|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
bedzie sprzatal |
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lecę do pracy a on ma urlop więc zostaje z dzieckiem w domu
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale harujecie bez przesady kobitki...![]() żeby pracująca matka-polka kończyła i zaczynała dzień na wizażu? dziś w moich mega szpilkach siedzę w pracy celowo piszę siedzę bo nie wiem, co będzie jak wstanę 12cm, OMG
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
hello
je nie matka polka migrena mnie zmogła jezusiu poł dnia i cała nocka jestem jak przemaglowana, zero energii a tu trzeba odkurzyć, pomopować, choinkę co do prezentów, to już drugi rok, dzięki poradom Jowiszkowej, robię dość wcześnie i nie mam z tego powodu ciśnienia wszystkie mi doszły tudziez kupiłam na czas już popakowałam nawet wczoraj ale mamy fajną, pachnąca choinkę , tż sam wycinał u chłopka na plantacji więc gwarancja świeżości jest na bank z frontu odpieluchowywania, Miki robi siki nadal do plastikowego mini rondelka ale to jest raz lepiej a raz gorzej, bo czasem zawoła jak już nalał w majtasty ale usilnie rondelek nadstawia pod siusiaka ![]() Judi byłas może z Tymkiem u ortopedy? bo Mikiemu jakoś nóżki się nie prostują, mimo wkładek i jazdy na rowerku, w styczniu do kontroli, ale się zastanawiam czy już jakieś ćwiczenia trzeba wykonywać, ortopeda gadał że na razie spoko, wszystko się powinno naprawić, ale czy jak wiem żebym nic ne przegapiła mając jedno dziecko, a nie stado
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Anka -
no szok. i to jeszcze przed samymi świętami Cię dopadło, bidulko...nabierz trochę sił, zjedz coś energetycznego mop i odkurzacz nie ucieknie - może wręcz go tż-towi? ![]() ja też z prezentami w tym roku uporałam się wcześnie i szybko i nie mam stresu |
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Anka bylam ale Pani powiedziała, że narazie to z nim nawet ćwiczyć nie trzeba. Ja jedynie ciąGLE upominam go gdy siedzi w literę W. Widzę poprawę, ale zobaczymy co z tego będzie. Ta babka która ćwiczy z dziećmi powiedziała że z 2 latkami się zajęć nie prowadzi, dopiero od 3 lat. Ja w szlafroku, idę się zaraz ogarnąć, potem z młodym na zakupy i zaczynam działać w kuchni. Chcę zrobić sałatkę, domową czekoladę, wieczorem sernik z brzoskwiniami i to wszystko co robię
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
ja raczej też nie zamierzam szaleć kulinarnie
tym bardziej, że i dziś i jutro normalnie do pracy idę ![]() muszę dziś dokończyć bigos (wczoraj po południu już nie dostałam boczku |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Ja lecę pranie nastawić potem ogarnę pokój i na 12 lecę się lansować Wieczorkiem Wam wkleję moje pazuraski ![]() Ver_Onka Ty wklej nam fryzurę ![]() U nas dziś piękne słoneczko więc śnieg się będzie zapewne zdrowo topił.
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiać mi się chce, bo już kilka razy trafiliśmy tu na osiedlu na kumpla Tymka-Wiktora (też ma dwa lata-jest z kwietnia). Wiktor ma dwie łopaty do odśnieżania-takie dla dzieci. No i pożycza Tymkowi, ale oczywiście jedna jest plastikowa, druga drewniana. W zależności od dnia jest walka o jedną lub drugą
hehe więc w końcu tz kupił młodemu taką z wadera, co prawda nie Typową do odśnieżania, ale jest duża i Tymek zadowolony jego miłość do łopaty jest tak duża, że śpi z nią mocno w nią wtulony a teraz ogląda bajkę przytulając do twarzy łopacisko hehe paść można.Ja się zaraz zbieram na zakupki, ale jakoś wyjść nie mogę
|
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() dzisiaj mi nawet humorek dopisuje, rehabilitację załatwiłam szybciutko i dotarłam już na 9 do pracy ![]() Alicja już się dużo lepiej czuje Nie wiem jak u Was, ale u mnie jak co roku nerwówka przedświateczna, szczególnie tata się wkurza o wszytsko ![]() Judi to Tymek ma swoją miłość - łopatę
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
hey hey.
