Technik farmacji -warto? - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 21:02   #1051
jakona21
Raczkowanie

Dot.: Technik farmacji -warto?

ja także korzystałam z atlasu z biblioteki ( w porywach nawet z kilku naraz)
w Internecie jakoś mało info na ten temat;]

ps. osobiście uważam, że trochę za dużo tej anatomii jak na studium farmaceutyczne.. no ale ...
jakona21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:15   #1052
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jakona21 Pokaż wiadomość
ps. osobiście uważam, że trochę za dużo tej anatomii jak na studium farmaceutyczne.. no ale ...
mam tak samo jeszcze ze zdrowiem i z psychologia no ale
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:35   #1053
meggara
Wtajemniczenie

Martka - ani mi nie mow o zdrowiu publicznym... porażka! Wczoraj robilam przeglad materialow i zbednych papierzysk. Ze zdrowia mialam caly plan reform służby zdrowia na lata 2007-15 nosz tego bylo dobre 200str. I szkola kserowala to dla 9ciu osob. Chore. O innych bzdurach niepotrzebnych i marnowaniu papiero nie wspomne...

jedynie babeczka byla w porząsiu i fajnie sie z nia gadało
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:42   #1054
jakona21
Raczkowanie

zdrowie i psychologia faktycznie lekko zbędne - ale u mnie była bardzo fajna pani mgr od tych przedmiotów, i zajęcia były względnie ciekawe

ps. dobrze że nam nie przedstawiła tego planu reform

zaraz wychodzę na moje pierwsze praktyki
Stary 2010-09-10, 11:52   #1055
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakona21 Pokaż wiadomość
zaraz wychodzę na moje pierwsze praktyki
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-10, 12:14   #1056
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Jutro mam pierwsze zajęcia!!!:ju pi: Już nie mogę się doczekać:jupi :
Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:07   #1057
meg_xl
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i chcialabym się ze wszystkimi przywitać, od października rozpoczynam zmagania z tym wyjatkowym kierunkiem tylko dla wybranych hehe takze bede wdzieczna za wszystkie porady ect.
W sumie to i boję sie i ciesze się zarazem, zajecia bedę mieć 5x w tyg wieczorowo zaocznie, uff mam nadzieje ze dam rade i moj małż i synuś będą mnie rozpoznawać hihi.

Pozdrawiam i do przeczytania next time.
meg_xl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 13:43   #1058
Mandaryna1989
Przyczajenie

W takim razie życzę powodzenia to naprawdę świetny kierunek.. Nawet jeśli teraz będzie Wam ciężko, to docenicie to po zakończeniu nauki, po egzaminach... warto się przyłożyć, bo to fajna praca
Mandaryna1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:27   #1059
edytka8787
Rozeznanie

Witamy nowe kolezanki Megraka mam do Ciebie wielka prosbe czy masz moze na kompie jakies swietne materialy z TPL-u z ktorcyh sie uczylas do egz? Bylabym bardzo wdzieczna, wiecie co mam dzieczyne w aptece , ktora pracuje jako pomoc apteczna i drugi raz z rzedu nie zdala praktyki Testy zdala , troche sie teraz martwie o siebie

Edytowane przez edytka8787
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:28
edytka8787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 16:24   #1060
martaj145
Zadomowienie

hej
wczoraj miałam pierwsze praktyki prawie 4 godziny, fajna pani mgr nieduża apteka, wczoraj było tak ogólnie co, gdzie metkowałam leki roznosiłam, układałam sprawdzałam daty ważności coś tam podałam ogolnie sympatycznie już chce następny piątek
Stary 2010-09-11, 19:12   #1061
Czary Mary
Wtajemniczenie

moje drogie koleżanki bardzo chętnię odkupię następujące książki:
1.L. Krówczyński - ćwiczenia z receptury
2.Jachwicz - Receptura apteczna
3.chemia.zbiór zadań. m. Koszmider, J.Sygniewicz.
Jeśli ktoś miałby do sprzedania prosze o kontakt na prv.
Pozdrawiam
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:31   #1062
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytka8787 Pokaż wiadomość
Witamy nowe kolezanki Megraka mam do Ciebie wielka prosbe czy masz moze na kompie jakies swietne materialy z TPL-u z ktorcyh sie uczylas do egz? Bylabym bardzo wdzieczna, wiecie co mam dzieczyne w aptece , ktora pracuje jako pomoc apteczna i drugi raz z rzedu nie zdala praktyki Testy zdala , troche sie teraz martwie o siebie
Materialow z TPLu na kompie nie mam. Mam same papierowe. Wszystko co przerabialam dostawalam do reki. Wszelakie projekty.
jesli cos znajde to przesle.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-12, 12:15   #1063
okano1
Przyczajenie

Witajcie ja mialam wczoraj zajęcia z Tpl nawet ok jak naraziedużo nauki takiej pamięciówki z farmakologi myśle że najbardziej trzeba się uczyć z tych przedmiotów bo na egzminie końcowym się przydadzą. Ja też mósze jakieś książki kupić najwyższy czas.Dziewczyny czy zawód technika faracji jest uznawany w Unii Europejskiej?naprzykład jeżeli bym chciała pracować w Niemczech to przypuszczam że byłabym tylko pomocą apteczną z tego co słyszałam,.Podo bno szkoła daje świadectwa na Unie cała ale nie wiem jak to w praktyce jest może ktoś się orientuje?pozdrawiam
okano1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 19:15   #1064
edytka8787
Rozeznanie

Megarka oki to dziekuje jak cos
Stary 2010-09-13, 07:20   #1065
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okano1 Pokaż wiadomość
Witajcie ja mialam wczoraj zajęcia z Tpl nawet ok jak naraziedużo nauki takiej pamięciówki z farmakologi myśle że najbardziej trzeba się uczyć z tych przedmiotów bo na egzminie końcowym się przydadzą. Ja też mósze jakieś książki kupić najwyższy czas.Dziewczyny czy zawód technika faracji jest uznawany w Unii Europejskiej?naprzykład jeżeli bym chciała pracować w Niemczech to przypuszczam że byłabym tylko pomocą apteczną z tego co słyszałam,.Podo bno szkoła daje świadectwa na Unie cała ale nie wiem jak to w praktyce jest może ktoś się orientuje?pozdrawiam
Ja słyszałam dwie wersje - jedną taką, że zawód technika farmaceutycznego uznaje tylko Holandia i Irlandia - ale to słyszałam już dawno i do niedawna żyłam w takim przeświadczeniu, ostatnio babka ze szkoły powiedziała nam, że dostajemy międzynarodowe świadectwo czy dyplom, nie wiem dokładnie i że możemy pracować w aptekach w całej Unii Europejskiej, w sumie nie wiem dokładnie, bo za granicę póki co się nie wybieram
Stary 2010-09-13, 07:54   #1066
jakona21
Raczkowanie

hej dziewczyny!
u mnie piątkowe praktyki minęły bardzo fajnie
robiłam 2 maści ( oczywiście pod nadzorem)
po maściach dopiero obejrzałam całą aptekę
obejrzałam gdzie co leży
potem sprawdzałam faktury i metkowałam i układałam leki
i pani mgr pokazała mi jak się wprowadza nowo zamówione leki do komputera, oraz jak się obsługuje klientów

ja już nie mogę się doczekać piątku

ps. jak narazie nie dostałam prac porządkowych i bardzo dobrze, mam nadzieję, że tak zostanie
Stary 2010-09-13, 10:08   #1067
okano1
Przyczajenie

Witam tak myślałam właśnie że zawód w Unii też jest uznawany,dziękuje za odpowiedżteż bym chciała już być na praktykach a to dopiero za rok hehfajnie że Ci się podoba na praktykach najważniejsze aby robić to co się lubi.pozdrawiam
Stary 2010-09-13, 15:14   #1068
jakona21
Raczkowanie

W mojej szkole cały czas informują, że dostajemy Euro Pass, czyli nasze wykształcenie jest respektowane w krajach Unii
Stary 2010-09-14, 08:01   #1069
meg_xl
Przyczajenie

Hej dziewczyny, ja kiedyś pracowałam kilka dni na wakacjach u mojej znajomej w aptece niestety nie w moim mieście tylko nad morzem, także pracy będę musiała szukać jak zwykły człowiek hehe , tzn nie dla kasy pracowałam wtedy ale dla frajdy, i to przy pierwszym stole. Było super, pomimo, iż nie znałam się tak dobrze na tym wszystkim a tylko wiedziałam co gdzie leży no i latałam do niej jak była jakaś recepta ect..Ahh teraz to jak sobie pomyślę jak czas szybko biegnie to myślę że te 2 lata jakoś przetrwam, bo już bym chciała być po egzaminach i pracować w aptece...ale wiem wiem czeka mnie ciężka praca-ale same powiedzcie jak się coś lubi to chyba jakoś łatwiej dać radę, prawda, pozdrawiam wszystkich- moje pierwsze zajęcia już 1 października.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 14:37   #1070
carmen20
Zadomowienie

Dziewczyny będące na stażu mam parę pytań :
jaki jest czas na odrobienie stażu w aptece ??
czy jest szansa na pogodzenie stażu ze studiowaniem farmacji ?
czy podczas stażu pracuje się na cały etat ?
carmen20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:29   #1071
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

No wreszcie i ja po rozpoczęciu roku I przyznaję szczerze, że jestem w szoku. Mam w grupie 42 osoby (choć podobno część odpadnie tak czy siak...) Ci, co nas będą uczyć wydają się strasznie wymagający zwłaszcza facet od TPL-u ale ma też plusy bo widać, że jest taki życiowy i zapewniał nas, że nie będzie uczył nas pierdół a to co jest naprawdę potrzebne do pracy w aptece. Już wspominał o kartkówce z synonimów... Już nie wspomnę o tym, że już dzisiaj się uczyliśmy!!! dopiero rozpoczęcie i zaraz po tym od razu 4 godziny zajęć .............. fakt faktem, że nas trochę wcześniej puścili ale zajęcia były i pisanie w zeszytach też oraz ochotnicy przy tablicy na Analizie Leków :P po prostu .. ZACZYNA SIĘ RZEŹ bo z tego co mówili to nas nieźle przypiłują. Szczęście w nieszczęściu się zobaczy jak będzie .. jutro 7 godzin...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
27.08.11.

Edytowane przez PP1820
Czas edycji: 2010-09-14 o 18:33
PP1820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 19:29   #1072
okano1
Przyczajenie

Smile Dot.: Technik farmacji -warto?

Witajcie u nas też masakra jakas dzisiaj była przy analizie leków jak leci z dzinnika brała wszystkich pokolei zaznacze że na zajeciach było 8 osóbwięc przez 3 godziny narzekała i maglowała nas strasznie z zadań już myślałam że pod koniec to normalnie w kąt się zaszyjea będzie chyba tylko gorzejmy też od początku z materiałem równo jedziemy już nam z Tpl-u wejściówke po zajęciach pierwszych zaplanował i z farmakologii tak 40 kartek nam dyktowała A w poniedziałek sprawdzian ze wszystkiego godzinny heh żyć nie umieraćpozdrawiam wszystkich
Stary 2010-09-14, 19:33   #1073
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dziewczyny uwierzcie, jeszcze zatęsknicie! Dzisiaj byłam w swojej starej szkole załatwić pewne sprawy to razem z koleżanką stwierdziłysmy, ze jeszcze byśmy pochodziły, siedziały do późna na farmakologii, wkuwały gnozję , itp.

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 19:49   #1074
meggara
Wtajemniczenie

nefre - wiem co mowisz. Sama za tym tesknie

Dobrze, ze was tak z materialem od poczatku przyciskaja. Dwa lata to naprawde malo i przynajmniej zdążycie wszystko przerobic
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-14, 20:03   #1075
okano1
Przyczajenie

Mam nadzieje dziewczyny że tak właśnie będzie jak mówiciemiłego wieczorku.
Stary 2010-09-14, 21:59   #1076
Samanthaa
Raczkowanie

Witam wszystkich i ja dolaczam do grona t.farmacji. w tym roku dopiero rozpoczelam nauke i od razu sporo nauki. juz wiem ze ciezko bedzie z analizy - i to chyba najbardziej - a takze z tpl-u. mnostw nauki czego sie nie spodziewalam ale mam nadzieje ze wtrwam dziewczyny jezeli macie jakies materialy, ebooki to prosze przesylacie mi na email: zuzzia@onet.pl z gory dziekuje meggara prosze wyslij i mi te materialy - na pewno sie przydadza pozdrawiam

Samanthaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:02   #1077
meg_xl
Przyczajenie

cześć dziewczyny, mam pytanko bo właśnie przeglądam plan przedmiotów i nie widzę ani języka angielksiego i łaciny, czy one nie są w toku studiów na tym kierunku? Znalazł się np WF-obowiązkowy co jestem w szoku, kiedy oni chcą wf wcisnąc a bede leciec trybem wieczorowo zaocznym tzn srody czwartki piatki od 16 i całe soboty i niedziele...ahh
aha jakby ktoś coś miał z materiałów to też baaaardzo serdecznie proszę
oto mój mail:
meg_xl@wp.pl

ps. Nefre -nie wiem czy mój pw dotarł bo jestem tu nowa i dopiero się ucze tego serwisu ale jakbyś była tak miła to usmiechnełabym się o materiały.
Dzieki
Pozdro
Stary 2010-09-15, 08:32   #1078
Mandaryna1989
Przyczajenie

Ja też strasznie narzekalam, a teraz tęsknię ;D PP1820 uczy Cię może mgr. Turski ?
Mandaryna1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:05   #1079
okano1
Przyczajenie

Smile Dot.: Technik farmacji -warto?

Witam dziewczyny mi jest najgorzej z analizy leków jaki miałyście program nauczania z tego przedmiotu ja mam teraz stężenia prcentowe i zadania nie wiem co babka będzie dalej przerabiać z nami bo już bym zaczeła sobie czytać cięzko mi z chemii,ja dzis do szkoły naszczęście nie mam w-f ale jest psychologia zdrowie publiczne to troche takie zbędne
Stary 2010-09-15, 10:41   #1080
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Wiele przedmiotów jest zbędnych, nie tylko na tech.farm. ale ogólnie na studiach. Ja jestem jak na razie zadowolona z mojej szkoły, na razie nas straszą itd. ale mam podejście, że wszystkiego się można nauczyć. Na analizie same prawa, na następnych zajęciach mają być niby stężenia, więc chyba zacznę powtarzać...
Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości