|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę???
a ile masz wzrostu??? bo duza role odgrywa wzrost
![]() ja wiem ze wage mam dobra bo w ciazy jak bylam wazylam sie na swojej i u lekarzy pokazywalo tak samo za to stara waga pokazuje zawsze dwa kg mniej ja nie wiem juz... ja zamienilam posilki wieczorem.... o 18 jem kanapke i herbate a wieczorem na kolacje jogurt albo serek bialy czy waniliowy....
![]() |
#1052 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
ja mam 172cm:P a waga jest dobra bo mam dwie elektroniczne i waze sie na podlodze i na dwoch pokazuje 70 a jak na dywanie to oczywiscie odejmuje 5kg:P wiec licze to 70;d ja np ostatni posilek jem o 18 pozniej juz tylko woda woda jakos mi sie wieczorem jesc niechce;p ![]() a dzis : sniadanie :2kanapki z szynka krakowska II sniadanie:5 cukierkow czekoladowych malych ![]() ![]() ![]() obiad(17:00):makaron wieloziarnisty z sosem do spaghetti dwie lyzki;p
![]() |
![]() |
#1053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
no to wyjasnione
![]() ja mam 164 cm i 55 kg.... nosze tak samo 36/dol 38 a gora rozne nawet 34... tez mam gruszkowa figure generalnie mam dola na maxa.... nie czuje zebym jakos miala schudnac do 50 kg.. mysle juz o wybraniu sie do dietetyka by mi podpowiedzial co dobrze jem a co zle... sama nie wiem.... niby wygladam juz ok w ciuchach... ale przyjdzie lato plaza to masakra.......
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
|
do lata jeszcze 6miesiecy;D wiec zdaze pocwiczec i wyrzezbic cialo by ladnie wygladac;D i wiecie co dzis zrozumialam ze niema co wiecej chudnac:p bo znow strace biust;( i wtedy znow bed emiala problemy z bluzkami:P bo nawet 36 bedzie w talii dobre a na ramionach luzne:p a co do bluzek to niektore rozmiary sa zanizone:p wiec ja czasami tez 40 kupuje a wyglada jak 38
![]() mialam cwiczyc i jak narazie brak motywacji...ech:P moze przez to ze pracy znalesc niemoge i jakis dol?
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
ja mam okres dzis i szczerze wali mnie wszystko dzis juz.....
wlasnie jem czekolade ![]() ja cwicze codziennie po 40 min ale jakos ten brak spadku mnie demotywuje... jakis kryzys mam, nie czuje sie dobrze ze soba.... moze sobie fundne jakis wypad do kosmetyczki czy na paznokcie i mi sie poprawi humor.... jedyny plus calych tych meczarni ze cellulitu sie prawie pozbylam i w ciuchy juz nie sa opiete jak kiedys, ladnie leza plus brzuszek spadl i moge spodnie nosic z blezeczka obcisla i tyle tego malo dzis mialam robic masaz bankami ale z racji tego okresu chyba sobie daruje juz dzis...
![]() |
#1057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, to Wy tu wszystkie gruszki jesteście, a ja chyba na odwrót ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja mama kupiła dziś bluzkę, waży 10kg więcej ode mnie i ma 5cm mniej. Ale że bluzeczka z dzianiny, rozciągliwa to sobie przymierzyłam. Z dołu wąska, ładnie mi się układała na biodrach i brzuchu, a z góry taka luźna (coś a'la kimono) i normalnie tak się sobie podobałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lenia też mam, zmuszam się jakoś do ćwiczeń... wczoraj zrobiłam nawet ABS i BUNS, zainspirowana dziewczyną z innego wątku i mam takie zakwasy, że aż miło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Raczkowanie
|
a ja dziś:
sniadanie; duuuzy talerz owsianki na wodzie II sniadanie: banan jablko IIIsniadanie: pomarancza obiadokolacja: omlet z 2malych jajek ze szpinakiem:P
![]() |
#1062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
a ja dzi zly dzien:p zle posilki:P
2kromki chleba jendo jajko na twardo jogurt,4 wafelki 3kromki chleba 2 parowki;/
![]() |
#1064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Raczkowanie
|
np wl;asnie tez stawiam na aure:P bo leje i trzeba sobie to jakos poprawic humor:P ja teraz jem fantttasie;(
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
To ja na aurę zwalę jedną czekoladkę merci i 2 wafelki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Karolcia będzie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety rynek zalany jest cudotwórczymi suplementami diety, które nic nam nie dają. Warto odwiedzić dietetyka na często darmową lub niedrogą pierwszą wizytę, na której sprawdzą zawartość tkanki tłuszczowej i wody, wtedy moze cos sie rozjaśni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja to doskonale wiem tylko,ze zalatana bylam te dwa dni i wracalam dopiero wieczorem wiec niemialam czasu sobie cos przygotowac;p aco do parowek to doskonale wiem i zjadlam tylko jedna jednak i dotego dolorzylam plasterki ogorka. obiecuje poprawe ![]()
![]() |
![]() |
#1071 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
Dobrze Karolcia wiem,że się poprawisz i zobaczysz waga ruszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karolllcia-odpowiedniejszym miejscem na chwalenie sie jadłospisami tego typu byłby któryś z wątków na KZ nie będę moralizować bo to Twoje zdrowie, Twoje ciało ale naprawdę gdy nie ma się czym chwalić- to po co? potem takie posty są zgłaszane a ja mam dodatkową pracę: przesunąć na KZ? udzielić upomnienia? ostrzeżenia? ani mi to potrzebne, ani Tobie uznaj to za delikatne upomnienie więc, póki co ![]() pzdr. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zdaje sobie sprawe ze sa one zle. i juz niebede. ale jak tak w miare liczylam to oprocz tego ze malo zbilansowane sa to okolo 1000kcal jest.
![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
hello
melduje sie, dzis wlazla na wage i ku mojej uciesze pokazalo 54,6 ale dupa z tego bo dzis mialam nerwowy dzien bardzo i wieczorem odreagowalam slodyczami glupia... za to od jutra pelna mobilizacja mc na tip top diety i cwiczen bez wymigian bo ostatnio tak w kratke troche cwiczylam.... mam nadzieje ze w mc uda mi sie dwa kg zejsc bylo by super
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2012-01-15 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Raczkowanie
|
Dołączę się do wątku, jeśli można
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Przyczajenie
|
Postanowiłam dołączyć do Was w walce o pozbycie się kilogramów. Mam czterdziestkę na karku, 164cm wzrostu, ważę (dziś) 63,8kg (wczoraj 65,3).
Mam stres, smutek. Zazwyczaj stres zajadałam słodyczami. Zawzięłam się. a jeszcze niedawno, półtora roku temu ważyłam 54kg... Praca w domu, ciasteczka, kawusie i słodycze plus bardzo mało ruchu- efekt widać i czuć, niestety. Czuję się źle. Nie dlatego, że źle wyglądam, ale jest mi ciężko! Gdy biegnę mam wrażenie, że cała d... (taki wielki tłusty zad) trzęsie się i podskakuje. Fuj! Wiem, wiem, nie można tak o sobie.. Piszę, bo moi znajomi mówią, że wyglądam dobrze, że wcale nie za gruba. A ja pamiętam te 54kg, i do nich tęsknię. Mój znajomy przez pół roku schudł 17kg nie stosując żadnej diety i specjalnych ćwiczeń, i NIE ŁYKAŁ ŻADNYCH CUDOWNYCH TABLETEK. Ostatni posiłek jadł o godz.16. Do rana organizm zużył cały glikogen z wątroby i zmuszony był posiłkować się zapasami. Ja skusiłam się na cud-tabletki, nazwy nie wymienię (łykam od soboty), ale raczej żeby czuć fizycznie (wyszczupliło portfel) i żeby działało na głowę- że jednak coś biorę... Czytam i podziwiam samozaparcie Gaby5 chyba... Ona chudnie! Powoli, ale jednak skutecznie. Podziwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Przyczajenie
|
Ja także się dołączam do zmagań z odchudzaniem. Ja osobiście przyśpieszyłam swój metabolizm. Duże znaczenie mają też geny, jak patrzę na moją mamę, która cały czas miała 130 w biodrach i ogólnie zawsze około 30-40kg nadwagi.
Czasem nie da się walczyć z genami, bo musiałbyśmy być cały czas na diecie redukcyjnej i jeść malutko, żeby utrzymać swoją nienaturalną wagę, bo naturalna oscyluję 60-65, a wychudzona, modna teraz 55-58 i mniej pewnie.... W mojej rodzinie jestem najszczuplejszą osobą i przychodzi to wcale nie bez wysiłku. Jak patrzę na to, to moja mama ma rozmiar teraz 48, bo schudła z 56, ale jej naturalny rozmiar, niżej nie zejdzie to ok 44. Jak popatrzyłam na zdjęcia babci to moja babcia charowała jak przysłowiowy wół w polu, miała pracę fizyczną i to ciężką, bo pracowała godzinami w polu i zajmowała się zwięrzętami itp., a wyglądała jak kuleczka. Moje kuzynki i kuzyni wszyscy grubsi, nie ma nikogo o rozmiarze 36, rozmiar 38 to marzenie. Jest naprawdę cieżko mając genetycznie grubą rodzinę- mieć wagę modelki. Nie umiem się doszukać szczupłych osób w moich genach, więc muszę wykonać mega wysiłek żeby zachować swoją wagę i nie tyć, ale da się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.