ale mnie katar wzial! u nas mleko za oknem, mgla jak nie wiem, nic nie widac. nie zaprowadzilam dzis dziecka do zlobka, bo i ja i tz jestesmy, to bez sensu bede z nim jezdzic. nie wiem jak mam te wlosy obciac, chcialabym krotsze, bo teraz mam nib y krotkie, ale wole chyba lekko wygolone z tylu. mnie tez glowa bolala ale to na szczescie nie migrena byla. mam problem z prezentem dla bratowej i mamy, nie wiem chyba pojde do almi decor i cos tam znajde do domu. ide nastawic warzywa do salatki, beda czekaly na mnie zeby je obrac i pokroic |
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Maluśna, a co Ty myślisz, że jak bab nie ma na wizażu to pichcą i sprzątają przedświątecznie? ![]() Ja dziś robię wyłącznie bigos taka ze mnie świąteczna kucharka Ale robienie czegoś innego w moim przypadku, zupełnie mija się z celem. Znów przyjedziemy z meblowego i od moich rodziców z całą masą żarcia ![]() Właśnie rozpoczęłam licytację na jednej z aukcji WOŚP... wstyd się przyznać, ale dopiero pierwszy raz licytuję na rzecz Orkiestry Przedmiot licytacji - szablon aukcyjny, z logo WOŚP oczywiście Po świętach mam zamiar powystawiać kilka charytatywnych aukcji ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Tymek - Debeściak
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
A to chyba ja jako jedyna jeszcze nic nie pichciłam, dzisiaj może piernika upiekę i jutro będę pomagała przygotować wieczerzę. Resztę robi moja mama i bratowa
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia - ojjj, myślę że jednak większość coś tam pichci i sprząta
jak słyszę ile moje koleżanki w pracy sprzątają i gotują na te święta to mózg mi się lasuje ileś tam rodzajów ryb, kilka sałatek, ciast i mięsa nie wiem, kto to ma jeść ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ale pocieszam się, że w przyszłym roku już jako szczęśliwa mężatka nie będziesz miała takiego luzu ![]()
Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2010-12-23 o 11:50 |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
no ja niestety przez chorobę dzieciaków wszystko robię na ostatnią minutę wczoraj skończyłam z oknami - powiesiłam świerzo wyprane wyprasowane firanki, zmieniłam pościele, i ogólne sprzątanie Na dziś mam zaplanowane wypieki i resztę sprzątania \ Jeszcze by się zdało do spowiedzi iść Prezenty będę pakować dopiero jak dzieciaki pójdą spać Cytat:
Jak ja byłam ostatnio to mi powiedziała że mogę mu robić ćwiczenie które polegają na chodzeniu na palcach, i siadaniu po turecku Nie wolno pozwalać dziecku siedzieć na nogach można w ramach zabawy kazać dziecku chwytać stopami różne przedmioty /większe, mniejsze / Anka mam nadzieję że ta migrenos ci szybko minie ja dziś też mam trochę ciężką głowę ale w porównaniu z tobą to nawet nie ,a o czym mówić a w twoim stanie to chyba nawet nie możesz wziąść odpowiednich środków przeciwbólowych Mała mam nadzieję że na tych szpileczkach wytrwasz do końca pracy dorbar super się masz że nie musisz się przepracowywać przedświątecznie No ale też cię pocieszam że w przyszłym roku to się zmieni Ale powiem ci że pomimo tego że jest z tym przygotowaniem dość sporo roboty to ta robota naprawdę cieszy jak się ją robi dla kochających osób Jowiszek zaginął gdzieś po drodze mogła by się chociaż przyjść przywitać ![]() Wersta kobieta pracująca też już zapomniała o nas dobra moja przerwa się skończyła |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
ja już czekoladę domową zrobiłam-oczywiście musiałam spróbować
![]() niebo w gębie Dziecie śpi, goruje mi się kurczak na Anisiową sałatkę-kurczak, kukurydza, ananas ![]() Wieczorem sernik, bo tz ma mi przywieźć sera i koniec. Tyle z siebie dam
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi - jakoś daję radę, ale na schodach niepewnie się czuję
![]() ja tez będę pakować prezenty jak Maja pójdzie spać Wersta pewnie baluje przy śledziku, wszak to tradycja śmierdziuszek ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Judi - ja też Anisiową sałatkę robię, a że akurat dziś mam na obiad sałatkę hawajską (to tak w ramach diety przedświątecznej ) to akurat część ananasa i kukurydzy wykorzystam czekolada domowa chyba nie dawałaś przepisu na kulinarnym...
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szczerze mowiąc to ja wolę sprzątać niż gotować ![]() No ale jak będę musiała to coś upichcę
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki,
poki jestesmy jeszcze w miare tu obecne: Spokojnych Swiat bez chorobsk i zmartwien Wam zycze!! Wyobrazcie sobie, ze moj Tzet sie rozlozyl i nie poejchalismy na wigilie do tesciow Tak wiec swieta spedzamy pierwszy raz we trojke, sami a zaraz po jedziemy do Polski Upichce cos, ale stresu nie ma, moj Tzet to nie smakosz i malo jada, wiec sie nie przejmuje |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Mijuś - zdróweczka dla tż-ta i żeby choróbsko nie popsuło wam świąt
![]() Wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Też póki jestem to pragnę Wam złożyć życzenia ![]() Jest taka noc, na którą człowiek czeka i za którą tęskni. Jest taki wyjątkowy wieczór w roku, gdy wszyscy obecni gromadzą się przy wspólnym stole, Jest taki wieczór, gdy gasną spory, znika nienawiść... Wieczór, gdy łamiemy opłatek, składamy życzenia... To noc wyjątkowa... Jedyna... Niepowtarzalna... Noc Bożego Narodzenia... Serdeczne życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla Was i Waszych Rodzin Kochane ![]()
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2010-12-23 o 14:28 |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Domowa czekolada
pół szklanki śmietany 1 1/2 szkalnki cukru cukier waniliowy kostka masła roslinnego 1/2 kg mleka w proszku 1-5 łyżek kakao (ja daję 3) Śmietanę, cukier, cukier waniliowy i masło gotować 10 minut na wolnym ogniu-zestawić masę z pieca i wsypać połączone ze sobą mleko w proszku i kakao, szybko wymieszać. Dajemy na blachę i do lodówki Koniec ![]() na kulinarnym też dałam ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- młody dalej śpi a ja idę do ogródka zakopać dziury które ta biała menda wykopuje nie chcecie wiedzieć jak wygląda po takim kopaniu cała do mycia jak oducza się psa kopanai dziur...?? po opinkalanie nie pomaga![]()
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - dzięki za przepisik
Luna - biała menda masz małego brudaska
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
o kurna fiolet, srebro (migoczące hologramki) plus biała farbka ale mam dobry humor
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
uff
śledziuchy porobione w tym roku bylo zapotrzebowanie zwiększone na jakieś śmietanowe, majonezowe więc takich wiecej poczyniłam dzięki Judi za relację o krzywych nóżkach ![]() oczywiście że tż był od brudnej roboty, ale musiałam dyrygować, bo by jeszcze sobie bimbał i bimbał choinkę z Mikim ubierał, efekt mały pomocnik co chwila wypuscił jakąś bombkę z łapek plastusiowych i co chwila tylko z salonu słyszałam, nie rusz, nie wolno, zostaw to ... upiekłam ptysie, oraz szybkiego piernika, ale jakis dziwny mi wyszedł, nie wiem czy aby nie ma w nim zakalca, choć może wilgotny od powideł, bo się do ciasta dodaje w smaku nie wyczuwam surowizny więc może zjadliwy
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki kochana ja również życzę Wam wspaniałych radosnych swiat Bozego Narodzenia. Duzo pysznych potraw, spokoju oraz rodzinnej atmosfery.
Poza tym to piszcie jak sie Wam obzarstwo znudzi ![]() Pokazuje jeszcze moje pazuraski, bede miec lepsze focie to tez wkleje, te zrobione na szybko
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia, ale masz szpony
Judi, Lunka to terrier Jak nie będzie mieć innego zajęcia to może być ciężko Daj jej do ogródka zabawki, jak ją wypuszczasz samopas A ja mam radochę Książka dotarła ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Zapomniałam JUDIIII jak ja dawno nie jadłam domowej czekolady To najpyszniejsza rzecz jaką pamiętam z dzieciństwa
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia....
mi też z dzieciństwem taka czekolada mi się kojarzy... wtedy to było święto jak mama takie cosik zrobiła ![]() Wyszła mi pysznaaaaaaaaaaaaaaa ![]() A co do Luny to narazie mamy z nią przesra.ne. Ona jest dopiero po drugim szczepieniu, trzecie ma 27 grudnia. I do tej pory nie możemy z nią wychodzić na normalne spacery Bo ma zakaz stykania się z innymi zwierzami ich odchodami itd. więc jesteśmy udupieni. Luna umie załatwiać się tylko w njaszym ogródku. Wezmę ją czasem na spacer po osiedlu to ona przychodzi ze spaceru i piszczy pod drzwiami na ogród by siknąć. No ale jeszcze 3 dni i mam nadzieję, że już można będzie z nią normalnie wychodzić. Pomijam fakt że Lunę roznosi energia od tego siedzenia w domu, nie idzie nad nią zapanować
Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-12-23 o 23:10 |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
dojechaliśmy
![]() przy kompie mało siedzę, więc bawcie się dobrze w weekend i wypoczywajcie |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Judi a jak tą czekoladę się je
bo przepis wygląda przepysznie ale ja nigdy takiej domowej czekolady nie jadłam i nie widziałam ile tego jest na tej blaszce //czy to lejesz tak cienki że potem łamiesz????????//wybacz może głupio pytam ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić// Kasiulka pazurki cudne /bardzo mi sie podobają Mija dużo dużo zdrówka dla twojego tz co do świąt to nie wiem czy jutro znajdę czas by tu zajrzeć więc już dziś wam składam najserdeczniejsze i szczere życzenia ___________< o > _____________/ _________o`* o.@*o`. ________.' '*Q o *o@ ________( () o*o* @ o'. _______.-' o *0_Q.-'-;*o) _______.' 0 Q @0@ ()* `-. ______* @ o*o @. ‘Q * o ) _____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’ _____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.) _____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’. ____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* ` ____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'. ___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-. ___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’ __.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*' _____________$$$$$ _____________$$$$$ Jest taki czas, co łzy w śmiech zmienia, jest taka moc, co smutek w radość przemienia, jest taka siła, co spełnia marzenia... To właśnie magia Świąt Bożego Narodzenia. Z okazji świąt Bożego Narodzenia, przepełnionych nadzieją i magią wigilijnej nocy, płynące z serca życzenia radosnych, spokojnych świąt oraz pomyślności w nadchodzącym roku aaa i jeszcze chciałabym wirtualnie podzielić się z wami opłatkiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

nie zazdroszczę...
teraz będzie wielkie pakowanie, i to dosłownie
bo np. kuchnia dla młodej jest w takim dużym kartonie, że tylko w szary papier mogę owinąć. ale ładnie mi się komponuje z bordową kokardą więc oki 

bez przesady kobitki...
żebym nic ne przegapiła mając jedno dziecko, a nie stado
mop i odkurzacz nie ucieknie - może wręcz go tż-towi? 

chyba nie dawałaś przepisu na kulinarnym...
o kurna