|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
Ja informuję klienta że cena już nie ulegnie zmianie w taki krótkim czasie.... i nie zalecam kupowania gwarancji. Że inni może tak robią( choć koleżanki z innym znajomych mi biur też nie wciskają niepotrzebnie gwarancji) to nie moja wina.... Śmieszne co piszesz jak dla mnie jak jest nie zadolowolony to reklamuje wierz mi!! znam wiele historii reklamacji ale nie w RT. poza tym nie wszyscy są tak "kreatywni" jak Ty i dlatego RT działa od 1990roku na rynku i stale powiększa swoją ofertę i poczytaj sobie opinie ma jedne z najlepszych i najwięcej zadowolonych ludzi z czego jestem dumna ![]() wpadki niestety wszystkim się zdarzają o UKIK jest od tego żeby to wyłapywać i następnym razem bp nie popełniały błędów... też pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
Ja informuję klienta że cena już nie ulegnie zmianie w taki krótkim czasie.... i nie zalecam kupowania gwarancji. Że inni może tak robią( choć koleżanki z innym znajomych mi biur też nie wciskają niepotrzebnie gwarancji) to nie moja wina....
Nie zalecasz? Strasznie miło z twojej strony choć pracodawca już tak szczęśliwy pewnie nie jest bo możliwość poniesienia tego kosztu nie jest przypadkowa. Śmieszne co piszesz jak dla mnie jak jest nie zadolowolony to reklamuje wierz mi!! znam wiele historii reklamacji ale nie w RT. A jak ma ktoś reklamować jak nie wie że za to nie musi płacić. Więc z czego ma być też niezadowolony. W przeciwieństwie do Ciebie nie widzę w tym nic śmiesznego, że biura podróży grają nie czysto, tym bardziej nie uważam że jestem śmieszny pisząc o tym poza tym nie wszyscy są tak "kreatywni" jak Ty i dlatego RT działa od 1990roku na rynku i stale powiększa swoją ofertę i poczytaj sobie opinie ma jedne z najlepszych i najwięcej zadowolonych ludzi z czego jestem dumna ![]() Orbis działał od 1920, najstarszy na świecie Thomas Cook ma bardzo duże problemy nie wiem co tu rok założenia ma do rzeczy. Ciesze się że jesteś dumna. Ja już np. mniej że płacimy za wycieczki tak dużo a z jakością usług jesteśmy daleko w tyle za resztą i dodatkowo polskie BP żerują na ludzkiej niewiedzy żeby się więcej nachapać wpadki niestety wszystkim się zdarzają o UKIK jest od tego żeby to wyłapywać i następnym razem bp nie popełniały błędów... Wpadki?! Ile macie oddziałów 20? agencji sprzedających wycieczki 200? 300? Od 2007 mieliście chyba z 10 niedozwolonych klauzul w umowach. Chyba nie powiesz mi że nie macie prawnika który by miał problemy z przeczytaniem jednej ustawy skoro nawet ktoś tak (jak mnie nazwałaś) "kreatywny" jak ja potrafi to zrobić? Ps. Dwa pytania: 1. Dzisiaj "niezmienność ceny" kosztowała 78 pln (przy dwóch osobach) na niektóre bliskie terminy. Kto wymyśla te ceny? 2. Opłata lotniskowa 250 pln (np. wylot z Katowic) co ona zawiera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
Ja korzystałam z usług biura Exim tours. Ceny do Egiptu mieli bardzo przyzwoite, dlatego się na nich zdecydowaliśmy. Współpraca przebiegła pomyślnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Trzyfuntylnu
Opłata lotniskowa, to opłata, która jest naliczana przez port lotniczy za obsługę pasażera. Ta opłata jest wliczona w cenę biletu rejsowego oraz czarterowego. Gwarancja ceny to nie naciąganie lepiej dopłacić 39zł za osobę niż potem 200zł dopłaty paliwowej(przy obecnym kursie paliwa i euro) jak to robią inne biura... moim zdaniem ma do rzeczy długość istnienia biura..niestety nie tylko w turystyce jesteśmy na gorszym poziomie... i z tym się zgodzę choć nie znam na tyle zagranicznego rynku.. z tymi oddziałami to przesada.... 10 to jest w samej Wawie i co chwilę otwierają się nowe w całej Polce... nie dorówna to jednak liczbie agentów... każdy robi na co ma ochotę jeden jeździ sam, inny z biurem
![]() |
#1025 |
Podróżniczka
|
trzyfuntylnu nie wiem skąd u Ciebie tyle negatywnej energii i złych opinii nt BP, ale nie wszyscy maja takie same spostrzeżenia jak Ty. Jeden czy dwóch klientów niezadowolonych z usług biura nie zepsuje im opinio co innego ciągle pojawiające się skargi (jak np w przypadku Triady). Trzeba trochę jeździć z różnymi polskimi biurami, żeby wyrobić sobie konkretną opinię na ich temat.
Koszty dodatkowe np dopłaty lotniskowe itp nie są dyktowane bezpośrednio przez BP. A wahania cen wycieczek zależne od cen na rynkach to sytuacja normalna zdążająca się praktycznie w każdej dziedzinie życia. Nie tylko na wycieczkach. Jak mamy droższą pszenicę to mąka jest droższa i cena chleba idzie do góry. Nie zależy do od rolnika, który ta pszenicę sprzedaje jako pierwsze ogniwo. Tak samo rosnące ceny na rynkach turystycznych nie zależą od BP, więc lepiej czasem dopłacić za gwarancję ceny niż później dopłacać dodatkowo więcej ze względu na to, że ropa poszła do góry. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-11-23 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
MadziaS
![]() ![]()
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
„Opłata lotniskowa, to opłata, która jest naliczana przez port lotniczy za obsługę pasażera. Ta opłata jest wliczona w cenę biletu rejsowego oraz czarterowego”
Sądzę że chodzi Ci o „opłatę wylotową” czy też „opłatę pasażerską”, która wynosi maksymalnie 30 złotych w Katowicach. Na koszty składają się oczywiście jeszcze inne opłaty lotniska oraz lotniska powrotnego, które opłaca nie BP tylko linia czarterowa i guzik Klienta powinno obchodzić ile to kosztuje. MadziaS Wyobrażasz sobie chleb cena: 2,5 pln + opłaty: „mączna” i „drożdżowa” 0,43 pln (w zależności ile piekarz zapłaci młynarzowi)? „Gwarancja ceny to nie naciąganie lepiej dopłacić 39zł za osobę niż potem 200zł dopłaty paliwowej(przy obecnym kursie paliwa i euro) jak to robią inne biura...” Ale po co mam dopłacać 39 zł/os jeśli w podawanych przeze mnie przykładach cena nie może drgnąć ani o grosz bo prawo na to nie pozwala (choćby paliwo podrożało o 50%, 100% czy 150%)? „nie wiem skąd u Ciebie tyle negatywnej energii i złych opinii nt BP, ale nie wszyscy maja takie same spostrzeżenia jak Ty” bo nie wszyscy wiedzą że się ich robi w bambuko… jaka negatywna energia ![]() „Jeden czy dwóch klientów niezadowolonych z usług biura nie zepsuje im opinio co innego ciągle pojawiające się skargi (jak np w przypadku Triady)” Błędny punkt widzenia jeden niezadowolony klient statystycznie przekazuje opinię dalej 9x częściej niż zadowolony. Co do „Triady” wolę równanie jednak do lepszych… „Trzeba trochę jeździć z różnymi polskimi biurami, żeby wyrobić sobie konkretną opinię na ich temat” Nie trzeba z nimi nigdzie jeździć żeby mieć opinię… "Koszty dodatkowe np dopłaty lotniskowe itp nie są dyktowane bezpośrednio przez BP. A wahania cen wycieczek zależne od cen na rynkach to sytuacja normalna zdążająca się praktycznie w każdej dziedzinie życia. Nie tylko na wycieczkach. Jak mamy droższą pszenicę to mąka jest droższa i cena chleba idzie do góry. Nie zależy do od rolnika, który ta pszenicę sprzedaje jako pierwsze ogniwo" Jeśli dobrze się domyślam magdziaS 12.05.2012 to będzie bardzo ważny dzień w twoim życiu. Wyobrażasz sobie, że masz umowę z restauracją ale na miesiąc przed dostajesz informację że musisz dopłacić 3 złote od gościa weselnego bo cukier podrożał, 2 złote bo mąka poszła w górę i chleb droższy? „Tak samo rosnące ceny na rynkach turystycznych nie zależą od BP, więc lepiej czasem dopłacić za gwarancję ceny niż później dopłacać dodatkowo więcej ze względu na to, że ropa poszła do góry” Wszystko drożeje, wie to Kowalski wiedzą i BP. Paliwo lotnicze póki co mamy tańsze niż zachód a tylko nasze BP tak perfidnie jego podwyżki wykorzystują. „MadziaS [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Mateo/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]zgadzam się z Tobą 100%[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Mateo/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG]” A ja w 50 ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Ps. madziaS na maj 2012 są bilety do Wietnamu po 1341,12 w Locie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. ale gdybyś nauczył/a się cytowac, to naprawdę przekaz byłby jasniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem wstanie rozszyfrować twoich a nie twoich słów
![]() ![]() poza tym bp nie może podnieść ceny na krócej niż 20 przed wyjazdem w czasie dłuższym może.... jak to jest teraz gdy sprzedaje się oferta na Lato 2012
![]() |
#1030 | |||||
Podróżniczka
|
Cytowanie nie boli, a pozwala innym lepiej odpowiadać na Twoje posty, a przekaz staje się jaśniejszy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym kończąc już tą dyskusję, nie popieram do końca Twojego stanowiska, choć być może masz trochę racji, bo przewiozłaś się na polskich BP. Widać, ze jesteś rozgoryczona domniemanym "robieniem klientów w bambuko". Ale to nie znaczy, ze możesz zmienić opinię innych, którzy mają swoją porządnie wyrobioną na własnych doświadczeniach. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi o wyjazdy poniżej 20 dni RTours umożliwia zakup "gwarancji". Moje zdanie: wykorzystywanie niewiedzy klientów w celu uzyskania dodatkowych zysków jest nie ok Twoje: przecież ludzie są zadowoleni z hotelu, wyżywienia, pogody i miejsca więc o co się czepiasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Wtajemniczenie
|
Trzyfuntylnu na każdym kroku wykorzystuje się ludzką niewiedzę.... takie życie... przecież nikt nikomu nie nakazuje tego wykupić.... klient czyta umowę chyba widzi co podpisuje
![]() ![]() czepiasz to się tylko i wyłącznie Ty pozdrawiam ![]()
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
regionalne czyli interregio - ci co ostatnio strajkowali to zupelnie inna firma niż pkp intercity, co zresztą widać po poziomie obsługi :/ intercity to wyższa liga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
BAN stały
|
A ja lubię korzystać z biura podróży, któremu płacę i mam w sumie wszystko podstawione pod nos. Nie jestem z tych księżniczek co biegają po plaży w obcasach, ale nie lubię, nie znajduję przyjemności w samodzielnym organizowaniu wakacji. Rozumiem jednak ludzi którzy zdecydowanie bardziej wolą organizowanie samodzielne wyjazdów.
Teraz np. planując wyjazd na deskę wyjeżdżam z biurem podróży i sprawdzoną ekipą. Dodatkowym atutem jest to, że mamy na miejscu zapewnione dodatkowe atrakcje i instruktora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lubię ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena około 1350 za lot do Wietnamu jest rewelacyjna. Ceny w BP na ten kierunek to od około 6 tyś za osobę. A termin maj 2012? Czy ja wiem? Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Zapamiętaj swoje słowa. I miej oczy szeroko otwarte bo czy masz pewność że twój pracodawca nie wykorzystuje również twojej niewiedzy? Wtedy zdanie pewnie będziesz mieć ciut inne... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
BAN stały
|
PKP- o nieeeee, nigdy w życiu
![]() Ja na samodzielnie zaplanowanej wycieczce byłam w Tajlandii. Jednak na zimowe wakacje wybieram się tylko z biurem podróży na zorganizowany wyjazd taki typowo młodzieżowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
Trzyfuntylnu może i wykorzystuje.... trudno się mówi żyje się dalej
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1041 |
BAN stały
|
A było cudownie. Polecam wszystkim taka podróż. Koniecznie trzeba to zobaczyć i przeżyć.
Zakładam, że wycieczka nie byłaby taka udana, gdybyśmy nie mieli zupełnie wolnej reki i swobody. Natomiast nie wyobrażam sobie również wyjazdu bez biura podróży na zimowy urlop, gdzie najważniejszy jest dla mnie hotel, miejsce i stoki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wyszukuje biletów tanich linii. Używa innych niż przyjęte nazw lotnisk. Podaje zawyżone ceny biletów i podatków. Opłata serwisowa 60 złotych. Razem wychodzi około 100 złotych drożej (niż u konkurencji) przy bilecie za około 500-600 złotych. Także średnio fajna strona... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
BAN stały
|
Ale ja wcale nie wybieram tylko i wyłącznie wyjazdów na własną rękę. Taki urlop jak Tajlandia z plecakiem nie może odbyć się z biurem podróży to jasne, ale np. wyjazd na narty do Szwajcarii, Włoch czy Francji- nie wyobrażam sobie jechać w sezonie bez wcześniejszej rezerwacji. Nie podejmę się organizacji samodzielnie takiego wyjazdu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
BAN stały
|
Spróbuj pojechać w szczycie sezonu bez wcześniejszej rezerwacji. Albo z Ciebie zedrą jak za zborze albo trafisz do kiepskiej lokalizacji, bo najlepsze w ludzkiej cenie są porezerwowane przez BP.
No zimowy urlop jak dla mnie to czas kiedy chce wypocząć, mieć podstawione pod nos, zorganizowane i ogarnięte. Nie mam czasu się martwić, szukać, sprawdzać. Mam sprawdzone biuro, rezerwuje i jadę. Wiem, że fajni ludzie będą, fajne imprezy zaplanowane i fajni, znajomi rezydenci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
moje nowe odkrycie: http://unitytravel.pl/
jeszcze nigdzie nie byłam z nimi, ale zasługują na uwagę chociażby ze względu na bardzo szeroką ofertę za granicą jak i w Polsce, oraz spory wybór rejsów w różne rejony świata |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
p.s. czyżby jakaś autoreklama....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
BAN stały
|
Na uwagę z pewnością zasługują rejsy- nie każdy agent może się tym pochwalić. Ze szczególnym sentymentem wspominam taki rej do Szwecji, który dla wielu nie jest niczym nadzwyczajnym.
Tak na przyszłość polecam może obserwacje bo takie oskarżenia rzucane ad hock psują atmosferę rozmowy ;/ jakoś tak nie fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Chodzi mi o to, ze w Polsce inni agenci skupiają się raczej na standardowych kierunkach wczasów i wakacji, takiego wyboru nie widziałam jeszcze nigdzie
![]() A autoreklamę sobie zrobię jak powstanie moja strona z portfolio fotograficznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.