sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-16, 14:55   #1021
nikki999
Zakorzenienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez Tońka Pokaż wiadomość
Na astari nie mają trwałego koszyka.
musisz dodać rzeczy do schowka wtedy koszyk Ci nie znika

aaa... dzięki dziewczyny szukałam właśnie tych przekładek z cyrkoniami

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 15:39   #1022
aniielica
Zakorzenienie

Właśnie ogladam korale z koralowa i są przepiękne! Jestem zachwycona!! Piękne monerały, świetne lampworki i ceramika Kolejny świetny sklepik.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 18:27   #1023
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Co do beadshop.pl
Kiedy rozmawiałam z panią z tego sklepu na giełdzie, rzekła, iz każde zamówienie mozna odebrać osobiście - wiec w sytuacji, gdy któraś zamawia u nich a jest w okolic Katowic - można odbierać osobiście Tym bardziej, że beadshop pewnie bedzie wystawiał na giełdzie w Spodku w grudniu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 18:41   #1024
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

a ja odebrałam przesyłkę z www.onyks.eu
Cena linki jubilerskiej w hurcie bardzo dobra, wałeczki ceramiczne niestety niedopasowane, ale reszta ok.

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 18:52   #1025
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

a ja odebrałam wczoraj osobiście [Gdańsk - Brzeźno] paczuszkę z www.korallo.pl czyli nutsy z allegro. obsługa bardzo miła, pani postawiła przede mną 'magiczne pudełko' z którego sobie mogłam wybrać gratisy [całkiem ciekawe z resztą, np sieczka z turkusu]
i wszystko fajnie, tylko jakoś w paczce nie znalazły się kuleczki zaciskowe, nie dość, że drogie, to jeszcze mi na gwałt potrzebne. w sumie po części mea culpa, bo spieszyłam sie strasznie i na pytanie czy sprawdzamy, powiedziałam, że nie. no coż - pojadę juto i dam znać jak to rozwiązali.
a dwa tygodnie temu [słownie: dwa-tygodnie!] złożyłam zamówienie u CJ.. i nadal czekam.......... uhh

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 19:07   #1026
Germini
Zakorzenienie

Darkling, to dziwne, bo CJ zawsze mi ekspresowo wszystko wysylal. przypomnij mu sie, moze Cie jakos przegapil.

(albo maja nowego pracownika, ktory sie nie orientuje jeszcze za bardzo )
Stary 2006-11-16, 19:31   #1027
aniielica
Zakorzenienie

ja dzisiaj dostałam paczkę od CJ i oczywiscie były braki i uszkodzone korale

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-16, 20:23   #1028
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Darkling, to dobra wiadomosc może i ja skorzystam z osobistego odbioru w Gda. Brakowało mi tego
Stary 2006-11-16, 20:48   #1029
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Za mawialam kilka razy w CJ i niestety musze przyznac ze za kazdym razem cos bylo nie tak: polamane koraliki, nie do pary, itp. Ostatnio to sie na prawde wkurzylam bo brakowalo kilku rodzajow koralikow a kilka przyslali mi zupelnie innych, wiec postraszylam mi negatywami. Udalo im sie jednak mnie troche udobruchac bo zareagowali bardzo szybko na reklamacje, doslali brakujace koraliki wraz z cala masa gratisow, na ich koszt oczywiscie, a te koraliki ktorych nie zamawialam a dostalam w pierwszej paczce to i tak moglam sobie zostawic Jednak mam teraz uraz i chyba szybko do nich nie wroce.
Z kolei ostatnio rozczarowal mnie troche qnszt bo z postrebrzanych bigli odchodzila calymi platami wierzchnia warstwa
ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 21:00   #1030
aniielica
Zakorzenienie

cos qnszt się chyba ostatnio zepsuł?
Stary 2006-11-16, 22:15   #1031
czarny kot
Zakorzenienie

Heh, ja tylko 2x w qunszcie robilam zakupy

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 10:35   #1032
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez aniielica Pokaż wiadomość
cos qnszt się chyba ostatnio zepsuł?
Chyba spoczęli na laurach. Z tego co zauważyłam, to bardzo wiele osób u nich się zaopatruje, pierwsze hasło na pytanie gdzie? zazwyczaj pada "qnszt". Dopiero później ludziska docierają do mniej znanych sklepów.
Stary 2006-11-17, 18:51   #1033
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosemary Pokaż wiadomość
Chyba spoczęli na laurach. Z tego co zauważyłam, to bardzo wiele osób u nich się zaopatruje, pierwsze hasło na pytanie gdzie? zazwyczaj pada "qnszt". Dopiero później ludziska docierają do mniej znanych sklepów.
Tak,tak.Ja na pierwszy rzut trafiłam na allegro, i na Bostarbb! Miałam szczęście.Jako osoba początkująca przyjęłam zasadę:najpierw kupię to co mi sie podoba,później sie dowiedziałam co i jakA ona w paczce przesłała mi "ulotkę" światakoralików2
Chodziło mi o fason(przeładki) i jeszcze takich nie widziałąm np. na qnszt czy światkoralików2. Jaki sklep jest według was naj naj naj-lepszy? Chodzi o ceny towar itd?Mogły byście mi powiedzieć czym się różni np.stal chirurgiczna w biglach,a bigleposrebrzane?
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:07   #1034
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

A ja w Qnszcie musiałam teraz zamówić. Potrzebuję półfabrykatów pozłacanych, a tylko oni mają tak duży wybór.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:38   #1035
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Tak,tak.Ja na pierwszy rzut trafiłam na allegro, i na Bostarbb! Miałam szczęście.Jako osoba początkująca przyjęłam zasadę:najpierw kupię to co mi sie podoba,później sie dowiedziałam co i jakA ona w paczce przesłała mi "ulotkę" światakoralików2
Chodziło mi o fason(przeładki) i jeszcze takich nie widziałąm np. na qnszt czy światkoralików2. Jaki sklep jest według was naj naj naj-lepszy? Chodzi o ceny towar itd?Mogły byście mi powiedzieć czym się różni np.stal chirurgiczna w biglach,a bigleposrebrzane?
Stal chirurgiczna jak dla mnie jest super. Mniej świecaca niż posrebrzane bigle, no i - kompletnie nie uczula, a przecież są osoby które nawet srebra nie mogą nosic. Polecam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-17, 19:55   #1036
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

To i ja na qnszt postekam: to szklo ktore wrzucali etapami od jakiegos czasu jest koszmarne, zwykle oponki czarne chcialam, wzielam kilka paczek - ciezko znalezc 2 takie same koraliki !

Ostrzegam rowniez przed "szklem weneckim" od CJ (np. tym: http://www.allegro.pl/item142522552_...ckie_w122.html) - koszmar nad koszmary, dawno nie widzialam takich szkaradnych korali (pieniaczem nie jestem, ale wyglad maja skandaliczny).

Zeby byla rownowaga, to polecam www.astari.pl - realizacja w przyzwoitym czasie, koraliki w wiekszosci ladniejsze niz na fotach, super jakosc i duzy wybor szkla
maghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:05   #1037
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maghia Pokaż wiadomość
To i ja na qnszt postekam: to szklo ktore wrzucali etapami od jakiegos czasu jest koszmarne, zwykle oponki czarne chcialam, wzielam kilka paczek - ciezko znalezc 2 takie same koraliki !

Ostrzegam rowniez przed "szklem weneckim" od CJ (np. tym: http://www.allegro.pl/item142522552_...ckie_w122.html) - koszmar nad koszmary, dawno nie widzialam takich szkaradnych korali (pieniaczem nie jestem, ale wyglad maja skandaliczny).

Zeby byla rownowaga, to polecam www.astari.pl - realizacja w przyzwoitym czasie, koraliki w wiekszosci ladniejsze niz na fotach, super jakosc i duzy wybor szkla
Mam pytanie A czy znalazła by się jakaś chętna Wizażanka,która odpowiedziała by na moje pytania? Ostrzegam,że troszkę ich jest

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2006-11-17 o 20:31
Stary 2006-11-17, 20:12   #1038
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Mam pytanie A czy znalazła by się jakaś chętna Wizażanka,która odpowiedziała by na moje pytania?
Ja tam cos moge poodpowiadac, ale na stali chirurgicznej sie nie znam, a jesli chodzi o wybor najlepszego sklepu, to chyba zalezy od potrzeb
maghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 11:59   #1039
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

uzupełniam co żem napisała 2 dni temu:
CJ na maila z pytaniem cóż się stało odpisał, że paczka poszła 10 XI, podał nr nadania i przxeprosił w imieniu poczty. wybaczam

a po zaginione kuleczki zaciskowe przyszłam wczoraj do nutsy, facet żadnych problemów nie robił, spytał tylko czy na pewno nigdzie nie uciekły i jak usłyszał, że na pewno nie, to dał od razu i przeprosił.

w sumie i tu i tu plusy. tylko po waszych komentarzach zastanawiam się jakiej jakości będzie zamówienie od CJ i z qunsztu, które złożyłam wczoraj.. hmm

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 13:12   #1040
Germini
Zakorzenienie

ja tez sie na qnszt pozale:
z perelek zlazi farba, a linka stalowa jest cala wymieta, powyginana i wygnieciona i do niczego sie nie nadaje
Stary 2006-11-19, 08:26   #1041
solaola
Zakorzenienie

Cool Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
ja tez sie na qnszt pozale:
z perelek zlazi farba, a linka stalowa jest cala wymieta, powyginana i wygnieciona i do niczego sie nie nadaje
Z tego co mówicie to jestem zadowolona,że nie zamawiałam w qnszt.
Mam propozycję.Można by było się zmówić(kilka osób) i "napaść" majlami,aby dodali kilka rzeczy. Co wy na to?
Stary 2006-11-19, 09:06   #1042
czarny kot
Zakorzenienie

Ta linka jest pomieta. Kupowalam biala, wiecej nie kupie u nich

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-19, 09:29   #1043
aniielica
Zakorzenienie

ja dostałam kiedyś ze swiatakoralikow2 tak wymietolona linke ze chyba polowa wyladowala na smietniku:/

REKLAMA
Stary 2006-11-19, 10:47   #1044
mala77
Zakorzenienie

jeszcze mi się nie trafiła pomięta linka z qnsztu. jak do tej pory to tylko kamienie trafiłam be /jeden raz/
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 06:40   #1045
aszeko
Raczkowanie

Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Ja złożyłam w zeszłym tygodniu swoje pierwsze zamówienia (łączone z koleżanką) w 3 sklepach jednocześnie: w Qnszcie, ArtFanie i Świecie Koralików 2. Płaciłam we wtorek i już w czwartek miałam przesyłkę ze ŚK2 + 3 paczuszki z gratisami (małe sześcianiki i kropelki) (zamówienie było za ok 70 zł); ArtFan i Qnszt przysłały dopiero w sobotę i ArtFan dodał mi prezent w postaci 2 jeżyków lampwork (chociaż zamawiałyśmy tylko za ok 35 zł), a Qnszt się rzeczywiście okazał skąpiradłem, bo chociaż zamówiłyśmy za ok. 210, żadnych gratisów nie było. Dobre chociaż to, że dają coś do Kuferka.

Jakość wszystkich produktów jest raczej w porządku, nie mam na razie zastrzeżeń (chociaż duże kamienie piasek pustyni z Qnsztu są większe niż myślałam i przez to jest nie 60 szt. jak napisali, tylko 40, a chciałam tę pierwszą opcję).

Wczoraj odebrałam sobotnie przesyłki i rzuciłam się niecierpliwie do dłubania moich pierwszych rękodzieł (na razie na zamówienie mamy, teściowej, babć i cioci ), już mam kilka sztuk, zobaczymy co z tego wyjdzie .
aszeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 07:31   #1046
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Qnszt od jakiegoś czasu nie dodaje gratisów niezależnie od sumy zakupów.
Stary 2006-11-21, 09:22   #1047
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszeko
Ja złożyłam w zeszłym tygodniu swoje pierwsze zamówienia (łączone z koleżanką) w 3 sklepach jednocześnie: w Qnszcie, ArtFanie i Świecie Koralików 2. Płaciłam we wtorek i już w czwartek miałam przesyłkę ze ŚK2 + 3 paczuszki z gratisami (małe sześcianiki i kropelki) (zamówienie było za ok 70 zł); ArtFan i Qnszt przysłały dopiero w sobotę i ArtFan dodał mi prezent w postaci 2 jeżyków lampwork (chociaż zamawiałyśmy tylko za ok 35 zł), a Qnszt się rzeczywiście okazał skąpiradłem, bo chociaż zamówiłyśmy za ok. 210, żadnych gratisów nie było. Dobre chociaż to, że dają coś do Kuferka.

Jakość wszystkich produktów jest raczej w porządku, nie mam na razie zastrzeżeń (chociaż duże kamienie piasek pustyni z Qnsztu są większe niż myślałam i przez to jest nie 60 szt. jak napisali, tylko 40, a chciałam tę pierwszą opcję).

Wczoraj odebrałam sobotnie przesyłki i rzuciłam się niecierpliwie do dłubania moich pierwszych rękodzieł (na razie na zamówienie mamy, teściowej, babć i cioci ), już mam kilka sztuk, zobaczymy co z tego wyjdzie .
QNSZT wysylal juz jakis czas temu ze rezygnuje z gratisow i juz nie bedzie ich dolaczal do zamowien. wiec moglas kupic gdzies inndziej za 210 zl a na bank bys dostala jakies cudne gratiski
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 09:56   #1048
ulamaria
Raczkowanie

złożyłam zamówienie w Magrafie. Głownie ze względu na łańczuszek (stara miedz) który jest mi teraz niezmiernie potrzebny.A w żadnym innym sklepie go nie znalazłam. Ceny koralików mają tam dość wysokie. Za to mają duży wybór koralików drewnianych, niestety też w dość wysokich cenach. Nigdy tam nie zamawiałam wiec jestem ciekawa jak bedzie czy są jakies gratisy itp.
Zamawiałam tylko w Świat koralików 2 i Qunszt. Jesli chodzi o Św. Koralików 2 to byłam bardzo rozczarowana dłuuugą dostawą. od momentu wpłaty na konto, do momentu otrzymania koralików minęły 2 tyg!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9300789.jpg (49,2 KB, 24 załadowań)

moje korale i naszyjniki ręcznie robione: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148419
ulamaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:03   #1049
aszeko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
QNSZT wysylal juz jakis czas temu ze rezygnuje z gratisow i juz nie bedzie ich dolaczal do zamowien. wiec moglas kupic gdzies inndziej za 210 zl a na bank bys dostala jakies cudne gratiski
Też racja , ale patrzyłam głównie na konkurencyjnośc cen w porównaniu do pozostałych dwóch, a niektóre produkty były właśnie tylko tam. Szkoda, że nie ma u nas sklepu z tak dużym asortymentem jak w tym amerykańskim katalogu , oszczędziłybyśmy na kosztach wysyłki , bo tak trzeba szukać w różnych miejscach.
aszeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:20   #1050
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ulamaria Pokaż wiadomość
złożyłam zamówienie w Magrafie. Głownie ze względu na łańczuszek (stara miedz) który jest mi teraz niezmiernie potrzebny.A w żadnym innym sklepie go nie znalazłam. Ceny koralików mają tam dość wysokie. Za to mają duży wybór koralików drewnianych, niestety też w dość wysokich cenach. Nigdy tam nie zamawiałam wiec jestem ciekawa jak bedzie czy są jakies gratisy itp.
Zamawiałam tylko w Świat koralików 2 i Qunszt. Jesli chodzi o Św. Koralików 2 to byłam bardzo rozczarowana dłuuugą dostawą. od momentu wpłaty na konto, do momentu otrzymania koralików minęły 2 tyg!!

W Magrafie gratisów nie ma, zatem nie nastawiaj się A ceny koralików chyba nie są takie duże, skoro to jest bezpośredni importer koralików Jablonexu, a paczki są naprawdę duże, tyle że jednorazowo trzeba wydać niemałą sumę by kupić kilka wzorów...
Co do przesyłki, to jest strajk Poczty Polskiej i nie wiadomo jak przesyłki będą teraz chodziły, mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać kilku tygodni
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości