|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
To fakt ![]() ( tak schodząc z tematu...)
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
A na tego typu jadłospisach ile mniej więcej chudniecie?
|
|
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich po krótkiej przerwie
Cytat:
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
RRR
-sn- owsianka z twarogiem,jogurtem naturalnym,lyzeczka dzemu malinowego i bran fleksy -2 sn- jabłko,paróweczka -ob- woreczek kaszy grycznej z warzywami z patelni i 2 plasterki sera żółtego light -podw- będą 2 wafle ryżowe z szynka,pestki dyni -kol- wiesniak wczoraj bylo- -owsianka -2 kromki chelba brązowego z maslem i makrela w pomidorach -jablko -nieplanowany kawalek ciasta toffi(bylismy na kawie) -cała piers kurczaka z piekarnika -wiesniak
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1056 |
|
Konto usunięte
|
R wczoraj
IŚ : Fitella musli + szklanka mleka 0.5% IIŚ: 3/4 opakowania serka wiejskiego + kilka rzodkiewek + kromka chleba Schulstad z musli + herbata owocowa O: talerz zupy szparagowej P: kawa z mlekiem 0.5% K: bułka wieloziarnista + 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym + sałata + pół pomidora + plasterek chudej szynki + kilka plasterków ogórka przed spaniem herbata mięta + rumianek |
|
|
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Wstawię tu mój jadłospis, bo mam nadzieję, że się troche poprawiłam
![]() 1. Owsianka na mleku- 4 łyżki płatków owsianych, 200ml mleka 0,5%, łyzka otrąb ; jabłko 2. Kanapka z chleba mocnoziarnistego z sałatą, pomidorem, rzodkiewką ; marchewka 3. Ryż brązowy z tuńczykiem wsw. 4. Jogurt naturalny ; marchewka 5. Serek wiejski 200g I jak? |
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
1. serek wiejski + pomidor +keczup 2 kromki pieczywa chrupkiego z plastrami lososia + ogórek 2. duży jogurt o smaku truskawkowym 2 spore jablka 3. 170 piersi z kurczaka+ warzywka orientalne banan 4. 120g twarogu z czosnkiem i pieprzem, pol papryki, kukurydza konserwowa, salata 5. będzie cala puszka tuńczyka |
|
|
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
R:
S: owsianka:25g pałtkow owsianych na wodzie, 100g białego sera 0%, 100ml maslanki, małe jabłko, cynamon 2 truskawki, pomidor S2: 2 kromki chleba razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki wedliny drobiowej z warzywami, kawałeczek ogorka i pomidora kawa z odrobiną mleka (niestety 3.2%) O: taki mix: 100g ugotowanej piersi kurczaka wymieszane z 50g brązowego ryżu, podduszonym pomidorem i kawałkiem czerwonej papryki. Do tego sos: 1 łyżeczka koncentratu pom., 1 łyżeczka jogurtu nat. oregano P: serek wiejski light 150g, 10g pestek dyni, pół kalarepy K: puszka tuńczyka wsw., pomidor, kawałek ogorka, 2 rzodkiewki, 2 liście pekinki chyba nie najgorzej?
|
|
#1063 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam, dobrze, że jesteś
![]() Heheh, ach ten Wizaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak od razu w boczki nie pójdzie, jest to fizycznie niemożliwe ![]() Cytat:
Nie zmienia to faktu, że jadłospis fajny ![]() Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-11 o 17:21 |
||||
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
sn; bułka z ziarnami z 3plastrami polędwicy drobiowej, 2 grube kawałki żółtego sera, pomidorek, rzodkiewka, papryka czerwona, big apple, pomarańcza*2
2sn; ok 50g BF, 250g jog.nat, maango, jabłko ob; 4 duże naleśniki z serem deser; jabłko, pomarańcza, rolada lodowa heh ![]() po; 50g orzechów (mieszanka;wloskie,laskow e, migdały), serek homo truskawkowy, jabłko ko; 2 kromki chleba razowego z pasztetem drobiowym i pomidorkiem, 150g homo nat ![]() Maggie, uda ci się, zobaczysz
|
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Heheh, Vixeen, już niedługo myślę
![]() U: 1. owsianka: 2 owsianych, 1 jęczmiennych, 1 otrab, szklanka kostek arbuza, 1/2 małego jabłka, łyżka jogurtu nat, 50 ml mleka 0,5%, 150 g wieśniaka, środek z bułki grahamki 2. wydrążona grahamka, w środku sałatka jarzynowa jak wczoraj, trochę twarożku, liśc sałaty 3. homo naturalny 150g, 1 łyżeczka sezamu, 4 nerkowce, 2 włoskie, duży kawałek ogórka 4. ![]() ![]() 8 łyzek kaszy gryczanej, 2 nóżki z kurczaka z piekarnika, 2 łyżki pomidorów z puszki z przyprawami, 5 łyżek sałatki jarzynowej, pół słoika kapusty kiszonej ![]() (byłam głodna jak wilk)5. 100 g wiejskiego, papryka, cebula, rzodkiewka P.S. Musze się pochwalić- zaliczyłam dzisiaj cały semestr z chemii, wszystkie sprawdziany i kartkówki, siedziałam w szkole do 16:00 (lekcje kończyłam o 13:30). Jedno po drugim, myślałam już, ze mózg mi wyparuje, na dodatek przykłady jakie dostałam były bardziej skomplikowane od tych, które miała reszta klasy (jestem na biol-chemie). Po moich głośnych protestach nauczyciel stwierdził, że we mnie wierzy i dam rade. No i dałam, same piątki Przez jedno popołudnie załapałam więcej ocen niż przez cały rok szkolny Chociaż jak dostałam jedno zadanie, którego w planach nie było (robiliśmy ten materiał 1,5 roku temu), to odpowiedź, że musimy cały czas operować całą naszą wiedzą chemiczną nieco mnie zirytował ![]() No ale do domu wróciłam bardzo późno i 'mały' głód dał o sobie znać, ech.
|
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc dużo nie spalam![]() No ale mam nadzieje że aż tak źle nie będzię... Może jutro wybiore się na spacerek, może troszkę pobiegam... ![]() Rrr: 7.30 Śn: 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki otręb przennych, tak na oko (nie mam wagi więc zawsze jest na oko) 60g twarogu chudego, 3-4 łyżki wiejskiego 10.40 II Śń: małe jabłuszko 11.40 III Śn: 2 kanapki z chlebem wieloziarnistym,sopocką, sałatą, mizeria z połowy dłuuugiego ogórka, 2 rzodkiewek, 2-3 łyżki jogurtu nat. sól![]() 15.00 O: spory kotlet z piersi kurczaka duszony z 350g mieszanki chińskiej, mizeria j.w tylko więcej ogórka Troche przed obiadem zjadłam 10 paluszków po, kawałek czekoladowego cukierka 18.00 P: mizeria jak na śniadanie, 130g twarogu chudego, 3 łyżki jog. nat. 10 fistaszków (20 orzeszków )K... hmmm (20.30-21.00) może wiejski 200g i troche twarogu chudego (80g) * Oj... chyba za dużo jem.. ![]() Nawet nie będę wiedziała czy schudłam czy nie... bo nie mam wagi Trudno.. ważne że jem zdrowiej )
|
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajny jadłospis
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R:
9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 1,5 łyżki otrębów pszennych, garstka bran flaksów, jabłko, cynamon, 2 kopiaste łyżki serka wiejskiego light, 3 łyżki homo naturalnego. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: jajecznica z 2 białek i jednego żółtka, ok. 80g. homo naturalnego, garść pestek dyni, pomidor, 8 rzodkiewek. 15.00 obiad: 2 filety rybne przyprawione odrobiną soli i bazyli- ugotowane na parze, gruba kromka chleba pełnoziarnistego, 2 pomidory, marchewka- obiad trochę w biegu, więc nie miałam czasu na ugotowanie ryżu. 18.00 podwieczorek: kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, miseczka brokuł ugotowanych na parze, łodyżka selera. Dojdzie za chwilę mocna kawa, bo szuram nosem po podłodze ![]() przede mną: 20.00 ponad godzinka ćwiczeń w domu po 21.00 kolacja: tuńczyk albo homo naturalny + warzywko. Przypuszczam, że jest ok ![]()
|
#1070 |
|
Konto usunięte
|
R
11:00 - trzy kromki chleba Schulstad z musli (ale one takie małe) + plasterek twarogu półtłustego z łyżeczką miodu + 1/2 serka wiejskiego + dwa plasterki pomidora + kawa z mlekiem 0.5% 14:30 - 6 pierogów z jagodami polane 3 łyżkami jogurtu naturalnego bez cukru 17:00 - duży pomarańcz + herbata jabłokowo - cynamonowa 19:30 - bułka wieloziarnista + jajko gotowane + plasterek chudej szynki + kilka rzodkiewek + dwa duże liście sałaty |
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki
Byłam w szkole, więc nie miałam możliwości, by cokolwiek dalej zmieniać
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
iza_wiosenna chyba musze sobie te wszystkie nakazy, zakazy zapisać i przykleić na lodówce bo nie jestem w stanie zapamiętać! Aż tak bardzo nie zależy mi na radykalnej utracie wagi, chce się po prostu zdrowiej odzywać bo ostatnimi czasy troche przecholowałam ze zmażonymi potrawami i słodyczami. Fajnie że jest taki wątek. Dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Słońce
A serka na II śniadanie tak mało, bo się skończył Po zakupy pojechałam dopiero po obiedzie
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
R
1. placek owsiany (2 białka, 2ł płatków owsianych, 1ł otrębów pszennych i 1 owsianych, ok 50g chudego twarogu) + 2 marchewki 2. kromka (taka prostokatna, ok 70g) chleba pełnoziarnistego zapieczona z gruba warstwa serka smażonego z kminkiem 2% tł i 4 plastrami polędwicy sopockiej + mały ogórek 3. ok 150g kurczaka z przyprawami na teflonie + 200g mrozonego kalafiora z wody z kostką rosołową + pomidor + marchewka + 3 rzodkiewki będzie 4. 150g twarogu półtłustego president 4% tł (wiem, że chudy lepszy, ale jedna z dziewczyn zachwalała to muszę spróbować) + 20g orzechów włoskich + mały ogórek + łyżeczka siemienia lnianego do pogryzienia 5. wieśniak lekki z marchewką waga stoi w miejscu (nawet poszła trochę w górę, ale to przypisuje okresowi..) ogólnie nędznie co może być nie tak?
Edytowane przez brena Czas edycji: 2008-05-15 o 21:37 |
|
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz mój jadłospis na jutro U/P z akcentem na P: Śniadanie: Serek wiejski lekki ,pomidor, 1/2 ogórka ,fit up ,2 kromki razowca ze śliwką, jedna do serka, druga z sałatą,rzodkiewką ,plastrem polędwicy miodowej z indyka, kawa z mlekiem II śniadanie:serek naturalny TIP + 2 łyżeczki fitelli bananowej, 1/2 banana Obiad: 1/2 filetu z pangi, kilka ziemniaków z ziołami pieczonych w piekarniku, 200 g warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem na deser pewnie wpadnie pudding waniliowy serduszko Podwieczorek:Kaszka manna poranna o smaku tiramisu ( takie cudo dorwałam dziś w Plusie trzeba spróbować ), jabłkoKolacja : Opakowanie sałatki z tuńczyka w sosie słodko kwaśnym, kromka chleba razowego, |
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U ( chociaż chyba mi sie przytyło;/ więc dzisiaj mniej jest ;p)
śń(6.00): pół kostki białego sera,2 pomarańcze niezaduże,jabłko 2śniadania nie było bo jakaś taka zapchana byłam :| ob(14.00): śledzie marynowane ok 200g,puszka fasoli czerwonej,jabłko podwieczorek(16.10)-miseczka marchewki z groszkiem(oczywiście słodka, z masełkiem,mąką itd ), rożek śmietankowy, jabłko,kilka rzodkiewek18.45-20.15 - ćwiczenia 20.30- serek wiejski ( nie wiedziałam czy go zjeść, wiem że to głupie, ale trudno mi sie przełamać do jedzenia po 18.00 i po ćwiczeniach, chociaż chyba sie powinno?) Dziewczyny mam pytanie bardzo ważne i baaardzo prosze na odpowiedź na nie: Czy po ćwiczeniach powinnam jeść jakiś posiłek białkowy czy coś wogule? Bo mam mętlik w głowie;/... Gdzieś przeczytałam że powinno sie jeść białko, gdzie indziej że węglowodany i sama nie wiem... I czy to prawda że po ćwiczeniach organizm tego jedzenia nie magazynuje( w postaci tłuszczu)? Bardzo prosze o odpowiedzi na to pytanie, bo jak nie odpowiecie to chyba przestane jeść po ćwiczeniach bo sama nie wiem czy powinno sie ;/
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
U:
s: 2 kromki chleba graham twarożek domowy ze szczypiorkiem 10 pomidorków koktajlowych, kawałek ogórka kawa z mlekiem IIś: 250g jogurtu borówkowego 1 łyżka zarodków, 3 łyżki otrębów granulowanych kubek BF, jabłko O: 3 naleśniki razowe 150g homo naturalnego , 15 czarnych oliwek, oregano, bazylia sos szpinakowy - 200g kawa z mlekiem P: serek waniliowy "miechow" 4 łyżki otrąb granulowanych, 1 łyżka zarodków K: grahamka 50g wiejski lekki 150g dużo rzodkiewki, pomidor, 2 marchewki kawa zbożowa z mlekiem doszły 2 małe jabłuszka i w sumie wyszło ok 1800 kcal
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-05-15 o 21:19 |
|
|
|
#1079 |
|
Wtajemniczenie
|
No to i ja coś wrzucę. Pomimo zwiększonej (jak zwykle zresztą we wtorki i czwartki) aktywności fizycznej o jakieś 5 km spaceru to jednak nie pofolgowałam, aż tak bardzo a szkoda
Jednak i tak sporo jak na mnie ![]() U: 1) 2 kromki grahama obtoczone w jajku + serek homo czekoladowy z miechowa z łyżeczką otrąb. (400 kcal) 2) Serek wiejski z ananasem (ten gotowy) (180 kcal) 3) Prince Polo orzechowe (205 kcal)4) ok. 80 g kaszy gryczanej + 100 gram cielęciny mielonej + sosik z pomidorów w puszce i ziół (450 kcal) 5) Niewielka bułeczka razowa z twarożkiem chudym i dżemem wiśniowym. (te z wczorajszej kolacji, własnego wypieku) (100 kcal) 6) Bułka żytnia 50 g z ziarnami i słonecznikiem. 1 połowa z chudym twarożkiem, rzodkiewką i ogórkiem 2 połowa z serem żółtym 13% i pieczarkami + ketchup. iiii... moja słabość 400 g surówki meksykańskiej (byłam pełna, ale dla niej się zawsze w brzuszku znajdzie miejsce !) (300-350?)Całość około 1700 kcal ![]() ? |
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

To fakt 

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Dziękuję
sama takie napady czasem posiadam
Bardziej zmartwiłam się tym obiadem bo jednak sporo tego... i sen wogle tego nie spaliłam tylko wszystko pewnie odłożyło się w tłuszczyk

chyba, że pierogi z mąki razowej, mało białka
Po zakupy pojechałam dopiero po obiedzie