwija.

Z dolegliwości ciążowych, które mnie dotknęły, to ból piersi i od 3 dni poranne i popołudniowe mdłości.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:39   #1036
dontbesoshine
Zadomowienie

Witaj! Bardzo prosze wszystkie nowe mamusie o zapoznie sie z pierwsza strona ⬇⬇⬇ ❤ WPISUJE NA LISTE TYLKO PO DOATANIU INFORMACJI

Edytowane przez dontbesoshine
Czas edycji: 2016-06-02 o 16:42
dontbesoshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:40   #1037
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Hej,
Dziewczyny, mogę dołączyć?

Mam na imię Daria, mam 30 lat, to moja 2 ciąża (1 niestety obumarła), udało się w 5 cyklu starań po poronieniu, termin wychodzi na 30.01.2017.

Jestem w 6 tygodniu, miałam 2 USG, na których widać jedynie pęcherzyk (tydzień temu 0,72 cm, we wtorek już 16 mm). Trochę mnie to zmartwiło, że oprócz pęcherzyka nic nie widać, ale najważniejsze, że rośnie i lekarz powiedział, że tak może być. Kolejna wizyta dopiero 28.06, a ja mam powtórzyć betę 2x, aby się upewnić, że Bąbelek się rozwija.

Z dolegliwości ciążowych, które mnie dotknęły, to ból piersi i od 3 dni poranne i popołudniowe mdłości.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Pewnie! Witaj
Przykro mi z powodu straty, trzymam kciuki aby teraz było wszystko dobrze 6 tydzień to faktycznie jeszcze lekarz ma prawo nic nie widzieć więc bez stresu
Stary 2016-06-02, 16:51   #1038
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Witaj! Bardzo prosze wszystkie nowe mamusie o zapoznie sie z pierwsza strona ⬇⬇⬇ ❤ WPISUJE NA LISTE TYLKO PO DOATANIU INFORMACJI
Kochana! Oczywiście wysłałam do Ciebie PW, ale chciałam się też przywitać oficjalnie na wątku i coś o sobie napisać
Cytat:
Pewnie! Witaj
Przykro mi z powodu straty, trzymam kciuki aby teraz było wszystko dobrze 6 tydzień to faktycznie jeszcze lekarz ma prawo nic nie widzieć więc bez stresu
Cześć!
Zdaję sobie sprawę, że w 6 tygodniu często widać już nawet serduszko, ale czuję wewnętrzny spokój, że wszystko będzie dobrze. Lekarz też to powiedział, więc absolutnie się nie stresuję.
Przy tamtej ciąży od początku czułam, że coś się dzieje złego, cały czas byłam niespokojna i miałam rację. Kobiecy instynkt jest niesamowity!

Stary 2016-06-02, 16:52   #1039
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Kochana! Oczywiście wysłałam do Ciebie PW, ale chciałam się też przywitać oficjalnie na wątku i coś o sobie napisać

Cześć!
Zdaję sobie sprawę, że w 6 tygodniu często widać już nawet serduszko, ale czuję wewnętrzny spokój, że wszystko będzie dobrze. Lekarz też to powiedział, więc absolutnie się nie stresuję.
Przy tamtej ciąży od początku czułam, że coś się dzieje złego, cały czas byłam niespokojna i miałam rację. Kobiecy instynkt jest niesamowity!
Wiem wiem juz wpisalam od razu jak zobaczylam wiad

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 18:02   #1040
Lidka99
Zadomowienie

KPZ jak po wizycie?
Stary 2016-06-02, 19:54   #1041
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

KPZ odezwij się co u Ciebie...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 20:49   #1042
lilo
Raczkowanie

Ja dzisiaj odebrałam wyniki krwi. Morfologia- modelowa, tarczyca- idealna (TSH-1,55, FT3-2,95, FT4- 1,28), progesteron- 17,89 dolna norma... Panikować czy iść na szybko do lekarza? Moja gin do końca przyszłego tyg jest niedostępna, wizytę mam 16.06. Dobrze się czuję, żadnych plamień, czasem lekko brzuch ciągnie ale nie bardziej jak przed okresem.

Najlepsze jest jeszcze przed nami
lilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:57   #1043
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Witam się w 11 tygodniu
Jak wasze samopoczucie? Spicie jeszcze?
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 08:00   #1044
cicha1990
Rozeznanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61259241]Witam się w 11 tygodniu
Jak wasze samopoczucie? Spicie jeszcze?[/QUOTE]

Nie spie pd 5jak moj szogun wstal:p teraz ma drzemke a ja leze kolo niego i pewnie zaraz wstanie bo sie wierci:p
Samopoczucie lipne bo od tygodnia mi niedobrze a to dopiero 6tydzien...
Stary 2016-06-03, 08:11   #1045
chupacabra88
Zadomowienie

Nie śpimy, nie śpimy... pracujemy ;-)

Też mi niedobrze strasznie, mam nadzieję, że po 12 tyg. minie!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-03, 08:13   #1046
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

W pierwszej ciazy minelo mi jakos w polowie dopiero..i wrocilo pod koniec:/
Stary 2016-06-03, 08:47   #1047
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Ja też w pracy. Pobudka o 5:10 :banghead:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 08:57   #1048
NiEBiE
Zakorzenienie

A ja właśnie wstałam po 12h snu. Nigdy tyle nie spałam, na szczęście mogę, bo już jestem na zwolnieniu.

Stary 2016-06-03, 10:02   #1049
KPZ
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
No więc wczoraj miałam tą wizytę. Trafilam do jakiejs starej baby która mnie wysłalą od razu do szpitala.
W szpitalu za to był przemiły lekarz. Zrobil mi badania, wyjaśnił wszytko.
Niestety nadal nic nie wiadomo. Zarodek jest ale nie widać bicia serduszka.
Wg OM powinien być początek 7 tygodnia.
Lekarz powiedzał ze w tym momencie jesteśmy na pograniczu. Albo zarodek zacznie się rozwijać albo plamienie jest zwiastunem poronienia.
W poniedziałek mam zrobić betę i będzie cos juz wiadomo...

Za to z TZ sie straszne pokloclismy... powiezial m tak okropne rzeczy... od wczoraj tylko rycze.
Patrze na zdjecie z usg z widocznym zarodkiem i bije sie w piers, jak moglam nie chciec tego stworzenia ? Jakim jestem okrutnym czlowiekiem...
Nadal mam watpliwosci ale chce zeby bylo wszystko w porzadku...

I znow czekanie ...

Edytowane przez KPZ
Czas edycji: 2016-06-03 o 10:05
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:12   #1050
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Hej dziewczyny.
No więc wczoraj miałam tą wizytę. Trafilam do jakiejs starej baby która mnie wysłalą od razu do szpitala.
W szpitalu za to był przemiły lekarz. Zrobil mi badania, wyjaśnił wszytko.
Niestety nadal nic nie wiadomo. Zarodek jest ale nie widać bicia serduszka.
Wg OM powinien być początek 7 tygodnia.
Lekarz powiedzał ze w tym momencie jesteśmy na pograniczu. Albo zarodek zacznie się rozwijać albo plamienie jest zwiastunem poronienia.
W poniedziałek mam zrobić betę i będzie cos juz wiadomo...

Za to z TZ sie straszne pokloclismy... powiezial m tak okropne rzeczy... od wczoraj tylko rycze.
Patrze na zdjecie z usg z widocznym zarodkiem i bije sie w piers, jak moglam nie chciec tego stworzenia ? Jakim jestem okrutnym czlowiekiem...
Nadal mam watpliwosci ale chce zeby bylo wszystko w porzadku...

I znow czekanie ...
Kurcze no to faktycznie... najgorsze to czekanie ale ja jestem dobrej myśli i trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok a z TZem napewno sie pogodzicie... wiadomo ze taka niepewność jest stresująca dla was obojga i nie trudno teraz o kłótnie... trzymaj sie

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości