|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Ha! no właśnie - nie znamy swoich ulubionych drinków
Ja - alkoholizuję się bardzo rzadko - kilka razy w roku - mimo tego mam swoja sympatię - to drink z cachaca (brazylijska wódka produkowana z trzciny cukrowej ) Przepis: CAIPIRINHA Kwaśno-wytrawny short drink podawany jako aperitif. mała szklanka typu tumbler limetka przekrojona na cztery części 2-3 łyżki do herbaty brązowego cukru 50 ml nega-fulô (cachaça) Wrzucić do szklanki przekrojoną na ćwiartki limetę i rozgnieść. Dodać brązowy cukier i nega-fulô, wsypać kruszony lód i zamieszać. źródło: http://www.e-drinks.com.pl/drinki/ca...CAIPIRINHA.htm |
|
|
|
#1052 |
|
Wiedźma
|
Kochane, wybaczcie: pozwolę sobie posumować powyższą dyskusję na tyle uczciwie, na ile jestem w stanie.
Nika ma rzeczywiście dośc bezpośredni sposób komunikowania się i zwykle mówi to, co chce powiedzieć bez ogródek i bez owijania w bawełnę. Powiedzmy... bezceremonialnie. Mnie osobiście to bardzo odpowiada, bo kiedy z Nią dyskutuję wiem na czym stoję, wiem, czy się z mną zgadza, czy nie i w jakich kwestiach, a to pozwala mi rozumieć jej argumentację i mieć pewność, że ona zrozumie moją. Mam podobnie, więc, nawet jeśli się z Niką nie zgadzam - lubię z Nią polemizować ze względu na tę klarownośc dyskusji. No i poziom, ale nie będzie tu dziś wazeliny ![]() Zgadzam się, że Nika powitała tu Sylwię niechętnie. To dało się zuważyć. Nie był to jednak atak, tylko raczej próba zniechęcenia do przenoszenia w ten wątek niesnasek z tego nieszczęsnego... starszopaniowego. Jej (Niki) stanowisko jest zrozumiałe dla wszystkich uczestniczących lub obserwujących ten wątek: staramy się, naprawdę bardzo się staramy nie przynosić tu negatywnych emocji i niesnasek z innych, gorących często dyskusji. Starsza Pani stworzyła tu taki azyl i bardzo to sobie cenimy. Z drugiej strony - Sylwia nie uczestniczy w tym wątku i ma prawo nie znać zasad w nim obowiązujących. Zjawiła się tu żeby dowieść nam, że nie jest taka zła, jak to niektóre z nas sobie pomyślały. I ja Ją, w tym względzie, rozumiem. To prawda, że jest to publiczne forum, a wątek dostępny jest dla każdego. Każdy ma prawo do tego, by bronić swego wizerunku. Gdyby jednak Sylwii chciało się przeczytać choć cząstkę postów, które się pojawiły z "Sześćdziesiątkach z plusem", może jej pojawienie się nie wyszłoby tak... niezręcznie. To tyle. Cała sytuacja jest przykra. Wyszło nieciekawie, choć przecież nikt tu nie miał złych intencji i, pozwolę sobie nawet powiedzieć, nikt tu nie zrobił niczego złego. Ot - zakłócenia na linii człowiek - człowiek. A ja znowu peroruję, choć jestem w tym wątku żółtodziobem co się zowie! ![]() A Tortowy Smok Urodzinowy był, zdaje się, tylko jeden...
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzę Wszystkim smacznych drinków oraz ciast.
Zazdroszczę ludziom, którzy mają urodziny w 'normalne' dni. Ja mam moje w Wigilię i nie czuję 'urodzin'. |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się
-mocno uogólniłam - chodziło o smoki - ale skoro to urodziny Starszej Pani - to niech Smoki zaszaleją i niech wszystkie staną sie urodzinowe ufff
|
|
|
|
#1055 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Śpóźnione - powigilijne życzenia. Mam nadzieję, że miałas duuuużego smoka z jeszcze większym tortem
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety, nie wiem co co z tymi smokami chodzi, ale to pewno coś fajnego, skoro Wy się tak cieszycie.
Miłych smoków życzę. I dziękuję za zaległe smoki na Wigilię. |
|
|
|
#1057 |
|
Wiedźma
|
Tortowy Smok Urodzinowy jest jednym z bohaterów "Scen z życia smoków" Beaty Krupskiej. Jest różowy, puchaty i zjawia się u dzieci w dzień urodzin z tortem i mnóstwem pomysłów na zabawy. Ja ciągle mam nadzieję, że u dorosłych też zjawia się czasami...
Starszej Pani życzę smoka bez okazji. To znaczy tortu bez urodzin ![]() Carolinascotties zaczęła wynurzenia drinkowe. Hmmm... Ja, jako normalny prymityw najbardziej lubię piwo i żaden drink mi go nie zastapi. Pijam często, z upodobaniem, ale tylko w towarzystwie. Mam ten luksus, że mój Miły piwa nie znosi i nie wypija moich zapasów ![]() Wymieniam ulubieńców: Z jasnych lubię Kelta i Velkopopowicki Kozel. Z czerwonych Newcastle i ewentualnie Kilkeny. Z białych Hoegarden. Mmmm... Z ciemnych (ale nie tych słodkich uznawanych u nas za ciemne) najlepsze są IMHO tmawe Krusovice. Sposobów przyrządzania nie podaję ![]() Teraz Wasza kolej.
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
HA! A ja sie nie boje,i pomimo grozb Starszej Pani,zakradam sie po cichu od tylu i....
Wszystkiego najlepszego w dniu Urodzin!Oby zdrowko dopisala,kasiora sypala sie szczodrze,dzieci byly zawsze mile i usmiechniete,nasz watek i przyjazn trwaly cala wiecznosc,abys nigdy nie zatracila swojgo wielkiego i dobrego serducha,cudowna,ciepla Kobieto,jestes dla nas promykiem slonca w najbardziej burzliwe dni-i pomimo Twoich obaw-jestes i zostaniesz zawsze piekna i mloda!!!!! Sciskam Cie,az kosteczki klapia,i zycze udanego Party!!!!baerdunkel030.gif bD-Clown01.gif na te obrazeczki musisz kliknac,dopiero wtedy sie ruszaja,nie wiem,dlaczego...
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
A tak,na marginesie-Danulka,wychodzi,ze my dwa koziorozce jestesmy-Sylwia,ty tez!
A teraz-porcja urodzinowego humoru! pic05705.JPG pic16827.JPG pic23281.JPG pic26500.JPG Kontrola legalnosci.jpg z-odrobina.jpg
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
W dniu tak uroczystym,w dniu Twego święta ,Składa Ci życzenia ten kto o Tobie pamięta ,by życie Twe było kwiatkami usłane ,tak piękne i czyste jak letni poranek,by obce Ci były kłopoty i niedole,niech nigdy nie będzie chmurek na Twym czole. Sabbath Babygia ja tez jestem koziorożec. ![]() |
|
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1062 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Zastanawiam się, czy nie powinienem za taką wypowiedź wystawić Ci ostrzeżenia...
|
|
|
|
#1063 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Od początku: ja również uważam, bo mam do tego prawo, że ludzie po 65 roku życia powinni jeździć środkami komunikacji od godz. 9.00 do 13.00. Dodatkowo, uważam, że: - kierowcy skręcający bez kierunkowskazów powinni być linczowani nago przez komisariatem - użytkownicy forum budujący teorię spiskową dziejów na jednym zdaniu zapisanym (!!!) z emotikonką (czyli ŻARTEM) powinni koniecznie zażyć dobrodziejstw uspokajających syropów- wypowiedź Szefowej, w której cytuje ona inną użytkowniczkę i nie chwali jej za coś, lub - co gorsza - w której nie zgadza się z wypowiedzią tejże użytkowniczki, oznacza znacznie więcej aniżeli dyskusję. Zgodnie z kanonami zachowań ludzi Internetus Jaskinius, oznacza to śmierć użytkownika. Natychmiastowo rozpoczętą dwudniową torturę. Nawet przez myśl nikomu nie przejdzie, że to może być na przykład chęć dyskusji - a jeśli przejdzie, niech odstawi uspokajający syropek na wyższą półkę... A teraz proszę o spojrzenie z dystansu na siebie. Bo jak ja patrzę na całą sytuację z Robótką, Sylwią.gda i Wami w tle, to widzę rozhisteryzowane babki, które ku mojemu zaskoczeniu coraz bardziej udowadniają, jak pojedyncze i niezależne zdanie potrafi podnieść zapotrzebowanie na melisę. |
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Starsza Pani
Najlepsze życzenia,aby każdy rok przynosił wszystko to, co w życiu najpiękniejsze:radość,szc zęście i miłość. |
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niejedna dyskusja odbywala sie tu na forum,i niejedna nas jeszcze czeka. Po ptokach,teraz jest urodzinowe party,przylaczasz sie? A ta ruda "peruga" to tak karnawalowo?
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie...
A ja myslałam, że będę pierwsza... ![]() Sto lat, sto lat!!!! A potem dwieście.... i tak dalej.... Kochana starsza pani! Wszystkiego najlepszego z OKAZJI URODZIN!!!!!
|
#1067 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Pozwolicie, że i ja przyłączę się do imprezki.
Starsza Pani dużo zdrowia i tak wspaniałej pogody ducha, i ciekawości świata jaką widzimy na codzień na forum |
|
|
|
#1068 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Życze Ci spełnienia wszystkich marzeń,
pogody ducha do następnych urodzin - za rok przedłużę swoje życzenia, wielu nowych przyjaciół, albo nie tak wielu, ale za to sprawdzonych oraz żebyś była zawsze uśmiechnięta i szczęśliwa. |
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Złosiu,spójrz też z dystansu.Pytam w którym miejscu wskazałam o którą mi chodziło, ja tylko napisałam nie wskazując palcem,a kto dopasował osobę?.Takie miłe dostałam od was życzenia urodzinowe nie tak dawno,zapomnijamy o tych przykrych sprawach , niech nie będą one załączonym prezentem do życzeń.Dziś Swiętujemy następne.Mamy w tym wątku więcej koziorożców(rogacizny).Wi ęc świętuj z nami. Zapraszamy:na ucztę
piwo:Dziewczyny zauważyłyście,że nasz znak jest na 3-cim miejscu na forum? |
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za stara jestem na takie traktowanie,dlaczego chcesz dać mi ostrzeżenie? Osoby,które broniły starszych osób w wątku o Starszych paniach od razu zrozumiały iż chodzi mi tylko o to żeby już dać spokój całej tej sytuacji i nie wracać do tego. Dobrze wiesz, że nie był to atak na Sylwię.Nie wiem dlaczego Pomadka tak to zinterpretowała. Jak przeczytałam pierwszy post Pomadki to totalnie zgłupiałam.Cały czas nie rozumiem dlaczego został tak odebrany.To wolny kraj i każdy może bywać gdzie mu sie podoba. Jeszcze o jedną rzecz chciałam zapytać wysłałam zapytanie do zły post, nie bardzo jeszcze umiem obchodzić sie w tym wszystkim,więc pewnie źle to zrobiłam. Dlaczego Sylwii jako Moderatorce pozwolono krzyczeć na mnie i użyć brzydkiego słowa. Niko, a jak- do diaska (!) można odebrać te słowa?? Jest mi tak przykro że najprawdopodobniej zrezygnuję z udzielania sie na forum,jeszcze nikt w życiu nie posądził mnie o coś takiego. Jeśli czujesz potrzebę dać mi ostrzeżenie to nie zastanawiaj sie tylko zrób to. Zyczę Ci miłego dnia i mam nadzieję że nie spotka Cię w życiu tak niesprawiedliwy osąd jaki spotkał mnie. |
|
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
Starsza Pani -przyjmij prosze równiez moje najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe ,aby każdy dzień witany był przez Ciebie usmiechem , obfitował tylko w radosne wydarzenia ,aby spełniły sie twoje najskrytsze marzenia .
Jestem od niedawna na tym forum, przeglądam z wielka przyjemnościa ten watek, mało jest osób o tak wielkiej życzliwości i sercu jak Ty -gratuluję wątku i życzę Ci dalszych sukcesów tych wirtualnych /masz wielkie zdolności/i tych realnych . Możliwe,że to dominujaca cecha ludzi spod znaku koziorozca ,znam kilku i sa super .
|
#1072 |
|
Konto usunięte
|
również dołączam się do życzeń ,szczęścia ,szczęścia i spokoju i realnego i wirtualnego
co do wpisu Złosia ...hmm się nie dziwię,ze czasami ma dość tego babińca i postrzega nas jako rozchisteryzowane babiszony ale nie dało mi spokoju i zapytawszy mojego TŻ jak też wyglądają dyskusję na męskich forach ,i co się dowiedziałam ?-tak ,mężczyźni się kłócą - ale tylko i wyłącznie o ...rzeczy wielkiego formatu |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, a ten wiekszy format to: czyje auto jest lepsze która aktorka\modelka ma lepszą d.... dlaczego Małysz gorzej skacze... I w zadnym wypadku nie potrzebuja meliski i nie sa rozhisteryzowani... ![]() ![]() ![]() Ah, ci silni mężczyźni, tacy zawsze spokojni i opanowani
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Nika już nie złość się.Wiem,że ci przykro.Wiesz dlaczego ten nick toZłoś? Kiedyś Aga nazwała go złosliwym i stąd wziął się jego nick.Widocznie ma to we krwi,że musi zawsze być złosliwy.Z Agą doszłam do porozumienia i wyjaśniłyśmy sobie pewne sprawy, Sylwia też muszę przyznać mimo walki zachowała się na koniec ok.Został niesmak po uszczypliwym poście Złosia. W końcu kobiety się pogodziły na pw,a on został wmanewrowany w sprawę i wyszedł na tym najgorzej.Jednak nie sądzę,żeby napisał to poważnie, znając jego ciężki dowcip.Tak jak napisały dziewczyny wcześniej, złóżmy topór wojenny i podajmy sobie ręce na zgodę.Wszystko wróci do normy, a my z czasem zapomnimy o wszystkim.Nie uciekaj z forum,będzie nam przykro. Musisz się przełamać dla nas i dla siebie. A póki co, to lepiej powiedz kiedy świętujesz?Było już czy będzie twoje swięto?To samo pozostałe kozice przyznać się.Bo my tu na bale czekamy.
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=nika672;3449208]
Cytat:
Już sie nie złoszcze Robótko. Urodziny już miałam na poczatku stycznia,miło mi że zwróciłaś na to uwagę |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A będziesz miał czego żałować; drink ala carolinascotties piwo do wyboru do koloru proponowane przez Sabbath polędwiczki w musztardzie Evitki 21sałatka z selerem naciowym toogry zupa tajska i placek z rokpolem-moje dania popisowe sernik z rosą a poza tym co najważniejsze dużo śmiechu, ![]() życzliwości,balanga do rana .Dziękuję,naprawdę bardzo dziękuję wszystkim za życzenia i zapraszam na
|
|
|
#1077 | ||
|
Zadomowienie
|
A teraz poważniej:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy wolno mi tak było pisac do przełozonego.Gdybyś chciał mi dać bana lub zamknąc wątek to proszę po balandze bo goście juz zaproszeni.
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Starsza pani, trochę spóźnie sie na przyjęcie bo mam coś do załatwienia ![]() Mam nadzieję,że zdążę na balangę , w razie czego zostawcie coś dla mnie![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czysty savoir-vivre jak z epoki kamienia lupanego.A jaki wersal!!!!! Wole wiec nasze "rozhisteryzowane" spory,bo zawsze jakos na koncu dochodzimy do porozumienia.
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Nica,spoko,bufet czynny do samego rana.
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

-mocno uogólniłam - chodziło o smoki - ale skoro to urodziny Starszej Pani - to niech Smoki zaszaleją i niech wszystkie staną sie urodzinowe
ufff 

piwo:
.A będziesz miał czego żałować;
polędwiczki w musztardzie Evitki 21