Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-04, 13:01   #1051
Claudette1996
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Padło chyba dzisiaj takie pytanie na fb z tym dniem babci. Wieczorem zdam Ci relacje

Claudette gratulacje! Dużo szczęścia na wspólnych ścieżkach życia
Dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

A jak synus się spisał? Grzeczny był?
Dziękuję bardzo, tak, spał cała mszę, swój chrzest przespał
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Serii Lipikar z La Roche Posay A Wy? My stosowaliśmy Latopic, Atoperal - były dobre, ale na krótko, potem problem powracał. I jeszcze Emotopic próbowaliśmy, ale po jednym zastosowaniu było jeszcze gorzej...
My używamy Cetaphil ale że tak powiem dupy nie urywa spróbuje to co ty używasz

A jak tam dziewczyny któryś dzieciaczek czeka już na rodzeństwo ?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Witaj Claudette !
A jak u Was z poruszaniem się? Rozrabia? Daje już mamie popalić?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ps jesteś z roku 96?

Cześć jak narazie z brzuszka na plecy i próbuje na odwrót czasem mu sie udaje, a jak leży na brzuchu to zaczyna pełzać. Tak jestem rocznik 96
Stary 2017-01-04, 13:07   #1052
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo

Powiem Ci, że drogie cholerstwo (i z tego powodu nie kupiłam tego na początku naszych przejść z AZS), ale po 2-3 kąpielach z żelem z tej serii efekt był fenomenalny! Teraz skóra gładziutka, jedynie niewielkie przebarwienia na klatce piersiowej pozostały, ale Marysia już się nie drapie, więc super

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Padło chyba dzisiaj takie pytanie na fb z tym dniem babci. Wieczorem zdam Ci relacje

Claudette gratulacje! Dużo szczęścia na wspólnych ścieżkach życia
Dzięki Ci dobra kobieto
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 13:21   #1053
Claudette1996
Raczkowanie

Macie jakąś grupę na fb ?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

australia87

A ania230 jeszcze się udziela na wątku ?
Stary 2017-01-04, 13:27   #1054
australia87
Zakorzenienie

Jest grupa, ale nie wszystkie się tam udzielają (np. ja ). Odkąd dziewczyny poszły na fb, to tutaj jest mniejszy ruch
Stary 2017-01-04, 13:31   #1055
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Jest grupa, ale nie wszystkie się tam udzielają (np. ja ). Odkąd dziewczyny poszły na fb, to tutaj jest mniejszy ruch

Mi byłoby wygodniej na fb, ale to zależy od was czy mnie tam chcecie
Stary 2017-01-04, 13:40   #1056
201711281320
Konto usunięte

ania teraz częściej pisze na fb.
Jeśli chcesz isc na fb to oczywiscie możesz z tym, że ja nie wiem jak Cię tam dodać
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 14:00   #1057
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
ania teraz częściej pisze na fb.
Jeśli chcesz isc na fb to oczywiscie możesz z tym, że ja nie wiem jak Cię tam dodać

To po prostu na priv podaj mi nazwę grupy to wyszukam
Stary 2017-01-04, 14:26   #1058
Honcia
Zakorzenienie

My już po szczepieniu
Marcelka waży oszalamiające 7kg! Kruszyna moja szczepienie poszlo szybko i wyjatkowo bez ryku
Lekarka pytała o rozszerzenie, kazala robić ekspozycję na gluten i jajko kolo roku dopiero posluchalam a zrobię po swojemu

Claudette witaj myślalam o Tobie wszystkiego dobrego na nowej drodze życia duzy chlopczyk z Kubusia do grupy na fb może Cię dodać dzanet, wyślij jej na pw wiadomość

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 14:26   #1059
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cześć jak narazie z brzuszka na plecy i próbuje na odwrót czasem mu sie udaje, a jak leży na brzuchu to zaczyna pełzać. Tak jestem rocznik 96
Hihi wreszcie nie jestem najmłodsza ja 95
Grupy nie da się wyszukać bo jest tajna
Zostań z nami na wizażu, nie wyłączaj się
Faktycznie kiedyś po pół dnia była godzina podrabiania a teraz dopiero z dwóch dni można coś tam przysiąść.
Cytat:

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 14:36   #1060
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu
Marcelka waży oszalamiające 7kg! Kruszyna moja szczepienie poszlo szybko i wyjatkowo bez ryku
Lekarka pytała o rozszerzenie, kazala robić ekspozycję na gluten i jajko kolo roku dopiero posluchalam a zrobię po swojemu

Claudette witaj myślalam o Tobie wszystkiego dobrego na nowej drodze życia duzy chlopczyk z Kubusia do grupy na fb może Cię dodać dzanet, wyślij jej na pw wiadomość
Dzięki wielkie, ale tu na wizażu do niej napisać ?
Cytat:
Hihi wreszcie nie jestem najmłodsza ja 95
Grupy nie da się wyszukać bo jest tajna
Zostań z nami na wizażu, nie wyłączaj się
Faktycznie kiedyś po pół dnia była godzina podrabiania a teraz dopiero z dwóch dni można coś tam przysiąść.

Powiem ci szczerze że wygodniej mi na fb, tutaj odświeżam stronę itp, a na fb wygodniej i lepiej działa na telefonie niż wizaż.
Stary 2017-01-04, 14:39   #1061
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Marysia Też ma AZS, chociaż teraz już chyba można powiedzieć, że nie ma po nim śladu, kilka kosmetyków przetestowałam zanim trafiłam na ten skuteczny...
Faktycznie Kubuś spory! Ale moja niedużo lżejsza, bo teraz pewnie waży ok. 8,5 Ale ubranka nosi 74, mój pulpecik No i zęby ma już dwa, a dwa kolejne właśnie wychodzą.
Jak tam ślub?
Australia ala, nie bij , czasem przy tej dwójce gęgołów nie ma kiedy pisać. Od paru dni konkretnie marudzą, chyba tez na zęby, wczoray już poszły czopki bo był ostry płacz z nieznanych przyczyn.Dziś, pomimo deszczu ze śniegiem, łaziłam z nimi na spacerze 2 godziny, bo miałam już ich dość, a tam spały.
Z tej seri Lipikar to głównie żel Wam pomógł? Miałam krem, ale bez szału. Ja stosuję miks różnych rzeczy, które mi pomagają Alantan plus maść, tlenek cynku, dla nich też Latopic, bo sama używam produktów z mocznikiem, ale pediatra twierdził, że dla takich małych to nie bardzo. Jutro idziemy do alergologa, zobaczymy co powie.

Lena współczuję sytuacji z teściową i życzę Wam, żeby się poukładało. Dla mnis też jak wyjedziesz to teściowa będzie miała okazję dobnawijania tżtowi makaronu na uszy. Ja też mam taką samą teściową, wszystko musi wiedzieć, nawet jak rozmowa jest obok niej i dotyczy np. osób, których ona nie zna, wie wszystko najlepiej, kiedyś się ze mną kłóciła, że to niemożliwe, że miałam do wyboru starą lub nową maturę, jakby ją za mnie zdawała. Tylko, jak pisała Paulina, u nas ta różnica, że ona jest daleko, a mąż od technikum mieszkał poza domem i nabrał dystansu, choć generalnie njie lubi kwasów w rodzinie, więc uważa, że jak mi się coś nienpodoba to lepiej, żebym to przemilczała dla świętego spokoju

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 14:49   #1062
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:

Powiem ci szczerze że wygodniej mi na fb, tutaj odświeżam stronę itp, a na fb wygodniej i lepiej działa na telefonie niż wizaż.
Ale jest apka wizaż na telefon, ja z niej korzystam i uwierz że mi wygodniej niż na fb.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Maria no właśnie ja też wolę przemilczeć a zrobić po swojemu. Tylko ze jak wisi nad głową to nie mogę ;/
Ehh takie to życie popaprane.
Ciekawe czy każda kobieta jak dostaje przydomek teściowa to od razu robi się nieznośna.

Stary 2017-01-04, 14:51   #1063
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Claudete fajnie, że jesteś, szkoda, że już chcesz uciec na fb. Na fb nas wszystkivch nie ma, ale Twój wybór.

Pikpik przytulam, dziewczyny już wszystko napisały, wierzę, że jest Ci ciężko podjąć decyzję.

Ania teraz, jak masz już diagnozę, może wszystko się w końcu unormuje, Maja nie będzie się męczyć i Ty odpoczniesz.

Stary 2017-01-04, 14:56   #1064
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Nie wyszukasz, bo to grupa tajna. Poślij mi na priv. linka ze swoim profilem fb, dodam Cię do znajomych, a potem jakoś do tej grupy
Ale musisz obiecać, że nie znikniesz znowu z wizażu na tak długo

australia pomysły na dzień babci i dziadka: fotokalendarze i fotoksiążki, własnoręcznie wykonane laurki z odbiciem dłoni/stópek, zdjęcie z napisem "dla babci/dziadka", lusteko ze zdjęciem
Stary 2017-01-04, 15:07   #1065
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest apka wizaż na telefon, ja z niej korzystam i uwierz że mi wygodniej niż na fb.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Maria no właśnie ja też wolę przemilczeć a zrobić po swojemu. Tylko ze jak wisi nad głową to nie mogę ;/
Ehh takie to życie popaprane.
Ciekawe czy każda kobieta jak dostaje przydomek teściowa to od razu robi się nieznośna.

No Ty masz zdecydowanie gorzej, jak moja mnie wkurzła to odliczałam dni do weekendu kiedy wyjedzie. Z jednej strony jestem jej wdzięczna za pomoc, z drugiej czasem miewałam jej dość, np. non stop słyszałam , że one są głdne, a tak w ogóle powiny więcej jeść. Jej córka karmi na żadanie tylko piersią, czasami cyca wyciąga co pół godziny, ja patrzę na zegarek czy mogły już zgłodnieć, z reguły po okreslonym czasie dopiero chcą jesć, wcześniej nie. Na opakowaniu mleka jest napisane, że powinny teraz jeść 210 ml,ale tylko 4 karmienia na dobę, a one max 150 ml i więcej nie robię, a karmień jest 8-9. Teraz zrobiłam po 150 i jedna zjadła 120, a druga tylko 70, a cyc byl ostatnio dopiero o 11 tej. Z resztą mało nie ważą. To zagryzanie zębów w tygodniu często niestety kończyło się potwornym rozdrażnieniem i dołem w weekendy.

Chyba nie każda kobieta na szczęście jako teściowa robi si wredna. Mój mąż bardzo dobrze się dogaduje z moją mamą czasem nawet lepiej niż ze mną, piją sobie razem piwko, czase się posprzeczają, ale nigdy nie obrazają. Mój teść tez się dobrze dogaduje z babcia męża.

Stary 2017-01-04, 15:26   #1066
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Nie wyszukasz, bo to grupa tajna. Poślij mi na priv. linka ze swoim profilem fb, dodam Cię do znajomych, a potem jakoś do tej grupy

australia pomysły na dzień babci i dziadka: fotokalendarze i fotoksiążki, własnoręcznie wykonane laurki z odbiciem dłoni/stópek, zdjęcie z napisem "dla babci/dziadka", lusteko ze zdjęciem

Jutro obiecuję że się odezwę a później dopiero w poniedziałek bo mąż ma wolne do poniedziałku od jutra
Stary 2017-01-04, 15:31   #1067
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Zostań tuuu

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Australia ala, nie bij , czasem przy tej dwójce gęgołów nie ma kiedy pisać. Od paru dni konkretnie marudzą, chyba tez na zęby, wczoray już poszły czopki bo był ostry płacz z nieznanych przyczyn.Dziś, pomimo deszczu ze śniegiem, łaziłam z nimi na spacerze 2 godziny, bo miałam już ich dość, a tam spały.
Z tej seri Lipikar to głównie żel Wam pomógł? Miałam krem, ale bez szału. Ja stosuję miks różnych rzeczy, które mi pomagają Alantan plus maść, tlenek cynku, dla nich też Latopic, bo sama używam produktów z mocznikiem, ale pediatra twierdził, że dla takich małych to nie bardzo. Jutro idziemy do alergologa, zobaczymy co powie.

Lena współczuję sytuacji z teściową i życzę Wam, żeby się poukładało. Dla mnis też jak wyjedziesz to teściowa będzie miała okazję dobnawijania tżtowi makaronu na uszy. Ja też mam taką samą teściową, wszystko musi wiedzieć, nawet jak rozmowa jest obok niej i dotyczy np. osób, których ona nie zna, wie wszystko najlepiej, kiedyś się ze mną kłóciła, że to niemożliwe, że miałam do wyboru starą lub nową maturę, jakby ją za mnie zdawała. Tylko, jak pisała Paulina, u nas ta różnica, że ona jest daleko, a mąż od technikum mieszkał poza domem i nabrał dystansu, choć generalnie njie lubi kwasów w rodzinie, więc uważa, że jak mi się coś nienpodoba to lepiej, żebym to przemilczała dla świętego spokoju
Tak, po żelu (taki z pompką niebieską) taka poprawa jest, potem dopiero dokupiłam jakiś krem z tej serii Sama się nim ostatnio smarowałam jak mi jakieś suche placy się zrobiły na ramionach
Stary 2017-01-04, 15:36   #1068
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak na wizażu w pw podaj jej linka do swojego fb bo tylko ona moze Cię dodać do grupy.

Cytat:

O kurczę to i my musimy jakiś prezent zrobić... Ale u nas pewnie standardowo witaminy i likierek

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
No Ty masz zdecydowanie gorzej, jak moja mnie wkurzła to odliczałam dni do weekendu kiedy wyjedzie. Z jednej strony jestem jej wdzięczna za pomoc, z drugiej czasem miewałam jej dość, np. non stop słyszałam , że one są głdne, a tak w ogóle powiny więcej jeść. Jej córka karmi na żadanie tylko piersią, czasami cyca wyciąga co pół godziny, ja patrzę na zegarek czy mogły już zgłodnieć, z reguły po okreslonym czasie dopiero chcą jesć, wcześniej nie. Na opakowaniu mleka jest napisane, że powinny teraz jeść 210 ml,ale tylko 4 karmienia na dobę, a one max 150 ml i więcej nie robię, a karmień jest 8-9. Teraz zrobiłam po 150 i jedna zjadła 120, a druga tylko 70, a cyc byl ostatnio dopiero o 11 tej. Z resztą mało nie ważą. To zagryzanie zębów w tygodniu często niestety kończyło się potwornym rozdrażnieniem i dołem w weekendy.

Chyba nie każda kobieta na szczęście jako teściowa robi si wredna. Mój mąż bardzo dobrze się dogaduje z moją mamą czasem nawet lepiej niż ze mną, piją sobie razem piwko, czase się posprzeczają, ale nigdy nie obrazają. Mój teść tez się dobrze dogaduje z babcia męża.

Moja mama nie chwaląc się jast fajną teściową dla mnie jako matka jest za to meeega upierdliwa

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Jutro obiecuję że się odezwę a później dopiero w poniedziałek bo mąż ma wolne do poniedziałku od jutra
Fajnie tak po kilku latach związku mówić o tżcie mąż? Ja uwielbialam na początku mówić o nim i do niego mąż

Stary 2017-01-04, 15:44   #1069
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki To chyba zostanę przy tych kubkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-04, 15:53   #1070
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Zostań tuuu

Tak, po żelu (taki z pompką niebieską) taka poprawa jest, potem dopiero dokupiłam jakiś krem z tej serii Sama się nim ostatnio smarowałam jak mi jakieś suche placy się zrobiły na ramionach
Postaram się

Cytat:
Tak na wizażu w pw podaj jej linka do swojego fb bo tylko ona moze Cię dodać do grupy.

O kurczę to i my musimy jakiś prezent zrobić... Ale u nas pewnie standardowo witaminy i likierek

Moja mama nie chwaląc się jast fajną teściową dla mnie jako matka jest za to meeega upierdliwa

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Fajnie tak po kilku latach związku mówić o tżcie mąż? Ja uwielbialam na początku mówić o nim i do niego mąż
Oczywiście że fajnie

Edytowane przez Claudette1996
Czas edycji: 2017-01-04 o 15:54
Claudette1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 16:17   #1071
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Claudette ✋ jesteś juz na FB

Ja ostatnio nie wyrabiam, ani tu, ani na FB. Hania non stop jeczy. Chyba ze śpi. Wtedy staram się pobawic ze starsza. Łeb mi juz dziś pęka...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 17:11   #1072
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Claudette witaj wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Kubuś ładnie rośnie

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 18:17   #1073
Honcia
Zakorzenienie

Kilka lądowań na facjacie zaliczone ale dzielnie próbuje dalej

IMG_20170104_181609.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-04, 18:25   #1074
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;69271471]Claudette ✋ jesteś juz na FB

Ja ostatnio nie wyrabiam, ani tu, ani na FB. Hania non stop jeczy. Chyba ze śpi. Wtedy staram się pobawic ze starsza. Łeb mi juz dziś pęka...[/QUOTE]
Zęby wychodzą?
Cytat:

Załącznik 6828886
Super! Moje dziecko totalnie leniwe w tej kwestii
Stary 2017-01-04, 18:37   #1075
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Zostań tuuu

U mnie w rodzinie jedno dziecko też ma azs i jego rodzice bardzo sobie chwalą krem cicalfate avene. Podobno jest świetny.

Cytat:

Załącznik 6828886
Wow, super

Ignaś jeszcze nie skapował się, że można się utrzymywać na zgiętych kolanach. Pełza z wyprostowanymi nogami, tylko stopami porusza w kostkach. rawie jak żołnierz w okopach.

Ja chyba jutro sprzątnę choinkę, bo młody uparcie do niej się czołga i szarpie lampki i łańcuch. A jak jakaś bombka spadnie to zaraz do paszczy (plastikowe mam), a potem wygląda jakby z Sylwestra wrócił, bo cały w brokacie

Czy któraś już próbowała blw?
Ja próbowałam 2 razy i nie jestem zachwycona. Ziemniaka najpierw odgryzł wielki kawałek to mu wyjęłam z buzi, resztę zgniótł i potem płakał jakby temu, że ma brudne rączki. Nic nie trafiło do buzi (jak ja mu podaję małe kawałeczki to zjada). Dzisiaj mu dałam marchewkę pokrojoną w słupki to odgryzał wielkie kawałki, a potem walczył z nimi żeby go nie zabiły- próbował połykać ze łzami w oczach i potem odruch wymiotny i ryk. Ja spocona ze strachu czy weźmie oddech czy nie... Po trzech takich próbach nie przestał płakać, nie chciał już dotykać nawet tej marchewki. Po 5 minutach dałam mu marchewkę z ziemniaczkiem z Hippa i zjadł ładnie ze smakiem pół słoika

Moje pytanie: czy wasze dzieci odgryzają malutkie kawałki czy ogromne na całą paszczę jak moje dziecko? Zostawić żeby się nauczył z nimi radzić czy wyjmować?
Jak mam mu coś podać w kawałku to zaraz mam podniesione ciśnienie
Stary 2017-01-04, 18:47   #1076
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w rodzinie jedno dziecko też ma azs i jego rodzice bardzo sobie chwalą krem cicalfate avene. Podobno jest świetny.

Wow, super

Ignaś jeszcze nie skapował się, że można się utrzymywać na zgiętych kolanach. Pełza z wyprostowanymi nogami, tylko stopami porusza w kostkach. rawie jak żołnierz w okopach.

Ja chyba jutro sprzątnę choinkę, bo młody uparcie do niej się czołga i szarpie lampki i łańcuch. A jak jakaś bombka spadnie to zaraz do paszczy (plastikowe mam), a potem wygląda jakby z Sylwestra wrócił, bo cały w brokacie

Czy któraś już próbowała blw?
Ja próbowałam 2 razy i nie jestem zachwycona. Ziemniaka najpierw odgryzł wielki kawałek to mu wyjęłam z buzi, resztę zgniótł i potem płakał jakby temu, że ma brudne rączki. Nic nie trafiło do buzi (jak ja mu podaję małe kawałeczki to zjada). Dzisiaj mu dałam marchewkę pokrojoną w słupki to odgryzał wielkie kawałki, a potem walczył z nimi żeby go nie zabiły- próbował połykać ze łzami w oczach i potem odruch wymiotny i ryk. Ja spocona ze strachu czy weźmie oddech czy nie... Po trzech takich próbach nie przestał płakać, nie chciał już dotykać nawet tej marchewki. Po 5 minutach dałam mu marchewkę z ziemniaczkiem z Hippa i zjadł ładnie ze smakiem pół słoika

Moje pytanie: czy wasze dzieci odgryzają malutkie kawałki czy ogromne na całą paszczę jak moje dziecko? Zostawić żeby się nauczył z nimi radzić czy wyjmować?
Jak mam mu coś podać w kawałku to zaraz mam podniesione ciśnienie
Ja nie BLW ale jablko podaję tylko w siatce bo zębów mala frania nie ma a takie wielkie kawałki odgryza, ze szok. Raz dalam jej kilka różyczek brokula to bawila się świetnie ale nic do buzi nie zapakowała. Dziwne, bo jak tylko znajdzie cokolwiek niezjadliwego to od razu pcha do paszczy ostatnio hitem kulinarnym są skarpetki zdjęte z nóżek, najlepiej takie już ubrudzone po froterowaniu podlogi

Stary 2017-01-04, 18:59   #1077
201711281320
Konto usunięte

No surowego jabłka to bym na pewno nie podała, bo jest niebezpieczne- śliskie i twarde. Pamiętam jak mi się starszaki nim krztusiły już jako całkiem duże dzieciaki. Prędzej dojrzałą gruszkę.
Stary 2017-01-04, 19:16   #1078
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Śliweczka piszesz o Cicalfate, może warto spróbować, choć, ze swojego doświadczenia wiem, że kazdemu pasuje co innego, nie ma jednego produktu, który będzie idealny dla wszystkich atopików. Rzeczywiście dużo osób chwali Cicalfate, chwalą też Dexeryl, a dla mnie był on fatalny.
Ignaś musi fajnie wygladać zarówno jak się czołga, jak i obsypany brokatem.
Z blw robiliśmy tylko próby, jablko Kinia ciamie bez problemu, brokuła też, ale był mocno ugotowany, marchewkę zrobiłam trochę za twardą i odgryzała za duże kawałki i był odruch wymiotny. Od jakichś dwóch tygodni nie robię w temacie nic, czekam aż usiądą.

Stary 2017-01-04, 19:53   #1079
fiazo
Zakorzenienie

Honcia brawo za szczepienie

Lena tajne grupy też da się wyszukać , tylko nazwę trzeba mieć

ja nie wiem co na dzień babci i dziadka, nie mam pomysłu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 20:05   #1080
Lena_Marlena
Rozeznanie

Honciu super się artystka podnosi

Sliweczko ja często daje rzeczy do rączki ale nigdy nie reaguje jak Franek je. Odgryza duży kawał- to musi sobie z nim poradzić (lub wypluc. Zwykle tak robi jeśli jest bardzo duży i nie może dac rady). Daje mu np takie wafelki ryżowe małe dla dzieci, chrupki to wiadomo, chyba większość daje. Ostatnio jadł biszkopta(nie jestem z tego dumna bo skład niezbyt fajny, wiem.) Oprócz tego zjada rączkami banana jabłuszko jadł wcześniej ale już mi się skończyły domowe: P W sobotę jadł marchewkę ugotowaną, czasem daje też surowa jak robię obiad i mam obraną ale wiadomo że takiej nie zje tylko raczej masuje dziąsła. Chętnie zjada też ogórki
Na początku niezbyt mu wychodziło, właśnie odgryzal duże kawałki i się krztusil. Ale nie reagowalam i z czasem się nauczył.
Zupki też daje z kawałkami. Takimi mniej więcej jak mają słoiki po 8,9 msc. Po prostu nie blenduje do końca tylko tyle o ile. Słoiki jeśli są to właśnie z kawałkami dla starszych. Któregoś dnia jadł marchewkę z makaronem swojskim rozgniecione tylko widelcem, nie blendowane.

Sliweczko U nas pierwsze co do ręki było to jabłko mały dał radę

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Fiazo to nie wiedziałam że można wyszukać, jak chciałam dołączyć to Dzanet mi napisała że się nie da: P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości