|
|
#1051 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Dziękuję bardzo, tak, spał cała mszę, swój chrzest przespał Cytat:
spróbuje to co ty używasz ![]() A jak tam dziewczyny któryś dzieciaczek czeka już na rodzeństwo ? ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Cześć
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Macie jakąś grupę na fb ?
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- australia87 A ania230 jeszcze się udziela na wątku ?
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Jest grupa, ale nie wszystkie się tam udzielają (np. ja
). Odkąd dziewczyny poszły na fb, to tutaj jest mniejszy ruch
|
|
|
|
#1055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi byłoby wygodniej na fb, ale to zależy od was czy mnie tam chcecie
|
|
#1056 |
|
Konto usunięte
|
ania teraz częściej pisze na fb.
Jeśli chcesz isc na fb to oczywiscie możesz z tym, że ja nie wiem jak Cię tam dodać
|
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To po prostu na priv podaj mi nazwę grupy to wyszukam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
Marcelka waży oszalamiające 7kg! Kruszyna moja szczepienie poszlo szybko i wyjatkowo bez ryku Lekarka pytała o rozszerzenie, kazala robić ekspozycję na gluten i jajko kolo roku dopiero posluchalam a zrobię po swojemu Claudette witaj myślalam o Tobie wszystkiego dobrego na nowej drodze życia duzy chlopczyk z Kubusia do grupy na fb może Cię dodać dzanet, wyślij jej na pw wiadomość
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja 95![]() Grupy nie da się wyszukać bo jest tajna ![]() Zostań z nami na wizażu, nie wyłączaj się ![]() Faktycznie kiedyś po pół dnia była godzina podrabiania a teraz dopiero z dwóch dni można coś tam przysiąść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czasem przy tej dwójce gęgołów nie ma kiedy pisać. Od paru dni konkretnie marudzą, chyba tez na zęby, wczoray już poszły czopki bo był ostry płacz z nieznanych przyczyn.Dziś, pomimo deszczu ze śniegiem, łaziłam z nimi na spacerze 2 godziny, bo miałam już ich dość, a tam spały. Z tej seri Lipikar to głównie żel Wam pomógł? Miałam krem, ale bez szału. Ja stosuję miks różnych rzeczy, które mi pomagają Alantan plus maść, tlenek cynku, dla nich też Latopic, bo sama używam produktów z mocznikiem, ale pediatra twierdził, że dla takich małych to nie bardzo. Jutro idziemy do alergologa, zobaczymy co powie. Lena współczuję sytuacji z teściową i życzę Wam, żeby się poukładało. Dla mnis też jak wyjedziesz to teściowa będzie miała okazję dobnawijania tżtowi makaronu na uszy. Ja też mam taką samą teściową, wszystko musi wiedzieć, nawet jak rozmowa jest obok niej i dotyczy np. osób, których ona nie zna, wie wszystko najlepiej, kiedyś się ze mną kłóciła, że to niemożliwe, że miałam do wyboru starą lub nową maturę, jakby ją za mnie zdawała. Tylko, jak pisała Paulina, u nas ta różnica, że ona jest daleko, a mąż od technikum mieszkał poza domem i nabrał dystansu, choć generalnie njie lubi kwasów w rodzinie, więc uważa, że jak mi się coś nienpodoba to lepiej, żebym to przemilczała dla świętego spokoju
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Maria no właśnie ja też wolę przemilczeć a zrobić po swojemu. Tylko ze jak wisi nad głową to nie mogę ;/ Ehh takie to życie popaprane. Ciekawe czy każda kobieta jak dostaje przydomek teściowa to od razu robi się nieznośna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Claudete fajnie, że jesteś, szkoda, że już chcesz uciec na fb.
Pikpik przytulam, dziewczyny już wszystko napisały, wierzę, że jest Ci ciężko podjąć decyzję. Ania teraz, jak masz już diagnozę, może wszystko się w końcu unormuje, Maja nie będzie się męczyć i Ty odpoczniesz.
|
|
#1064 |
|
Konto usunięte
|
Nie wyszukasz, bo to grupa tajna. Poślij mi na priv. linka ze swoim profilem fb, dodam Cię do znajomych, a potem jakoś do tej grupy
![]() Ale musisz obiecać, że nie znikniesz znowu z wizażu na tak długo ![]() australia pomysły na dzień babci i dziadka: fotokalendarze i fotoksiążki, własnoręcznie wykonane laurki z odbiciem dłoni/stópek, zdjęcie z napisem "dla babci/dziadka", lusteko ze zdjęciem
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie każda kobieta na szczęście jako teściowa robi si wredna. Mój mąż bardzo dobrze się dogaduje z moją mamą czasem nawet lepiej niż ze mną, piją sobie razem piwko, czase się posprzeczają, ale nigdy nie obrazają. Mój teść tez się dobrze dogaduje z babcia męża.
|
|
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro obiecuję że się odezwę a później dopiero w poniedziałek bo mąż ma wolne do poniedziałku od jutra
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, po żelu (taki z pompką niebieską) taka poprawa jest, potem dopiero dokupiłam jakiś krem z tej serii
|
||
|
|
|
#1068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama nie chwaląc się jast fajną teściową dla mnie jako matka jest za to meeega upierdliwa![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba zostanę przy tych kubkach
|
|
|
|
|
#1070 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakub 02.07.2016r. My 12.11.2016r. Edytowane przez Claudette1996 Czas edycji: 2017-01-04 o 15:54 |
||
|
|
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
Claudette ✋ jesteś juz na FB
Ja ostatnio nie wyrabiam, ani tu, ani na FB. Hania non stop jeczy. Chyba ze śpi. Wtedy staram się pobawic ze starsza. Łeb mi juz dziś pęka... |
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Claudette witaj
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Kubuś ładnie rośnie
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka lądowań na facjacie zaliczone
ale dzielnie próbuje dalej IMG_20170104_181609.jpg
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;69271471]Claudette ✋ jesteś juz na FB
Ja ostatnio nie wyrabiam, ani tu, ani na FB. Hania non stop jeczy. Chyba ze śpi. Wtedy staram się pobawic ze starsza. Łeb mi juz dziś pęka...[/QUOTE] Zęby wychodzą?Cytat:
Super! Moje dziecko totalnie leniwe w tej kwestii
|
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ignaś jeszcze nie skapował się, że można się utrzymywać na zgiętych kolanach. Pełza z wyprostowanymi nogami, tylko stopami porusza w kostkach. rawie jak żołnierz w okopach. Ja chyba jutro sprzątnę choinkę, bo młody uparcie do niej się czołga i szarpie lampki i łańcuch. A jak jakaś bombka spadnie to zaraz do paszczy (plastikowe mam), a potem wygląda jakby z Sylwestra wrócił, bo cały w brokacie ![]() Czy któraś już próbowała blw? Ja próbowałam 2 razy i nie jestem zachwycona. Ziemniaka najpierw odgryzł wielki kawałek to mu wyjęłam z buzi, resztę zgniótł i potem płakał jakby temu, że ma brudne rączki. Nic nie trafiło do buzi (jak ja mu podaję małe kawałeczki to zjada). Dzisiaj mu dałam marchewkę pokrojoną w słupki to odgryzał wielkie kawałki, a potem walczył z nimi żeby go nie zabiły- próbował połykać ze łzami w oczach i potem odruch wymiotny i ryk. Ja spocona ze strachu czy weźmie oddech czy nie... Po trzech takich próbach nie przestał płakać, nie chciał już dotykać nawet tej marchewki. Po 5 minutach dałam mu marchewkę z ziemniaczkiem z Hippa i zjadł ładnie ze smakiem pół słoika ![]() Moje pytanie: czy wasze dzieci odgryzają malutkie kawałki czy ogromne na całą paszczę jak moje dziecko? Zostawić żeby się nauczył z nimi radzić czy wyjmować? Jak mam mu coś podać w kawałku to zaraz mam podniesione ciśnienie
|
||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio hitem kulinarnym są skarpetki zdjęte z nóżek, najlepiej takie już ubrudzone po froterowaniu podlogi
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
No surowego jabłka to bym na pewno nie podała, bo jest niebezpieczne- śliskie i twarde. Pamiętam jak mi się starszaki nim krztusiły już jako całkiem duże dzieciaki. Prędzej dojrzałą gruszkę.
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka piszesz o Cicalfate, może warto spróbować, choć, ze swojego doświadczenia wiem, że kazdemu pasuje co innego, nie ma jednego produktu, który będzie idealny dla wszystkich atopików. Rzeczywiście dużo osób chwali Cicalfate, chwalą też Dexeryl, a dla mnie był on fatalny.
Ignaś musi fajnie wygladać zarówno jak się czołga, jak i obsypany brokatem. Z blw robiliśmy tylko próby, jablko Kinia ciamie bez problemu, brokuła też, ale był mocno ugotowany, marchewkę zrobiłam trochę za twardą i odgryzała za duże kawałki i był odruch wymiotny. Od jakichś dwóch tygodni nie robię w temacie nic, czekam aż usiądą.
|
|
#1080 |
|
Rozeznanie
|
Honciu super się artystka podnosi
![]() Sliweczko ja często daje rzeczy do rączki ale nigdy nie reaguje jak Franek je. Odgryza duży kawał- to musi sobie z nim poradzić (lub wypluc. Zwykle tak robi jeśli jest bardzo duży i nie może dac rady). Daje mu np takie wafelki ryżowe małe dla dzieci, chrupki to wiadomo, chyba większość daje. Ostatnio jadł biszkopta(nie jestem z tego dumna bo skład niezbyt fajny, wiem.) Oprócz tego zjada rączkami banana jabłuszko jadł wcześniej ale już mi się skończyły domowe: P W sobotę jadł marchewkę ugotowaną, czasem daje też surowa jak robię obiad i mam obraną ale wiadomo że takiej nie zje tylko raczej masuje dziąsła. Chętnie zjada też ogórki ![]() Na początku niezbyt mu wychodziło, właśnie odgryzal duże kawałki i się krztusil. Ale nie reagowalam i z czasem się nauczył. Zupki też daje z kawałkami. Takimi mniej więcej jak mają słoiki po 8,9 msc. Po prostu nie blenduje do końca tylko tyle o ile. Słoiki jeśli są to właśnie z kawałkami dla starszych. Któregoś dnia jadł marchewkę z makaronem swojskim rozgniecione tylko widelcem, nie blendowane. Sliweczko U nas pierwsze co do ręki było to jabłko mały dał radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Fiazo to nie wiedziałam że można wyszukać, jak chciałam dołączyć to Dzanet mi napisała że się nie da: P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

spróbuje to co ty używasz 

). Odkąd dziewczyny poszły na fb, to tutaj jest mniejszy ruch
Kruszyna moja
szczepienie poszlo szybko i wyjatkowo bez ryku
posluchalam a zrobię po swojemu
myślalam o Tobie
Ale ubranka nosi 74, mój pulpecik

Zęby wychodzą?
Super! Moje dziecko totalnie leniwe w tej kwestii