Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 11:55   #1021
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Kinga no właśnie nie wiem o ile więcej by zarabiał i czy nerwy są tego warte. Jego decyzja ja mu nie będę podpowiadac
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:10   #1022
russiandoll
Raczkowanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Ewula ja rocznik 88
Ppdstawowka 59 gimnazjum 29 liceum 3 uniwerek krakowska (wysiadalaam na redzie) :-D

Za czasow gimnazjalnych zbieralam wycinki z britney kolezanki ze slonecznego znosily mi je od swoich koleżanek ewula moze mam ci podziekowac,-) (proze sie nie smiac to byla powazna kolekcja ponad 4 tysiecy wycinkow i za gruba kase poszla ))
Bede w lipcu to przyczaje aie na Ciebie w parku

Kurcze rodzilas u mamy jakbysmy wiedzialy poszlaby do ciebie

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-06-09 o 12:13
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:12   #1023
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Ruda, a może dzbanek taki z zaparzaczem do herbat liściastych? Potem będzie można fajne herbatki dokupywać jak się babcia wkręci

Magda, fajnie że Wam się układa i kryzys zażegnany. Niech tż sobie dobrą stawkę negocjuje jak go chcą awansować 😊

Matkooo, mam dziś upośledzenie chustowe... zamotałam Młodą na spacer i patrzę coś mi się wydaje krzywo, to biorę i poprawiam... 30 minut później to ona dopiero krzywo zamotana, ja spocona, dziecko się zaczyna denerwować (i tak ją podziwiam, bo długo wytrzymała &#128540, no ale wyjść trzeba, bo doidy na nas czeka w paczkomacie i kurier będzie za pobraniem, a ja żadnej gotówki. Dobrze że wzięłam wózek, bo jak po 20 minutach się przejrzałam w samochodzie, to aż mi się wstyd zrobiło 🙄 rozwiązałam ją na placu zabaw i nawet się dała odłożyć do wózka na godzinę, więc spacer zaliczony 😊 tylko w ustach mi zaschło, bo musiałam jej śpiewać i gadać non stop, inaczej jęki 😉
No i na placu zabaw jedna babcia do mnie "pani lepiej ubierze to dziecko", Jagoda body dr i spodnie dresowe, ja na krótki rękaw, a co niektóre babki w krótkich spodenkach, no ale dzieci w bluzach polarowych biegają 😉

Ach i nie umiem kółkowej zamotać 😐 Młoda mi się rozjeżdża jak żaba i kółka mi schodzą na nią. Ale 21. jestem z doradcą umówiona (Dotka - z tą Twoją), to ma mi pomóc główny cel - Jagoda w plecaku 😊

Ale się rozpisałam 😛

Współczuję kiepskich nocek dziewczyny. U nas tylko 2 pobudki, więc standard 😉

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-06-09 o 12:19
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:22   #1024
86ewula
Rozeznanie

Ha ha nie mam nic wspólnego z Britney
Szkoły też inne

Mama pracuje w zdrojach ? Bardzo sobie chwalę poród, trafiła mi się super opieka.

Świat jest mały na kawę albo spacer w parku trzeba się spiknąć a mąż ulice dalej od zielonej, mieszkał (na rezedowej ) he he
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:30   #1025
russiandoll
Raczkowanie

pki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Tak mama jest położna dlatego uciekalam na szczecin
Kochanie ja teraz mieszkam kolo zielonej ale zielonej góry
Dam znaka jak bede

Uwaga uwaga chwale się 9.07 robimu chrzciny
mamy lokal a dzis przyjdzie unranko

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-06-09 o 12:32
Stary 2016-06-09, 12:32   #1026
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: pki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość

Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:35   #1027
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Russian
Stary 2016-06-09, 12:46   #1028
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: pki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość

pokaż jakie ubranko

Ja nie znalazłam nigdzie spodni jakie chciałam, były u chińczyka, ale bałam się czy zdążą przyjść i nie kupiłam, no nic pójdzie w tych co miały być zastępcze.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 12:46   #1029
86ewula
Rozeznanie

Aaaa a to Zmienia postać rzeczy ; D poród odbierała bodajże Beata Szmidt ??

Super że chrzciny wyznaczone. Ja musze jutro iść załatwić na sierpień.
Stary 2016-06-09, 12:49   #1030
russiandoll
Raczkowanie

Casaa Magda dzieki kiedys trzeba moze mi sie dziecko naprawi

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Kinga jak tylko przykdzie to pokaże
Ewula to fajnie ci sie trafilo (moja ciocia)
Stary 2016-06-09, 12:53   #1031
86ewula
Rozeznanie

A to pozdrawiam bo super kobieta he he

Czas na spacer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 13:12   #1032
kasia01987
Wtajemniczenie

pokaż ubranko:p
a ja zapraszam na gołąbki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 13:20   #1033
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
a ja zapraszam na gołąbki

wysłane z mojego gt-i9505 przy użyciu tapatalka

✈✈✈ :d

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2016-06-09 o 13:21
Stary 2016-06-09, 13:20   #1034
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja myślę robić cukinie nadziewane.. Ale zbiera się na deszcz.. Nie wiem co robić
Stary 2016-06-09, 13:20   #1035
keas
Raczkowanie

Kasia ja ide do Ciebie na golebie!
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 13:21   #1036
Casaa
Zakorzenienie

Ja dzis klopsy w koperkowym 😊

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-06-09, 13:32   #1037
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Uaoo potrafi byc 1 na 4 dni!

Keas zabki?

Karen chyba ciensze sa no i co do kup i zebow, to dolne sa jeszcze bardzo nisko, gorne juz prawie, dlatego tez kiedys pytalam czy zawsze pierwsze dolne ida.

Dotka powodzenia na badaniach

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 13:40   #1038
keas
Raczkowanie

Malwi no ani widu tych zebow a kupony ida dobre... Jak nigdy.
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 14:18   #1039
russiandoll
Raczkowanie

A ja zjem gotowany filet i surowke z pomidorow i jogurtu bede silna! O!

Ewula pozdrowie
Stary 2016-06-09, 14:23   #1040
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Dotka powodzenia na badaniach. Oby tż dał sobie super rade z Witkiem. Chociaż wasi tatusiowie więcej spędzają czasu z dziećmi i lepiej je znajdą. U nas za tydzień w sobotę debiut mojego męża. Idę do fryzjera 2-3h mnie nie będzie

Co do inpostu napisali maila żebym sobie odebrała paczkę z głównego oddziału. .. jak można nadać paczkę która nie mieści się do paczkomatu. .. Nikt tego nie sprawdza ??!
Nie no, badania to dosłownie 2 minuty - wpadłam, pobrali mi krew i wypadłam, tz z mlody w aucie czekal, wiec sie nie nameczyl, zwlaszcza ze mlody spal

Co do paczkomatu, to ten kto nadawal w paczkomacie? No to jak sie nie miesci?!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja myślę robić cukinie nadziewane.. Ale zbiera się na deszcz.. Nie wiem co robić
To na polu bedzesz je nadziewac?

Mieta, lepsze jest wrogiem dobrego! Ja ostatnio tak poprawialam mlodemu kangura, ze zrobilam mu sine nozki

Magda, Ty uwazaj, zeby Bartkowi nozki nie sinialy, bo na fb widzialam, ze zdarza Ci się go podwieszać na dołach podkolanowych

Moje wyniki jutro.

A u neurologa super, NIE WYMAGAMY JUŻ KONTROLI!
Pytałam o nadpobudliwość,no to na tym etapie za duzo nie zrobimy. Mamy mu ograniczać bodźce (to akurat miód na moje serce - mniej grających zabawek ).

W ogóle powiedziala, ze Witek jest duuuzo do przodu. Pytala w ktorym tc urodzony, mowie ze w 33, a ona ze nie mozemy wymagac od niego na 6mcy umiejetnosci. Potem pyta co robi, to mowie: obroty na brzuch i na plecy, stopy w buzi, podnosi tylek do raczkowania/siadania (?), reaguje na akuku,na zabawki itp. To byla w szoku, bo mowi, ze obroty to do 7mca spokojnie dzieci maja czas, stopy w buzi tez to jest 7mc, proby raczkowania to ok. 8 (tak ksiazkowo of kors), no a my w sumie powinnismy go traktowac jakby mial 4,5mca dopiero, a tu takie wiesci

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2016-06-09 o 14:43
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 14:27   #1041
kasia01987
Wtajemniczenie

Paczkomaty firmy nadają przez neta i odbiera je kurier inpostu tak przynajmniej w naszej firmie jest. Są wymogi co do gabarytów i w tym przypadku paczka powinna wrócić do nadawcy i ten wysłać np kurierem bo on się za☠☠☠al! nie odbierałabym w punkcie tylko uderzala do nadawcy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 14:30   #1042
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dotka, bo pewnie Magda dzieciaka sru na balkon a sama dalej gotować, więc jak deszcz będzie to ona gotować nie może

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 14:43   #1043
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dotka, bo pewnie Magda dzieciaka sru na balkon a sama dalej gotować, więc jak deszcz będzie to ona gotować nie może
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 14:57   #1044
russiandoll
Raczkowanie

Dotka super wiesci brawo dla Witka i kciuki za wyniki

Znajac Magde tak mogło byc balkonowe wygnanie
Stary 2016-06-09, 14:58   #1045
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka brawa dla Witka pieknie sie rozwija.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 14:59   #1046
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka chodzi ci o to jedno zdjęcie wiem że wtedy wisiał dlatego go trzymałam pod dupke. To już było pod koniec dnia dziecka, Bartek się zdenerwował, zaczął prezyc, płakać a ja chciałam zdjęcie mieć z nim na pamiątkę a.dopiero wtedy sobie o tym przypomniałam ogólnie tego pilnuje i spokojnie mogę włożyć palca pod kolanko i nie sinieja mu nóżki ale dziękuję

A co do deszczu i cukini. No bo cukinia w sklepie. A deszcz na polu.. I tak no

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

I super ze nie musisz już na kontrolę chodzić
Stary 2016-06-09, 15:12   #1047
ahnessy
Rozeznanie

ja wczoraj tez miałam kryzys chustowy, chciałam zołze spacyfikować, o dziwo ucieszyła sie na jej widok ale tak sie prostowała ze o dupowpadce mozna było zapomnieć - C było ale w drugą strone

Dotka kciuki za wyniki noooo i brawa dla Witka zdolny chłopak
Russian za chrzciny, ja sie pocieszałam ze po bedzie lepiej ale...... "diabełek" teraz dopiero wychodzi, moze zgłoszę reklamacje
Kasia ty to zawsze smaka narobisz

Ewusia moja tez właśnie w kwietniu całe noce przesypiała, juz sie zastanawiałam nad przeniesieniem jej do łóżeczka mi nie chodzi o te pobudki tylko ten płacz, taki płacz z bólu, kolke miała chyba bo espumisan odstawiłam ale juz byłam w aptece i kupiłam kolejna butelke trudno lekomanke se wychowam no i najgorsze ze jak sie zdenerwowałam tym jej płaczem to sama 2,5h zasnać nie mogłam

spacer zaliczony, moje dziecko spi na polu a jak tylko wchodze do sklepu to oczy jak 5 zł, wychodze a ta dalej spi ehhhh
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 15:38   #1048
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Heloł

Ruda, a może dzbanek taki z zaparzaczem do herbat liściastych? Potem będzie można fajne herbatki dokupywać jak się babcia wkręci

Magda, fajnie że Wam się układa i kryzys zażegnany. Niech tż sobie dobrą stawkę negocjuje jak go chcą awansować 😊

Matkooo, mam dziś upośledzenie chustowe... zamotałam Młodą na spacer i patrzę coś mi się wydaje krzywo, to biorę i poprawiam... 30 minut później to ona dopiero krzywo zamotana, ja spocona, dziecko się zaczyna denerwować (i tak ją podziwiam, bo długo wytrzymała &#128540, no ale wyjść trzeba, bo doidy na nas czeka w paczkomacie i kurier będzie za pobraniem, a ja żadnej gotówki. Dobrze że wzięłam wózek, bo jak po 20 minutach się przejrzałam w samochodzie, to aż mi się wstyd zrobiło 🙄 rozwiązałam ją na placu zabaw i nawet się dała odłożyć do wózka na godzinę, więc spacer zaliczony 😊 tylko w ustach mi zaschło, bo musiałam jej śpiewać i gadać non stop, inaczej jęki 😉
No i na placu zabaw jedna babcia do mnie "pani lepiej ubierze to dziecko", Jagoda body dr i spodnie dresowe, ja na krótki rękaw, a co niektóre babki w krótkich spodenkach, no ale dzieci w bluzach polarowych biegają 😉

Ach i nie umiem kółkowej zamotać 😐 Młoda mi się rozjeżdża jak żaba i kółka mi schodzą na nią. Ale 21. jestem z doradcą umówiona (Dotka - z tą Twoją), to ma mi pomóc główny cel - Jagoda w plecaku 😊

Ale się rozpisałam 😛

Współczuję kiepskich nocek dziewczyny. U nas tylko 2 pobudki, więc standard 😉
Powodzenia na spotkaniu z doradcą ja często mam kryzysy chustowe, pewnie przez to że Konradek nie jest wielkim fanem siedzenia w chuście

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie no, badania to dosłownie 2 minuty - wpadłam, pobrali mi krew i wypadłam, tz z mlody w aucie czekal, wiec sie nie nameczyl, zwlaszcza ze mlody spal

Co do paczkomatu, to ten kto nadawal w paczkomacie? No to jak sie nie miesci?!

To na polu bedzesz je nadziewac?

Mieta, lepsze jest wrogiem dobrego! Ja ostatnio tak poprawialam mlodemu kangura, ze zrobilam mu sine nozki

Magda, Ty uwazaj, zeby Bartkowi nozki nie sinialy, bo na fb widzialam, ze zdarza Ci się go podwieszać na dołach podkolanowych

Moje wyniki jutro.

A u neurologa super, NIE WYMAGAMY JUŻ KONTROLI!
Pytałam o nadpobudliwość,no to na tym etapie za duzo nie zrobimy. Mamy mu ograniczać bodźce (to akurat miód na moje serce - mniej grających zabawek ).

W ogóle powiedziala, ze Witek jest duuuzo do przodu. Pytala w ktorym tc urodzony, mowie ze w 33, a ona ze nie mozemy wymagac od niego na 6mcy umiejetnosci. Potem pyta co robi, to mowie: obroty na brzuch i na plecy, stopy w buzi, podnosi tylek do raczkowania/siadania (?), reaguje na akuku,na zabawki itp. To byla w szoku, bo mowi, ze obroty to do 7mca spokojnie dzieci maja czas, stopy w buzi tez to jest 7mc, proby raczkowania to ok. 8 (tak ksiazkowo of kors), no a my w sumie powinnismy go traktowac jakby mial 4,5mca dopiero, a tu takie wiesci
dla Witka, zdolniacha z niego

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ja wczoraj tez miałam kryzys chustowy, chciałam zołze spacyfikować, o dziwo ucieszyła sie na jej widok ale tak sie prostowała ze o dupowpadce mozna było zapomnieć - C było ale w drugą strone

Dotka kciuki za wyniki noooo i brawa dla Witka zdolny chłopak
Russian za chrzciny, ja sie pocieszałam ze po bedzie lepiej ale...... "diabełek" teraz dopiero wychodzi, moze zgłoszę reklamacje
Kasia ty to zawsze smaka narobisz

Ewusia moja tez właśnie w kwietniu całe noce przesypiała, juz sie zastanawiałam nad przeniesieniem jej do łóżeczka mi nie chodzi o te pobudki tylko ten płacz, taki płacz z bólu, kolke miała chyba bo espumisan odstawiłam ale juz byłam w aptece i kupiłam kolejna butelke trudno lekomanke se wychowam no i najgorsze ze jak sie zdenerwowałam tym jej płaczem to sama 2,5h zasnać nie mogłam

spacer zaliczony, moje dziecko spi na polu a jak tylko wchodze do sklepu to oczy jak 5 zł, wychodze a ta dalej spi ehhhh
Rozumiem
Konradek mi też wczoraj dużo płakał i byłam rozbita przez cały wieczór przez to...

Mały mi przez 2 ostatnie dni nie robił kup, więc dziś nadrabia i były już trzy W tym jedna w drodze na rehabilitację, więc nie dość że przyjechałam spóźniona bo korki były to jeszcze musiałam go całego przebierać zanim zaczął ćwiczyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 15:47   #1049
mojakaren
Zakorzenienie

Russian a na to spanie próbowaliście otulania?

Super ze data chrztu zaklepana. Poka ubranko!

Mieta tos miala spacer! Ale czego sie nie robi zeby dotrzeć do bankomatu i paczkomatu

Dotka ale sie ciesze z dobrych wiesci u Witka! Tu nawet spacjalisty nie trzeba zeby widziec jak chlopak fajnie sie rozwija!
A z tymi umiejętnościami to mnie pocieszylas ze Jan ma jeszcze czas
Choc jak pokazalam Ci TZ filmik Hariett co wrzucila na yt to TZ postanowil poważnie wziac sie za motywacje syna do ćwiczeń

Salsa zaliczona i to w PP! Dzisiaj na szybko babeczka nas uczyla no i pierwszy plecak wyszedl bede kombinowac i ćwiczyc dalej
I doszla moja nowa yaro za chwile spacer testowy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 16:09   #1050
russiandoll
Raczkowanie

Mojakaren alez oczywiscie ze probowalismy histeria gorsza niz przy kolkach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości