Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 09:03   #1021
BielinkaO
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
właśnie rozmawiałam z fotografem, umówiliśmy się na 18 lub 19 lipca na plener
Gdzie robicie sesję?
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:03   #1022
marta901
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Hej Napisałam drugą część relacji w klubie. Nadrobię Was jutro koło południa i wrzucę kilka zdjęć.
Stary 2016-06-17, 09:10   #1023
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Super!
Macie już miejsce?
no właśnie nie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Gdzie robicie sesję?
jeszcze nie wiemy, liczymy, że fotograf coś doradzi. Na pewno chcemy w lesie, ale nie wiem w jakim muszę poprzeglądać jeszcze raz jego fotki, żeby znaleźć jakieś inspiracje. Kładka waniewo też fajnie wygląda
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:17   #1024
JaKate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Razem z ofiarą za zapowiedzi (bo tej przy zapowiedziach nie daliśmy) 900 zł. Wydaje mi się, że to nie jest mało zresztą nie sprawdzał przy nas. Ślub jest tylko nasz. Powiedział, że dwa czytania są tylko na bardzo uroczystych mszach dziwne, bo zawsze się spotykałam z dwoma. Nawet na zwykłej niedzielnej mszy w tym kościele Ale cóż, dobrze, że powiedział teraz to sobie wybiorę jedno z dwóch, które już wybrałam

Ej no miła byłam. Raczej nic do nas nie ma.

Jeszcze nie wie, czy ślubu nam udzieli on czy drugi ksiądz. Mają to ustalić w piątek albo w sobotę rano

mnie ksiądz też powiedzial, ze tylko jedno czytanie, a chcialam dwa... hymn i pisen nad piesniami i dupa musze wybrac jedno, za to modlitwe wierych sama sobie stworze... chce wspomniec o zmarlych z rodziny oraz jedna intencje typowo za ojca mojego przyszlego meza.

w jego parafii:
nauki przedmalzenskie: 100zl
zaswiadczenie o chrzcie i bierzmowaniu: 30zl
zapowiedzi:100zl

w mojej parafii:
slub:700zl
organista:350zl
koscielny:50zl
zespol:200zl
i jak bedziemy chcieli skrzypce czy cos no to dodatkowo wiadomo...

plus w USC 84zl znaczek

czyli sama biurokracja i slub bez wesela =

1714zl (no i plus ewentualnie skrzypce)
brak mi slow ale coz chcemy slub koscielny i juz takie szopki mielismy z ksiezmi przez to ze chcemy slub ze kasa to najmniejszy problem (obecnie oboje nie mamy rozgrzeszenia od 87maja, bo mieszkamy razem )

slub za ponad dwa miesiace,....maskara jak czas leci.

niedlugo mamy nauki tanca,....ciekawe co to bedzie... czy cos sie nauczymy..

poza tym mam pytanie wazne bardzo dla mnie:

otoz :

kiecke buty welon biale, bizuteria z bialych krysztalkow (dodatki-buty welon bizuteria wiem jakie ale jeszcze nie kupilam)

kwiatki bialo fioletowo zielone.
sala tez w tym kolorze.
butonierki tez.
swiadkowej kwiatek na reke tez.
samochod tez.

i mysle o moim przyszlym mezu.

bardzo podoba mi sie ciemny granat garnituru.

chce zeby to pasowalo razem wszystko.

czy taki granat bedzie pasowal? jaki krawat do tego?

garnitur czarny siwy odpada, jasny juz napewno tez nie.

buty wiadomo czarne, ale jaki krawat???

doradzcie cos kobietki.

pozdrawiam.

ps.mamy juz wybrane obraczki - odbior z koncem lipca,musimy o dedykacji pomyslec.

wzielismy zlote (nie dwukolorowe). z delikatnym wzorkiem. moja z brylantem. razem 2000zl. (w aparcie i yes podobny wzor 2600, 3200) a to u rywatnego jubilera (ktory ma firme x lat tzn dlugo i nie ma rodowanego zlota, tylko jak miesza kolory zlota, to jakby stapia dwie obraczki)

JaKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:19   #1025
taedio
MerDer 4ever

Hej
Idziemy dzisiaj na ślub do przyjaciółki Tż z liceum, pogodę ma średniawą
Dzisiaj 70 ddś

Magda wszystkiego najcudowniejszego
Stary 2016-06-17, 09:25   #1026
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej
Idziemy dzisiaj na ślub do przyjaciółki Tż z liceum, pogodę ma średniawą
Dzisiaj 70 ddś

Magda wszystkiego najcudowniejszego
Oj średnia pogoda.
Za dni

Spadam do domu, nikogo nie ma. Pójdę może do przyjaciółki i dam spać M. po nocce bo jeszcze dziś idzie znowu na nockę.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:35   #1027
lolusl
Japońska rzepa

Jakate, strasznie dużo placisz

Co do garnituru, to dlaczego miałby nie pasować?
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:37   #1028
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniczekde Pokaż wiadomość
Mazowieckie. To na pogodynka.pl takie rzeczy piszą, sprawdziłam inna i ram sa 22 stopnie. Chyba tego się będę trzymać
Mi tam taka pogoda pasuje, wolę mniejszą temperaturę, bo w upał to byśmy się zagotowali, a wiadomo, że z tego wszystkiego i tak będzie nam ciepło. Oby tylko nie padało i będzie ok, no i przynajmniej trochę słońca.
Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
właśnie rozmawiałam z fotografem, umówiliśmy się na 18 lub 19 lipca na plener
My ślub za 2 tygodnie, ale nie ustalaliśmy pleneru. Myślimy żeby we wtorek po ślubie zrobić, bo potem w podróż ruszamy, więc gdybyśmy się spiekli mogłoby to dobrze nie wyglądać.
Stary 2016-06-17, 09:38   #1029
smerfetk_a
Żona Gargamel

matko jedyna te koszty kościelne kosmos, szczególnie organista 350

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:39   #1030
CrayOn
Wife!

Bry

Magda - wszystkiego co najpiękniejsze

Lolus - mnie też skręca po mału okej wywraca mi żołądek do góry nogami

Muszę przed ślubem wziąc tydzień wolnego i na spokojnie pozałatwiać, bo nie wiem jak inaczej

W tej głupiej pracy tylko tracę dzień za dniem

Muszę zobaczyć jak zrobić puszki do samochodu kuzyn się zgodził, żeby byly

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:44   #1031
klakla91
Zakorzenienie

Dzień dobry
Magda sto lat, spełnienia marzeń i udanego wesela

Korony wczora zawisły, ale czy wiszą dalej to nie wiem, bo wieje jakby dachy chcialo urwać ale wyszły bardzo ładnie, jak będę miała jakieś zzdjęcia to wam pokażę. Potem obejrzeliśmy mecz, ludzie się nie spili i o północy wszyscy poszli do domu

Dzisiaj nie mam za duzo do roboty. O 16 paznokcie, potem spowiedz, przewiezienie wódki na salę, przecwiczenie pierwszego tanca po raz drugi i do spania

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 09:50   #1032
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
mnie ksiądz też powiedzial, ze tylko jedno czytanie, a chcialam dwa... hymn i pisen nad piesniami i dupa musze wybrac jedno, za to modlitwe wierych sama sobie stworze... chce wspomniec o zmarlych z rodziny oraz jedna intencje typowo za ojca mojego przyszlego meza.

w jego parafii:
nauki przedmalzenskie: 100zl
zaswiadczenie o chrzcie i bierzmowaniu: 30zl

w mojej parafii:
slub:700zl
organista:350zl
koscielny:50zl
zespol:200zl
i jak bedziemy chcieli skrzypce czy cos no to dodatkowo wiadomo...

plus w USC 84zl znaczek

czyli sama biurokracja i slub bez wesela =

1714zl (no i plus ewentualnie skrzypce)
brak mi slow ale coz chcemy slub koscielny i juz takie szopki mielismy z ksiezmi przez to ze chcemy slub ze kasa to najmniejszy problem (obecnie oboje nie mamy rozgrzeszenia od 87maja, bo mieszkamy razem )
Faktycznie baaardzo dużo płacicie.

My ślub 700 zł + 100 zł zapowiedzi, a u Tża nic zapowiedzi bo on nie należy do żadnej konkretnej parafii i załatwiał zapowiedzi u swojego kapelana i on nic nie brał od niego na szczęście.
Tylko, że my oddzielnie organiście i innym nie płacimy. Mamy w tej cenie kwiaty na ołtarz no i ten dywan pewnie co rozkładają jak zawsze. Ozdobienie kościoła to muszę ustalać z zakonnicą już, ale stwierdziłam, że więcej już za nic płacić dodatkowo nie będę. Muszę tylko do niej pójść porozmawiać o tych kwiatach na ołtarz, powiedzieć, że będziemy potrzebowali 6 krzeseł przed ołtarzem i zapytać czy je jakoś przystroi.
A ostatnio załatwiłam nam zespół na ślub, bo stwierdziłam, że te pieśni które wybrałam to ten organista nie zaśpiewa, bo i tak słabo śpiewa. To jest zespół który gra i śpiewa na mszach dla młodzieży w niedzielę i my za niego nic nie będziemy płacić, bo jak zapytałam dziewczyny która śpiewa tam jak z kosztami, to powiedziała, że nie grają za pieniądze, że wystarczy że się za nich pomodlimy bardzo miło, więc stwierdziliśmy z Tż że jakiś kosz ze słodyczami im zrobimy

a co do tych czytań to jestem zdziwiona, my mamy dwa czytania i do tego psalm
Stary 2016-06-17, 10:01   #1033
JaKate
Rozeznanie

u mnie pada i burza....

oj nie chcialabym takie pogody na swoj slub ....

doradzcie cos o tym krawacie,

ja pomyslalam, ze krawat fioletowy, swiadek tez, butonierki bialo zielone.
swaidkowa kwiaty na reke bialo zielono fioletowe

co o tym sadzicie>?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Faktycznie baaardzo dużo płacicie.

My ślub 700 zł + 100 zł zapowiedzi, a u Tża nic zapowiedzi bo on nie należy do żadnej konkretnej parafii i załatwiał zapowiedzi u swojego kapelana i on nic nie brał od niego na szczęście.
Tylko, że my oddzielnie organiście i innym nie płacimy. Mamy w tej cenie kwiaty na ołtarz no i ten dywan pewnie co rozkładają jak zawsze. Ozdobienie kościoła to muszę ustalać z zakonnicą już, ale stwierdziłam, że więcej już za nic płacić dodatkowo nie będę. Muszę tylko do niej pójść porozmawiać o tych kwiatach na ołtarz, powiedzieć, że będziemy potrzebowali 6 krzeseł przed ołtarzem i zapytać czy je jakoś przystroi.
A ostatnio załatwiłam nam zespół na ślub, bo stwierdziłam, że te pieśni które wybrałam to ten organista nie zaśpiewa, bo i tak słabo śpiewa. To jest zespół który gra i śpiewa na mszach dla młodzieży w niedzielę i my za niego nic nie będziemy płacić, bo jak zapytałam dziewczyny która śpiewa tam jak z kosztami, to powiedziała, że nie grają za pieniądze, że wystarczy że się za nich pomodlimy bardzo miło, więc stwierdziliśmy z Tż że jakiś kosz ze słodyczami im zrobimy

a co do tych czytań to jestem zdziwiona, my mamy dwa czytania i do tego psalm

psalm oczywiscie tez (ale sie go nie wybiera, bo konkretny jest przypisany do czytania-wiec jakie wybieram czytanie taki psalm jaki jest musi byc....) no i ewangelia...
chcialam dwa, ale coz nie bede sie klocic...

co do dekoracji to na wlasna reke...

pare razy ja dekorowalam u mnie w parafii kosciol, ale przed swoim slubem nie mam zamiar jednak czasowo pewnie nie wydoalam.
od *:30 fryzjerka, potem makijaz, potem blogoslawienstwo, pozegnanie, podziekwoanie...
a w piatek przed slubem jedziemy na mojego przyszlego meza ojca grob.

wiec bylam pytalam wczoraj kwiaciarki.
zawsze rbilam 5bukietow do kosciola. ona za3 300zl.
plus jakies tam lataernki materialy itp kolejne 300zl.

bukiet moj od 150do250zl. zalezy jakie kwiaty itp...
butonierki okolo20zl/szt, bransoletka swiadkowej okolo40zl.

Stary 2016-06-17, 10:02   #1034
smerfetk_a
Żona Gargamel

czytaniami się nie przejmujcie, ja byłam tak przejęta że nie umiem nawet powiedzieć czy miałam jedno czy dwa ani o czym
pamiętam urywki kazania, przysięge i że sie prawie wywaliłam jak wstawałam z klęczków

Stary 2016-06-17, 10:14   #1035
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja nawet nie wiem ile będziemy mieć czytań, wiem tylko ze jedne przeczyta nam świadek
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:21   #1036
DontSaySorry
Zakorzenienie

Polecacie cos bez recepty co pomoze na przeziebienie?
Stary 2016-06-17, 10:24   #1037
JaKate
Rozeznanie

dla mnie jednak od wesela wazniejszy jest slub.

bo to my sobie przyzekamy przed Bogiem, a jestesmy wierzacy wiec jest to dla nas wazne.

jednakze prawie 2tys zostawic u ksiezy to dla mnie duzo...
tym bardziej, ze podobniez co laska mieli brac, a jednak maja swoje taryfikator, szkoda tylko, ze nie maja kas fiskalnych...

jak wspomnialam, dla mnie slub jest bardzo wazny, dlatego nad cala ceremonia chce pomyslec, tzn juz pomyslalam, wybralam piesni, tylko zespolowi musze przekazac, czytanie, ewangelie, no i modlitwe wiernych.

jesli chodzi o wesele, jest to impreza po slubie, wiadomo, chce zeby bylo fajnie, zeby goscie byli zadowoleni, zeby milo wspominali, itp uitd... ale najwazniejsza dla mnie jest ta chwila gdy to my bedziemy miec swoje 5minut w kosciele.

Stary 2016-06-17, 10:31   #1038
kashia001
PeeeMaa!

cześć dziewczyny
super tytuł z resztą jak zawsze..
u nas jeszcze 2 tyg mają czasu goście na potwierdzenie obecności- nie zadzwonił jeszcze nikt
ale już się zaczyna, że "nie przyjdę na wesele, bo nie mam z kim zostawić kota"...

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:32   #1039
JaKate
Rozeznanie

bez recepty na przeziebienie cytryna, czosnek

ewentualnie theraflu lub fervex.

aha mam pytanie macie juz jakas bizuterie wypatrzona, czy z salonu Wam dobiara czy Wy u nich dobieracie?

mi bardzo sie podoba novia blanca ale jest wg mnie dosc droga jak na zwykla bizuterie (nie srebrna).... ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:32   #1040
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Dzień dobry
Magda sto lat, spełnienia marzeń i udanego wesela

Korony wczora zawisły, ale czy wiszą dalej to nie wiem, bo wieje jakby dachy chcialo urwać ale wyszły bardzo ładnie, jak będę miała jakieś zzdjęcia to wam pokażę. Potem obejrzeliśmy mecz, ludzie się nie spili i o północy wszyscy poszli do domu

Dzisiaj nie mam za duzo do roboty. O 16 paznokcie, potem spowiedz, przewiezienie wódki na salę, przecwiczenie pierwszego tanca po raz drugi i do spania
już się doczekać nie mogę jak Cię zobaczę

Stary 2016-06-17, 10:36   #1041
JaKate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
super tytuł z resztą jak zawsze..
u nas jeszcze 2 tyg mają czasu goście na potwierdzenie obecności- nie zadzwonił jeszcze nikt
ale już się zaczyna, że "nie przyjdę na wesele, bo nie mam z kim zostawić kota"...
wolalabym tak, no i zaprosic kogos innego, niz....
mojego dziadkowie stwierdzili, ze prezent nam dadza, szykuja sie, ale w ostatniej chiwli moga sie zle czuc(jakos na brata slub cywilny i przyjecie pojechali trwalo do2w nocy dali rade ,,....itp) , moj kuzyn dzwonil, ze nie dostanie wolnego, i jego zona na slub przyjedzie, ale na wesele raczej nie, no ale moze dzien wczesniej zalatwi wolne(no to albo niech latwi, albo nie i bede widedziala, co robic...kurde... mysle zeby sie z nim jeszcze za kilka dni skontaktowac i nakreslic, jak wygalada sprawa, nie chce polowy pustych miejsc... a na wolnym miejscu moze ktos inny siedziec...

Stary 2016-06-17, 10:39   #1042
klakla91
Zakorzenienie

Kashia nastaw się, żei tak bbędziesz musiała dzwonić. U mnie w terminie potwierdziły dwie osoby. Potem przyszedł brat o się go pytam czy będzie. Mówi, że no jasne. Noto pytam czy z ddziećmi mówi ze tak. A na koniec powiedział, że żona mu kazała sms wysłać, że będą ale stwierdził, że głupka z siebie robić nnie będzie i nic nie wysyła. Przecież wiadomo, że będą

leje. Żeby jutro było ładniej

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:41   #1043
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
wolalabym tak, no i zaprosic kogos innego, niz....
mojego dziadkowie stwierdzili, ze prezent nam dadza, szykuja sie, ale w ostatniej chiwli moga sie zle czuc(jakos na brata slub cywilny i przyjecie pojechali trwalo do2w nocy dali rade ,,....itp) , moj kuzyn dzwonil, ze nie dostanie wolnego, i jego zona na slub przyjedzie, ale na wesele raczej nie, no ale moze dzien wczesniej zalatwi wolne(no to albo niech latwi, albo nie i bede widedziala, co robic...kurde... mysle zeby sie z nim jeszcze za kilka dni skontaktowac i nakreslic, jak wygalada sprawa, nie chce polowy pustych miejsc... a na wolnym miejscu moze ktos inny siedziec...
ludzie to tak jak by sobie nie zdawali sprawy, że to trzeba wcześniej zaklepać itp... nie wiem, moja babka( nie utrzymuje z nią kontaktów) od razu przy zaproszeniu powiedziała, ze nie przyjdzie.

A pamiętacie pisałam kiedys o kuzynie, który nas nie zaprosił na ślub, a czekał na zapro jak my zapraszaliśmy... to napisaliśmy mu na fb,żeby podał adres bo nie mamy kiedy do niego jechać, a już z łaską mu damy to zaproszenie żeby nie było, to nam odpisał: "że zaproszenie mozemy wysłać, ale on i tak nie przyjdzie bo on nie ma na to czasu" ja je... to po co w ogóle czekał na zaproszenie jak dawaliśmy jego rodzicom? kretyn

Stary 2016-06-17, 10:41   #1044
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
jak dla mnie tylko aspiryna

Stary 2016-06-17, 10:43   #1045
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Kashia nastaw się, żei tak bbędziesz musiała dzwonić. U mnie w terminie potwierdziły dwie osoby. Potem przyszedł brat o się go pytam czy będzie. Mówi, że no jasne. Noto pytam czy z ddziećmi mówi ze tak. A na koniec powiedział, że żona mu kazała sms wysłać, że będą ale stwierdził, że głupka z siebie robić nnie będzie i nic nie wysyła. Przecież wiadomo, że będą

leje. Żeby jutro było ładniej
noo bede dzwonic, u mnie też leje i to strasznie i idzie mega burza...

Stary 2016-06-17, 10:45   #1046
aniczekde
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Syrop z czosnku
aniczekde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:45   #1047
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
ludzie to tak jak by sobie nie zdawali sprawy, że to trzeba wcześniej zaklepać itp... nie wiem, moja babka( nie utrzymuje z nią kontaktów) od razu przy zaproszeniu powiedziała, ze nie przyjdzie.

A pamiętacie pisałam kiedys o kuzynie, który nas nie zaprosił na ślub, a czekał na zapro jak my zapraszaliśmy... to napisaliśmy mu na fb,żeby podał adres bo nie mamy kiedy do niego jechać, a już z łaską mu damy to zaproszenie żeby nie było, to nam odpisał: "że zaproszenie mozemy wysłać, ale on i tak nie przyjdzie bo on nie ma na to czasu" ja je... to po co w ogóle czekał na zaproszenie jak dawaliśmy jego rodzicom? kretyn
A może powiedział tak żeby Wam dac do zrozumienia ze takiego zapresznia z łaską nie chce?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:46   #1048
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
A może powiedział tak żeby Wam dac do zrozumienia ze takiego zapresznia z łaską nie chce?
a z jakiej paki my go mieliśmy zaprosić jak on miał 3 miesiące przed i jakoś o nas nie pamiętał? a jak pojechaliśmy do jego rodziców zapowiedziani i wiedzieli, że z zaproszeniami to po co on tam przyjeżdżał i czekał na swoje zaproszenie?

Stary 2016-06-17, 10:48   #1049
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
a z jakiej paki my go mieliśmy zaprosić jak on miał 3 miesiące przed i jakoś o nas nie pamiętał? a jak pojechaliśmy do jego rodziców zapowiedziani i wiedzieli, że z zaproszeniami to po co on tam przyjeżdżał i czekał na swoje zaproszenie?
No dlatego nie trzeba było mu z łaski wysyłać tylko zostać przy swoim teraz mu się nie dziwię ze nie chce przyjść

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:49   #1050
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
No dlatego nie trzeba było mu z łaski wysyłać tylko zostać przy swoim teraz mu się nie dziwię ze nie chce przyjść
to było takie trochę specjalnie i tak ich nie chcemy tam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości