![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
jasny gwint, zapomniałam o najważniejszym
![]() Słodkiego mleczka i pociechy z rodziców dla Nadii, Antosia i Ani ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
|
Zytus
![]() Ciekawe ile mój Misio waży.. za tydzien mamy wizytke i szcezpienie to się dowiem, ale też obstawiam tak 7 i pół kg ![]() Ddaaiissyy super kombinezonek ![]() ![]() ![]() 40 ml kaskzi to rzeczywiscie Gabulek nie najadł się..Antek zjadł wczoraj 60 ml też na moim mleku i wydawało mi się, że mało ![]() Mam identyczne odczucia co Ty! Mogę wstawać ile razy trzeba, ale nie chcę zeby mój synuś się męczył tymi pobudkami czy głodny był ![]() Kaszek zupełnie nie miałam w planach, ale jednak noce nasz zmusiły.. Ty nie musisz sie martwić wagą Gabrysi, bo z niej laseczka szczuplutka.. a mój Antonek z wagą 4300 g sie urodził.. dlatego chce uważać, żeby nie był nad wyraz w stosunku do innych dzieci.. Paulizia robiłam na moim mleku tą Holle bezsmakową, bezcukrową i bezglutenową ![]() ale tak szczerze to nie miałam pojęcia, ile będzie okej jak zje.. Klaterina teraz doczytuję.. Radzio ma ulubiona strone, tak? O to chodzi. tez tak mieliśmy.. teraz już jest okej, ale be zpomocy specjalistów pewnie nadal ustawiałby się tylko na prawej stronie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym dwa słoiczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
Antonek dziękuje za życzonka
![]() ![]() Paulizia jak to raczkuje Antolek? Skubany jest? Mój pełza tak nieporęcznie czasem.. ubaw mam z niego czasem jak nie wiem ![]() ![]() ![]() Magda a czemu odstawiasz córcie od UU? Wracasz do pracy czy inne pobudki? Ja od początku zakładałam, że minimum chce karmić Antonka do 6 miesiąca.. nie wiem co dalej.. Niebieska lwica może trzeba było pokazac gazetke i upomnieć się o cenę.. qrde! jak tak można ludzi w bambuko robić ![]() Aga87 już dawno miałam pytać.. Olcia juz sama, normalnie sobie siedzi? Czy jak ją ułożycie i ma podparcie? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-12 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Rozeznanie
|
masz rację, tylko jak bym zaczęła, to by mnie mocny wk*** wziął. a staram się przy Małej nie denerwować, bo zaraz reaguje na moje nerwy. no i nawet nie mieli tych dużych opakowań z gazetki. ja po prostu nie lubię tego sklepu, zarabiać na mnie nie będą
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
no właśnie Paulizia, nie pgratulowałam dzielnego małego Pełzaczka. Brawo dla Antosia !!
![]() Loluś - no tak, Gabi wagę wyjściową miałą małą i teraz też pudzianem nie jest bo ok 6.3kg waży jednak nie chcę jej mimo to utuczyć A z lekarką kwestię kaszek przedyskutowałaś ? Mnie kazała rozpocząć od podawania marchewki a kaszkę później, jednak gdy są takie cyrki w nocy to zaryzykowałam ale biję się z myślami czy dobrze robię ![]() ![]() Dałam 40ml bo wydawało mi się, że Andziotka pisała, iż Gabikowi daje 60ml to ja nie chciałam przeginać ![]()
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak straci rownowage to bam jak ja opre, to siedzi samiusienka oczywiscie ale nie sadzam jej czesto najlepsze, ze jak ja chwycisz za raczki, to tak podskakuje do siadania, z usmiechem na twarzy a wczoraj w glos sie smiala do psa naszego ![]() niemozliwa jest mam jej filmik, tylko prosze od wczoraj tz zeby mi go wrzucil na kompa to wam pokaze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nas nocka beznadziejna Budził się i zbierało mu się na gadanie i zabawę ![]() chyba ze 4 takie pobudki były ![]() Rano dosypiałąm, a małż nawet kupę przebrał ![]() wiecie co, od początku mały nie robił zielonych kup po słoiczkach...a od kilku dni zaczął....nie wprowadziłam mu żadnego nowego składnika....je tylko jabłko i marchewkę...albo osobno, albo razem....i było ok...a tu nagle kupy brzydkie..i nie wiem co się stało ![]() może to byc od zmiany firmy? bo na początku gerbera dostawał a ostatnio kupiłam bobovite... ale to bez sensu.... Magda ![]() ja bym odrzuciła to karmienie wieczorne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i początkowo UU pękają, ale odciągałam żeby nie zalegało i teraz się wszystko dostosowało ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-12 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Wcinam pomidora w śmietanie
![]() Jakoś od kiedy z Wami jestem mnie nie naszło, żeby zjeść ![]()
![]() |
#1060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od początku nie miałam jakiegoś parcia na karmienie piersią i szczerze powiedziawszy było mi wszystko jedno, ale miałam duzo pokarmu i mój ginekolog mnie przekonał, że warto... Powiedział, żebym karmiła poł roku, a potem to już nie ma takiego znaczenia... Miałam kilka chwil zwątpienia, bo ja po prostu nie lubię karmić i ciężko mi było. Pierwszy miesiąc karmiłam przez nakładki, bo ból był nie do wytrzymania, a potem już normalnie bez... Założyłam sobie żeby wytrzymac te pół roku dla Ani i tak zrobię.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Loluś startowałyśmy z 60ml mleka + kaszka i po tym zaczęła się budzić o 3-4, teraz zjada z 90ml mm + kaszka i dziś pobudka o 4:15, tyle, że ona je łyżeczką więc gęściejszą na pewno ...
daisy nie rozumiem czemu się boisz tej swojej wygody ? ja daję kaszkę dla swojej wygody !!!!!!!!! bo chcę w nocy spać, ooo ! jak już tłumaczłam Lolce to jak zniknie jedno karmienie to przecież nie przekarmisz bo dłużej wytrzyma na jednym posiłku ![]() magda numerki nie za bardzo jest które bo masz strasznie długie przerwy w UU, mogłaś na przemian wymienić raz mm, raz UU a tak masz przerwę od 8:30 do 19:30 no i zastanowiłabym się czy nie zagęścić mleka bo 240ml to strasznie dużo jak na porcję, a tak może zje mniej a treściwiej niebieska.lwica u mnie w biedronie są i chusteczki ( i to jeszcze mnóstwo) i pieluchy byliśmy na spacerze, znów chwilę padało, jedno kółko nie ma powietrza i trzeba było na flaku jeździć ![]() mam nadzieję, że dziury nie ma i jak się napompuje to będzie gicior |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
chwalę się na szybko
![]() ![]() Mamy ząbka ![]()
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też chcę odstawić Gabę po pół roku ... a ile Ania ma teraz wieku ??? ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() zauważyłam ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Wtajemniczenie
|
Wydaje się, że ozdrowiała a katar trwał 1 dzień
![]() ![]() Witaj Dziewczyno ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
andziotko a ile łyżeczek tej kaszki sypiesz na 90ml ? No tak, zniknie mi jedno karmienie w nocy, masz rację ale może taka kaszka jest bardziej tucząca niż moje mleko ? Wiem, głupia jestem i być może rozkminiam niepotrzebnie coś co jest oczywiste...a moja wygoda naprawdę nie ma tu dla mnie znaczenia
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie też raz słońce, raz leje.. wietrzę Mała w ogrodku Pięknie Bzyczko ! Gratulacje. A efekty uboczne ząbków są bardzo dokuczliwe ? magda z numerkami, dzielnie sobie radzisz z karmieniem, skoro nie masz do niego przekonania ! Super z Ciebie Mamusia ![]() ![]()
#1067 | |
Wtajemniczenie
|
Kolejny??
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mówisz żeby zagęszczać?? A czym i jak bo ja zielona jestem... Pewnie ta kaszką która polecasz... Napiszesz mi tylko w jakich proporcjach.... No ja byłam w szoku, że zjada taka butlę... Ale to jest taki głodomor od urodzenia.... Miała miesiąc i potrafiła zjeść 180 mojego odciągnietego, na raz... heheh Ma to po mnie... ![]() Ja w ciąży przytyłam 22 kg... Wreszcie mogłam sobie pozwolić, na jedzenie wszystkiego ![]() Ania dziś kończy 5 miesięcy, także jeszcze miesiąc chce jej podawać UU.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
bzyczka brawo za ząbka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Szczerze powiem że bałam się krytyki, że nie lubię karmić, a tu mnie chwalicie i gratulujecie samozaparcia.... Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
magda z cyferkami, ja też 22 do przodu... z wyjściową wagą ok 50kg - byłam słonica przy moim 158cm wzrostu
![]() ![]() ![]() Najlepszego dla Twojej Ani ![]()
#1072 | |
Zakorzenienie
|
![]() Poooooooszło lawiną. Czekam na naszego ząbka ![]() Cytat:
Jak nas czytałaś, to powinnaś wiedzieć, że my tu nie krytykujemy, jak ktoś daje mm ![]() Ja też nie lubiłam karmić... tzn. lubiłam do pewnego momentu. A teraz wątpię, czy drugie dziecko w ogóle będę chciała karmić ![]() I już się wcale adze_pe nie dziwię, że nie chciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ciociom wizażowym
![]() Raczej bezobjawowo, tzn wczoraj była bardziej marudna a ząbek musiał jej wyjść wczoraj właśnie bo przedwczoraj czułam pod łyżeczką jak jej obiadek dawałam a dzisiaj wymacałam palcem i już jest na wierzchu ![]()
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jakoś się do ząbków nie spieszę, bo wydaje mi się, ze będzie się to ze strasznym bólem i płaczem wiązało - boję sie jakoś ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ma ktos z Was automat do pieczenia chleba ? Usłyszałam w niedzielę, że to świetny i przydatny sprzęt. Do tej pory sądziłam, że muszę ręcznie wszystko ugniatać a tu zonk, wrzuca się składniki i wszystko robi się samo ![]() ![]()
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej chce sprobowac i w ciazy kolejnej bede juz hartowac sutki bo co ja przezylam z tymi sutkami to byla masakra jakas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Raczkowanie
|
ddaaiissyy mnie wszystkie kilogramy spadły w ciągu pierwszych 2 miesięcy Ani, a to dlatego, że bałam się jeść czegokolwiek, poza gotowanym mięsem, ziemniakami, ryżem, bułkami i biszkoptami... Wiem wiem to bez sensu, ale tak miałam.... Także dieta cud
![]() heheh Matall ja gdybym miała drugie dziecko, pewnie karmiłabym UU tak jak i teraz ze względu na dobro dziecka i szybkość spadania kilogramów aaaaa ddaaiissyy 50 kg to ja w szkole podstawowej ważyłam ![]() teraz nie schodzę poniżej 65, a jestem tylko 8cm wyższa od Ciebie Ale fajnie, że wreszcie mogę z Wami pogadać, a nie podglądać z krzaczorów.... ale ja durna byłam.. ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
Magda060184 karmienie piersią to bardzo indywidulana sprawa.. nie myślę, że jakos egoistycznie postępujesz
![]() ![]() ![]() Co do tyciai i diety.. mam identycznie, niestety ![]() ![]() Ddaaiissyy debiut marchewkowy zostawiamy na sobotę.. Mąż bardzo chce być przy tym pierwszy razie i prosił mnie, że nie chce przegapic tego momentu jak Antus pierwszy raz wcina coś z łyżeczki, jak dorosly facet ( ![]() ![]() Kaszkę tylko na noc chce dawać, w ciągu dnia na pewno nie ![]() ![]() Aga87 taakkk.. czekamy na filmik ![]() ![]() Andziotku dzięki ![]() ![]() ![]() Fajnie na tym fleku musieliście wygladać.. w sensie Gabi ![]() ![]() A jak myślisz co bardzieej kaloryczne i tłuczące - 150 ml MM czy 100 ml mojego mleka z kaszką (ok. 6 łyżek).. chociaż to pewnie trudno odpowiedzieć ![]() Bzyczka ![]() Słyszalyście to, ze pierwsze ząbki u dzidzi zaczynają wychodzić w tych miesiącach życia, w których ich ojciec miał pierwszego?? Mit czy się sprawdza? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
moi rodzice tez kupuja w lidlu gotowe mieszanki do chleba i pieka go na blasze w piekarniku
ja tez sprobowalam chlebek megaaaa ale ten z niebieskiej torebki, pelnoziarnisty, zytni chyba pycha ale ja dorzucam slonecznika, siemie lniane itp itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic nie trzeba samemu ugniatać, bo masyzna sama mieli.. Też zastanawiałam się czy sobie u męża nie zamówić w prezenie za urodzenie Antonka.. zwłaszcza, że w nim fajnie i szybko robi się papki dla niemowlaczków.. ale ostatecznie nie mam. Cytat:
Aguś87 ja pamietam twoje przeboje z karmieniem i jak pisałas o pielęgniarakch w szpitalu które Cię nieźle urządziłyu związku z tym tematem.. ale powiem Ci, że moja położna uparcie mi podczas ciąży powtarzała, ze nie ma potzreby hartowania sutków i jakiegoś wcześniejszgeo przygotowania, tylko ważna jest później technika - zwłaszcza na początku przy przystawianiu.. i wazne jest, żeby wiedzieć jak się to robi i tu właśnie cenna powinna być pomoc położnych, zeby taki instuktaż mamusiom przedstawiły.. I u mnie rzeczywiście się potwierdziło, sutków nie hartowałam.. nie przygotoywałam i problemów z karmieniem nie miałam.. ale czy to kwestia przypadku, czy połoznej i tej jej pomocy to juz nie wiem ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-12 o 13:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.